Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-08-2004, 21:38   #161
Hideman
Guest

Domyślny

A ja chcialbym zeby nie bylo wcale lagów

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-08-2004, 21:39   #162
morphy
Zbanowany

morphy's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2004
Lokacja: Olsztyn

morphy ma login Tlenu bartek_maly@tlen.pl
Domyślny

mnie juz wku*** te outfity gram w tibie ponad rok fajnie bylo vby gdyby byly nowe
szybszy respawn na amazon camp
wiecej czarow dla druidow (moj uhmeaker ma 15 poziom 35 m-lev i juz nic mu nie qpie nowego bo ja nie pacc
nowe wyspy dla facc
i podroz statkiem nie tylko dla pacc (tak bylo by fajniej gdyby nie ttylko pacce miel do nich dostep (oczywiscie nie do edron i darashia bo to som tereny dla pacc i niech tak zostanie
i jeszcze jedno pytanie czy tutor po zdaniu testu tez dostaje out-fit taki jak majom pacce?
morphy jest offline  
stary 10-08-2004, 08:51   #163
Makrela
Użytkownik Forum

Makrela's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2004
Lokacja: Morze ( no gdzie może mieszkać Makrela jak nie w morzu)

Stan: Aktywny gracz
Imię: Makrelus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 52
Skille: 21/27;)
Poziom mag.: 53
Makrela ma numer GG 2195634
Domyślny

@up

Żeby wogóle być tutorem musisz mieć PACC.
stary 10-08-2004, 16:58   #164
Kanarmaster
Użytkownik forum

Kanarmaster's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Braniewo

Kanarmaster ma numer GG 8063416
Domyślny .........

1.eh motyw z szybszym wychodzeniem z rooka nie jest za madry ale rook powinien byc bardziej atrakcyjny...
2.sluby z ksiedzem to spoko tez by bylo ale i jakies tam wynajmowanie sal na urodzinki i wesela
3.wiecej clubow (jak to mnie boli) skad ja moglem wiedziec ze cluby sa takie gowniane ;/
ehh i jeszcze tak co te pacc takie samoluby.. ok koncze formata robie
Kanarmaster jest offline  
stary 10-08-2004, 18:00   #165
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kanarmaster
1.eh motyw z szybszym wychodzeniem z rooka nie jest za madry ale rook powinien byc bardziej atrakcyjny...
2.sluby z ksiedzem to spoko tez by bylo ale i jakies tam wynajmowanie sal na urodzinki i wesela
3.wiecej clubow (jak to mnie boli) skad ja moglem wiedziec ze cluby sa takie gowniane ;/
1. Potwierdzam... Ja miałem sobie UHmakera zrobić. Zrobiłem, fakt, eq ma zakupiony, ale mnie się go zwyczajnie NIE CHCE przeprowadzać... Rook jest nudny i tyle, gdzie te atrakcje jak na mainie? Gdzie cyce?

2. Mnie się podoba... "Jesteście mężem i żoną"

3. Fakt, przydałoby się więcej clubów... I żeby zwiększyć ich jakość, bo ja nie widzę narazie żadnych plusów ich używania prócz niskich cen i wagi.
stary 10-08-2004, 18:23   #166
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Oto moje pomysły:

1. Anty hakerski:
Zrobić takiego klienta by tylko z niego dało się wejść na naszą postać. Mogłoby to wyglądać następująco:
NA www.tibia.com na stronie twego accounta zaznaczasz specjalną opcje i dostajesz indywidualny nr (generowany jak nr accounta) Potem zannaczasz specjalną opcje w kliencie i wpisujesz ten nr i tylko z klienta z tym "identyfikatorem" będziesz mógł się logować na twoją postać.

2. By wyeliminować misskila:
Można zastosować element z UO. Czyli klikając na jakiegoś chara (bez skulla) pojawi ci się okienko "Czy napewno chesz zaatakować tego Playera ?" i by było do wyboru yes/no.

Jeśłi już ktoś pisał takie pomysły to niemuwic mi że zgapiam bo przyznaje się, czytałem tylko pierwszą strone tematu

Vanhelsen jest offline  
stary 10-08-2004, 19:40   #167
Izyyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Kraków

Izyyk ma numer GG 4882222
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Fakt, przydałoby się więcej clubów... I żeby zwiększyć ich jakość, bo ja nie widzę narazie żadnych plusów ich używania prócz niskich cen i wagi.

nie wystarczaja ci tylko te plusy? jak nie, to cluby to nie bronie dla ciebie.

temat powiem szczerze smierdzi... myslicie ze ktos to wszystko czyta? ja bym chcyba musial byc ynabejop zeby to wszystko czytac...
jak juz ktos zalozyl temat, niech sie interesuje i edytuje pierwszy posy wypisujac ciekawsze pomysly, wtedy to ma sens a nie ze pozniej 20 osob pisze to samo i mysla ze odkryli ameryke lol

co do pomyslow to dorzuce (no wlasnie... czy ktos to juz awruk pisal?) losowe respy... jest sobie polanka jaka z ypud i raz sie tam zrespi archer, raz rat, raz sheepka albo w jakis extremalnych miejscach, hunet, drag, etc... po czesci by wyeliminowalo liniowosc (ktora jednak wcale nie przeszkadza) w tibi, a zabawa bylaby wieksza jak nie wiesz dokladnie co cie spotka (to jak nie wiesz czy przypadkiem w kolejnym gsie nie wypadnie ci k-set, czy 5 gp)
Izyyk jest offline  
stary 10-08-2004, 20:07   #168
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Izyyk
nie wystarczaja ci tylko te plusy? jak nie, to cluby to nie bronie dla ciebie.
Wiesz, ja chcę, żeby broń była jeszcze skuteczna...

Cytuj:
temat powiem szczerze smierdzi... myslicie ze ktos to wszystko czyta? ja bym chcyba musial byc ynabejop zeby to wszystko czytac...
jak juz ktos zalozyl temat, niech sie interesuje i edytuje pierwszy posy wypisujac ciekawsze pomysly, wtedy to ma sens a nie ze pozniej 20 osob pisze to samo i mysla ze odkryli ameryke lol
A potem, tradycyjnie, jak napiszą to w jednym poście, to potem nikt tego nie czyta... Nie ma licznika postów, coś ci nie pasi?

Cytuj:
co do pomyslow to dorzuce (no wlasnie... czy ktos to juz awruk pisal?) losowe respy... jest sobie polanka jaka z ypud i raz sie tam zrespi archer, raz rat, raz sheepka albo w jakis extremalnych miejscach, hunet, drag, etc... po czesci by wyeliminowalo liniowosc (ktora jednak wcale nie przeszkadza) w tibi, a zabawa bylaby wieksza jak nie wiesz dokladnie co cie spotka (to jak nie wiesz czy przypadkiem w kolejnym gsie nie wypadnie ci k-set, czy 5 gp)
Taki jesteś wymiatacz? Yhy... Nie wiem, czy byś chciał, żeby w zwyczajnych kanałach zrespawnowały ci się cztery GSy zamiast czterech ratów...

I nie pisz przekleństw od tyłu, co, cykasz się? Nie chcesz, żeby ci piękny napis "<cenzura>" wyskoczył albo cuś? To nie pisz przekleństw.

Jak ci ten topic nie pasuje, to go nie odwiedzaj, i tyle... Daj ludziom pomarzyć, i idź zapoluj na demony.

Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 10-08-2004 o 20:15.
Ghost Nieudany jest offline  
stary 16-08-2004, 01:41   #169
Herato
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: za górami za lasami...

Herato ma numer GG 4749077
Domyślny

YEAH!! przeczytałem wszystko (chyba) a oto moje propozycje
-dwa miasta (jedno w chmurach miasto archaniółów a drugie pod wodą miasto syren ,ale wymyslaślam co , )
-nowy slot na rekawice i żeby rękawice były bronią (tzn. rekawice majom atak i obrone ale jeśli masz oprucz nich jakaś broń to atak rękawic się nie liczy)
-tarcze dodajace atak (przeginam ) np. mozna kogos tarcza odepchnac i to też boli

Bardzo podobają mi się pomysły z atakiami monsterów na miasta, z turniejem (ale żeby były przedziały levelowe)
Herato jest offline  
stary 16-08-2004, 13:37   #170
Tantum
Użytkownik forum

Tantum's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Tarnów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Piterator
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Blood Souls
Świat: Honera 4Ever
Poziom: 53
Poziom mag.: 50
Domyślny

No witam moj pierwzy post ja bym proponowal jakies rekawice bo niektorzy ludzie lubia cwiczyc fist fighting a to by bylo super rozwiazanie , a i sorki jak juz taki post byl po nie przegladnolem wszystkich pozdrawiam !
Tantum jest offline  
stary 16-08-2004, 16:50   #171
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Tiaaaaaaa...ten "Update 8.0" będzie za rok jak dobrze pójdzie...w międzyczasie będą jakieś SKROMNE update...

Jakby było 1000 osób na serwer to by nikt nie pograł, takie lag-i by były...Dlatego m.in. są tworzone nowe servery.

No ale jak wszyscy to wszyscy:
1. Lepsza grafika (przede wszystkim!!).
2. Więcej potworków pokroju orka warriora, minosa, ew. rotwormów i trolli.
3. Nowe potwory: Troll Leader, Berserker, Mag itp (silniejsze oczywiście też to tylko przykład).
4. Lepsze respawny blisko miast.
4. Jak juz kolega wspomniał, mogłyby być ataki na miasto, np. raz dziennie.
5. Moliwość podróży statkiem dla facc.
6. Więcej set-ów broni (szczególnie obuchowych, bo zostają w tyle...)
sir Tifejo jest offline  
stary 04-12-2004, 19:02   #172
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Ja bym chciał :
1.Wiekszą mapę , jakaś wyspa dla facców, powiekszyc głowny kontynent, wyspe dla pacców gdzie były by np same elite stworki : demony , warlocki , hero , dl'e , gsy , bk . No i moze druga taka bardziej "normalna"
2.Nowe potwory i wiecej respów black knighta (oprócz na nowej wyspie dla pacc)
3.Losowe zdarzenia (ataki potwórów na miasta) <-- to chyba najbardziej
4.Troche wiecej czarów dla knighta np. exure gran ,i coś tam jeszcze
5.Więcej questów , takich średnich i jakis quest trudniejszy od annihilatora , może na Warlord sworda
6.Troche ładniejsza grafika , oczywiście nie 3d jak tu niektórzy mówili
7.Żeby nie było "destination is out of range" , bo to mnie troche denerwuje jak ide np. z Carlin do Ab i musze 3 razy kliknąć na mapke zeby dojść
8.I zeby zaatakowac innego gracza , trzeba by było nacisnąc na battle 2 razy , było by o wiele mniej miss clicków .
To chyba tyle

Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 04-12-2004 o 19:06.
Angel of Death jest offline  
stary 04-12-2004, 19:46   #173
Hengar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Villen
Dodanie animacji walk a nie że się stoi koło kola i widać jak pokazuje się stracone życie/słoneczko/chmurka,i żeby przy zmianie ekwipunku zmieniał się wygląd.
- Nie ma mowy o zmianie wygladu przy zmienianiu eq poniewaz:
1) Ta gra by byla typu Diablo
2) Kazdy by wiedzial jaki masz eq
3) By 8 lvl z e-platem chodzil to by byl dopiero pking -.-

Edit:
Nie ma mowy o 3D !! o.O

Ostatnio edytowany przez Hengar - 04-12-2004 o 19:47.
Hengar jest offline  
stary 04-12-2004, 20:53   #174
ktos_tam
Użytkownik Forum

ktos_tam's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na emeryturze
Imię: Valaxia
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Rubera
Poziom: 21
Skille: 20/24
ktos_tam ma numer GG 3845031
Domyślny

chciałbym aby dali jakieś nowe potworki na rooka, wtedy byłoby małe zamieszanie, bo doszłyby nowe itemy, ale byłoby fajnie
stary 05-12-2004, 16:38   #175
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny Ataki potworów

Mi by sie podobało coś takiego:
Siedzisz przed depo w Ven montując runki i nagle pojawia ci się czerwony napis informujący o ataku np dragów na miasto
ripper jest offline  
stary 05-12-2004, 16:48   #176
Dagobert III
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 11 2004

Domyślny

Nom, to by było świetne
Wyobraźcie sobie: hordy minotaurów atakują Kazo... Z dwóch stron- od głównego wejścia i jeziora... Gracze zabarykadowali sie w depo... Nie wiadomo skąd przychodzą setki minosów, pożoga i śmierć Ale by było fajniutko ^^

Chciałbym żeby w banku była funkcja oszczędności, tzn. Dajesz do banku powiedzmy 10k(minimalna stawka) na 5% miesięcznie... I po miesiącu masz 5% więcej ^^

Skill bar... Według mnie to konieczność.

Więcej outfitów.

I aktywniejsi GM'y. Żeby przewinienie można było zgłosić i n00bek zostałby zaraz ukarany
Dagobert III jest offline  
stary 05-12-2004, 17:40   #177
Forest Assasin
Użytkownik forum

Forest Assasin's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2004

Domyślny

Tak czytam te wasze posty o atakach potworów... i nagle wpadłem na fajny pomysł.

Otóż wyglądałoby to tak:

Lejesz jakiegoś potwora... nagle w ostatniej chwili przed śmiercią mówi on:
Stop!Don't kill me! Please! ( to już wedle upodobań w jakim języku )
Po usłyszeniu tego mówisz: Pay! lub coś w tym stylu
I oczywiście by było od razu przypisane co jaki potwór może dać/ zrobić... dla każdego innego by była inna możliwość... i nie byłoby to tak, że sobie wybieram co i pasuje np. A, B czy C. Tylko zachowuję się jak chcę.
Można byłoby zrobić coś takiego, że po zabiciu losowej ilości potworów wpadasz w depresję, dręczą cie wurzuty sumienia. I co troche hp ci odbiera. Aby się wyleczyć musisz iść do jakiegoś NPC lub zjeść specjalnego kwiata lub użyć specjalnej runki.

To tylko były takie moje głupiutkie pomysły.( nie wiem skąd tyle wziąłem wyobrażni)
Forest Assasin jest offline  
stary 05-12-2004, 18:41   #178
Virius
Użytkownik Forum

Virius's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Soul Hunters
Świat: Samera
Domyślny Tibia 8.0

NOWA WERSJA TIBIA:

-Nowe,lepsze graficznie potworki także dla FACC
-Nowe miasto dla FACC na nowej wyspie Kotaryko (dziwna nazwa,co nie )
-3 nowe OUTFIT w tym jeden dla FACC
-Możliwość jazdy konnej,która będzie droższa od statku,ale także dla FACC
-Nowy system ANTI HACK
-Możliwość przez klienta 8.0 nawiązanie połączenia z OTS
-Nowe runy i przedmioty!

------------------------------------------------------------------

Echhhh...to napisałem marzenia
stary 05-12-2004, 21:20   #179
Pasozyt Umyslu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 09 2004
Lokacja: Żagań

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kotomaniak
5) Ataki różnych potworów na miasto. Np. orki wszelkiej maści atsakuje i trzeba je odpierać. (fajna zabawa by była)

I to by było wszystko
To by sie sprawdzilo tylko wtedy kiedy potwory ktore by atakowaly miasto nie dawaly by ni expa ni loota. Inaczej kilku High-leveli zabrali by wszystko dla siebie i tylko dla siebie.
Pasozyt Umyslu jest offline  
stary 05-12-2004, 21:51   #180
Vacter
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2004

Domyślny

Powiem co bym chciał, a co nie:
Chciał:
-Prezeny wyciągasz z choinki, tyle że wcześniej przybywa mikołaj (taki pic, żeby wszyscy czekali i się cieszyli).
-Zajefajny sylwester (w tym roku nie mam gdzie pójść, a koleżanka nie wygoni rodziców), wszyscy świętują.
-Chodzenie po kolędzie do pacców , Ja bym koperty z kaską brał, a ministranci z fletami kolęty by podawali.
-Prawdziwy teatr gdzie chętkni robią sztuki (ja bym mógł grać balladynę bez końcówki)
-Sanki
-Coś co by zjednoczyło świat tibii, coś, ale nie wiem co, coś wielkiego.
-Zrobienie z tibii prawdziwego rpg'a, a nie nabijanke expa. Czyli, np. ktoś robi pancerze i sprzedaje itd.
-Wprowadzenie jakihś śmiesznych (fajnych), bajerów, trudno zdobywalnych, ale dających satysfakcję (nikt nie powinien wiedzeć o nich, pki nie znajdzie, taki przedmiot był by jeden z każdego rodzaju, np. Condome Artifact, ufo przywiozło).
-rozwój tibii, epoki itd.
Nie chcę:
3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D! 3D!
Gra straciłaby klimat i były by gorsze lagi, wzrosły by wymagania (teraz łazi na większości komputerów). Zresztą 3D to se możecie w d.... . Zresztą jak ktoś chce grafe, to niech się na co innego przerzuci, jest tyle tego typu gier z lepszą grafą. Dla mnie nie liczy się grafa...
Vacter jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania