Pokaż pełną wersje : Problem z lootbagami po update.
Don Toro
25-12-2006, 18:33
Po ostatnim update zauważyłem bardzo denerwujący fakt. Mianowicie lootbagi ciągle znikają. Kiedyś można było zostawić swój loot na kilka godzin (nieraz nawet pare dni) i był nie ruszony. Obecnie na mint jest 100% pewności, że po 30-40 minutach zastaniemy puste miejsce po naszym loocie (napisałem mint bo tam lootuje)X( . Zastanawiam się czy zna może ktoś jakiś sposób by temu zaradzić. Stuacja potwierdzona przez moich znajomych więc nie jest to jednorazowy przypadek.
Nie piszcie, że ktoś mi ukradł ponieważ sprawdzałem to - kolega stał przed bramą mint pilnując czy nikt nie idzie a ja robiłem loot (oczywiście loota nie było)
@Down:
I już się tak z 10 razy ktoś zalogował i przeszukał calutki mint za moim lootem a ja nic nie zauważyłem? Mówie wyraźnie, że to się przytrafiło mi już kilkanaście razy i jestem dobre 40k do tyłu przez to i dlatego pytam się czy ktoś ma sposób. Dodam że w tibi jest coś takiego jak "reset" powierzchni i poprostu znikają przedmioty tylko przed upem tenże "rester" był raz dziennie.
Chciałbym się dowiedzieć czy macie jakiś sposób by nie tracić bagów.
..::QRAS::..
25-12-2006, 18:40
a moze ktos sie zalogowal w srodku mint? pomysl jesli potrafisz bo same rzeczy nie znikaja bez powodu...
danielski2
25-12-2006, 18:50
Bo sejwie serwera serwer sie czysci ze smieci,wiec znikaja lootbagi i wszystko inne (np parcele na dachach przy depo) ale zeby byla taka sytuacja to jeszcze sie nie spotkalem...
76 lvl a nie umie wysłać parcela lol.
Bo sejwie serwera serwer sie czysci ze smieci,wiec znikaja lootbagi i wszystko inne (np parcele na dachach przy depo) ale zeby byla taka sytuacja to jeszcze sie nie spotkalem...
No wlasnie sie mylisz bo po Save servera bagi nie znaikaja (przynajmniej tak bylo we wczesniejszych update'ach)
76 lvl a nie umie wysłać parcela lol.
Debil 100%. Wlacz myslenie. po co ma wysylac 10 parceli co 30-40 min skoro moze zrobic jeden duzy lootbag i wyslac go do miasta -.-' noob?
@topic
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale bardzo ciekawa sprawa.
Don Toro
25-12-2006, 19:08
Bagi znikają dawno po SS i co jakiś czas.
@Edit (2x up): Co ty nie powiesz? A co mam sobie tym parcelem wysłać 2 chain armory? Czytaj o czym pisze.
Ja raz sobie zbieralem mace dla zabawy druidem na darashi ( niby nic a wskoczylo potem 700 gp na manasy ), dlugo po save wrocilem bo na save nie czekam tylko ide grac w co innego :P Cave byl zajety, ale weszlem na chwile i moj lootbag z mace byl ;) . Jak go zostawilem tak lezal wiec.. :P nie wiem co tobie sie dzieje.
W miejscu, gdzie zostawiasz loot, poloz jakiegos torcha. Jak idziesz na hunt, to wez ich ze soba troche.
ja tak robilem jak na EF chodzilem expic. loot nie znikl mi nigdy, a jak nie zastosowalem tego sposobu, tez mi znikal.
wyprobuj to.
edit:
zapomnialem, torch oczywiscie ma sie swiecic caly czas.
Duch Niespokojny
25-12-2006, 19:35
Floor resety zdarzały się już od dawna i to wcale nie po save'ie serwera (choć może właśnie wtedy zdarzają się częściej, bo jest wówczas mało ludzi). Po prostu od któregoś z ostatnich update'ów zdarzają się częściej, ale nie jest to wcale nowy "wynalazek". Np. 2 razy zdarzyło mi się to w ukrytych podziemiach Foldy (znanych także jako podziemia Senji, bo wyjście stamtąd prowadzi właśnie przez tę wyspę). Jedyna rada to nie zostawiać lootbaga samego na zbyt długo.
Knajcik14
25-12-2006, 19:37
To jest tak zwany resp podłogi po którym znika wszsytko z podłowi w określonym miejscu jeżeli go nieodwiedzamy (niezdaża sie wszędzie) no to tyle więc lepiej taskać Loota ze sobą THX
~Pozdro baton :D
Deaf Scream
25-12-2006, 19:37
niewiem w jaka ja tibieu wczensiej gralem..ale reset florow byl zawsze i czesto o roznych godzinach i porach dnia:] ..prawdopodobnie losowo ..ale czestotliwosc jest rozna w roznych miejscach. na mint zawsze byl...jak chodzisz tez po pietrze to zauwazysz to po tym ze dzwi sie zamykaja ...z tego co pamietam zaczyna sie to od bramy... jak tam juz jestpozamykane wszystko to lec lepiej szybko do lotbaga..ale prawdopodobnie ebdzie za pozno:]
wiec tekst w stuylu ze tylko przy ss byl reset sobie darujcie bo tak nie bylo, reset floor jest losowy i w roznych porach dnia
_-_-TibioMan-_-_
25-12-2006, 19:38
Po ostatnim update zauważyłem bardzo denerwujący fakt. Mianowicie lootbagi ciągle znikają. Kiedyś można było zostawić swój loot na kilka godzin (nieraz nawet pare dni) i był nie ruszony. Obecnie na mint jest 100% pewności, że po 30-40 minutach zastaniemy puste miejsce po naszym loocie (napisałem mint bo tam lootuje)X( . Zastanawiam się czy zna może ktoś jakiś sposób by temu zaradzić. Stuacja potwierdzona przez moich znajomych więc nie jest to jednorazowy przypadek.
Nie piszcie, że ktoś mi ukradł ponieważ sprawdzałem to - kolega stał przed bramą mint pilnując czy nikt nie idzie a ja robiłem loot (oczywiście loota nie było)
@Down:
I już się tak z 10 razy ktoś zalogował i przeszukał calutki mint za moim lootem a ja nic nie zauważyłem? Mówie wyraźnie, że to się przytrafiło mi już kilkanaście razy i jestem dobre 40k do tyłu przez to i dlatego pytam się czy ktoś ma sposób. Dodam że w tibi jest coś takiego jak "reset" powierzchni i poprostu znikają przedmioty tylko przed upem tenże "rester" był raz dziennie.
Chciałbym się dowiedzieć czy macie jakiś sposób by nie tracić bagów.
ta napewno na kilka dni spox ;] po resecie all znika wiec nie mozliwe
@Topic
moze ci ktos po prostu zabral
up@ Ehh...nie wiesz to sie nie odzywaj.
Kiedys na senji zrobilem loota, padl mi net i wyjechalem na 3 dni. Loguje sie a moj loot lezy caly i zdrowy.
A na mint tez mi wcielo 2 looty po upie..
po resecie all znika wiec nie mozliwe
ty mylisz, ze te wszystkie viale i scale armory na guardach to z jednego dnia sa?
@up
ty grasz/grales w WoWa na globalu? ; ]
ta napewno na kilka dni spox ;] po resecie all znika wiec nie mozliwe
@Topic
moze ci ktos po prostu zabral
grajac jeszcze w stara dobra tibie:) gdy tylko lazlem na necro hunta (przypominam ze nie bylo rozdzek itp) wiec glownie hmmy, ciagnelo sie po ziemi ok 40-60 bp i czasem wychodzilo tak ze zostalo jakies 5 bp i nie chcialo ich sie ciagnac znowu do depo wiec zostawialo sie pod milionami milionow innych plecakow:) (tego na necro zawsze bylo...) i pamietam ze wlasnie jak po 3 dniach znowu poszedlem na necro to te stare bp jeszcze byly;] np w hellgate kiedys to tez jeszcze bylo z 2-3 lata temu byl resp podlogi rowno co godzine bo pamietam ze kiedys taszczylem parcele po ziemi zeby wyjsc (noob plx:D) i wlasnie zniknely mi sprzed nosa:) teraz z tym respem to roznie...
Ja wczoraj zostawilem lootbagi w skrzyni bo musialem sie wylogowac na kilka godzin. Po ponownym zalogowaniu loot bym caly w skrzyni jak go zostawilem a minelo 4-5h. pzd
Ja też tam miałem expiłem na minosach zrobiłe lootbaga na 3++k.oz zostawiłem za rzeką przykryłem pustym bagiem poszedłem po parcel a obu bagów już nie było...
up@ Ehh...nie wiesz to sie nie odzywaj.
Kiedys na senji zrobilem loota, padl mi net i wyjechalem na 3 dni. Loguje sie a moj loot lezy caly i zdrowy.
A na mint tez mi wcielo 2 looty po upie..
AFAIR na Senji lootbag może więcej "przeżyć" pozostawiony na ziemi. Jest tam parę takich miejsc, które się nie resetują albo resetują się rzadko, dokładnie nie wiem. Niewykluczone, że po updacie to zmienili.
Może podłoże "resetuje" się tylko w miejscach gdzie jest duzo trupów potworków róznych śmieci itp.... bo moje rybki leżały trzy dni pod drzewkiem i nic ich nie ruszyło B) .
dagothar
26-12-2006, 00:38
Kazdy region w Tibii ma ustawiony czas reseta podlogi, gdzies moze sie nie resetowac, gdzies nastepuje co godzine czy dwie(na Draconii np. bardzo czesto, natomiast w Hg na poziomie Redbone ale w tej pustej jaskinii podloga praktycznie sie nie resetuje, trzymalem tam w zakamarkach parcele do wylazenia; zreszta bezpiecznych miejsc jest duzo). W Mincie od zarania dziejow zdarzaly sie resety, trzeba przywyknac lub znalesc sobie skuteczna metode. Ja zwykle nosilem baga ze soba, tak zeby trzymac go na tym samym ekranie. Ew. zapamietac o ktorej nastepuja resety(taki kalendarzyk, podobna skutecznosc).
Ri'Pablo
27-12-2006, 01:25
Ja nie mam tego problemu... mój loot jak leżał tak leży.. mimo wszystko sądze, że nawet jeśli tak jest, to tylko w określonych miejscach( chociaż z drugiej strony raczej nie, bo to by było głupie ;])
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.