Pokaż pełną wersje : Tibia po Polsku? TAK!!!
Dan the Automator
27-08-2004, 09:12
I Tak w laboratoriach tibia.pl długo pracowano nad Polską wersją Tibii. Nareszcie prace zostały ukończone! A oto wyniki
http://dobo1337.republika.pl/pl/tibiapl.jpg
http://dobo1337.republika.pl/pl/tibiapl2.jpg
http://dobo1337.republika.pl/pl/tibiapl3.jpg
http://dobo1337.republika.pl/pl/tibiapl4.jpg
Co więcej, do klienta gratis dostajecie wejście na pierwszy Polski server tibii!!!!! O nazwie [Polonia]
http://dobo1337.republika.pl/pl/tibiapl5.jpg
Pliki z klientem i serverem ściągniecie tutaj... --->Klik<---
A teraz na serio
Nie ma ani polskiego klienta, ani polskiego servera. Te screenshoty to efekt pól-godzinnej zabawy z edytowaniem tibia***** i otserv***** (ktorego [tibia*****]edytowanie tak wogóle jest bardziej nielegalne od Macro ;) ), a ostatni screen jest zrobiony w OTS.
ZADEN nie jest fake'iem!!!!!1
To tyle, mam nadzieje ze nikt sie nie czuje zawiedziony :)
A i bymbył zapomniał "wiem ze ameryki tym nie odkryłem"... by Drom się nie czepiał ;)
Pozdrawiam
Dr.Unknown
27-08-2004, 09:16
Cóż, nie jesrem zawiedziony polonizacjom, ale polski serv by sie przydał, sami amerykanie i niemcy. Nie posądzajcie mnie o rasizm, ale nie przepadam za niemcami...
Ja już tam wole Niemców X( od Amerykańców :baby: .
Ale nie po to pisze.
Polski serwer by się bardzo przydał, było by łatwiej zrozumieć innych ludzi i porozumieć sie z NPC.
Można by było czytać książki z ciekawymi opowieściami. (Teraz nie czytam bo są po Angielsku.) I nie trzeba by było ciągle grać ze słownikiem jak to mój znajomy robi. :)
Ale pomażeć sobie zawsze można.
Fajne, dopóki nie przeczytałem tego co na dole myślałem że to naprawde ;).
ale polski serv by sie przydał
Był by to jeden wielki rook. Ale za to wtedy na innych servach grało by się o wiele lepiej, bo połowa nubów z całej tibi grała by na tym polskim.
Teraz nie czytam bo są po Angielsku
To ucz się angielskiego?
NOŻ KUR... A ja już chciałem ściągać!! Trochę mi zaleciało to, że nagle od tak pojawia się serwer niezależny od Tibia.com ale i tak UWIERZYŁEM :) Ale n00bek ze mnie :D
A można wiedzieć w czym źródła/plik był edytowany??
Hyh Dobo =P Czego to Wy nie wymyślicie. :)
ciemne dropsy
27-08-2004, 15:23
Dobo... przez ciebie juz myslalem ze wszyscy br beda mowic po polsku po tlumaczeniu:D
... ale jest to ciekawe i podoba mi sie. Szczególnie: "Jesli jeszcze nie masz konta to: Zrob se konto" :D
Bardzo ładnie, bardzo ładnie... ;)
Czekam na nowe pomysły nad którymi pracują laboratoria tibia.pl ;)
Master magi
27-08-2004, 16:04
LOL Dobo odgapiles odemnie ten pomysl -.-.Ja pierwszy przetlumaczylem tibia***** :P I moze to jest nielegalne ale ja sobie na takim gram :P(podajcie mnei do sadu plx XD )
Klienta można przetłumaczyć w WordPadzie. Trzeba tylko poszukać tekstów wśród tych kwadracików i innych świństw. Niestety przetłumaczyć da się tylko te rzeczy które są "client-side", czyli np. nazwy potworów, teksty NPC-ów i treść książek są już nieprzetłumaczalne... no chyba że ktoś zrobi własne w OTS :).
Ja się na to nie dałem nabrać bo mam dobo na gg i miał w opisie co robi :P
Olorion.
27-08-2004, 16:27
[QUOTE=ALBERT]Ja już tam wole Niemców X( od Amerykańców :baby: .
QUOTE]
Ja tam wole Amerykancow od BR ;p
Eee nie wiem czy ten serwer to by byla taka utopia ;p
Wiekszosci polakow na normalnym serwerze nie odroznisz od br :P
Dark Vilej
27-08-2004, 16:32
Ja gdy to czytalem az mnie skrecilo :D:D:D, na serio dalem sie nabrac. Heh...
Polski serv raczej by nie zwolnil innych serwow, poniewaz wciaz przybywaja nowi gracze ;)
Dr.Unknown
27-08-2004, 20:45
... ale jest to ciekawe i podoba mi sie. Szczególnie: "Jesli jeszcze nie masz konta to: Zrob se konto" :D
No heh, przyznam że niezauważyłem tej polszczyzny! Dobo, ty masz łeb do robienia jaj...
Dan the Automator
27-08-2004, 20:45
Zrób se konto było dlatego, że ilośc znaków nie mogła przekroczyć orginału - a aktualnie tylko taki miałem pomysł ;)
Chyba nie myślisz, że się czepiam... ;)
Po prostu zwrot ten jest dość zabawny :D (z drugiej strony na pewno bezbłędnie trafiłby do większości polskich graczy).
W odróżnieniu od "Stwórz konto" na przykład... ;)
Cymcymek
28-08-2004, 04:41
Fajne :)
Ale niestety nie do zrealizowania (chyba:D).
Możliwe że CIP'om by sie to niespodobało i były by problemy...(ale nikt tego niewie :tongue: )
Wopahos11
28-08-2004, 10:03
A juz sie cieszyłem... Polska wersja tibi. Piękne screeny. A nagle przeczytalem to na dole i prawie spadlem z mojego krzeselka ;( Szkoda ze nie ma takiej tibi po polsku i polskiego swerwera. Można by bylo taki stworzyc to by byl wypas :D.
Dan the Automator
28-08-2004, 10:21
Chyba nie myślisz, że się czepiam... ;)
Po prostu zwrot ten jest dość zabawny :D (z drugiej strony na pewno bezbłędnie trafiłby do większości polskich graczy).
W odróżnieniu od "Stwórz konto" na przykład... ;)
Ty to jednak jesteś genialana :D
Że też nie wpadłem na "Stwórz konto" o.O Me lame~
ech pierona dobo jak jestes taki madry to zrob otsa zeby walczyc mozna bylo...
czego sie nie da zrobic w wordpadzie to mozna reshack iem zrobic... ja mam shell32.dll przerobione i dziala cacy :))
Polski serwer jak naj bardziej !! poniewarz są korzyści z tego nie takie jak to że npc po polsku będą mówić ale takie:
1. mniej Lagów i płynniej bedzie chodziła gra
2. konto bankowe cipów w polsce i nie musimy kombinować z kartami albo pocztami tylko iziemy do bank mówim że chcemy wpłacić na to i to konto tylke i tyle i juz mamy pacc
3. polscy GMowie z którymi idzie sie dogadać na 100%
Descartes
28-08-2004, 15:21
Hehe, ale za to GM z innego kraju nie zrozumie polskich przekleństw - mniej banów jest i namelocków :D (joke plx) A tak na serio: Język angielski jest łatwiejszy do opanowania niż polski (naprawdę!)
Re down: Wcale nie taki duży kłopot, jeżeli masz własny, wydajny serwer i nie masz co z nim zrobić. :] Ale pewnie go by do USA przenieśli... zresztą zawsze jak zrobią światy to robią 2 (jeden w USA i jeden w Niemczech).
To by nie było głupie.... Serwer po polsku tylko dla uzytkownikow tibia.pl Wcale bym nie płakał. Wsumie, czy CipSoft miał by coś przeciw gdybyśmy przetłuczali tibie i za ich pozwoleniem umieszcili ten sam plik tylko ze po polsku? Nic by przecież nie stracili... Z serwerem by było gorzej;) szkoda ze to tylko marzenia.
LOL Dobo odgapiles odemnie ten pomysl -.-.Ja pierwszy przetlumaczylem tibia***** :P I moze to jest nielegalne ale ja sobie na takim gram :P(podajcie mnei do sadu plx XD )
Co ty tu za wałki wciskasz?? Ja za to gram na Tibii przetłumaczonej na arabsko-skandynawski NPC w Carlin muwią po Saudyjsku a w Darashii po Nemełkutański, zamiast cycków jest Lepper, a zamiast black knight Micheal Jackson, w miejsce rotów powsadzałem kangury, a zamiast robbitów są wokaliści Rasmusa, w Venor można kupić maryhe i jak się ją wypali to się ginie z rąk policjanta która ma na imie Will Smith, a gdy sie powie <fart> to wszyscy na około sie otruwają tyko, że wcześniej trzeba zjeśc banana z bułką. I co wierzysz mi??
Muahahhaha
A ja sie poznalem ze to kit jeszcze przed tym jak to napisales. Wiesz jak ?
Look:
Dobo (127.0.0.1)
Chyba nie moosze dalej tlumaczyc ...
Chocia| nie wszyscy wiedza o co chodzi :P
Dan the Automator
28-08-2004, 17:13
Muahahhaha
A ja sie poznalem ze to kit jeszcze przed tym jak to napisales. Wiesz jak ?
Look:
Dobo (127.0.0.1)
Chyba nie moosze dalej tlumaczyc ...
Chocia| nie wszyscy wiedza o co chodzi :P
U is teh 1337 ;]
Wiem o tym, ale jak zapewne widzisz, prawie nikt nie zwracal na to uwagi... mogłem to edytować, stoi to od strony OTServ*****... ale zapomniałem :p
==>KosieK<==
28-08-2004, 19:24
OMG!!! zatklo mnie....jak mozesz to ludziom robić? najpierw nadzieja na normalne zycie(:P), a tu co? rozczarowanie i skwaszona mina:P a tak poza tym to co musze zrobic by se to poprzetlumaczać?:P i wogole GraTz ze ci sie chcialio:P
sir Tifejo
28-08-2004, 22:41
No cóż, widać że Ci sie nudziło...
Bezsensowny temat, zastanawiam się po co on w ogóle został założny, najlepiej wykasować jak najszybciej.
Na takich tematach to [najlepsze]forum o Tibii wiele traci...
Dan the Automator
29-08-2004, 21:33
No cóż, widać że Ci sie nudziło...
Bezsensowny temat, zastanawiam się po co on w ogóle został założny, najlepiej wykasować jak najszybciej.
Na takich tematach to [najlepsze]forum o Tibii wiele traci...
Uzasadnij. Moim zdaniem mylisz się.
Co ty tu za wałki wciskasz?? Ja za to gram na Tibii przetłumaczonej na arabsko-skandynawski NPC w Carlin muwią po Saudyjsku a w Darashii po Nemełkutański, zamiast cycków jest Lepper, a zamiast black knight Micheal Jackson, w miejsce rotów powsadzałem kangury, a zamiast robbitów są wokaliści Rasmusa, w Venor można kupić maryhe i jak się ją wypali to się ginie z rąk policjanta która ma na imie Will Smith, a gdy sie powie <fart> to wszyscy na około sie otruwają tyko, że wcześniej trzeba zjeśc banana z bułką. I co wierzysz mi??
LoL, Fajny text musze go sobie gdzies zapisac :>
czyzby to jakis nowy test server? ;) dajcie namiary:p ... a tak na serio... ciekawe kiedy na ots bedzie mozna walczyc z potworami innymi niz bugi...
Euthoria
12-03-2007, 16:18
[QUOTE=ALBERT]
Wiekszosci polakow na normalnym serwerze nie odroznisz od br :P
jak nie mnie rozpoznacie na pewno jestem na bialo-czerwono
i mam pomysl niech kazdy polak sie tak "ubierze"
Vanhelsen
12-03-2007, 16:30
jak nie mnie rozpoznacie na pewno jestem na bialo-czerwono
i mam pomysl niech kazdy polak sie tak "ubierze"łaał, no co ty nie powiesz, co za oryginalny pomysł... tyle, że do puty polacy będą się zachowywać jak się zachowują, nie mam zamiaru się przyznawać do bycia polakiem w tibii...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.