PDA

Pokaż pełną wersje : Najśmieszniejsze sytuacje na mainie

Stron : [1] 2

Mazix
12-12-2006, 17:12
No, są już najśmieszniejsze sytuacje na Rooku, teraz czas na main .
Piszcie tu o sytuacjach , które przydarzyły wam się na mainie .

A oto moja sytuacja:
byłem jeszce newbie, dopiero co przyszedłem na main.
Gośc sprzedawał Brass legsy, uznałem to za skarb i koniecznie chiałem je mieć.
zacząłem go prosić, by sprzedał mi je za 500 gp , które wtedy miałem.
:D :D :D
on oczywiście się zgodził i potem powiedział mi , że nie są warte nawet 150
X( X(
Szkoda że nie przeczytałem wcześniej o cenkach itemków , bo cała kasa w błoto
8o 8o 8o
Ale chociarz gościo miał ubaw
:] :] :]

Re006
12-12-2006, 18:09
Jakiś gracz urzył zaklęcia zmiany wyglądu zmieniając sie w hydre i nooby wzieły go za prawdziwego potwora.
Jakiś inny gracz urzył runki chameleon na scouncoter axe i nooby prubowały go wiąć.

Domis
12-12-2006, 18:40
A ja kiedyś, dawno dawno ok. 2 lata temu, jeszcze będąc newbie, chodziłem po Carlin. Wszedłem do kanałów i leje bugi, bije, bije i nagle jakiś bug idzie ale ma inną nazwe. To i go leje, nic mu nie zabieram, a on przeciwnie dużo mi. To ja uciekam z kanałów, a on za mną. Chce do dp, ale nie mogę wejść i jakiś typek, mówi żebym uciekał, bo mam PK, a wtedy nie wiedziałem co to i jakoś tej czachy nie zauważyłem. Po minucie PK znikło, podziękowałem koledze. I dopiero pózniej dowiedziałe się, że ten Bug to był człowiek (utevo res ina "Bug).

Jeszcze innego dnia, pierwszy raz spotkałem smoka. I wale z HMM up/down. (16 drutem) i leje leje, aż nagle nie wyszedłem xD Tego dnia padłem 4 razy, 2 na smoku. I zmieniłem postać na palka.

Mazix
13-12-2006, 09:03
Mój kolega też użył chameleona na plate armoru.
Przychodzi noob chce wziąć , ale sie nie da.
Zdenerwowany noobek zaczął sam wyzywac mojego kolege od noobów.
Mieliśmy ubaw
8o 8o

Hotix
13-12-2006, 09:26
A dla mnie było zabawne jak kiedyś z kumplem zlurowaliśmy 2 DLe na Harmoni na droge pomiędzy venore a thais :D to dopiero był ubaw :D

ValGaav
14-12-2006, 09:14
Kiedys jak spokojnie szedlem sobie po Edron zauwazylem dwuch kolesi ktorzy wchodzili na dach jakiegos sklepu kolo domku h lvl (Drunk Turie'el - Xantera 2 lata temu ;P). Oboje zmienili sie w itemki ktorre znajdowaly sie na dachu tego domku, a nie byly to jakies shity. Demon helmet i MPA ;]. Fajnie bylo widziec jak wszyscy ktorzy widzieli itemki na dachu sklepu chca wejsc na niego po nie;] i to nie zawsze byly noobki lecz +50 lvl ;] Szkoda ze nie widziale ich min jak weszli na dach i zobaczyli nick nad przedmiotem ;]

Aroonia
14-12-2006, 15:42
Z rok temu jako newbie poszliśmy na zamek kolo Ab. Qmpel, który wiedzial o tibii najwięcej (czyli tyle co wcale) prowadził. Wyskoczył zerk i w 10 sekundach wszyscy padliśmy :]. Chciałbym wiedzieć jak sie pewien człowiek ucieszył widząc 3 trupy koło zerka xD.

Ta sama ekipa co up. Po 16 lvl. Mielismy ambicje i poszlismy na ds'a. Ja jako knight, qmpel (niby) znajacy tibie sorc i druid, nasz kolega. Myslelismy , ze skoro jest nas 3 to spoko se poradzimy. Przy dziurze znow byl dylemat kto 1 -.-' Niby bylem knightem ale skille po 30. Pierwszy padl druid. Bez utamo gryzł piach po 2 hitach. Pozniej Sorc (na ok. 3-4 hity) Ja ucieklem widzac, ze koledzy kopnęli w kalendarz xD

3 Sytuacja. Bylem z Sorcem (niby) znającym tibie. Na cyce poszliśmy. Uderzałem po 0, qmpel z vortexa. Zostawil cyca na red hp, bo padl :]. Smialem sie z niego i mowilem ze ja se poradzilem , a ty nie. Powiedzialem mu ze dobilem tego cyca, ale tak naprawde zniknal przez antu lurer system xD

Michaello
15-12-2006, 19:32
Ja raz jako newbie szedlem kanalami pod carlin. Zastalem porzuconego dwarfa guarda, (ktos go tam przyzwal i zostawil; on stal w bezruchu) a ja bylem knightem i to na slabym lvlu (chyba 15). Wmowilem noobkom, ze go przyzwalem. Ochom i Achom nie bylo konca. Noobki mi wierzyly, a bardziej inteligentne pomyslaly, ze to po prostu bug w grze (jeszcze inni mysleli, ze jestem GMem :p). I mialem ubaw. Oczywiscie popychalem dwarfa jak sam szedlem, aby bardziej to uwiarygodnic... :D

Capality
16-12-2006, 16:04
No ja dzisiaj na trade widze
Noobek[8]: Sell MPA 16x, Golden Helmet x4, MLS x15, itd wszystko co najlepsze
Ja[20(bez takich ze mam maly lvl)] Co ty gadasz debilu niektorych itemkow w ogle sie nie da zdobyć.
Coś tam dalej sie klucil ze to niby ja jestem noob i mowi ze to wszytsko z 1 Questu, i na koniec:
Noobek[8]Ale na OTS wszytstko!!

Sedzio
16-12-2006, 17:00
Ja z rok temu pierwszy raz grałem w Tibie. Poznałem gościa, wszystko super, pomagał itp. Pożyczyłem na rooku jakiegoś itema i coś tam. Kiedy byłem na mainie przyszedł do mnie kolo (spory llv nie pamiętam). Napisał do mnie żebym oddał mu(gościowi) 300gp bo będe miał kłopoty. Jest pracownikiem Clipsoftu, że mnie zbanuje itp. Ja wstrachu oodałem mu te 300gp.

Najbardziej mi się podoba jak nooby piszą, że np. Eternal Oblivion to jega tata lub coś w tym stylu.
Ja miałem takie zdarzenie ide do dp i widze jak kots napisał Knight of Kozak(na dzień dzisiejszy 125 lvl). wysłałem koledze tą wiadomość. On przesłał Kozakowi, a on w śmiech. Tak nooby kozaczą.

Denusik
16-12-2006, 17:43
Hehe. Moj kolega kiedys sprzedal newbie two handed sword za 20k :D bo ten newbie myslal ze go giant sword ... potem blagal zeby mu oddal kase :D :D :D

Alauza
17-12-2006, 17:29
to ja najleprze
bylem wtedy 11 lvl na feumor hills idzie jakis noobek ja ide za nim(jeszce noobkiem bylem)i on zaczal bic wild warriora i dostawal hity za 15,10 itp i pisze ze no kill me plxi jak wild warrior krzyknoł gimme your money ten 8 sork rzucil 20 go i zaczal uciekac:p :p :p

rzasior
17-12-2006, 18:50
Bylem Noobem na mainie sorcererem i nie wiedzialem do czego vortex sluzy :p. Kupilem za 460gp!!! long sworda i mnie to podjarało ;p

Elder Sosenka
17-12-2006, 19:02
Ja miałem totalną zwałę jak skilowałem. Skiluje skiluje na port hope jak codziennie. Skile prawie65/65 i sie ciesze, a tu nagle moj ojciec:"Idz z psem bo ci Tibie na serwerze zablokuje!". Ja: "No dobra dobra." Co sie stalo? Jak wrocilem zobaczylem ze tibia wyllanczona. Pomyslalem: "Pewnie siostra odeszla mna do depo"
okazalo sie ze jak sie zalogowalem bylem w swiatyni ankh i nie mialem bsa ;d

ide na port hope ze scimitarem i ide tam gdzie trenilem wszystko dobrze a obok mojego ciala stoi Shaurinek. Mowie mu "oddaj mi bsa" a on na to"nie, ja jestem nauczycielem i nie oddam ci bsa, masz, kara za afk". Koles rozbawil mnie do lez. Coz, bsa stracilem, ale za to jaki ubaw mialem! ;d

Vrael
19-12-2006, 16:07
Nie wiem czemu, ale mnie te opowiesci nigdy nie bawia, ani rookowe ani mainowe. Dla mnie sa poprostu glupie.

Maciek008
19-12-2006, 16:33
rozmowa z hunterem i amazonka

sirpatrick
19-12-2006, 20:57
Kiedy szedłem do Ancient Temple, na dachu (tam gdzie jest domek do przejścia do Acient Temple) leżał sobie crown shield. Było takie zbiorowisko i wszyscy wołali: "Plz parcels", ja nie czekając ani chwili dłużej pobiegłem po parcele a kiedy wróciłem okazało się, że koleś się w tarcze zamienił... Ale był ubaw.:D

stryju
19-12-2006, 21:27
Wykładam np. Crown Armor na dp, koles krzyczy "umiesz pisac lol i tanczyc jednoczesnie ?" Normalnie w takich chwilach spadam z krzesła.

Kolejne:

Wychodze na maina moja pierwsza postacia, kupilem plate armora, myslalem ze nic nie bede obrywal zaatakowalem jakiegos 20 lvla, juz plate armora nie odzyskalem :P

Nastepne:

Fri Itans plax - tutaj bez komentarza

Next:

Patrzylem sobie na postacie i znalazłem jakiegoś 50 lvla, i pisało At level 49 killed by a Rat spadłem wtedy z krzesła :p

Nastepne:

W Thais koło dp jest taki dach, i ludzie z chameleon rune zamienili sie w MPA i Demon Helmet, wlazłem tam i zabrali mi parcele, czekałem 3 godziny jak ktoś mi pomógł :P

Pokazałem mojego swojego serpent sworda, juz go nie odzyskałem

Son_Goku_Immortal
20-12-2006, 08:15
mojego swojego serpenta? lol
A ja miałem autorytet i biegałem i błagalem lol

Krzemucha
24-12-2006, 13:51
@karłowaci
Ti? :D

Btw. Ma ktoś jeszcze linka do tergo filmiku? jak mozna to najlepiej ***** bo TibiCam nie mam a nie chce mi sie w to bawić od nowa ;d

@Topic
Mój kolega na rooku podszedł do Obi mowi:
-hi
-(obi mu tam odpowiada itp.)
-buy rope
-Do You want buy rope for xx gold?

On w tym momencie wyłożył kase na lade i czeka aż ją weźmie i da mu line xD 8o 8o 8o

Dudus15
24-12-2006, 14:14
1.Moich 3 kolegów siedziało na Edron pod dp.
Nagle zauważyli jak jak 153 MS (czy jakoś tak) ciągnął lootbaga. Moi koledzy zaczęli nim rzucać między sobą. Nagle jeden koleś nie trafił i wrzucił do wody (MS uganiał się za bagiem). W tym momencie MS krzyknął "WY DEBILE, MOJE 4 MPA!!!". Byłem przy tym i myślałem że padnę ze śmiechu. Gdy mówiłem "otwórz" on odpowiadał "nie chce mi się".
2.Stałem pod dp i robiłem runy. Nagle usłyszałem krzyk "HELP!!". Było to w ab, biegałem, dałem exive, okazało się że był to 42 Sorc bez many ani rope, był już na redzie i wyciągnąłem go i pomogłem mu, w zamian dostałem 5gp bo tylko tyle miał.

Slivi
24-12-2006, 16:06
Kazdy chyba slyszal "HUNTER IS PK" 8o 8o 8o

No to moj braciszek (21 lat 8o) poszedl raz na femor hills na owieczki :P i pozniej latal po Carlin i zbieral ekipe na Hunter'a :D:D:D:D:D Jak mi to opowiadal to myslalem ze sie posikam.

Jak tlumaczylismy koledze jak sie krzyczy na tibii: jak chcesz krzyknac to piszesz
na poczaqtku kazdego zdania "Krzycze" i wtedy piszesz co chcesz krzyknac :D:D

Wygladalo to mniej wiecej tak:
Kumepl [16]:[Krzycze] GDZIE JESTESCIE?!

Albo co to jest UE :o 8o :D

UE jest tak wielkie ze siega od bram Ab'Dendriel, Carlin az do Mostu Dwarfow :D

Maggic
24-12-2006, 16:47
ja mialem ubaw jak swoim noobcharem poszedlem na rota i huncil tam 32 lvl sorc
on domnie leave a ja na to "no" zaczal mnie bic a ja pelno uhow :D wieczaczelem go bic co mi szkodzi ten noobchar to 24 pall :P bije go i on nagle zaczal zwiewacniewiedzial gdzie biegnie i na fd sie wrypal go go z bolcow i fd go tez pizgal az wkoncu padl noobas loocik blue robe i p legi =Pnajbardziej huczalem jak on wolal "i pay" 32 lvl do 24 omg :D

LolnY
25-12-2006, 13:53
Ja kolesiowi chciałem sprzedać 2 handed sworda. Spytałem się za ile kupi a on powiedział 1000 siana. Ja sobie myśle siano=kasa dałem mu na trade sworda a on mi dał 1000 siana w bp^^
Albo patrze sobie na tibia.cam ludzi i wchodze na takiego 102 lvl'a
Patrze na dedy a on na 104 padł przez cave rata <lol> xD
Koleś nazywał się "Ularis" grał na Danubi ;p
Albo oglądałęm film z anihilatora jak koleś zajeba* swojemu teamowi nagrody(2 magic long swordy i 1 sca) ahahahahha ;] Później go ubili, ale miał aola :P ;]
Koleś all opylił na allegro :P

Oglądałem to :P Z jaskini na Edron uciekł spokojnie, ale już przed miastem miał kłopoty. Potem go ztrapowali w mieście między domkami :/

Waciany_Joe
26-12-2006, 14:56
1.Moich 3 kolegów siedziało na Edron pod dp.
Nagle zauważyli jak jak 153 MS (czy jakoś tak) ciągnął lootbaga. Moi koledzy zaczęli nim rzucać między sobą. Nagle jeden koleś nie trafił i wrzucił do wody (MS uganiał się za bagiem). W tym momencie MS krzyknął "WY DEBILE, MOJE 4 MPA!!!". Byłem przy tym i myślałem że padnę ze śmiechu. Gdy mówiłem "otwórz" on odpowiadał "nie chce mi się".

hahahah - Fajnie ze 153 master by ciagnął Loot baga z 4 MPA w Srodku przez miasto czy gdzie tam bylo i pozwoll by innym noobom to zwalowac ( ja bym pierdolnol ue i tachal bym dalej jak by to byla prawda/albo parcelem wyslac)
moim zdaniem powiedzial on tak by tylko ich opicowac. pozatym 4 mpa z jednego hunta jak wiemy Mpa leci bardzo rzadko wiec...
fajna sciema.

Liis
26-12-2006, 15:27
@up
Taaa :] nie wiem mój kumpel 170+ ek nie wiem jak jest teraz ^^ poszedl na demony i z 5 demonow = 3 mpa i mms nie wierzysz to nie ale nawed ss widzalem ^^ :] fart jak h*j mial ^^ :baby: 8o

Frezzy Fire
27-12-2006, 20:34
Dzisiaj sobie skillowalem w pokoiku zamknietym na klucz, przychodzi jakis female16 lvl BR of corse :) i mowi zebym otworzyl ja mowie nie, ona zuca na ziemie warrior helma, ja otworzylem pokoik wyszedlem, zamknelem na klucz i wzielem helma :) potem powiedzialem zeby dala mi armor to otworze....Dala knight armor...potem dala drag shielda...otworzylem jej(a w pokoiku byly slimy jeszcze zywe) ona wlazla i ja zabily...muahahahaha XD wypadl jej bp a w nim 25 talonow8o bp hmm8o bp uh8o , jakies tam 200gp i bzdety XD jakis dzisiaj mam sczesliwy dzien :D

TibianFake
27-12-2006, 21:45
Miałem kiedyś taki ubaw bo zrobiłem takie PK że masakra.

Zaczęło się od tego, że mój kolega stawił mi monka. Nawalałem w niego skilując, a wtedy jakiś kolo podszedł i chciał go zabić. Monk miał już red HP gdy on zaczął walić. On zaznaczył Monka a ja go w tym momencie zabiłem. Tak się ten kolo w*****ł, że zaczął mnie PK-ować. To ja z moim kolegą rzuciliśmy się na niego. Ja boltami, a od sorkiem z HMM. Ganialiśmy go ciągle i po ok. 2 minutach zabiliśmy go. Poszliśmy pod świątynię, a tam ten kolo wyszedł. Poszliśmy za nim do depo. Wyszedł i zaczął nas nawalać z SD ! Muj kolega o mało nie dednął ale na szczęście wcześniej znaleźliśmy deda z 8 UH-ami. Po chwili uciekania kolo się pomylił i przypadkowo ( chyba ) walnął +150 lvl. Ten wyciągnął miecz i walnął go za 218!!!!!!!!! Potem jeszcze kilka hitów i kolo padł. Po odrodzeniu zaznaczył tego +150 lvl. i chciał go PK-nąć wtedy rzuciło się na niego z 5 kolesi. Uciekł do świątyni w Carlin gdzie nie ma PZ i mówił heal do NPC. trwało to z 5 min. I wtedy przyszedł Game Master. Rozgonił wszystkich i wszyscy poszli. Za pół godziny zobaczyłem tego kolesia który PK-ował wszystkich. Pisał ALL PEPOLE ON LIBERA IS BEACH. FUCKING GM AND TIBIA!!!! Miał skula wiec go walilismy i zrockowaliśmy.

Sipura
27-12-2006, 21:50
Ja jak jeszcze grałem na 24 lvl na Luminerze, miałem kolege który nie rozumiał słowa "lagi" tzn. powiedział: "Jakie lagi, ile szczurów" :)

Noc
27-12-2006, 23:08
To moje dene historie.
1.Jestem z kumplem przed dp, no i mowiedo niego jakie masz leagi a on domnie niemam zadnych lagow. lol?

2.noob charem 26lvl ide sobie przez maina podlatuje do mnie 8lvl i mowi "Czesc dasz jakies fajne zeczy?" ja mowie "Nie" a on "kur... daj bo cie shunce mam na tym servi 1234454lvl(czy jakos tak) a ja do niego spokojnie niema takiego lvl a on jest tylko ze utajniony daj itemki, powiedzalem zebys s*******al a on cos popieprzyl i podszedl do innego kolesia chyba 20lvl i do niego to samo a on caly przestraszony i dal mu b robe i dragon shielda ;)

3. NIEMA...

Cashtan
28-12-2006, 08:03

Zaczęło się od tego, że mój kolega stawił mi monka. Nawalałem w niego skilując, a wtedy jakiś kolo podszedł i chciał go zabić. Monk miał już red HP gdy on zaczął walić. On zaznaczył Monka a ja go w tym momencie zabiłem. Tak się ten kolo w*****ł, że zaczął mnie PK-ować. To ja z moim kolegą rzuciliśmy się na niego. Ja boltami, a od sorkiem z HMM. Ganialiśmy go ciągle i po ok. 2 minutach zabiliśmy go. Poszliśmy pod świątynię, a tam ten kolo wyszedł. Poszliśmy za nim do depo. Wyszedł i zaczął nas nawalać z SD ! Muj kolega o mało nie dednął ale na szczęście wcześniej znaleźliśmy deda z 8 UH-ami. Po chwili uciekania kolo się pomylił i przypadkowo ( chyba ) walnął +150 lvl. Ten wyciągnął miecz i walnął go za 218!!!!!!!!! Potem jeszcze kilka hitów i kolo padł. Po odrodzeniu zaznaczył tego +150 lvl. i chciał go PK-nąć wtedy rzuciło się na niego z 5 kolesi. Uciekł do świątyni w Carlin gdzie nie ma PZ i mówił heal do NPC. trwało to z 5 min. I wtedy przyszedł Game Master. Rozgonił wszystkich i wszyscy poszli. Za pół godziny zobaczyłem tego kolesia który PK-ował wszystkich. Pisał ALL PEPOLE ON LIBERA IS BEACH. FUCKING GM AND TIBIA!!!! Miał skula wiec go walilismy i zrockowaliśmy.

Jak nie macie nic smiesznego to nie zmyslajcie drogie dzieci.

evreltor
28-12-2006, 18:37
Dwie rzeczy: Najpierw rozmowa z jakimś gościem...(jestem Akelath)
Lord Gunther [8]: fuck u
Lord Gunther [8]: fuck the new year
Akelath [10]: be positive, my friend :)
Akelath [10]: and cool down a little
Lord Gunther [8]: 2006 was a sheet for me
Akelath [10]: why?
Lord Gunther [8]: and 2007 will be the same
Lord Gunther [8]: no girls
Akelath [10]: oh, I understand.
Lord Gunther [8]: nerd like me
Akelath [10]: nerd? what does it mean?
Lord Gunther [8]: so do you want to have sex with me?
Akelath [10]: ?
Lord Gunther [8]: we are man but there is no problem
Lord Gunther [8]: i like men too
Lord Gunther [8]: make sex with me
Lord Gunther [8]: ok?
Akelath [10]: not now
Lord Gunther [8]: but if u have no one
Lord Gunther [8]: u can have me on your bed
Lord Gunther [8]: wouldnt u like?
Akelath [10]: hmm
Lord Gunther [8]: fila da puta
Lord Gunther [8]: me da seu cu duma vez
Lord Gunther [8]: cuzao
Akelath [10]: uspokoj sie kurcze
Lord Gunther [8]: diem juke luizi nübe?
Lord Gunther [8]: ja?
Akelath [10]: sretu tetu
Akelath [10]: I must end, my friend :(
Akelath [10]: have sex with someone in depo
Lord Gunther [8]: just a minute?
skończyło się na moim ignore
i druga historyjka:
Idę sobie na trolle koło Venore, i nagle jakiś pall pyta się mnie "onde thais". Odpowiadam mu "pl?", a on zaczyna mnie bić. Po spostrzeżeniu, że nie mogę mu nic zrobić, zacząłem uciekać. Miałem 10 hp; krzyknąłem "HELP!" obok jakiegoś high lvl-a, którego nie znałem(miał imię Haruf, Harun, Har...?). Zamiast mnie dobić, jednym ciosem zarąbał nerwusa i dał mi jego rzeczy. Dziwny jest ten świat...

PS. Wszystko zdarzylo sie na Malverze kolo Venore. Przed zdarzeniem się tego, co opisałem w drugiej historyjce, koło depo wszyscy się nawalali, mieli wszyscy 50lvl+, a potem znalazłem 30 ciał jakiegoś Mystic'Thomasa czy co.

Zwadzik
29-12-2006, 00:44
Stoje sobie pod depo w thais i przychodzi jakis koles PL i sie pyta kto chce BoHy, pare osob mowilo "ja", "daj mi plz", "ja chce plz" itp. ja z ciekawosci poszedlem za nimi koles podszedl do depo kolo niego stanol ten co chcial, koles wyklada BoHy na skrzynke i mowi do tamtego pokaz na srodek sowje eq, o koles (NOOB) wyklada noble arma fire axe vampire tarcze i jeszcze cos tam i ten koles z BoHami se to bierze i dal loga ^^

Marvik
29-12-2006, 18:50
Raz jak grałem na Antice, swoim knightem 21 lvl, podbiegł jakiś kolo i mnie pyta(nie pamietam jego nicku):

noob : pl?
Agressive Knight : tak
noob : moge sie cos spytac?
Agressive Knight : wal
noob : co to jest s*ks
Agressive Knight : Rozmnazanie plciowe<lol>
noob : a jak sie to robi?

W tym momencie spadam krzesla i daje gosciowi ignora.Potem noob biegal za mna, i blokowal wszedzie ze expic nie moglem az w koncu wszedl ze mna do dziury z guardem ja wtedy szybko na góre i okazało się że nie ma liny8o !!
poczekalem 10 s wszedlem tam zabilem guarda, i zobaczylem co ma.Wylecialo studded arm i L legs8o .Pewnie mlodszy brat bawil sie postacia starszej siostry!
Teraz tego chara nie mam bo hackneli mi goX( X( X(

ps:fajny topic

pzdr

D4n1
29-12-2006, 22:35
Pewnego dnia jak expilem sobie z qumplem na POH (było to jeszcze przed grudniowym update) wpadla grupa noobow z lvl od 9 - 13 i zaczeli latac po calym poh i próbowali blokowac mojego qumpla zeby padl na cyklopie ja wpadlem na pomysl zeby uzyc czaru na zmienianie wygladu, odszedlem kawałek zamienilem sie w smoka i powoli zaczolem isc w ich strone, oni jak tylko zobaczyli ze smok idzie w do nich zaczeli w poplochu uciekac i krzyczec "HELP PLZ !!!" po chwili poh stalo sie puste :D

Lukas Hiper
29-12-2006, 23:00
Ja jak byłem Newbie to szłem z kolegom pozwiedzać mapke. Natkneliśny się na jakiegoś typa :confused: .
Zaczoł mnie nawalać po 20,15,25 , i mój kolega zaczoł pisać "NO KILL PLX PLX"
chciał zobaczyć jaki lvl i : "You see Wild Warrior"
Pomyśleliśmy sobie " CO JEST ?!? " i zaczeliśmy uciekać !!
Ja myślałem że to jakiś GM, czy co :D

axsel92
12-01-2007, 17:51
Ja kiedyś 16lvl knight skile 40/40B) jako newbie z moimi kumplami 14 i 13 lvl dwa sorce również newbie postanowiliśmy iść na gs. Myśleliśmi ze we 3 to szybko pójdzie no i wszyscy padliśmy i każdemu wypadl scale armor (dla nas to wtedy byla najlepsza zbroja ). Zalogowaliśmy się potem znowu i patrzymy jakiś gość pisze że na POH-u znalazl 3x scale armor w 3 róznych dedach i myślelismy że jak on ma nasze 3 scale armory to majontek zbije na nich / to byly dawne newbijskie czasy:D :D :D

AnArAki
13-01-2007, 15:14
ja pamiętam 10 lvl knight przyszedl do kopalni muwił ze ma skile 80/80
i muił ze przyszzedł skilowac na guardach :p no to psozedl lurnał sobie guarda a guard mu 150 a potem 65 i dedł 8o

Fylslenyox
15-01-2007, 13:50
No ja se raz ide z kolega. Ja 10 druid noob on chyba 14 drut no i patrze 8 knight no to leje i leje , ok zjechalem mu do reda a on mam lagi a ja mysle łeee nagi jest nic nie wyleci to po co bic to dalej mu 5 meatow albo...

Ide raz z kolega od carlin do thais mowie tak wiele niebezpieczenstw po drodze8o nagle patrzymy tarantula... kolega do jakiegos malego domku wszedł i sie zamknal ja se normalnie ide tez z cykiem z nadzieją ze uciekne... nagle patrze nick kolesia:baby: :)

gniewmaks
16-01-2007, 14:54
jakis nOOb 3 lvl gada na trade:
you adwanced in level 149 to level 150
ja do niego że jest noobem i niech se jaj nie robi to on do mnie że mnie zPKuje XD

Chomiczak
16-01-2007, 22:31
NIgdy nie zapomnę mojej przygody na tibi 7.5. Otóż razem z kumplem (15 lvlowe sorcerzy z serpent swordami) udaliśmy się na OFa na początku trafiliśmy na jakąś górkę z 2 wariorami i shamanem. Jakoś my ich wyklepali. Coraz bardziej wierzylem w niepowodzenie mojej wyprawy ale qmpel zachęca "cho dalej" idziemy a tu Ork lider i sciga mojego kumpla no to kit HMM ( z 20 wziąłem??:p ) i rzucił sie na mnie 114 z noża!! 24! Exura vita!( na tibi 7.5 czary były od mlvl pisze to bo ktoś kto nie pamięta 7.5 pomyśli "exura vita na 15 lvl?? przecierz jest od 20!! Coś tu ściemnia.." Jakiś 53 RP ulitował sie i nam pomógł. Mimo to poszlismy dalej ślepowierząc że w razie czego RP pomoże. Z 6 zerków nadbiega ja sie ciesze że obok mnie 53 RP mi pomoże. Tylko czemu sie w "niebieskie gwaizdki" zamienił??:p Oj czyżby zerki biegły w moją stronę???:p PO 2 hitach zobaczyłem napis You are dead.

Innym razem qmpel wyciągnoł mnie na swoje miasto (Thais, ja mieszkałem i mieszkam nadal w Venore) i mnie oprowadza "no jesteśmy na końcu karzdego korytarza są orki gdzie idziemy?? Może w prawo?" Wychodzimy po drabince i co ja widze?? Fire field.. qmpel zwrócił uwage na zabitego trola i myśląc ze to jakaś jaskinia dla 10 lvl pruje smiało do przodu... Ciekawe jakipotwór robi "GRRRROOOOAAAARRR"???:p Zielony frajej uderzyl we mnie fire wavem i GFB z drabinki zeszliśmy na 14 hp?? "na końcu karzdego korytarza są orki"...

Moja ulubiona rozmowa z noobem
-Cześć
-Elo
-Zostaniemy kumplami na vip???
-Nooo ok
-To dasz mi jakieś itamki???
:D jak cośmi sie jeszcze przytrafi to napisze

Krzychos_CALMERA
16-01-2007, 22:41
ja: eq?
noob: my br?
ja: yea i love you too -.-
noob: fire sword?

a to najnowsze :D poprostu nie moglem z beki xD koleś podchodzi do mnie i do kumpla ( siedzimy na dragach w thais :p ) i mówi " ej plzz dacie coś jestem taki biedny :( dajcie cos rodakowi )... my go olalismy :p on powiedział to znowu :P a my: " nie " xD no i typ wkoncu " ej jak nie dacie mi nic to popelnie samobójstwo .. :< " .. no to my : " no dawaj xD " ... w tym momencie typ wszedł po drabinie do draga i padl :P wypadl bp i noble armor... noob plx ;d

Skittler
16-01-2007, 23:41
Ja pamietam takom sytacje na Asterze jak w Thais na dachu karczmy ktos wrzucil prawdziwe zeczy takie jak hat of mad, b robe, k legsy bow i kilka strzal ale noobow sie zebralo do okola ale i tak nik tego nie wziol (ja bylem jednym z tych noobow) :p

NiedbaL
17-01-2007, 11:51
Muehe xD
Dzisiaj wracam w Kazzo ze skillowania, patrze a przy depo jakies dwa noobki rozmawiają...
Jeden pyta drugiego czy chce coś kuipć etc. Drugi na to:

10:48 Michaku [15]: chcesz latac?
10:48 Michaku [15]: mam skrzydal nietoperza

Muehehe xD

cinek$
18-01-2007, 17:28
Jak byłem początkującym...Idę sobie idę patrzę a tu Amazonka.Myślę sobie hmmmm. co to za NPC?Gadam hi i nic.Mówiłem hi chyba z 10 razy a tu patrze chmurka!I uciekłem...

Astral55
24-01-2007, 16:22
oto co mi sie dzisiaj przytrafilo hehe

http://images14.fotosik.pl/61/489e1db10520556em.png (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=489e1db10520556e)

piesek-leszek-4
24-01-2007, 19:30
Najśmieszniejsze co mi się przytrafilo to jak miałem 10 lvl knightem (first char RoX) podchodze do huntera mówie "hi" on nic tylko widze nademną hita ~80, to ja "dlaczego mnie uderzyles?" (to bylo na non-pvp). Każdy wie chyba jak to się skończyło.:):p :D
@down
LoL?:P fajny koleś.:D
I jeszcze ten nick: Di da Mi:)

Aroonia
24-01-2007, 22:15
@astral
Co w tym śmiesznego? Bo jakos nic nie widze >.<

Huehue, a znacie na Refugii Di da Mi? Koles na ~50 lvl masowo expi na pojedynczym respie slima pod Carlin ^^. Jesli (Refugianie) nie macie co robic przejdzcie sie tam, na 80% bedzie tam expil wladnie Di da Mi xD

Sofista
25-01-2007, 10:53
Ostatnio jak skillowalem sobie kolo Dwarfen Bridge (no tam w w podziemiach z trolami i 2 respami slimów) wskoczył jakiś 16 lvl Sorcerer i pyta się co robie. Jak mu powiedziałem, że skilluje to odrzekł ze on też tak umie i żebym jemu też pozwolił. Ja zaciekawiony zabiłem klona i wszedłem piętro wyżej żeby slim się na niego przerzucił.
Jak znowu wszedłem zobaczyłem jak 4 slimy go trapneły. Noobek krzyczał "Help i pay" itp. ale miał już tylko paręnaście hp wiec nie było co ratować. Jak padł, szybko ubiłem slimy i zobaczyłem co w ciale. Jaki wielkie było moje zdziwienie jak zobaczyłem 2 ihy, 800gp i crown helmet xD. Nooby przychodzcie!! 8o

Astral55
25-01-2007, 17:15
@astral
Co w tym śmiesznego? Bo jakos nic nie widze >.<

jak obsypali NPC parcelami

Thebill
25-01-2007, 18:16
lol ale smieszne ja myslalem ze chodzi ci o to ze niby hydra pod depo siedzi
: P

Mazix
27-01-2007, 11:24
10:17 Adamrosz [42]: oh, so where is that city called 'Poland'? somewhere near plains of havoc?

OMG...

piszcie, piszcie

Astral55
27-01-2007, 13:40
jakis noobek says: BUY CROWN HELM!

OgniemiMieczem
28-01-2007, 14:46
Kiedys jak spokojnie szedlem sobie po Edron zauwazylem dwuch kolesi ktorzy wchodzili na dach jakiegos sklepu kolo domku h lvl (Drunk Turie'el - Xantera 2 lata temu ;P). Oboje zmienili sie w itemki ktorre znajdowaly sie na dachu tego domku, a nie byly to jakies shity. Demon helmet i MPA ;]. Fajnie bylo widziec jak wszyscy ktorzy widzieli itemki na dachu sklepu chca wejsc na niego po nie;] i to nie zawsze byly noobki lecz +50 lvl ;] Szkoda ze nie widziale ich min jak weszli na dach i zobaczyli nick nad przedmiotem ;]szkoda ze tego nie widzialem to musialo byc zajefajne

OgniemiMieczem
28-01-2007, 14:49
ja tez kiedys mialem niezly ubaw zaczalem lac gostka na 8 levelu znaczy chcialem bo myslalem ze on anglik potem ide do depo i tam jakis koles stoi a ten 8 levelowiec do niego:
zabij go on chcial mnie dednac
a ja sie tlumacze:
myslalem zes anglik polakow nie leje
co za nooby no trzeba bylo widziec jak sie wszyscy rzucili wrzeszczac m,asz hunta a nic mi nie zrobili

Adix40
30-01-2007, 21:16
Ta, jakiś gościu się zmienił chameleonem w spike sworda, a gościu mówi:

Jakiś noobek[57 (jeszcze pamiętam 8o ) O znowu GM się bawi i rzuca przedmiotami
8o

Kiedyś w depo w Kazoo jakiś gościu mówi że dwarfy się upiły i świrują 8o
Ja ide, patrze taki tłum i nagle:

Jakiś newbie[7 (dednięty :p ) lol ale tłumy normalnie delicje

Jakiś anglik[12]: hahahah the drunken dwarfs! are you crazy?

Ja[29]: CO wy se ludzie to gościu zrobił summony a teraz zostawił bo go dedli

Jakiś anglik: n00b have you got key 4003?

Jakiś newbie: no

Jakiś anglik: this key is open the jakundaf deserd library door 8o

Jakiś newbie: really?

Jakiś Elder Druid[20]: Ta jasne, on otwiera skarbiec imperatora!

Ja: lol jaja se z niego robisz czy z siebie głupka?

Jakiś Elder Druid: masz deda

Ja: co ty rzucasz wyzwanie master sorcererowi na 29 lvl?

Ten Elder Druid: ta a co? wolno mi! prawo tego nie zabrania! Jak mi zabronisz to zgłosze do GMa a potem przyjde do twojego domku i ci skopie ryj

Ja: taa boje sie

Elder Druid: buj (ta, napisał bój przez U otwarte) sie lepiej bo jak burza zakosi twoje gacie z szuflady to nie będziesz miał w czym chodzić

Ja: taa a mpa leci z ciebie jak cie ogień kopnie 8o

Anglik: n00b have you key 855555555?

Ja: yes, n00b

Anglik: hunted my master pumin kill you 8o

Ja: ta

I poszedłem :cup:

b4rt3q
30-01-2007, 22:01
A kiedys do mnie podchodzi do mnie sorek lvl 16 i pyta sie "nie wiesz jak sie robi czary" Z krzesla spadlem! Ciekawe jak wbil ten 16 lvl xP:baby:

Pedziej
30-01-2007, 22:09
Kiedyś jak byłem newbie stoje se pod depo a tu idzie jakiś koleś a za nim
papuga leci ja sobie myśle no nie, że aż z Tinquady za nim przyleciała:D

Noob says:Buy tarcza

Lord_Xan
31-01-2007, 12:01
Ja raz siedzę sobie w depo i robię sobie porządek (bo potrzebowałem kasy, a miałem dużo śmieci: dwarven shield, longsword'y :p ) Koło mnie stoi jakiś knight 9 lvl, i prosi o broń. To ja mu mówię: sell long sword 250gp. On się pyta (po polsku): dobre to? Ja mówię, że świetne, lepsze od katany :D . To jak mnie nie zacznie błagać żebym mu to sprzedał. Ja się rozmyśliłem, ale w końcu on odszedł z longsword'em, a ja o 300gp bogatszy.

Master Michak
01-02-2007, 00:35
Ani śmieszne no ale macie.... Expie na PoH'u.... Jakiś cyc jest no to go leje z Wand of POlauge. Przyłącza sie do bicia jakiś palek i jaki dialog:
Palek: Szmata
Ja: Lol? Cieszysz sie ze znasz takie słowo?
Palek: Twoja stara
Ja: Ja 1 go zacząłem bić wiec mój dziwaku....
Palek: I po co mi zbierasz mobki?N00B
Ja: Popatrz na siebie
<-> Jakiś czas później<->
On ma red HP a ja mialem uh'y:
Palek: Pls uhnij, zioom
Ja: Nie
Palek: Pls a coś ci zrobiłem?

LOL> Polacy to zrypy. Naprawde. Jakieś lamki, lamery, lamusy....

Chomiczak
01-02-2007, 21:00
Nie będe podawał pełnego nicku ale gość nazywał sie mniej więcej tak:
Chomik (coś tam dalej)
Mój qmpel:Czemu nazwałeś się Chomik...
Chomik:Bo lubie chomiki
Mq:A masz jakiegoś?
Ch:Nie
Mq:czemu?
Ch:bo jestem uczulony..

cOlocOla
02-02-2007, 00:20
Przepraszam oco chodzi? -.-''
Ja pamientam jak zwiedzaliśmy w dwóch knightów cała facc mapkę poszliśmu na of i on mi daje d lance na lidera solo ja mu moją medusę i f axe. Potem wracamy ja mu oddaję d lance on mi f axe i... " O KU***" okazalo się że medusę zostawił w jakimś orku ale juz jej nieznaleźliśmy...

Ma_rvin
03-02-2007, 16:57
Game chat:
Noobek :sell klucz do mino maga 20000gp,spike sword tylko 1 crytal cain,
Xeniosis Knight:ale to sa rary czy jak to idzie
Noobek :Ale to na otsie all

:D :D :D :D

Maxkucek
03-02-2007, 21:58
Moj wujek gral w tibie obecnie (viktor knight)

jak mial 8 lvl niumial grac szedl se na owieczki i ngale idze hunter a vikotr pisze hua jciw dupe

Royalkowaty
03-02-2007, 23:01
Największy ubaw był na 7.?
Jak z OFa na AC lurowało sie orcy :)
Albo z PoHa gs pod venore ^^

Ostatnio po parcelach wszedłem na dach zamieniłem sie w bohy
Noobki brały parcele i wchodziły a kolega je odsuwał :)

Fajnie sie gra, ale denerwują mnie nooby które biorą mnie za nooba np.
Hunce dragi kolo kazz i przychodzi xXxX i mi blokuje droge na ucieczke ...

~~Żal.pl~~

Yagoss
04-02-2007, 00:19
@ Tytanowiec
Gdy czasem odwiedzam Carlin Di da Mi zawsze hunci slima ... a moze liczy na jakiegos loota :D

Ja gdy zaczynalem gre myslalem ze UE jest czarem runicznym, i cieszylem sie ze zrobie sobie gdzies 30 lvl ( wtedy to byl boski lvl) i bede kupowal BP UE i wymiatal na servie... -.-

Piciorek
04-02-2007, 11:43
Krzyklem w DP ,,I take Free items!!!" to byla kolejka ze hej.Wtedy zrywalem z titania i eq wy*****em wiec tam plate set itp .Gdy opruznilem DP NuuBy krzyczaly More More fri itanz!!!plx item!!!a ja Brecht!!!:D :D :D :D :D

Baad'Newz
04-02-2007, 12:03
oto co mi sie dzisiaj przytrafilo hehe

(CUT)

Haha śmieszne.... Dowcipnis haha...

Czlowieczku prawie ciagle tak jest, ze npc sprzedajacy parcele jest tak obsypany... -.-

TerrorDevil
04-02-2007, 17:31
dziś ziom na serwerze INFERNA w thais takie cos mówił....

Pazdzioch Kiepski [7]: SLUCHAJTA CO JA WAM POWIEM LUDZIE, KUPIE OD WAS: OGNISTEGO MIECZA, PLECAK PELEN RUN CALKOWITEGOLECZENIA (1X), PLECAK PELEN CIEZKICH MAGICZNYCH POCISKÓW (5X) ORAZ PLECAK PELEN RUN NAGLEJ SMIERCI (1X) PISZCIE DO MNIEJESLI CHCECIE COS SPRZEDAC MI!! 8o 8o 8o 8o 8o 8o :D :D :D :D :D

Spectrum
04-02-2007, 21:44
Pamietam kiedys taka smieszna sytuacje, tibia 7.5, ja 14 lvl knight skill ~60/60
ide sobie z kumplem 2 knightem z podobnym skillem z thais do kazzo. :P
no i sobie idziemy, patrzymy a tu ciało, trach wyscigi do ciala, patrze dragon shield;P zakladam na siebie, patrze 3 nastepne ciala biegniemy, a w nich ~2k/2bp hmm/serpent sword i crown helmet:P
my juz podjarani idziemy nastepne cialko leży
szybko biegniemy dragon shield znowu:)
podjarani idziemy dalej do kazzz i lezy martwy GS
idziemy w strone dwarven Brige, a tam z 20 ludzisiedzi na moscie, jeden noobek~(20 lvl) do nas:

--Ej wy go wzieliscie?
-Co?
--No tego wielkiego pajonka
:D:D:D

chelsea_fan93
05-02-2007, 23:51
Ja pamiętam jak grałem jako newbie (a może nadal tak gram ;p).Pierwszy raz na mainie!<wow> super podnieta! Zwiedzam Thais... koło zamku wszedlem do dziurki jakiejś... odważny tak ide z kumplem... ide, ide patrze a tu pełno fire fieldów(wtedy to jeszcze dlamnie były "ogniste kule ";) ) ale co tam... ide dalej... Skończyło się na tym że wyskoczł drag i po 2 hitach bylem w świątyni:)

Astral55
06-02-2007, 17:49
Ja pamiętam jak grałem jako newbie (a może nadal tak gram ;p).Pierwszy raz na mainie!<wow> super podnieta! Zwiedzam Thais... koło zamku wszedlem do dziurki jakiejś... odważny tak ide z kumplem... ide, ide patrze a tu pełno fire fieldów(wtedy to jeszcze dlamnie były "ogniste kule ";) ) ale co tam... ide dalej... Skończyło się na tym że wyskoczł drag i po 2 hitach bylem w świątyni:)

cos krecisz, do jakiej dziurki LoL

@Topic

Ide z blokerem na cyce, a kiedy jestesmy na miejscu to mówi że nie zabrał tarczy 8o musialem mu dac swoja

Chomiczak
06-02-2007, 20:16
Rozmowaprzed dp:
-Who is John Paule II (czy jakoś tak,nie wiem jak to sie pisze po ang)?
-Rapper
-Who is Adam Małysz?
-Porno Star
B)

Astral55
07-02-2007, 14:29
moj brat raz se poszedl do carlin, nigdy tam nie byl i przez przypadek poszedl na ghost land, wchodzi do dziury i widi napis You are dead bo go DS sieknal

innym razem expi na ghoulach i mysli, ciekawe co jest na szczycie tej wiezycki wchodzi po schodach i You are dead, znowu DS

moj kolega mowi
- ubije huntera zaraz wracam
klka sekund pozniej wraca z red hp
- i jak bylo?
- You lose 78 hp due to atack by a hunter (czy jakos tak)
- You lose 43 hp due to atack by a hunter
- You lose 67 hp due to atack by a hunter

Lightstaff
07-02-2007, 17:16
[QUOTE=Astral55;1250212]cos krecisz, do jakiej dziurki LoL

Pewnie mowi o zejsciu do podziemi przez zamek. Wszystko przynajmniej na to wskazuje.

Jommes
07-02-2007, 20:28
Ja miałem najlepszą polewke jak z kumplem zrobilismy "Atk na depo"x).Ja jako druid kupiłem SD , on był palem z boltami.Zabiliśmy jakieś 11 osób , ale potem jakieś high lvl nas zabiły.Jak się odrodziliśmy ze 30 ludzi pod światynią stało ;].Niezapomne tego nigdy!

Frapper
08-02-2007, 01:43
Jakis przyglupawy brazol: br?
ja: how long ?
JPB: yes

rafciuu
08-02-2007, 17:13
To Bylo Na Trade ! 16:09 Kimus fardus [11]: szukam dziewczuny do slubu fajnej i nie tylko szybko Hahah Takie Glupie Ze Az Smieszne XD

Biovital
09-02-2007, 17:27
Raz to był pierwszy cyc. Ja wtdy grałem palkiem. Gdy byliśmy (Femor hills) zaczołem chować się za krzaki i nie dałem się wypchnąć. Zakarzdym razem jak kumpel wracał to zaczynałem uciekać. Po dwoch cycach okazało się ,że nie było tak strasznie. Potem dam edita z innymi sytuacjami.

Qapek
09-02-2007, 17:35
zapewne hodzi mu o podziemne przejście z zamku do podziemi acient temple,
czyż nie?

Alcadieas Lord of Spirits
11-02-2007, 02:33
Kiedyś w dp, koleś chciał zaszpanować Royal Helmetem. No i wyjmuje go, kładzie na dp, zabiera spowrotem. Ale niewyżyty koleś był, wykłada jeszcze raz, i... nie trafił :D Jakiś sprytny typek podwinął i tyle go widzieli. A szpaner biegał po depo krzycząc "Wracaj to moje!!!!!!!! Dam 1 crystal!". Całe dp sie z niego śmiało.

Inna troche śmieszna, troche żenująca sytuacja, była jak założyłem gildię. Pierwsi członkowie (bez skojarzeń), ubierali się oczywiście w mój outfit. Śmiechowo to wyglądało, co podchwycił jakiś h level i z jego inicjatywy całe depo chodziło ubrane tak jak ja :]

A inna sytuacja jak koleś twierdził, że mieszka w tym domku za trollami i uprawia grządki, dlatego marchewki tam są. 8 level, jak coś.

Chomiczak
14-02-2007, 10:14
Mój qmpel wystawil na dp MMSa a za nim stał noobchar mojego qmpla. I ten noob char krzyczy :"ctrl+l=clone".Qmpel z mms pyta sie czy to prawda czy nie chce mnie oszukac itd. wszystkie nooby swiata krzyczą że to sprawdzona metoda. To qmpel z mmsem sie loga a noob char zawija tarcze. Wszystkie nooby brech z niego a on do tego noob chara :"Dobra XxX ponabijalimy sie z noobów oddaj". On oddaje. Chciałbym zobaczyć mine jednego z tych noobów... 8o

Elevarm
14-02-2007, 12:04
Dialog ze starych czasów:

Naabek: ej jakie potoworki bijesz?
Ja: gsy
Ja: tylko PoH
Naabek: co to
Naabek: PoH?
Ja: Plains of Havoc
Naabek: a co z niego wypada?

Alcadieas Lord of Spirits
14-02-2007, 12:10
Ty sie nie śmiej, bo znam naprawdę kupe ludu, którzy się nie orientują kompletnie w Tibii. Z kolesiem miałem taką sytuację:
Ja: Cześć
Ja: Idziesz na fibule bo musze gówna posprzedawać
On: Pacca nie mam ;/

Uśmiałem się przy tym. Ale mnie to denerwuje, jak muszę godzine komuś tłumaczyć co to jest kazoo, bo on nie wszysedł nigdy zza cyklo pod Thais.

Elevarm
14-02-2007, 12:24
Jeszcze jedna opowieść :P

Kiedyś naabek napisał na Trade "Buy Thunder Hammer msg me fast pls". Wszyscy na gc się pośmialiśmy, pewnie ktoś strzelił sobie żartem. Ale naabek był uparty i następny kwadrans co dwie minuty spamował swoje "buy thunder hammer". Wreszcie lider mojej gildii napisał do niego. Rozmowa wyglądała mniej wiecej tak:

Lider: Offer for Thunder Hammer
Naabek: 500 gp
Naabek: you sell?
<tu dwie minuty ciszy, wszyscy sie smiali na gc>
Naabek: <za moment> ok 600 gp
Lider: Do you know Thunder Hammer is VERY RARE ITEM?
Lider: Only few persons in Tibia got it!
Naabek: <po chwili ciszy> ok
Naabek: 700 gp or bye

Ja kiedyś przez jeden dzień spamowałem Trade "Sell arbalest", następnego dnia dla odmiany było "Buy arbalest". Jakiś 60 lev napisał "po co sprzedawales wczoraj jak dzisiaj kupujesz?" Ja mu na to "Bo padłem i mi wypadl:(" I uwierzył...

Nirets Knight
14-02-2007, 21:42
kilka dni temu przed wejściem do fortecy koło Ab'Dendriel, jak każdy wie że na polu do odkopania po save serwera pojawia sie fire field i w związku z tym nawiązałem taką rozmowe:
08:20 ON [20]: pl?
08:21 JA [24]: taa
08:21 ON [20]: masz
08:21 ON [20]: jaki
08:21 ON [20]: s
08:21 ON [20]: pojemnik na wode?
08:21 JA [24]: ze co ?
08:21 JA [24]: po co ?
08:21 ON [20]: ku**a
08:21 ON[20]: zeby
08:21 ON[20]: zgasic
08:21 ON [20]: ognisko
08:21 JA[24]: lol

Woodini
15-02-2007, 15:55
Gdzina 8:00 sprzedalem ostatni backpack uhow i kupilem wymarzone bohy.Tego samego dnia poszedlem do AB'dendriel polowic rybki wiec caly eq wlozylem do dp.Gdy skonczylem lowic to wrocilem do dp i zaczolem ubierac itemy.Podczac przeciagania bohow myszka zjechala mi z podkladki i bohy wylecialy na dp pelne noobow.Oczywiscie bohy stracilem :/ <lol>

Goofy91_
16-02-2007, 11:48
Ostatnio siedziałem przed dp i widze kolesia który pisze:
"Seel FS (fire sword)---acept pieniadze and UCH(ultimate chealing rune)..."
to pisze do niego i pytam sie co to te "UCH", a on że to są najnowsze runki leczace playerów, a atakujace potworki, leczy wiecej niż UH i atakuje wiecej niż SD....

Evildragon
16-02-2007, 15:00
ja jak jeszcze bylem newbie to tak wychodze na maina i prubuje exura gran wpisac (kumple miali 18 lvl wiec juz to majom) no i tak prubuje i prubuje az sie wkuzylem i przed dp stoje i wkoncu krzyce czemu ta cholerna exura gran dzialac nie chceX( wszyscy sie ze mnie smiali:D :D po jakims czasie ktos powiedzial ze ten czar jest od 11 lvl:baby:

Gollada
16-02-2007, 17:52
Wczoraj idę sobie z koleżanką do Ab po jedzenie i tak idziemy a tu u jednego z NPC bow i crossbow no to ona pisze "hi" "sell crossbow" i mi mówi patrz tu sis sprzedaje a ja sprzedawałam po 100gp w dp. A ja na to "będe bogata bo mam tego dużo w Dp" potem ja dla sprawdzenia napisałam "hi" "sell crossbow" i taka Uhahana że będę bogata bo 5k zarobie na jakiś łukach.. A Ta dojrzała że NPC pisze buy a nie sell i sie zabawa skończyła. Wracając całą drogę śmiałyśmy się z tego że powiedziałam "będę bogata"...

Profesionalek
17-02-2007, 17:04
Moja najśmieśniejsza przygoda to była przygoda taka:
Byłem se 18 sorcem.
Grałem u kolegi.
Postanowiłem pojść na poh.
Zconvincowałem se snejka.
Gdy byłem przy świątyńce zobaczyłem pełno ludzi w niej.
Nagle wychodzi z rogu gs.
Mówie koledze że i tak mnie ubije to zrobiłem atack.
Zapomniałem że snake tez atakuje.
I nagle Gs przeżucił się na snejka.
A potem na innego człowieka i tak Snejk mi uratował życie.
Teraz jak spotykam snejki to ich nie zabijam .:D

ReplayZameq
17-02-2007, 17:19
Heh, ja kiedyś stałem se w dp, szukając wormsów, zobaczyłem że obok mnie jakiś 8 lvl wyciąga na stolik golden armora i sie mnie pyta czy to dobre :D! A ja na to: Eee.. to jest słabe daj mi to. A on ok. Dałby mi jakby jakiś 33 knight przylazł i powiedział mu że to jest dobre i kupi to za 24k. A ten 8 lvl na to co to jest 24k :D:D:D . Szkoda że nie wiedziałem co było dalej bo kicka dostałem i sie wlogowac nie umiałem ;/

Galera_Warrior
17-02-2007, 20:20
Najzabawniejsze? Byla to bodajze tibia 7.5 lub 7.6, razem z 2 kolegami zlurowalismy pod dwarf bridge 3 gsy i 2 drag lordy. Ale w tym najlepsze byly chwile jak padaly 50 lev~ na jedno combo. Milo wspominam czasy bez anty luringu, bo to odnoobialo o 90% servery.

BeNcHaKeR
17-02-2007, 20:50
Ja na rocku moim Rook'Gook

Newbie:Ej ty
Ja:?
Newbie: co to jest trap?
Ja:Trap to po angielsku znaczy pułapka np widziałeś filmik jak taifuna devilry vision Trapneło ?
Newbie:Chyba widziałem u kolegi a dasz się trapnąć?
Ja:Nie..
Newbie:To ty mnie trapnij
Ja:Ok

Sebaoth
18-02-2007, 18:44
Raz jeden gracz wział runkę chamelon i zamienil sie w Aol'a i wszedl na podwyszrzenie w carlin( tam gdzie są małe mieszkanka i piwo i wino) i całe carlin tam pobiegło w ciagu 5sec. wszystko opustoszało.:)

Linnona1
18-02-2007, 20:53
Spotkałam gostka w thais który jest z Venore i chciał wrócić i nie wiedział jak no to mu mówię żeby mnie zaatakował i gdy to zrobił zabijam go a on się nie opiera i mówi -A co to da? :D Potem gdy go zabiłam spytałam się -I co? on na to -Jestem, udało się! :D Ja na to -Podziękuj to podziękował pęcawka była :D :D :D :D :D :D Jeszcze kilka razy myślałam że człowiek to potwór kilka razy zamieniony kilka razy normalny :D

Thebill
18-02-2007, 22:15
@Linnona1
Właściwie to jakiej ty płci jesteś?
Raz piszesz chciałam raz chciałem...

Gollada
20-02-2007, 00:55
Zawsze grając w Tibie przeżywam wszystko.. No tak mówię do mamy "Mamo Many mam mało!" no szybko mana fluid i jest spoko. Za minutę sąsiadka przybiega i mówi do mojej mamy "Ma pani może mannę". "A no córka też właśnie potrzebuje, a nie wiem o co jej chodzi..:D:D "
[sąsiadce chodziło jej o kaszę mannę]

Tak mi się śmiać zachciało, że myślałam że się zesikam.. :D:D:D

Drudka
20-02-2007, 14:35
Z qmplem ktory mnie wprowadzil w Tibiie postanowilam isc "poexpic". 1 dzien na mainie moze 5 wogole na Tibii... idziemy idziemy patrze a jakas laska (Amazon :) ) naprzeciwko nas.... wiec normalnie do niej "hi".... qmpel do mnie ze mam nie gadac tylko ja bic bo dedne.... ubil ja sam idziemy dalej kolejne Amazonki tylko ze akurat jego za cel wybraly :D kolejno padaja a ja sie zaczynam na kumpla drzec ze ma je przestac bic bo one mu nic nie zrobily i... obrazilam sie na niego na serio po tym jak mi powiedzial ze wie co robi :D Do tej pory mamy z tego niezla polewke :) No coz... pierwsze chary roxor :D

aubrey
21-02-2007, 20:27
Najzabawniejsze? Byla to bodajze tibia 7.5 lub 7.6, razem z 2 kolegami zlurowalismy pod dwarf bridge 3 gsy i 2 drag lordy. Ale w tym najlepsze byly chwile jak padaly 50 lev~ na jedno combo. Milo wspominam czasy bez anty luringu, bo to odnoobialo o 90% servery.
nie klamX( X( X( X(
jest to niemozliwe poniewaz:
-gs by was dogonil i zabil (chyba ze mieliscie 5 bp uhow i zmarnowaliście je)
-a zreszta ktore wy macie lvl jak tacy odwazni jestescie zeby 2 lord dragi i 2
gs'y zlurowaliscie?X( X(

Ghost111
22-02-2007, 12:43
Wyszedlem kiedys swoja 1 postacia z rooka (knight) kumpel co mnie wprowadzil powiedzial zebym do ab szedl. Ja tymczasem bylem w Carlin ,a ze on 2 dni wczesniej expil swoim pallkiem na ofie i odblokowal mi mapke to ja myslalem ze to jest ab wiec szedlem tam a nie do ab. padlem od pierwszego napotkane serka.

Vitt of Danera
22-02-2007, 14:19
To ja se kruca matka skiluje i patrze co na trade ludzie pisz i nagle jakies 16 lv:
World trade your danera my pythera NO PARCELS !!

Brechty miałem z tego takie ze z krzesla sie zwalilem ;]

sat
22-02-2007, 18:24

jak ja slysze takie glupoty to mi sie noz w kieszeni otwiera

-Mixawik-
22-02-2007, 23:05
Muah
Moje pierwsze dni w Tibii i na Mainie, expiłem na evul monsterach: Goblinach:evul: i Postanowawiłem, że wejdę na samą góre i patrze stoi kolo, no to ja do niego Siemka (jak na newbie przystało) a on mnie zabił ;/, postanowiłem, że pujdę zapytać się go czemu to zrobił, no to weszłem i pisze "Dlaczego mnie zabiłeś?" (a w tedy pisałem strasznie wolno) i kiedy nacisnełem enter i spojżałem na ekran zauważyłem, iż znów zostałem zabity, no to dałem sobie spokój i więcej tam nie poszłem.Potem na tibia.pl oglądałem sobie Potworki i skapnełem się, że ten mój "koleżka" to potwór xD (czyli Hunter xd)

A nie dawno widziałem jak jakiś noobek pisał na trade
Noobek [11]:na wzgorzu jest pk ale musimy isc tam wszyscy zeby go pokonac poniewaz jest on bardzo silny !!
Odrazu sobie przypomniałem moją historię :D

Jeszcze kiedy indziej byłem z 2 kumplami na "cyckach", a że była to starsza tibia to bodajże 11 druid mógł robić uh'y, i hmm'y też w okolicach tego levela (w tedy można było pozwolić sobie na expienie z hmm'ami).Tak wyglądało położenie run w moim Bp
HMM,HMM,UH,HMM,HMM,HMM,UH,UH
No i jak oczywiście się domyślacie kiedy Hmm'y się zkończyły, uleczyłem Cyklopa xD kumple mieli ze mnie polewke przez całe wakacje xD

Było jeszce wiele zabawnych rzeczy na początku mojego "tibijskiego życia"
:cup: :cup: :cup:

Linnona1
23-02-2007, 16:01
ja się uśmiałam ostatnio jak gościu z npc się próbował targować :D

Mazix
24-02-2007, 21:17
@aubrey

1.Nie umiesz czytać?
Zlurowali 3 gs'y i 2 dle.

2.Nie koniecznie by ich zabiły. Ja swoim noobocharem dla ciekawoście zajrzałem na PoH ... 2 Giant spiderki goniły mnie z 10 minut , po czym dopiero zaczęły atakować .

3.Level ma w opisie.

4.Edytuj Posty...

@Benchaker

Mógłbyś mi wyśłać link tego filmiku? Z góry Dzięki.

Edit: Jak nie macie nic śmiesznego do powiedzenia to nie piszcieX(

Nutria
24-02-2007, 22:16
Kiedyś jak czytałam ogłoszenia na trade zobaczyłam ,,Sell golden armor! (plx don't look at my lvl)" Zaraz popatrzyłam na lvl... Miał ósmy lvl! Nie wyszedł nawet z Roka, a sprzedawał cos takiego! Jestem ciekawa, czy ktoś sie nabrał :-))

Royalkowaty
24-02-2007, 22:56
Nie wiem czy to pasi ale:
Na zamku przyszedł 8 druid i dostał od zerka za 181 ^^

Lootneły mi 2 volc rody jak byłem na AC(quest Venore) z 2 ostatnich witchów

Expiąc pallem na bh przyszedł ziom i pisał leave or i relog to my friend GM char

Targał XxX lootbaga, jak mu zabrali poowiedział ALL BANNED!

Albo gość na elysia*byłem newbie*:(21 druid 27mlv~)
31 sorc walili sie z 29knightem(7,5)(mino archer VS pałka na sorca)
Walą sie walą, dali mi PT, więc doszłem,po czym poszedłem po SD(zamiana 2uh za 1sd).To najpierw padł mino a potem tamci xD

Criel
25-02-2007, 01:03
To Dzisiaj w nocy odbyłem ciekawą rozmowę. On chyba myślał że jestem noobem :PP

23:48 Criel [18]: a jakie eq masz?
23:50 Larak Knia [44]: royal helmet ,g armor,g legs,stell bots,boohy,mms,fire axe,d lance,p am,g ring
23:50 Criel [18]: co daje g ring?
23:50 Larak Knia [44]: nic ale fainie
23:50 Larak Knia [44]: wyglada znalazlem w trube jak mms i golden lesg
23:50 Larak Knia [44]: w bp byl
23:51 Criel [18]: <wow>:D
23:51 Larak Knia [44]: wiem
23:51 Larak Knia [44]: szczescie
23:51 Criel [18]: wielkie ;D
23:51 Larak Knia [44]: na cyckach koles dedl mialem wtedy 15 lvl
23:51 Larak Knia [44]: na tych wakacjach
23:51 Larak Knia [44]: w sierpniu
23:51 Criel [18]: i bylo g legs i mms ?
23:52 Larak Knia [44]: tak
23:52 Larak Knia [44]: i golden ring
23:52 Larak Knia [44]: jedzienie i z 20k
23:52 Larak Knia [44]: i jakies pierdoly
23:52 Larak Knia [44]: bo mana fluid butelki
23:54 Criel [18]: Ja cie nie moge ale szczescie
23:54 Larak Knia [44]: wiem
23:54 Larak Knia [44]: z 400k wtedy
23:54 Larak Knia [44]: na wakacjiach
23:54 Larak Knia [44]: a koles przyszedl z 1 puzniej
23:55 Larak Knia [44]: patrzyl na mie
23:55 Larak Knia [44]: i blagal zebym mu oddal
23:55 Larak Knia [44]: 12 sorcer
23:55 Larak Knia [44]: z takim eq

G Legs i MMS :PP z 15 lvl :P przy sobie 20 k i pierdoły :PP na Calmera (Non-Pvp)

Remciol
25-02-2007, 02:40
No to moje śmieszne historie są takie:

1. Stałem sobie w dp thais i koleś rzuc BoH na skrzynke depozytu, po czym mówi free items! chwilkę później "hushuhsuaha noob i won't give it" po czym po kilku sekundach położył Bohy pod siebie a ja mu je ujebałem xd.
Ale fart miałem :P

2. Sprzedałem carlin sworda za 15 k bo powiedziałem kolesiowi że to bright sword :P

3. jak zaczynałem grę trafił mi się wielki fart. koleś pod siebie rzucił bag. Zakosiłem mu to, i patrzę (bag ważył 98 000+ cap) a tam tak: 40 bp blank rune, 32 bp uh itp. po czym sprzedałem te rzeczy i kupiłem sobie mfy i na 17 lvl zrobiłem 30 mlvl i się tym podniecałem xd. po czym padłem 2 razy i powiedziałem że świat pvp nie ma sensu i zakończyłem tam grę xd

4. na rooku nie wiedziałem co to PACC i się pytałem wszystkich "co to za ubranie jak je można mieć? (chodziło o tibię 7.5, outfit z ta pelerynką)
gdy dowiedziałem się co to PACC to się pytałem czy ktoś się ze mna podzieli xd

DaRkenstea
26-02-2007, 19:15
Moja przygoda to była taka: pierwszy raz gralem w tibia i mialem 8lvl sorcem.
Zaczolem chodzic sobie na cyklopy bo mi sie troche nudizlo.Gdy jaks noob zaczal blokowac respawn cyklopow to sie wkuzylem i poszedlem pozwiedzac wyzsze pietro Mount Sterrum.Cyklop wzail mnie w pulapke i dostalem deda:(.
Byłem strasznie wkuzony i postanowilem wrocic po moje rzeczy. Niestety znowu mnie zbloczyl cyklop i drugi ded.

A nie az tak dawno robilem sobie runy w kazzo i zeby miec wiecej miejsca na blanki to wyzucilem moja line.Poszedlem po fooda i cos mnie tak skusilo zeby wejsc do kanalu za piwiarnia w kazzo bo tam jest quest. Questa wykonalem ale potem czekalem ok.pol godziny az mnie stamtad ktos wyciagnal

Super_Stefan_PvP
26-02-2007, 23:14
Ja Będąc Jeszcze NewBie Moim 2 Charem Na Galanie Miałem Farta Koleś Z Tibią Kończył I Oddawał Itemy Za Free(K-arm 0o Crown Helmet,Fs,6k Itp) I Miałem Fuksa I Mi Dał Jak Się Podnieciłem Tym Fsem (Miałem Skille Po 20) i poleciałem Na
Zamek Na Mino Guardy B) I Spadłem Na 25 hp I Mnie Jakis Sorc Z Hmm Dobił I Padłem I Mi Fs I Crown Helmet Wypadł Jaka Nerwica Mnie W Pokoju Wziela!8o 8o 8o 8o
Chciałem Normalnie Sie Zabić

Teraz To Juz ani MYsle Od Tego Scierwa Paść xD:D :D :D :D

InfernoDevil
03-03-2007, 17:09
1.Pewien noob muwi ze jesli nabijesz 1000lvl:D to ci sie dla ciebie nowy swiat odblokuje i tylko ty tamn bedziesz gral8o
2ten sam noob(mojego kumpla kumpel) zaczol grac cos kolo 2 i skonczyl o 22:00 z przerwa na papu:) i chyba nikt nie zgadnie ile lvl nabil:evul: :evul: z 1 na 2:D :D 8o

RAULITO
04-03-2007, 15:58
Jak kiedys wyszedlem na maina, mialem oczywiscie 8lvl i mowie "Dajcie sos na poczatek", oczywiscie myslalem ze pisze dajcie cos na poczatek. ludzie z dp mieli taki ubaw ze nie wiem B)

Blader19948
05-03-2007, 16:43
ja to miałem fajną sytucję na main'a "
Jak zawsze bo efektywnym expieniu ide do depo sprzedać bear paw'y i inne pierdoły i oczywiście posępić się jak się leją goście przed depo wchodze se do depo i wystawiam: wolf paw ,honeycomb,bear paw i monotaur leather
jakiś gość nagle staje przedemną i mówi "-free items"
no to ja lece do tego goscia on wychodzi z depo zebrało się przynim chyba 4 newbie ,a on "exevo gran mas vis" i

You are dead

Linnona1
05-03-2007, 18:15
Właśnie miałam ciekawą rozmowę z noobem:
Noob: chcesz paca/
17:05 Linnona [12]: jak?
17:05 Adenus [10]: o witam
17:05 Adenus [10]: masz gg?
17:05 Linnona [12]: nie
17:05 Adenus [10]: hmmmmm
17:05 Adenus [10]: bo
17:05 Adenus [10]: ja
17:05 Adenus [10]: jestem
17:05 Adenus [10]: zawodowy
17:05 Adenus [10]: haker
17:06 Adenus [10]: i moglbym Ci zrobic 24 lvl i pacca
17:06 Linnona [12]: ja podstawowy ;P
17:06 Adenus [10]: chcesz?
17:06 Adenus [10]: heh
17:06 Adenus [10]: chcesz/
17:06 Linnona [12]: znaczy sie amatorski :P
17:06 Adenus [10]: chcesz?
17:06 Linnona [12]: tak
17:06 Adenus [10]: gdzie jestes?
17:06 Linnona [12]: w depo thais
17:07 Adenus [10]: za mna
17:07 Adenus [10]: idz
17:07 Adenus [10]: ?
17:07 Linnona [12]: ok
17:07 Linnona [12]: follow mam
17:07 Adenus [10]: rzeby
17:08 Adenus [10]: zrobic
17:08 Adenus [10]: Ci pacca i 24 lvl
17:08 Adenus [10]: potrzebne sa mi twoje passy
17:08 Linnona [12]: lol
17:08 Linnona [12]: lol
17:08 Linnona [12]: nie sa potrzebne
17:08 Adenus [10]: nie wierzysz
17:08 Adenus [10]: a co Ty sie
17:08 Adenus [10]: znasz
17:08 Adenus [10]: ja jestem
17:08 Adenus [10]: haker
17:08 Adenus [10]: zawodowy
17:09 Linnona [12]: a ja amatorski
17:09 Adenus [10]: to chcesz?
17:09 Adenus [10]: tego pacca i 24 lvl?]
17:09 Adenus [10]: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
17:09 Linnona [12]: gdybyl bys haker zawodowy to bys pez passow i 100lvl
17:09 Adenus [10]: haahahahaah
17:09 Adenus [10]: a co Ty sie znasz
17:10 Adenus [10]: mam rtaki
17:10 Adenus [10]: program
17:10 Adenus [10]: gdzie
17:10 Linnona [12]: co ty schakowales?
17:10 Adenus [10]: wpisuje
17:10 Adenus [10]: nie
17:10 Adenus [10]: ja nie hakuje
17:10 Adenus [10]: !!!!!!!!
17:10 Adenus [10]: tylko do
17:10 Adenus [10]: mego
17:10 Adenus [10]: programu
17:10 Adenus [10]: wpisuje
17:10 Adenus [10]: twoje passy
17:10 Linnona [12]: jakiego?
17:10 Adenus [10]: wlasny
17:10 Adenus [10]: sam zrobilem
17:10 Linnona [12]: to mi wyslij :P
17:10 Adenus [10]: ale
17:10 Adenus [10]: nie rozumiesz
17:11 Adenus [10]: musz
17:11 Linnona [12]: HACKER BY CHOCIAZ WIEDZIAL CO TO WAREZ!!!
17:11 Adenus [10]: na tym wpisac
17:11 Linnona [12]: NOOBIE!
17:11 Adenus [10]: nie to twoja sprawa
17:11 Adenus [10]: chcesz
17:11 Linnona [12]: nara
17:11 Adenus [10]: kurwa
17:11 Adenus [10]: mac
17:11 Linnona [12]: noobie
17:11 Adenus [10]: bb

stanlej1
05-03-2007, 18:17
Noi ja mialem przypadek ooooo8o 8o Jak mielm bras legi nom to wiele i zecy wspanialych co dopiero kupilem to potem zaceli sie upierac np.Crown Helmet oooo ja nie wytrzymywalem az sprzedalem go!!Cena nom niewiem ale zyskalem za tym potem przy innych na mnie sie uwzieli zecach i sprzedalem a liczonc kase zyskalem tyle ile mialem zanim je kupilem i od nowa kupywalem po kolei tylko droszej:( :( :( :(

murarz89
05-03-2007, 22:49
Noi ja mialem przypadek ooooo8o 8o Jak mielm bras legi nom to wiele i zecy wspanialych co dopiero kupilem to potem zaceli sie upierac np.Crown Helmet oooo ja nie wytrzymywalem az sprzedalem go!!Cena nom niewiem ale zyskalem za tym potem przy innych na mnie sie uwzieli zecach i sprzedalem a liczonc kase zyskalem tyle ile mialem zanim je kupilem i od nowa kupywalem po kolei tylko droszej:( :( :( :(

Stary napisz jeszcze raz po woli i po polsku bo nic z tego nie rozumiem :D

Pasztet04
06-03-2007, 17:40
Poszłem swoim pierwszym palkiem na cycce (mialem 20 strzal) , bije je i na 10 strzal jedna sie w trolla wbila xDDDDD

Voon
06-03-2007, 20:52
Podczas krótkiego pobytu w Greenshore zaczepił mnie koleś:

14:59 Prok Troneth [9]: czesc
14:59 You see Prok Troneth (Level 9). He is a knight.
14:59 ja [xx]: hej
14:59 Prok Troneth [9]: chcesy kupic
15:00 ja [x]: co ?
15:00 Prok Troneth [9]: piurka__
15:00 ja [xx]: mam
15:00 Prok Troneth [9]: albo cyar
15:00 Prok Troneth [9]: czar
15:00 ja [xx]: jaki ?
15:00 Prok Troneth [9]: ze zmieniasz sie w smoka
15:00 Prok Troneth [9]: trz glowego
15:00 ja [xx]: nom
15:01 Prok Troneth [9]: chcesz??
15:01 ja [xx]: chce
15:01 ja [xx]: za ile ?
15:01 Prok Troneth [9]: za 100 gp
15:01 ja [xx]: ok
15:02 Prok Troneth [9]: ok
15:02 ja [xx]: no i ...
15:03 Prok Troneth [9]: wyluz 100 gp
15:03 ja [xx]: lol ?
15:03 Prok Troneth [9]: a ja czar
15:03 ja [xx]: ty 1
15:03 Prok Troneth [9]: ok
15:03 You see a blank rune.
15:04 ja [xx]: buhaha noobs -,-

kolo wyłożył blank runke xD
myślałem że umre ze śmiechu 8o
barwo dla ciebie koleś (Prok Troneth)

ZąB
06-03-2007, 23:53
Za czasów tibii 7.4 wybrałem się z kumplem do Thais. Oczywiście dla nas było to kiedyś Thias :P, on mówi że zna droge. No dobra idziemy, przeszliśmy przez dwarf bridge, idziemy dalej jestesmy kolo chatki listonosza i nagle 3 huntery wyskakują xD. Uciekamy, ja zdolalem uciec, ale on nie xD. Potem mi pisze na priv idz po moje rzeczy. Mówie no dobra, zawrcam i mnie tez ubily xD. Albo inna historia ten sam ziom zrobil se sorca. Wbil se 10 lvl i idzie kupic hmm i chce robic runy. Ale widzi ze mu sie mana nie laduje >.< i sie wkurzyl dal mi pasy ja wchodze i u mnie tez sie nie ladowala a byl full i mial 10 meatow xD. Stare dobre czasy... ehhhh....

Marsik92
07-03-2007, 16:53
No dobra to ja też zamieszczę moją przygodę.

Pewnego dnia postanowiłem z kumplem potrenić na slimach. Zeby nie bylo nudno kupilem dwie runki chameleon. Na miejscu za pomoca tych run zamienilismy sie w bright sword'y, które mieliśmy przy sobie. Po chwili na resp wbija się dwóch low-lvli no to kolega dla żartu pisze "Free bright sword". Jeden newbie zabił mu slimy, a ja miałem brecht :]

Super_Stefan_PvP
09-03-2007, 15:51
[QUOTE=evreltor;1157463]
Idę sobie na trolle koło Venore, i nagle jakiś pall pyta się mnie "onde thais". Odpowiadam mu "pl?", a on zaczyna mnie bić. Po spostrzeżeniu, że nie mogę mu nic zrobić, zacząłem uciekać. Miałem 10 hp; krzyknąłem "HELP!" obok jakiegoś high lvl-a, którego nie znałem(miał imię Haruf, Harun, Har...?). Zamiast mnie dobić, jednym ciosem zarąbał nerwusa i dał mi jego rzeczy. Dziwny jest ten świat...
A niby Po Co Jakis H-lvl Mial Cie Nawalac Jak Nawet Skulla Nie Miales?

MasterTusk
09-03-2007, 23:14
skiluje sobie juz ok 4h na rotach,nagle miedzy rotami loguje sie osoba,z którą mialem przyjemnosc sobie podyskutowac ;) niestety jego kultura odbiega od norm ;)

21:53 Scythe necromancer [13]: weno se wlasny resp znajdz
21:53 Brudus Niedomytus von smrod [18]: lol?
21:53 Brudus Niedomytus von smrod [18]: bylem tu pierwszy ;)
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
21:54 Scythe necromancer [13]: ja tu juz siedze ponad miesiac
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ehh
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: moja postac ma 4 miesiace ;]
21:54 Scythe necromancer [13]: chuj mnie to
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: mnie tez
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;)
21:54 Scythe necromancer [13]: moj resp i wypad
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: twoj resp....
21:54 Scythe necromancer [13]: albo bede bij orty
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: no to do roboty
21:54 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;)
21:55 Scythe necromancer [13]: taki cwaniak jestes?
21:55 Scythe necromancer [13]: exura
21:55 Brudus Niedomytus von smrod [18]: poprostu nie lubie jak ktos przywlaszcza sobie potworki ;]
21:55 Scythe necromancer [13]: jakie skile?
21:55 Scythe necromancer [13]: 20/20?
21:55 Brudus Niedomytus von smrod [18]: nah
21:55 Scythe necromancer [13]: exura
21:55 Brudus Niedomytus von smrod [18]: 47/44
21:55 Scythe necromancer [13]: hahahaahah
21:55 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
21:55 Scythe necromancer [13]: o jaki noobek
21:56 Brudus Niedomytus von smrod [18]: wiem ze slabe ;)
21:56 Scythe necromancer [13]: chujowe nie slabe
21:56 Brudus Niedomytus von smrod [18]: dlatego sobie trenuje do 70/70
21:56 Scythe necromancer [13]: ale nie tutaj
21:56 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ehh
21:56 Brudus Niedomytus von smrod [18]: niewiem co ci to daje =\
21:57 Brudus Niedomytus von smrod [18]: jak sie odsune to przypuszczam ze zabijesz mi rotki ;]
21:57 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
21:57 Scythe necromancer [13]: to dobrze kurwa myslisz
21:57 Brudus Niedomytus von smrod [18]: heh
21:57 Scythe necromancer [13]: mysle ze powinienes poszukac sobie wlasnych rotow
21:57 Scythe necromancer [13]: exura
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: to nie sa twoje roty ;] to jest arena dla wszystkich
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: nie rozumiem o co sie tak bulwersujesz
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: zaraz ci sie zrespia nowe
21:58 Scythe necromancer [13]: no to ich zara nie ma
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ehh
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: pewnie przyjdzie twoj kolega i zabije ;)
21:58 Scythe necromancer [13]: exura
21:58 Brudus Niedomytus von smrod [18]: mam nadzieje ze on bedzie troszke bardziej kulturalny
21:59 Scythe necromancer [13]: jak ma dobry humor
21:59 Scythe necromancer [13]: ok
21:59 Brudus Niedomytus von smrod [18]: jutro zaczyna sie weekend to niema powodow do kaprysnego humoru
21:59 Scythe necromancer [13]: exura
21:59 Scythe necromancer [13]: jupi
22:00 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ?
22:00 Scythe necromancer [13]: ale nie lubie jak ktos sie w*******a w moj resp
22:00 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ehh
22:00 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ale popatrz:
22:00 Brudus Niedomytus von smrod [18]: skiluje sobie tu od 4h
22:00 Brudus Niedomytus von smrod [18]: nagle ty sie logujesz i mowisz ze ja sie wpierdolilem w twoj resp?
22:00 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
22:01 Scythe necromancer [13]: ja tu skilluje od polowy sierpnia
22:01 Brudus Niedomytus von smrod [18]: juz na dole powinny byc 2 roty
22:01 Scythe necromancer [13]: wchodze i widze ciebie
22:01 Scythe necromancer [13]: i co?
22:01 Brudus Niedomytus von smrod [18]: mowiles ze twoja postac ma miesiac
22:01 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;]
22:01 Scythe necromancer [13]: ze od miesiaca tu skilluje nobku
22:01 Scythe necromancer [13]: czytac sie naucz
22:01 Brudus Niedomytus von smrod [18]: zreszta wiesz...tu bardzo duzo ludzi skilluje ;)
22:01 Brudus Niedomytus von smrod [18]: o lol
22:01 Brudus Niedomytus von smrod [18]: popatrz na to:
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: 22:01 Scythe necromancer [13]: ja tu skilluje od polowy sierpnia
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: 22:01 Scythe necromancer [13]: ze od miesiaca tu skilluje nobku
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ehh ;)
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: 22:01 Scythe necromancer [13]: ze od miesiaca tu skilluje nobku
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
22:02 Scythe necromancer [13]: od polowy stycznia
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: mowiles ze od polowy sierpnia ;)
22:02 Scythe necromancer [13]: w sumie to mozesz juz isc
22:02 Scythe necromancer [13]: zara nie ma tych rotow
22:02 Brudus Niedomytus von smrod [18]: tak,to fakt
22:03 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ech szkoda ;)
22:03 Scythe necromancer [13]: no mi tez przykro
22:03 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ale teraz chyba rozumiem dlaczego skilujesz tu na non pvp...na pvp pewnie ludzie niewytrzymywali twojego ego i huncili cie =\
22:03 Brudus Niedomytus von smrod [18]: heh
22:03 Scythe necromancer [13]: siema
22:03 Brudus Niedomytus von smrod [18]: trudno
22:03 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;]
22:03 Scythe necromancer [13]: :D
22:03 You see Marin Slysal (Level 19). He is a sorcerer.
22:03 Marin Slysal [19]: siema
22:03 Scythe necromancer [13]: dzieki
22:03 Brudus Niedomytus von smrod [18]: tgak btw
22:03 Marin Slysal [19]: ziom,
22:04 Marin Slysal [19]: wal sie huju
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: naucz twojego kolege
22:04 Marin Slysal [19]: i s*******aj
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: troszke kultury
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: lol
22:04 Scythe necromancer [13]: hehe:D
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: -.-
22:04 Scythe necromancer [13]: wyjazd nobie
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: 22:01 Scythe necromancer [13]: ze od miesiaca tu skilluje nobku
22:04 Marin Slysal [19]: mam cie w kroku
22:04 Marin Slysal [19]: huju
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
22:04 Marin Slysal [19]: lol
22:04 Marin Slysal [19]: buhaha
22:04 Scythe necromancer [13]: xD
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: pomylily mi sie ctrl +v
22:04 Marin Slysal [19]: on tu juz 2 miech
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;]
22:04 Marin Slysal [19]: huju
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: mowil ze od stycznia
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;)
22:04 Scythe necromancer [13]: to papa pedalku
22:04 Marin Slysal [19]: exura gran
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: nvm
22:04 Marin Slysal [19]: idz pizdo
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: smieszni jestescie
22:04 Scythe necromancer [13]: wiemy
22:04 Marin Slysal [19]: i ty
22:04 Brudus Niedomytus von smrod [18]: poczekajcie,prosze
22:04 Marin Slysal [19]: pizdo
22:05 Marin Slysal [19]: na co
22:05 Brudus Niedomytus von smrod [18]: zaraz podam wam link do forum tibii pl
22:05 Marin Slysal [19]: jak padniesz
22:05 Brudus Niedomytus von smrod [18]: z nasza rozmowa wklejona...smiesznie bylo
22:05 Brudus Niedomytus von smrod [18]: ;]
22:05 Marin Slysal [19]: i co
22:05 Brudus Niedomytus von smrod [18]: czekajcie
22:05 Scythe necromancer [13]: spoko
22:05 Marin Slysal [19]: lol
22:05 Scythe necromancer [13]: tylko szybko:D
22:05 Marin Slysal [19]: exura gran
22:05 Brudus Niedomytus von smrod [18]: exura
22:05 Brudus Niedomytus von smrod [18]: k
22:05 Marin Slysal [19]: fast Xd

wlaczyl sie jego kolega,który również kulturą się nie popisał :)

akcja toczyła się na Luminerze[non-pvp i niektorzy za duzo sobie pozwalaja ;)]

podalem link koledze który zabił mi roty,oto reakcja:

22:12 Marin Slysal [19]: lol
22:12 Marin Slysal [19]: ty pojeb
22:12 Marin Slysal [19]: a wiesz ze jestes u gm
22:13 Marin Slysal [19]: za blokowanie
22:13 Marin Slysal [19]: masz skile 48buhaha
22:13 Marin Slysal [19]: on ma 63
22:13 Marin Slysal [19]: a ty 48

Nadzienie
11-03-2007, 09:37
Przeglądam sobie TRADE bo szukałem akurat ekipy na 'Deserta' A tu jakiś NooBek...

Noobek: Bay fiszing rod

Pozdro xD

dambibi
12-03-2007, 19:42
opowiem wam moją akcję siedze w Carlin w depo i przyczepia sie do mnie brazol(Lung Shire)........
Lung Shire:buy eqipe!!
Darcs Sunris:what eqipe :p
Lung Shire:byu legs
Darcs Sunris: what legs ? plate?
Lung Shire: aham
Lung Shire: yes
Darcs Sunris: offer
Lung Shire: offer
Darcs Sunris: i dont know you offer
Lung Shire: trade(dał na trade 20gp)
Darcs Sunris: noob?
Lung Shire: yes
Lung Shire: legs pliss
Darcs Sunris: no for 20 gp!!
Lung Shire: not
Lung Shire: oi

I jak wam sie podoba?Ja miałem dobre 10min beki :cup: :D

TaifunIII
12-03-2007, 23:58

a to dobre, dawno się tak nie usmiłem ^^
A tak wogule to co w tym dziwnego...??

Gawroon
13-03-2007, 00:42
a to dobre, dawno się tak nie usmiłem ^^
A tak wogule to co w tym dziwnego...??

Sam nie wiem które jest żartem; pierwsze czy drugie. Jeśli drugie to prawda to radzę - nie graj w tibię, przynajmniej będzie mniej lagów. Z góry dzięki.

Chociaż może to zrozumieli - jako skrot o d HELMet.

KyL0
13-03-2007, 17:52
Dzisiaj siedzę sobie na rotach nabijając soula (z moim levelem można sobie jeszcze na roty pozwolić ;P) i nagle wpierdziela się noobek. Powiedziałem mu kulturalnie, żeby się ulotnił. A ten do mnie:
16:40 Jezyks of Guardia [13]: wana die noob?
16:40 Jezyks of Guardia [13]: my 2 har 60lvl elite knight
16:40 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: buahahahahahahah
16:40 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: to jest non-PvP leszczuniu
16:40 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: możesz mi naskoczyć :d
16:41 Jezyks of Guardia [13]: a ty mi mozesz wylizac pizdo jebana
16:42 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: buahahahahahahahaha
16:42 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: :DDDD
16:42 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: bedziesz gwiazda
16:42 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: znajdziesz sie na tibia.pl :D
16:42 Jezyks of Guardia [13]: ignore
16:43 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: to ty umiesz wlaczyc ignore? 0.o
16:44 Jezyks of Guardia [13]: ignore
16:44 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: juz mnie 2 minuty ignorujesz ponoc
16:44 Kylo Sorcerer of Guardia [19]: :D

Mam bekę do teraz :D

Shor'tugal
14-03-2007, 16:57
noobek: pl?
ja: tak
noobek: ja tesz

Jakbym sam sie niedomyslil po zapytaniu :D

dominik10
15-03-2007, 09:17
(na pierwszej stronie)
Z rok temu jako newbie poszliśmy na zamek kolo Ab. Qmpel, który wiedzial o tibii najwięcej (czyli tyle co wcale) prowadził. Wyskoczył zerk i w 10 sekundach wszyscy padliśmy :]. Chciałbym wiedzieć jak sie pewien człowiek ucieszył widząc 3 trupy koło zerka xD.

Ta sama ekipa co up. Po 16 lvl. Mielismy ambicje i poszlismy na ds'a. Ja jako knight, qmpel (niby) znajacy tibie sorc i druid, nasz kolega. Myslelismy , ze skoro jest nas 3 to spoko se poradzimy. Przy dziurze znow byl dylemat kto 1 -.-' Niby bylem knightem ale skille po 30. Pierwszy padl druid. Bez utamo gryzł piach po 2 hitach. Pozniej Sorc (na ok. 3-4 hity) Ja ucieklem widzac, ze koledzy kopnęli w kalendarz xD

buahahahaha 8o ja dsa pojedynczego na 9 sorku ubilem juz pare razy serio :cup:

dominik10
15-03-2007, 09:35
A moja sytuacja to o jaa...
1. Latam sobie po tibii.pl i na zamku kolo ab pod hunterem na mane se czekalem... a zaraz taki noob (ktorego do teraz chce rooknac nawet) mi zerka podstawil.
2. Ubilem witcha a z ostatnich 2 mi volcanic zlecial i ... ide ja otworzyc a tu mi z 15 valkyrii i z 10 amazonek mnie leje i mi k arm zlecial oczywiscie go odzyskalem ale jakis noob juz wszystko prawie podedal a ja juz zgarnalem rzeczy ze mnie :P.
3. Siora zawsze pyta za ile to chodzi a jak to a jak tamto i raz nie zapytala tylko gosc wcisnal jej ze k arm (warty 4k) chodzi po 6 k i kupila go.
4. Kumple to lolki calkowite ... jeden z nich szedl do dziury bo nie wiedzial co tam jest i nagle z 8 dsow i od razu You are dead. Tak 3 razy i mu dragonbreath zlecial. Nastepnie z nowym dragonbreathem i 3 bp run na draga tez 2 razy padl. A za 3 razem ja nim poszedlem i odzyskalem wszystko (doswiadczenie).
Albo qmpel idzie i nagle pk. No to zalatwili go to nic (16 sork) idzie na nich ze mna i jeszcze raz padl (do 14) i z rzeczy cennych z 2k nie mial NIC. :P
5. Najlepiej jak wiara sella b roba za 10k a ja jak go sellam to za 20k. :P

dominik10
15-03-2007, 09:56
Kiedyś w dp, koleś chciał zaszpanować Royal Helmetem. No i wyjmuje go, kładzie na dp, zabiera spowrotem. Ale niewyżyty koleś był, wykłada jeszcze raz, i... nie trafił :D Jakiś sprytny typek podwinął i tyle go widzieli. A szpaner biegał po depo krzycząc "Wracaj to moje!!!!!!!! Dam 1 crystal!". Całe dp sie z niego śmiało.

Inna troche śmieszna, troche żenująca sytuacja, była jak założyłem gildię. Pierwsi członkowie (bez skojarzeń), ubierali się oczywiście w mój outfit. Śmiechowo to wyglądało, co podchwycił jakiś h level i z jego inicjatywy całe depo chodziło ubrane tak jak ja :]

A inna sytuacja jak koleś twierdził, że mieszka w tym domku za trollami i uprawia grządki, dlatego marchewki tam są. 8 level, jak coś.

Przypomnialo mi sie jak qmpel gral u mnie i gosciu dal ostatnia rozczke tylko nie pamietam czy dla sorca czy druta i ... gosciu mu na to parcele i jak posiadasz rozczki wywalal parcele to wywalil tez rozczke:P.

Albo jak gosc chcial siore wrobic i powiedzial ze on ma domek w miejscu z kluczem na questa fanfare :P.

Ja kiedys dalem przypadkowo gosciowi zdaje sie luk albo dwarven shielda jak jeszcze bylem nowy to byla strata. Ale wczesniej jakis inny gosc podarowal mi itemy na asterze warte z 2k.

Astral55
15-03-2007, 21:42
ja: chcesz kupic dwarven shield B)
on: a ile to wali :confused:
ja: .. X(
ja: to jest shield X(
on: aha :)
ja: no to kupisz :]
on: wciaz nie wiem ile to wali :confused:

sat
16-03-2007, 02:49
kiedys trzepie nocke na tibbi i podbija jakis brazyl. gadka szmatka o duperelach i w koncu on rzuca haslo "i have cyclope ai? " no i normalnie zaniemowilem....

Shinodin Barthez
19-03-2007, 18:57
Ja(do jakiegos gościa którego chciałem pkować) : pl ?
Noob: sim
Ja : idiot br ??
Noob: sim

Ohhhh ludzie :/

EMbet
19-03-2007, 19:14
Ja przed chwila zaliczylem klasycznego ROFLa i przypomnialem sobie, dlaczego przestalem grac na Furorze.

Do rzeczy - pekowalem jakichś noobów postacią, którą grałem jakiś rok temu. Wychodząc z dwarfów, spotkałem 91 rp (Xaelael Bruth) który zaczął mnie bić i mówić "pay". Okoliczne nooby zbiegły się próbując mnie zabić (byłem 33 druidem, już 32). Jednego zaesdekowałem, niestety, zaliczylem kombosa od Xaelaela i padlem. Kilka minut później, weszłem na tibia.com z przyzwyczajenia lookając na listę dedów. Klikam Xealael Bruth, i co?

Account information:
Real name:Kamil&Marzena

Szybki post na forum Gamemasters, gość ma miesiąc wakacji ^^.

Teraz tylko mały niewinny liścik "nie zadzieraj ze mną następnym razem. A jak tam miesiąc wakacji?" oraz post na forum Furory.

Gość ukrył postać, bana nie widać, ale łatwo sprawdzić, że jest - przez miesiąc napewno się nie lognie :D .

Również imię mojej postaci mogę podać - Infernal Kain. Nie pamiętam, czy mam w podpisie, czy zmieniłem - nie istotne.

W każdym razie jak dla mnie taka zemsta jest lepsza od jakiegokolwiek loota. B)

pankracyXD
21-03-2007, 14:23
1. Mam kolege ze szkoły który ma 206lvl . Pytam się go :
-Jakie masz eq???
-Co???
-Eq!!
-Co to jest???

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
(Naprawde ma 206 lvl bo z nim expilem)

2. siedze w depo w carlin a jakas baba z 9lvl krzyczy "BUY MPA 100gp"

3. Koles na Rooku na servie no-pvp do mnie: masz deda na mainie

4. Jak bylem noobkiem (13lvl - knight) ide se na ghost land a tam koles z 8 lvl do mnie:

- Masz isc ze mna na demony zeby mi bloknoc
- Lolu po pierwsze mam 13 lvl a po drugie predzej bym sam na orshe poszedl
niz ci usugiwal
- Mam 849057082788675 lvl (czy jakos tak) masz isc ze mna
-no wiesz ja w przeciwienstwie do ciebie umiem zobaczyc jakimasz lvl
- taaaak?, (pokazuje mi na tradzie brass legi) mam golden legi to znaczy ze mam lvl 849057082788675 (czy jakos tak)

Mroku
21-03-2007, 16:35
-Jakie masz eq???
-Co???
-Eq!!
-Co to jest???

hahah....ktory ots?

4. Jak bylem noobkiem
byles?....

Shinodin Barthez
22-03-2007, 18:17
17:13 Tira Yeka [10]: buy arbalest
17:13 Callic Jann [11]: english plx

buahahahaha :D

Xeremon
22-03-2007, 20:30
Aaaa to był mój pamiętny pierwszy desert quest:)
No to zebraliśmy ekipę i idziemy. Ja nie wiedziałem gdzie iść po wejściu pod ruiny tej chałupy na Jakundaf desert, więc pytałem się ich czy napewno wiedzą gdzie iść. Oni TAK TAK WIEMY JUZ 100 RAZY ROBILEM!!!111. No dobra to idziemy. Odrazu jak weszliśmy to dwóch wpadło w panikę bo zobaczyli, że nie ma rope place:D No i zrezygowani idziemy dalej. Wpadliśmy do kolejnej dziury, w której nie ma rope place, a przed nami biegają zerki. No jakimś cudem je ubiliśmy. Zostałem tylko ja i jeden knight (Sachel [PZDR]:) ) no to idziemy i doszliśmy jakimś cudem do Miejsca z 4 teleportami za zamkniętymi drzwiami (szczeże powiem, że niewiem co to za quest...) Wiec na guild chacie zaczynamy blagac kogoś o pomoc. I przyszedł taki jeden Kozak i mówił, że mamy wracać do miejsca w którym wpadliśmy na te zerki. Jakimś cudem doszliśmy. Patrze a Knighta, który był zemną zabiły zerki, które zaraz przezucily się na mnie. 8o No i myślę sobie, że zaraz te osiłki zrobią ze mnie jajecznicę I CO? NAGLE POJAWIAM SIĘ NA GORZE8o
Okazało się, że Kozak z naszej gildii ropnął mnie w ostatnim momencie. :cup:
Do dzisiaj się dziwie w jaki sposób udało mi się z tamtąd wyjść...

Super_Stefan_PvP
22-03-2007, 20:58
Ja dziś skilując moim knightem przeglądałem kanał trade i widzę
19:45 Zack Em'eryt [13]: kupie bp kolorowy !! thais!!
I Sprzedal mu zielonego bp za 100gp i 5 snowballs :)

Thebill
22-03-2007, 21:29
Oryginalnie napisane przez pankracyXD
-Jakie masz eq???
-Co???
-Eq!!
-Co to jest???

Moze tak sepleniles ze cie nie zrozumial?

Sir_aloh_knight
22-03-2007, 21:56
a ja milem sytuacje że kolega niewiedzial jak sie depo nazywa i sie go pytam gdze jestes a on w rsssss choc do mnie a ja gdze rssss a on an dp mówil rsss8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

prof.Toudi
22-03-2007, 22:25
@ UP

leżę.

@ Topic

Pewnie nie jedna osoba dała się zabić w ten sposób. Miałem chyba jakoś 100 HP (grałem Czarodziejem) i jakiś człowiek powiedział mi że mnie wyleczy, tylko muszę kliknąć na niego prawym i na siebie. Oczywiście ten ktoś miał pod sobą fiolkę z trucizną i tak o to padłem na oczach xx ludzi w Carlin.

pankracyXD
23-03-2007, 20:16
Moja niedawna rozmowa z noobkiem :::::

ja: pl
noobek: tak
ja:no jestem polakiem, co chcesz
noobek: ja tez polak
ja: no fajnie ale co chcesz
noobek:a nic tak se mowie

..........
to bylo dosc wkurzajace chocby z tego powodu ze bylem na expowisku i nie mialem czasu gadac bo bylem poison i mialem 6hp

NiePrzecietny
23-03-2007, 20:56
Niektore wypowiedzi mnie zwalily z nog
tera ja powiem
Ide sobie na Tomby I jakis ziomek do mnie mowi ARMOR!! OR DIE!!! a ja do niego przeciesz to non pvp
a on do mnie "zara ci sprzedam kopa w klate to bedziesz mial non pvp Dawaj armor"
spadlem z krzesla

skinny98
24-03-2007, 22:28
LOL fajna historia B) B)
Ja mialem kiedys cos takiego. Chodze sobie po zamku kolo ab i expie. Patrze a jakis typek (nie zdazylem zobaczyc ktory lvl) ciagnie za soba lootabaga. Ja ustwailem sie w tym korytarzy w ktorym jest juz wyjscie na powierzchnie. wzielem z ziemi pustego baga i jak koles rzucil na ziemie swojego lootbaga to ja mu chyc na niego pustego baga. nic sie nie skapanął. poszedl dalej z pustym bagiem a ja pozniej probowalem ze zdobycza dojsc do ab niestety zaraz po wyjsciu zostalem okradziny XDD

Ascaron
27-03-2007, 18:39
JA RAZ miałem śmieszną ale nie miłą sytuacje byłem newbie a w 2005 roku i poznałem cool kolegę i powiedział mi że ma hate i pozwoli mi w niej mieszkać i pokazał mi ją a to był ten zamek na senji co tam questa na broad sworda można zrobić i ja byłem debil i gdy już musiałem iść spać to zostawiłłem moje eq w jakiejś skrzynce na tym zamku wtedy najbardziej warty był serpent sword w tej skrzynce na drugi dzień loguje się i nic nie ma i okazało się że mi ukradł jakiś koleś co se questa wykonywał :D

NeX_Zabuza
30-03-2007, 02:20
A ja kiedyś, dawno dawno ok. 2 lata temu, jeszcze będąc newbie, chodziłem po Carlin. Wszedłem do kanałów i leje bugi, bije, bije i nagle jakiś bug idzie ale ma inną nazwe. To i go leje, nic mu nie zabieram, a on przeciwnie dużo mi. To ja uciekam z kanałów, a on za mną. Chce do dp, ale nie mogę wejść i jakiś typek, mówi żebym uciekał, bo mam PK, a wtedy nie wiedziałem co to i jakoś tej czachy nie zauważyłem. Po minucie PK znikło, podziękowałem koledze. I dopiero pózniej dowiedziałe się, że ten Bug to był człowiek (utevo res ina "Bug).

Jeszcze innego dnia, pierwszy raz spotkałem smoka. I wale z HMM up/down. (16 drutem) i leje leje, aż nagle nie wyszedłem xD Tego dnia padłem 4 razy, 2 na smoku. I zmieniłem postać na palka.

tez mialem taka akcje

siedze w kopalni na poziomie z soldami i 1 guardem
patrze idze guard z innym imionem a ja w nogi dalem look na niego i
You see Gregor. (Lvl 26) He is a sorcerrer.

Kimo36
30-03-2007, 20:10
Pewnego pięknego dnia ja i moich 2 kolegów zaczeliśmy grac na galanie.
Ja już zaczynalem sie wczuwać w otoczenie tibii jeden z kumplów był już calkowicie obeznany a trzeci był to po prostu ( nie pitbull ;p) noob.
Expie sobie i main. jest superowo. Oczywiście ten qmpel bardziej obczajony odemnie już dawno na mainie a ja druid. nazajutrz noob (drugi qmpel) zrobil palka.Z początku szły takie , msg typu "you advanced in distance fighting" i mówil mam już 40 i zrobie 60 . Ja , że nie zrobi. on sie upiera że zrobi.
Ja tylko buźka -.-. Po chwili "You advanced in distance fighting". Tak z 10 razy. Myśle myśle może zrobi. Zaraz patrze na godzine. Noob co chwila to samo wklejał ( tego samego advance ).
12.00 wychodze na dwór. Next zmyślona opowieść. Różdżki dopiero co świerzo po uptade i noopek do mnie że istnieje różdżka co wali tak samo jak sd i ma 10x10 kratek zasięgu ;D

A teraz coś o mnie w roli nooba.

Newbiewskie czasy.... ide palkiem na dwarfy pohuncić. Brass set i soldier helmet.
Jak na mnie to skarb. Miałem windowsa XP i podzielone konta.
Expie sobie i zbieram muchroomy i gp.
Po chwili siora "Daj mi na chwile kompa bblebleble"
Ja na to "ale na chwile?"
jak zwykle "ok"
przelogowała użytkownika. 30 minut póżniej siora shodzi z kompa, ja patrze "You Are dead"
Zapomniałem dać loga xD

Pawelekmag
31-03-2007, 11:40
A ja jak kupiłem sobie mpa, poszedłem poexpić...Wszystko dobrze, tylko podchodzi Mateusz Dragon Wielki, trapuje mi dl-e, dragi etc...Mówi żebym mu dał to mpa(bo od niego kupiłem).Ja mu daje,a on trapuje mi demona...(sam tam expiłem,tylko piętro wyżej)Ujebałem tego demona,a w środku...mpa,mms i g legs...Nie powiedziałem mu tego z wiadomych powodów...:cup:

A potem oddał mi to mpa,przeprosił i było all ok. Co w tym śmiesznego??
10:36 Mateusz Dragon Wielki [305]:Hciałbym cie pszeprosic,bo bylem zly i cie okradlem z npa.

Samethus
31-03-2007, 13:23
A ja jak kupiłem sobie mpa, poszedłem poexpić...Wszystko dobrze, tylko podchodzi Mateusz Dragon Wielki, trapuje mi dl-e, dragi etc...Mówi żebym mu dał to mpa(bo od niego kupiłem).Ja mu daje,a on trapuje mi demona...(sam tam expiłem,tylko piętro wyżej)Ujebałem tego demona,a w środku...mpa,mms i g legs...Nie powiedziałem mu tego z wiadomych powodów...:cup:

10:36 Mateusz Dragon Wielki [305]:Hciałbym cie pszeprosic,bo bylem zly i cie okradlem z npa.

HAHAHAHHAAHA Ale z ciebie thief :)

Voon
31-03-2007, 16:16
@2up:
To było żenujące (-.-) - a przy okazji - tego demona to swoim 20 sorkiem ubiłeś ?

@topic
Do mnie podczas expienia przyczepił sie jeden brazol i zaczął gadke od Br?. Po mojej odpowiedzi (NO) zaczął wymieniać wszystkie kraje południowej Ameryki. To sie kolo namęczył :p

Pawelekmag
01-04-2007, 15:08
@2up:
To było żenujące (-.-) - a przy okazji - tego demona to swoim 20 sorkiem ubiłeś ?

@topic
Do mnie podczas expienia przyczepił sie jeden brazol i zaczął gadke od Br?. Po mojej odpowiedzi (NO) zaczął wymieniać wszystkie kraje południowej Ameryki. To sie kolo namęczył :p

(-.-)nie,swoim 95 master sorkiem,nicku nie podam -..-

Ganci.
01-04-2007, 18:30
Nie pamietam czy to aby napewno najsmieszniejsza historia ale co mi tam :

Poszlismy z kumplami na gsy ( to bylo za czasów jak 21 lvl mógl na nich expic a one byly jeszcze brazowe i straszne ). On mial 40 royala a ja 16 pallka newbie. Biegniemy z gsem biegmiemy i sie na mnie przezucil. Biegne z nim raz wciskajac dól a raz lewo i tak bez przerwy. kumpel rzucil podemnie t ringa a gs na niego z poison fielda. zaczol mnie doganiac i konczyla mi sie mana na vity. Patrze a na drodze lezy steel helmet ( O.o ) podnioslem go ale jednoczesnie zatrzymalem sie na sekunde i gs mnie dopadl. zostalo mi 5 hp i sie przezucil na kumpla. Mysle sobie hahahaha ale mam szczescie, poszlem jedna kratke nizej i wjebalem sie do dziury z dragiem tam na might ring quest.

patrze co mi wypadlo... dobra, bp.... brass legi i mój cenny steel helmet;( ;( ;( ;(

Farfi
03-04-2007, 08:32
Ja byłem wtedy newbie (11 sorc). I poszedłem sobie na cycki, obok Thais. Idę a drogą, a tu patrze... Fire elemental! To ja w nogi! Podbiegam do jakiegoś gościa który akurat szedł w tamtym kierunku. I mówie mu ,żeby tam nie szedł bo tam jest fire elemental. On sie zaśmiał i powiedział ,że ktoś go sobie przyzwał:D

------------------------------------------------------------------------------

Mój kolega poszedł poexpić. I coś długo nie wraca. Zadzwoniłem do niego, a on mówi ,że dedną. Miał UHy ale nie ustawił ich sobie w hotkeysach. I nie trafił w siebie UHem. HAHAHAHAHA :D

Astral55
04-04-2007, 21:33
(-.-)nie,swoim 95 master sorkiem,nicku nie podam -..-

bo on nie istnieje -.-

Super_Stefan_PvP
10-04-2007, 20:33
Tak to jest jak sie chary kupuje kupilem chara all great a tu ni z tąd ni z owąd
pisze mi jakis koleś oto rozmowa(ja To Sir Fior) :
19:09 Sir Fior [20]: co?
19:09 Hell Riider [20]: sztechu to ty
19:09 Sir Fior [20]: nie sztechu
19:09 Hell Riider [20]: a kto
19:09 Sir Fior [20]: nie znasz
19:09 Hell Riider [20]: nie
19:09 Hell Riider [20]: kto
19:09 Sir Fior [20]: nie znasz mnie
19:09 Hell Riider [20]: hujtaj
19:10 Hell Riider [20]: hujtaj
19:10 Sir Fior [20]: ?
19:10 Hell Riider [20]: ??
19:10 Sir Fior [20]: nieee
19:10 Hell Riider [20]: cieslak
19:10 Sir Fior [20]: to nie zaden twoj kumpel
19:10 Hell Riider [20]: a kto
19:10 Hell Riider [20]: hujtaj to ty
19:10 Sir Fior [20]: NIE!
19:10 Hell Riider [20]: wiem
19:10 Sir Fior [20]: NIE ZNASZ MNIE!
19:10 Hell Riider [20]: przedstaw sie huju
19:10 Sir Fior [20]: kurwa
19:10 Sir Fior [20]: o co ci chodzi?
19:11 Hell Riider [20]: przedstaw sie huju
19:11 Hell Riider [20]: abbo
19:11 Hell Riider [20]: albo
19:11 Hell Riider [20]: prot
19:11 Sir Fior [20]: Exura
19:11 Hell Riider [20]: hujtaj to ty nikomu nic nie powiem
19:11 Sir Fior [20]: to nie ja
19:11 Hell Riider [20]: ciacho
19:11 Sir Fior [20]: nie znam zadengo hujtaja
19:11 Sir Fior [20]: nie ja tom postac kupilem
19:11 Hell Riider [20]: ciacho to ja barnej
19:12 Hell Riider [20]: huju
19:12 Sir Fior [20]: twoj kumpel teraz gra na candi
19:12 Hell Riider [20]: shakowales
19:12 Sir Fior [20]: NIE
19:12 Hell Riider [20]: shakowales
19:12 Hell Riider [20]: pisze
19:12 Hell Riider [20]: raport
19:12 Sir Fior [20]: to pisz
19:12 Hell Riider [20]: do
19:12 Hell Riider [20]: gm
19:12 Hell Riider [20]: tak bo ja koledze
19:12 Hell Riider [20]: ja
19:12 Sir Fior [20]: zapytaj kolegi
19:12 Hell Riider [20]: sprzedalem przedstaw sie ablo pisze raport
19:12 Hell Riider [20]: jakiego
19:12 Sir Fior [20]: z candi
19:12 Sir Fior [20]: nie pamietam nick
19:12 Sir Fior [20]: zapuytak
19:13 Sir Fior [20]: kumpla
19:13 Hell Riider [20]: jak go kupiles
19:13 Sir Fior [20]: czy od niego dzisiaj postac kupil : Stodola SIe Pali
19:13 Hell Riider [20]: e mial na imie hultaj
19:13 Sir Fior [20]: to moj 2 char
19:13 Sir Fior [20]: nie
19:13 Sir Fior [20]: Inaczej
19:13 Hell Riider [20]: huju
19:13 Hell Riider [20]: ta
19:13 Sir Fior [20]: Zapytaj kumpla tego co gral tym charem
19:13 Hell Riider [20]: postac jest juz shakowana
19:13 Sir Fior [20]: to zobaczysz
19:13 Hell Riider [20]: 2 tygodnie
19:13 Sir Fior [20]: ?
19:13 Hell Riider [20]: za ile sprzedal
19:14 Sir Fior [20]: za 5k
19:14 Hell Riider [20]: serio
19:14 Sir Fior [20]: k arma i k axe
19:14 Sir Fior [20]: SERIO
19:14 Sir Fior [20]: ja nie klamie
19:14 Hell Riider [20]: e to ja prawdziwy
19:14 Sir Fior [20]: zapytaj Go
19:14 Hell Riider [20]: wlasciciel tej
19:14 Hell Riider [20]: postaci
19:14 Hell Riider [20]: dam
19:14 Hell Riider [20]: mi
19:14 Hell Riider [20]: pasy
19:14 Hell Riider [20]: do
19:14 Sir Fior [20]: o?
19:14 Sir Fior [20]: co?
19:15 Hell Riider [20]: pasy daj bo to ja prawdziwy wlasciciel
19:15 Sir Fior [20]: hmm
19:15 Sir Fior [20]: lol
19:15 Sir Fior [20]: uwazaj bo uwieze
19:15 Hell Riider [20]: prosze
19:15 Hell Riider [20]: bede
19:15 Hell Riider [20]: ci
19:15 Sir Fior [20]: nie klamiesz
19:15 Hell Riider [20]: wdzieczny
19:15 Hell Riider [20]: nie
19:15 Hell Riider [20]: dam
19:15 Hell Riider [20]: ci
19:15 Hell Riider [20]: co
19:15 Sir Fior [20]: nie dam ci nic spytaj kumpla
19:15 Hell Riider [20]: zechcesz
19:15 Hell Riider [20]: ok
19:15 Hell Riider [20]: ok
19:15 Sir Fior [20]: a ja nic nie daje
19:15 Hell Riider [20]: daj mi apsy
19:15 Sir Fior [20]: nie
19:15 Sir Fior [20]: <Ignore>
19:16 Hell Riider [20]: bo w tym tkwi problem jakiego kumpla
19:16 Hell Riider [20]: prosze nie
19:16 Sir Fior [20]: w czym?
19:16 Sir Fior [20]: tkwi?
19:16 Hell Riider [20]: prosze nie dwaj ignore
19:16 Hell Riider [20]: blagam
19:16 Sir Fior [20]: lol
19:16 Sir Fior [20]: ok
19:16 Hell Riider [20]: OPOWIEM CI CALOM
19:16 Hell Riider [20]: HISTORI
19:16 Sir Fior [20]: to mów
19:17 Hell Riider [20]: KOLEGA KUPIL ODEMNIE TAM POSTAC I TWIERDZI ZE NA 2 DZIEN PASY MU NIEWCHODZILY I MAM MU JUTRO ODDAC KASE
19:17 Sir Fior [20]: <lol2>
19:17 Sir Fior [20]: juz wieze
19:17 Sir Fior [20]: to jakie ten char mial eq?
19:18 Sir Fior [20]: i... ?
19:18 Sir Fior [20]: co nie wiesz nic nie miales
19:18 Sir Fior [20]: nie miales tego chara
19:19 Sir Fior [20]: to co chcesz tego ignore?
19:19 Hell Riider [20]: prosze zrob cos z tym
19:19 Hell Riider [20]: nie plz
19:19 Sir Fior [20]: niby co mam robic?
19:19 Sir Fior [20]: co?
19:20 Sir Fior [20]: ej no?
19:20 Hell Riider [20]: powiec temu kolesiowi co odniego tam postac kupiles ze dwoeidzxilei sie ze jasprzedal tom postac
19:20 Sir Fior [20]: ja nawet nie pamietam jaki tamten koles mial nick
19:20 Sir Fior [20]: ^^
19:21 Sir Fior [20]: nic nie mowie
19:21 Sir Fior [20]: a tobie mowie cya
19:22 Hell Riider [20]: okej?
19:22 Sir Fior [20]: nie okej
19:22 Sir Fior [20]: CYA
19:22 Sir Fior [20]: <Ignore<
19:22 Hell Riider [20]: nie
19:22 Sir Fior [20]: kurwa
19:22 Hell Riider [20]: 2 cc
19:22 Sir Fior [20]: powiedz jasno do dupy juzki co ty chcesz?
19:23 Hell Riider [20]: chcem zebyc napisl do tego kolesia co kupiles tom postac jak sie nazywa i tylkoto
19:23 Sir Fior [20]: nie pamietam nicka tego kolesia
19:23 Sir Fior [20]: wiec BYE!
19:24 Hell Riider [20]: kurwa
19:24 Hell Riider [20]: e
19:24 Sir Fior [20]: nie kurwuj mi tu
19:24 Hell Riider [20]: ty mario
19:24 Sir Fior [20]: co?
19:25 Sir Fior [20]: wez koles mnie nie denerwuj

a dokladnie za kilka minut napisal(a) do mnie fire cekoladka i sie pieprzyla dokladnie tak samo , ale niestety dalem clear window xd

Raditz Saiya-jin
10-04-2007, 20:52
No to suuuuuper. Więcej takich rozmów, naprawdę mega interesujące jest czytanie takich rzeczy.

Super_Stefan_PvP
10-04-2007, 21:07
No to suuuuuper. Więcej takich rozmów, naprawdę mega interesujące jest czytanie takich rzeczy.

Te noobki ciągle do mnie piszą wiec postaram się coś dorzucić xd

@Down : nie wyczułem ^^

Shinodin Barthez
10-04-2007, 21:11
nie wyczułeś ironi ?? ;)

Adrio PL
12-04-2007, 12:02
ja miałem że 13lev pokazal w depo thais glden amora i wciągu sekundy tłum noobów i kupców sie obok niego zebral a jeszcze większy tłum kiedy pokazał:fire axe,dragon lance i dragon shield chciał sprzedać golden amora za 1000 gp bo znalazł na ziemi i myślał że to śmieć;) :D :D :D :D

kawik1
12-04-2007, 13:09
właśnie się zdażyło coś takiego:
typka wyciąga hmm gościu podchodzi i mówi: buy, co to daje?
na to typka: atak na to on:jak wali za 4 to kupuje na to typka 55gp a on idzie do depo i wraca i mówi: nie mam, mam tylko 3 crystale
EDIT:
12:45 Valaus [11]: zrobie 100 bagietek

TaifunIII
14-04-2007, 23:50

Tak a krowy latają

Pluto_92
15-04-2007, 16:24
Ja miałem śmieszną sytuację :) Wyreżyserowali ją na Neranie 60 MS i mniejszy poziomem Knight. Stałem niedaleko depo w AB, koło bugów. Nagle biegnie owy MS... uciekając przed bugiem i krzycząc coś w rodzaju "HEEEEEEEEEEEELP! BUG WANTS KILL ME!!!" Zaś obok biegł knight krzycząc "ZARAZ POBIEGNĘ PO POMOC!!" :) Oczywiście bez Polskich znaków. Skończyło się na tym, że dostałem kicka z Tibii, a po wlogowaniu się buga nie było :)

Jarasek9595
17-04-2007, 16:32
Gościu miał 53lvl na guardii i ja chciałem od niego kupic
knight armor i pisze trade a on co to wogule jest:)

BeaciaSD
18-04-2007, 19:32
Moja najsmieszniejsza bylo jak kiedys jakis gostek zamienil sie w MPA i wszedl na dach. Oczywiscie wszystkie noobki polecialy po parcele.Jeden wszedl i mowi: Boooshe co to za MPA ze niemozna go do plecaka wziac?? xD 8o

Deathbringer
19-04-2007, 22:54
Jesli chodzi o aldore:
W starym gh naszej gildi (czyt.Dark Mansion od gildi Destruction Team) postanowilismy urzadzic mecz pilkarski Poland vs Sweden. Zebralismy 22 osoby ( po 11 z kazdej narodowosci ) i zaczelismy grac. Mecz zakonczyl sie o ile dobrze pamietam zwyciestwem nas polakow.

Jesli chodzi o inne swiaty na ktorych gralem troche mniej to jedyne co mi dobrze utkwilo w pamieci to zajscie ktore mialo miejsce calkiem niedawno na celescie. Pewien jegomosc na 19 lvlu z glownym charem pewnie jakims h lvlowcem sprzedawal soft bootsy i avengera (swiezo po poi pewnie ;)) Ow jegomosc wpadl na genialny pomysl ze wzbudzi poruszenie noobow jesli zacznie wychodzic od skrzynki na chwile i z powrotem wracac. Zalozyl time ringa i nic sobie nie robil z noobow czyhajacych na najmniejszy jego blad. Wszystko by sie skonczylo dla niego dobrze gdyby nie to ze jakis tam szczesciarz w tym czasie gdy na chwile nasz pechowiec opuscil skrzynke zalogowal sie i jak latwo sie domyslic stanal tuz tuz przy rzeczach wartych na celescie niewyobrazalne pieniadze. A ze jest to server non pvp to chyba wiadomo ze tych itemow , ktore zbyt odwazny pechowiec zostawil na skrzynce nikomu nie odda ;).

Z bogiem.

urs/de~

Zombiakus
20-04-2007, 13:31
@up
taa wygraliśmy po karnych :P.
Jeśli chodzi o jakieś śmieszne wydarzenie to pamiętam jak pewien 25 lvlowiec z aldory (pieluszkowiec albo heike nie pamietam juz) kupił sobie nowiutkiego dragon shielda i myślał, że ów niesamowity artefakt ochroni go przed olbrzymim pająkiem i bez problemu go zabije. Wiadomo chyba jak to się skończyło ;)...

Smolsky
20-04-2007, 21:43
Śmieszne sytuacje? Było ich wiele.

Wiele dotyczy mnie jak całkiem "zielonego" gracza.

Miałem pustą Vial. Użyłem jej na Bug'u (Martwym oczywiście) i zauważyłem zielona substancę.
"Jakiś nowy napój... Suuper, trzeba spróbować" i łyknąłem se ;)
Zdziwienie moe było wielkie 8o Hehe... Później sprzedałem cały bag bottle of Slime za 20 gp jakiemuś nowemu naiwniakowi. Gościu wypił odrazu wszystko :o

Co do tych "kucharskich" testów to sprawdzałem jeszcze błoto i krew :]

Następna sytuacja sięga świętej pamięci 15 lvl gdzie to miałem FF i PF. Chciałem sprawdzić jak to działa, ale poza miastem. Strzeliłem PF w dziurę... Nic, a teraz FF... Nic. Schodzę i Przywitały mnie ciepłe i trujące pola 8o Dziwienie moje było wielkie ;)

Inna śmieszna sytuacja zdarzyła się na wyspie Folda, gdzie to wyciągnąć chciałęm z dziury przyjaciela który nie miał liny , a wyciągnąłem Frost Trolla 8o "Facet, ale żeś się zmienił"

Wcześniej w czasie odwiedzin Kuzynki w Thais zobaczyłem "zwierzę" RAT (Takiego nicka miał gościu) To zaatakowałem go. Facet położył mnie 3 strzałami 8o Straciłem wtdey P Aromr. Ale się zdziwiłem jak dostałem Skulla za zaatakowanie "potwora" :D Wtedy jeszcze nie wiedziałem że jest taki czar :baby:

Hm... NIc mi więcej się nie przypomina. Było jeszcze kilka sytuacji na Rooku, ale nie kojarzę dokładnie

Koniec wykładu (Ale żem sę rozpisał...)
Druid Smolsky Żegna was :mag:

Shedrox
20-04-2007, 23:03
xD tera mi sie przypomnialo jak moj ziom taki stary gdy sie uczyl grac w tibie to myslal ze jak zrobi na kims skulla to znaczy ze chce go zaprosic do vipow. lachane mialem coniemiara;p

TaifunIII
21-04-2007, 00:27
Moja niedawna rozmowa z noobkiem :::::

ja: pl
noobek: tak
ja:no jestem polakiem, co chcesz
noobek: ja tez polak
ja: no fajnie ale co chcesz
noobek:a nic tak se mowie

..........
to bylo dosc wkurzajace chocby z tego powodu ze bylem na expowisku i nie mialem czasu gadac bo bylem poison i mialem 6hp
I w tym momencie spadłem z krzesła <lol>

Deathbringer
21-04-2007, 10:08
I w tym momencie spadłem z krzesła <lol>

fascynujaca rozmowa nieprawdaz ;-)?

Sorrcc
21-04-2007, 10:14
Raz z kumplem gralismy on wygral a stawial noble a ja dwarvene i wygral polozyl to na srodek bo nie mial cap i go loglo :P :baby: :cup:

Super_Stefan_PvP
21-04-2007, 18:50
http://www.allegro.pl/item186398183__tibia_mace_okazja_.html
Ostatnio mi się nudziło i wszedłe na allegro i wpisałem tibie...
<ROTFL>
tak się smiałem że mało szyby nie wyleciały <HueHueHueHe>

KUBA222
21-04-2007, 20:40
No więc tak wbiłem level 13 w Koozordon i myślę sobie że trzeba pójść do Carlin po Serpent Sword(wybrałem się) znalazłem sprzedającego Idę po pieniądze a tam jeden gość wypłaca(nie wie jak)mowie mówię mu że (withdraw)on chciał 4500
czyli(withdraw 4500)powiedział tak a potem (yes)stało obok mnie 4 ludzi.
Wypłacone pieniądze położyło mu pod nogi nikt sie nie skapował a ja wszystko zabrałem.

Wychodzę z banku a jakiś koleś fire sworda sprzedawał od razu kupiłem.

Ubawiłem sie strasznie szczerze się wyrażąc Głupek z niego bo miał pełen bag.(hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahaha):cup: :D

Valderor
23-04-2007, 22:12
Spotkałem dziś nieprzeciętnego człowieka:

21:05 Lard Rayn: co mam zrobic zeby byc druidem?
21:05 You see Lard Rayn (Level 8). He is a druid.

wrogonastawiony
27-04-2007, 20:26
Oto monolog pewnego talenta kierowany ofc do mnie ;d Stoje sobie w dp a tu nagle podchodzi ziouu i mi nawija:

Stopa ziom [11]: pl
Stopa ziom [11]: polak
Stopa ziom [11]: kto polak
Stopa ziom [11]: oodaj to
Stopa ziom [11]: bo ci narypie
Stopa ziom [11]: ty geju
Stopa ziom [11]: twoja stara jest latwa
Stopa ziom [11]: kazdy ja rucha
Stopa ziom [11]: ja tez
Stopa ziom [11]: simeszny jestes
Stopa ziom [11]: twoja stgara ma kutasa
Stopa ziom [11]: twoja stara
Stopa ziom [11]: no
Stopa ziom [11]: sory
Stopa ziom [11]: a ajk sie wysyla paczke
Stopa ziom [11]: sory myslalem ze mi zabrales paczke
Stopa ziom [11]: naprawde
Stopa ziom [11]: to jak sie wysyla

Oo

Sachar
27-04-2007, 21:24
Oto monolog pewnego talenta kierowany ofc do mnie ;d Stoje sobie w dp a tu nagle podchodzi ziouu i mi nawija:

Oo

a moze pomiedzy te jego slowa swoje powstawiasz i z twojego noobienia sie posimiejemy?

TaifunIII
27-04-2007, 21:53
Spotkałem dziś nieprzeciętnego człowieka:
21:05 Lard Rayn: co mam zrobic zeby byc druidem?
21:05 You see Lard Rayn (Level 8). He is a druid.
Buahhahahahahahahahah ;D
Nie no koleś niezłe ;D buehehhehe

MiXer
27-04-2007, 22:07
Napisalem do nooba żeby mi dał swoje passy, a on mi dał i zarobiłem pleat armoura!!!11111 :cup: :] B) 8o :D :D :D :cup:

wrogonastawiony
28-04-2007, 09:50
a moze pomiedzy te jego slowa swoje powstawiasz i z twojego noobienia sie posimiejemy?

A wiesz co to jest monolog ? Pewnie zamiast na polskim siedziec to wbijales KoLeJnY LeVeL :D

W sumie to pomiedzy ktoras jego msg napisalem "przysnilo ci sie" ale to nieistotne..

@up
O qwa ale rzeznik z ciebie :O

Marionus
30-04-2007, 13:57
No ja dzisiaj na trade widze
Noobek[8]: Sell MPA 16x, Golden Helmet x4, MLS x15, itd wszystko co najlepsze
Ja[20(bez takich ze mam maly lvl)] Co ty gadasz debilu niektorych itemkow w ogle sie nie da zdobyć.
Coś tam dalej sie klucil ze to niby ja jestem noob i mowi ze to wszytsko z 1 Questu, i na koniec:
Noobek[8]Ale na OTS wszytstko!!

wiesz ze da sie to all zebrac

Bocaccio
02-05-2007, 11:35
Do mojego kumpla na Candii (35 lvl knight) podchodzi koleś, który mu wcześniej slimy ubijał i mówi:
XXX: Ja już 3 slimy ubiłem, a ty jeszcze ani jednego.

:D

Sorcer_Pips
02-05-2007, 14:33
Ja widziałem na Trade: Buy Miecz

Kolega Jack Naemion powiedział do mego kolegi z reala: Jedna krataka ruzga

Ja zamiast powiedzieć że trzeba piłkę napompować to powiedziałem coś takiego: Trzeba piłkę napompopować xD

No i to chyba all xd

Grzybiarz
02-05-2007, 14:59
Moj qumpel kiedys na Mainie kupile studded legi za 300gp:p , ale lol z kolesia, albo beho shield za 4k, a crown helmet za 6,5k hahahha
Myslalem ze padne jak mi to powiedzial.Byl niezly ubaw

Grzybiarz
02-05-2007, 15:01
:pJa widziałem na Trade: Buy Miecz

Kolega Jack Naemion powiedział do mego kolegi z reala: Jedna krataka ruzga

Ja zamiast powiedzieć że trzeba piłkę napompować to powiedziałem coś takiego: Trzeba piłkę napompopować xD

No i to chyba all xd
Zioooom koles takie cos
Sell klucz do karlin slort klest:p

Ciekawy10
03-05-2007, 17:28
Moj kolega kiedys jak byl newbi zabil trolla na rooku. Zoabzcylo to pare noobów. Zaczeli krzyczec zeby ich niezabiją (bo taki mocny niby bo zabil trolla) ipowiedzieli ze bedo mu placic.8o Nadal mu placili jeszcze na mainie:D

Szczepi
05-05-2007, 17:13
@up
No to na mega noobków musiał natrafic bo to aż żal :D

Wojta$
09-05-2007, 00:14
Mi zdazylo sie:
1 sytuacja
Ide sobie ide a tu nagle koles do mnie dawaj itemy moj wojek to GM bana dostaniesz

2 sytuacja
Ide se z cycow a tu nagle jakas banda 10-9-8 vl idzie i spiewa "na questy gogo" i grajo na instrumentach :] ide za nimi dla jaj a tu na witcha na amazon camp poszli i ten witch zabil all tylko 1 osoba przerzyla :p i ze strachu tak uciakala :D

:kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon:

Rynienka
12-05-2007, 22:00
Grunt to umieć śmiać się z samego siebie :p A więc pewnego razu poszłam expić na beholderach koło Venore. Koło dziury był fire field. Nie wiedziałam jak sie go pozbyć, i lałam na to wodą :p teraz już wiem ze do tego służy destroy field:D Albo jak byłam na moim pierwszym smoku to z przejęcia, zamiast uhnąć siebie, uhnęłam draga;)

HiStoRy_Of_TiBiA
13-05-2007, 16:19
Ja Miałem Ubaw Z Jednego Brazylijczyka Tak Bardzo Chciał Mi SPrzedać Golden Armor ,że Po 30 min cena spadła do 12k:cup:

Raz z kumplem lurowaliśmy Na Pohu Gs-y i mówiliśmy noobkom że tam jest skarb.Później tylko ubić gs-y i loota zebrać;(

Ja Najbardzie Noobowsko Sie Zachowalem Wystawiając k Arm Na depo I nacisnolem (bo koles powiedzial) ctrl+L 8o

H.S.R.
15-05-2007, 17:05
ostatnio siedze sobię pod moim domkiem przychodzi gość o nicku : Ademkos
i zaczyna nawijać eje ejejj daj mi wejscx d o odmu pzl!! potem : nie zabijajajjz mnie p(r)oszze a potem : ej kolo jak mmnjie wpósckzcisz do domku to dam ci mojma stara !!
Ps.Lepiej nie kupujcie domu w Carlin szczególnie obok Depo ! :)

a ten przypadek miałem już daaawno temu :
jestem w depo w ab
na depo leżal niebieski bag podchodze otwieram i patrze leży w nim 500gp ja pytam się czy ktoś to zostawił i podbiega jednocześnie z 10 kolesi i zaczyna gadać: to moje hu*u , oddawaj to ****u , ty pindo ,lolu noobie jeba**! twoja stara robi mi lahe! ja zostawilem to 500gp i sie wylogowalem potem logam sie
i kolesie sie pluja do tego co wzioł kase że to taifaan dawilary im to dał(grałem wtedy na furorze) i takie tam.
_____
H.S.R.

Natala
20-05-2007, 12:58
Pamietam Jak 1 Raz Weszedlam Na Maina ... Dostalam od Kolegi Scale Armor i Brass Legi :) Clerical Mace :) I Myslalam ze Jestem Dobra (Mapki Nawet Nie Znalam) Szlam Calkiem do Gory Od Carlin az Trawilam na Amazonki i Mnie zaczely Bic :( Napisalam do Kolegi Ze Jakas Dziewczyna Mnie Bije I Nie wiem Za cO :D Potem Okazalo Sie ze To Bym Zwykly Stworek :P (Mi sie tam podoba) :P:cup:

jedrolek
20-05-2007, 15:37
Więc raz szedłem sobie z kolegą.My sie jescze nie znamy na grze za dobrze i idziemy gdzie popadnie. no to poszliśmy na Valkirie tam koło Carlin.I kumpel zaczyna gadać z Valkiria:D . Ja mu mówie żaby uciekał ale on był chyba zajęty pisaniem i niewidział że doniego pisze... No za długo sobie z Valkiria nie pogadal:) . Jak zobczył czerwone życie zaczoł krzyczeć : HELP PK! Jak by tego było mało to krzyczał tak na harmoni -.- ....

Jeri_Irod
20-05-2007, 17:58
Ja nobowi wcisnołem plate seta za 2.5k bo nie wiedział co to nawet k a kase w workach na dp mi rzucał bo nie wiedział nawet co to trade.:evul:

--Cienius--
21-05-2007, 20:33
Kiedys na pvp Koles zaczal mi bic roty (jak trenilem )

Ja: Ty **** i *****
n00b: a ty to ***** i ******
Ja;Duel!!
n00b: sam jestes duel i twoj stary tez

OWNED :D

Zbujca
24-05-2007, 20:27
A ja 2 dni przez hackiem widziałem nooba na 64 lvl :cup: :baby:

I było śmieszne bo napisał 13.21<noob>Szukam equipy na bantuta quest!!!
Nie ma takiego qustea hehehehe

Patrykkk
26-05-2007, 11:19
Buy BoH 20 Gp :D

Shor'tugal
26-05-2007, 15:09
A ja 2 dni przez hackiem widziałem nooba na 64 lvl :cup: :baby:

I było śmieszne bo napisał 13.21<noob>Szukam equipy na bantuta quest!!!
Nie ma takiego qustea hehehehe

Ale z ciebie <cenzura> . Zrobiłby literówke i wielkie halo >.< . Chodziło mu o banuta quest. Czy nie idzie sie tego domyslic? :o

Adil
26-05-2007, 21:45
to akurat zdarzylo sie mojemu koledze, jakis n00b (pewnie kupil przez alegro) sprzedawal giant sworda i zgodzil sie wymienic za wand of cosmic energy. jak kolega mi mowil myslalem ze dal sie w jajo i ze mial two handed sword ale mi pokazal i rzeczywiscie giant to byl.

tera moja sytuacja, kupilem se calkiem sporawy domek, i wynajolem go gosciowi. byl baaaaardzo ufny, wsadzal pelno rzeczy, polozyl swoj k armor crus helmet prawie 30k i inne mniej wazne rzeczy. pewnego dnia dawno dawno temu :p gdy te itemki zniknely w tajemniczych okolicznosciach poszedl i wbil rsa :p

Oharis
26-05-2007, 21:53
20:38 Oharis Sorcer [28]: ab
20:38 Elwino Knight [8]: pl
20:38 Elwino Knight [8]: ???
20:38 Oharis Sorcer [28]: ta
20:38 Elwino Knight [8]: za ile
20:38 Oharis Sorcer [28]: 1.5k
20:38 Elwino Knight [8]: selniesz bp hmm
20:38 Elwino Knight [8]: ok
20:38 Elwino Knight [8]: gdzie jestes
20:38 Elwino Knight [8]: /??
20:38 Oharis Sorcer [28]: wiesz gdzie jest wieza kolo portu
20:38 Oharis Sorcer [28]: ??
20:39 Oharis Sorcer [28]: ja tam w domku stoje
20:39 Elwino Knight [8]: nie
20:39 Elwino Knight [8]: ):
20:39 Oharis Sorcer [28]: ;/
20:39 Elwino Knight [8]: ale w jakim miescie jestes
20:39 Oharis Sorcer [28]: a wiesz gdzie statek w ab
20:39 Elwino Knight [8]: ??
20:39 Oharis Sorcer [28]: ab
20:39 Oharis Sorcer [28]: mapisalem
20:39 Elwino Knight [8]: nie
20:39 Oharis Sorcer [28]: ab
20:39 Elwino Knight [8]: a ty jestes w ab
20:39 Elwino Knight [8]: aha
20:39 Elwino Knight [8]: a ja jestem w thais
20:39 Elwino Knight [8]: jest 1 wyjscie
20:39 Elwino Knight [8]: parcel
20:39 Oharis Sorcer [28]: nie przesylam parcelami
20:39 Oharis Sorcer [28]: jak chcesz to przyjdz
20:40 Elwino Knight [8]: nie
20:40 Elwino Knight [8]: hce mi siw
20:40 Elwino Knight [8]: hce mi siw\e
20:40 Elwino Knight [8]: hce mi sie
20:40 Oharis Sorcer [28]: no to narazie
20:40 Elwino Knight [8]: no to p[rzeslij
20:40 Elwino Knight [8]: co ci szkodzi
20:40 Oharis Sorcer [28]: napsialem ze nie rpzesylam
20:40 Oharis Sorcer [28]: pewnie jeszcze jako pierwszy mialbym to robic
20:41 Elwino Knight [8]: a co nie mnie juz nieraz oszukiwali
20:41 Oharis Sorcer [28]: lol
20:41 Elwino Knight [8]: i co mam tylko 1,5k tylko
20:41 Oharis Sorcer [28]: mi sie wydaje ze to ty bys mnie oszukal
20:41 Oharis Sorcer [28]: na 8 lvl co ci szkodzi
20:41 Oharis Sorcer [28]: takiej postaci nie szkoda
20:41 Oharis Sorcer [28]: dobra
20:41 Elwino Knight [8]: ale
20:41 Oharis Sorcer [28]: narazie
20:41 Elwino Knight [8]: ale
20:41 Elwino Knight [8]: szkoda mi 1,5k
20:41 Elwino Knight [8]: a ty bys se zarobil
20:41 Elwino Knight [8]: przeciez
20:41 Elwino Knight [8]: 1,6k
20:41 Oharis Sorcer [28]: jak nie ty to krtos inny kupi
20:42 Oharis Sorcer [28]: nie martw sie
20:42 Elwino Knight [8]: bo bym dozucil ci 10gp
20:42 Elwino Knight [8]: (:
20:42 Elwino Knight [8]: to hcesz
20:42 Elwino Knight [8]: 100gp
20:42 Elwino Knight [8]: sry
20:42 Elwino Knight [8]: 100 gp bym dozucil
20:42 Oharis Sorcer [28]: nie
20:42 Oharis Sorcer [28]: kurwa nie
20:42 Oharis Sorcer [28]: bo wiem ze mnie osukasz
20:42 Elwino Knight [8]: to wyslesz 1 czy nie
20:43 Elwino Knight [8]: nieoszukam
20:43 Elwino Knight [8]: jeszcze nigdy nikogo nieoszukalem
20:43 Elwino Knight [8]: jestem ministrantem to wienc to bendzie kradziesz
20:43 Elwino Knight [8]: i bym mial grzeh
20:43 Elwino Knight [8]: a ja sie w czoraj spowiadalem
20:43 Elwino Knight [8]: to przeslesz
20:43 Elwino Knight [8]: 1
20:43 Oharis Sorcer [28]: HAHAHA

xD ja sie poplakalem xD

Salarigoth
26-05-2007, 22:04
@up
Beka

Najlepsze to stoje sobie pod depo w carlin moim ed imniej wiecej tai dialog z jakims 8 druidem przeprowadzilem

-gdzie mieszkasz?
-Ankh
-ee to chuj jestes ja tam wole carlin'style

spadlem z krzesla

Kiedys na pvp Koles zaczal mi bic roty (jak trenilem )

Ja: Ty **** i *****
n00b: a ty to ***** i ******
Ja;Duel!!
n00b: sam jestes duel i twoj stary tez

OWNED
Nie no spadlem z krzesla

Saiko17
30-05-2007, 10:27
To mi sie przydażyła kiedyś sytuacja...Szedlem kolo thais ... a tu nagle jakiś 20 lvl mowi do mnie... Gram już miesiąc w tibie...a nadal niewiem ktorym sie skacze...beka jak nie dowiary

Shor'tugal
31-05-2007, 18:21
A ja miałem taką ciekawą sytuacje, że był sobie 11lvl, który sellował woce. Ze mialem q rod to dałem trade q rod za woce ( nie odzywalem sie do niego nic ). Dal accept i zostałem z woce :D ( woce drożdzy od q rod). Ku mojemu zdziwieniu 11lvl miał jescze drugie woce. Położył na dp woce i q rod i pisał cały czas sell. Pytam się czy da rady wyjsc o jedna kratke z dp i wrócić. Zrobił to, lecz niezdarzyłem wykonać sztuczki z potem :baby: . Nastepnie położył q rod na środek dp ( po jego drugiej stronie nikogo nie było, a ja było na południe od niego, również przy dp ). Rzuciłem na roda szybko 20 wormsow i podbiegłem. Zabrałem 20 wormsow spowrotem i q rod. Z tego wszystkiego zdobylem woce całkowicie za darmo :D

Xys
31-05-2007, 21:46
Ja byłem jescze newbie to zobaczyłem valkirie i zaczęła mnie lać a ja
no kill me plz
ale sie dziwie bo niemiala pk 8o8o:o:D:D

Krystian-Wielki-Owner
31-05-2007, 21:55
Mój kuzyn wszedł do Giant Spidera na GhostLandzie bo mu powiedziałem, że jak zejdzie tam to same roty chodza xD padł po 1 hicie. przez tydzień się do mnie nie oddzywał xD

Krystian-Wielki-Owner
31-05-2007, 22:01
aa, i jeszcze jedno xD mój kolega na Aldorze skilował knighta na dwarfach xD przyzedł jakiś noob i zaczął mu je wybijac. Ten jak się nie wku*wił to goscia zaczął jechać a gościu sie przestraszył i do kolegi:
- Kumple? kumple??
xDD
Albo na Securze tam gdzie ja gram, kolega mi przedstawił kumpla z klasy.
Później gadalismy i zapytałem go czy długo zna Łukasza (tego mojego kumpla). A gość napisał, że Łukasz jest "czasem jego chlopakiem" xDD
www.żal.pl xD

Salarigoth
01-06-2007, 01:52
Mój kuzyn wszedł do Giant Spidera na GhostLandzie bo mu powiedziałem, że jak zejdzie tam to same roty chodza xD padł po 1 hicie. przez tydzień się do mnie nie oddzywał xD

Ale beton ...wszyscy zginiemy.

Valderor
02-06-2007, 04:41
To niepojęte, jakich idiotów można spotkać:

03:32 Kindy Falus [35]: tutaj MDW sprzedaje DRAGON SCALE LEGS na honerze mam prosbe tylko nie noobowskie oferty a i za kase wrealu...cena wynosi 1500zl prosze ratujcie mnie

Mocherec
02-06-2007, 11:28
Jak dopiero zaczynalem grac chodzilem sobie po okolicy Thais nartrafilem na miejsce pojednyczego respawnu valkiri i wild warriora. Potwory te jak zostana zabite wygladaja jak zabity gracz. Pomyslalem sobie ze byli tu jacys PK. Zaczalem przeszukiwac ciala. Bylem w niebowziety gdy znalazlem pelno: daggerow (moglem je sprzedac u Sama az za 2gp:p), spearow, brass shieldow.
Napakowalem ile sie da i poszlem spowrotem. Akurat zrespila sie Valkiria. Poszlem do niej aby zapytac sie dlaczego jet tu tyle trupow. Ona zaczela mnie walic. Myslalem ze jest na mnie zla bo ukradlem loota z cial. Wyzucilem szybko wszystko na ziemie i ucieklem. Pozniej opowiadalem wszyskim ze obok takiej jaskini jest kolsiowa PK i ze ma dobry distance bo mocno wali ze spearow. :D:D:D

Pewnego razu moj kumpel dal mi palla na 24 lvl. On mial wtedy knighta na 26lvl z dobrymi skillami. Bylem newbie i wszystkiego sie balem. Kumpel pisze raz do mnie: "Idziemy na Beho??". Nie chcialem byc cykor to poszlem. Zeszlismy na beho. Tak mi sie rece trzesly ze zamiast zaznaczyc beho zaznaczylem mojego kumpla. Myslalem wtedy ze skull wlacza sie automatycznie i zamiast go wylaczyc, wlaczylem go. Zaczalem walic w kumpla. Nic mu nie zrobilem, zadna strzala nawet nie trafila. On wyszedl na gore. Ja chcialem nacisnac na schody ale w tym samym czasie wyszedl jakis koles i zaczelem w niego strzelac. To byl moj pierwszy ded ta postacia ;(

Ten sam kumpel przestal grac w tibie bo 2x zabili go PK jednego dnia i wypadly mu rzeczy typu: fire axe, crown armor, knight legsy, crusader helmet, medusa shield. Nastepna postac - sorka - spotkal podobny los. Ja jednak nie mialem zamiaru przestac grac. Nie wiedzialem ze kumpel oddal komus passy. I raz ten ktos pisze do mnie przez sorca:
- Czesc. Idziemy poexpic?
- Ale miales nie grac.
- Tak sobie weszlem. Wez klucz od Fibuli, pojdziemy. I wez tesh porzycz mi 300gp jesli mozesz bo mi na rozdzke brakuje.
Porzyczylem mu. Jak szlismy na Fibule, niedaleko Hardka "kumpel" zatrzymal sie. Po chwili patrze a obok niego pojawil sie skull i nagle dostalem z SD (na ta rune brakowalo mu 300gp :D:D:D). Niestety dedlem:p. Do dzis sie smiejemy ze zaplacilem za wlasna smierc :)

Gdy bylem jeszcze Newbie to myslalem ze Cycklop to potwor ktorego mozna zbic dopiero od 20lvl bo wczesniej nie da mu nikt rady. Jednak raz na 15lvl druidem wkurzylem sie i poszlem na cyca. Wzialem z soba bp fire fieldow i bp ih. Strasznie sie ucieszylem jak udalo mi sie go zabic. Poszlem na drugiego ale mi sie nie udalo ( nie umialem nawet ustawic hotkeyow).

Kumpel mi opowiadal jak pewnego razu przed dp klucil sie polak z niemcem:
Polak: Noob
Niemiec: S*******aj Polak
Polak: Szmata!!
Niemiec: Ty masz!

Albo raz poszlem z moim kumplem na zerka. Ork zaczal go walic to on schowal sie za skrzynie co staly w poblizu. Zerk rozwalil skrzynie i go zaciukal.
Chwile pozniej kumpel sie mnie pyta:
- Czemu zaje*ales skrzynie.
8o8o8o

Mazix
05-06-2007, 17:30
Piszcie do tego tematu bo coś nie piszecie.
-rozkręcam temat- ^^:baby:

Bartek_Keltera
07-06-2007, 22:48
Ja sobie skilluje w veno na slimach ;P, przychodzi gostek i pisze coś w stylu "ja tu obok ciebie postoje i poafkuje, a mlvl mi urosnie", a ja pisze, że nie ma problemu ;P. Po jakiś 2-3minutach pisze "ej, masz food?" i nic nie odpisuje, ja schodze na dół i czekam aż go slimy ubiją ;] wchodzę a tu jakieś 7 slimów o.0 szybko ciało do dziury, patrze a tam:
-10mf,
-2 uhy,
-jakieś 600gp
-3 meaty ^^

Druga zabawna sytuacja:
Gościu pisze na trade "sell 98bp explo 1k each!" o.0 ja "buy, where are u?" a on, że na ots'ie zostawił xD

I trzecia:
Pierwszy char - widze, że przed dp rzucają itemki, ja patrze plate armor, brass legi itp. ja rzucam na stolik gostka 100gp i pisze "teraz daj mi!" ;/

InfernoDevil
11-06-2007, 23:37
Jest to dialog z 15 lvl knightem
Ja jestem Chose Dragon of Hell

22:17 Jajus Pako [15]: jaki skil masz
22:17 Jajus Pako [15]: ??????????????????????????????
22:17 Chose Dragon of Hell [8]: slaby
22:17 Chose Dragon of Hell [8]: ledwie co z rooka wyszedlem
22:18 Jajus Pako [15]: a ja 40
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: ;
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: aha
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: ja 17
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: do 10 lvl
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: musze miec
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: conajmniej
22:18 Chose Dragon of Hell [8]: 50
22:18 You advanced in shielding.
22:19 Jajus Pako [15]: a ja na roku zrobiłem 30
22:19 Jajus Pako [15]: oczywiście w skilu
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: taa?
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: Sunrise
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: ma
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: 28
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: chyba
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: a ma 100lv
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: no ale moze
22:19 Chose Dragon of Hell [8]: xD
22:20 Jajus Pako [15]: nie
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: i 10 skilli
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: wbiles
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: na main
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: wbijajac
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: 7 lv
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: ?
22:20 Jajus Pako [15]: ale ja miałem już tam paka
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: palla
22:20 Chose Dragon of Hell [8]: ?
22:21 Chose Dragon of Hell [8]: czekaj
22:21 Chose Dragon of Hell [8]: bo nie kapuje
22:21 Chose Dragon of Hell [8]: na rooku miales pallaka
22:21 Chose Dragon of Hell [8]: ?
22:21 Jajus Pako [15]: i zaczynałem od 6 lxl
22:22 Chose Dragon of Hell [8]: fajnie miales
22:22 Chose Dragon of Hell [8]: tez bym chcial
22:22 Chose Dragon of Hell [8]: ;/
22:22 Chose Dragon of Hell [8]: ale niestety jak wszyscy zaczynałem od 1 lvl
22:22 Jajus Pako [15]: no tydzień temu zaczełem
22:23 Chose Dragon of Hell [8]: fajnie xD

Pózniej temu samemu knightowi tłumaczyłem jak się skilluje on powiedział że skilluje zabijając trole jak najszybciej można to najszybciej lecą skille 8o8o:D

Sanyol_Master
12-06-2007, 14:42
27:78 Matełusz Dragon Wjelki [1] : siema,to ja matełusz dragon wjelki,chakneli mnie i wszystko stracilem,dasz mi te bochy co pokazywales na depo???/?/? plx plx bende twoim slugom

zalosne niektore "opowiadania",czesto jest tak ze sie z kogos smiejecie a jak pokazujecie rozmowe to wychodzi ze to wy jestescie noopki

seksowna_druidka
12-06-2007, 15:12
Sytuacja niezbyt smieszna, raczej zalosna:
Ja 29 knight i spotkany 29 paladyn. Niestety nie zasejwowalam rozmowy. :(

Skilluje sobie na slimie w jaskini beholdera nad amazon campem. Dla zabicia czasu czytam sobie ksiazke i tylko co minute lecze sie, zaznaczam next slima itp. W pewnym momecie zauwazam, ze moje slimy sa martwe, a przed nimi stoi ten 29 pall.
pall:ile jest tu beholders?
ja:jeden i jeden slime
ja:na ktorym probowalam skillowac
ja:ale ty mi na to nie pozwalasz>.<
pall:sory
pall:moge zabic beho?
Jako iz nie mam nic do stracenia, a koles okazal skruche, pozwolilam mu zsolowac bh. Resp byl dlugi, wiec uplynelo troche czasu, zanim sie pojawil bh. Wchodze na dol popatrzec, jak idzie mu walka. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu palek bije beholdera w zwarciu, zadajac zalosne hity.
ja:dlaczego nie uzywasz luku?
...
ja:jaki masz skill?
pall:30 sworda
Tyle widzialam tego dziwnego pana, ktory nabil 29leveli, nie zdajac sobie sprawy, co w tibii oznacza profesja paladyna.

Hyzy
14-06-2007, 22:17
A ja mialem smieszna sytuacja jak se ide z qumplami na deserta i jakis palek zwerbowany przez trade wszystko ok wzielismy na grody i ja kazalem moim qkumplom stanac w przejsciu i ja (knight)zaczelem lac palka :P te ****e jakos dzisnie staneli i palek uciekl ja poczekalem az mi skul znikl zbluzgalem qumpli i wychodzimy ii... tam na nas czeka ten paladyn i zaczyna nas lac xD!!! ja mialem jeszcze kilka ih i manasow druid uciekl z sorc nie mial wanda i wziol wortexa xD walil w niego po 5 ja po 50 (mam bs i dobre skile) ale wkoncu zabilem tego palka niestety rzucil fire bombe a ja mialem czarne zycie i koniec ih ;// dedlem ale qumpel wziol loot i mi dal (chodzimy do 1 klasy) i wszystko sie dobrze skonczylo procz straconego lvl i silow :P

kawik1
15-06-2007, 10:28
lol pełno noobów wypowiada się że jakaś osoba chciała zabić kogoś na non-pvp -.- ja na securze zabiłem 106knighta moim 20lvl -.- loot gs jakbyście nooby nie wiedzieli można zabijać na non-pvp czarami ofensywnymi i runami

Gawroon
16-06-2007, 19:36
Hahaha, odezwał się - z tego co wynika z powyższego posta[u] - "nie"noob.
Co za debil, grałeś kiedyś na nPvP? Chyba nie. Albo w snach zabiłeś kogoś czarami ofw albo runkami, haha. Jesli na tym mialbypolegac nPvP to nei bylo zadnego knighta, i w ogóle nie byłoby sensu robić nPvP.

cielakmateusz
16-06-2007, 22:23
Mój błąd , sorry

Capality
16-06-2007, 22:30
Nie wiem czy śmieszne, raczej żałosne ale:

Dzisiaj skilluje aż tu nagle podchodzi Br, 8 sorc i zaczyna jebać moje trolle i coś tam chrzani w jego genialnym angielskim:
Nie powiedziałeś dziękuje nawet. Ja ci zbiłem trolle bo cię zablokowały a ty za grosz wdzięczności(oczywiście to brzmiało inaczej ale żebyście zrozumieli)

Krycha01
16-06-2007, 23:15
Ja tam widziałem gościa zamienionego w dragon shielda na Zanerze. Nooby chyba nie umieją czytać bo goniły go od Ghostlands aż po miejsce gdzie występują elfy. A to było w Carlin.

Miszi
17-06-2007, 10:10
najsmieszniejsze jest to ze ludzie nie wiedza co to znaczy LoL ;)
jeden mi mowi ze LOL to jest debil <hahaha>
no i jak takiemu nie na***ac ;)

Mazix
21-06-2007, 13:35
dedlem ale qumpel wziol loot i mi dal (chodzimy do 1 klasy)
Tak to widać po twojej cudownej interpunkcji i ortografii. Jak chodzisz do 1 klasy podstawówki to rozumiem -.-. Zreszta ja też chodze do 1 klasy.
Lecz gimnazjum :D
@up kumpel obraził się na mnie, bo powiedziałem lol w jego obecności ^^

mc200
21-06-2007, 14:05
Tak to widać po twojej cudownej interpunkcji i ortografii. Jak chodzisz do 1 klasy podstawówki to rozumiem -.-. Zreszta ja też chodze do 1 klasy. Ale gimnazjum :D
@up nom kumpel obraził się na mnie bo powiedziałem lol w jego obecności ^^

1. Nie zaczyna się zdania od "ale"
2. Nom - n/c
3. Przed "bo" dajemy przecinek

I weś ty się lepiej nie odzywaj...

Sry za OT, ale nie miałem nic związanego z tematem, a jak patrzę na takich jak Mazix to ...

SuperMag
21-06-2007, 14:41
10:35 Noob [9]: siemka
10:35 Qandorf [12]: elo
10:35 Noob [9]: masz szczaly na trade?
10:35 Qandorf [12]: nie
10:35 Noob [9]: ale masz szczaly na trade?
10:35 Qandorf [12]: no kurwa nie mam
10:35 Noob [9]: no ale wiem rze masz prosze daj mi
10:35 Qandorf [12]: wy*******aaaaaaaj
10:35 Qandorf [12]: nie mam strzal ale mam hunted, dam ci za free !!!
10:35 Noob [9]: dobra :)
10:35 Noob [9]: to pokaz na depo
10:35 Qandorf [12]: ale to dobra rzecz nie moge pokazywac na depo
10:35 Noob [9]: :(
10:35 Noob [9]: no ale blagam to pokasz na tarade
10:35 Qandorf [12]: ale co?
10:35 Noob [9]: hunted
10:35 Qandorf [12]: <own3d>

Noob dostał IGNORA bo brzuch mnie już bolał ze śmiechu :) :) :) :) :D:D:D

Niedozwolony
21-06-2007, 14:45
sytuacja z real:kumpel wisial dla frienda kase(34zł) dialog:
Friend:elo i co masz kase?
Typ:ej pliz nie mam ale nie mow dla starej ok?
F:Na jutro albo wejde za chwilke i pogadam z twoja mamą
T:No weź1!!!!
F:no to zajeb dla starej(typ co wisi kase zajebał dla dziadka 300 zeta na chara!!300zł)
T:no dobra... postaram się...nara Odłozył słuchawke a wszyscy w gnicie!!8o:D

Wczoraj gram se na BR świecie i

Ja:Buy beholder shield
Typ:br?
J:no
T:pl?
J:yes;]
T:bb
J:why?
T:i hate pl
J:noob ;/

Heh tak to jest jak sie ma w narodzie paru nobow typu MDW czy Serek;(

Wendaren
21-06-2007, 15:31
Mnie to rozwala jak idzie 6 level z red skullem i mówi "plax kill me, all noob, kill me!!!", a nikt go niechce lać :D

Wymyrymydymy
21-06-2007, 15:54
1. Nie zaczyna się zdania od "ale"
2. Nom - n/c
3. Przed "bo" dajemy przecinek

I weś ty się lepiej nie odzywaj...

Sry za OT, ale nie miałem nic związanego z tematem, a jak patrzę na takich jak Mazix to ...

Te poprawny!:glupek:

1. Pisze sie "weź" a nie "weś".
2. Sry - jeśli Ty czepiasz sie przecinka to ja sie tego czepie.

Najśmieszniejsze sytuacje hm... śmieszą mnie tacy ludzie co krzyczą, że chcą cokolwiek bo mieli hacka. Dajesz im scale armor, a oni wyzywają od noobów. :faceoff:

mc200
21-06-2007, 21:12
Tak, mój błąd, pomyliłem się, ale ja się nie czepiam przecinka, bo to on wyśmiewa kogoś za interpunkcje i ortografie, a sam pisać nie umie!

Luthi
21-06-2007, 21:47
Ludzie jak wy pierdolicie. Dajcie spokój z takimi bajkami bo to żal.

Mazix
22-06-2007, 11:32
Tak, mój błąd, pomyliłem się, ale ja się nie czepiam przecinka, bo to on wyśmiewa kogoś za interpunkcje i ortografie, a sam pisać nie umie!
Wiesz ile ja mógłbym się rzeczy czepić po tym poście? Ja nie jestem aż tak wredny jak niektórzy ludzie, którzy wypowiadali się w tym temacie.
Może i miałem pare błędów, ale spójrz sobie na post goscia którego poprawiłem.
-.-
Bez Komentarza

mc200
22-06-2007, 18:35
@up n/c Na moje oko, które spojrzało na posta tamtego typka przez 10 sekund zrobił on 2 błędy (bez tego, ze napisal qumpel, bo napisal to specjalnie ;)). Może jakby mi się chciało to bym zobaczył więcej, ale zrobił więcej niż ty. I dobra koniec tematu. A co do tego, ze mozesz sie czepic - a czepiaj sie stary mi to zwisa. Na necie pisze bez interpunkcji i bez polskich znakow (no czasami z przyzwyczajenia, zeby nie zapomniec, bo w Tibii jest wiele analfabetow i "dyzlektykuf"). Czasami jak pisze cos dluzszego to sprawdzam czy nie ma jakiegos glupiego bledu ortograficznego.

[21]: SELL PLATE ARMOR NOBLE ARMOR MEDUZA SHIELD STEALTH RING OFFER PLX AND KUPIE KUSZE
[33]: exp x how much?
[9]: pala mi sie wlozy
[9]: pala mi sie wlosy

Nicki pominalem :)

Mazix
23-06-2007, 11:18
re : up
Doszedłem do wniosku, że nie ma sensu się dalej kłócić o takie g. (przepraszam)
Przepraszam też tycho, co nieomylnie obrazilem :(
@topic
Niestety już nie moge pisac, ponieważ nie gram już na globalu. Piszcie swoje sytuacje.

cielakmateusz
24-06-2007, 01:08
Gadałem z nooobem roku:

Ja - 107 lvl :P
Noob - 17 lvl

On dał mi swoje passy zebym obejrzal jego konto :P

Rozmowa:

Noob : A dasz mi teraz ty passy , obejrze sobie twoja postac?
Ja : Lol? Napewno ci dam passy z takim lvlem -.-
Noob : No prosze nic nie zrobie
Ja : lol.taki cwany jesteś to napisz do Mateusza Big Smoka , może on ci da passy.
NOob: Ale jak napisze , to on mi da na 100% ?
( w tym momencie spadłem z krzesła)
Noob : Ale on da?
Noob : On mi da passy?
Noob : ?

Ryszardd
02-07-2007, 15:20
13:52 Shadow Morii [7]:muj stary
13:52 Shadow Morii [7]:to znacztay moja stara i ja mamy dalna i zbieram na opercacje 9999999999k plseae!!!

rotfl

Reflux
04-07-2007, 23:48
Nie wiem czy to śmieszne ale: miałem dzisiaj pierwszy dzień pacc'a poszedłem do ank i zacząłem robić strzały. Zrobiłem 300 strzał i poszedłem po expić spotkałem grupkę Nomadów i jakie było moje zdziwienie że nie atakuje. Okazało się że łuk zostawiłem w Thais -.-'. Wiem jestem głupi.

Bicus
05-07-2007, 10:13
W sylwestra spedzanego przed kompem postanowilismy noobki powrabiac u kinga tzn. on mowi fag quest king go jedzie do 1 hp a my z wanda dobijamy.
Znalezlismy ofiare, powiedzielismy ze jak powie fag quest to dostanie od kinga fsa i k arma. Do tego mial wlozyc kwiatki do raczki. Koles powiedzial to i padl.
Zaraz pisze na priv co sie stalo? My mowimy ze king go zabil bo mial kwiatka tylko w jednej rece. A on idzie jeszcze raz... Wklada do dwoch rak i oczywiscie ded. Zapytal sie znowu co sie stalo. Powiedzielismy ze powiedzial fag z malej litery to on jeszcze raz... My mamy red skulla i powiedzielismy ze teraz napewno mu sie uda. Przychodzi i sie pyta czemu mamy czerwona czaszke nad glowa... odpowiadamy ze king nas awansowal.... no i powiedzial znowu i padl. Na koniec powiedzial ze ma kolege 14 maga i mamy deda...;)

Rabaal
06-07-2007, 20:01
U nas na serwerze Iridia jest pewna postać o nicku Bezok (150~MS) no i gdy wkurzalo mnie to ze pewien noobek podczas mojego skillowania(bradzo brardzo dawno temuuu.....) ciagle zabijał mi respa potwora do skillowania (bodajze slime) postanowiłem go ubic-.-. W koncu gdy padl zaczął do mnie pisać o to zebym mu oddał jego crus helmeta (thx noob) i groził, że gdy nie oddam.... teraz zacytuję:D..... "oddaj mi moj helm bo jak nie to napisze do Bezoka ktory mnie proci jest royal knightem i ma 100+ lvl....
Gdy to napisalem do bezoka to napisal tylko "rotfl"

wojak023
08-07-2007, 23:57
ja mialem ubaw kiedy chodzilem z tarantulami na wild warriory (nie smiesne) kolo thais ide se ide a tu nagle spotykam se gropke noobow 8lvl+
Oni zaczynaja uciekac ja mowie do nich stojcie a oni na to nie bo nas zabijesz.
Mowie ze nie nie zabije was albo..... oni mowia nie nie zabijaj nas damy ci za to czachy mocy i dali mi bodajże 8sd malo z krzesla nie spadelm :p:p:p:D:D

Markos12
09-07-2007, 21:45
Ja jak zaczynałem grać w tibie i już byłem na mainie to goniłem jakiegoś gościa z thais do venore bo zamienił sie w fire sworda ;p

cbo666
09-07-2007, 22:15
ja jak weszlem na maina to skililem cluba a bilem z serpent sworda a potem szelem solo z 79rp i jebalem go z daggera i sie pytalem czemu mu nic nie biore ;/

Ruffy
10-07-2007, 08:50
To ja miałem taką przygodę. Po hunceniu dragów na dawnej postaci miałem dużo dragon hamów. I podczas stania pod depo w kazo podchodzi jakiś 8 lvl i na deflaucie: "plx food".
Oczywiście nikt go nie lubiał i chciali żeby przestał to pisać. Więc postanowiłem dać mu 5 dragon hamów.
A on na to: "a nie masz normalnych?"
Ja: "nie, czemu pytasz?"
On: "Bo ja zgnitych nie chce" ;)

Thel-Odrius
10-07-2007, 11:29
Pokazywalem itemki ziomkowi a on mi je zarombał < miecz><jedna z moich pierwszych postaci>

Ziomek biegł z czerwonym hp i ktos mi podkosił speary uznałem ze to on i poszedł na hita :D
Ziomki bez liny proszące o rope .

matiwoz
11-07-2007, 13:50
Kiedys okolo rok temu, gdy zaczolem grac, majac 8 lvl poszedlem na fibule, znalazlem hatchet i zamierzalem go sprzedac w sklepie na fibuli, ja wchodze , a tam 20k na ziemi i pelno BP. O moj boze ! niewiedzialem co robic, wracam do depo, gdy juz bylem w depo , udalo mi sie kupic za 16k demon shielda, potem chcialem go sprzedac drozej, gdy sprzedawalem, Jakis kolo EK 81 lvl pisze do mnie: ,, To ty zajebales kase z fibuli ?" a ja : ,,NIe co ty , a co to fibula ?"" HAIhaihaiahiHIAhaihIAH
za jakis czas jakis koles konczyl z tibia i ja do niego : ,,masz cos na sell''
a on : ,, Niom"
sellnol mi vamp shield za 4k, crown armor za 6k, knigh legi za 1k, crus helmet za 2k , O moj boze, mialem duzo szczescia w tibi, nie wypisalem wszystkiego.

Pardzioch3000
11-07-2007, 14:28
ja wczoraj sprzedawalem dark helmeta dla jakiegos 20 lvl (o dziwo 20 lvl) powiedzial, ze da za niego 220, to ja o.k. i mozecie mi wierzyc lub nie, ale dal 22 platinum coins, czyli 2200 gp xD ale mialem ubaw :cup: potem blagal, zebym oddal chociaz 1k, ale ja mu mowie: biznes to biznes :]

a kiedys na 8 lvl patrze jakis koles mnie hita (mysle sobie: cholera?! przeciez gram na non-pvp) ide do kolegi i mowie:
-o kurde jakis ziomek chce mi deda sprzedac ganial mnie caly czas :o
-jaki mial nick? 8o
-wild warrior :D

to samo mialem dzien pozniej z valkyrie xD

a wogole to kiedys ja kolesiowi chcialem sprzedac mace bo wyszedlem z rooka i szedlem na sorka i mowie: trade. a on: dobra. i dal mi kase (polozyl obok mnie) i ja wzialem. a on: -daj mace, no daj...;(plix... a ja Logouta :D

wogole to tez niedawno mialem pisze tak:
-sell tortoise shield
fishu of unitera: 1k, ok?
-(a ja wogole wow) ok. trade
fishu of unitera: ??
fishu of unitera: nie to nie

lol jaki to noob zaproponowal 1k ja mowie ,,ok" i dalem trade mowie ,,ok" a on ,,nie chcesz to nie" lol jaki noob :D

a wogole to dla podobnych wpadkowiczow radze cos zrobic. gdy ja zaczynalem gre w tibie to na tibia.pl wszedlem w manual i dokladnie sobie wszystko przeczytalem. nauczylem sie wchodzic po drabinie, uzywac lin, pochodni itd. :P dowiedzialem sie co to jest trade itd. B) radze!

PZDR 4 ALL. TIBIA RLZZ

visage
11-07-2007, 14:44
sam nieraz sie nabralem jak bylem newbie na ten numer z "king questem" tylko ze nie ja zginalem tylko koles co mnie nabral na to , zaprowadzil mnie do zamku i powiedzial ze jest quest i trzeba wziasc od krola czy tam krolowej klucz powiedzial ze trzeba mowic "hi" i "ass key" no to ja mowie i nagle patrze 1hp a gosc z daleka missnal boltem a ja szybko exura gran 2 razy bo mialem akurat duzo many bo robilem hmmy wczesniej no to ja go z rozdzki i hmmy w niego. koles ded a zniego warior helmet:cup::cup:
xD
:D:D:D:D

robcio150
14-07-2007, 12:20
Ja sprzedałem noobowi drewniane śmieci na rooku za 3 tysiaki , bo powiedziałem , że jak położy to na ziemi i da na to pochodnie to wyjdzie ognisko.:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::c up::cup:8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o8o

robcio150
14-07-2007, 12:23
sam nieraz sie nabralem jak bylem newbie na ten numer z "king questem" tylko ze nie ja zginalem tylko koles co mnie nabral na to , zaprowadzil mnie do zamku i powiedzial ze jest quest i trzeba wziasc od krola czy tam krolowej klucz powiedzial ze trzeba mowic "hi" i "ass key" no to ja mowie i nagle patrze 1hp a gosc z daleka missnal boltem a ja szybko exura gran 2 razy bo mialem akurat duzo many bo robilem hmmy wczesniej no to ja go z rozdzki i hmmy w niego. koles ded a zniego warior helmet:cup::cup:
xD
:D:D:D:D

I to ma być śmieszne.To było zwyczajne morderstwo.