zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Cyklopy dla low lvl Knight'a

Frezzy Fire
25-12-2006, 21:22
Mam knighta 25 lvl[skills 60/60](eq:K Set,Fire Axe,Tower Shield,Cruz Helm)postanowilem wybrac sie nim na cyce,wiec wzialem bp ih,by nie czekac na mane i hp:) na poczatku walilem na full ataku,lecz tracilem sporo hp od cyklopow.Zmienilem na balance fighting...hity ktore walilem cyklopom byly podobne jak na full ataku, a one mi prawie nic nei walily 8o Mysle ze to mala i dobra rada dla low lvl'a KNIGHTA ;)

Lifter
25-12-2006, 21:29
Już chyba drugi dzisiaj temat typu: "byłem, zabiłem, wróciłem".
Wogule to nie jest zbyt pomocna rada ponieważ wszystko jest w poradnikach. Fajnie że się tymi cyklopami podjarałeś...

tomektrz
26-12-2006, 10:02
Mam knighta 25 lvl[skills 60/60]wiec wzialem bp ih,by nie czekac na mane i hp:)

Mogłeś wziąć manasy, które odnowią ci manę, a za tę manę rzucać exurę i odnawiać HP. Chyba wyszłoby taniej.

Jeśli chodzi o pomysł biegania na cyce knightem na ~20 lvlu:
Ostatnio byłem na cycach z kumplem, 23 lvl, skille 60. Zdarzało się (nawet nie tak rzadko), że w eq: knight set, warrior helmet, croco boots i medusa shield dostawał hity po ~30. Jak wiadomo loot z cyców ogromny nie jest. Dodając konieczność leczenia się + będzie niewielki. Exp nie najgorszy, ale ze względu na ciągłe obleganie respów cyclopów przez low lvl sorców/drutów z różdżkami w innym miejscu uda ci się zaexpić lepiej i zarobic więcej kasy.

goburu
26-12-2006, 10:09
No tak tylko se zobacz ile ty czasu tego cyklopa zabijasz na balanced -.- To juz szybciej by ci wyszlo jakbys expil na rotach...

Frezzy Fire
26-12-2006, 11:04
E tam ile ja czasu tego cyca bije...10 sekund? Moim zdaniem bardzo krotko...no coz tak myslalem o manasach ale czasem ta EXURA daje mi ~10hp...wiec moze sie trafic ze 4x da ok 15 hp to 60 hp da...a ih moze dac nawet wiecej niz 100 :) Fakt z cyca rzadko cos leci ale jak poleca 2 halberdy to mam +bp ih :) i jescze jedno...na cycach ,na balance expilem ok 2h i zadnen ih nie poszedl :)

ZeboslawCalmera
26-12-2006, 17:53
Cyklop to nie potwór dla najta.Trzeba mieć wyższe skille niż zwykłę 60/60 bo inaczej cyc będzie cie klepac i będzie waste.Sorc czy druid biorą wanda/roda i lecą.Do tego mount sternum jest tak zanoobione przez drutów i sorców, że knajt który ma przynajmniej te 60/60 kombinuje, walczy na balanced czy full def(cyce go minimalnie trafiają) to zanim się dopcha do jakiegoś potwora to.....W tym czasie zatłukłby 3 soldy ktore dadzą mu kase,nie bedzie musial sie leczyc a expa bedzie tyle samo.

Nasherr
26-12-2006, 23:57
Cyce sa wogole malo oplacalne przy niskich skillach knightem. Za maly hp/exp rate. Lepiej juz isc np na wspomniane roty, przykladowo na Fibule (pieknie po update sie zmienila! Duzo rotow, carrionow itp.) Przy lepszych skillach (tzn. 70+) i dobrym eq bierzemy w rece dwureczna bron i wtedy jest bardzo, ale to bardzo ladnie.

Kveldulv
27-12-2006, 10:31
ja tam nie mam problemow z cyklopami na 20lev... wystarczylo poskilowac i uzbierac na eq :) tera 20lev 65/65 (dalej skilluje)
eq: c arm, boh, vamp shield, bs, p legs, warrior helm.
z tym eq nawet na dwarf guardy spokojnie sobie ide :D

Alwadar
27-12-2006, 10:44
Ehh ok cyca zabijesz ale co z tego..:p ih masz ale nie lepiej tez wziasc mf(mana fluid) mlvl tez wazny..:] juz leprzy pomysl to isc na roty czy larvy czy nawet żółwie"(pacc) bo kazdy wie ze lepiej isc na duza ilosc storkow "(np:roty,)masz szybciej exp i loot i mniejsze stratyB)

Redruom
27-12-2006, 20:12
ZeboslawCalmera-kolo niezly jestes :D "cyc to nie potwor dla knighta" buahahahaha rozwaliles mnie z tym tekstem, powiedz mi tylko jeszcze co palisz bo z moja trawka to niema szans takiego odjazdu miec jak ty 8o

Alwadar-kolo chce cyclopy to mu mow o cyclopach a nie jakies zolwie, to to ja mam w akwarium i mi z tym dobrze tam ;)