Pokaż pełną wersje : Zestriddle; najtrudniejsze zagadki w necie :P
Capality
13-03-2007, 20:32
Na razie jestem w 5a, a w 5b to jest sporo spoili ze powinienem sobie poradzic
EDIT:
Juz przestalem grac, jesli potrzebuje spoili do 2,3,4,5 itd to watpie zebym sobie poradzil dalej
Witam. Od pewnego czasu (czyt. dwa miesiące) siedzę nad no.40 . Tajny plik mam ( całkiem fajny ;) ) tylko nie mam pojęcia jak go odczytać... głównie chodzi o znak "^" ...
Aval'yah
15-03-2007, 15:05
up.
Zapisz sobie dokładnie wszystkie znaki na kartce a potem zrób to samo co z rejestracją ;] Zobaczysz, wszystko stanie sie jasne ;p
chrzanu5
15-03-2007, 17:00
@up pomóż mi z 27!! System binarny itd.
Aval'yah
15-03-2007, 18:29
27 zmienił się i nie jestem pewien czy dalej rozwiązuje się go tak samo ;p Wiem też, że w nowej wersji był jakiś błąd i zagadka stała się na jakiś czas nierozwiązywalna, ale to już chyba poprawili. W każdym razie, poszukaj w internecie wiadomości o logice, powinno pomóc ;p
Dziękuję za pomoc Aval'yah :) Wreszcie sobie poradziłam. Na początku miałam nadal problem ale wreszcie zauważyłam że zapomniałam o jednej literce :) I wszystko jasne. Jeszcze raz dzięki!
Witam, proszę o pomoc z 27... wydaje się, że mam juz wszystko:
zdanie ze źródła w 1 części, obliczone wartości dla p i q. tłumacze cyfry 1 i 0 na literki, prawidłowym sposobem (tak mi sie wydaje) ale nie wychodzą normalne litery, tylko jakieś dziwolągi.... pomocy!
Aval'yah
25-03-2007, 16:18
#27 się zmieniło i teraz robi się jakoś inaczej, nie jestem pewien jak, poszukaj czegoś co się w tekście w źródle wyróżnia, może to pomoże ;p
W końcu znalazłem Exodus, aktualnie #77.
Jeżeli chodzi o to, co w przetłumaczonym zdaniu jest dużymi literami, to to mam. Ale nie mam pojęcia co z tym zrobić...
W końcu znalazłem Exodus, aktualnie #77.
Wariat :D
Ja już od dawna próbuję #25 zrobić, ale zwykle wygląda to tak, że włączam, patrzę, wyłączam : )
A ja od xx czasu przy 7b(albo c, to z "wierszykiem") ;d Ostatnio znów robie i nie moge nic wymyślić.
Doczytałem się że musisz z grzechami zrobić to co z cnotami (ostatnia linijka) Ale nie wiem o co w tym chodzi
A ja od xx czasu przy 7b(albo c, to z "wierszykiem") ;d Ostatnio znów robie i nie moge nic wymyślić.
Doczytałem się że musisz z grzechami zrobić to co z cnotami (ostatnia linijka) Ale nie wiem o co w tym chodzi
Lepszego hinta nie znajdziesz....
Jeszcze to
Red is such lovely colour.
Aktualnie 10 : o
... może jakiś hint do no.50 ? Czy odpowiedź ma coś wspólnego z owadem?
Aval'yah
26-04-2007, 22:56
... może jakiś hint do no.50 ? Czy odpowiedź ma coś wspólnego z owadem?
Nie ;p
Ten riddel sprawdza czy nie oszukiwałeś. Potrzebujesz poprzednich poziomów.
#82... Exodus jest trudny :p
Ja sobie odpuściłem na no.25 bo stwierdziłem, że Zest pożera 90% mojego życia pozaszkolnego o.O
>edit
Rofl 50 napisałem -,-
A szkoda bo motyw muchy mnie zaciekawił ;)
No to świetnie xD Robiłam zesta z przerwami przez pare miesięcy więc chyba od nowa będę go przechodzić by przypomnieć sobie poprzednie zagadki :) trochę to potrwa = ='''
Mam drugi hint. I na tym koniec, dead, martwa :/ cokolwiek próbuję wpisać nic nie działa...
semiliren
05-05-2007, 16:22
Witam wszystkich.
Ma pytanie odnosnie zagadki numer 7...
Wiem, ze trzeba porownac grzechy przeciwko cnotom(virtues against sins?), ale nie wiem co dalej robic.
Za mala PODPOWIEDZ bede wdzieczny;)
nNatalia
12-05-2007, 02:02
Powiem Ci, w jaki sposób ja to rozwiązałam:
zacznij od początku rozwiązywać, spisując WSZYSTKO co robisz na kartce, a także najlepiej wszystko co widzisz :). Kiedy znów dojdziesz do tego wierszyka, powinieneś już wiedzieć o co chodzi. Jeśli za duża podpowiedź, zedytujcie albo napomnicie ;).
chrzanu5
12-05-2007, 15:25
Proszę kogoś o rozwiązanie :http://img142.imageshack.us/img142/3499/zest27eo2.jpgTo jest po prostu poza moimi możliwościami męcze się nad tym ponad 4 miesiące...
>Chrzanu
Podejrzewam, że odpowiedź nie ma nic wspólnego z tymi "równaniami. Zest lubi zwodzić we wszystkie strony, szczególnie w bonusach.
>edit
No. 27 to ten szyt? No fakin' way ;\
nNatalia
13-05-2007, 00:52
a czy mógłby mi ktoś pomóc przy 19? męczę się i męczę przy tym i nic nie moge wymyślić. próbowałam już chyba 248421 kombinacji -.-. nie wiem z czym powiązać tego $ u góry, a antysolucja zbija mnie kompletnie z tropu, bo jakoś tak moje pomysły nijak sie z nią wiążą... o.O'
chrzanu5
13-05-2007, 09:04
>Chrzanu
Podejrzewam, że odpowiedź nie ma nic wspólnego z tymi "równaniami. Zest lubi zwodzić we wszystkie strony, szczególnie w bonusach.
Po prostu no comments...
Czy mógłby ktos to zrobić?
Lapojufo
13-05-2007, 12:14
fajna strona dzieki za link
DarkWujek
13-05-2007, 12:47
a czy mógłby mi ktoś pomóc przy 19? męczę się i męczę przy tym i nic nie moge wymyślić. próbowałam już chyba 248421 kombinacji -.-. nie wiem z czym powiązać tego $ u góry, a antysolucja zbija mnie kompletnie z tropu, bo jakoś tak moje pomysły nijak sie z nią wiążą... o.O'
Tak samo ja, porypany jest ten 19 O.o
>Natalia & Dark wujek
Jeśli dobrze pamiętam to 19 jest połączeniem kilku poprzednich zagadek. Popatrzcie uważnie. Jakie zagadki tam widzicie? Jakie są dla nich kluczowe słowa? I jeszcze to. ; )
FilthyVampire
18-05-2007, 21:53
O.o nowe zagadki w zeście ;P
Ja potrzebuje jakiejś podpowiedzi do 33 ;P męczę się już pól roku ale miałem przerwę więc jakiś miesiąc ;P
@down
Napisz do mnie na GG po postaram się pomóc ;P
O.o nowe zagadki w zeście ;P
Ja potrzebuje jakiejś podpowiedzi do 33 ;P męczę się już pól roku ale miałem przerwę więc jakiś miesiąc ;P
Ja mam podobnie z 25 - te durne równanko. Halp?
ROTFL! Wyżej gdzieś napisałem, że w 50 siedzę :D
FilthyVampire
18-05-2007, 23:04
Proszę kogoś o rozwiązanie :http://img142.imageshack.us/img142/3499/zest27eo2.jpgTo jest po prostu poza moimi możliwościami męcze się nad tym ponad 4 miesiące...
Po wieku jak patrze to na 10000000000000000% tego sam nie zrobisz.
Mój hint? Kup książkę to liceum do 1 klasy i poszukaj w rozdziale "Logika".
Bo to Akurat jest logika, ale ci nie pomogę bo z niej mam klepe xd
@down
Saz zamknij się bo naprawdę ciebie mi żal pot ym jak słyszałem że ci cytuje "napletem jeździli po zębach" to żal mi ciebie... Tak ciebie Lope i Adik traktują a ty dalej z nimi trzymasz naprawdę głupi jak but jesteś... Skompromitowałeś się na celesta.pl teraz tutaj?? Leave noob! Sam pewnie nie wiesz co to logika dziecko.... A jak nie wierzysz, że doszedłem do NO.33 to mogę ci powiedzieć co jest w tej zagadce. Ale ty pewnie stoisz jeszcze na NO.2. Dzieci....
Po wieku jak patrze to na 10000000000000000% tego sam nie zrobisz.
Mój hint? Kup książkę to liceum do 1 klasy i poszukaj w rozdziale "Logika".
Bo to Akurat jest logika, ale ci nie pomogę bo z niej mam klepe xd
boś głupi jak but. a sam do 33 nie doszedłeś ;] i nie okłamuj tutaj innych, bo menda jesteś.
hahahah bo znalazles spoila idioto. sam jestes za glupi na to. wszystko ci filthy powiedzial. ty nie umiesz poprawnie jednego zdania po angielsku zbudować. a ich historie sa zajebiste xD tobie lepiej robili
Jakieś hinty do no.43? ^^ Wiem, że laska nazywa sie alice i wiem, że coś jak kostka rubika tutaj funkcjonuje ale nadal nie wiem jak to wykorzystać
\../^.^\../
FilthyVampire
20-05-2007, 10:54
Z imienia tej laski to przypomina mi się taka jedna wcześniej zagadka gdzie pisało "I'm in love with alice" był winamp... coś takiego może to ma powiązanie z tym ;s
Z imienia tej laski to przypomina mi się taka jedna wcześniej zagadka gdzie pisało "I'm in love with alice" był winamp... coś takiego może to ma powiązanie z tym ;s
Dodam, że była to zagadka no. 10 - być może w czymś to pomoże.
Aval'yah
20-05-2007, 14:02
Wiesz już kim jest the one, ułóż jej imie, tak jakbyś układał kostkę Rubika, ale przesywaną tylko w jedną stronę. A potem googlaj.
Aktualnie #85, część E.
Tak na marginesie: Zest został ukończony, dwa dni temu uruchomiono ostatni, 101 riddel ;p
Kurde nie wiem jak przejsc 1 zagadke :/ Tam w tej kratce pisze "deeb" ale nie wiem czy to jest rozwiazanie bo jak wpisuje /deeb.htm to wyskakuje blad :D No coz widocznie jest to dla mnie zbyt trudne :D:D
Co do tego zdjecia zielonego:
<=> to oznacza "wtedy i tylko wtedy"
"v" a to chyba lub albo "albo" :)
"^" to bodajrze "i" :)
Serio ale nie daje za to glowy ;) Z tymi znaczkami bardzo czesto na matematyce sie spotykam, choc mozliwe, ze pomylilem troszke znaczenie, a w tym przypadku "troszke" oznacza calkowita katastrofe :)
Pozdrawiam :D
p.s
sorki za brak polskich znakow i szyk przestawny, w niektorych miejscach :D
W tej kratce nie pisze ani "deeb", ani "deep", kurcze nie wiem co robic :D
Oooo udalo sie :D:D 2 zagadka :) Faktycznie tam bylo "deep" :)
2 jest strasznie wykrecona :D Wogule jej nie kumam;/ To wszystko nie jest dla mnie :D
Ale jazda juz jestem na 3 zagadce :D
Tam na pewno nie pisze "deeB"
@2 up
To jak juz wiesz to nie musisz spoilowac -.-
Jimmy456
27-05-2007, 00:55
Jestem No.0 ;// i nie wiem oco chodzi ;/
@edit juz se poradzilem ;p
A ja jestem na no.52 = =;;;
wszystkie kraje mam, miasta, stolice też...
I co dalej? Żadne sensowne słowo się z tych liter nie układa... i po co ciąg liter pod obrazkiem? O.o
Hiiilfeee... ;(
Poprostu Pitbul
13-06-2007, 22:02
OMG, nie mogę numerka 7 zrobić:(. HLEB ! Wiem, czytałem wszystkie hinty i nic...
Walekifa
31-08-2007, 13:46
JEB Odświeżam.
Ostatnio chciałem zobaczyć jak tam Zest, a tutaj.. Nie działa O.o ktoś wie co się stało? A może tylko u mnie nie działa? :< (sprawdzałem na kilku przeglądarkach)
@ DOWN
Thx.
@up
zestriddle.oz.pl
nowy adres
Extermis
31-08-2007, 14:35
ma ktos jakeigos dobrego hinta do no.38? Time for tea.. ?
wiem jak zamieniaclitery na cyfry bo to banal ale od czegouzaleznionejest w ktora strone mam sie najpeirw poruszac? czy jest to zwiazane z kodem zrodlowym?
Poprostu Pitbul
31-08-2007, 15:09
plz hint do 7. bo w ogóle nie kapię o co chodzi;/.
thread necromancy.
jak juz kubon wspomnial, nowy i zawsze aktualny adres zesta - zestriddle.oz.pl
dla zacietych w jakims miejscu istnieje takze polskojezyczne forum, zestriddle.fora.pl
Aval'yah
06-02-2008, 19:15
o, ktoś odświeżył mój ulubiony temat. ;p
no. 93, osiem do końca ;p
Sagon1121
08-04-2008, 20:42
Nie Rozumiem Tego, Włączyć Mi Się Nie Chce ;p
sphinx123
08-04-2008, 20:58
Ja zesta już nie ruszam, ten klimat mi za mocno ora łeb ^^
Arka_Sath_Wielki
08-04-2008, 21:47
a ja nie moge wejsc na strone :| nie znaleziono obiektu ;/
Jak wchodzę na tą stronkę to wyskakuje mi takie coś :
Witamy na stronie serwisu firmy OVH.
Nie masz prawa dostępu do żądanego katalogu. W katalogu nie ma indeksu lub katalog jest zabezpieczony przed odczytem.
Jeżeli jesteś właścicielem tego konta i szukasz informacji jak zainstalować własną stronę WWW, zapraszamy na stronę supportu firmy OVH
Jeżeli jesteś zainteresowany posiadamiem darmowego konta w tej domenie, zapraszamy na naszą stronę http://www.ovh.com/
Wtf ?
Aval'yah
09-04-2008, 16:43
Coś padło pewnie znowu, ostatnio to się często zdarza niestety ;[
Tak w ogóle, no. 96 ;]
edit.
97 ;p
Kattinka
28-04-2008, 17:30
level 20.
otworzyłam ten plik w gimpie
okazało się, że jest to obrazek z zagadki tylko bardzo pomniejszony.
jakies wskazowki ?
Wiem ,ze Pewnie Jestem Jakims Debielm ,ale Bardzo Prosze O Pelnego Spoila Do 2!!! Nie Wiem Wogole O Co Chodzi
Albo sam zrobisz albo daj sobie spokój z rozwiązywaniem dalej ;(
Aaaa bede miły z rana i powiem żebyś zajrzał do źródła i pomyslał o stopniowaniu przymiotnikuff
Wiem ,ale gdzie ja mam to wpisac ?
No.6(6)
Done.
http://img134.imageshack.us/img134/6937/komentarzyg4.png (http://s257.photobucket.com/albums/hh234/Demrenfaris/?start=all)
Niczego? A takie piękne cyferki.
Działa wam Zest w Operze? Bo mnie się błąd robi i Opere zamyka. ;s
Firefoxem działa.
KlonAdam
29-04-2008, 15:04
Pod opera nie działa, dużo zeczy pod opera nie działa ale to wspaniala przegladarka ;)
Done.
http://img134.imageshack.us/img134/6937/komentarzyg4.png (http://s257.photobucket.com/albums/hh234/Demrenfaris/?start=all)
Dzięki Lolny (?), chciałem się znów w to pobawić dzieki tobie skoczę sobie troche : D
Byłem na 13 kiedyś chyba ale dobra damy rade.
PODPOWIEDZ AAAA!!!!!!!!!!!!!!!
Zmień to na cyferki a potem popatrz w DÓŁ <zuo>!
@tenconiewiegdziewpisac
Na gorze na koniec masz napisac
http://zestriddle.ovh.org/zest_riddle/haslo.htm
a ja dalej nie wiem co zrobić z grzechami i cnotami (7 albo 8, już nie pamiętam xD) Any hint?
a ja dalej nie wiem co zrobić z grzechami i cnotami (7 albo 8, już nie pamiętam xD) Any hint?
Najlepszy hint był właśnie na tym forum.
Odnalazłeś śmiertelne cyfry?
Zauważ, że cnoty zostały wyróżnione - zrób to samo z grzechami : ]
Za dużo chyba powiedziałem, a jak nadal nie wiesz to znaczy, że jeszcze czegoś nie odnalazłeś (w takim razie pomyśl nad napisem z obrazka).
@edit
12 ssa
Jakim sposobem zrobiłeś no.9? Radzę zapamiętać adres strony w razie czego. Dante się zemści.
@2up:
No ja jestem na tym ostatnim tekście(8c bodajże), podobne takie hiper proste a ja nie mogę tego zrobić :<
Plz pomozcie mi z 5b. wiem ,ze trzeba popatrzec na kreski , legende , i litery ,ale niewiem kompletnie jak to zlozyc do kupy PLZ POMOZCIE. NAJLEPIEJ GDYBY KTOS MI ODPISAL NA PRIV.
Z GORY TNX
@2up:
No ja jestem na tym ostatnim tekście(8c bodajże), podobne takie hiper proste a ja nie mogę tego zrobić :<
Przepisałeś coś z obrazka?
Plz pomozcie mi z 5b. wiem ,ze trzeba popatrzec na kreski , legende , i litery ,ale niewiem kompletnie jak to zlozyc do kupy PLZ POMOZCIE. NAJLEPIEJ GDYBY KTOS MI ODPISAL NA PRIV.
Z GORY TNX
Potrzebujesz hinta jak dojść do 5b, czy jak przejść 5b?
@Topic
Zest padł?
jak przejsc
Odpowiedzią jest nazwa płyty (tak jak i piosenki) zespołu Nine Inch Nails (chyba dobrze napisałem?).
Możesz na chybił-trafił xD
Zauważ, że linia oddzielająca to coś z góry ma kilka kolorów. W źródle masz napisane, który "reality lies", a który "do not lie". Łatwiejsze niż Ci się wydaje, a z tymi podpowiedziami NIE MOŻESZ tego nie przejśc...
@Edit
Cały Zest ma chyba coś wspólnego nie tyle z "Alicją w Krainie Czarów", co z grą "American McGee's Alice" - nawet główna postać jest na jednym ze zdjęć, a poziom 12 na którym ja sterczę, wyjątkowo przypomina misję "Crazed Clockwork".
@UP
Rowniez sie mecze z 5b:(
Twoja podpowiedz mi nic nie mowi:p
Mozna jasniej??
Aktualnie siedze na 6(6):p
Mozna prosic o podpowiedz??B)
@UP
Rowniez sie mecze z 5b:(
Twoja podpowiedz mi nic nie mowi:p
Mozna jasniej??
Ja Ci niemalże napisałem odpowiedź... Wystarczy przeszukać dyskografię jak niczego nie rozumiesz : ]
6(6)? Co jest na obrazku bylyzyx.
@Edit
Robie chyba to samo co ty, ale ja mam "inaczej". Zamień znaki na to, co im odpowiada, a potem pomyśl "dlaczego niektóre są w parach lub trójkach?" - musisz dać radę.
@Topic
No.13 :] Hardcore, powiązałem tabliczke mnożenia do klawiatury - teraz muszę tak jakby obliczyć kostkę (ale bezsensownie napisałem >_<)?
Mhm, ukryte cyfry mam rozwiązywać tak jak wcześniej znaki (z którymi też miałem problem -.-)?
Nie gram w tą, ryjąca psychikę, grę dokładnie 13 miesięcy i przez 13 miesięcy mam ta samą tapetę, której nie zmieniłem przez ten cały czas ani razu i nie zmienię jeszcze długo ;)
http://img520.imageshack.us/img520/9170/uo0010bh8.jpg (http://imageshack.us)
@2up:
virtue against sin
humility against pride
love against envy
kindness against anger
generosity against greed
(self)control against lust
zeal against sloth
temperance against gluttony
do unto sins what has been done to virtues
Na tym stercze tyle czasu :<
Zrób grzechom to co zrobiłeś cnotom, tyle.
Capality
02-05-2008, 00:31
Zajrzyj do zrodla ;) Jak ogarniesz o co chodzi na dole(forum o zest Ci pomoze) to łatwo pojdzie
POmoze ktos z 7? Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi grzechami xD
czy haslo sklada sie z 1 slowa?
Nadal sie mecze z 6(6):(
Wpisuje "tower"... nic
Wpisuje "current"... nic
Lacze rozne wyrazy ktore maja cos wspolnego z ta wieza... nic
btw. co ma klawiatura do tego obrazka??
Walekifa
02-05-2008, 10:51
Wszystko masz w źródle ; P wystarczy pomyśleć. To jest właśnie zagadka. 100% Zagadka do odgadnięcia.
Kiedyś doszedłem do kilkunastego... zaczynam od nowa : ) Pierwszy śmiesznie prosty.
Zest ma to do siebie, że po dojściu do hasła wydaje się ono być oczywiste.
Capality
02-05-2008, 11:04
Nadal sie mecze z 6(6):(
Wpisuje "tower"... nic
Wpisuje "current"... nic
Lacze rozne wyrazy ktore maja cos wspolnego z ta wieza... nic
btw. co ma klawiatura do tego obrazka??
dużo więcej niż myślisz ;)
Zest ma to do siebie, że po dojściu do hasła wydaje się ono być oczywiste.
Ba. Po No.15 miałem ochotę jakoś się okaleczyć ;s
No. 7. I po raz pierwszy nie mam żadnego pomysłu xd
No. 7. I po raz pierwszy nie mam żadnego pomysłu xd
OMFG, wszyscy mają z tym problem ostatnio...
Popatrz na napis (tak, ten duży na środku!) - sprawdź czy to na pewno jest tylko podpowiedź, czy może... ;[
Później zrób cnotom to co zostało zrobione grzechom (ale musisz odróżnić grzechy od cnót xD)
"do unto sins what has been done to virtues" Baaaardzo ważne.
"humility against pride
love against envy
kindness against anger
generosity against greed
(self)control against lust
zeal against sloth
temperance against gluttony"
Masz wypisane... Teraz tylko musisz zwrócić uwagę na to, co zostało zrobione grzechom (żeby znaleźć te grzechy, spójrz na napis).
Mi nie wyszło za pierwszym razem no.7, bo robiłem z pamięci, nie z hintscreena i zamiast anger miałem wrath. To jest tak proste, że się nawet o tym nie myśli.
O co capi w 19 -.-'?
@edit
Mam.
A skoro mam to...edit? :'o ?
no.7
widze kurek, napis: deadly7seven_.jpg nie wiem co mam z tym zrobić, no po prostu wpisywałem na wszystkie możliwe sposoby do googla, w adres jako odpowiedź i nic. halp plx ?
PS 7 odwrócona do góry nogami...
no.7
widze kurek, napis: deadly7seven_.jpg nie wiem co mam z tym zrobić, no po prostu wpisywałem na wszystkie możliwe sposoby do googla, w adres jako odpowiedź i nic. halp plx ?
PS 7 odwrócona do góry nogami...
To nie jest 7.
Popatrz, co jest napisane pod strzałką :> Zastanów się, czy znak zapytania jest konieczny. Odrazu powiem, że "seven" nie jest jedyne.
@Edit
7 jest łatwe, ja mam problem na 13 :] Ale chyba wiem o co chodzi, bo odnalazłem "kilka cyferek"... Tylko jak je rozszyfrować >_<?
to jest 7... wiem co to znaczy useless, ale nie wiem co mam z tym zrobić, próbowałem wpisywać to w różnych miejscach w różnych formach i nic to nie daje :|
to jest 7... wiem co to znaczy useless, ale nie wiem co mam z tym zrobić, próbowałem wpisywać to w różnych miejscach w różnych formach i nic to nie daje :|
Nie masz tego wpisywać. Pomyśl raczej, co może oznaczać useless w odniesieniu do czegoś, co pokazuje strzałka.
Capality
02-05-2008, 16:51
o jaaa, gdyby nie pomoc Lasoocha nigdy bym nie wpadl na 8
nie pomogło mi to za bardzo, nie wiem może mnie przerasta no.7 :F
o jaaa, gdyby nie pomoc Lasoocha nigdy bym nie wpadl na 8
A odpowiedź na 8 łasuhowi kto dał? Tak, Ryba. ;;
@down
Nie chce mi sie już podawać hintów, grałem w to rok temu :P
nie pomogło mi to za bardzo, nie wiem może mnie przerasta no.7 :F
7 to /, a _ po prostu nie masz wpisywać >_<
@Edit
Rybek, podaj hinta do 13 ;[
Michoss ssie -.-
Damn :| na to nie wpadłem
Kurde NIE MOGE zrobic tego 6(6):(:(:(
Ale musze byc tepa:p
Moge prosic o jedna podpowiedz?
to jest ten obrazek z jakąś konstrukcja metalową ? zobacz co masz w źródle strony i pobaw się tym :p
Kurde NIE MOGE zrobic tego 6(6):(:(:(
Ale musze byc tepa:p
Moge prosic o jedna podpowiedz?
Też nie mogłem zrobić...
Jak już przetłumaczysz sobie kod, musisz wiedzieć co zrobić, gdy kilka cyferek nie zostanie oddzielone spacją - ja nie pomyślałem, że to takie oczywiste : o
Haha, LolnY jest na mnie zły, bo dałem mu odpowiedź, a doszedłem do tego "nie tak jak trzeba". Haha ;D.
@2UP
a co to wogole jest ten kod?
i jak go przetlumaczyc? (czy jakos tak)
@2UP
Nie wierzę, że wszyscy z forum zatrzymują się w tym momencie : o
Kod znajdziesz w "source", łatwo zamienisz go na cyfry, a potem pokombinuj :P
@2UP
zobacz gdzie na klawiaturze znajdują się te symbole, a potem przy pomocy klawiatury odszyfruj kod
znalazłem te literki, i nie wiem co dalej, a jak czytam te wszystkie mega super wyje*ane w kosmos hinty 'zrób grzechom to co zrobiłeś cnotom' to mnie ch*j strzela
znalazłem te literki, i nie wiem co dalej, a jak czytam te wszystkie mega super wyje*ane w kosmos hinty 'zrób grzechom to co zrobiłeś cnotom' to mnie ch*j strzela
NIE TO CO TY ZROBIŁEŚ : o
TO JUŻ JEST ZROBIONE, ONE SĄ WYRÓŻNIONE!
Teraz tylko ty musisz wyróżnić w ten sam sposób cnoty :]
Zwróć uwagę na to, że wyróżnione są i grzechy i cnoty, bierz pod uwagę tylko te pierwsze. Wiesz o czym mowa?
Capality
02-05-2008, 19:52
chce mi ktos pomoc w 10?
no przeszedłem to zanim odpisałeś, ale dzięki za pomoc :) teraz 8 nie moge przejść :F
Capality
02-05-2008, 22:08
Hint do 11 mile widziany :D
że tak powiem, pomyśl nad 1 i jej rozwiązaniem 2 razy ;>
Capality
03-05-2008, 08:52
teraz juz 12 xd
przydałby mi się jakiś porządny hint, bo czytałem już kilka różnych i nic mi nie pomogły, mam her story, ale nie moge nic wymyśleć na jej podstawie :|
A ja nawet nie mam her story. I kompletnie leżę z tym 12.
edit: Ha, już mam her story. Boże, jaki ja głupi.
wyszło mi słowo z 1 koła, ale nie wiem co z resztą i nie wiem czy jest ono poprawne.
EDIT:
damn, pierwsze słowo dobrze wyczaiłem, ale dwa następne to już strzelałem i się udało :D
teraz juz 12 xd
Poradzisz sobie :P Łatwiejsze niż wygląda, można strzelać.
A ja nawet nie mam her story. I kompletnie leżę z tym 12.
edit: Ha, już mam her story. Boże, jaki ja głupi.
Her Story to tylko klucz, a jak nie wyczaisz co się dzało z godzinami to...
http://youtube.com/watch?v=2Ex33XAztZU
Alice na pewno pamiętasz, a co do nazwy misji... Że tak powiem pierwsze słowo pozstaje Ci rozwiązać samemu (mhm, a tutaj pojawia się pytanie czy tu są 3 czy 2 wyrazy? Niby 2, a wszyscy traktują to jako 3 w odpowiedzi).
a jakaś podpowiedź jak znaleźć ten 6 cyfrowy kod w 13 ?:|
edit:
done
Aval-yah
03-05-2008, 11:39
no. 98 i zrobiłem sobie znowu przerwę, 4-wymiarowy OZ FTW!!! \o/
plz pomozcie w 6(6) czytalem all hinty ale mi nie pomoglo.
Wyraz "SOURCE"zamienilem na cyfry i mi wyszlo: 19,16,21,18,3,5 ,ale waptie zeby te cyfry mialy z ta zagadka cos wspolnego .. HELP PLZ
napisz czym jest elektryczność i idziesz dalej...
Prądem ???
znaczki zamień na cyfry, potem popatrz na klawiaturę i powinieneś się domyśleć czym jest prąd
Mniej Wiecej Juz Wiem ,ale Jakie Znaczki ?? ;p
te ze źródła strony, ale jak już wymyślileś to ich ie potrzebujesz.
plz pomozcie w 6(6) czytalem all hinty ale mi nie pomoglo.
Wyraz "SOURCE"zamienilem na cyfry i mi wyszlo: 19,16,21,18,3,5 ,ale waptie zeby te cyfry mialy z ta zagadka cos wspolnego .. HELP PLZ
Source to źródło >_<
Prądem ???
ABSUBAUSHUASHSAUHASU XDDDDDDDD DEAD XDDDDDD
Mniej Wiecej Juz Wiem ,ale Jakie Znaczki ?? ;p
sugestia 13k czy jak to szlo ;/ wyszukaj w googlach
Snopeczek
03-05-2008, 16:50
ej no ej,, kiedy wchodzę na link z 'tom fajnom zagatkom' (http://zestriddle.fanzine.pl/) to wyświetla mi się jakaś wyszukiwarka, wtf : \\
jakbyśprzejżał temat to byś wiedział, że ta 'zagatka' ma nowy adres.
zestriddle.oz.pl <-- nowy adres
Jakieś hinty do 8?
Jakieś hinty do 8?
Strzałka i ósemka. I nawet nie ma co kombinować, zacznij od początku.
@down
a jak już odpowiedź była to się dało odczytać odpowiedź z obrazka, hę ;p
12 łatwe.
hint: trybiki to zegarki, godziny masz podane.
Strzałka i ósemka. I nawet nie ma co kombinować, zacznij od początku.
A p~~~~olisz farmazony, wystarczyło kod źródłowy przejrzeć 'oz again?' i odpowiedź sama przyszła :p
Teraz na 12-tym stoje..
so gimme hint :[
Znalazłem już 'her story' przeczytałem, i ni hói xd
13 -> 14 -> 15 rozwalone w 15 minut. Śmiesznie proste... spośród nich tylko 13 wymagała myślenia.
Capality
04-05-2008, 00:20
o co kurwa chodzi w 16 x.x?
13 -> 14 -> 15 rozwalone w 15 minut. Śmiesznie proste... spośród nich tylko 13 wymagała myślenia.
13 zrobiłem najszybciej... za to nie mogłem zrobić 16, i jak w końcu zrobiłem to miałem ochotę rozwalić kompa...
@capality
przyjrzyj się dokładnie obrazkowi...
Czemu jak wpisuje zestriddle.oz.pl, wyłącza mi się przeglądarka i wyskakuje błąd?
Czemu jak wpisuje zestriddle.oz.pl, wyłącza mi się przeglądarka i wyskakuje błąd?
dunno.
@top
jakiś hint do 21 ?
Bo Opera jest niekompatybilna. Firefox.
hint: uczeń czytał instrukcję? uczeń się stosuje ;p
Witam jestem nowy na forum, ale chętnie przyłączę się do dyskusji na temat zesta;) Jesli chodzi o hint do 21 to proponuje zapozanać się jeszcze raz z General Hints nie ma innej opcji;)
no nieeeeeeeee
albo to ja jestem jakis tepy albo to jest jakies gowno
nie wiem co zrobic w pierwszym i tam leci jakas muza i jest zdjecie ale nie wiem co sie robi
powie ktos? o.0
Musisz przesłuchać całą piosenkę i wypisać tekst, a potem wstawić na forum - Ryba wyśle Ci na PW kolejny link jeśli dobrze napisałeś (jest administratorem).
@Down
Źle, poprawna odpowiedź to "Luna".
Gra ktoś w to jeszcze? Zacząłem od nowa na początku roku szkolnego, utknąłem w kostce, no i... siedze w niej do dzisiaj. Odkryłem inne pokoje. Znalazłem szyfr w źródle... Wiem, że odpowiedzią jest 6 cyfr. KTO MI POMOŻE?!
@Edit
Przez przypadek znalazłem linki do numeru 54 :/ W tym minusowe i wszystkie a, b, c... Internet boli.
Po ok. roku pokonałem 7... Chyba zaraz się powiesze. Już wcześniej robiłem to tą metodą, teraz spróbowałem troche inaczej i wyszło... (znaczy że rok temu pierwszy raz próbowałem xD).
Aval'yah
20-10-2008, 17:46
Od dobrych paru miesięcy 98b, przydałoby się to kiedyś skończyć ;p
Jakiś hint do 11? Nie moge nic wymyśleć, sam nie wiem czemu xD. 10 wymagało troche nie logicznego myślenia xD, ale póki co to było jedno z łatwiejszych ;]
Jakaś zabawa dla tych którzy od wpatrywania się w obrazek chcą stracić wzrok. omg
Od tych pioseneczek ślepcyh to można shizofremii się nabawić.
http://zestriddle.ovh.org/ - nowy link.
btw. napisz mi ktos na pw odpowiedz na 5B bo jestem tępak i nie wiem jak to zrobic, siedze od 30 minut i kompletnie nie mam pojecia jak to odczytac... wiem ze jest "down..." i dalej nie wiem
Capality
22-10-2008, 01:05
Jakaś zabawa dla tych którzy od wpatrywania się w obrazek chcą stracić wzrok. omg
fajny ziom wannabe?
to jest klimat pedaluchu ; /
Mimo niezliczonych podpowiedzi, jestem zatrzymana na 6(6), a właściwie 6(6) b), bo nastąpiło pytanie: "czym jest....?", niestety w niczym mi to nie pomaga, ani źródło strony, ani wyrazy bliskoznaczne, próbowałam chyba wszelkich możliwych kompilacji i null. Byłabym wdzieczna o jakieś bardziej naprowadzające skojarzenie, albo naprowadzajace chociaz w inną strone niz poprzednie..
Mimo niezliczonych podpowiedzi, jestem zatrzymana na 6(6), a właściwie 6(6) b), bo nastąpiło pytanie: "czym jest....?", niestety w niczym mi to nie pomaga, ani źródło strony, ani wyrazy bliskoznaczne, próbowałam chyba wszelkich możliwych kompilacji i null. Byłabym wdzieczna o jakieś bardziej naprowadzające skojarzenie, albo naprowadzajace chociaz w inną strone niz poprzednie..
OOOOk, solved:)
AzuranskiRookstayerXL
08-02-2009, 18:28
No a ja utknąłem na 7b :S
semiliren
10-02-2009, 20:30
Czyli tak, utknalem na no. 13 i:
sprawdzalem wszystkie "pokoje" (0, 1, 2, etc.), ale jak mam zamienic slowo klucz (ktore zreszta znalazlem) na liczby? Jest jakas zaleznosc miedzy pokojem 1, a 2?
Lechista
10-02-2009, 21:39
a mi strona nie wchodzi :<<<
@Edit
http://www.joemonster.org/gry/13683/Color_Infection
jeśli ktoś nie może zrobić etapu 23 to tu jest rozwiązanie, z 40 minut się nad nim głowiłem
z-zielony
ż-żółty
1Tura:
zzzżzz
2Tura
zżzzzż
I wyjdzie to na dole tak:
zżzżzż
Capality
16-09-2010, 23:38
nie chce mi ktos pomoc z 12?
her story mam ale nie umiem sie tymi zebatkami poruszac
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.