Pokaż pełną wersje : Zestriddle; najtrudniejsze zagadki w necie :P
Walekifa
22-12-2006, 16:20
i po co spoilujesz
jedyna strona na jaka warto zagladac po podpowiedz to http://www.zestriddle.fora.pl
hintuje 1-13 gg:2474780ROTFL.Cholera,ta zagadka jest taka trudna,a ja walnąłem spoila :/ jakie dziecko neo ze mnie....Palladynie,zabij mnie.
Edit: Tak poza tym nie wiem,czy dałem wielkiego spoila... Chłopak wiedział już wszystko,brakowało mu impulsu tylko :P
ROTFL.Cholera,ta zagadka jest taka trudna,a ja walnąłem spoila :/ jakie dziecko neo ze mnie....Palladynie,zabij mnie.
no i chuj z tym jaka trudna jest! jak robisz spoila to ukryj tekst! i przez to jak sie zachowujesz wlasnie wychodzi na to ze jestes dziecko neo
chrzanu5
22-12-2006, 22:20
@Filthy już się poddaje z no27. potrzeba mi jakiegoś dobrego hinta narazie wiem:
p i q to 1
Stary_Duch
23-12-2006, 09:44
Witam.
Mam wielki problem z tym 5b. "downward...". Może jeszcze jakaś mała pomoc inna niz wcześniejsze?
Adolphus Elbragol
23-12-2006, 09:46
Zaczac myslec i nie plakac na forum, poki nie minie 5 dni od zobaczenia riddla.
Stary_Duch
23-12-2006, 09:51
Nie płacze, po prostu nie umiem rozwiązać tej zagadki, no cóż bede próbował dalej :D
Pomóżcie z no. 4 - odwracam obrazek, czytam, dedukuję, wyłupiam oczy do ekranu, patrzę na kod źródłowy, nie śpię po nocach i już chyba 2 tygodnie nie mogę rozwiązać tej zagadki.
Pomóżcie z no. 4 - odwracam obrazek, czytam, dedukuję, wyłupiam oczy do ekranu, patrzę na kod źródłowy, nie śpię po nocach i już chyba 2 tygodnie nie mogę rozwiązać tej zagadki.
hoho ;d jak na 4 tak utknales to radze sobie dac spokoj :) wysilaj sie dalej jestes na dobrej trasie
mackwaszfan
23-12-2006, 10:41
Ślepy czy jaki? Ja to zrobiłem w 5 minut...
Ściągnij sobie GIMPa. Jak już go masz to obracasz do góry nogami i odbij jak w lustrze... tam coś jest....
A tak poza tym przeczytaj napisy na obrazku i przetłumacz chociażby na www.translate.pl albo w swoim domowym słowniku...
@down
Nie pomoge bo siedze na 12 xD
Aval'yah
23-12-2006, 10:43
To pomoże ktoś z #33 ? ;p Co już mam pisałem wyżej ;<
Stary_Duch
23-12-2006, 10:55
Nie no, pomóźcie, nie czaje tego:/ 5b masakra
Obscenity
23-12-2006, 12:24
Pomóżcie z no. 4
sam napisales odpowiedz ;)
a ja siedze z lustrem w No. 5b
PROSZE POMOCY ! dajcie jakiegos hinta na 5b !! mecze sie z tym juz 1 dzien !
boze 5b jest takie proste i przyjemne wystarczy zobaczyc co jest lustrem a co nie i odbic i masz!!
hintuje 1-18 gg 2474780
To pomoże ktoś z #33 ? ;p Co już mam pisałem wyżej ;<
najważniejsze są te 3 kwadraty :) przyjrzyj się
http://www.zestriddle.fora.pl/
hinty do wszystkich zagadek
Ja siedzę sobie na tym 5b... Mam jakieś zdanie jakby i dalej nie wiem ocb? Idę grać w Most Wanteda. Jak ktoś chce pomóc niech pisze na gg xD
Yeah zrobiłem 5b teraz 6 jakieś głupie xD
Aval'yah
23-12-2006, 18:47
Filthy:
Wiem że w tych kwadratach są literki. Mam już chyba nawet słowa z II i III ale za cholere nie moge nic ułożyć z liter z I. Spójrz zresztą wyżej co już mam ;p
jakos dziwnie to odkodowujesz... niektóre są poprawne ale nie powiem które... ale je powinieneś mieć właśnie z pierwszego kwadratu!
teletoobis
23-12-2006, 21:15
Jakaś pomoc do 10? Siedze nad tym już sporo i narazie wiem tylko, co jest pod zamazaną nazwą pliku :/
Jakaś pomoc do 10? Siedze nad tym już sporo i narazie wiem tylko, co jest pod zamazaną nazwą pliku :/
by searching google you will only find a hint
i pierwsi będą ostatnimi...
odpowiedz znajduje sie w winampie i skorzystaj z 2 hinta mojego
teletoobis
24-12-2006, 14:20
Cytat mam i kombinuje 2 dzien jak go zastosowac do playlisty :/ No i nie mam pojecia..
btw. brat mi zasugerowal zebym przeczytal te utwory "tak jak czytają japońce" :| freak?
Cytat mam i kombinuje 2 dzien jak go zastosowac do playlisty :/ No i nie mam pojecia..
btw. brat mi zasugerowal zebym przeczytal te utwory "tak jak czytają japońce" :| freak?
dobrze Ci brat zasugerowal ;d
przeczytaj tak jak czytaja japonce + piersi beda ostatnimi i powinienes wiedziec o co chodzi :)
teletoobis
24-12-2006, 18:08
ha, tylko jak czytaja japonce :D
edit
@down
no dobra tylko nadal mi jakos nie swita..na co patrzec? litery? wyrazy? utwory?
FilthyVampire
24-12-2006, 18:41
Japońce lubią czytać od góry do dołu czyli
T
A
K
L
U
B
I
Ą
C
Z
Y
T
A
Ć
@up
gosciu nie spoiluj tak
teletoobis
24-12-2006, 22:17
co do dychy...co tu jest najważniejsze? cytat czy playlista?
tylko nie mowcie, ze cytat + playlista ; o
a wogule znasz ten cytat?
zobacz na ten "najczestszy zespol" i zastosuj cytat albo skojarz sobie jak czytaja japonce i to wszystko
hintuje 1-24
LoL to 6(66) czy jakoś tak jest głupie... Wiem co wpisać wpisywałem to na kilka sposobów i nic... :/ Weź ktoś pomóż na gg albo pw :p
Utkwilem nad 9. Wiem ze trzeba poszukac jakiejs mapy. Tylko gdzie ta mapa? Halp plax fre itamz!!11oneoeneoneo
Niby dawaliście podpowiedzi do 7, ale nie wiem co wpisać... Chodzi coś o grzechy i cnoty, tak? Nie rozumiem :/
teletoobis
25-12-2006, 16:55
Utkwilem nad 9. Wiem ze trzeba poszukac jakiejs mapy. Tylko gdzie ta mapa? Halp plax fre itamz!!11oneoeneoneo
mapy? jakiej mapy? wywal tę mysl i popatrz na tytul strony ..."Dante's drama" kim był Dante?
btw
10 haaaaaaalp
Aval'yah
25-12-2006, 17:08
mapy? jakiej mapy? wywal tę mysl i popatrz na tytul strony ..."Dante's drama" kim był Dante?
btw
10 haaaaaaalp
Ta, tylko że jeśli to sie zrobi na skojarzenie, bez znalezienia "mapy" to Dante i tak zemści się w zagadce #29.
Do #10 miałeś tu już tyle spoili że nie wiem jakim cudem jeszcze tego nie zrobiłeś.
A ja nadal #33 :F
Alcor Sake
25-12-2006, 17:13
A ja daje sobie chyba spokój bo jestem "gópi" i nie moge znaleść odpowiedniego słowa do No. 4 >.<
A ja daje sobie chyba spokój bo jestem "gópi" i nie moge znaleść odpowiedniego słowa do No. 4 >.<
Ja też najpierw zatrzymałem się przy 4, a potem łatwo aż do 7. Nie kojarze nic >_<
@Down
Zrobiłem 7, ale zamiast końcówki widocznej na obrazku pisałem te co najpierw >_< Używałem nawet ".php" zamiast tej właściwej o.0
7 nie jest az taka trudna. W tym rydlu postaraj sie wcale nie myslec. 99,9% hasla masz przed soba.
chrzanu5
25-12-2006, 20:04
A mi nikt nie pomoże z 27?
Heh gadając z Lolnym robiłem 7 i zrobiłem... W sumie najważniejszą podpowiedzią jest zrobienie tego samego z grzechami co z cnotami. To wszystko :D Teraz 8 zobaczymy o co tam biega :p
Prosilbym o jakąś podpowiedz w sprawie 26
Heh gadając z Lolnym robiłem 7 i zrobiłem... W sumie najważniejszą podpowiedzią jest zrobienie tego samego z grzechami co z cnotami. To wszystko :D Teraz 8 zobaczymy o co tam biega :p
No można powiedzieć, że gadając ze mną, ale mi "pomaga" przy kompie 7-latek (czyt. 0 \/\/ |\| 3 |))
@Edit
No nie "pomagał" mi kiedy otrzymywałeś tzw. spam :D
Aval'yah
26-12-2006, 12:41
Prosilbym o jakąś podpowiedz w sprawie 26
To jest ta taka z długą definicją matematyczną? ; p Jeśli tak to przyjrzyj sie literkom niektórym a potem zastanów co zrobić z cyferkami w źródle.
Fejkowiec
26-12-2006, 12:45
Buah siedziałem nad tym 3 dni i 2 noce i jestem na 34 poziomie :cup:
Wie ktos jak przejsc? O_oX(
Buah siedziałem nad tym 3 dni i 2 noce i jestem na 34 poziomie :cup:
Wie ktos jak przejsc? O_oX(
hint:
letters formed by colors
Aval'yah
26-12-2006, 13:56
ja wciąż na #33 x.X Czuje sie strasznie głupi. x.x
czy ja w ogóle dobrze robie wyłączając poszczególne kanały kolorów w photoshopie? ;f bo bez tego nic nie widze na tych obrazkach.
ja wciąż na #33 x.X Czuje sie strasznie głupi. x.x
czy ja w ogóle dobrze robie wyłączając poszczególne kanały kolorów w photoshopie? ;f bo bez tego nic nie widze na tych obrazkach.
w sumie mozna i z photoshopem... najwazniejsze są te 3 kwadraty pamiętaj!
Alcor Sake
26-12-2006, 14:17
No.4 to mój nocny koszmar którego rozwiazać nie mgoe :/
widze tą twarz myśle nad pytaniem co ona może krzyczec i nic ;(
może ktoś na PW pomoże? :P
mackwaszfan
26-12-2006, 15:16
Jak widzisz twarz to popatrz na usta i powieksz o 800% i tam są 2 słowa...
Wszystko na obrazku
teletoobis
26-12-2006, 15:22
Tak to jest, ze na niektorych lvl jest totalny zastoj..ja mam cos takiego co 5 lvli-najpierw 5b a zalosnie proste a teraz 10..
juz wyzej podano jak znalezc to slowo a pamietaj tylko ze to TY krzyczysz...
edit
mam :) thx mackwaszfan
ech 26 to to z chemią. goście na forum Zest pisza ze to jest najprostsze skojarzenie z chemia, no i tu mam problem
Walekifa
26-12-2006, 17:27
@ UP
Co ci się kojarzy z Chemią? Jak byś miał grać w skojarzenia?
Jeszcze nie?To jest związane z postacią ... Nah? Rosyjski.... na M
... Popatrzysz trochę,i wpadniesz. Prosty riddl.
Można prosić o małą wskazówkę do 12 ? :) Gdzie mam szukać "jej historii" ? I czy ta godzina w źródle ma jakieś znaczenie? :)
i czy słowa "you die" na ostatniej zębatce mają jakieś znaczenie?
Czekam aż ktoś podpowie ;)
ech kombinuje z tym Mendelejewem, ale nie wiem co mam wpisać. Próbowalem wpisać pierwiastek, zwiazek chemiczny, ukl. okresowy pierwiastkow, nic nie jest dobre
#12masz zapisac jakos "her story" korzystajac z komputera, pomysl w jakiej formie bys to zapisal i znajdz to
teletoobis
26-12-2006, 19:23
@up
w formacie tzn... rozszerzeniu? :| bo tez utkwilem w tym momencie
teletoobis
tak, trzeba dobrać odpowiednie rozszerzenie pliku. nazwa pliku to herstory a rozszerzenie .txt
A mógłby mi ktoś powiedziec czy
te liczby sa potrzebne do rozwiazania
1 zebatka 2,4,1,3
2 zebatka 3,1,20,5
3 zebatka 150,1
i czy te wyroznione na czerwono litery są wazniejsze od innych?
To, że jedne litery sa czerwone, a inne nie nie ma znaczenia, podobnie jak slowa "you die" w her story masz napisane godziny i nimi się kieruj, na pierwszej zebatce masz przeciez liczbe. Kierujac sie her story zbieraj kolejne litery i uloz haslo
teletoobis
26-12-2006, 20:27
dobra zalapalem, ze tyle ile godzin ona cos robila o tyle musze zmienic wskazowke i te litere wziac (btw dobrze?) tylko probuje i probuje i nie wiem w jaki sposob dzialaja te 'zegary' :/
Ja tam nie gram w tą grę, ale wszedłem w ten temat i to tak wygląda jakbyście sobie tajemnice państwowe przekazywali tzn. wszystko takie poukrywane 0_0
jezeli doszedles do tego momentu to powinno byc latwo, zauwaz ze her story podaje ze 2 razy stalo sie cos dziwnego, odnies to do tych zebatek, moge jeszcze dodac ze literki w hasle maja ten sam kolor, a jeden z wyrazow moze nie byc zbytnio znany jezeli ktos nie zna dobrze angielskiego(btw ja sie ucze angola osmy rok i nie znalem tego slowa)
teletoobis
26-12-2006, 20:39
@up
chodzi zapewne o zmiane zebatki ;] cos czuje ze zaraz bede mial haslo
edit
dobra moja teoria legla w gruzach :) trzeba cos nowego budowac ; d
Alcor Sake
26-12-2006, 21:16
MAM ! :D
już chciałem pisać kolejnego posta żem ja nóp ale mój paint przyszedl mi z pomocą :*
Adolphus Elbragol
26-12-2006, 22:00
Mam mdlosci czytajac ten thread, wiecie? ;f
ja mam mdłości jak włączam 50 no. ;/
ech a ja dalej mam problem z tym 26 niech ktos zarzuci jakiegos hinta
Walekifa
27-12-2006, 01:45
@ Filthy.
Edit: Sorka. To jest 49 :S
@Machro
Popatrz na okienko każdego z pierwiastków.Co tam widzisz? Popatrz na liczby na obrazku.Proste.Elixiry w tle są tylko podpowiedzią,do czego to nawiązuje. Będzie jeszcze część B i ona będzie trochę trudniejsza.
no nie moge juz mnie szlag trafia jedyne duze liczby przy pierwiastkach to liczba masowa i liczba atomowa. Pisze atom, atomy, protony, nukleony itd. ale nic nie wchodzi nie mam juz sily do tego, a inni pisza, ze łatwe i w 3 minuty zrobili chyba sie zalamie
Adolphus Elbragol
27-12-2006, 11:45
Bo to jest latwe. Czesc A to nie wiecej niz 3 minuty roboty, czesc B, rzeczywiscie, trudniejsza, zajela mi pol dnia w szkole. ;f
Na 50 tez zrobilem sobie przerwe. : (
Alcor Sake
27-12-2006, 12:40
to jest część zagadki no 5 czy poprostu przypadkowa strona?
http://i2.photobucket.com/albums/y9/Marezo/zest.jpg
może jakaś wskazówka co do pierwszego słowa? :) składa się z czterech czy pięciu liter? i co oznacza po polsku bo nie mogę ułożyć sensownego słowa :P
edit
juz zrobilem- nie pomyslałem zeby uzyc 2 razy tej samej litery :P
@Abi zanim się zemści minie dużo czasu bo wróci dopiero chyba w 29 zagadce :P Ja to zrobiłem na skojarzenie. Później będe się martwił :)
Zrobil ktos Dante's Drama ( no. 9) metoda obrazkowa? Tzn. szukal mapy poprzez jakis program? Bo niechce tego robic metoda skojazen, gdyz Dante sie na mnie zemsci :D.
Adolphus Elbragol
27-12-2006, 15:28
Alcor, tak. Taki hintscreen. Abi, pokombinuj z rozszerzeniami.
nic nie moge wymyslec z tym cholernym 26 HELP
Adolphus Elbragol
27-12-2006, 21:56
Przestan kurwa plakac i wez sie za myslenie. Jesli po jednokrotnej Twojej prosbie nikt nie kwapil sie udzielic odpowiedzi, oznacza to, ze powtarzanie tego spamu nic Ci nie da. Pogodz sie z tym.
26 jest dziecinnie banalne, jesli zna sie angielski i umie spojrzec na postawione przed soba zadanie z kilku roznych perspektyw - a wiec, w teorii, jak caly zest. Milego rozwiazywania.
Walekifa
28-12-2006, 01:21
Macho,czy nie widzisz że niektóre liczby są takie same?....
Można prosić o hinta do No. 21? :p Niby takie proste a nie mam pojęcia gdzie widziałem jakiś podobny obrazek :)
btw a wiecie, że Ze?ta przeszły tylko 83 osoby. Tutaj jest lista
http://zestriddle.fanzine.pl/hellofshame.htm
mackwaszfan
29-12-2006, 11:20
O co chodzi w No.12 z tym rozszerzeniem??
Aval'yah
29-12-2006, 12:44
Można prosić o hinta do No. 21? :p Niby takie proste a nie mam pojęcia gdzie widziałem jakiś podobny obrazek :)
Łatwa zagadka :) Pomyśl, jak zaczynałeś Zesta, gdzie zajrzałeś najpierw? (albo raczej gdzie powinieneś zacząć najpierw ;p )
Ja W KOŃCU przeszedłem #33, teraz #38, życzcie mi powodzenia ;o
@up
Dzięki :) Odpowiedź była podana jak na tacy :P
Walekifa
29-12-2006, 15:58
@ Up
Ale w dół nie popatrzałeś? ;p
@ Aval
No to mi ciebie żal człowieku,Najsuxniejszy riddl.
Aval'yah
29-12-2006, 16:12
@ Up
Ale w dół nie popatrzałeś? ;p
@ Aval
No to mi ciebie żal człowieku,Najsuxniejszy riddl.
Fakt, z tego poziomu można przypadkiem dojść do XX (ja tam wlazłem wcześniej, wiadomo-czemu sie nie przyglądałęm żeby sobie zabawy nie psuć ;) ) , który podobno jest unsolvable ;p
A 38 sux bardzo, choć jakies tam postępy już zrobiłem. ;p
Wszystkim, którzy mają litery a nie mogą ułożyć sensownego wyrazu polecam stronkę
http://www.wordsmith.org/anagram/
wpisujemy litery i pokazuje nam wszystkie możliwe słowa ;)
Alcor Sake
31-12-2006, 16:01
ja tam na 5b stoje, all hinty przeczytalem i dostaje wodogłowia :/jak by ktos mogl to spory hint albo odp na pw niech mi napisze ;P
ale ze mnie przydupas :D
ps. Teletoobis :P tez jestem zbanowany i pisze :D
Ultros Calimari
01-01-2007, 02:44
A może ktoś hintem do 60 zarzucić?
No cóż, ja osobiście polecam otworzyć sobie internetowy słownik j. angielskiego jako sidebar (Fier Fox rządzi ^^).
I jak na mnie wstyd to i hańba, że nikt nie pokusił się o zrobienie czegoś takiego w języku polskim. To ujma dla naszego języka poprostu...
No, ale można spróbować własnych sił...
... życzę wam szczęścia ^^...
... w Nowym Roku ;p
Alcor Sake
01-01-2007, 11:23
wie ktoś w jaki sposob czytac te litery w 5b ? jakis dokladny opis need bo te wasze hinty i hinty na zest`cie niewiele mi daly :(
Adolphus Elbragol
01-01-2007, 14:41
Alcor, w Twoim przypadku, gdy te wszystkie hinty zawiodly, najlepszym bedzie wylaczyc przegladarke z zestem, pousuwac jego adresy z zakladek i dac se z tym spokoj.
Elieen, nie jestem pewny, ale chyba byl jakis cykl ridlow po polsku. Jednakze nie chce mi sie go szukac.
3217426 <- numer gg Infobota ktory ma wiele funkcji miedzy innymi slownik angielsko- polski i poslko- angielski. Kozystam z niego od poczatku rozwiazywania riddlow i wiele razy mi pomogl ;]
Vansider
01-01-2007, 15:22
Niema to jak postać w 1 poziomie... O co chodzi!?!!?
Adolphus Elbragol
01-01-2007, 16:10
Jak mozna brac sie za cos, czego sie nie rozumie, bez przeczytania instrukcji obslugi? Jak mozna, miast samemu ruszyc wlochate dupsko i poszukac, zadawac debilne pytania na forum?
Jedyne polskie, jakie znalazłem to:
http://tecak.com/pl/
Tylko klimat już nie ten... :p
Aval'yah
02-01-2007, 21:29
#42b Nostalgia, Odyseja , jakiś hint? ; p W cholere nie wiem jako to skojarzyć ;p
ja tez moge pisac jako zbanowany ;]
jeszcze raz zobacze jak ktos szuka podpowiedzi do 5b to go zabije
powiem tylko ze jak ktos chce podpowiedz do 29... to niech do mnie napisze na priv
FilthyVampire
04-01-2007, 19:52
Ma ktoś hinta do 33?? Stoję ponad miesiąc :D
BTW
Filthy nab dal sie zbanować :D:D; Mody przejme jego miejsce obiecuje bedziecie miec po 3k notek ;*
Aval'yah
04-01-2007, 19:56
Ma ktoś hinta do 33?? Stoję ponad miesiąc :D
pieprzona zagadka, prosta, a za długa na niej siedziałem :F
Poszukaj sobie na Wikipedii o mieszaniu kolorów, głownych barwach itede. Każdy box to osobny wyraz. Ja już będziesz miał wyrazy to ułóż z nich sensowne wyrażenie.
42b, plz help? :<
wiem,że to żalosne ale prosze was o jakąś wskazówke na temat pierwszej zagadki. Myślałem nad nią sporo czasu,na ciemnym obrazie dostrzegłem tylko jakąś wielką dziure, która mi się potem skojarzyła z ustami (nie wiem dlaczego). Widocznie ta zabawa nie dla mnie :(
Może ktoś dałby rade nakierować mnie na rozwiązanie
P.S. Proszę o zrozumiałość i nie wyzywanie mnie od noobów
Z góry dzięki. Pozdro
@down Wielkie dzięki, udało mi się przejść do 2 lvl :)
Alcor Sake
04-01-2007, 21:33
na 1 albo 2 stronie jest odpowiedz >.< a jak nie chce ci sie szukać to masz racje tam jest jedna wielka pizdowata dziura tylko znajdz odpowiedni wyraz i wpisz go ;P
wiem,że to żalosne ale prosze was o jakąś wskazówke na temat pierwszej zagadki. Myślałem nad nią sporo czasu,na ciemnym obrazie dostrzegłem tylko jakąś wielką dziure, która mi się potem skojarzyła z ustami (nie wiem dlaczego). Widocznie ta zabawa nie dla mnie :(
Może ktoś dałby rade nakierować mnie na rozwiązanie
P.S. Proszę o zrozumiałość i nie wyzywanie mnie od noobów
Z góry dzięki. Pozdro
@down Wielkie dzięki, udało mi się przejść do 2 lvl :)
pewnie masz plaski monitor a na takich odrazu nie widac
tam pisze too dark to see a thing? czyli moze trzeba rozjasnic zeby zobaczyc?
Hint do 4 blx ?? Aha, jakby ktoś miał problem z 3, to pamiętajcie... NIC się nie liczy, liczy się tylko OZ...
przyjzyj sie obrazkowi to moze cos zobaczysz jak nie to daj sobie spokoj...
Problem z 12.. Znalazłem to, co trzeba znaleźć ale probowalem to zastosowac na pare sposobow i kazdy z nich do niczego.. Jakieś naprowadzenie? : o O
Aval'yah
06-01-2007, 20:00
Problem z 12.. Znalazłem to, co trzeba znaleźć ale probowalem to zastosowac na pare sposobow i kazdy z nich do niczego.. Jakieś naprowadzenie? : o O
Zastanów sie ile jest kół, w ilu jedostkach podany jest czas, i co sie dzieje przy "and then something strange happened" (czy coś w tym stylu, cytuje z pamięci ;p). Ważny jest tylko jeden kolor liter. A, same zębatki też mają coś wspólnego z odpowiedzią.
Help z 22 blx ;<
Pomyśl jak można "zapisać" kolory na komputerze, potem wykorzystaj jakiś program graficzny.
#44.
Vansider
06-01-2007, 20:19
Lol o co chodzi w 2 ? :D
Lol o co chodzi w 2 ? :D
jak tego nie rozumiesz to lepiej sobie odpusc :/
@Aval~
thx juz wiem ocb teraz tylko zastosowac to :)
edit
dobra jednak nie do konca wiem :> bladego pojecia nie mam jak przeskakiwac z tych 'zegarow' chociaz wiem kiedy
Może jakiś hint do 13... Dostałem się do 2 pozostałych obrazków w 13, ale co dalej...? To ma jakiś związek z filmem Cube nie (tak Czarna Mamba gadała xD)
zastanow sie w jakim miejscu sie znajdujesz albo czym dla ciebie jest cube
Aval'yah
06-01-2007, 21:53
zastanow sie w jakim miejscu sie znajdujesz albo czym dla ciebie jest cube
No pewnie, tylko że to droga na skróty, ominięcie 2/3 zagadki. ;p
Ważne jest pewne WYRAZNIE ZAZNACZONE zdanie w źródle, posługując się nim, skacz pomiędzy Dimami, aż znajdziesz rozwiązanie.
Kto jest chętny do pomocy przy logice w 27 zadaniu? :) Niech się zgłosi a ja zagadam na priv :)
Hellraider
07-01-2007, 20:28
zastanow sie po co jest ta 10 na jednym z kol oraz przypatrz sie tym dwom bladym kolom na samej gorze, one moga (ale nie musza : ) ) Ci pomoc.
Jakby co, hintuje 1-17
@up
Hmm, szczerze mówiąć nie zważałem na te 'blade' koła..A co do tej '10' to była ona pierwszą rzeczą jaką chciałem zakorektorować w tej zagadce ;)
Hellraider
07-01-2007, 21:02
@up Tak jak napisalem, moga pomoc ale nie musza, mi np pomogly. Pokazuja pewien system : )
@topic: jakis hint do 17b?
@edit no 17b zrobione, easy shit :D
Mam dwa pytania w związku z 27 :)
-czy odpowiedz sklada sie z 3 liter?
-czy dobrze przyjąłem że p=0 a q=1?
Aval'yah
10-01-2007, 18:29
Tak, z 3 liter... ale kto powiedział że w odpowiedzi są tylko litery?
Nie.
tak sklada sie z 3 liter i z czegos jeszcze.
a jesli nie wiesz o co chodzi z p i q to radze przeczytac podstawy logiki w matematyce.
Stempek121
11-01-2007, 14:56
Pomocy! jetsem w 5b i nic nie wymyślę
Najwiecej podpowiedzi w tym temacie jest do 5b.. :/
Prosta zasada: tetris+rorrim
Rashka18
12-01-2007, 14:06
Hej! A jest jakaś gra na podebę tych, tylko w pełni po polsku, bo u mnie z angielskim nie najlepiej, a lubię pogłówkować.
Stempek121
12-01-2007, 14:50
Powiedz ktoś przynajmniej ilo wyrazowe jest hasło to będzie łatwiej, bo jakoś 5 dzień już siedze z tym 5b i nic nie moge wymyśleć...
Alcor Sake
12-01-2007, 15:49
@up
ja siedze juz 3 tygodnie więc 5 dni to nie jest tak dużo >.<
Aval'yah
12-01-2007, 16:58
Moja rada dla tych co mimo tylu spoili nie dają sobie rady z 5b: odpuśccie sobie ;p To jest małe piwko w porównaniu do późniejszych zagadek.
5b jest tak debilnie latwe ze jak siedzisz nad tym wiecej niz 2-3 dni to radze sobie odpuscic zesta...
Mnie dosięgła "zemsta Dantego". Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Stempek121
15-01-2007, 15:46
Rzucają mi się na oczy trzy małe słowa: "down ward spiral" co z nimi zrobić? Nie mam pojęcia
(Podkreślam jeszcze że ze mną kiepsko z anglikiem)
Gromnjir
15-01-2007, 16:19
polaczyc? ; p w ogolnych podpowiedziach bylo, ze miedzy wyrazami tworzacymi haslo nie moze byc spacji.
Stempek121
15-01-2007, 16:56
jeee... udało się thx
yy czy w 6 powinny być same znaki zpytania zamiast podpowiedzi???
Walekifa
15-01-2007, 17:01
5b jest tak debilnie latwe ze jak siedzisz nad tym wiecej niz 2-3 dni to radze sobie odpuscic zesta...
Nad 5b siedziałem z chłopakami baaaardzo długo,a teraz jesteśmy na no. 50 więc mi nie pierdol.
Stempek121
15-01-2007, 17:01
hint do 6 kierujcie się dźwiękiem
Stempek121
15-01-2007, 17:23
jak jest grzech po angielsku
Stempek: Wyjdź.
@topic #12..czuje ze jestem blisko ale...nie : /
Stempek121, sin.
Szybkość to mój atut.
Aval'yah
15-01-2007, 19:13
A ja na #53. Podobno banalny, chyba czegoś nie zauważam ;<
Walekifa
15-01-2007, 21:28
A ja na #53. Podobno banalny, chyba czegoś nie zauważam ;<
Jak ty to robisz? O.o
Aval'yah
15-01-2007, 21:36
Jak ty to robisz? O.o
Trzeba się w to wkręcić odpowiednio, jak wpadnę w ciąg to potrafie kilka zagadek na raz rozwiązać ;p
A #50 nie jest aż tak trudne jak to się może wydawać, trzeba policzyć te kulki z cyferkami a potem pomyśleć z czym ich ilość skojarzyć. Kolory też są istotne, no i kolejność ;p
edit.
#54 ;p 53 banalne ;p
Walekifa
15-01-2007, 21:40
Co wiem i co chce:
50 kulek =50 zagadek. Mam wziąć pierwszą literkę z każdej nazwy zagadki/hasła do niej?
Aval'yah
15-01-2007, 21:45
Co wiem i co chce:
50 kulek =50 zagadek. Mam wziąć pierwszą literkę z każdej nazwy zagadki/hasła do niej?
A czemu akurat pierwszą? Dlaczego liczby na kulkach nie są większe od 13? ;] Nie z tytułu, i nie do końca z odpowiedzi... powiem tak, #1 to nie "deep" ale "one" ;p No i to co pisałem wcześniej, kolor i kolejność jest ważna.
Eee ja utknołem na no4 :PP Może ktoś dać jakąłś podpowiedź ^^?
@up
Obejrzyj dokładnie obrazek, najlepiej w powiększeniu
Stempek121
19-01-2007, 17:41
pomocy w 7! co zostało zrobione tym biednym cnotom
Hellraider
20-01-2007, 10:52
Cnoty zostaly w pewien sposob wyroznione ; )
no co zrobiles po kolei kazdej z cnot?
@Aval'yah
jezeli nadal tkwisz na 53 to powiem ci ze the answer is in the sky...:)
mariomenek
20-01-2007, 13:27
Hmm czy ja taki glupi czy nic nie widze ; d
(No.1) ;?
na plaskich monitorach ciezko to zobaczyc
Aval'yah
20-01-2007, 14:36
@Aval'yah
bleh, #53 już dawno za mna, jedna z łatwiejszych zagadek.
Zrobiłem sobie tydzień przerwy, aktualnie #55 :p
Edit.
#56 :p 55 fajne :>
to mozesz mi pomoc bo ja wlasnie 55 :)
Aval'yah
20-01-2007, 18:21
to mozesz mi pomoc bo ja wlasnie 55 :)
Czy wśród literek nie powtarza sie jakiś wyraz? Co jest nie tak z zegarem? Google to twój przyjaciel.
humm wyraz? narazie mam tylko ten hs z mentosami i z niego wychodzi sensowne haslo ale nie dziala...
Aval'yah
21-01-2007, 00:32
Mentosy to zmyłka, nie wiem jak z tego coś sensownego uzyskałeś :p
Skoro nie widzisz wyrazu to może go po prostu nie znasz ;p hmm, wiem że to będzie głupi hint ale jesteśmy w końcu na forum.tibia.pl ;ppp pomyśl o takim potworze popularnym co daje 40 expa i potem jeszcze raz spójrz na literki :D
A potem zegar, i google.
juz probowalem wczesniej tak zrobic ale cos nie znalazlo wiele
mariomenek
22-01-2007, 17:55
Noo.. ja juz tutaj z "malutką " pomocą No.5
NO.5 jest odwrócony, czyż nie? Dedukuj ; ]
Stempek121
25-01-2007, 16:53
@Aval'yah
nie wiem...
Aval'yah
25-01-2007, 17:25
#60... geezaz, był ktoś na tym pozomie? ;p bo nawet nie wiem od czego zacząć ;pppp
Always hunted
27-01-2007, 00:04
temporary end. however new levels are still being prepared so check out often if there are new ones added... the number of current stages available is shown on zest riddle main page...
Eeeeeeeeeeee tylko tyle? :/
http://img266.imageshack.us/img266/9009/finitoxa6.jpg
PS: Nie daję solucji, nie chcę innym zabierać frajdy rozwiązania xx B) zagadek samemu. Miałem zajęcie ostatnie 3 dni :)
down@
Taaaak... nie zauważyłem xD jak zobaczyłem ''temporary end'' to uznałem że to koniec :P
PS: Nie, nie czytałem tego tematu wogóle... tylko pierwsze 2 posty
#57 :D
Niektóre są porąbane, ale spoko... a macie jakieś prawdziwe zagadki? Bo Zest to generalnie tylko spostrzegawczość i dość abstrakcyjne myślenie
Aval'yah
27-01-2007, 13:07
up:
zajarzałeś do źródła? ;pppppppp
a macie jakieś prawdziwe zagadki? Bo Zest to generalnie tylko spostrzegawczość i dość abstrakcyjne myślenie
No to skoro Zest taki prosty no to może The Crux?
http://www.crux.fanzine.pl/
Ale Zest ma łącznie z Exodusem 100 zagadek :P A dochodzą do tego jeszcze ukryte poziomy bonusowe :P
wreszcie rozwiazalem no. 4 - nie dodalem dwoch literek na koniec x.x
teraz glowie sie z 5 - odwrocilem, przyjzalem sie, wpisalem i znalazlem takie cos
\/ UWAGA SPOIL \/
http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/rimror.jpg
Od rana sie nad tym mecze i nie mam zadnych pomyslow - odwracam, grupuje wyrazy, przestawiam je, czytam je od tylu, znow odwracam patelnia po glowie i nic nie moge wymyslic.. hint plx
>Celoz
To nie spoil tylko kolejny lvl : )
2 zasady:
*tetris
*odbicie lustrzane
Kombinuj.
Fajne :D lecz trzeba duzo nad tym posiedziec nie dla mnie:(
Aval'yah
01-02-2007, 18:00
geezaz, ludzie, ile razy będzięcie jeszcze prośić o pomoć w 5b x.x W tym topicu jest tyle spoili na temat tego poziomu że każdy głupi by sobie z poradził. x.x
#67... zbliżam się do końca części właściwej.. a potem Exodus ;p
Odpuściłem sobie na jakiś czas a dzisiaj zacząłem znowu..
Tekst mam..pare związków zauważonych..tylko co dalej? Jak to zastosować? ;x
Capality
01-02-2007, 18:09
Jak tu sie podaje odpowiedzi jak to rozwiązywać help plz:(
moze jakas podpowiedz do 30?XD
moze jakas podpowiedz do 30?XD
Źródło + podobna zasada jak w No.7 a potem puzzle :p
A ja na #33 siedzę :p znalazłem kilka literek ale hasła ułożyć nie mogę :p
Longerososol
03-02-2007, 11:03
Zamknołem przeglądarke z tej stronki z zagadkami, potem jak znowu włonczyłem to musiałem od nowa robić od 1 zagadki... Musi tak być ??
>up
Człowieku..myśl!!!
Skoro rozwiązałeś to nie możesz wpisać odpowiedzi z tego lvla na którym poprzestałeś? -.-
>topic
Hint do 12 mile widziany : / . Historyjkę mam..
>edit
Longerososol
03-02-2007, 23:34
O co biega w 7b tym Seven TemperaNce bo niemam pojęcia myśle myśle i nic może za długo juz myśle nad tymi zagadkami i banalnej nieumiem zrobić pomożcie:)
Edit: Dobra już mam ;]
Wiem ocb z kropkami..nawet z górnych liter sensowne słowo mi wyszło..tylko co z tego? :<
>edit
# 17 : )
>edit
#17b : )
T3H_VirUs
04-02-2007, 14:03
Lul siedze na 1 nie wiem o co w tym biega może mnie ktoś oświecic co trzeba zrobic zeby przejsc dalej?
btw> w głebi tego obrazka jest jaki napis -____- to ma coś z tym wspólengo? :<
@edit
Hua LOL! jestem na 2 xD
Nie, te obrazki nie mają nic wspólnego z zagadkami.
#17b
O co chodzi z tymi symbolami? Podejrzewam, że znowu jakiś anagram ale z tych liter sensowne jak już wychodzi to nie działa.. : / halp!
Aval'yah
04-02-2007, 17:32
#17b
O co chodzi z tymi symbolami? Podejrzewam, że znowu jakiś anagram ale z tych liter sensowne jak już wychodzi to nie działa.. : / halp!
Jednej literki uzywa się dwa razy, co do symboli, to nie udąło mi się znaleźć sensownego powiązania pomiędzy nimi a kolejnością ;p po prostu ułóż wyrażenie które opisze to co widzisz na obrazku ; ]
#69 .. blisko, bliżej, co raz bliżej ; >
nie mam pojęcia o co chodzi w drugim, czy muszę to rozwiązać jakimś photoshopem czy tylko pomyśleć nad tekstami?
DratrisDxx
04-02-2007, 20:25
co mnie to walciesie naryjnoby
>up
Cóż za elokwencja.
>topic
#17b i mimo wskazówek nadal stoję : /
>Aval'yah
No tak, to było taaaakie oczywiste : D Dz, miałem zastój
Btw.. gz rozwiązania : )
Aval'yah
05-02-2007, 18:03
>up
>topic
#17b i mimo wskazówek nadal stoję : /
dużo tam tych klawiszy nie? ;]
#72.. teoretycznie ostatni, w praktyce przedostatni riddel części podstawowej :>
W 17b trzeba umieć liczyć : P
>up
A w #18? : D
>down
Do 5b jest tu tyle spoili, że aż strach pomyśleć, isn't it?
A ja nie daje rady przy 5b xP Jakieś podpowiedzi? Bo to żebym popatrzył z góry to już wiem, tylko że nic mi to nei daje xP
Mam problem przy 3 - znalazlem slowo ale wpisujac je wyskauje mi okno:
OZ needs not to be ****ed... (cenzurka ; p)
halp bliz?
@down
Juz wiem, domyslilem sie jakies 20 min temu, teraz mecze sie nad 5 ; p
PS czworka - banal
Oz to zmyłka, ale sprawdzając oz otrzymasz podpowiedź, szukaj przeciwieństwa oz.
virtue against sin
humility against pride
love against envy kindness against anger generosity against greed (self)control against lust zeal against sloth temperance against gluttony do unto sins what has been done to virtues
A mial byc tylko angielski... wie ktos co zrobilem nie tak?
A ja stoję przy 5b nadal xP Wie ktoś o co w tym chodzi? xD
@up
hint: Tetris od drugiej strony z kolorkami i legenda
Rozwiazalem pierwsza zagadke - wyszlo "Knight ma slabe ciosy z broni".
>Bakuo
Schowaj to spoilerze -.-'
>up
Gz.
>topic #18 -.-
Co mam..jakiegoś "lizaka" i podpowiedź w źródle, z której nic a nic nie rozumiem : D. Stanąłem na niczym : )
A ja stoję na #33 :( Dobija mnie ta zagadka
Co mam (dużt spoil) :
Pierwszy kawdrat: L,C i prosiłbym o pomoc w trzeciej literze
Drugi kwadrat: ME lub ewentualnie WE
Trzeci kwadrat: I,T,L i tu bym prosił o pomoc w odrzuceniu jednej
ja tam tego w ogole nie czaje ;-/
Edit
Dobra sory za posta ;p nie przeczytałem insrukcji ;p
jesli nie wiesz jak rozpaczac test albo wogole nie wiesz o co chodzi to radze od razu wyjsc i to nie jest jakies wysmiewanie sie albo cos w tym stylu, tylko naprawde to rada... bo jesli tego nie wiesz to daleko nie zajdziesz na pewno
jesli nie wiesz jak rozpaczac test albo wogole nie wiesz o co chodzi to radze od razu wyjsc i to nie jest jakies wysmiewanie sie albo cos w tym stylu, tylko naprawde to rada... bo jesli tego nie wiesz to daleko nie zajdziesz na pewno
dzięki za radę! jestes super ;D
A dlaczego ta gra jest po angielsku? :p nie mogliby przetłumaczyc na polski?
Jak ktoś ma problemy z pierwszym (ja miałem :P ):
Zwiększcie jasność ekrany do maximum
Aval'yah
07-02-2007, 19:08
A ja stoję na #33 :( Dobija mnie ta zagadka
Co mam (dużt spoil) :
Pierwszy kawdrat: L,C i prosiłbym o pomoc w trzeciej literze
Drugi kwadrat: ME lub ewentualnie WE
Trzeci kwadrat: I,T,L i tu bym prosił o pomoc w odrzuceniu jednej
Pierwszy kwadrat: Jedna litera dobrze (L), druga źle, trzeciej brakuje. C to E, trzecią znajdź sam ;p
Drugi kwadrat: dobrze
Trzeci kwadrat: Tylko T dobrze :p Są tylko dwie.
#70, ostatnia zagadka podstawki ;p Dziś albo jutro prawdopodobnie skończe :d
@up
No nareszcie zrobiłem :p Zapomniałem, że Zest lubi słowo "kłamstwo" :p
No to teraz kolejne OZ :p
Aval co ty gadasz przecież są 72 podstawowe a nie 70 :P
Aval'yah
08-02-2007, 09:56
Aval co ty gadasz przecież są 72 podstawowe a nie 70 :P
Dojdziesz do końca to zobaczysz ;)
Fusek Knight
08-02-2007, 16:53
Taki mały bonus dla was
http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/bonus/antysolucja.htm
Taki mały bonus dla was
http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/bonus/antysolucja.htm
Tak się składa, że w wielu zagadkach antysolucja mąci jeszcze bardziej niż jest w zagadce :P
A ja #34 "Bezmózgi strach" :p
Rashka18
10-02-2007, 19:02
hey!!! Napiszcie mi jakies stronki z podobnymi grami, tylko w 100% po polsku, bo u mnie krucho z angielskim, a lubie pogłówkować. :evul:
>up
Gdybyś lubił główkować nie pisałbyś postów jak gówniarz i użyłbyś googli.
Tecak - gra tego typ po polsku ale moim zdaniem głupia.
Bardzo dobrze że Zest jest po angielsku bo polski nie ma wcale klimatu, trzebabyło się uczyć : P
#18 >.< Tkwię
Lizak?
O co chodzi? Jakiś hincik?
>edit
#18c
>edit
LoL a ja tego nie czaje i siedze na No.1 (i wogule to co ja mam tam zrobic) pls odp. xD
FilthyVampire
15-02-2007, 11:20
LoL a ja tego nie czaje i siedze na No.1 (i wogule to co ja mam tam zrobic) pls odp. xD
Do tego trzeba znać angielski i wiedzieć co to takie coś jak "Tutorial"...
No tak pierwsze co dzieci robią:
-Klick Klick (oczekiwanie nerwowe na start gry)
-Start New Game
- I odrazu gra...
A potem :"Eee... głupia gra jakies pojebane sterowanie i mi sie zacina stracznie i nie wiem o co w tym łazi"
Wejdzie czasem w opcje sterowanie pobawcie sie tam wybierzcie tak jak wam pasuje, grafika wybierzcie odpowiednie parametry a potem w tutorial u uczcie sie jak grac to gra będzie fajna...
PS: Wiecie co przynajmniej znaczy "lol"??
no dobra...ale gdzie wpisac potem odp. (tam pisze ze adresie strony ale gdzie dokladnie)
@Up
Łojezus ludzie czytamy czytamy -.-
@Topic
Nie chciało mi się w to grać ale byłem w jakimś 4-6. Gierka fajna :D Bardzo dobry pomysł...
Pozdrowienia
no dobra...ale gdzie wpisac potem odp. (tam pisze ze adresie strony ale gdzie dokladnie)
Na pierwszym obrazku chyba pisze "one" (już nie pamiętam) i właśnie zamiast tego wyrazu musisz wpisać inny. Proste.
Umieram przy tym. Pomoc mile widziana : /
>down
Jak można prosić o podpowiedź do 2? :| No ale ok..
Tytuł strony. Skoro nie jesteś wystarczająco głęboko to ??
WoW juz jestem na nr.2 ^^ ......moze mala pomoc (mam na mysli konkretna odp.) -.^
Bomba juz nr.3
stoje na no.4....moze mi ktos pomóc....jakas podpowiedz...odczytalem juz slowa na obrazku i widzialem na nim tez czyjas twarz....ale nie wiem jakie haslo...aha title to I HAVE NOT MOUTH AND I MUST SCREAM...ale co on chce krzyknac...? HELP !!!11
Przeszukaj dokladnie obrazek.
extremepatrick
17-02-2007, 11:49
Moze jestem tepy... ale nawet po tych hintach z japonczykami, winampem cytatem dalej nie znam rozwiazania ;(
Zielevitz
17-02-2007, 12:13
30+1 i wymiękam... przepisałem sobie wszystko do Worda z kolorkami i za bardzo nie wiem co ja mam z tymi cyferkami zrobić.. proszę o małą podpowiedź ;P
dobra, przeszedłem
Moze jestem tepy... ale nawet po tych hintach z japonczykami, winampem cytatem dalej nie znam rozwiazania ;(
Popatrz na jeden utwór, powtórz na głos cytat, popatrz jeszcze raz.
Następnie drugi utwór, powtórz na głos cytat, popatrz jeszcze raz..i tak do skutku
#Dalton
extremepatrick
17-02-2007, 15:00
xD #10 bylo tak proste ze az trudne... ale co z #12?! jakies hinty? Znalazlem her story ale nic mi nie mowi
xD teraz 5b...szybko poslzo...moze jakis hint?
Zielevitz
17-02-2007, 17:24
@up
Patrz na literki pod kreską i kolory..
Ktoś może doradzić co do 38 (to z papirusem i time for tea)?
dajcie podpowiedz do 2 huahsuhashuah ^.-
dobra widze jest na 1 stronie.
extremepatrick
17-02-2007, 18:02
#13 ownuj3... nie mam pojęcia jak to zrobić!
>up
To te dim'y tak?
Pamiętasz nr 7? Podobna zasada w poszukiwaniach hintscreenów : ]
Beetles? Pacyfka? Beatles?! Stoję. : /
>down
Mój ty bohaterze :*
]v[ichal
17-02-2007, 21:41
Z miesiąc temu utknalem na 28.... Slabi jestescie, i to wybitnie. ;-)
Aval'yah
21-02-2007, 14:57
congratulations! you have solved zest online riddle!!!
: D : D : D
slawekmag
21-02-2007, 15:14
No, gratulacje.
Brawo Aval : )! Teraz excodus (exsodus?)
Póki co zrobiłem sobie przerwę.
Jakaś podpowiedź poza "gwiazda lat 70', krąg, niebo"? :>
Melicard
21-02-2007, 17:16
hmm...zadziwiająco trudne ale...da się przejść! biore sie do roboty!
Aval'yah
21-02-2007, 21:14
Brawo Aval : )! Teraz excodus (exsodus?)
Póki co zrobiłem sobie przerwę.
Jakaś podpowiedź poza "gwiazda lat 70', krąg, niebo"? :>
Exodus najpierw musze znaleźć ;p
#23 to głupia zagadka... jedna z moich najmniej uluionych ;p
Żuk.. a właściwie Żuki ;p Żuki, gwiazda z lat 70 ;p A potem znajdź wśród nich krąg ;p
@down
Rozwiązałem 0, znalazłem jeszcze dwa inne ;p Chyba teraz wezme się za ujemne.
A notprona zrobiłem pare poziomów i mi się nie spodobał, mało klimatyczny.
slawekmag
21-02-2007, 21:39
Aval, teraz bierz się za notprona. Jeśli skończysz i to, będę cię podziwiał.
PS: ukończyłeś poziomy dodatkowe?
predalien
26-02-2007, 13:23
Pomógłby ktoś z no.5?
>up
Nie sądze. W tym temacie jest tyle hintów do 5, że aż strach patrzeć.
Aż się nie ce..
predalien
26-02-2007, 20:06
Tamtego posta trochę zbyt impulsywnie napisałem.:D
Aktualnie jestem na 9 i nie chce mi się na razie rozwiązywać.
Po sporej przerwie postanowilem wrocic do ze?ta :D . Stoje na 12 moze jakis hincik?
>up
Większość na tym ma "Stop".
Przejrzyj źródło.
Dedukuj.
Zastosuj.
Zaczyna mi się to podobać xD 3 godziny nad 5a ślęczałem, a co najlepsze, odpowiedź przeszła mi przez myśli wcześnie, ale myślałem, że to nie możliwe żeby to było to 8o Haha ;) Jutro biorę się dalej do roboty :D:D
Chyba już wystarczy laby : p
Niby jak mam to policzyć? :balwanek:
Skracałem, dodawałem itd ale null : >
>Caer
Połączmy siły : /
Bastash, też na tym stoję :S
Odezwij się na gg, to połączymy te wątłe siły :P
Nadal nie wiem jak zrobic 12 :/
chrzanu5
01-03-2007, 17:33
Potrzebuje wieeeelkiej pomocy z no. 27(001100100011011). Nie mam pojęcia o logice... Potrzebuje albo wytłumaczenia, albo linków do wytłumaczeń :D
#25 spędza mi sen z powiek ;\
Metoda przeciwnych współczynników..?
Jeśli nie to szto? ; o
chrzanu5
04-03-2007, 22:04
@up Podaj linka, napisz co wiesz na PW to ci pomogę
slawekmag
04-03-2007, 22:19
@edit
Przepraszam, do usunięcia, nie doczytałem
DragOonN
07-03-2007, 21:33
Czy mógłby mi ktoś pomóc w nr.7?
Nie mówcie, że hinty były na poprzednich stronach bo przeczytałem wszystko :(
Widze napis "DeadlySeven_.jpg" i za nim jakiś zawór ale nie wiem co zrobić
Halp Plax !
Pozdro
@down
Dzięki za podpowiedź... bardzo mi pomogła...
>up
Albo nie przeglądałeś poprzednich stron, albo jesteś strasznie zacofany.
Filip Pows
11-03-2007, 12:53
Proszę o pomoc w 8! Jestem zdesperowany. Help me plx or fri itanz!
A jak przejść 1 zagadke ?
GDzie kliknąc zeby prrzejsc do 2 ?
Filip Pows
11-03-2007, 13:13
A jak przejść 1 zagadke ?
GDzie kliknąc zeby prrzejsc do 2 ?
Odpowiedź musisz wpisać w miejscu "one". Tam, gdzie wpisujesz adres strony. Np. www.forum.tibia.pl/one.htm (takiego linku nie ma) - wpisujesz www.forum.tibia.pl/odpowiedz.htm.
I tyle. Proszę o pomoc w no.8!
>up
Wracasz do OZ. Zastanów się jak to napiszesz.
Capality
12-03-2007, 23:03
Ma ktos podpowiedz do 2?? xD Bo 1 to bez gimpa mozna przejsc ale tego nie wiem
slawekmag
13-03-2007, 16:56
Było w tym temacie tyle podpowiedzi, że można łatwo się domyślić.
No ale dobra:
Jesteś głęboko, ale możesz trafić jeszcze...
Capality
13-03-2007, 20:14
Moge wiedziec o co chodzi z tymi tetrisami, ze co klocki spadaja?? Bo mirror-rorrim rozumiem ale ocb z tetrisem??
Czarna_Mamba
13-03-2007, 20:19
Capality, w 5b widzisz - są kolory, a do kolorów umieszczone 'mirror' i 'notmirror'. Bierzesz te literki na wierzchu i przewracasz bądź nie, zgodnie z instrukcją w kolorze. No i wwal jeszcze tą literkę 's' na jej miejsce. A jeżeli będziesz miał nadal problem z rozwiązaniem to:
Spirala w dół
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.