Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-07-2006, 00:00   #161
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Protar
Powiedz mi jaka jest roznica pomiedzy szafa i toaleta? Zapewnie nie wiesz wiec ci odpowiem do szafy sie nie sra.
Powiedz mi teraz o czym tutaj toczy sie dyskusja, o wartosciach narodowych czy o poprawnosci pisowni?

Czy teraz dostrzegasz ta subtelna roznice?
a jak można kochać ojczyznę kalecząc jej język??dziwnie bycie "patriotą"z takimi błędami
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-07-2006, 00:04   #162
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez [email protected]
Pdpowiem w skrucie(nie mam siły już odpowiadać zmęczony jestem). Przez rządy komunistów od 1945 do 1989 kraj zaciągał pożyczki znaczy komuniści je zaciągali i teraz Naród Polski ma ogramne długi(dziura budżetowa) zewnętrzne w stosunku do innych (firm) państw od których się porzyczali i rządy po 1987 spłacają te pożyczki i dlatego brakuje pieniędzy np. na naprawe dróg i na naprawienie NFZ i na inne rzeczy.
No, miedzy innymi kupujac samochody dla resortu zdrowia. Btw gdzie niby sie roztrwonily te ~87 mln dolarow pozyczki dla solidarnosci (prawica)? Moze jestem slabo poinformowany, ale po zmianie ustroju wiekszosc panstw zachodnich odpuscilo nam pozyczki...a conajmniej ich wieksza czesc.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morgrim22
Faktycznie, wybacz, zapomniałem że prawdziwy żyd to wieczny tułacz. Gdy żyd ma swe państwo to przestaje być żydem. Życie osiadłe nie leży w jego naturze. Czy tak??
Im dluzej czytam twoje posty, tym wiecej mam wiary, ze Bog faktycznie niechcacy tworzyl idiotow :/
stary 02-07-2006, 00:16   #163
Protar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
a jak można kochać ojczyznę kalecząc jej język??dziwnie bycie "patriotą"z takimi błędami
Wiec wedlug ciebie kilkadziesiat lat temu mlodziez ktora zamiast sie uczyc chwytala za bron i walczyla z okupantami nie kochala swojej ojczyzny? Wez ty sie czlowieku zastanow co wypisujesz.
Protar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 00:21   #164
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Wiec wedlug ciebie kilkadziesiat lat temu mlodziez ktora zamiast sie uczyc chwytala za bron i walczyla z okupantami nie kochala swojej ojczyzny? Wez ty sie czlowieku zastanow co wypisujesz.
Ale co ma piernik do wiatraka?
To raczej Ty sie zastanow co za bzdety wypisujesz.
Co ma wojna do kaleczenia jezyka?

Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 02-07-2006 o 00:28.
Wiślaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 00:27   #165
[email protected]
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik

Patryjotą może zostać (być) każdy!!!!!!
Podam przykład, bo widzę, że to jest dla ciebie za trudne i tego nie rozumiesz. Patryjotą może być osoba niepełnosprawna, osoba zdrowa, osoba bogata, osoba biedna itp. może być to każdy czlowiek który kocha Swój Kraj odnosi się do niego z szacunkiem i odda za niego życie jeśli będzie to konieczne.

Ostatnio edytowany przez [email protected] - 02-07-2006 o 00:46.
zajac465@o2.pl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 00:29   #166
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Patryjotą może zostać (być) każdy!!!!!!
Podam przykład, bo widzę, że to jest dla ciebie za trudne i tego nie rozumiesz. Patryjotą może być osoba niepełnosprawna, osoba zdrowa, osoba bogata, osoba biedna itp. może być to każdy czlowiek który kocha Swój Kraj odnosi się do niego z szacunkiem i odda się za niego życie.
NIe obraz sie ale co ma wspolengo osoba nie znajaca podstaw polskiej ortografi z osoba niepelnosprawna lub biedna?
Jezeli mi to logicznie wytlumaczysz to przyznam Ci racje.
stary 02-07-2006, 00:34   #167
Protar
Użytkownik Forum

Domyślny

[quote=Wiślaczek]
Cytuj:
Wiec wedlug ciebie kilkadziesiat lat temu mlodziez ktora zamiast sie uczyc chwytala za bron i walczyla z okupantami nie kochala swojej ojczyzny? Wez ty sie czlowieku zastanow co wypisujesz.[/QUOTE
Ale co ma piernik do wiatraka?
To raczej Ty sie zastanow co za bzdety wypisujesz.
Co ma wojna do kaleczenia jezyka?
Wytlumacze ci to najdokladniej jak potrafie prawie jak na patyczkach w zerowce.
Otoz w czasie wojny jak zapewnie nie zdajesz sobie sprawy dostep do edukacji jest ograniczony/niemozliwy. Wlasnie z powodu brau dostepu do edukacji w tamtych czasach mlodzi ludzie nieznali ortografi a mimo to walczyli za okczyzne.

Podsumowujac wypowiedzi PiXika, ghosta nieudanego oraz twoje Ci ludzie nie byli patriotami i nie kochali swojego kraju za ktory walczyli.

Ja z ta opinia sie nie zgadzam i dlatego stanowczo twierdze iz bledy ortograficzne(chodzi mi o bledy przypadkowe a nie te robione specjalnie badz z lenistwa) nie maja zadnego wplywu na to czy jest sie patriota tudziez nie.

Zalapales czy tlumaczyc lopatologicznie?
stary 02-07-2006, 00:40   #168
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Teraz mamy pokój a w każdej bibliotece znajdziesz słownik ortograficzny. Wyobraź sobie patriotyczny wiersz z takimi kwiatkami jak mUj czy mUwiOM.

Cytuj:
i odda się za niego życie.
Prosze wszystkich "patryjotów" o odanie życia za swój kraj, który nieatpliwie na tym zyska. Poświeccie sie jednosteczki dla dobra narodu.

@edit
Patriotyzm jest różny w czxasie wojny i w czasie pokoju. W czasie pokoju należy(m.in.) podtrzymywać Polską tradycje/kulturę a klaczenie języka cięzko nazwac godną patrioty postawą.

Ostatnio edytowany przez Tasior - 02-07-2006 o 00:55.
Tasior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 00:46   #169
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Wytlumacze ci to najdokladniej jak potrafie prawie jak na patyczkach w zerowce.
No tlumacz mistrzu...
Cytuj:
Otoz w czasie wojny jak zapewnie nie zdajesz sobie sprawy dostep do edukacji jest ograniczony/niemozliwy.
Tutaj strzeliles sobie samoboja. Moge Cie zapenic ze jest olimpijczykiem z historii. A szanowny pan nie slyszal o czysm takim jak tajne nauczanie? :>
Cytuj:
Wlasnie z powodu brau dostepu do edukacji w tamtych czasach mlodzi ludzie nieznali ortografi a mimo to walczyli za okczyzne.
Wydaje mi sie ze normalny dwunastolatek zna podstawy ortografii.Mlodsi nie walczyli. Zrozum ze przez wiekszosc wojnny nastolatki nie walczyly z bronia w reku. Wyjatek to powtanie warszawskie, ktore Imo bylo beznadziejnie przygotowane ale to nie ten temat. Jak juz to zajmowali sie malym sabotazem lub inna dywersja.
Cytuj:
Podsumowujac wypowiedzi PiXika, ghosta nieudanego oraz twoje Ci ludzie nie byli patriotami i nie kochali swojego kraju za ktory walczyli.
Podsumowujac Twoje wypowiedzi tylko MW sa patriotami, a inni sa konfidentami.
Cytuj:
a z ta opinia sie nie zgadzam i dlatego stanowczo twierdze iz bledy ortograficzne(chodzi mi o bledy przypadkowe a nie te robione specjalnie badz z lenistwa) nie maja zadnego wplywu na to czy jest sie patriota tudziez nie.
A ja sie nie zgodze, tylko znowu mi nie tlumacz druga wojnna swiatowa.
Cytuj:
Zalapales czy tlumaczyc lopatologicznie?
Szczerze?
To nadal nie wiem o co wam chodzi.
stary 02-07-2006, 00:52   #170
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Bóg jako największe dobro dla człowieka (jedna z charakterystycznych cech Nacjonalizmu Polskiego). Honor jako wyznacznik postępowania. Druga najważniejsza rzecz po Bogu.
ok, to jest dobre podejście, a teraz powiedz mi, czy honorowe jest pranie/znęcanie się psychicznie/fizycznie na kimś bo ma inne poglądy?
Cytuj:
ie traktuj innych jak gorszych od siebie
Przyganiał kocioł garnkowi...
Cytuj:
My nie popieramy faszyzmu , nazizmu ani komunizmu jesteśmy temu przeciwni.
To psia jego mać, odpowiesz mi w końcu na te LPRowskie pomysły o obozie dla homo czy nie!
Cytuj:
Yassek- "Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem." -powiedz mi ilu ludzi na sumieniu mają twoi obrzezani bracia?? Izrale ponad wszystko?? Daj sobie sokuj... Żal mi ciebie...
Każdy Nacjonalista (jak i normalny człowiek) wywyższa swój (wg ciebie) kretyński kraj... Mój kraj jest dla mnie najlepszy... Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael...
Ale z tego powodu Żyd nie będzie wyzywał, pluł i kopał innych...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 01:07   #171
Protar
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wiślaczek
No tlumacz mistrzu...
Udowodnie ci ze jestes debilem, niewierzysz? No to patrz.
Cytuj:
Tutaj strzeliles sobie samoboja. Moge Cie zapenic ze jest olimpijczykiem z historii. A szanowny pan nie slyszal o czysm takim jak tajne nauczanie? :>
Powiedz mi ile znasz starszych osob ktore braly udzial w wojnie? Ja znam sporo, otoz ogromna ich czesc ma problemy nietylko z pisownia(o ile wogule potrafia pisac) ale rownierz z gramatyczna mowa.

Cytuj:
Podsumowujac Twoje wypowiedzi tylko MW sa patriotami, a inni sa konfidentami.
Kolejny raz klania sie czytanie ze zrozumieniem. Powiedz mi prosze(zacytuj, podkresl) gdzie chociarz zasugerowalem ze tylko w MW sa patrioci.

Cytuj:
A ja sie nie zgodze, tylko znowu mi nie tlumacz druga wojnna swiatowa.
Okolo 30% spoleczenstwa ma problemy z pisownia, wedlug ciebie wiec nalezaloby im odebrac obywatelstwo i wydeportowac badz umiescici w gettach.

Twoj tok myslenia(w twoim przypadku pojecie abstrakcyjne) jest prosty jak mechanizm obronny stokrotki "karzdy kto nie mysli tak jak ja jest inny nalezy go usunac"

Ludzie o pogladach podobnych do twich sa bardziej niebezpieczni dla spoleczenstwa niz LPR i Rydzyk razem wzieci
stary 02-07-2006, 01:12   #172
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

W takim kraju dumny byłbym z bycia Żydem. I jeżeli Ty, Zajączku uważasz się za patriotę to ja mogę tylko pogratulować Twoim rodzicom i szkole, że nie udało im się Ciebie dokształcić.

@down: Mam dwa latka, dwa i pół? Ja tego nigdy nie, normalnie ja się wypieram, no ten, tego.

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 02-07-2006 o 01:24.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 01:20   #173
[email protected]
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
To psia jego mać, odpowiesz mi w końcu na te LPRowskie pomysły o obozie dla homo czy nie!Ale z tego powodu Żyd nie będzie wyzywał, pluł i kopał innych...
Pierwszy raz o tym słyszę żeby ktoś chciał obozy dla homoseksualistów zrobić to jest śmieszny i niedorzeczny pomysł i nie opowiadaj, że to LPR lub MW wymyśliło gdyż jest to kłamstwo.

Przeszukałem Internet i znalazłem taki artykuł, w którym znajdziesz odpowiedz na ciekawiący cię temat

http://prawica.net/node/2982

Cytuj:
Cytuj:
Yassek- "Btw. świętujesz pogromy żydowskie? Jak tak to jesteś ub4h kretynem." -powiedz mi ilu ludzi na sumieniu mają twoi obrzezani bracia?? Izrale ponad wszystko?? Daj sobie sokuj... Żal mi ciebie...
Każdy Nacjonalista (jak i normalny człowiek) wywyższa swój (wg ciebie) kretyński kraj... Mój kraj jest dla mnie najlepszy... Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Ale z tego powodu Żyd nie będzie wyzywał, pluł i kopał innych..
To nie jest moja wypowiedź tylko, Morgrim22 więc za niego wypowiadał się ani odpowiadał nie będę.
stary 02-07-2006, 01:23   #174
Wiślaczek
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Udowodnie ci ze jestes debilem, niewierzysz? No to patrz.
No jestem ciekaw jak to zrobisz...
Cytuj:
Powiedz mi ile znasz starszych osob ktore braly udzial w wojnie?
Wytlumacz pojecie brac udzial we wojnie.
Cytuj:
Ja znam sporo, otoz ogromna ich czesc ma problemy nietylko z pisownia(o ile wogule potrafia pisac) ale rownierz z gramatyczna mowa.
Tu sie moge nie zgodzic. JA znam/znalem wiele osob ktore braly "udzial" we drugiej wojnie swiatowej i jakos mowia i pisza poprawnie. Nie wiem moze ja mieszkam na takim zadupiu,gdzie wszyscy nie maja problemow z mowa ojczysta.
Cytuj:
Kolejny raz klania sie czytanie ze zrozumieniem. Powiedz mi prosze(zacytuj, podkresl) gdzie chociarz zasugerowalem ze tylko w MW sa patrioci.
To byla odpowiedz na bezsensowne twierdzenie:
Cytuj:
Powiedz mi prosze(zacytuj, podkresl) gdzie ja cos takiego powiedzialem.
Cytuj:
Okolo 30% spoleczenstwa ma problemy z pisownia,
To tylko zle swiadczy o polskiej edukacji.Btw skad masz takie dane?
Cytuj:
wedlug ciebie wiec nalezaloby im odebrac obywatelstwo i wydeportowac badz umiescici w gettach.
Dorabiasz jakies nie stworzone teorie...
Cytuj:
Twoj tok myslenia(w twoim przypadku pojecie abstrakcyjne) jest prosty jak mechanizm obronny stokrotki "karzdy kto nie mysli tak jak ja jest inny nalezy go usunac"
Wybacz ale podsumowales sam siebie.
Cytuj:
Ludzie o pogladach podobnych do twich sa bardziej niebezpieczni dla spoleczenstwa niz LPR i Rydzyk razem wzieci
No widzisz. Ja mam takie same zdanie o Tobie jak Ty o mnie.

@Zajac
Cytuj:
Pierwszy raz o tym słyszę żeby ktoś chciał obozy dla homoseksualistów zrobić to jest śmieszny i niedorzeczny pomysł i nie opowiadaj, że to LPR lub MW wymyśliło gdyż jest to kłamstwo.
Moze masz racje...
Jutro poszperam w necie i wrocimy do tego tematu.

Pozdrawiam

PS. Nie zapominajcie o odrobinie szacunku na forum.Wyzywac innych od debili?

Ostatnio edytowany przez Wiślaczek - 02-07-2006 o 01:28.
stary 02-07-2006, 01:24   #175
[email protected]
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
W takim kraju dumny byłbym z bycia Żydem. I jeżeli Ty, Zajączku uważasz się za patriotę to ja mogę tylko pogratulować Twoim rodzicom i szkole, że nie udało im się Ciebie dokształcić.
Super napisałeś jakąś bezpodstawną tezę i tyle napisz, w czym masz problem to odpowiem na twoje pytanie.
stary 02-07-2006, 01:55   #176
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
.. Tak jak dla żyda najlepszy jest izrael...
Swiat nie jest czarno-bialy, nie kazdy Zyd popiera Izrael, ba, wsrod Zydow sa tez przeciwnicy jego istnienia http://www.neturei-karta.dog.pl/
stary 02-07-2006, 01:55   #177
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Super napisałeś jakąś bezpodstawną tezę i tyle napisz, w czym masz problem to odpowiem na twoje pytanie.
Ja tylko pozwolę sobie nadmienić, że pieprzysz o tym od początku tematu, ale powtarzaj się, good luck.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2006, 02:04   #178
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Powiedz mi ile znasz starszych osob ktore braly udzial w wojnie? Ja znam sporo, otoz ogromna ich czesc ma problemy nietylko z pisownia(o ile wogule potrafia pisac) ale rownierz z gramatyczna mowa.
Skoro ogromna czesc twoich znajomych ma problemy z wyslawianiem sie, to oczywiscie musi tak byc tez, jesli chodzi o ogol. Druga sprawa jest to, ze wiekszosc osob starszych ma problemy z wyslawianiem sie, z przyczyny wieku. No i 3 jest to, ze jezyk polski sie ciagle zmienia i teraz to, co kiedys bylo poprawne, jest uznawane za bledne.
Cytuj:
A teraz bede wredny :
Kilka wyrazow "ciezkich" ortograficznie
-chociaz
-moj
-ktory
-twoj
-przyjaciel
-pszczola
-tolerancja
Cytuj:
Okolo 30% spoleczenstwa ma problemy z pisownia, wedlug ciebie wiec nalezaloby im odebrac obywatelstwo i wydeportowac badz umiescici w gettach.
A slyszales o tym, ze okolo 85% z 75% sondazy branych pod uwage nie jest dokladna?
Cytuj:
Odezwal sie tolerancyjny ^^
Cytuj:
Ojej, no to mamy problem! W moim otoczeniu sa sami ludzie niebezpieczni dla spoleczenstwa, chyba musze zmienic kolegow i kolezanki :<
stary 02-07-2006, 02:11   #179
Protar
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
To byla odpowiedz na bezsensowne twierdzenie:
Nie twierdzenie drogi Watsonie tylko stwierdzenie(twierdzenia jest to polaczenie zbiorow zdan ktore sie implikuja).

Zacytuj mi wiec te stwierdzenie

Cytuj:
Z twoich wypowiedzi wynika ze osoba ktora popelnia bledy ortograficzne nie moze byc patriota, tlumaczylem ci to jednak niezrozumiales, czego oczywiscie sie spodziewalem.

Cytuj:
To tylko zle swiadczy o polskiej edukacji.Btw skad masz takie dane?
Z raportow ministerstwa edukacji(sa jawne), mama mojego znajomego jest dyrektorka.

Musisz wiedziec ze zarowno dysleksja jak i dysgrafia jest choroba, mozna z nia walczyc jednak jest to proces bardzo dlugi i wymagajacy duzego wysilku.
Dysgrafie i dysleksje wykryto u mnie juz 6 lat temu,w tym czasie zrobilem duze postepy w gramatyce i ortografi(gdybym narobil razacych bledow wytknalbys mi je) niemniej jednak nawet gdy te bledy robilem, bylem patriota. Mozesz gadac co chcesz, jednak nie zmienie swojego zdania, gdyz wiem ze mam racje
stary 02-07-2006, 02:20   #180
Protar
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
A teraz bede wredny :
Kilka wyrazow "ciezkich" ortograficznie
-chociaz
-moj
-ktory
-twoj
-przyjaciel
-pszczola
-tolerancja
No to doje***** wszystkim, ludzie powinni bic ci poklony za ten jakrze piekny i prosty (ale zupelnie bezsensowny) slownik ortograficzny
Cytuj:
A slyszales o tym, ze okolo 85% z 75% sondazy branych pod uwage nie jest dokladna?
Zapomniales podac granice bledu oraz zrodlo tych informacji

Cytuj:
Ojej, no to mamy problem! W moim otoczeniu sa sami ludzie niebezpieczni dla spoleczenstwa, chyba musze zmienic kolegow i kolezanki :<
Nie nie musisz ale jesli wszyscy twoi przyjaciele uwazaja ze dysleksja badz dysgrafia jest powodem do odbierania ludziom prawa do bycia patriota to istotnie zarowno ty jak i twoi znajomi jestescie chorzy.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania