![]() |
#161 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() a co nie masz lepiej od ek? nie mogles biegac na frosty od 120lev bedac na +?
taki ek to od 150 dopiero zaczyna frosty wychodzac na 0 i mniej pewnie, wszystko jest wybalansowane. co z tego ze ty masz srednia podobna do 300+ek ze skilem 105? tak powinno byc, zadna profesja nie jest slaba
![]() |
#162 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ja mam 207 ek, 99/96, cały rare set (jeszcze bez zabawek z tego updata) i na frostach mam waste. można siedzieć cały dzień, wywalając 140 bp mf, 2 pary softow i z 4 bp ultimate health potion, a loota jest 50k gp i jeden rare item jak sie poszczęści. mam z 4 mln kasy (zaraz podniesie sie lament ze knight jest za dobry bo ma pelno kasy) i nie mam co z nią robić, na demony nie pójdę, bo zabicie jednego demona solo to koszt rzędu 10k, 4 bp mf i bp heal potionow, warlocki podobna statystyka, z exury sie na nich nie wyleczę, potrzebuje bp mf+10-15 heal potionow, wiec lekko licząc 5k na warlocka, bp sd starcza na 6 warlocków mojemu 100 ed. knight najlepiej zarabia kasę, ale na tym 130+ levelu z tą kasą nie ma co robić. mag zawsze, obojętnie czy ma 50 level czy 350 level znajdzie miejsce gdzie może przepizgać każda ilość kasy na exp i/lub zabawę.
#163 | |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Warto zastanowić się nad tym, co o leczeniu miał do powiedzenia Craban:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#164 |
Użytkownik Forum
|
![]() zgadza sie, są to podobne cyfry. ale czy to dobrze ze mag leczy sie lepiej niż knight za wiele niższe pieniądze? policzmy
2 ultimate health potion=2*310=610 gp 2 exury vity=2*160 many=320 many= 250 many( Great Mana Potion)+100 many (Mana Potion)=120+50=170 gp na huncie ta skromna różnica czterokrotności ceny jest zauważalna. a skoro jest balansacja pod względem maksymalnego leczenia, to dlaczego nie ma pod względem obrażeń? czyli mag może sie taniej leczyć w ilościach takich jak knight a do tego ma 2-3 razy większe obrażenia, a na niektóre stwory i 10 razy.
goburu nie jest trolem. goburu jest TROLEM. Ostatnio edytowany przez Fagaro - 22-08-2008 o 21:53. |
![]() |
![]() |
#165 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Cytuj:
Pozatym exana mort ma extha na 2 sec (jak potion)..... |
|
![]() |
![]() |
#166 |
Użytkownik Forum
|
![]() mag i tak jednym uhem leczy sie do konca co zmusza napastnikow do combo (wyzszy poziom)
przy ek takiego problemu nie ma, wystarczy spam sd odpowiednio dlugo wg. mnie powinno sie zabrac uhy/vite magom i zmniejszyc zasieg visa i run
#167 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() wszystko sprowadza sie do tego, ze knightowi hp rosnie bardzo mocno, a nie ma mozliwosci wykorzystania tego, podobnie jak wspominany juz wczesniej cap.
#168 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2008
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
@down Jest , jeden server 7.4 . Ale co za sens dla Cipow to robic . Lepszy wrobel w garsci czy golab na dachu ? (zobacz na inferne/dolere) Ostatnio edytowany przez ZapodajMuze - 22-08-2008 o 23:22. |
|
![]() |
![]() |
#169 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() Nie ma juz rozwiazania. Cipsoft przepierdolil wszystko rezygnujac z ograniczenia levelowego, notabene ktorego nie da sie juz niestety wprowadzic.
|
![]() |
![]() |
#170 |
Użytkownik Forum
|
![]() ograniczenie poziomu mozna w pewnien sposob wprowadzic, tyle ze w innej formie. blokujac hp magow na poziomie 100 (pozniej wzrost tylko many), mane knighta na 100 (dalej tylko hp) + nowe poty i moze cos z tego by bylo
nie tyle nieograniczone expienie co zbyt łatwe. taki metin2, nie ma ograniczenia ale poziom 80-81 bije sie z miesiac
W blasku mojej zajebistości można piec ciasteczka. Ostatnio edytowany przez xoz - 22-08-2008 o 23:47. |
![]() |
![]() |
#171 |
eX Moderator
![]() |
![]() Niby jaki jest moj interes w dawaniu rozwiazania ? Cipsoft sam jest sobie winny, ze w pore nie dostrzegl zagrozenia plynacego z nieograniczonego expienia, zagrozenia ktore bylo dosc widoczne i to juz dawno temu.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 22-08-2008 o 23:42. |
![]() |
![]() |
#172 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@edit Jak ja to kocham. -"Ale Cipsoft jest chujowy!" -"To daj rozwiazanie a nie narzekasz." -"Nie bo nie chce mi sie " / "Nie bo nie mam w tym interesu " / "Nie bo mam telefon z ambasady izraela " Pozdro$Pocwicz Ostatnio edytowany przez ZapodajMuze - 22-08-2008 o 23:55. |
|
![]() |
![]() |
#173 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2006
|
![]() Jak dla mnie wprowadzenie ograniczenia lvl jest do kitu, tak ludzie rywalizują o miejsca na erigu, o prestiż, a tak to co? Zostaną tylko wary, zbieranie addonów i nic więcej. Każdy wybiera swój cel w tibi, a jeśli to jest rozwój postaci poprzez lvl (sporo obiera taką drogę) to już sprawa tej osoby. A btw jest bramka lvl 999lvl, może tam dostajesz spike sword, wielki napis game over i przenosi Cię na rooka ;P
|
![]() |
![]() |
#174 |
eX Moderator
![]() |
![]() Do twojej wiadomosci, to ze wszyscy narzekaja jest sygnalem dla tworcow gry ze cos jest nie tak, i to oni maja wprowadzac zmiany a nie gracze, ktorym do reki daje sie tylko proposal board i na tym poprzestaje. Ja nie widze powodu zeby sie glowic nad rozwiazaniem problemu ktory ani mnie nie dotyczy ( bo nie gram w Tibie od dawna ) ani nie mam na niego wplywu ( z powodu wymienionego wczesniej ).
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 23-08-2008 o 00:26. |
![]() |
![]() |
#175 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2008
Profesja: Royal Paladin
Świat: Honera
Poziom: 52
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
Ktos tam pisal, ze mag ma sie najgorzej. Nosz kufa bo spadne z krzesla, gdzie on ma sie najgorzej?! Vis na dysta co cholernie ulatwia expa, leczenie nie jest takie drogie, sd to juz sa x3 to on bierze na wara 4bp, a nie jak kiedys 12 wiec nie gadajcie. Palek nie ma zle ale ta exura san to naprawde zal dupe sciska jak sie tym leczy. Knight to sobie tymi potionami na expie jedynie moze bo na pvp to sie dlugo nie utrzyma. Sork jak sork ![]() PS. Jednym slowem cipsoft zwalil caly system gry. Cos co trwalo kilka lat oni zmienili jednym zamachem nie myslac o skutkach tak samo jak nie wpadli wczesniej na to, ze ludzie osiagna takie lvl. @down Cipsoft chyba nie ma pojecia jak jest bo nie widze aby robili cos w tym kierunku. Jedyna rzecz jaka mnie dreczy to taka, ze nie wiem czy cipsoft zrobil to specjalnie czy zmienil wszystko bez chwili zastanowienia co bedzie dalej. I czemu on ma myslec? To cipsoft jest od tego aby robic gre dla graczy ale realnie zeby nie bylo otsa. Ludzie pamietajmy zasade, ze: Gra jest dla graczy, a nie gracze dla gry.
Samouczka nie umial przejsc a gdzie normalne granie w tibie :S. Ostatnio edytowany przez Dragones5 - 23-08-2008 o 01:00. |
|
![]() |
![]() |
#176 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ZapodajMuze - 23-08-2008 o 00:46. |
|
![]() |
![]() |
#177 |
Użytkownik Forum
|
![]() no wlasnie o to chodzi, ze chyba cip nie wie co jest zle albo nie zdaje sobie z tego sprawy
#178 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() jak na 150 lvl to wiedze masz ogromna , powaga ...
#179 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Cytuj:
@down A, w którym miejscu napisałem, że narzekam na pracę Cip Softu? Masz rację, że jest coraz więcej GM-ów i więcej banów. Ale to tylko potwierdzenie moich słów, że to nie my mamy szukać rozwiązania tylko Cip Soft. A poza tym; co rozumiesz pod słowami "pomoc"? Pod nieudanymi postulatami i akcjami na forum.tibia.com? Czy może pod samodzielną pracą nad Tibią? Ostatnio edytowany przez Wylansowany - 23-08-2008 o 11:08. |
|
![]() |
![]() |
#180 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |