Pokaż pełną wersje : Problemy z serverami
Dr. Omader
29-08-2004, 22:01
CipSoft przeprasza na swojej stronie www.tibia.com (http://www.tibia.com/) za dzisiejsze problemy z serverami.
Jak informują dzisiaj 15 światów oraz strona były wyłączone na kilka godzin z powodu poważnej awarii sprzętu. Udało im sie rozwiązać problem, jednak wszystkie servery musiały zostać cofnięte do stanu z godziny 9:00 CET(czyli naszego czasu ;) )
CipSoft ma nadzieje że takie problemy nie wystąpią w przyszłości i będą sie starać temu zapobiegać.
Od tibia.pl dodam prośbe o wyrozumiałość dla twórcó Tibii. Hardware jednak w końcu sie przeciąża i jest awaria, Tibii to też nie ominęło...
Obyście szybko odzyskali starty wynikłe z tej sytuacji.
tibia.pl pozdrawia...
chyba nie wszystkie tylko te 15 co nie dzialaly bo jakos calmery nie cofneli
czyli jesli zrobilem wtedy np 10k golda to tego nie mam mam tyle ile mialem przed savem servera??
czyli jesli zrobilem wtedy np 10k golda to tego nie mam mam tyle ile mialem przed savem servera??
Wszystko co sie stalo dzisiaj po godzinie 9:00 zostalo anulowane, czyli tego zlota tez nie masz a ja 20k expa i 21 lvl`u -.- i 5k w loocie z guardow...
Ja bym się BARDZO ucieszył jeżeli na Xantera też by była cofka...i trzymam kciuki żeby tak się stało, chodź zapewne dla wielu byłaby to strata expa, golda itp.
Pozdrawiam.
m_simple
29-08-2004, 22:48
ja tam chyba dużo nie zrobilem (nawet nie pamiętam) ale i tak nie chce mi sie tego znowu robic (leń ze mnie jak sie w morde patrzy :) ) hehehe :tongue:
Szkoda...ponad 1h robienia uh'ow na marne, ale trudno, w koncu takie problemy kazdemu sie moga zdaryzc.
Arrasekt
29-08-2004, 23:00
................................Od tibia.pl dodam prośbe o wyrozumiałość dla twórcó Tibii. Hardware jednak w końcu sie przeciąża i jest awaria, Tibii to też nie ominęło...
Obyście szybko odzyskali starty wynikłe z tej sytuacji.....
ta awaria mnie URATOWAŁA ze smierci ( patrz mojego knighta arrasect warriora na 29 levelu zabity przez banshee). :)
Damianuss
29-08-2004, 23:07
Grałem od samego rana z 16 lev zrobiłem 18 ( knight ) zarobiłem prawie 3 K potem dodałem sumke z depo i miałem ponad 5 K ! Ale byłem szczęśliwy xD. Kupiłem sobie pięknego D-hammera taki lśniący i wypolerowany ( ale jazda powiedziałem ). Wybrałem się do Carlin po drodze na Valkirie i Amazonki ( też poexpiłem x). Huh było super, nagle LAGGG staneło se myśle zwykły lag ( zaraz potem komp mi sie zresetował xD ). Gry nie mogłem odpalić dobra pogram wieczorkiem ( myśle se potrenie z kimś dobrym z 18 lev zarobie kase i wypróbuje nowego D-hammera ). Siadam loguje sie i ......... Straciłem wszystko stałem przed jaskinią z rotami z C-mace i 200 gp przy sobie... Oto moja smutna historia, czy ona nie jest smutna ?
To wkońcu wszystkie servery zaliczyły cofke czy tylko te które wysiadły?
Damianuss, historia owszem smutna, ale ja straciłem CAŁĄ postać przez moją głupote, dlatego też mam resztki nadzieję że save z xantera też się cofną pomimo tego że była sprawna.
ancient kavu
29-08-2004, 23:21
O to mi cipy życie uratowali :>. Mój uh maker dzis padl i stracilem 10 bp of uh. Jeśli cofneli Solere to wszystko dostane spowrotem :D
Ja tam nie stracilem duzo :D
Fire Sword 300GP i jakies 5k expa :D
Hehehehe... Tylko :/ :( =)
Kanarmaster
29-08-2004, 23:34
ja na szczescie dzis nie gralem...uff tak sie zastanawiam czy rozwiazaniem problemu nie byl by czestszy save servera =] niech jakas madra glowa cos wymysli i napisze do cipow {chyba dobry pomysl co :D}
ja dzisiaj nie gralme ale wiem ze dla wileu osob jest to straszne bo duzo zyskali ale sa tez tacy ktorzy zginali albo duzo stracili i oni sie czesza wiec cieszcie sie ich szczesciem i badzcie szczesliwi :D :D :D
Niestey takie awarie sie zdarzają i zdarzać się pewnie jeszcze bendą.
Ja w porównaniu do Was straciłam tak mało, że lepiej nie bendę mówić bo co można zyskać grając 15 min hehe :p
prawie cały dzionek siedziałam i czytałam wasze wypowiedzi na forum i musze powiedzieć,że nieźle sie przy tym uśmiałam :D
Pretorian
30-08-2004, 01:32
cofnięcie czasu tylko o pare godzin to nic, pamiętam jak rok temu cofneli serwer na Lunarze o trzy dni.. 8o Btw ja akurat o 9.00 skonczyłem huntwanie na guardach, czyli caly loocik i expo (170 k) zostaje...
Denaris Gwynbleidd
Hibernia
66 pally
Mi przez ten czas spadło 3k expa jakieś 500 gp i 1 mlvl (dobrze że Dragon Shielda kupiłem przed savem :D)
Ja od rana robiłem UH'y przy okazji zbierajac full mięska. Potem miałem przerwe i jak wszedłem na tibie dzisiaj to nic z tego nie bylo :( . Znikł prawie caly bp Uh'ów i full żarcia :( .
Ja wczoraj od 9:00 właśnie sporo trenowałem i co?? i się zdenerwowałem jak to zobaczyłem,ale jak dziś wlazłem, to nic się nie cofnęło...expa mam tyle ile miałem rzeczy w BP mam takie jakie miałem wczoraj o 14:30 chyba jednak nic nie cofneli:P
Sir Many
30-08-2004, 08:48
A ja od Rana siedzialem z Kolega Na DL'ach zlootowalismy rh i teraz go juz nie ma :(
Raz sie zyje licze na nastepny:D
Ja sie ciesze :)) , bylem rano na dlach , 15bp uh waste :/ , patrze cofnelo , poszlismy znow i Rh :)
to po kiego grzyba siedzialem 6 godzin na dwarfach??;[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
grrrrrrrrr
wrrrrrrrr
juz nic nie pisze bo jeszcze bana dostane za brzydkie slowa;P
Bue! Tyle godzin na marne, tyle zabitych trolli (buahah), zabiłem nawet kolege! a wszystko na marne! czułem ze tak będzie, nigdy nie może być zbyt pięknie X( a szedłem jush na :berserk:
Jak piszecie że tyle godzin na marne (pewnie już nie chcecie grać) to ja z chęcią wezme wasze postacie. Ślijce number i pasword na muj nr. gg <CIACH> :]
Nie, nie znam się na żartach.
Sebusiaczek
30-08-2004, 09:56
Szkoda ze bylo cofniecie czasu troche rzeczy stracilem :( ,ale pewnie dla niektorych uratowalo to zycie :).Mam nadzieje ze duzo tego niestraciliscie ;) .szybko odnowcie straty :tongue: .
Ludzie, aż mi się czytać odechciało po 1 stronie. Kto was prosił o wypisywanie tego co straciliście?! Jak nie umiecie czytać to całe szczęście, że się szkoła w środe zaczyna.
Lysolini
30-08-2004, 10:58
Mowicie ze wszystko zostalo cofniete do godziny 9 00 a jezeli ktos zaczal grac
o godzinie 21 30 to czy tez to zostalo cofniete? bo niejestem pewny.
Juliusz Cezar
30-08-2004, 11:16
No skoro wszyscy dzielą się swoimi przeżyciami to i ja powiem, że mnie to niewiel popsuło po prostu wrócił do mnie sprzedany BP of HMM i straciłem ze 20 ryb które złowiłem
Juliusz Cezar
30-08-2004, 11:18
Mowicie ze wszystko zostalo cofniete do godziny 9 00 a jezeli ktos zaczal grac
o godzinie 21 30 to czy tez to zostalo cofniete? bo niejestem pewny.
Nic nie mogłeś stracić, bo grałeś już po "cofce" :)
To stanowczo niefajnie!!!! :(
Trzeba byćwyrozumiałym dla Cipów bo nic nie jest wieczne a więc nastąpiła usterka którą szybko naprawili!!!!!!!!
See ya in tibia.
a jakie swiaty cofneli ?
Cofneli Harmonie ? Lunare ?
Guardian McLeavy
30-08-2004, 13:08
Hmm, no trzeba to rozumieć. Jedni się cieszą, drudzy smucą, a trzecich nic to nei obchodzi, a problemy były zawsze, są i będą zawsze... Przedewszystkim nie można oskarżać CIP'ów.
Pozdrawiam...
Zrobie z tego oftopic ale musze to napisac.
Mianowicie to co zaobserwowalem wczoraj na tej stronie przekonalo mnie jacy ludzie potrafia byc glopi. Jak sami wiecie w temacie " Tibia Wylaczona " zostalo napisanych 38 lob wiecej stron debilnych\bezsensownych\glpoich\infantylnych\wogul e nie zwiazanych z tematem postow. Wiec apeluje do was ludzie ( oczywiscie nie do wszystkich ale do wiekszosci ) zastanowcie sie nad swojim zachowaniem to ze jest to forum internetowe nie oznacza to ze mozna na nim pisac takie bzdury. Nic juz tu nie pomoze zadne upomnienia zadna reputacja . Jest tylko jedno wyjscie BANOWAC ile wlezie , ale jest to forum bardzo obszerne i z tak mala iloscia Modow/Adminow bedzie to dloga i zmudna praca wiec proponuje przyjac wiecej modow/adminuw nic nie zaszkodzi ze jest ich wjecej tylko pomoze.
Wydaje mi sie ze to tylko moze pomuc temu forum .
Arrasekt
31-08-2004, 02:25
No to prosze : teraz gdy pisze ten post połowa serwów padła ( mniej wiecej te, które działały podczas wczorajszej awarii). Mam nadzieje, że żadnego z nich nie zrestartują.
Ja nie miałem NET-u 4 dni więc ten problem mnie nie dotyczy :D :D :D :tongue:
POWIEDZCIE MI JEDNĄ RZECZ?! Czy ja dobrze czytam?? Wszystkim cofnąło tylko nie na Liberze?? Ja gram na liberce i nie cofnęło mi nic....:-) Ktoś jest jeszcze komu nie cofnęło??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.