|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: W cieniu Czarnobyla
Wpisy bloga: 7
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Skille: 8x/8x
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Witam.
Od pewnego czasu naszły mnie słuchy, że wszelkie tematy dotyczące Premium Time są usuwane przez moderatorów, a użytkownicy banowani/warnowani. Cytuj:
A więc dlaczego prawdziwe ceny wyglądają następująco: 3 miesiące - 63.98 PLN 6 miesięcy - 112.08 PLN 12 miesięcy - 192.25 PLN Tibia.pl przestała być 'Fan Site' i zaczęła wariować. DROM wie jaka jest cena PACC ale robi w chuja ludzi i naiwnych naciąga na 20-25 zł. Czy to jest uczciwe ? Wydaje mi się, że nie. To wygląda jak cenzura za czasów PRLu. Wszystko co przeszkadza jest usuwane. Tematy z keylogerami stoją w najlepsze, spam w tych tematach jest niebywały(Double posty, wyzywanie się itd.) a wątek z nową ceną PACCa jest usuwany po sześćdziesięciu(!!!) sekundach po publikacji. Chciałbym, aby użytkownicy, moderatorzy i sam Dr. Omader wypowiedział się w temacie. PS: Drodzy Moderatorzy. Mam kopię tego tematu i jeśli ten temat zostanie zamknięty ja ponownie go założę. Mieszkamy w kraju demokratycznym a to co robicie jest przesadą.
![]() |
|
![]() |
#2 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Firma Drom jest legalnie działającą firmą, zarejestrowaną w Polsce, przez co musimy płacić wyższy podatek VAT - 22%, zamiast 19%, do tego jeszcze jest on liczony zamiast od kwoty zakupu PACC to od ogólnej ceny.
Po zapłaceniu VATu, zostaje jeszcze zapłacenie podatku dochodowego w wysokości 19%, a potem zostają jeszcze różne koszty związane z legalną działalnością jak prowadzenie księgowości, itp. W związku z tym obecnie, po opłaceniu tego wszystkie zostaje nam "na ręke" około 7-8zł od PACCa. Żeby cena była zgodna z kursem musielibyśmy średnio raz na miesiąc zmieniać cenę PACC, a to wprowadziłoby tylko niepotrzebne zamieszanie. Jeszcze rok czy dwa lata temu, gdy złotówka była słabsza mieliśmy po 2-3zł zarobku na paccu i woleliśmy mieć tyle, niż podnosić cenę. A i tak byli tacy co mówili, że super zdzieramy i nie wiadomo co bo jak się po kursie policzy to wychodzi tyle a tyle... Póki nasz rząd nie obniży podatku VAT(a nie zanosi się na to), nie jesteśmy w stanie obniżyć ceny PACC, chyba, że dojdzie do sytuacji gdy 1 euro będzie kosztowało 2.5-2.7zł. Pamiętaj - jesteśmy legalnie działającą firmą, przez co niestety mamy większe koszty i odprowadzamy podatki - dlatego właśnie cena jest taka. A PACC od długiego czasu już kosztuje około 65zł jeśli tylko opłaca się go samemu. Żyjemy w wolnym kraju - nikt Cie nie zmusza do kupowania u mnie. Przynajmniej przestań kłamać, że okradam ludzi. Ludzie płacą mi za usługę, którą otrzymują. Więc co Cie tu boli człowieku? Wszelkie posty typu "drom to złodziej" czy też "drom zdziera z pacc 30zł" będą kasowane bo szerzą kłamstwa i oszukują ludzi. Chcesz prawdy? Załóż temat "drom to człowiek płacący podatki przez co ma tylko 8zł z pacc zamiast 30". To jest prawda, prawdą jest to, że pozostałe 22zł "zabiera" nasze państwo. I jeśli nie masz pojęcia o podatkach to przynajmniej zamilcz, zamiast wciskać ludziom kłamstwa. Cenzurą jest wyciszanie przez Chiny sprawy Tybetu. Na forum po prostu przestrzegamy regulaminu - kasowane są posty spamerskie, wyzywające ludzi(w tym wypadku mnie), wulgarne i przede wszystkim kłamliwe jak ten powyższy post. Żyjemy przede wszystkim w kraju, gdzie obowiązuje prawo i kodeks karny i jeśli ktoś oczernia kogoś publicznie kłamiąc to narusza właśnie to prawo. Żyjemy w wolnym kraju - nikt nikogo do niczego nie zmusza. |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() I na prawdę nie wiem czy Wy znajdujecie taką frajdę w kopaniu leżącego? Czy to teraz jest "elo" żeby kopnąć Droma w jajca?
Wszystkich ludzi, piszących posty takie jak autor tego tematu zalecam najpierw przeczytanie mojego posta odnośnie podatków, cen, itd. A dopiero potem zabieranie głosu. Zalecam też przeczytanie ostatniego niusa na tibia.org.pl, gdzie Arch dosadnie napisał parę słów od siebie. Może to uspokoi tą lawinę nienawiści w waszych sercach. |
![]() |
![]() |
#4 |
Fallen Angel
|
![]() Dodatkowo proponuję zajrzeć do słownika i sprawdzić o co dokładnie chodzi w tym komuniźmie. Bo tak wszyscy używają, a nikt(albo prawie nikt) nie wie, a userów którzy by to pamiętali można by na palcach jednej ręki pijanego drwala policzyć.