Pokaż pełną wersje : Boss - Apprentice Sheng
Res Khmer
13-12-2006, 14:36
Witam, zostałem poproszony on zamieszczenie tego ss-a, wszystko rozegrało się na serwerze Elysia, na którym gram a na którym nie było mnie dziś po 2 w nocy. Wszystko miało miejsce na Mino Hell. To nie fake... Jaka jest więc przyczyna tego niezwykłego zjawiska, przypuszczenie jest tylko jedno bug spowodowany przez update.
http://i101.photobucket.com/albums/m79/mariusz_555/tibia.jpg
Wasz Res!!!
A co to ma być?
I czy te hieny to przyzwane?
A co to ma być?
I czy te hieny to przezwane?
To jest skreen ukazujący mino hell... a co do hien to się jaśniej wyrażaj
@Topic
;o
Alessandro Del Piero
13-12-2006, 14:54
Chodzi mu o to czy ten nowy boss minosów summuje te Hyeny :P. Jeśli to nie bug, ani fake to mamy nowego bossa minosów na Rooku :D
Tom The Tanner
13-12-2006, 14:55
@Res
Na TS było parę takich stworków. Tak mi się wydaję bo mnie nie było :P Widziałem jednak screeny kolegów na których walczyli z MM... na rynku :) Jeśli chodzi o MM na screenie to ta nazwa mnie dziwi :P Na polki to będzie Terminator Sheng albo Mocarz Sheng... Wydaje mi się, że GM testował potworka. :P
@Michos
Są. Jedną przezywam tak: *****, a drugą tak: ********. xD
pS: Jeszcze nie byłem po UpDate w MH, ale popatrzcie w prawy górny róg pola gry na fotce. Kawałek jakiegoś pomieszczenia. Jeśli wiecie o tym, po prostu dodano nowe expowisko albo coś takiego pozostawcie bez komentarza :D
EDIT:
@2x up
Pierwsi xD
Res Khmer
13-12-2006, 14:57
przypominam, że Test Server zakończył się wraz rozpoczęciem aktualizacji. To nie jest Test Server.
Miało być "przyzwane"
Może faktycznie boss mino :) Chciałbym żeby był nareszcie boss na rooku.
ciekawe co z niego dropuje o ile to faktycznie boss (w sumie na to wychodzi )
Tom The Tanner
13-12-2006, 15:02
Nie rozumiem. Ten cały terminator uprawia właśnie "dżodżing" na MH wraz ze swymi kochanymi "Hjenkami"? :P
Alessandro Del Piero
13-12-2006, 15:05
@Res
Test server nadal trwa, byłem na nim przed chwilą :P.
A jak ten MM atakuje? Tak jak zwykły MM?
Zarandiel
13-12-2006, 15:08
Po ile średnio wali to cudeńko i z czego, jeśli można spytać. Jest to albo test server albo naprawdę działo się to na Elysi.
P.S. Po wprowadzeniu nowych potworów (bossów) często są ataki zaraz po update ;]
Tom The Tanner
13-12-2006, 15:12
Przecież na screenie masz, że dostał hita za 34 :)
Valderor
13-12-2006, 15:13
Najwyraźniej Apprentice Sheng odwiedził nie tylko Elysię, ale też inne serwery.
Polecam zobaczyć http://www.tibia.com/statistics/?subtopic=killstatistics i wybrać Danerę. Boss minotaurów:rookstayerzy 2:1.
Res Khmer
13-12-2006, 15:28
używa energii, dla tej postaci (24 lvl) hity wynosiły średnio 30 - 40
Alessandro Del Piero
13-12-2006, 15:43
Po głębokim przemyśleniu doszłem do wniosku, że to... TEST SERVER :P. Jakoś dziwne, że nikt nie padł od niego na rl Tibi
Zillek Edonek
13-12-2006, 15:46
Ja szukałem , moi komple z servera też , i nic...
@upup
zobacz post Valderora...
Last Day Last Week
Race Killed Players Killed by Players Killed Players Killed by Players
(elemental forces) 27 0 403 0
Apprentice Sheng 2 1 2 1
Demodras 0 0 0 1
General Murius 0 0 0 1
acolytes of the cult (...)
AS'a zabili raz, on zabił 2 osoby.
Alessandro Del Piero
13-12-2006, 15:49
@up
On pokazał liste z Danery... Ten boss mógł być tam na mainie
filobossek2
13-12-2006, 16:16
Już chciałem powiedzieć... "gówno prawda", ale sprawdziłem na tej Danerze, żeczywiście coś było w miejscu bossów, a więc -- zajebiście ;P8o
Fpitolony w sprawe
13-12-2006, 16:41
Juz wiem czemu serwery wylaczyli przed chwila ;], to chyba przez to chociaz... skoro to tylko mialo miejsce na kilku serwach to by nie wylaczali wszystkich...
A przeciez jakby to byl boss to nie daliby go w miejscu questa na csa.
Hmm ciekawa sprawa z tym Apperentice Sheng. Dlaczego nie pojawił się na innych servach ?.
A co do tych arrows to sory xD Mój błąd - to są arrows a nie bolty. Bo bolty wyglądają teraz jak strzały xD
@UP
To bolty się zmieniły a nie arrows...
@up
moim zdaniem ten potwork to nie jest debug poprostu cipowie dali go dal utrudnienia qesta... Wszyscy wbiegali do mino hell szybko brali qesta i,
teraz to utrudnili... (i dobrze) łatwiej będzie trapować
ale że na jednych światach był a na drugich nie był to nie wiem jak to wytłumaczyć
Zarandiel
13-12-2006, 17:39
@up
Zaprawdę inteligenty człowiek... Potwór nawalający po 30-40 dla rookgaardowych normalnych ludzi czyli 1-8 lvl, weź się człowieku zastanów co ty mówisz. Dodatkowo tam się respi przecież 5 minosów, dla np. 6 lvla nawet z LF'ami jest to trudne do przeżycia, a kto nosi LFy jak normalnie przechodzi rooka. Weź się zastanów co chcesz napisać, potem przelej to na forum.
Overlord
13-12-2006, 17:47
@up
W pelni popieram =) Ten quest bylby zatrudny dla prostego rookgardowicza, ktory chce szybko wybic z rooka ;) Jednak zastanawiajace jest ze zrespil sie tylko na niektorych swiatach :p Wiec mozliwe jest ze to new patwor ale nadal nie jest to pewne :p Nadal pozostaje zagadka 8o
Juz wiem czemu serwery wylaczyli przed chwila ;], to chyba przez to chociaz... skoro to tylko mialo miejsce na kilku serwach to by nie wylaczali wszystkich...
A przeciez jakby to byl boss to nie daliby go w miejscu questa na csa.
A czemu nie mieliby go dać przy queście?
A np. taki dhralion respi się w elf fortress koło "elf forrtress questa"
@Down
Pozwij mnie do sądu...
Uważam że potwór respiący się raz do roku na server nie stanowiłby zbyt dużego problemu...
@Edit
A tak w ogóle to ciesz się że nie napisałem "I dobże rze bendzie jakiś mocny potfur na roku!11 Oby był masodwy resb!"
Michoss, przestań pisać na tym forum bo same pierdoły piszesz, main to co innego, a rook to co innego.
A co do tego czemu by go nie mieli dać to zarandiel ładnie to wytłumaczył.
Knight Patryk
13-12-2006, 19:13
Hmm ciekawa sprawa z tym Apperentice Sheng. Dlaczego nie pojawił się na innych servach ?.
A co do tych arrows to sory xD Mój błąd - to są arrows a nie bolty. Bo bolty wyglądają teraz jak strzały xD
bo jak 1 boss jest to nie na all servach tylko jest szansa ze sie pojawi i na danerze sie pojawil a na innych nie:S
@top
bardzo ciekawe malo interesuje mnie rook ale to mnie zaciekawilo:D
Alessandro Del Piero
13-12-2006, 19:28
Ehh... To czemu na Elysi nie ma go w Kill statistic, a na Dolerze jest? To jest screen z Test Servera, a ten minotaur na Dolerze prawdopodobnie pojawił sie na mainie
Res Khmer
13-12-2006, 19:34
Czy muszę dalej tłumaczyć... to nie jest TEST SERVER... Gdyby tak było nawet bym nie zamieszczał ss-a, bo po co. To musiał być bug, który CipSoft skasował i już, i choćby dlatego nie ma go w statystykach.
@up
Zaprawdę inteligenty człowiek... Potwór nawalający po 30-40 dla rookgaardowych normalnych ludzi czyli 1-8 lvl, weź się człowieku zastanów co ty mówisz. Dodatkowo tam się respi przecież 5 minosów, dla np. 6 lvla nawet z LF'ami jest to trudne do przeżycia, a kto nosi LFy jak normalnie przechodzi rooka. Weź się zastanów co chcesz napisać, potem przelej to na forum.
hah good joke:baby:
daj mi 5 lvl, dużo food, eq {chain arm, viking helmet, katanke/mace/hatcheta, leather legi, plate shield} i pełny resp rozwale na luziku i weś mnie nie denerwuj chłopie... xD Po co tam są krzesła i skrzynki? ;>
Wracając do tematu, idąc szerszą ekipą da sie go rozwalić, ale można też iść jako kilku rookslayerów i też no problem -.^ Wszystko zależy od doświadczenia, nie chce mi sie co prawda wierzyć żeby on był na stałe dodany tak jak juz ktoś tu napisał bo to byłoby za duże utrudnienie, tak jakby na deserta dodać draga w final room ;> A jako taki respik raz na jakiś czas to fajnie, może wypadnie kluczyk do roomu obok i przejście do teleportu :P
Fajnie Fajnie, ale ten nick co jest na obrazku występuje na świecie Elysia. A Potwór zrespił sie na Donerze, więc jak to możliwe by ten Boss sie zrespił na świecie Elysia skoro go nie ma w kill statistics? A na Donerze jest w kill statistics? Czyżby Test Server? Bo mi to wygląda na test server.
kuba1324
13-12-2006, 21:08
@Up.
Jeśli nikt go nie zabił na Elysii, ani on nikogo, to w statystykach nie będzie wzmianki, że ów potwór zaatakował dany serwer.
@Topic.
Hmm... Pożyjemy, zobaczymy...
No...Erig.net już uważa go za Rookgaardowego bossa
http://tibia.erig.net/Apprentice_Shang
Pan Klocek
13-12-2006, 22:00
Ale o co chodzi? Boss respi sie na mino hell. Ja sie tam ciesze. A ze to hardcore dla low leveli to prawda, ale nei uwazam ze to jest dowod na to ze sie pomylili, albo ze to blad. zobacznie na poteznego Orshiego, respi sie na niedzwiadkach na edron :D tam gdzie duzo nisko poziomowcow. Albo np taka old widow.
Ja jestem gotowy do walki, wraz z grupa wiernych towarzyszy przeczesujemy mino hell w poszukiwaniu tego minosa.
Edit.
A dla niedowiarkow zapraszam na http://tibia.erig.net/Apprentice_Shang jest juz nawet strategia jak z nim walczyc. Narazie wiadomo ze zostawia magic light wand.
Co tu duzo mowic. Ide kupic Life Fluidy!
ja widzialem na test serverze (Testa) mino maga wlogowałem się akurat jak ostatni hit w niego poszedl... ale nazywal sie normalnie... no teraz to mam powod zeby rookstayera zrobic
Antykwaczor_z_Calmery
14-12-2006, 05:42
Ale wyjaśnijcie mi taką jedną rzecz - Czy nie sądzicie, że ta troche niżej Hiena... walczy z dystansu?
Hmmm, więc teraz trzeba się przygotować, na spotkanie z nim ;)
Tylko szkoda, że na Julerze go na 100% nie będzie......
@UP
Teraz jesteśmy na 100% pewni. Dzięki.
hah good joke
daj mi 5 lvl, dużo food, eq {chain arm, viking helmet, katanke/mace/hatcheta, leather legi, plate shield} i pełny resp rozwale na luziku i weś mnie nie denerwuj chłopie... xD Po co tam są krzesła i skrzynki? ;>
No good joke to ty powiedziales:D :D :D :D :D caly res minosów buhahaha chłopie musial bys miec skille 20/22!!
A pozatym jakby cie oblazły to z luzami by cie rozwaliły.X(
<<<Kiemi>>>
14-12-2006, 11:51
O_o...wierze w to w 100%, ale co to jest ta bron ktora masz? xD Katana? Jezeli tak, to super sie zmienila.
Ok Wiemy ze si epojawil!! Wiezmy ze zabil 2 I ktos zabil jego! Ale NIe wiemy jak sie respi czy raz na tydzien miesiac rok czy moze trzeba cos zrobic aby sie pojawil!! Albo moze pjawia sie jak bossowie na mainie czyli bedzie cos napisane ze sie pojaiwa i wtedy wszyscy pojada go ubic!!
Pozdrof for all B)
http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng - info o nim
Fpitolony w sprawe
14-12-2006, 14:01
Ale to niemozliwe by sie respil w MH... W koncu to byl ten bug czy co?... Troche sie pogubilem :P...
WOW. Niech ja tylko pozbieram ludzi to bedzie żeźnia :D
Dodzio_Szczodre
14-12-2006, 15:31
TO PIERWSZY BOSS MINO MAGE NA ROOKU (Pandroia). OTÓŻ TEN BOSS PRZYWOŁUJE HIENY I ZRESPIŁ SIĘ 14 GRUDNIA 2006 ROKU. SSY DODAM JAK SIE ZLOADUJA.
15:29 Satas Ana Lesar [13]: Dec 14 2006, 15:13:32 CET Died at Level 13 by Apprentice Sheng
http://i20.photobucket.com/albums/b210/radsd/MINONAROOKU.jpg
Teraz, to naprawde uwierzyłem w tego bossa... Niech sie tylko pojawi na Aurea, to go zmieciemy z powierzchni ziemi. Może z Apprentice'a leci brass arm, lub jakis inny rarytas, ja chce go na swoim kochanym MH;) .
P.S. Dobrze by było, jakbyście dawali ss'y z waszych servów, z tym bossem, lub lootem z tego wymiatacza noobków.
Apprentice Sheng na Xanterze.
http://foteka.pl/img/10637.jpg
No good joke to ty powiedziales:D :D :D :D :D caly res minosów buhahaha chłopie musial bys miec skille 20/22!!
A pozatym jakby cie oblazły to z luzami by cie rozwaliły.X(
Aj dzieci, dzieci... to gra dla myślacych ;> Założymy sie o pacca ze rozwale full resp tak jak opisałem?
już w tego bossa wierze i czekam na Calmerze ^^
Dodzio_Szczodre
14-12-2006, 17:27
Zabili go na Pandorii (niestety bezemnie) loot nieciekawy
Michaello
14-12-2006, 17:44
Na moim swiecie trwa podekscytowanie tym stworem... Czy moze ktos wie cos wiecej?
Peter of Refugia
14-12-2006, 17:52
@up
Tzn. jest u ciebie? Widziałeś? Na morganie gdzie gram nic takiego niema, ani nic na to nie wskazuje...
Nom nic nie bo byliśmy. A to pech ;>
Smallmacioo
14-12-2006, 17:59
@up
Tzn. jest u ciebie? Widziałeś? Na morganie gdzie gram nic takiego niema, ani nic na to nie wskazuje...
Nie było go jeszcze, ale chodzimy co jakiś czas sprawdzić, czy aby się nie pojawił ;)
pandoria, 5 minut temu :
http://img367.imageshack.us/img367/3840/aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajh6.jpg
Michaello
14-12-2006, 19:34
Czy jak ten Appretice Sheng buszuje po MH, to mino mage siedzi w swoim pokoju, drzwi sa zamkniete?
Peter of Refugia
14-12-2006, 19:36
Orginal czy fake? - . - Cosik nie moge uwierzyć w to ^^ Chciałbym to sam zobaczyć :>
ŁaŁ ...
Nowy potworek widze ze jes na rooku i dobrze :P
Pojde se zobacze na Honerze ;D czy jes :p
Jarryn the Rookguardian
14-12-2006, 19:44
Od dziś boję się chodzić do Mino Hell... A akurat się zrespi boss kiedy ja będę wygodnie wybijał minosy przy kominku...
Jest już filmik jak go zadziabali:
http://www.youtube.com/watch?v=eFcXu_-uCFw
Słaba jakoś, ale zawsze coś.
Orginal czy fake? - . - Cosik nie moge uwierzyć w to ^^ Chciałbym to sam zobaczyć :>
Nie starczy czy kilka ssow i wpisy postaci o smierci od niego?
zaden tam boss, wystarczy 3 z melee 8-10 lvl z fluidami
bez wiekszych problemów padł
loot magic light wand, czyzby pierwsza na rooku ?
Sir Night Master
14-12-2006, 20:42
coś dziwny ten boss xD
troche za słaby i te hieny (na mainie (teren dla facc jak coś...) nigdzie nieznajdziesz hien a na rooku są xD)
ale ogólnie super urozmaicenie czakałem na takie coś xP
coś dziwny ten boss xD
troche za słaby i te hieny (na mainie nigdzie nieznajdziesz hien a na rooku są xD)
ale ogólnie super urozmaicenie czakałem na takie coś xP
Na mainie są na pustyniach hieny -.-
Ciekawe jaki rar z nich leci-jak zabiją więcej to się dowiemy :}
8o 8o 8o 8o 8o
to mi przywruciło wiare w rooka
szkoda że niema go na mojej kochanej julerze :( X( ;(
Sir Night Master
14-12-2006, 20:52
Na mainie są na pustyniach hieny -.-
Ciekawe jaki rar z nich leci-jak zabiją więcej to się dowiemy :}
chodzilo mi o faccków, tego posta napisalem w 20 sec niezauwazylem ze niedopisalem "facc"
Jarryn the Rookguardian
14-12-2006, 21:00
Teraz tylko każdy będzie krążyć koło Mino Hell, blokować innych tylko dal zabicie takiego rara... Jeszcze pozostaje pytanie: czy on się repi co jakiś czas, czy to jak komuś się będzie chciało go tam wrzucić (tak jak orchaball).
Tom The Tanner
14-12-2006, 21:06
Nonono, zrobiłem sobie noobchara i oczywiście na 2lvl miał mnie na 3hity :P Ale załamałem się oglądając filmik. Ile tam zużyli lf? Niewiem jak wy ale ja słyszałem 2x "Aaaah..." --.-- Wcale nie taki boss. 1 vs. 1 może i tak, trudno ale jest to wykonalne. Wystarczy dużo lf. No cóż... nowy rar, Magic Light Wand :P Po prostu Cipy myślą, że niedamy sobie rady. A z hien (dobrze napisałem) nie lecą żadne rary o ile pamiętam. 0.o Sprawdzałem też w book na MH, myślałem, że zostanie dodane coś o uczniu Mino Maga ale nic. :(
Jak ty taki wymiatacz to ja ci bije pokłony ;> Chciałbym to zobaczyć. :P Zrozumiałem, że bez lf tak? Ok, zakład. :)
Czekam na ciebie Uczniu, czy tam Terminatorze... wszystko jedno. :P Przybywaj i rozpierduchę czyń. ^^
Res Khmer
14-12-2006, 22:15
temat wywołał potężne poruszenie... ale nic dziwnego.
Niewątpliwie tego potwora CipSoft stworzył dla rookstayerów i tylko dla nich. Co do loota, skoro to nie MM, to loot z niego może być zaskakująco nieciekawy.
@down sorry, mój bład :D :D :D ale palnąłem głupote :D :D :D
Dragonsokol
14-12-2006, 23:34
temat wywołał potężne poruszenie... ale nic dziwnego.
Niewątpliwie tego potwora CipSoft stworzył dla rookstayerów i tylko dla nich. Co do loota, skoro to nie MM, to loot z niego może być zaskakująco nieciekawy, bo też komu na rooku potrzebna różdżka, której nie może użyć ktokolwiek inny jak tylko sorcerer.
ta rozdzka daje swiatlo -.- zal.br
Pan Klocek
15-12-2006, 08:41
Jak to loot nieciekawy? Magic Light Wand to jest fajny rarytas na rooku.
Moze narazie nic nie zostawil fajnego, wiecie, jak bili faraony to tez mysleli ze nic ciekawego nei zostawiaja, ale ci cierpliwi moga pochwalic sie teraz crystal mace, cobra fang dagger, double axe.
Chociaz jak przypomne sobie stosunek CipSoft do rookstayerow..... po tylu latach dali nam jednego bossa i to z tego co slysze jakiegos cieniasa.... to i mozliwe ze loot bedzie kicha :/
Michaello
15-12-2006, 09:23
@Pan Klocek
Tutaj (http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng) masz napisane jaki loot jest z niego ;)
@Topic
Jestem na Mino Hell na Pandorii i nic takiego nie ma :(
@Edit, Pan Klocek
Ja nie czytalem wszystkich postow w tym temacie tylko zwracalem uwage na screeny...
ja właśnie jestem w mino hell na selenie uzbroiłem się mocno ale nic niema :/
też bym chętnie się z nim spotkał ;)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450
w tym linku w kórymś poście zalożyciel tematu(stonoga)napisał drzwi zamkneła magia i tylko ona je otworzy ...............rozumiecie
magic light wand w tym wypadku może otworzyc drzwi!!!!!!!!!!!!:cup: :cup: :cup: może sprubujecie
Tom The Tanner
15-12-2006, 13:38
@up
Głupoty pleciesz. Można obejrzeć drzwi i komnatę X-Rayem gdy Sheng będzie żył. Z tego co wiem od kolegi (Alesandro del Piero) AS był już na 8 serwach.
Pan Klocek
15-12-2006, 15:57
@Pan Klocek
Tutaj (http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng) masz napisane jaki loot jest z niego ;)
Jakbys nie zauwazyl to ja wklejalem tego linka w tym temacie pierwszy, wiec nie wiem po co mi to pokazujesz.......
Napisze to inaczej moze zrozumesz: na tibia.erig gracze tworza opisy potworow, jako ze ten boss (czyli respiacy sie losowo w czasie potwor) zostal zabity dopiero pare razy nie ma pewnosci co do tego jaki loot zostawia. Rozumiesz?
A to ze go tam nie bylo znaczy ze sie nie pojawil, to nie jest misiu w bear room, to jest boss monster, poczytaj moze kilka artykulow to lepiej zrozumesz zasade dzialania bossow w Tibi.
Pani Klocek
15-12-2006, 16:32
Czekam z niecierpliwością na pojedynek z nowym stworem 8o
Klocek Family 4 life! :cup:
Micielus
15-12-2006, 18:51
Cóż. Tylko czekać aż się pojawi na Amerze ^^ Na pewno uda mi się załapać, na bicie go z kimś z mojej gildii... albo i nie :p
P.S Najwyższy lvl rookstayera na Amerze to 41. Aż dziw.
Dodzio_Szczodre
15-12-2006, 19:03
... wiecie, jak bili faraony to tez mysleli ze nic ciekawego nei zostawiaja, ale ci cierpliwi moga pochwalic sie teraz crystal mace, cobra fang dagger, double axe.
Taa.. Crystal Mace to rarytas, tak ale double axe O.o to znaczy że jestem w posiadaniu 2 bp rarów xD
Hehe:P Może chciałeś napisać phonix shield :P
Z jednej strony to fajnie ze jes nowy potworek na rooku ale z drugiej troche glupio bo rookgard juz jes unowoczesniany. Dzisiaj magic light wandy jutro cos lepszego. Najlepiej jakby na miejsce tego light wanda dali cos w stylu mino leather i nowy addon na rooku ;)
Rycerski Cinek
15-12-2006, 20:15
Zanim cos jebniesz.. Pomysl!
Na rooku sa juz minotaur leather ktore leca z minotaurow(tak samo z tego boss'a), to po cholere maja leciec 2 mino skory naraz i 4 addon, jak 3 wystarczaja [caly(?) citizen outfit i maly do druid outfita] -.-.
Taa.. Crystal Mace to rarytas, tak ale double axe O.o to znaczy że jestem w posiadaniu 2 bp rarów xD
Hehe:P Może chciałeś napisać phonix shield :P
Chyba chodziło o twin axe
Alessandro Del Piero
15-12-2006, 20:31
@qq2
A jak main jest unowocześniany to dobrze?
no no spoko a dla ciekawskich filmik
Pierwszy zostal pokonany na Antice.
http://www.youtube.com/watch?v=eFcXu_-uCFw
B) B)
Na Antice? AARGH!
Durny pierwszy server....pierwszy Ferr...Pierwszy Sheng....TO NIE SPRAWIEDLIWE!!!
Michaello
15-12-2006, 22:42
Czy na Pandorii jest jeszcze Apprentice Sheng?
Res Khmer
15-12-2006, 22:56
Rewelacji ciąg dalszy, tym razem, jeżeli jeszcze nie dotarła do was informacja, ale na rooku znajduję się kolejna ostoja bossowego stwora. Munster to szczurzy boss, który przywołuje 2 szczury. Jak do tej pory pojawił się dwukrotnie na Harmonii. Miłego polowania.
Michaello
15-12-2006, 23:02
@Res Khmer
Na Harmonii? Swietnie! A wiesz gdzie sie pojawil, jak wygladal i jak sie nazywal?
Res Khmer
15-12-2006, 23:09
Jak napisałem Munster - rookgaardowy szczur boss, przywołuje dwa szczury i to tyle rewelacji. Jak narazie pojawił się dwukrotnie na Harmonii, kompletnie nie mam pojęcia gdzie, no i tym razem nie dysponuję screenem. Wiedze posiadam:
- z realacji Darth Saldrii (40 lvl) - ten człowiek nigdy nie kłamiea
- z któregoś z brazylijskich portali, kumpel zna hiszpański (to nie to samo co portugalski) ale trochę rozumie.
było ciężko lecz daliśmy rade
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=106228
Pozdrawiam =]:D
Zanim cos jebniesz.. Pomysl!
Na rooku sa juz minotaur leather ktore leca z minotaurow(tak samo z tego boss'a), to po cholere maja leciec 2 mino skory naraz i 4 addon, jak 3 wystarczaja [caly(?) citizen outfit i maly do druid outfita] -.-.
Powiedzialem (wez sie lepiej naucz sie czytac ze zrozumieniem) cos w stylu mino leather czy powiedzialem MINO LEATHER???
LOL?
Powiem i jasniej bo i tak nie zrozumiesz...NOWY DODATEK <<< tera wiesz?
@Alessandro Del Piero
Nie to mialem na mysli... Chodzilo mi oto jedynie ze pozniej cos lepszego bedzie... Dobrze tez chcialbym wiele rzeczy ale bez przesady sa juz torchy na rooku po co magic light wand?
Antykwaczor_z_Calmery
16-12-2006, 07:33
Są już (niepełne) informacje o nowym bossie Munster:
http://tibia.erig.net/Munster
druidek12
16-12-2006, 08:40
Moim zdaniem CipSoft trochę przesadza :/ Boss Ratów!!! Uważajcie, niedługo może się pojawić boss rabbitów 8o. Będzie summonował 10 rabbitów/sek, a jak się go zabije to sie traci 50% nabitego expa :d Bo to dla pożywienia summonuje te rabbity, żeby newbie zawsze miały żarcie ;d
@up
Hehe moim zdaniem tez troche przesada co dzien to nowy boss xDD
boss szczurow hehe a to dobre hm moze bedzie to mialo zwiazek z jakims questem czy cus :>
Rycerski Cinek
16-12-2006, 10:42
Powiedzialem (wez sie lepiej naucz sie czytac ze zrozumieniem) cos w stylu mino leather czy powiedzialem MINO LEATHER???
LOL?
Powiem i jasniej bo i tak nie zrozumiesz...NOWY DODATEK <<< tera wiesz?
@Alessandro Del Piero
Nie to mialem na mysli... Chodzilo mi oto jedynie ze pozniej cos lepszego bedzie... Dobrze tez chcialbym wiele rzeczy ale bez przesady sa juz torchy na rooku po co magic light wand?
Dla twojej wiadomosci, bo widac ze sie nie znasz(a ja umiem czytac-.-), MLW to pierwszy nowy item od czasow piorek itp. ktory cos robi w grze(tym samym
ja ulepszajac). Bo widzisz.. Ja nie lubie nosic torchow, bo duzo cap zjadaja a jak jest lh za friko to uzywam, lecz tego tez nie lubie. To psuje jakos gre gdy widac all, a bez lh z mlw widac o wiele lepiej i to bardziej mnie zadowala.
Co do tego, ze nie umiem czytac, to powiedz mi pod jakim powodem, z tego jak ty piszesz, nie moglbym zrozumiec tego tak jak zrozumialem??
Aha i widac ze nie znasz sie na rooku bo tam nie potrzeba wiecej addonow -.-.
http://img155.imageshack.us/img155/7268/shangwg5.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/4743/bosssvz4.jpg
Aqua pall i ktośtam zabili ; d
Mamy dobrą wiadomość. Mianowicie boss został pokonany na Aurei :) Deenbe zyskal Magic Light Wand co jest bardzo duzym rarem :) Zostal zabity z luku.
Mam na pokaz tylko jeden ss, gdyz nie zdazylem uchwycic tego :D
http://foteka.pl/min/10881.jpg
(http://foteka.pl/pokaz.php?id=10881)
Chwilunia, bo jednej rzeczy nie rozumie... Wszystko ładnie, pięknie, gz i wogóle, ale nawet 17 i 1 lvl dali rade go solować? Tzn, że on jest aż tak słaby?
temat został usuniety wiec daje tu :>1 team na furorze.:>
http://img251.imageshack.us/img251/9808/wejcieeox2.jpg (http://imageshack.us)
http://img251.imageshack.us/img251/389/atakgz9.jpg (http://imageshack.us)
http://img251.imageshack.us/img251/6506/lootxf1.jpg (http://imageshack.us)
http://img253.imageshack.us/img253/7465/ripxn4.jpg (http://imageshack.us)
Chwilunia, bo jednej rzeczy nie rozumie... Wszystko ładnie, pięknie, gz i wogóle, ale nawet 17 i 1 lvl dali rade go solować? Tzn, że on jest aż tak słaby?
54 lvl zabił, ten ss potem to dla picu xd
@Myszaa
Niestety się mylisz. To nie aqua pal zabił tego mino, tylko Deenbe ze strzał.
Byłem przy nim gdy go bił, bo akurat zabijałem hieny które blokowaly. :)
Gwoli scislosci, Aqua pal (54 lvl) biegal odciagajac minosy gdy Sheng przyszedl do pokoiku z piekarnikiem gdzie dostal serie strzalow z luku ode mnie :-)
Ogolnie sam w sobie to on jest prosty, wiekszy problem stanowi jego obstawa bo ja naliczylem 9 mino, 2 hyeny i 2 wolfy. Gdy okraza to moze byc lipa.
Pierwsza moja proba nie powiodla sie, spanikowalem i ucieklem jak Sheng uciekl z trapa w pokoiku. Ale za drugim razem z pomoca Aqua pal i Vincenzo spokojnie dalismy rade :)
Nalezy jeszcze dodac, ze sie ulecza i przesuwa skrzynki.
No i jestem proud ownerem pierwszej mlw na Aurerze :D
Ehhh... Dzięki, że na mnie poczekaliście Aurea team... Nie chce nic mówić, ale to ja wam opowiedziałem o tym bossie i nawet na mnie nie poczekaliście... Szkoda słow:(
A jest odporny na truciznę?
Myszaaa
To była świetna ironia ;]. Uśmiałem się przy niej. Deenbe chyba nie zrozumiałeś jego intencji.
Michaello
17-12-2006, 07:35
@Up
Potwierdzam, pokonaliscie go na Harmonii, a ja przyszedlem troche pozno, zobaczylem tylko zwloki :(
@Rycerski Cinek
TO bylo MOJE zdanie ale zeby mlw dawac na rooK?
Pomysl jakbys to wylotowal to bys w tym chodzil?
Raczej to jes "rarek" bo takie 5 lvle z life fluidami by mu rady nei dali
A dla rookstayera powinno byc cos innego dodane zamiast mlw
To jes MOJE zdanie wiec nie cytowac "rze ja chciałbym rzeby magik light wand był na roku!!11oneonerazjeden" -.-
Drzamich
17-12-2006, 09:32
Filmik spoko.
Wiedziałem wcześniej że Sheng to cienias, ale że aż tak!
Dłużej bili chyba tego minosa przy wejściu na Mino Hell niż samego bossa.
widzieliście jakie fajne czary czasem rzuca?
Takie jak przystało na prawdziwego bossa :p
Bomba filmik :)
Chmm...
"I will protect the secrets of my Master"
Czyli jednak AS nie wziął się od tak z powietrza tylko jest uczniem MM...
I co to za Sekrety Mistrza?
Kolejna zagadka xD
N/C... JAKIE TO JEST CIEŃKIE!! Przecież to normalnie ma gorszy def od zwykłego minosa i do tego 0 comba. To nie jest boss - to jest gó**o, aczkolwiek chciałbym sobie to zsolowac 4 fun. Miejmy nadzieję, że na Aurerze pojawi się następny, lecz niech nie każe mi długo czekać ^^.
Fpitolony w sprawe
17-12-2006, 11:33
Nie no... , ale myslalem ze defa bedzie mial taki jak zwykly mino... Tak to troche za latwo ...
11:27 Lesiu Obwiesiu [38]: mam 2 bp mf up
o.0 to na rooku sa mf?? gdzie?? XDD
Sekrety mistrza-sekrety mino maga, chyba.
Antykwaczor_z_Calmery
17-12-2006, 12:04
Mam pytania do wszystkich, którzy spotkali juz się oko w oko z Apprentice Sheng:
-Czy potwór ten przesuwa boxy i barrele?
-Czy może zabijać swoje summony? (obieram swoją własną taktykę)
-Czy jest jak Mino Mag? (chodzi mi o walkę na energię, czy często rzuca Energy Field)
-Jakie hity wam zadał ten boss?
@offtopic
Jeszcze nigdy nie widziałem takiego zainteresowania w tym temacie.
@down
Dzięki za informacje.
@Antykwaczor
Tak, przesuwa boxy i barrele.
Nie widziałem,żeby zabijał swoje summony.
Rzuca on energy field i to zależy od sytuacji, gdzie stoisz, jak często.
Ja dostałem hita za 40 ale trzeba uważać na combo, może dojść nawet do odebrania 100hp.
Dark Sven
17-12-2006, 14:16
http://foteka.pl/min/11142.jpg
(http://foteka.pl/pokaz.php?id=11142)
Hity- 20-40, energy field, hyeny.
i puszcza takie czerwone gwiazdeczki na kilkanascie pol wokól siebie.
Niestety- taka godzina 4(2 rooktayerow) vs 9 Fortera przegrywa :<
@down
Ja biore lfy... ale wiesz. Ja tam jestem pojebany :>
Rycerski Cinek
17-12-2006, 18:13
Ja tam juz mam taktyke na tego bosska :p.
Btw. Niech mi tylko ktos powie, czy ten sheng jest odporny na energie (bardzo by to pomoglo :]).
Antykwaczor_z_Calmery
17-12-2006, 18:41
Ja tam juz mam taktyke na tego bosska :p.
Btw. Niech mi tylko ktos powie, czy ten sheng jest odporny na energie (bardzo by to pomoglo :]).
Co ty bredzisz? Skąd weźmiesz chociaż odrobine energi na rooku? Z pokoju Mino Maga? Nie wiem co ty tam masz jeszcze za domysły, ale energię energią nie zwlaczysz.
Impalable
17-12-2006, 18:48
2xup
Zejsc na niego po schodach, zgadlem?
@down
To tez moze byc.
Myśle, że on chce go po prostu zablokować jego własnymi EF.
Marcin24
17-12-2006, 18:51
Hehe Cipisoft nieźle zajął się rookiem i wkońcu Rookstayerzy coś dostali od życia!
Rycerski Cinek
17-12-2006, 19:37
Co ja chce zrobic z ef to moja sprawa i nie zamierzam wchodzic na niego po schodach ;p.
Jezeli tak bardzo chcecie wiedziec, to mam plan go sciaganc po korytarzu pelnym jego wlasnych ef do tego miescja z piecykiem (starcilby przy tym 90hp + 2x 25 to by mi pomoglo). Poza tym inne potwory nie pomoglyby mu, bo nie odwazyly by sie isc po ef. Tam w spokoju bym go zaciachal moja katana.
Btw. Witch to piromanka a ognia sie boi?
Heh, troche niefortunne zdarzenie bo "boss" pojawił się podczas AFK w mino Hell, no ale cóż miał chłop pecha ^^`
Loot : Mino Leather, Magic light wand.
http://foteka.pl/min/11293.jpg
(http://foteka.pl/pokaz.php?id=11293)
Poe~ mógłbyś/mogła byś napisać stratę LF?
Coś mi się widzi że mu dam rade solo. =}
Poe~ mógłbyś/mogła byś napisać stratę LF?
Coś mi się widzi że mu dam rade solo. =}
Na Apprentice Sheng poszło mi 5 LF, większy problem niż boss stanowi 7 kręcących sie po Mino Hell minotaurów i 2 hieny z tego względu, że ciężko jest swobodnie manewrować postacią, ale jak już uda Ci się zagonic Sheng`a do pokoju z piecykiem albo jakiś róg, to z wyslowaniem niie będzie większych problemów.
Poniżej SS z "rarem" i gwiazdą wieczoru :
http://foteka.pl/min/11295.jpg
(http://foteka.pl/pokaz.php?id=11295)
ciekawe kiedy polecą pierwszy Brass Armor oraz Chain Legs
@up
;/
Haaloo! To nie jest Mino Mage! To jest nowy potwór specjalnie jako boss!
Michaello
18-12-2006, 16:35
@Michoss
On po prostu przeczuwa, ze to z niego spadnie. Jakby myslal o MM to napisalby zapewne "Ciekawe kiedy poleci pierwsza wand of cosmic energy" ;)
Gratulacje
Jesteś 1 który pokonał Bosa na Iridi:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Magik van Kamikadze
19-12-2006, 19:07
http://www.erig.net/kills-bosses.php?boss=Apprentice+Sheng
http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng
istniec istnieje ale przykro mi niema ani nie bylo na elysi
Pozdrawiam
A na jakich serwerach on jest bo na honerze go nie ma
Ku**a Honerańczyk....Tak jak ja xD
Jest na wszystkich serverach, ale respi się nieregularnie. Może się pojawić jutro, ale równie dobże może się pojawić za miesiąc albo za rok.
przypominam, że Test Server zakończył się wraz rozpoczęciem aktualizacji. To nie jest Test Server.
Nieprawda.
TS zakończył się 2 dni po Update'cie.8o
Rooktrapper
20-12-2006, 09:38
(Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. ;] )
Gram na Danerze, gdzie Sheng już się pojawił, ale ja dowiedziałem się o nim po fakcie, bo nie miałem wtedy dostępu do komputera i Internetu.
Po obejrzeniu filmu z polowania na Antice zamieszczonego po raz pierwszy przez Jarryn the Rookguardian (przypominam link: http://www.youtube.com/watch?v=eFcXu_-uCFw ) moją uwagę zwrócił czar rzucony przez Shenga w 32 sekundzie. Wygląda to jak czar Mass Healing z tą różnicą, że nikomu nie przywraca nawet punktu życia.
Skoro wygląda jak czar leczący, a nie leczy, to o co chodzi?
Moja hipoteza jest taka, że pomysłodawca nowego potwora przewidział, że niektórzy gracze zechcą posłużyć się zatrutymi strzałami, jeśli nie do zabicia Shenga (który ponoć się leczy) to przynajmniej do pozbycia się jego obrony w postaci bandy minotaurów i dlatego dał mu do dyspozycji czar obszarowy leczący z trucizny.
Powtarzam, to jest tylko hipoteza i żeby się przekonać, czy jest prawdziwa, czy nie, ktoś musiałby ją sprawdzić. Ja takiej możliwości w najbliższym czasie mieć nie będę, bo jak wspomniałem Sheng odwiedził już Danerę. I stąd mój post. Jeśli ktoś miałby okazję przetestować tę metodę, niech napisze, mi prywatną wiadomość, czy miałem rację. ;]
DratrisDxx
20-12-2006, 10:16
Ładnie ladnie
Na ts a było to gówno na rooku (tam dallleko na dole jak sie idzie od atnnidote rune kupic to <<<)
Eh... Ciekawe czy WOCE wypada xDD
Moim zdaniem to gdzie Sheng się pojawi nie zależy od tego gdzie on był czy nie był...
Ja do tej pory widziałem ssy na każdym po jednym Shengu + film...
Ciekawe czy ciężko go pokonac...?
Ci którzy tego dokonali mówią, że 5 lvl z life fluidami dał by sobię rade sam na sam...
Powinni dorobic gdzies expowisko z tym potworem....
O ile mi wiadomo, dzięki niemu na rooku pojawił się Magic Light Wand...
Moim zdaniem to gdzie Sheng się pojawi nie zależy od tego gdzie on był czy nie był...
Ja do tej pory widziałem ssy na każdym po jednym Shengu + film...
Ci którzy tego dokonali mówią, że 5 lvl z life fluidami dał by sobię rade sam na sam...
Bardzo łątwy weszlismy we 3 rookstayerów i 30 sek u juz padl :evul:
Wahibi jaki loot ?
Po ile hp odejmował blokerowi ?
Ile life fluidów poszło ?
No i oczywiście czy masz jakies ssy ??Zbieram na stronke...
Wahibi jaki loot ?
Po ile hp odejmował blokerowi ?
Ile life fluidów poszło ?
No i oczywiście czy masz jakies ssy ??Zbieram na stronke...
SSki mam ps tylko z lh ;p
Ale nieposkarżysz ? :evul:
Ale bardzo mało bo jak byłem to niemyslałem żeby robic ;p
Ok...Nie masz się co bac ... wrzuc focie...
Nortonus
21-12-2006, 14:35
Dec 21 2006, 01:36:38 CET Died at Level 6 by Apprentice Sheng
Mój początkujący kolega(Xao of Hell) padł na nim jak wykonywał Carlin Sword Quest.
A tutaj film :) jak zabijamy go na pacerce;)
http://rapidshare.com/files/8446727/Sheng*****.html
Apprentice Sheng
Exp: 100
Życia nie wiem ile ale nie wiele
Trudność: łatwy, wystarczy kilka fluidów..ja sam zabijając go zużyłem 7, ale jak się pojawil to żółty byłem, bo trenowałem w MH.
Taktyka:
Jeżeli samemu, to najlepiej zaciągnąć go do pokoiku z piecykiem. Głównie o to chodzi, żeby mino nie atakowały- waste hp. W close combat w ogóle chyba nie atakuje, bynajmniej tak było w moim przypadku. Co więcej, przyzywa hieny, które praktycznie są nieszkodliwe..nie zadały mi ani jednego ciosu ( wszystko na tarcze). Inna taktyka...zabij go zanim skończą Ci się life fluidy.
Jakie hity..hmm głównie 20-35, jednak od czasu do czasu potrafi uderzyć za 40-60.
Loot*: Magic Light Wand, mino Leather, Torch, Gps, dead snake.
Mam jedno zasadnicze pytanko, otóż czy Sheng pojawia się tylko po save serverze czy może zrespić się np. 5h później?
Jeśli znowu pojawi się na Aurerze tym razem my skopiemu mu dup***, a nie jakieś 10 lvle...
Może pojawić się o każdej godzinie, w tym przypadku SS nie ma tu nic do rzeczy.
Na Secu 1 pojawił się po 17.00, natomiast 2 innego dnia po północy.
Łukcik2005
22-12-2006, 16:14
ej res khrem mam takie male pytanko co mnie nurtuje... jakim cholernym prawem masz odkryte cale mino hell na mapce????przecie tam sie nie da wchodzic wiec jak jak i jeszcze raz jak to zrobiles ze masz ta mape??????
Takim "cholernym" prawem, że tam nie ma odkrytego całego Mino Hell... -.-
Pierwszy Sheng który poległ:
http://andrebunny.w.interia.pl/Sheng1.jpg
Jako blocker jakoś najwięcej exp miałem. :P
Drugi Sheng, którego zatłukłem sam <melee>:
http://andrebunny.w.interia.pl/sh2.jpg
Trzeci Sheng, którego zabiłem prawie sam, kolega dostał chyba kilkanaście exp. A w rewanżu dałem mu MLW, bo się nieco załamał, tak mało exp dostał. :P
http://andrebunny.w.interia.pl/sh3.jpg
Dodzio_Szczodre
22-12-2006, 23:14
Dobrze sam na sam może tak, lecz z respem minosów+ 2 hieny to za przeporszeniem oni mu mogą naskoczyć :P
Dobrze sam na sam może tak, lecz z respem minosów+ 2 hieny to za przeporszeniem oni mu mogą naskoczyć :P
Chyba nie sądzisz, że gdy wchodziłem do mino hell za 1 i 3 razem byl sam sheng i 2 hieny..w tych 2 przypadkach resp był pełny. Nie masz racji mówiąc, że mu można wtedy naskoczyć.
@Bunny
Chciałbym mieć takiego farta jak Ty=], 3 Shengi ehhh :D ja lece zlo0kać na Mino Hell, może zaprosze go w nasze skromne progi;)
Był też na Chimerze, niestety nie widziałem go na własne oczy, jeśli chcecie wiedzieć jaki loot, przeczytajcie w komentarzu Zomgue ;d
Marcin24
23-12-2006, 12:10
No no pierwszy Knife na Rooku GZ Zomque
mozliwe bo na forum tibia org pl tez jest taki temat i trzeba to sprawdzic a jak to test server to albo bug albo gm testowal nowego potwora który bedize na rocku
mozliwe bo na forum tibia org pl tez jest taki temat i trzeba to sprawdzic a jak to test server to albo bug albo gm testowal nowego potwora który bedize na rocku
Lol? Weź przeczytaj wszystko po kolei a nie przeczytałeś 1 post i piszesz komenta.
Żal.br do potęgi setnej ...
Oto przykład człowieka, któremu zależy na sławie na forum poprzez nabijanie bezsensownych postów :)
Shinodin Barthez
23-12-2006, 15:21
Mam pytanko czy ten boss został już zabity na elerze lub menerze ?? :) Bo mam tam rookstayerow i chciałbym wiedzieć czy może niedługo się pojawić :P
Marcin24
23-12-2006, 18:18
@up
Sprawdź sobie na Tibia.com na Kill statistic
Shinodin Barthez
23-12-2006, 18:36
@UP
Nieeee no wielkie dzięki...tylko jednego nie przewidziałeś...apertience shenga nie ma na tibii home w spisie :/A na erig.net jest tylko z 5 dni (chyba) a update ma więcej niż 5 dni dlatego pytam...
Sprawdź sobie kill statistics na np. Securze. A na Erig.net App~~ jest dłużej niż od 5 dni...
Shinodin Barthez
24-12-2006, 16:04
no dobra może tydzień...ale ja pytałem się bo może ktoś gra na tych serwach i może wie :/
@UP
Nieeee no wielkie dzięki...tylko jednego nie przewidziałeś...apertience shenga nie ma na tibii home w spisie :/A na erig.net jest tylko z 5 dni (chyba) a update ma więcej niż 5 dni dlatego pytam...
Jego chyba dlatego nie ma w spisie, bo to podobnież boss...
Rycerski Cinek
25-12-2006, 11:29
Czy ktos zauwazyl, ze ten apprentice sumuje zwykle minoski?
Mnie to zaintrygowalo, bo kazdy wie, ze na mh respi sie normalnie 5 minosow i 2 wilki, a na fotach z bossem widac jak byk(;)) ze jest 8(albo7) mino :|.
Antykwaczor_z_Calmery
25-12-2006, 11:35
@up
Abilities: Summons 0-2 Hyaenas, shoots Energy Fields, Self-Healing (Slow)
(tibia.erig.net)Nie ma żadnej informacji o zwykłych Minosach.
Smallmacioo
25-12-2006, 16:39
@2up
Gdy respi się boss to dodatkowe kilka potworków respi się razem z nim.
Co do loota z tibia.erig.net:
[...] Magic Light Wand (Always) [...]
Chyba nie zawsze przy zabiciu wypadła, prawda?
Michaello
25-12-2006, 17:10
@Up
Racja, Mino Leather tez niezawsze wypada. Wezmy np. Lesia Obwiesia z Harmonii; mu nic nie wypadlo :(
@Up
Racja, Mino Leather tez niezawsze wypada. Wezmy np. Lesia Obwiesia z Harmonii; mu nic nie wypadlo :(
W takim razie Secura jest zdałniona, bo ja zabiłem 3 i w każdym był leather i MLW :)
@2x UP
Piepszysz głupoty, oglądałem 2 filmy jak bił Shenga i:
-Gp i Mino Leather
-Gp, Mino Leather i MLW
Jeśli był już 3ci na Harmoni i nic nie spadło to srry.
P.S.
Z niecierpliwością czekamy na Shenga na Aurei xd.
Shinodin Barthez
27-12-2006, 18:48
Moja postacią na 5 lvl :P wylogowałem się niedaleko minohell wchodzę na tibie schodzę do minohell patrze apertience sheng 8o no to oczywiście odrazu zwołałem rookstayerów elery i przyszli dwóch ponad 20 lvl 15 i chyba 11.... walka była przednia niestety zapomniałem włączyć Uosu i niestety mam zdjęcia już tylko po fakcie...ale wypadł z niego mlw
http://img165.imageshack.us/img165/9712/zdjecieuuu0905da6.jpg (http://imageshack.us)
http://img292.imageshack.us/img292/6821/zdjecieuuu0896bh2.jpg (http://imageshack.us)
Heh pierwszy Apertience na elerze :)
http://img379.imageshack.us/img379/11/zdjecieuuu0906rm3.jpg (http://imageshack.us)
Nie chciał wystawić na widok :)
http://img303.imageshack.us/img303/1701/zdjecieuuu0871xf5.jpg (http://imageshack.us)
No tylko tyle zdążyłem uchwycić ale...widać energy fielda :)
edit:
http://img77.imageshack.us/img77/1042/zdjecieuuu0876py4.jpg (http://imageshack.us)
hit jaki mi zadał as 8)
Tebiator
27-12-2006, 18:59
dzieki niemu 2lvle stracilem ;] z 27 na 25... juz i tak 1 lvl odrobilem ;) niestety nie widac tego w moich charu ostatni cios zadal minos... mialem 10lfow wszystko poszlo :[
Widziałem, 2 razy. Raz sie spóźniłem, zobaczyłem akurat go zabitego, świeżutkiego =). 2 raz widziałem jak sie respił. Od razu cała Rookowa elita z Secury się zbiegła, i zabili ;<. Ale z tego co widziałem, to potrafi grzmotnąć do 50 hp.
DrakoOsek
27-12-2006, 20:53
zawalisty ten boss -.-!
mialem 10 lfow , tebiator tez ;/ i dedlismy najpierw ja trap przez zwykle minosy a potem tebiator 2 razy ;//!
Gdyby nie te zwykle minosy to bysmy napewno przezli i go zabili..
@Tebiator
Wspolczuje ci ;/
Tyle expa stracic!!
Tebiator
27-12-2006, 21:03
drakus kolego to DZIEKI TOBIE hahaha ;) trudno ;) 75-80 ponad tys expa w plecy... ;) ale odrobie ;) szkoda najbardziej skilli no ale coz ;) nauczke mam :D nie zaatakuje tego apprentice juz ani razu dopoki nie pojdzie na niego wiecej niz 2 dobre rookstayery (przynajmniej 25lvl w gore) a takich na servku Pandorii jest 4-5 z tym znam 2 :D ;) wiec... ;)
Tebiator
27-12-2006, 21:09
aha jeszcze "gada" UBIJEMY NA SERKU PANDORII ;) hehehe :D tylko trzeba podrosnac :D rookstayerzy PANY :D
DrakoOsek
27-12-2006, 21:15
@tebiator
ta zawsze ja super , fajnie
mogles nie isc...
mogles powiedziec ze niechcesz bo nie albo cos..
ja tez dedlem i nic nie mowie -.-
dedlem to dedlem ,przyroda!
aha jeszcze "gada" UBIJEMY NA SERKU PANDORII ;) hehehe :D tylko trzeba podrosnac :D rookstayerzy PANY :D!!
Ta ! , ze moze ubijemy -.-
Super.Fajnie.Extra
Ponoć AS taki słaby, a tu pojechał 2 panów z pandorii. :)
Sheverish
27-12-2006, 22:56
To nie błąd, ani fake. To boss minosów, mogę się pochwalić że go ubiłem go solo ;). Jak siąde na swojego kompa to dam ssy, bo niestety padł a tutaj nie mam irfan vieva i kazdy ss ma po 2,5mb -_-
(Taktyka to lekkie kamikaze, i blok w pomieszczeniu z piecykiem, a no tak. 2bp life fluidów. Lvl taki wazny nie jest :P. Co do minosów to masa pudeł, honeyów i arrowów.)
^Przy kamikaze zeszło półtorej bp lfów. < dla tych nie obeznanych, kamikaze oznacza w tym momencie dokładnie to samo co "zaganiałem minosy za pudła i shenga do pomieszczenia :"
Tebiator
28-12-2006, 08:35
To nie błąd, ani fake. To boss minosów, mogę się pochwalić że go ubiłem go solo ;). Jak siąde na swojego kompa to dam ssy, bo niestety padł a tutaj nie mam irfan vieva i kazdy ss ma po 2,5mb -_-
(Taktyka to lekkie kamikaze, i blok w pomieszczeniu z piecykiem, a no tak. 2bp life fluidów. Lvl taki wazny nie jest :P. Co do minosów to masa pudeł, honeyów i arrowów.)
^Przy kamikaze zeszło półtorej bp lfów. < dla tych nie obeznanych, kamikaze oznacza w tym momencie dokładnie to samo co "zaganiałem minosy za pudła i shenga do pomieszczenia :"
kolego probowalem to zrobic ... a raczej probowalismy :D ale przejsc w miejsce z piecykiem bylo niemozliwe ;]
a co do drakusa :P stary ja zartuje :D hahaha :D chociaz wnerwiony z poczatku bylem i myslalem ze przerwe zrobie sobie od tibii ale co to by dalo ;] grac i do przodu...
i do kolejnego uzytkownika ANO ZJECHAL PANOW PANDORII hahaha ;)
Thoria pokonała Apprentice Sheng, oto kilka screenów:
Tak sie zaczęło (http://img329.imageshack.us/img329/374/screenz0019ys3.jpg)
Tak wyglądała walka (http://img143.imageshack.us/img143/76/screenz0020oh5.jpg)
Taki jest główny loot (http://img49.imageshack.us/img49/7567/screenz0023ey6.jpg)
A to przypadło mi w udziale ;) (http://img244.imageshack.us/img244/5289/screenz0024yi9.jpg)
Gratuluje całemu zespołowi xD
ops nie wiedzialem ze w zdjeciach jest tez xD sorrki xD
Fejkowiec
28-12-2006, 23:21
Thoria pokonała Apprentice Sheng, oto kilka screenów:
Tak sie zaczęło (http://img329.imageshack.us/img329/374/screenz0019ys3.jpg)
Tak wyglądała walka (http://img143.imageshack.us/img143/76/screenz0020oh5.jpg)
Taki jest główny loot (http://img49.imageshack.us/img49/7567/screenz0023ey6.jpg)
A to przypadło mi w udziale ;) (http://img244.imageshack.us/img244/5289/screenz0024yi9.jpg)
Gratuluje całemu zespołowi xD
Juz jest o tym temat tez w zdjeciach, GZ : OOO
Mlodziutki
30-12-2006, 22:36
Zabilem Shenga na furorze jutro zdjecie
LOOT:22:29 You see a magic light wand that is brand-new.
It weighs 15.00 oz.
Witam chcialem sie pochwalic moja i kuzyna zdobycza z shengow bo byly juz 2 w naszej karieze :D :cup:
oto ss z walki
http://i129.photobucket.com/albums/p210/Irenox/sheng.jpg
a to juz po 2 starciach :D
http://i129.photobucket.com/albums/p210/Irenox/2.jpg
serwer Antica.
Cya in tibia.
Savio_Barbarzynca
25-01-2007, 18:24
Siemka widziałem tego Bossa Apprentice Shenga ale widziałem też Hieny jak przesuwały parcele...Musiałem iść ale około 40 lv zabiły:(
To dopiero 1 post i wiecie...:confused: B)
piotrinho
28-01-2007, 17:28
Wczoraj AS pojawił się na Obsidi , poszła bardzo słaba ekipa dlatego nie daliśmy rady , niestety kiedy sprubowalem go ssolowac mino mnie blokneły i ded...:confused:
pozwole sobie powiedzieć że oprucz bossa mino są jeszcze 2 (na roku oczywiście) czyli:
boss rotów (munher)
boss ratów (munster)
ładna zbierzność imion:p
Podobno postawiona wczoraj AS na obsidii, ale niebylo zadnych czolowych graczy wiec go nie ubili.
Prubowal 25lvl ale polegl podobno z powodu lagow...
Pan Klocek
28-01-2007, 20:47
pozwole sobie powiedzieć że oprucz bossa mino są jeszcze 2 (na roku oczywiście) czyli:
boss rotów (munher)
boss ratów (munster)
ładna zbierzność imion:p
Munher to sciema. Ktos sobie to wymyslil, nie ma takiego potwora. Nie ma nic o nim na tibiawiki. Niepodwazalny dowod na to ze go nie ma to proba zamiany w niego przy uzyciu czaru "utevo res ina". Mianowicie kiedy piszemy nazwe potwora w ktorego NIE DA SIE przemienic bo jest to boss/lub zabroniony potwor np. utevo res ina "rotworm wyskakuje napis "Sorry, not possible", a gdy przemieniamy sie w potwora ktorego nie ma np utevo res ina "noob z forum tibia.pl wyskakuje napis "creature with this name does not exist i tak wlasnie jest z tym twoim munherem, jakby sie go nei wpisywalo (munher, the muncher itp)
Sevanteros
29-01-2007, 13:43
Ja go zabilem na Dolerze... Zabil kilku noobkow ;) ale pozniej weszlo kilka osob levele 10+ to juz latwo poszlo i poszedl na kilka hitow:p
juz sie podniecilem ze jakis atrakcyjny loot bedzie a tylko magic light wand i mino leather;(
@Up
Hah, ale wtopiłeś, ta piórko z Shenga gratz...
Btw, czy ktoś może mi powiedzieć czy Sheng sie wam zrespił np. jak trapiliście, bądź siekaliście minoski, lub biliście wolfy, orki nad MH? Czy tylko, po odwiedzeniu MH raz na jakiś czas?
NeX_1337
30-01-2007, 06:21
I czy te hieny to przyzwane?
tak te hieny sa przyzwane ale jak kazdy summon expa nie daja
Agent iks
31-01-2007, 00:23
HIHO ^^
Właśne przed chwilą walczyłem z Apprentice Sheng i jego hienami.... jest naparwde trudno poniewaz nie mozan zastosowac zadnej taktyki... próbowałem sam zablokowac pare minosów zeby nie zawadzaly ale Hieny za chwile niszczyly lub przesówały wszystkie boxy... blokowalem sie w tym niby ''pokoiku'' ale Apprentice Sheng sam się do mnie pofatygował i niestety musialem skapitulowac... dupa w troki... wbilem tam dwa razu i naprawde jest ciezko zurzylem lacznie 20 Life Fluidow i tylko dwa razy go trafilem... oto pare screenów...
http://www.goalkeeper.republika.pl/rook/1.jpg
http://www.goalkeeper.republika.pl/rook/2.jpg
http://www.goalkeeper.republika.pl/rook/3.jpg
http://www.goalkeeper.republika.pl/rook/4.jpg
http://www.goalkeeper.republika.pl/rook/5.jpg
http://www.goalkeeper.republika.pl/rook/6.jpg
Nethalis
31-01-2007, 17:29
@Up
Ja go upierdzieliłem na 12 lvl więc nie sądzę, że nie da się obrać żadnej taktyki.Trza go zagonić do pokoiku i tam na luziku da się go zabić(zeszło mi 15 life fluidow)
Pozdrawiam
@Up
Hah, ale wtopiłeś, ta piórko z Shenga gratz...
Btw, czy ktoś może mi powiedzieć czy Sheng sie wam zrespił np. jak trapiliście, bądź siekaliście minoski, lub biliście wolfy, orki nad MH? Czy tylko, po odwiedzeniu MH raz na jakiś czas?
Ze mną to było tak: Siedzieliśmy se z kumplem w pokoiku z piecykiem (trap roomie) kumpel chciał już wracać to wychodzimy, patrzymy a tam sheng
Streszczenie: Stał koło stołu, nie pojawił się w trap roomie.
Dziś Pana ubiłem solo.
Kocham Szafiryjską Wiare Rookstayerską.
Cytuję:
"no hev cash for lfz"
"sorry man haven't time"
"i wont die"
"we all gon die"
Itp.
Więc w końcu się zebrałem i poszedłem tam samemu - poszły mi 2bp lf. Poszłoby spokojnie nie więcej niż jeden, góra półtorej, z tym że na początku się bawiłem w jakieś góra-dół. ;- )
Loot: mino leather i ten, no, wand, jak on się tam zwał ;- ) .
Agent iks
31-01-2007, 21:43
U mnie nie dało sie do niego przedostać... 9 mino i 2 hieny :/ nie dawali się zbliżyć nawet... a gdy wszedł do rap roomu rzucał wszędzie na podłoge energy field i nie dało sie nigdzie ruszyć żeby za każdym krokiem nie stracić 30hp odrazu i jeszcze po chwili kolejnych 30... albo miałem pecha albo mnie nie polubił :P
Aragornn
02-02-2007, 22:00
Yo all nie wiecie czy moze jescze sie zrespia na celescie ?? bo jak tak to zrobie rookastylera bede probowal go zabic ;)
- Prodigy -
02-02-2007, 23:05
Ja szczerze powiedziawszy, liczyłem na coś więcej ze strony Shenga. Zeszło mi na niego i jego popleczników łącznie 9 lfów, a przy tym jeszcze raz się dziad uleczył (lałem go na środku MH, bo jakbym się zaczął bawić w jakieś trapowanie i zaganianie, to już dawno bym sam się strapował na minosach, a Sheng by mnie tylko dobił z dystansu. Hity wchodzą w niego jak w trolla, więc raczej nie było problemów - padł pod samymi schodkami. Moim zdaniem lepiej lać go od razu, niż ganiać się z nim po całym roomie...
@Michoss
"Ciekawe kiedy poleci pierwsza wand of cosmic energy" ;)
o ile poleci =)
Exequter
08-02-2007, 13:08
LOL, niektorzy mysla, ze to fake. MHAUHAUHAUHAUH, CipSoft stworzyl tego potwora i to nie jest zaden fake -.-. Stworzyli go rowniez w wiekszosci dla tego, bo na Mino Maga nie da sie dojsc i dlatego dali Shenga.
Marcin24
08-02-2007, 15:16
LOL, niektorzy mysla, ze to fake. MHAUHAUHAUHAUH, CipSoft stworzyl tego potwora i to nie jest zaden fake -.-. Stworzyli go rowniez w wiekszosci dla tego, bo na Mino Maga nie da sie dojsc i dlatego dali Shenga.
Aha czyli dlatego że nie da się dojść do MM to stworzyli AS bardzo inteligentne. Zapomniałeś tylko że do CipSoft go tam zamknął i w każdej chwili mogą go otworzyć.
@topic
Ja często chodzę do MH ale nic nie znajduję. Wiem tylko że na Valorii 19 lvl solo (podobno) go zabił a wanda kupiła Kofag of Life (40 lvl) za 50 k
BeNcHaKeR
09-02-2007, 21:09
ja moim rockstayerem próbowałem go z kolegami ubić ale ani rusz trafiliśmy chyba z 7 razy po 1-9 a było nas 6!myśle że to boss dla doświadczonych rockstayerów
Marcin24
09-02-2007, 21:21
ja moim rockstayerem próbowałem go z kolegami ubić ale ani rusz trafiliśmy chyba z 7 razy po 1-9 a było nas 6!myśle że to boss dla doświadczonych rockstayerów
To zależy też od taktyki bo chyba nie biłeś AS razem z 9 mino?
Tebiator
10-02-2007, 08:40
taktyka taktyka a DISTANCE swoja droga :P
Ancient-Necro
10-02-2007, 20:33
Czego nie wymyślą żeby zrobić w tej Tibii, potworek fajny, ale skoro każdy mówi, że obrone ma jak zwyly Trollto chyba nie jest taki groźny, najgorsze chyba te 8 Mino + 3 wolfy na karku.
Wkońcu każdy Boss ma swoją obstawę. :p
Shinodin Barthez
10-02-2007, 20:41
Grolram nie ma :P
Skoro jest tu temat o Aprenticu to tutaj malutki loot z niego
Screen zrobiony przezemnie (Magic Light Wand juz nie moj ;]):
http://img159.imageshack.us/img159/8408/mlwvl4.jpg
PS. Zaraz ludzie zaczna gadac ze nie mam Coppera ale niestety pozyczylem koledze ;]
hehe;] copperka dla ziomka zeby bloknąl ;>?? a ja raz bilem z kolega 30lv on bloczyl.. ale nice hieny są na rooku.. a boss jest spox jest nie latwy do 10mf NAWET moze zejsc na 20lv!:D;(
2 nowe bossy na rook? To by zachecilo znienawidzonych przez Cip Rookstayerow...
Ja slyszalem na honerze plotke ze chca cos zrobic z ss albo czyms
ale nie moga dac mmaga bo by byl loot za dobry i za mocny by byl wiec zrobili new...
Gz dla tych co go ubili
KrIsKo720
11-02-2007, 11:39
Ja tez mialem taki przypadek na rooku <INFERNA>:) :) :) :) :)
A czy ktoś sprawdzał czy MM jest w roomie i czy drzwi są zamknięte podczas gdy AS przebywa w MH? jeżeli było takie pytanie to sorry
piotrinho
11-02-2007, 18:45
a tu mam zdjęcie mojego kumpla :
http://i174.photobucket.com/albums/w82/Kuna20/Boss.jpg
seksowna_druidka
11-02-2007, 21:13
Na jednej z poczatkowych stron tego tematu pojawila sie ta mysl, pozostala jednak bez odzewu. Sheng uzywa jakiegos czaru obszarowego, nie dajacego zadnych efektow. Piszcie, jesli macie jakas hipoteze co to moze byc(czerwone gwiazdki o zasiegu gfb).
Ktos chyba mowil ze to leczy z trucizny...
Innych dzialan raczej nie ma...
A moze on jest realistyczny? Pali mane zeby mu mlvl wzrosl :D
Arnoldzik
12-02-2007, 19:44
hehe Newbieje on sie rzadko respi na mino hellu zabil go Lord'Luster i mu magic light wand polecialo :p
Ten czar obszarowy to poprostu life drain ( wysysanie życia ), zauważyłem to w czasie walki, obrywałem po ok. 12
Heh.
Co do SoF, myślę, że ten kolos, nie jest rozwiązaniem zagadki.
Być może to tylko część tej wielkiej tajemincy. Myślę, że jak GM'owie chcieliby zmienić loot w MM to po prostu stworzyli by potwora który nazywał by się podobnie, lub tworzyłby anagram do Minotaur Mage. Mogliby naprzykład zrobić "Mino Mage" i założę się, że 90 % tibijskiej społeczności nie zróciłaby na to uwagi. A poza tym, skoro tak łatwo zabić nowego boss'a, to chyba bez sensu aby był kluczem.
Hmh...Osobiście chciałbym sobie pozwiedzać rook, oświetlając drogę MLWem...
Możliwe że "Pod jego światłem, widać rzeczy niewidzialne"...
Pan Klocek
12-02-2007, 20:52
Hmh...Osobiście chciałbym sobie pozwiedzać rook, oświetlając drogę MLWem...
Możliwe że "Pod jego światłem, widać rzeczy niewidzialne"...
Tibia jest zrobiona z raczej prostszych skryptów. Prędzej jakiś NPC się inaczej odezwie jak będziesz miał go przy sobie.
Spróbuj może z Amber, w końcu to najlepszy wojownik na rooku i poszukiwacz przygód.
Spróbuj może z Amber, w końcu to najlepszy wojownik na rooku i poszukiwacz przygód.
Sorka ale chyba sie pomyliles (albo ja zle mysle)
Dallheim powinien byc chyba najlepszym wojownikiem na rookgardzie...
W AS mozna sie zmienic za pomoca Utevo res ina :]
Pan Klocek
13-02-2007, 13:40
Sorka ale chyba sie pomyliles (albo ja zle mysle)
Dallheim powinien byc chyba najlepszym wojownikiem na rookgardzie...
W AS mozna sie zmienic za pomoca Utevo res ina :]
Hehehe dużo osób tak myśli. Bo niby Dallheim ma spike sworda i sieka nim cyklopy, a co powiesz na to, że Amber walczyła ze smokami? Smok a cyklop wielka różnica, dla mnie Dallheim nie dorasta nawet nawet do kolanek Amber.
AduFortera
13-02-2007, 17:20
Witam, tak sobie siedze i patrze na ten temat, przyszło mi namyśl że AS może sie pojawiać na MinoHell po wykonaniu tej czynność http://video.google.pl/videoplay?docid=-498122406162592891&q=Spike+Sword
wtedy może pojawia sie w MinoHell AS nie posiadam rookslayera dlatego prosze jakiegos h lvl na rooku o sprawdzenie tego :)
Fpitolony w sprawe
13-02-2007, 17:44
Co to za kawalek tam leci? o.0 zajefajny
edit: dzieki emilok ;d :*
Pan Klocek
13-02-2007, 18:35
Witam, tak sobie siedze i patrze na ten temat, przyszło mi namyśl że AS może sie pojawiać na MinoHell po wykonaniu tej czynność http://video.google.pl/XXXXXXXXXXXX
wtedy może pojawia sie w MinoHell AS nie posiadam rookslayera dlatego prosze jakiegos h lvl na rooku o sprawdzenie tego :)
Nie ma to nic wspólnego, a co do posta to >raport<
Nie lubimy tu QS.
Co to za kawalek tam leci? o.0 zajefajny
Na oko "Die happy - supersonic speed", ale zaznaczam że ten kawałem ostatni raz słyszałem z 4 lata temu.
Yep, to to :
http://www.youtube.com/watch?v=vch8UBmbfhc
Panie Klocek, proszę o zachowanie spokoju.
Pan Klocek
13-02-2007, 20:14
@AduFortera
Ukrywanie linka w postaci ukrytego tekstu to nadal QS. Jeśli nie chcesz tego usunąć RAPORT.
Właśnie przed chwilą pojawił się Apprentice Sheng na Titani, co dziwne był to pierwszy raz :D
Padł od ostrza mojej Katany, walczyłem z nim sam, jako, że nie było pewne czy jakaś odsiecz przybędzie. Wolałem nie czekać na to że chmara noobków mi go zgładzi albo zacznie mi przeszkadzać.
EDIT
@DOWN
To jest QS, temat o tym został usunięty, a posty innych użytkowników usunięte. Widocznie jakiś modek ukrył ten link co jest dla mnie całkowicie nie zrozumiałe.
AduFortera
13-02-2007, 23:05
@AduFortera
Ukrywanie linka w postaci ukrytego tekstu to nadal QS. Jeśli nie chcesz tego usunąć RAPORT.
Właśnie przed chwilą pojawił się Apprentice Sheng na Titani, co dziwne był to pierwszy raz :D
Padł od ostrza mojej Katany, walczyłem z nim sam, jako, że nie było pewne czy jakaś odsiecz przybędzie. Wolałem nie czekać na to że chmara noobków mi go zgładzi albo zacznie mi przeszkadzać.
Wszystko ok tylko ze ja nie ukryłem tego tekstu :D dopiero teraz sie wlogowałem jeśli AS niema nic wspólnego z Spike Swordem to może poprostu cipowie zrobili zabawe rookslayerom tworząc tego boosa, ale możliwe że z AS leci niezwykle rzadko żecz potrzebna do dostania ze do MM ROOM
@edit to co jest pokazane na filmie nie jest questem poprostu to jest może część questu na legendarnego Sword of Fury kto wie
Sheng padł po raz kolejny na Xerenie. Niestety, tym razem jedyny loot z niego to... torch. No, cóż i takie fikoły się zdarzają. Padł głównie z rąk Pella, i po części moich ;).
Przynajmniej po części pomściłem swoją śmierć, choć aby naprawdę się zrewanżować, musiałbym zabić... lagi :S. No cóż, na razie zadowolę się Shengiem, później się zobaczy ;).
Dziś Apprentice Sheng poraz piąty odwiedził Aurea'e, lecz tym razem zgładziliśmy go ja i Aqua pal. Miałem go rozwalić solo, ale gdy odpaliłem TibiCam Aquasek się lognął, więc ubiliśmy go we dwóch :)
Oto link do filmu:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/18853
Lady Rookstayerka
20-02-2007, 20:26
Witam,tak sobie czytam to forum...Przejdźmy do rzeczy :P. Więc tak : Wpadłam na pomysł że jeżeli te drzwi są zamknięte magią..to moze jak ten sheng robi life drain,a bedzie przy drzwiach to moze sie otworza ?? co myslicie o tym?
Shinodin Barthez
20-02-2007, 20:28
wątpie żeby cipy wpadły na taki pomysł....
Zablokowali go, miał 50%hp, kick za battle mode, Resp AS, próba zalogowania, spalił się komputer, wezwał mechanika, 25%hp, nuby przyszły, zlurowały 4 mino, mechanik naprawił PC, 5%hp, kick z tibii, próba zalogowania 1, próba zalogowania 2, udało się, login, 5 mino 2 hieny i 1 AS, szybkie otwierane BPków z lf'ami, fire field, energy field, 20hp, BP z lf'smi otwarty, klika prawym, wybiera use with, najeżdża na siebie, combo minosów i hien, 1hp, lag, kliknięcie na sobie, unlag, fire, ded.
I to całe wyjaśnienie :P
@Up
Ciekawe, hrhrhr.
@Instynkt
Jedynym wyjaśnieniem jest to, że albo jak pan Michoss powiedzial kick/freez/lag/wszystko co najgorsze itd, bądź nie miał LF, lub był cieniasem. Nadal jestem przy tym, że AS to lapciak, jeśli ubijały go już niejednokrotnie 15~ lvle. Tak czy siak, żal 56 lvla:P
Jan 30 2007, 11:47:27 CET Died at Level 50 by a minotaur
Skoro Baczek of malinka deadła na zwykłym mino to czemu 55 lvl nie może paść na AS'ie? :P
Pan Klocek
22-02-2007, 19:08
Na Titani Shenga zabiła banda Brazylijczyków na 6 - 8lvl -.-
Wiem tylko ze kilu mialo luki i speary. Jeden biegal a reszta strzelala. Jednym slowem Sheng to cienias.
Ale jak gadałem z kolegą Mino Magiem to powiedział że Sheng sam się poddał po tym jak wszyscy pytali go "br?" "friends" "Vip plz"....:o
Czy wie ktoś, czy był na Morganie już AS? Czaje się na niego, ale nie moge go dorwać :D
BeNcHaKeR
22-02-2007, 19:17
Hej, a ja mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Shenga a mianowicie : czy potrafi przesuwać przedmioty.(szkrzynki,krzesła,itd)
P.S. Jeśli takie pytanie już padło to srry
Pan Klocek
22-02-2007, 19:21
Hej, a ja mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Shenga a mianowicie : czy potrafi przesuwać przedmioty.(szkrzynki,krzesła,itd)
P.S. Jeśli takie pytanie już padło to srry
Tak było to pytanie.
Tak przesuwa.
@upup
przesuwa
PS. nie spamuj tak bo już 3 osoby chcą cie zniszczyć -.-
Sorry, sekundy :P
omg ludzie to jest poprostu boss minosów który respi się nieregularnie -.-
jak byście byli w temacie to byście wiedzieli.
loot z as'a to :mino leather(z każdego),0-7 gp,magic Light Wand(bardzo rzadko)
No to żeś stary teraz nam pojechal... z czego mi wiadomo to MLW, wypada praktycznie z co drugiego AS'a, a co do mino leather, to nawet niewiem czy czasem rzadziej od wspomnianego wczesniej przezemnie MLW niewypada... tak czy owak, napewno z kazdego niewypada. :P tak wiec najpierw sie zastanow co piszesz...
Pozdro
No to żeś stary teraz nam pojechal... z czego mi wiadomo to MLW, wypada praktycznie z co drugiego AS'a, a co do mino leather, to nawet niewiem czy czasem rzadziej od wspomnianego wczesniej przezemnie MLW niewypada... tak czy owak, napewno z kazdego niewypada. :P tak wiec najpierw sie zastanow co piszesz...
Pozdro
omg ludzie to jest poprostu boss minosów który respi się nieregularnie -.-
jak byście byli w temacie to byście wiedzieli.
http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng i sprawdzcie se jaki loot wypada - czy według ciebie, darashu skóra wypada z co drugiego AS i czy według ciebie, Vienine MLW wypada bardzo rzadko?
Przy okazji zauważyłem tam pare błędów:
It spawn with 3 minotaurs so you may find at a room with, 2 hyaenas, 9 minotaurs and wolfs.
Abilities: Summons 0-2 Hyaenas, shoots Energy Field, Self-Healing (Slow), Fire Missile, Life Drain-like Explosion around himself (0-35), Melee (0-50)
Czy aby napewno?
A to fajnie... przyczepilem Vienina... a sam nagadalem glupot :D ja tam na erig.net niepatrzylem... najwidoczniej trzeba bylo, tak nawiasem nieznam potwora z ktorego jakis item zawsze wypada... pomijajac faraonow itp. no ale coz... bede wierzyl slowom (always) no i sorka za blad :D
Pozdrawiam
Przy okazji zauważyłem tam pare błędów:
It spawn with 3 minotaurs so you may find at a room with, 2 hyaenas, 9 minotaurs and wolfs.
Abilities: Summons 0-2 Hyaenas, shoots Energy Field, Self-Healing (Slow), Fire Missile, Life Drain-like Explosion around himself (0-35), Melee (0-50)
Czy aby napewno?
Tu niema bledow raczej... zauwaz iz z "zeznan swiadkow" ktorzy juz mieli ta przyjemnosc pokonywania tego bossa... w najnizszym pomieszczeniu na mhell bylo wowczas nadomiar wiecej minosow niz przy zwyklym respawnie... dziwne troche nie? po drugie jezeli Ci chodzi o to melee... to czemu miala by to niebyc prawda? jest sposob zeby sie przekonac...
-wyrzuc wszystkie itemy (zbroje, tarcze, helmy, itp) do plecaczka, i daj sie lac AS'owi :) zobaczymy ile najwiecej oberwiesz z jego melee :) pozdro
Fpitolony w sprawe
25-02-2007, 16:04
Sheng w ogule nie wali z lapy, tak jak MM -.^ omg...
Ancient-Necro
25-02-2007, 16:47
@up
Goniłeś kiedyś mm w zwarciu ? (na mainie dla mało spostrzegawczych...)
Jak stoi daleko to wali tylko z magi, lecz jak go zaczniesz gonić biegając non stop z nim przestanie walić z magii i wyciągnie swoją broń czy co tam ma i zacznie Cię siekać.
wariat_17
18-05-2007, 14:39
mi sie zdaje ze w zwarciu nie wali na filmiku widzialem to na odleglosc odejmuje z melee
GothicMaster
23-05-2007, 13:54
To melee na odleglosc mnie rozwalilo:D
Ale mam tez male pytanko- jakie srednie obrazenia wali sheng?? Jaki best hit itp.
Ps: Kto wie moze kiedys :D:D:D:D
Ja jakoś nigdy nie mogę nawet go zobaczyć X( X( ... jak by był akurat na mino hell to bym skoczył po lf i spróbował zabić:cup::cup::cup:
Wojtek.93
18-11-2007, 12:57
@Ligos
taka rada na przyszlosc:nie lam punktow regulaminu forum.
a co do AP to jego resp jest nieregularny(brak komunikatu),przywoluije 2 hieny,gdy si zrespi w mino hell jest wiecej niz zwykle minosow.a co do ataku to wali za pomoca energi ale ma zmniejszone hity od MM
Fpitolony w sprawe
03-01-2008, 18:21
No, nie bede nowego tematu przeciez zakladal ;P. Dzis sheng sie zrespil doslownie kolo mnie, 1 czy 2 kratki. Komus sie to przytrafilo oprocz mnie? ;p
Myslalem, ze zadne potworki nie moga sie respic w obecnosci playera, chyba oprocz bossow ;p. To kogos jeszcze to spotkalo ?
@down
No mi w tym samym miejscu, 2 kratki od stolika ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.