|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
|
Opcje tematu |
20-08-2009, 21:51 | #1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2009
Posty: 11
|
Wasze przepisy na przękąski bądź obiad.
Może podzielimy naszymi się przepisami na szybki obiad albo przekąskę.
Może ja zacznę ... Potrzebujemy: Dwa plasterki cebuli. Jedną okrągłą bułeczkę. Dwa cienkie ale obszerne plasterki sera. Dwie łyżeczki ketchupu. Szczyptę soli. 2 Plasterki szynki. Trochę masła. Przepis: 1. Przekroić jedną bułkę na pół. 2. Posmarować obie połówki masłem. 3. Zdjąć z szynki "skórkę" i położyć szynkę na bułce. 4. Posmarować szynkę ketchupem. 5. Całość przykryć plastrem sera. 6. Posolić (nie za dużo). 7. Położyć cebulę po tym jak plastry podzieliliśmy na małe łukowate kawałeczki. 8. Przez 5 min nagrzewać piekarnik z temp. 190-220 °C. 9. Włożyć całość na talerzu żaroodpornym na 5-10min (jeżeli ser zacznie spływać z zapiekanek można wyjmować). 10. Zjeść ze smakiem. Nasze danie powinno wyglądać mniej więcej tak: img512.imageshack.us/img512/5233/zdjcia0015.jpg Życzę Smacznego! |
|
20-08-2009, 21:57 | #2 |
Użytkownik Forum
|
owion to owion bez barier xd
moj patent: potrzebujemy: garnek kuchenke wode parowki sposob przygotowania wrzucasz parowki do wody w garnku i czekasz az sie zagotuja, po czym je spozywasz stosuje, i polecam(parowki z biedronki here o.0) @down, dobra rada nie jest zła =D, choc w biedronce (bodajze wieprzowe xd) parowki nie nasiakaja, rowniez nie lubie kiedy sie leje z mojego polisku, to samo tyczy sie kiełbachy xd
__________________
Ostatnio edytowany przez Rav - 20-08-2009 o 22:19. |
20-08-2009, 21:59 | #3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Posty: 1,255
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
@Rahim
Lepiej najpierw doprowadzić wodę do wrzątku, potem wrzucić do gotującej się wody na chwilkę. Wiesz, ja osobiście nie lubię parówek przesiąkniętych na maksa wodą
__________________
|
20-08-2009, 22:06 | #4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3
Posty: 995
Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
|
Ryż długoziarnisty z Biedronki za 1,59zł (4 torebki)
Sos chiński "Aspiro" z Biedronki za 2,95zł x2 / Leczo z pieczarkami za 4,59 Ryż ugotować, sos / leczo podgrzać, wszystko zmieszać i smacznego O dziwo zjadliwe, a trzecia noga mi jeszcze nie wyrosła, więc nie narzekam. Taki zestaw nieraz ratował mi 4 litery kiedy zostałem sam w domu na kilka dni a kasę przebalowałem w pierwszą noc
__________________
Ostatnio edytowany przez Gierubesoen - 20-08-2009 o 22:10. |
20-08-2009, 22:25 | #5 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Posty: 1,343
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
|
Frytki .
__________________
http://www.ligabbva.pl/ [center]
Rzetelnie o La Liga |
20-08-2009, 22:32 | #6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2007
Lokacja: Rzeszów
Posty: 1,000
Stan: Niegrający
|
PRZYKLEIC TEMAT !
Obrac kartofle, pokroic, patelnia, jajko na patelnie \o/ WOAH |
20-08-2009, 23:03 | #7 |
Guest
Posty: n/a
|
Pewnie temat sie utrzyma, a moj 'jaka to melodia' poszedl w pizdu po paru godzinach.
Dobra: 200g ryżu 250g twarogu 300ml maślanki Ryż ugotować w wodzie( ya rly), wysypać na talerz razem z twarogiem, zalać maślanką. Pożywny i smaczny obiad, dużo białka i węgli, czego chcieć więcej? |
20-08-2009, 23:07 | #8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2008
Posty: 293
Stan: Niegrający
|
Top chips z Biedronki
__________________
|
20-08-2009, 23:17 | #10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
Posty: 2,539
|
Zupka chińska \o/
A co do Ulrikkowego dania, dodałbym cebuli. Edit: i w sumie ryż na pyry zamienił. Gzik ^_^.
__________________
Cytuj:
|
|
20-08-2009, 23:25 | #11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Posty: 2,259
Stan: Na Emeryturze
|
Jajecznica + zolty ser + cebula + szynka/kielbasa + papryka = Munch munch.
(ofc all na patelni wymieszac) |
21-08-2009, 00:15 | #13 |
Guest
Posty: n/a
|
Nieraz jak z obiadu makaron zostanie to na kolacje go smażę: troszkę oleju, jak się nagrzeje to na to makaron (ew. razem z olejem może grzac się kawałkiem kiełbasy, bekon lub kto co woli). Jak się już olej nagrzeje to na to makaron, gdy zaś się makaron nagrzeje to przyprawy: sól, pieprz, ostra, czerwona papryka, majeranek, oregano itp. jak to woli A i do smaku można jeszcze dać utarty ser
|
21-08-2009, 00:20 | #14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2009
Posty: 77
|
Najlepsze są tosty w opiekaczu posmarowane masłem w środku i z wierzchu. Lepiej jest je dobrze przypiec wtedy będą chrupiące.
|
21-08-2009, 00:45 | #15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Wiek: 31
Posty: 1,787
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
Jajecznica na kurkach (ojciec mnie nauczyl)
1.Idziemy do lasu po kurki http://pl.wikipedia.org/wiki/Pieprznik_jadalny 2.Myjemy itp. 3.Lejemy troszke oleju na patelki i rzucamy te grzybki 4.Obieramy Cebulke i kroimy papryke 5. Gdzies tak po 4/6 minutach smarzenia kurek wrzucamy cebulke kolo 2/3 minut pozniej dodajemy papryke -OCZYWISCIE MIESZAMY CO JAKIS CZAS- 6. Obieramy czosnek i siekamy go nozem ( nie maszynka zeby kawalki byly) 7. wrzucamy go 8. 3/4 minuty po czosnku bijemy jajka , tylko tak szybko jak to mozliwe i doslownie po minucie zdejmujemy z ognia ciagle mieszajac ( te jajka musze byc takie troche ciekle a nie sciete ) 9.Przyprawiamy wedlug gustu 10. Wpier*alamy! wyglada beznadziejnie ale smak fajny Ostatnio edytowany przez Albertus - 21-08-2009 o 00:47. |
21-08-2009, 00:59 | #17 | ||
Guest
Posty: n/a
|
Cytuj:
Cytuj:
Zapomniałem dodać- maślanka ma być truskawkowa ;s |
||
21-08-2009, 01:31 | #20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Posty: 3,852
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
Mam te komponenty, co dalej?
__________________
If you come here... you'll find me. I promise.
|