|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() Jak spersonalizować konto
Logujemy sie na konto na stronie http://www.tibia.com Po zalogowaniu wybieramy przycisk "REGISTER ACCOUNT" (zaznaczony czerwoną ramką) ![]() Pojawi sie informacja której nie czytamy i klikamy "CONTINUE" (zaznaczony czerwoną ramką) ![]() Wypełniamy formularz własnymi, prawdziwymi informacjami. Dzięki temu w razie problemów bez kłopotu odzyskamy konto. Po kolei wpisujemy: - Imię - Nazwisko - Ulica, nr domu, nr mieszkania - Kod pocztowy miejscowości - Nazwa miejscowości - Wybieramy z listy kraj - Podajemy datę urodzenia - Wybieramy z listy płeć - male to mężczyzna, a female to kobieta Uwaga! Wpisując dane nie używamy polskich znaków, zamiast Ł piszemy L, zamista Ą piszemy A np. Lukasz Wojewodzki Poznan Po wpisaniu wszystkich danych klikamy "SUBMIT" (zaznaczony czerwoną ramką) ![]() Wpisujemy hasło do naszego konta i klikamy "SUBMIT" (zaznaczony czerwoną ramką) ![]() Zostanie wyświetlony nasz własny Recovery Key Zapisujemy go na kartce i chowamy w bezpieczne miejsce. Następnie klikamy "BACK" ![]() I w ten oto sposob mamy spersonalizowane konto i możemy spokojnie zamawiać PACC przez firme Drom. Sponsorem tego poradnika jest literka "N" oraz oraz gubernator Liberty Bay.
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Spadłam z gwiaździstego nieba
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
![]() |
![]() Poradnik poradnikiem, ale takie elementarne podstawy angielskiego potrzebne do personalizacji to chyba każdy Tibijczyk zna? Przynamniej ja znam, a geniuszem nie jestem...
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
|
![]() @up
Podstawy można znać, ale niektórzy mogą się pogubić ![]() @topic Poradnik dobrze zrobiony. Mam nadzieję, że tym mniej obeznanym graczom się przyda. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Niegrający
|
![]() A ja jednak mam kilka pytań:
1.Jak należy napisać swój adres zamieszkania. Załużmy, że mieszkam na Warszawskiej 5 m 8 - i tak tez zapisałem, ale czy nie powinno być Warszawska 5 / 8 albo jakos inaczej. Ja wy zapisaliście swój adres? 2.Można stosować polskie znaki? (Teraz zamiast polskich znaków mam jakieś krzaczki - lepiej zmienić??) 3.Te dane są widoczne dla innych? Thx |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Mam problem robie wszystko zgodnie z poradnikiem ale gdy wpisuje pasy i klikam sumbit wyskokuje :
Error Password is not correct. prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() up: wyłącz caps locka, pomyśl, zanim wpiszesz kolejną literkę, a powinno sie udać.
topic: ja nie personalizuje konta bo mnie jescze okradną 0.o btw. oglądało się wondershowzen na mtv, nie? ![]() Ostatnio edytowany przez Celoz - 04-08-2006 o 21:26. |
![]() |