Pokaż pełną wersje : Club?
Mam kilka pytań dotyczących clubów?
1.Czy Cipsoft planuje ulpszenia clubów?
2:Opłaca sie grac knightem w skilach clubów n n-pvp
3: Jaka jest cena Hammer of Wrath i Crystal mace?
4:Jak jest naprawde z defense broni jednoręcznej?
Hellraiser
29-11-2006, 15:50
Mam kilka pytań dotyczących clubów?
1.Czy Cipsoft planuje ulpszenia clubów?
2:Opłaca sie grac knightem w skilach clubów n n-pvp
3: Jaka jest cena Hammer of Wrath i Crystal mace?
4:Jak jest naprawde z defense broni jednoręcznej?
1. Tylko oni to wiedzą,..
2. Jesli chodzi Ci o non-pvp, to i tak wszedzie sie nie oplaca, chyba ze lubisz walic z nich to jedz,.. A jak nie, to po co 2 razy skillowac np, jak jedziesz do 100 lvl pozniej Anni~ i Sca, czy tam Sov, i wbijac z nowu skilla, po Clubie :P
3. To sa prawdziwe rarki, nawet nie wiem czy Wrath jest narazie do zdobycia, a crystal wypada z jednego Faraona,.. Oj, ale juz dawno nie lookalem na te sprawy i nie wiem czy pamietam :P
4. A to zalezy club nie dosc ze nie jest najlepszy w ataku, to jeszcze np, ss ma tylko 12 defa,.. jest mierny z obronie :P,.. jesli jedziesz to juz wal z 2 recznej, chyba jedziesz w swordze to masz troche defa na bsie :P, Ale oczywiscie mniej sie traci na shieldzie i broni,..
Ale to tylko moja opinia do twoich zagadnień :P
Axe jest dla PG'erów, sword dla blokerów, a club dla fun charów.
Diamonic
29-11-2006, 17:08
Bullshit. :)
Warhammer do peczenia tylko :D
Sunspot_69
29-11-2006, 17:34
1. Nikt tego nie wiem ale sadze ze nie ulepsza teraz clubów bo wielu graczy by sie wkurzyło ze np: zrobili bron lepsza od dotychczasowych SOV/SCA. Pozatym po wprowadzeniu Orsha Thunder Hammer jest dostepny :D wiec w/g Cipów
2. Zalezy jak szybko bijesz lev i na jakim grasz swiecie. Ogolnie jest beznadziejny club dla knighta ale jak napisalem TH jest dostepny BAAARDZO rzadko :D ale mozna go wyciagnac. Wiec jesli masz szczescie wysoki levi i akurat poleci Th to graj ... ale ja bym nie udzil sie ze mi sie uda
3. Tak jak npisali
4. Hyh ... szczerze mówiac juz nie pamietam ale napewno 12 defa z broni nie jest rowowazne 12 defa z arma. To juz musi napisac ktos kto sie bardziej orientuje bo ja nie gralem z 4 update :D
4. Hyh ... szczerze mówiac juz nie pamietam ale napewno 12 defa z broni nie jest rowowazne 12 defa z arma. To juz musi napisac ktos kto sie bardziej orientuje bo ja nie gralem z 4 update :D
12 defa z broni daje bliżej nieokreśloną szansę na obronę (tzn. wyzerowanie obrażeń).
12 arma (bo pancerze nie mają defa >.<) z pancerza zmniejsza obrażenia o od 6 do 13/14.
Def broni bardzo malo sie liczy. Z tego co ja zaobserwowalem to 10 pkt defa broni jest mniej wiecej rownowazne 1 pkt defa tarczy. Czyli majac tarcze 30 def i bs mamy lacznie okolo 33 defa.
1,4 nikt tego nie wie
2. dla normalnego gracza ktoremu nie robi roznicy czy wbije 100 level w 6 miesiecy czy tydzien pozniej wybor broni nie robi zadnego znaczenia. Na blokowanie nie wplywa, bo zdolnosc blokowania opiera sie na duzej ilosci hp a nie na tym czy przy hicie melee straci sie 5 hp mniej przez ilestam defa przewagi ( oczywiscie sytuacja gleboko hipotetyczna - patrz 4 ). Po osiagnieciu 100 levela nadal spokojnie mozna tluc z cluba, czy to z wh czy nawet przy odpowiednich skillach z SS, ludzie graja na serwerach gdzie nie ma TH i robia 150 levele bez whinowania ze club jest beznadziejny.
3. pareset tysiecy gp do paru milionow ( HoW ), mysle ze ponizej tego nie zejdzie, bo tych przedmiotow sa pojedyncze sztuki na serwerach i nie sadze zeby sie ktos ich wyzbywal ( zwlaszcza ze ich przydatnosc bojowa nie jest powalajaca ).
Def w broniach nie ma dużego znaczenia, a cluby są dobre na nowe servy i bron wspomagajaca dla drutów, sorców i palów.
Def w broniach nie ma dużego znaczenia
Popieram ale jakieś tam znaczenie jednak ma (gdyby nie mial to by go w ogole nie bylo), więc jesli ktos opiera całą swoja gre na staniu w miejscu i wciskaniu klawisza F1 co kilka-kilkanascie sekund to swordy beda dla niego najodpowiedniejszym wyborem.
Do expienia axe jest zdecydowanie lepszy! (szybciej zabijasz = tracisz mniej uhów)
bron wspomagajaca dla drutów, sorców i palów
Lol, przeciez sa rozdzki. Nawet z vortexa średni hit jest wiekszy niz ze zwyklej broni dwurecznej. (zwlaszcza na potworach dajacych ponad 50 expa bo na rotach to jeszcze moze byc remis)
Pskonejott >trimera masz swojego fun chara...
@temat
sam gram clubami i mimo że nei mam imponujących skilli nie zamierzam ich zmieniać po anni...
Lol, przeciez sa rozdzki. Nawet z vortexa średni hit jest wiekszy niz ze zwyklej broni dwurecznej. (zwlaszcza na potworach dajacych ponad 50 expa bo na rotach to jeszcze moze byc remis)
Remis na rotach? Rotfl!
Bierz WH i na jednej nodze udaj się na roty na Darashii. Potem bierz vortexa/dragonbreath i zrób to samo. Sprawdź, z czym szybciej.
Na potworach takich jak roty WH jest lepszy od wanda, bo:
a) zabija szybciej (na skillu 15 sorcem szybciej expiłem na rotach z WH niż wanda ;>)
b) można robić runy (zakładając, że komuś na tym 23+ lvlu się chce na rotach siedzieć), co w tym konkretnym przypadku jedynie zwiększa zysk.
Jedyną wadą jest konieczność leczenia, ale i tak na plus z maną wychodzimy.
Hellraiser
30-11-2006, 16:11
Oj, oj nie zgadzam sie przynajmniej Psk jedzie w to, "knajt" z Trimery, i Angel fire plus "knajt" z Amery, reszta to juz na pewno powiedzialo,..
"auf Wiedersehen Clubbing" :P
Btw, ja wale w Clubie, tak naprawde nie widac roznicy, ale na 100+ to bedzie widac i to bedzie porazka.. :P
Oj, oj nie zgadzam sie przynajmniej Psk jedzie w to, "knajt" z Trimery, i Angel fire plus "knajt" z Amery, reszta to juz na pewno powiedzialo,..
"auf Wiedersehen Clubbing" :P
Btw, ja wale w Clubie, tak naprawde nie widac roznicy, ale na 100+ to bedzie widac i to bedzie porazka.. :P
Pokaż mi ile tak naprawdę osób wbije kiedyś to całe 100+?
Pokaż mi ile tak naprawdę osób wbije kiedyś to całe 100+?
pskonejott? :D
Czytaj ze zrozumieniem. Chodzi mi o graczy, którzy jeszcze nie osiągnęli setki. O graczach, którzy właściwie swoją przygodę z Tibią/knightem dopiero zaczynają.
Przypominam, ze jak ktos lootnie Thunder Hammera to ma przewage nad swordami. (1 ataku więcej przy takiej samej ilosci defa)
Orshabaali nie jest az tak znowu malo. Coraz czesciej sie pojawiaja na roznych swiatach. Szansa na pewno istnieje dla kazdego chara 100+.
roznica jest taka, ze szansa zdobycia SoV po osiagnieciu 100 levelu jest rowna 100%, a szansa zdobycia TH jest rowna kilkuprocentowej szansie pojawienia sie orsha pomnozonej przez kilkuprocentowa szanse na drop TH. Wynik mamy w promilach.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.