Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 02-04-2005, 09:53   #161
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mateusz_90
A slyszeliscie o tej przepowiedni, że jak umrze papież z Polski, to po nim papieżem będzie człowiek czarnej skóry i następnie skończą się się miejsca na obrazy w sali papieskiej i koniec świata będzie?
Nostradamus raczej się nie pomylił, a o człowieku "czarnej skóry" to nie do końca tak, on przepowiedział człowieka "ciemnej skóry" co oznacza, że najprawdopodobniej będzie nim Meksykanin.
Pominę falę spammu "biedny Papież" i napiszę moją opinię:
Papież odchodzi, o ile już nie umarł, ale nie mogę za cholerę zrozumieć czmeu oglądając TVN pokazali mi kobietę, która powiedziała coś na styl: Biedny Papież. Modlimy się żeby przeżył". Gówno prawda, modlić powinniśmy się za to żeby po śmierci spotkał się z Bogiem, żeby był wyjątkowy po śmierci tak jak jest/był na tym świecie, ale po qrna się pytam modlić się o to żeby przeżył. Co prawda jest to "świadectwem chrześcijaństwa", ale ja uważam, że on jest gotowy na śmierć od wielu tygodni, i myślę, że on chce odejść zamiast Czuć codzienny ból i oglądać świat zza małego okna w swoim pokoju, a na dodatek w towarzystwie lekarzy... w ten sposób na pewno nie byłby bliższy Bogu niż np. błogosławiąc wiernych, ale skoro jest tak chory, tyle lat walczył z chorobą, nie miał już nawet siły powiedzieć czegokolwiek? Ja się modliłem o jego błogosławieństwo w Niebie, a jeśli ktoś modlił się o jego powrót do zdrowia to moim zdaniem jest to błąd, on swoją wielką mosję wypełnił w całości, a teraz powinniśmy mu odejść w spokoju i miości do "lepszego świata"...!

[założeniem było żeby nikogo nie cytować...]
Cytuj:
Myślę że za kilka dni, Jan Paweł II ujży napis You are dead.
Zachowujesz się jak 10 latek, tak sądzę, a na dodatek wygląda na to, że stan Wojtyły znasz tylko z MTV.

EDIT:
@Dobo
Wiesz, mimo tego, że nie prawie wogóle do kościoła,jak już sie wybiorę to NIGDY po spowiedzi nie mówię formułek wykutych na pamięć to i tak uważam się za człowieka wierzącego w Boga, i myślę, że mam do tego prawo, a to czy np. bym zaczął wyzywać Polina (tylko przykładowo ;P) nie zmieniło by faktu, że o Papieżu myśląlem prawie cały wczorajszy dzień, a także trochę wcześniej...

Ostatnio edytowany przez Thero - 02-04-2005 o 09:59.
Thero jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-04-2005, 10:03   #162
AnElKa
Użytkownik Forum

AnElKa's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
AnElKa ma numer GG 3969326
Oczko

Papież dzisiaj napisał list, który mówi tak(nie będzie to dokładna kopia listu ) "Ja jestem radosny i wy bądźcie radośni .Wszystko zależy od naświętszej Maryji Panny to w niej pokładam swój los radośnie" A tak mianowicie każdy kiedyś zginie i pewien mądry człowiek powiedział kiedyś tak:"Płaczcie nad nowym życiem-Bo wiecie że zginie.Cieszcie się nad śmiercią bo wiecie że idzie tam gdzie jest mu dobrze..." Re down: Wiem

Ostatnio edytowany przez AnElKa - 02-04-2005 o 10:22.
AnElKa jest offline  
stary 02-04-2005, 10:04   #163
Bucik
Użytkownik Forum

Bucik's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

Ale wy mądrzy jesteście... jeżeli coś to jak chcecie to się módlcie... ale dobrą modlitwą jest postanowienie... zrezygnowanie z czegoś dla kogoś... ja niegram w tibie od czwartu i jeszcze Tatku żyje a wątpie że wróci mu zdrowie do poprzedniego stanu ale i tak wiem że nie na darmo zmówiłem te 3 różańce z babcią

Re up:
Napiałeś że kiedyś każdy zginie... to prawda ale Jan Paweł II to Jan Paweł II światówy człowiek... powiedz mi ile wcześniejszych Papieży podróżowało tak po świecie ?? ŻADEN... wszyscy siedzieli w tych czterech ścianach... a Polak podróżował wszędzie i wątpie że kiedykolwiek będzie taki drugi Papież

gram na arcanii i niestać mnie na pacca...

Ostatnio edytowany przez Bucik - 02-04-2005 o 10:08.
Bucik jest offline  
stary 02-04-2005, 10:37   #164
Dezerter De'War
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2004

Domyślny

ech...
papiez umrze i to niedlugo
mine tydzien..
dwa..
trzy..
i juz o tym zapomnicie, bedzie to juz stara sprawa nie majaca wiekszego wplywu na wasze zycie...
a przeicez o to wlansie chodzi zeby pamietac go a nie zeby wtedy kiedy jest na skraju ogladac 24/7 TV i odliczac minuty, godziny..
wiec po co tak sie martwicie?jak przyjmiecie to ze spokojem jako rzeczy naturalna(zwracam sie do ludzi kupujacych rozance, wyrzekajacych sie roznych rzeczy) to bedzie to lepsze rozwiazanie, niz przez te kilka dni stawac na glowie zeby tlyko go utrzymac a jak zginie to zapomniec, przeciez bedzie nowy...
i nie gadajcie tu o tym co dla niego lespze, ze lepiej by zyl bo to chyba najbardziej jego sprawa i tlyko on sam wie czego chce...
najlepiej zostawic go w spokoju i pozwolic mu umrzec z godnoscia,i zeby mogl sam przemyslec swoje zycie,a nei zeby zdechl jak pies bez mozliwosci spokoju utrzymywany nie wiadomo po co w szpitalu z czuwajacymi z nim 24/7 lekarzami...
czas leczy rany...
Dezerter De'War jest offline  
stary 02-04-2005, 11:04   #165
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

Ja tylko gnije przed komputerem...dopiero dzisiaj sie dowiedzialem...
Papież długo żył.W raju będzie mu lepiej...
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline  
stary 02-04-2005, 11:05   #166
kidler
Użytkownik Forum

kidler's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2004

Świat: Aurea
Domyślny

Do czego ten temat wogole zmierza?

Kto jest katolikiem niech idzie do kosciola i sie pomodli, kto nie to nie i koniec.
Wiara to chyba wasza sprawa prywatna i po co o tym pisac na forum, szczegolnie ze co drugi post to "Umarl" albo "Jeszcze zyje" - bezsensu. Naprawde zostawcie to wszystko dla siebie. Peace.
stary 02-04-2005, 11:07   #167
Sorcerer Maciek
Zbanowany

Data dołączenia: 26 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polin
Hyhyhyhy, a ulozyliscie juz prywatne stosy i modlitwy do Torquemady odmowiliscie? )))))
Ot, katolickie nadstawienie drugiego policzka i milosc do blizniego jak do siebie samego. ))))
* Sorcerer Maciek i moja TŻ rotflujemy.
Bardzo prosze szanownego polina, aby wykazal chociaz troche szacunku dla ludzi i papieza, i przestal wypisywac glupoty niezwiazane z tematem...
eh... boli cie wielkosc niektorych ludzi, czyz nie? ty w jego wieku (jesli dozyjesz) bedziesz albo siedzial na lawce w parku i dlubal w nosie, albo coz... lezal w grobie zapomniany...
no tak, wielki w wielkiego blotem nie rzuca - cos male proboje obrzucic blotem cos wielkiego. zostaw ten temat i papieza.... (mam na mysli twoj pierwszy post).
Sorcerer Maciek jest offline  
stary 02-04-2005, 11:13   #168
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Posluchajcie, czy to co sie dzieje to nie jest cud?
Jeszcze nigdy i dla nikogo, tylu ludzi, tylu wyznan, w tylu miejscach i z taka zarliwoscia nie modlilo sie! A to wszystko dla Wielkiego Polaka, naszego Papieza...
"Zycie sie nie konczy, tylko zmienia"
a my, powinnismy zachowac w pamieci i sercu naszego wielkiego rodaka, jego nauki, i przypominac innym narodom, ile zrobil dla swiata...
Naszym zadaniem jest przypominanie swiatu o Papiezu i jego naukach.
Pogromca pk jest offline  
stary 02-04-2005, 11:39   #169
Sasek62
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 10 2004
Lokacja: Psi worek liczba postów:404,error

Stan: Aktywny gracz
Gildia: Master żule
Świat: Wódkera
Poziom: 52%
Skille: 90/100
Poziom mag.: 80
Sasek62 ma numer GG 6369280
Domyślny LoL

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polin
Nie ma kultu papieza w polsce?
A te setki pomnikow? (stawiane ZYJACEJ OSOBIE!)
Ulice, place, skrzyzowania nazywane jego imieniem?
.
A Kurde moja buda? "Szkola pedalowa (specjalnie) imienia Jana Pawla II w Psim Worku"
stary 02-04-2005, 11:53   #170
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerer Maciek
Bardzo prosze szanownego polina, aby wykazal chociaz troche szacunku dla ludzi i papieza, i przestal wypisywac glupoty niezwiazane z tematem...
eh... boli cie wielkosc niektorych ludzi, czyz nie? ty w jego wieku (jesli dozyjesz) bedziesz albo siedzial na lawce w parku i dlubal w nosie, albo coz... lezal w grobie zapomniany...
no tak, wielki w wielkiego blotem nie rzuca - cos male proboje obrzucic blotem cos wielkiego. zostaw ten temat i papieza.... (mam na mysli twoj pierwszy post).
Nie rozumiesz prawda?
Mam ubaw nie z agoni papieza, a z reakcji katolikow.
"Jestes s****ysynem".
"Jestes bucem".
"Wy*******aj z kraju".
itp.
Typowe, katolickie podejscie - na jakakolwiek krytyke - agresja.
Polinik jest offline  
stary 02-04-2005, 12:12   #171
Maniak Hip-Hopu
Zbanowany

Maniak Hip-Hopu's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ

Domyślny

I polin jest polakeim, eh,!
Maniak Hip-Hopu jest offline  
stary 02-04-2005, 12:21   #172
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Bądź co bądź: "Na naszych oczach dzieje się historia". Nie wolno lekceważyć takiego momentu - już nic nie będzie takie samo, nawet jeśli Papież wydobrzeje. Po prostu zmieniła się filozofia - śmierć Papieża nie jest jakimś odległym wydarzeniem na horyzoncie, przez cały ten casz po prostu mysleliśmy że Papież będzie zawsze z nami, a tu ZONK... I chyba właśnie to boli najbardziej.

@Polin
>>Typowe, katolickie podejscie - na jakakolwiek krytyke - agresja.

przed podejscie powinno byc emocjonalne, lub dziecinne, zamiast katolickie.

@up
Hasło na dziś: "Wolność słowa"

@down
Sczerze? Wątpię. (a raczej mam całkowitą pewność, to widać)

Dżizas!

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 02-04-2005 o 12:39.
$corcerer jest offline  
stary 02-04-2005, 12:28   #173
Jacoo
Użytkownik Forum

Jacoo's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2004

Stan: Aktywny gracz
Imię: Light Evan
Profesja: Knight
Gildia: none :/
Świat: Astera
Poziom: 23
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
Domyślny

NO NAJLEPIEJ WOGLE UDAWAĆ ZE SIE NIE WIERZY ALE JAK CO DO CZEGO PRZYJDZIE (np slub) to jeszcze przyjda w laske boga i beda prosic a teraz olewaj wszystko
i papieza widze tez wiec zastanowcie sie
@ LOL TO JUZ CHYBA 10 KONIEC SWIATA STRZESZCIE SIE AAAAAAAA

(pozdro dla tych co sie choc troche przejeli)

@down to zalezy w jakiego wierzysz (jesli wogle wierzysz) dla mnie bogiem jest jahwe u muzulmanow jest allach u buddystow budda itd
ale chyba wszedzie ,w kazdym wyznaniu, slubu koscielnego udziela bog (przez kaplanow itp)

@Shanhaevel
popieram cie temat do zamkniecia i usuniecia aby niebylo takich klutni o TAKI POWOD
"papiez zrobil swoje a nawet wiecej" - swietne spostrzezenie zgadzam sie na 101,5 %

Ostatnio edytowany przez Jacoo - 02-04-2005 o 16:37.
Jacoo jest offline  
stary 02-04-2005, 12:42   #174
Polinik
Na emeryturze.

Polinik's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jacoo
NO NAJLEPIEJ WOGLE UDAWAĆ ZE SIE NIE WIERZY ALE JAK CO DO CZEGO PRZYJDZIE (np slub) to jeszcze przyjda w laske boga i beda prosic a
Ktorego boga?
Polinik jest offline  
stary 02-04-2005, 12:42   #175
Acid
Użytkownik Forum

Acid's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2004
Lokacja: Heh a co was to?

Acid ma numer GG w.t.f.?.?
Domyślny

Media mówią, że Papież wie, że umiera.
stary 02-04-2005, 12:58   #176
PINGwin
Guest

Domyślny

@pogromca pk
masz racje, niektorzy czekaja na jakis spektakularny cud, ze papiez nagle powroci do zdrowia i tym samym da swiadectwo ' niewiernym tomaszom', ze Bóg istnieje, a nie dostrzegaja, ze przeciez pierwszy raz w historii tak wiele narodow, tak wiele wyznan modli sie w intencji jednego, wielkiego czlowieka.
Czy juz to nie jest cud ?
@topic
Badz co badz ten temat o papiezu zmusil was wszystkich do myslenia, czy jestescie katolikami, czy ateistami, czy kimkolwiek tam jeszcze, to sytuacja ta spowodowala, ze natrzaskaliscie juz 18 stron ( a na pewno bedzie ich wiecej). Juz samo to zmusza do myslenia...Mozecie twierdzic, ze was to nie obchodzi, ale jednak skoro wypowiadacie sie w tym temacie, to wydaje mi sie, ze wam zalezy.

oby nie musial juz dluzej cierpiec...

stary 02-04-2005, 13:10   #177
Osa1-8
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 03 2005

Domyślny Papież

Ja wierze,że Pan Bóg wspomoże nasze papieża w przejściu na tamten świat.
To jest to co czuje.
Osa1-8 jest offline  
stary 02-04-2005, 14:30   #178
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PINGwin
natrzaskaliscie juz 18 stron ( a na pewno bedzie ich wiecej).
Dopiero trzy strony, zależy jakie masz ustawienia :P Najlepsze jest 60 postow na strone bo komu sie chce co 5 postow klikac na nastepna strone -.-"

@topic
Stan Papieża nie pogorszył się, ale nadal jest w złym stanie. Następna informacja o stanei zdrowia Papieża wieczorem.

Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 02-04-2005 o 14:31.
Uncle Warrior jest offline  
stary 02-04-2005, 14:32   #179
Acid
Użytkownik Forum

Acid's Avatar

Data dołączenia: 02 12 2004
Lokacja: Heh a co was to?

Acid ma numer GG w.t.f.?.?
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uncle Warrior
Najlepsze jest 40 postow na strone bo komu sie chce co 5 postow klikac na nastepna strone -.-
Huh? Jakie 5? 10.
stary 02-04-2005, 14:47   #180
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

<Shan typowo dla swojej osoby wstaje, odchodzi od biurka i powoli, ale mocno wali głową w ścianę, patrząc jak ten temat się stacza>

Dajcie juz spokój JPII. On swoje już zrobił, a nawet więcej. Gdyby wszedł na ten temat, pewnie ogromnie zasmuciłoby go jak ludzie- katolicy i inni- okazują względem siebie tyle nienawiści, tyle jadu. Sam się męczył by wszystkich zjednoczyć, a jeden drugiemu tu wilkiem. Zastanówcie się. Obrzucacie się błotem, tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie.

Sądzę, że najlepiej byłoby zamknąć temat i nie męczyć już klawiatur.
Shanhaevel jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania