![]() |
#162 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
|
![]() Czego wy chcecie price list to za***ista sprawa. Robisz noob chara i selujesz po cenach jake ci pasuja a inni sie mecza zeby sprzedac po tej narzuconej.
PS. nie czepiajcie sie Vikosa chlopak zna sie troche na prawach rynk |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Użytkownik forum
|
![]() kolo miesza tibie i zycie normalne co nie powinien robic bo sa potem skutki jak idioci siedzacy w tibi przez 23 h na dobe i potem wygladaja jakby korniki mozg im zjadly.. na kyrze wreszcie sytuacja dosyc stabilna nareszcie
![]() Hail NG Pozdro dla Abish'a Yana Avariana Rokkena i Ahmeda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jesli glebiej zastanowisz sie nad swoja wypowiedzia to zrozumiesz ze nie miala ona sensu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() To nie chodzi o to ze zrobisz 8 lvl i nim bedziesz sprzedawal . Myslisz ze inni tez nie zrobia ?
Jak 1 osoba zacznie lamac price list to i znajdzie sie grupka osob i potem juz cala ekonomia serva sie posypie. Na przyklad taka berylia ,niezbyt stary serv RH=40k PO TO JEST PRICE LSITA ZEBY SERV MIAL SWOJA EKONOMIE I CI KTORZY ROBIA NOOB CHARY ZEBY SPRZEDAWAC NIE SA BYSTRZY , TYLKO ZDROWO PO********NI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 01 2006
|
![]() raimel smarku
![]() co mozesz zaprezentowac piszac, ze to ja mam orzeszka zamiast mozgu? gimnazjum chociaz skonczyles? pewnie w LO jestes....oh ah, coz za wyksztalcony, madry i swiatly mlody czlowiek, padam do stop omnibusowi wsrod smarkaczy. zaprezentuj jeszcze swoja wielka wiedze na temat ekonomii, bo jak na razie to widze, ze jedyna twoja zyciowa wiedza jest granie w gierki internetowe i szczekanie. na tej podstawie stwierdzasz, ze ktos ma mniej rozumu od ciebie. pogadaj sobie z lustrem, albo z innym pryszczatym nastolatkiem, ktoremu hormony buzuja, moze sie zrozumiecie. ![]() a co do reszty, handlu i ekonomi. wiecie, ze jak rosnie podaz przy stalym popycie to spadaja ceny? chcecie sprzedac, to ceny musza spasc i takie sa realia a gdy ktos grozi, ze bedzie mnie zabijal, bo nie mam zamiaru placic tyle ile on sobie wymarzyl(najlepiej byloby gdyby zrobic jednego hunta sprzedac loot za miliony i siedziec na zadzie przez nastepny miesiac) uehlehlehle.... a co do popier...... ktorzy zakladaja nowe chary zeby uniknac tych bzdurnych wymyslow...proponuje pogadac z tymi, ktorzy graja na MC, botach, sharuja, maja 2 postacie w tym druida i wlasnych llvl pk, ktorymi bezkarnie zabijaja tylko dla kasy bo nie maja jaj zeby narazic sie swoja glowna postacia, czyli z jakimis 95% polskich graczy...oni sa normalni. kazdy radzi sobie jak musi a gdy z gory mi narzucaja ceny pod grozba smierci, bo za szybko chca sie dorobic moim kosztem...takiego wala. Ostatnio edytowany przez Vikos - 19-01-2006 o 22:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Guest
|
![]() @Vikos ... ale ty jestes baran ! spierda***j 40 letni baranie do rodziny ...jeśli ja wogole posiadasz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Guest
|
![]() Jaki 40-sto letni??
Vikos to 10 letnie dziecko które w życiu prywatnym zostaje eksterminowane przez swych rówieśników i myśli że na forum zabłyśnie swoją niewiedzą. |
![]() |
![]() |
#169 |
Guest
|
![]() ~~racja
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Guest
|
![]() heh jakie typy ;p wy nie macie co robic ? expijcie sobie a nie sie wyzywacie ja pierdziele ;] Hail Alians Hail Me ;p
|
![]() |
![]() |
#171 |
Użytkownik forum
|
![]() to vikos zaczal nie my... kolo chce pokazac swoja inteligencje i jak sie zna na ekonomii pewnie daje dupy za 20 zlotych a by zarobil 18
![]() ![]() 5 dzien bez tibi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tizane/Violent Fighter
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dark Mortals/Demoralize
Świat: Hiberna/Saphira
|
![]() Oj Vikos, nie graj już w to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Poland (Gdańsk)
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 150
|
![]() Wszyscy zjechali Vikosa , wiec ja juz tego nie zrobie ...choc powinienm dodac cos od siebie
![]() A temat jest raczej o wojnie , wiec nie ma co tutaj sie wrzucac itp - nie zasmiecajmy juz tematu Ma ktos jakies newsy na temat obu stron , niech pisze ![]()
![]() |
#174 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2006
Lokacja: thais
Stan: Początkujący
Imię: chcialbys wiedziec?
Świat: rownolegly
Poziom: zan
![]() |
![]() pozdrowienia dla ciebie vikos~!
tracilem nadzieje na znalezienie tutaj i w ogole w tibi choc jednej osoby poprawnie poslugujacej sie jezykiem polskim w dodatku trzezwo myslacej. jesli jestes zainteresowany kontaktem - ja jak najbardziej - to licze ze sie jeszcze tu odezwiesz. rimel oraz inni: naprawde nie wiem dlaczego atakujacie vikosa. widze poki co 2 powody: - fakt, ze potrafi sie wypowiedziec - fakt, ze ma wlasne zdanie - jest przeciw price list'om. tyle, ze jak dla mnie to nie jest powod do agresji wobec niego i rzucania idiotycznymi haslami "wracaj do ssania mleka". kolezanki, zastanowice sie troche i ujmujcie swoje racje w bardziej rzeczowe argumenty. zamin rzucicie sie innym do gardel pojmijcie wreszcie, ze inni maja prawo do wlasnego zdania, nie tylko wtedy mkiedy jest ono takie samo jak wasze. troche tolerancji. nie macie ani tu ani nigdzie indziej na nic monopolu, tak samo jak i nie ma go vikos, tyle ze on nie huntuje za przestrzegnie price listy tak jak wy za jej nie przestrzeganie. czasami trudno mi zrozumiec co wieli z was rozni od zwyklych tepakow spod klatki czy z bramy, ktorzy szukaja tylko pretekstu zeby obic komus morde, a w zadnym wypadku nie potrafia uszanowac tego, ze ktos moze z nimi dyskutowac. czy musici stac sie starymi powykrecanimy od reumatyzmu dziadami, zeby wreszcie pojac podstawowe rzecz i prawa drugich? to retoryczne pytanie. kazdy ma swoja odpowiedz na nie. nie kazdy jest w obec siebie szczery. argumenty bardziej rzeczowe od wyzej wspomnianych, choc dalej trudno nazwac mi je argumentami merytorycznymi to wasze uwagi, ze tibia to gra a komunizm(choc fakt faktem realnego komunizmu ani w polsce ani nigdzie na swiecie nie bylo), nie rl life. mniemam, ze kazdy o tym wie, choc pewnie wielu bardziej sie angazuje w tibie ![]() ale wrocmy do tematu. jesli chodzi o ekonomie, gospodarke to nie ma tu znaczenia czy to jest rl czy tibia. wszelkie symulacje ekonomiczne, tez odbywaja sie na komputerach wiec jesli pojde waszym tokiem rozumowania wyjdzie na to ze cala gielda niema racji bytu. kolejna rzecz. co to ma do rzeczy czy to jest gra czy nie jelsi chodzi o prawidla ekonomiczne? tu i tu kupujacy chce zaplacic jak najmniej, a sprzedajacy zarobic jak najwiecej. a obi strony reguluje rynek. jjelsi za duzo sobie zyczysz nie sprzedaz, jesli za malo placisz nie kupisz. i tak jak vikos powiedzial, dlaczego nizsze lvl maja was sponsorowac? nie zwracaja wam sie hydra hunty to idzcie na gurady. prosta rzecz. nikt was do tego nie zmusza, macie wybor, wybor kroty tylkoz racji waszych lvl chcecie odebrac innym. nastepna rzecz. jelsi jest price list z duzymi(zaporowymi cenami) to nikt nikomu nic nie sprzeda. nizsze lvl albo po porstu ci ktorzy nie sa u koryta wladzy nie sprzedadza bo boja sie byc huntowani. natomiast swinie z koryta(tu odnosze sie do slow korwina z kampanii prezydenckiej) sprzedadza taniej, bo w koncu jedna swinia huncic drugeij nie bedzie. a nie tylko ze sprzedadza to jeszcze sprzedadza po dobrych cenach bowiem ceny z price listy sa tak zawyzone zbey im sie oplacalo sprzedac taniej, co jednak nie znaczy tanio. i szafa gra! a w dupe dostaja jak zwykle ci, ktorzy minej znacza ,mniej moga...ale powinni wiedziec ze w KUPIE sila i wpasc do wlasnego szamba, co nie ferajna? wg mnie price lista to po marksistowskiemu spis burzojow. oni ustalaja reguly gry dzieki ktorym warstwy spoleczne tibijskiej "rzeczywistosci" ulegaja rozwarstwieniu, bogaci sie bogaca a biedni biednieja. zaloze sie, ze wiekszosc was albo waszych rodzicow czesto przeklina "zlodzieji z rzadu", sasiadow burzojow(ci tez na pewno kradna bo maja wiecej)... nie pytajcie co z tego? kto nie rozumie co mialem na mysli, nie wiele jest w stanie zrozumiec. aaa i nie dlatego ze tepy, tylko dlatego ze nie chce,czasami wygodniej jest nie zdawac sobie z pewnych rzeczy sprawy. a jeszcze wracajac do oplacalnosci huntow. toz macie exp i satysfakcje. niemal wszyscy deklaruja, ze graja tu dla przyjemnosci. nie zabierajcie jej innym. nie narzucajcie swojego zdania. a jak chcecie powalczyc to robcie sobie "ustawki", chcecie popekowac pekujcie sie wzajem. stawiajacie sobe ambitniejsze cele niz jak wysepic od kogos 10k za "nieposluszenstwo". gracie dla satysfakcji i dbacie o dobro servera, to nie pekujcie innimy charami, to nie dzielcie kont, to nie robcie uhmakerow, porzuccie wasze makra i chore rzadze wladzy. jedno to jest rl life, drugie to jest gra, tibia. ale jelsi ktos gardzi i potepia zlo w rl, ten nie bedzie zly w tibi, a odwortnie ten kogo stac na chamstwo w tibi, ten tym wiecej zrobi to w realu - w koncu korzysci sa bardziej namacalne...pewnie wielu tylko ubolewa nad tym, ze w realu trzeba sie liczyc z duzo wiekszymi konsekwencjami. wiekszosc tibijczykow to szczyle spelniajacy sadystyczne zachcianki. asekuruja sie tym ze to jest gra, jakby zapominajac ze ze postaciami ktore krzywdza stoja prawdziwie, zywe osoby. jelsi juz nie mozna sie powstrzymac od chamstwa to robcie to w grach w ktorych jestescie tylko wy i komputer, ewentualnie wy i osoby ktore same sie zdeklaruja ze chcia sie z wami naparzac. moze powinni byc w tibi npc, ktorym mozna zloic dupsko...oczywiscie ze takcy sa, wszytskie potwory to npc. tylko ze zlojenie skory potworowi nie daje takiej satysfakcji co jakiemus dzieciakowi, ktory pozniej bedzie przepraszal i zaplaci. piszac to wiem , ze przez wiekszosc bede odebrany tak samo jak zostal odebrany vikos. czyli najdelikatniej mowiac nieprzychylnie. mimo to, ze choc jedna osoba sobie cos przemysli, to juz bylby wielki moj sukces. a reszte prosze, jelsi juz macie ochote komentowac, to robcie to w jakis w miare kulturalny sposob i nie *******cie ze mi odbilo, mam zryty mozg, itp. to ani mnie nie zaboli, ani chyba wam nic specjalnie nie da, a na pewno nic nie wniesie do dyskusji. moglbym jeszcze napisac kilka slow otuchy pod adresem vikosa, ale jestem przekonany, ze sie "krytyka" nie przejal, wiec tego nie uczynie ![]() Ostatnio edytowany przez doors - 20-01-2006 o 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Użytkownik forum
|
![]() nice men lol
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Mysta - 20-01-2006 o 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Mysta - 20-01-2006 o 19:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Guest
|
![]() Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
![]() Doors napisz do mnie w Tibii. |
![]() |
![]() |
#178 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
![]() |
![]() Cytuj:
ten slynny zlodziej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Użytkownik Forum
|
![]() Xiry a ja moge do ciebie napisac?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2006
Lokacja: thais
Stan: Początkujący
Imię: chcialbys wiedziec?
Świat: rownolegly
Poziom: zan
![]() |
![]() ostatnio nie mam tyle czasu na tibie. czesto i gesto jestem w robocie, w ktorej moge korzystac z gg (2323956) ale nie z tibii niestety.
dlatego poki co proponuje wlasnie gg. ale zaraz czy ja mam w ogole chara na kyrze?...ano mam, i to wcale wcale -ach gdybym jeszcze podobnie jak wiekszosc h lvl szarowal, co to by bylo dopiero ![]() ![]() to dlaczego nie napisze po porstu jaki mam nick?...ano bo tibia jest tak skonstruowna, ze ten kto wygrywa, poki co najwieksza wojne na serwie nie bedzie mial poroblemu z jednym kolesiem?! heh, ze nibi mam cykora? ja nazwalbym to zdrowym rozsadkiem. a jelsi wy wolicie to nazwac tchorzostwem, to dlaczego wielu z was sie nie zgodzila na propozycje LI by walczylo ich 10 najlepszych na waszych(forsaken) 10 najlepszych? dlaczego skoro zescie takie kozaki potrzebowali 100 chlopa na placu boju(malo zaorientowaemu obserwatorowi powiem, ze w ilosci fragow lepsze bylo LI!, a poddali sie wobec znacznie liczebniejszej armii wroga)?dlaczego zaden z was nie robil samotnych wypadow na ich szeregi? wlasnie z tej samej przyczyny co i ja nie za zamierzam poki co zdradzac nika, a okupowac depo nie chce...ku byc moze satysfakcji wielu z was. dlaczego nie pomoga mi kumple? gdyby mial ich tylu co wy to moze...gdybym mial tyle miesiecy, lat doswiadczen w tej grze a co za tym idzie znajomosci to moze..gdybym wreszcie mial ich tylu i takich mocnych, zebym nie musial sie bac ze NG mi zleje tylek to przeciez nie NG bylo by wiodaca gildia na serwie! czyli tak jak wy w pewnych sytuacjach kierujecie sie zdrowym rozsadkiem(choc byc moze tak naprawde to tylko instynkt samozachowawczy) tak i ja czynie to teraz - moze to tez ow instynkt ![]() ![]() wreszcie pisalem juz o tym, ze forumowicze, gracze tibi powinni nauczyc sie co to tolerancja i wcielic to haslo w zycie i wlasne postapowanie wzgledem innych. a skoro tak napisalem, to znaczy ze nie wierze by wielu z was mialo o tym pojecie, procz zaslyszanych sloganow z tv. jesli nie wierze w wasza tolerancje, to zdaje sobie tez sprawe tym samym, ze moje slowo moze byc pretekstem do waszej agresji. a jelsi nawet za jej powod podacie co innego, to przeciez nie tak trudno wymyslic inny powod i napisac, ze wy szanujecie moje zdanie, ale jestem thief(specjalnie nie pisze zlodzej, zeby operowac jezykiem tibii i mialo to wlasciwy wydzwiek) i wam zlootowalem baga, abo na world trade was oszukalem. inna sprawa, ze nawet nie bedziecie musiali nikomu podawac zadnego powodu. a tak przynajmniej zaden z was nie moze nawet podejrzewac kim jestem, bo z zadnym z was nie mialem wlasciwie kontaktu(no moze tylko gdy ktos cos chcial sprzedac i wyobrazcie sobie ze nawet po nizszych cenach niz price list - no ale byla wojna, wiec to jest stan wyjatkowy ![]() takze zapraszam wszytskich do rozmowy tutaj badz na gg, ale prosze nie oczekujcie ze wam dam odrazu swoj nick. to chyba zrozumiale. i dodam jeszcze, ze kibicowalem w wojnie forsaken. wiedzialem, ze to nie jest wylacznie polska gildia, ale chocby wlasnie dlatego uznalem ze to lepsza opcja. swoja droga nie chce zby to byl polski server ale tym bardziej zeby byl bez polakow, a choc moze sie myle, to chyba LI bylo niemal wylacznie szwedzkie. ja glosuje za miedzynarodowka ![]() ale ciesze sie ze nie wyslalem HYthe zadnej kasy ani runow. nie mowie ze chlopak zle postapil, bo nie wiem czy ktos w ogole wyslal, a jelsi tak to jak sie z nim hythe po wojnie rozliczyl. podkreslam, nie znam hythe zupelnie, nie mialem okazji nawet raz pogadac, nie wiem jak to wszytsko wygladalo i tym wiecej go nie krytykuje, choc tez nie chwale. za to z tego co slyszalem od bylego juz czlonka bylej guildi forsaken, oraz po tym co czytalem na forum kyry na tibia.com wynika ze kasa ktora forsanek "zarobili" z "paymentsow" LI sie ulotnila! a co to znaczy ulotnila? to znaczy, ze szeregowy zolaniez forsaken mogl uslyszec w nagrode od szefow "hurra, wygralismy" po czym "baba wiekszosci, spier. na drzewo. wykasowalismy juz wiekszosc LI to teraz juz wasza pomoc mamy gleboko w powazaniu i zakladamy sobie nowa gildie dla smietanki - oto geneza NG". no ale dalej nie wiemy co znaczy ze kasa sie ulotnila? hm, wg prawdopodobnie zostala podzielona miedzy obecnych graczy NG, a byc moze miedzy jeszcze wezsze grono osob. no tak, ale daj sie luzu chlopie, przeciez w forsaken bylo 100 chlopa, co tu dzielic?! jakies marne 300k(policzcie osob ile zaplacilo, jakie sumy, mysle ze 300k to jest ostrozna kwota i raczej zanizona niz zawyzona,a do tego loot jakis na pewno tez byl)). kazdy dostanie 3 k na lebka, co to jest? ale jelsi smietanka dostanie po 30 k na persone, to juz cos. no pewnie, w koncu jest roznica miedzy 3k a 30k. zreszta oni wydali na runy,manasy. w porzadku, ale czy nie powinni tego powiedziec otwarcie jeszcze przed wojna? jelsi po raz kolejny decyduja co jest dobre a co nie nie tylko za siebie ale i za innych, to moze warto by bylo to zrobic przed a nie po? jak dla mnie to dowod na to, ze kolejne osoby - zreszta jak wiekszosc ludzi - wykazaly sie chciwoscia, pazernoscia a takze brakiem lojalnosci. o lojalnosci pisze dlatego, bo uwazam ze kazdy czlonek forsaken, jelsi byl dobry kiedy byla wojna, powinien byc takze dobry kiedy jest pokoj. jelsi powstaly z forsaken 2 nowy gildie to kazy czlonek forsaken ktory bral udzialw wojnie powinien miec prawo wybory czy do ktorejs z nich chce przystapic czy nie. a tak wiekszosc czlonkow forsaken wyszla na murzynow. zrobili swoje, przyczynili sie do wygranej, a teraz figa z makiem - my ich juz nie potrzebujemy i nie chcemy. a wy byli czlonkowie forsaken, ktorych jest tu kilku i ktorzy nie mogli(a chcieli) przystapic do NG lub chocby painbringers, co wy o tym myslicie? pewnie staracie sie za nadto nie myslec juz o tym, bo nikt nie lubi sie czuc jak scierwo, a wybaczcie mi te ostre slowa ale wedlug mnie tak wlasnie zostaliscie potraktowani kiedy juz przestaliscie byc potrzebni. forumowicze, czy po wygranej wojnie przez forsaken - stronie przy ktorej wiekszosc was byla, za ktora takze jak juz pisalem i ja bylem - czy teraz czujecie sie bezpieczniejsci, czy teraz w waszych oczach kyra to lepszy serw? tak, jeszcze za wczesnie by o tym mowic z calym przekonaniem, no ale pierwsze efekty konca wojny juz sa(chodzi mi o to jak zostali poytraktowani czlonkowie forsaken, ktorzy albo "nie byli takimi dobrymi kumplamy" albo poprostu mieli za niski lvl - a mowil Pan, nie oceniaj innych po levelu). to tyle na teraz, papa Ostatnio edytowany przez doors - 21-01-2006 o 10:43. |
![]() |
![]() |