![]() |
#161 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Pominę falę spammu "biedny Papież" i napiszę moją opinię: Papież odchodzi, o ile już nie umarł, ale nie mogę za cholerę zrozumieć czmeu oglądając TVN pokazali mi kobietę, która powiedziała coś na styl: Biedny Papież. Modlimy się żeby przeżył". Gówno prawda, modlić powinniśmy się za to żeby po śmierci spotkał się z Bogiem, żeby był wyjątkowy po śmierci tak jak jest/był na tym świecie, ale po qrna się pytam modlić się o to żeby przeżył. Co prawda jest to "świadectwem chrześcijaństwa", ale ja uważam, że on jest gotowy na śmierć od wielu tygodni, i myślę, że on chce odejść zamiast Czuć codzienny ból i oglądać świat zza małego okna w swoim pokoju, a na dodatek w towarzystwie lekarzy... w ten sposób na pewno nie byłby bliższy Bogu niż np. błogosławiąc wiernych, ale skoro jest tak chory, tyle lat walczył z chorobą, nie miał już nawet siły powiedzieć czegokolwiek? Ja się modliłem o jego błogosławieństwo w Niebie, a jeśli ktoś modlił się o jego powrót do zdrowia to moim zdaniem jest to błąd, on swoją wielką mosję wypełnił w całości, a teraz powinniśmy mu odejść w spokoju i miości do "lepszego świata"...! [założeniem było żeby nikogo nie cytować...] Cytuj:
EDIT: @Dobo Wiesz, mimo tego, że nie prawie wogóle do kościoła,jak już sie wybiorę to NIGDY po spowiedzi nie mówię formułek wykutych na pamięć to i tak uważam się za człowieka wierzącego w Boga, i myślę, że mam do tego prawo, a to czy np. bym zaczął wyzywać Polina (tylko przykładowo ;P) nie zmieniło by faktu, że o Papieżu myśląlem prawie cały wczorajszy dzień, a także trochę wcześniej... Ostatnio edytowany przez Thero - 02-04-2005 o 09:59. |
||
![]() |
|
![]() |
#162 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
![]() |
![]() Papież dzisiaj napisał list, który mówi tak(nie będzie to dokładna kopia listu
![]() Ostatnio edytowany przez AnElKa - 02-04-2005 o 10:22. |
![]() |
![]() |
#163 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Ale wy mądrzy jesteście... jeżeli coś to jak chcecie to się módlcie... ale dobrą modlitwą jest postanowienie... zrezygnowanie z czegoś dla kogoś... ja niegram w tibie od czwartu i jeszcze Tatku żyje a wątpie że wróci mu zdrowie do poprzedniego stanu ale i tak wiem że nie na darmo zmówiłem te 3 różańce z babcią
![]() Re up: Napiałeś że kiedyś każdy zginie... to prawda ale Jan Paweł II to Jan Paweł II światówy człowiek... powiedz mi ile wcześniejszych Papieży podróżowało tak po świecie ?? ŻADEN... wszyscy siedzieli w tych czterech ścianach... a Polak podróżował wszędzie i wątpie że kiedykolwiek będzie taki drugi Papież
Nie odpowiadam za swoją ortografię... gram na arcanii i niestać mnie na pacca... Ostatnio edytowany przez Bucik - 02-04-2005 o 10:08. |
![]() |
![]() |
#164 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
|
![]() ech...
papiez umrze i to niedlugo mine tydzien.. dwa.. trzy.. i juz o tym zapomnicie, bedzie to juz stara sprawa nie majaca wiekszego wplywu na wasze zycie... a przeicez o to wlansie chodzi zeby pamietac go a nie zeby wtedy kiedy jest na skraju ogladac 24/7 TV i odliczac minuty, godziny.. wiec po co tak sie martwicie?jak przyjmiecie to ze spokojem jako rzeczy naturalna(zwracam sie do ludzi kupujacych rozance, wyrzekajacych sie roznych rzeczy) to bedzie to lepsze rozwiazanie, niz przez te kilka dni stawac na glowie zeby tlyko go utrzymac a jak zginie to zapomniec, przeciez bedzie nowy... i nie gadajcie tu o tym co dla niego lespze, ze lepiej by zyl bo to chyba najbardziej jego sprawa i tlyko on sam wie czego chce... najlepiej zostawic go w spokoju i pozwolic mu umrzec z godnoscia,i zeby mogl sam przemyslec swoje zycie,a nei zeby zdechl jak pies bez mozliwosci spokoju utrzymywany nie wiadomo po co w szpitalu z czuwajacymi z nim 24/7 lekarzami... czas leczy rany... |
![]() |
![]() |
#165 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Profesja: Elite Knight
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
![]() Ja tylko gnije przed komputerem...dopiero dzisiaj sie dowiedzialem...
Papież długo żył.W raju będzie mu lepiej...
![]() |
![]() |
#166 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() Do czego ten temat wogole zmierza?
Kto jest katolikiem niech idzie do kosciola i sie pomodli, kto nie to nie i koniec. Wiara to chyba wasza sprawa prywatna i po co o tym pisac na forum, szczegolnie ze co drugi post to "Umarl" albo "Jeszcze zyje" - bezsensu. Naprawde zostawcie to wszystko dla siebie. Peace.
![]() |
#167 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 04 2004
|
![]() Cytuj:
eh... boli cie wielkosc niektorych ludzi, czyz nie? ty w jego wieku (jesli dozyjesz) bedziesz albo siedzial na lawce w parku i dlubal w nosie, albo coz... lezal w grobie zapomniany... no tak, wielki w wielkiego blotem nie rzuca - cos male proboje obrzucic blotem cos wielkiego. zostaw ten temat i papieza.... (mam na mysli twoj pierwszy post). |
|
![]() |
![]() |
#168 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Posluchajcie, czy to co sie dzieje to nie jest cud?
Jeszcze nigdy i dla nikogo, tylu ludzi, tylu wyznan, w tylu miejscach i z taka zarliwoscia nie modlilo sie! A to wszystko dla Wielkiego Polaka, naszego Papieza... "Zycie sie nie konczy, tylko zmienia" a my, powinnismy zachowac w pamieci i sercu naszego wielkiego rodaka, jego nauki, i przypominac innym narodom, ile zrobil dla swiata... Naszym zadaniem jest przypominanie swiatu o Papiezu i jego naukach. |
![]() |
![]() |
#169 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2004
Lokacja: Psi worek liczba postów:404,error
Stan: Aktywny gracz
Imię: Pan Gienek spod pubu
Gildia: Master żule
Świat: Wódkera
Poziom: 52%
Skille: 90/100
Poziom mag.: 80
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#170 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
![]() Mam ubaw nie z agoni papieza, a z reakcji katolikow. ![]() "Jestes s****ysynem". "Jestes bucem". "Wy*******aj z kraju". itp. ![]() Typowe, katolickie podejscie - na jakakolwiek krytyke - agresja. |
|
![]() |
![]() |
#171 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ
|
![]() I polin jest polakeim, eh,!
|
![]() |
![]() |
#172 |
Nieobecny.
|
![]() Bądź co bądź: "Na naszych oczach dzieje się historia". Nie wolno lekceważyć takiego momentu - już nic nie będzie takie samo, nawet jeśli Papież wydobrzeje. Po prostu zmieniła się filozofia - śmierć Papieża nie jest jakimś odległym wydarzeniem na horyzoncie, przez cały ten casz po prostu mysleliśmy że Papież będzie zawsze z nami, a tu ZONK... I chyba właśnie to boli najbardziej.
@Polin >>Typowe, katolickie podejscie - na jakakolwiek krytyke - agresja. przed podejscie powinno byc emocjonalne, lub dziecinne, zamiast katolickie. @up Hasło na dziś: "Wolność słowa" @down Sczerze? Wątpię. (a raczej mam całkowitą pewność, to widać) Ostatnio edytowany przez $corcerer - 02-04-2005 o 12:39. |
![]() |
![]() |
#173 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: Light Evan
Profesja: Knight
Gildia: none :/
Świat: Astera
Poziom: 23
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
|
![]() NO NAJLEPIEJ WOGLE UDAWAĆ ZE SIE NIE WIERZY ALE JAK CO DO CZEGO PRZYJDZIE (np slub) to jeszcze przyjda w laske boga i beda prosic a teraz olewaj wszystko
i papieza widze tez wiec zastanowcie sie @ LOL TO JUZ CHYBA 10 KONIEC SWIATA STRZESZCIE SIE AAAAAAAA (pozdro dla tych co sie choc troche przejeli) @down to zalezy w jakiego wierzysz (jesli wogle wierzysz) dla mnie bogiem jest jahwe u muzulmanow jest allach u buddystow budda itd ale chyba wszedzie ,w kazdym wyznaniu, slubu koscielnego udziela bog (przez kaplanow itp) @Shanhaevel popieram cie temat do zamkniecia i usuniecia aby niebylo takich klutni o TAKI POWOD "papiez zrobil swoje a nawet wiecej" - swietne spostrzezenie zgadzam sie na 101,5 %
http://www.losux.pl/ Ostatnio edytowany przez Jacoo - 02-04-2005 o 16:37. |
![]() |
![]() |
#174 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#175 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2004
Lokacja: Heh a co was to?
![]() |
![]() Media mówią, że Papież wie, że umiera.
#176 |
Guest
|
![]() @pogromca pk
masz racje, niektorzy czekaja na jakis spektakularny cud, ze papiez nagle powroci do zdrowia i tym samym da swiadectwo ' niewiernym tomaszom', ze Bóg istnieje, a nie dostrzegaja, ze przeciez pierwszy raz w historii tak wiele narodow, tak wiele wyznan modli sie w intencji jednego, wielkiego czlowieka. Czy juz to nie jest cud ? @topic Badz co badz ten temat o papiezu zmusil was wszystkich do myslenia, czy jestescie katolikami, czy ateistami, czy kimkolwiek tam jeszcze, to sytuacja ta spowodowala, ze natrzaskaliscie juz 18 stron ( a na pewno bedzie ich wiecej). Juz samo to zmusza do myslenia...Mozecie twierdzic, ze was to nie obchodzi, ale jednak skoro wypowiadacie sie w tym temacie, to wydaje mi sie, ze wam zalezy. oby nie musial juz dluzej cierpiec... |
![]() |
#177 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2005
|
![]() Ja wierze,że Pan Bóg wspomoże nasze papieża w przejściu na tamten świat.
To jest to co czuje. ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
@topic Stan Papieża nie pogorszył się, ale nadal jest w złym stanie. Następna informacja o stanei zdrowia Papieża wieczorem.
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 02-04-2005 o 14:31. |
|
![]() |
![]() |
#179 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2004
Lokacja: Heh a co was to?
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#180 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() <Shan typowo dla swojej osoby wstaje, odchodzi od biurka i powoli, ale mocno wali głową w ścianę, patrząc jak ten temat się stacza>
Dajcie juz spokój JPII. On swoje już zrobił, a nawet więcej. Gdyby wszedł na ten temat, pewnie ogromnie zasmuciłoby go jak ludzie- katolicy i inni- okazują względem siebie tyle nienawiści, tyle jadu. Sam się męczył by wszystkich zjednoczyć, a jeden drugiemu tu wilkiem. Zastanówcie się. Obrzucacie się błotem, tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie. ![]() Sądzę, że najlepiej byłoby zamknąć temat i nie męczyć już klawiatur. |
![]() |