|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 20 09 2003
|
![]() Tak. Ale miej na uwadze ze strzal z sd nie zawsze zadaje takie same obrazenia dlatego tez podczas prob trudno uzyskac ten sam wynnik.
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() no tak ale wiesz fanfi zalezy mi na pierwszej czesci pytania bo nie wime kogo wybrac sorca czy druida.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: skąd? Z dużego pokoju
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() No to chyba sorca wybiore ;]
Bo przecierz jak bede mogl robic SD to bede bogatszy niz Drut ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Że co?!
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
1. druid moze robic uhy na nirzszym lvl niż sorc sd 2. Uhy biorą 100 many a sd 220 robiąc 1 sd to to samo co 2 uhy 3. sd sie sprzedaje srenio 4k a uhy 2,5 jak z many na 1 sd mona zrobic 2 uhy to sorc zarobi 4 k a druid 5 k Nie da sie ocenić czyt sorc czy druid jest lepsze (chociaż więcoj h lvl to sorc mniej jest druidów) Każdemu w sorcu/drucie przydante jest co innego ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Master Alucard
|
![]() a więc średnia cena bp sd to nie 4k tylko 4.5k i jak sprzedajesz naraz 3-4 bp to możesz utargować 5k na 1 bp
większość high lewelowców(magów) wybiera sorca, bo jego czary ofensywne nie raz ratują życie, a czary druida są o wiele mniej przydatne(chociaż czasem) nie mówie tu o UH, tylko o paralyze, poison storm...... moc czaru dla sorca i druta jest taka sama.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() 1)cena sd/uhow/innych runkow waha sie w zaleznosci od swiatow.
2)obrazenia od sd sa zalezne od modyfikatora zbroi -> slabsza zbroja - wieksze obrazenia, lepsza zbroja - mniejsze obrazenia. sprawdzone doswiadczalnie na najcie ^^. wystrzelono bp sd w najta golego i bp sd w najta w c-secie. srednia obrazen byla rozna i to nawet spora roznica byla
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
|
![]() Brak UE u druida stawia go na sporo gorszej pozycji na wyższym lvlu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Centaurek
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 22
Skille: 53/52
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Ja mam druida, używam go tylko do zarabiania i dla robienia run dla knighta. I teraz tak, mam 12lvl i 11mlvl (wiem że słaby ale do Uhów doszedłem ;D):
- Za jeden backpack HMM dostaje jakieś ~1k gp...dla mnie to troszke jest...taki plecaczek robie gdzieś tak ~2-3h. - I teraz nie wiem czy nadal zaraBIać na HMM czy na UH...UH robi się dłużej, ale jest jednak to 2,5k. Ryckiem nie mam jeszcze 4mlvl ![]() - Sorc jak się go wytrenuje jest super extra Pekejem ;D. Jego SDki zabijają "prawie" od razu ! N00bki raz dostaną i mają deda ![]() A i teraz to co zawsze chciałem zrobić ! Opowiem wam o <quest spoiling> LOL ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Krzesło przy kompie
![]() |
![]() Bp hmmow robi sie 2 godziny 20 minut, uhow 3 godziny 20 minut...sami pomyślcie co sie bardziej oplaca ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2003
|
![]() Cytuj:
Czyli siedząc 6-7h można zrobić albo HMMów za 3k, albo UHów za 5k więc 3k<5k A więc bardziej opłaca się robić UHy ------------------------------ Dobry jestemz matmy, nie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Szczecin,Inferna,Ab'dendriel :P
|
![]() druidow sie przewaznie robi zeby miec RUNEMAKERA zeby robil hmm, uh, ff itp. dla palla lub knighta a sorc to bardziej wlasnie idzie expic i taka sama jest sila czarow.
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
|
![]() hmm...
gdyby druid mial Sd to by byl nie pokonany. kazdy by go wybieral. a tak wogole to wy sie tak podniecacie tym ze sorc mam Sd ze glowa mala. Zobaczcie fakty: Uhy druida kupuja wszystkie profesje. dlatego tez druid duuuuuuzo zarabia. i bardzo duzo ludzi uhy kupuje. a Sd? Knight nie ma z nich zadnego pozytku, pall nie jest profesja ktora bez problemu bedzie miala mlvl 15, druid kupuje czesto to przyznaje a sorki nie kupuje czesto bo sami moga robic... Czyli ze mozan powiedziec ze 1,5 ( ![]() Oczywisice to nie jest dokladne ale mniej wiecej. a uh kazda profesja kupuje. Nie mam nic przeciwko sorkowi bo sam nim gram. Ps. 1 to znaczy ze druty kupuja na pewno bo inaczej to z czego by walily? ![]() A ta 5 to znaczy ze nie wszyscy palli kupuja ![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Wyszków
![]() |
![]() Ja tam druida wole bo nim właśnie gram ale z drugiej strony sorc może sd robic !!! więc co wybrać??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() mmmmmmmmm
druid jest fajny jak ma pacca......... massheal zawsze fajne ^^ leczy sie po nizszych kosztach takze....... za to sorc ma ue i potem widac roznice ale mam qmpli z 40+ elderow i mowia ze nei narzekaja ^^ UE jest dobrym czarem ale bardzo ale to bardzo czesto w ogole nie przydatnym... za to jak jestes druidem podejdzie ktos do ciebie na redzie i : "hi heal me plz " kiedys tak leczylem a potem ci ziomusie mnie przescigali w lvlu i bylem under protekt xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
|
![]() guwno prawda <nie ma to jak sorcerer>ja mam 15lv i 25mlv i sie ciesz bo mam sudden death !!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Krzesło przy kompie
![]() |
![]() @Up
Ludziu myyśl! BP sd sorc robi ~7(!) godzin, bp uhow druid robi 3h 20 min....bp sd-4k, bp uhow-2.5k....I GOOWNO PRAWDA, że sorc bije mocniej niż druid. Ale sorc i tak r0x ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Master Alucard
|
![]() @up
wciąż stoje przy tym, że Bp SD kosztuje 4.5k, a nie 4k, to, że czasem ktoś sprzedaje za 4k to tylko dobra wola, ja czasem kupuje UH za 2k a tak licząc(sd 4.5k, uh 2k) bardziej się opłaca sd. @duo sorc na takim samym levelu i magic levelu co drut wali tak samo @Asieks Sorc ma Ultimate Healinh, tyle, że nie w runkach (-.-) @Bastek Sork też jest fajny jak ma PACCa UE jest przydatne, bo jak ktoś zna jego moc, to się ciebie boi PS: znam dużo elderów na wysokich levelach(40-70), ale o wiele więcej master sorców na high, high levelach (30-90lv), wiec lepszy moim zdaniem sorc
![]() |