Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 31-07-2008, 16:53   #1
Nunnezz
Użytkownik Forum

Nunnezz's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: W cieniu Czarnobyla
Wpisy bloga: 7

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Skille: 8x/8x
Poziom mag.: 6
Nunnezz ma numer GG 2569576
Domyślny Komunizm na forum ?

Witam.

Od pewnego czasu naszły mnie słuchy, że wszelkie tematy dotyczące Premium Time są usuwane przez moderatorów, a użytkownicy banowani/warnowani.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader Pokaż post
Cenny są następujące:
- Premium account na 3 miesiące kosztuje 95zł
- Premium account na 6 miesięcy kosztuje 170zł
- Premium account na 12 miesięcy kosztuje 280zł

A więc dlaczego prawdziwe ceny wyglądają następująco:
3 miesiące - 63.98 PLN
6 miesięcy - 112.08 PLN
12 miesięcy - 192.25 PLN

Tibia.pl przestała być 'Fan Site' i zaczęła wariować. DROM wie jaka jest cena PACC ale robi w chuja ludzi i naiwnych naciąga na 20-25 zł.
Czy to jest uczciwe ? Wydaje mi się, że nie. To wygląda jak cenzura za czasów PRLu. Wszystko co przeszkadza jest usuwane.

Tematy z keylogerami stoją w najlepsze, spam w tych tematach jest niebywały(Double posty, wyzywanie się itd.) a wątek z nową ceną PACCa jest usuwany po sześćdziesięciu(!!!) sekundach po publikacji.

Chciałbym, aby użytkownicy, moderatorzy i sam Dr. Omader wypowiedział się w temacie.
PS: Drodzy Moderatorzy. Mam kopię tego tematu i jeśli ten temat zostanie zamknięty ja ponownie go założę. Mieszkamy w kraju demokratycznym a to co robicie jest przesadą.
You make me day : )
Nunnezz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-07-2008, 17:01   #2
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Firma Drom jest legalnie działającą firmą, zarejestrowaną w Polsce, przez co musimy płacić wyższy podatek VAT - 22%, zamiast 19%, do tego jeszcze jest on liczony zamiast od kwoty zakupu PACC to od ogólnej ceny.

Po zapłaceniu VATu, zostaje jeszcze zapłacenie podatku dochodowego w wysokości 19%, a potem zostają jeszcze różne koszty związane z legalną działalnością jak prowadzenie księgowości, itp.

W związku z tym obecnie, po opłaceniu tego wszystkie zostaje nam "na ręke" około 7-8zł od PACCa.

Żeby cena była zgodna z kursem musielibyśmy średnio raz na miesiąc zmieniać cenę PACC, a to wprowadziłoby tylko niepotrzebne zamieszanie.

Jeszcze rok czy dwa lata temu, gdy złotówka była słabsza mieliśmy po 2-3zł zarobku na paccu i woleliśmy mieć tyle, niż podnosić cenę. A i tak byli tacy co mówili, że super zdzieramy i nie wiadomo co bo jak się po kursie policzy to wychodzi tyle a tyle...

Póki nasz rząd nie obniży podatku VAT(a nie zanosi się na to), nie jesteśmy w stanie obniżyć ceny PACC, chyba, że dojdzie do sytuacji gdy 1 euro będzie kosztowało 2.5-2.7zł.

Pamiętaj - jesteśmy legalnie działającą firmą, przez co niestety mamy większe koszty i odprowadzamy podatki - dlatego właśnie cena jest taka.

A PACC od długiego czasu już kosztuje około 65zł jeśli tylko opłaca się go samemu.
Żyjemy w wolnym kraju - nikt Cie nie zmusza do kupowania u mnie. Przynajmniej przestań kłamać, że okradam ludzi. Ludzie płacą mi za usługę, którą otrzymują. Więc co Cie tu boli człowieku?

Wszelkie posty typu "drom to złodziej" czy też "drom zdziera z pacc 30zł" będą kasowane bo szerzą kłamstwa i oszukują ludzi. Chcesz prawdy? Załóż temat "drom to człowiek płacący podatki przez co ma tylko 8zł z pacc zamiast 30". To jest prawda, prawdą jest to, że pozostałe 22zł "zabiera" nasze państwo. I jeśli nie masz pojęcia o podatkach to przynajmniej zamilcz, zamiast wciskać ludziom kłamstwa.

Cenzurą jest wyciszanie przez Chiny sprawy Tybetu.
Na forum po prostu przestrzegamy regulaminu - kasowane są posty spamerskie, wyzywające ludzi(w tym wypadku mnie), wulgarne i przede wszystkim kłamliwe jak ten powyższy post.

Żyjemy przede wszystkim w kraju, gdzie obowiązuje prawo i kodeks karny i jeśli ktoś oczernia kogoś publicznie kłamiąc to narusza właśnie to prawo.

Żyjemy w wolnym kraju - nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Dr. Omader jest offline  
stary 31-07-2008, 17:04   #3
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

I na prawdę nie wiem czy Wy znajdujecie taką frajdę w kopaniu leżącego? Czy to teraz jest "elo" żeby kopnąć Droma w jajca?

Wszystkich ludzi, piszących posty takie jak autor tego tematu zalecam najpierw przeczytanie mojego posta odnośnie podatków, cen, itd. A dopiero potem zabieranie głosu.

Zalecam też przeczytanie ostatniego niusa na tibia.org.pl, gdzie Arch dosadnie napisał parę słów od siebie. Może to uspokoi tą lawinę nienawiści w waszych sercach.
Dr. Omader jest offline  
stary 01-08-2008, 03:27   #4
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Dodatkowo proponuję zajrzeć do słownika i sprawdzić o co dokładnie chodzi w tym komuniźmie. Bo tak wszyscy używają, a nikt(albo prawie nikt) nie wie, a userów którzy by to pamiętali można by na palcach jednej ręki pijanego drwala policzyć.

Gangrel jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania