PDA

Pokaż pełną wersje : CZy warto trenować shielding na rooku?

Ribery
04-01-2007, 17:18
No właśnie, w jednym z poradników przeczytałem że jeżeli mamy zamiar grać drutem lub sorciem to warto potrenować shielding już na rooku ponieważ na mainie wolniej leci.

1. Czy to prawda?
2. Jeśli tak to czy warto to robić zważywszy na to, że na głównym kontynencie mozna by już trenować mlvl.

Subus
04-01-2007, 17:25
To tylko strata czasu. Sorcerer uderza z różdżki (dystans) więc nie warto trenić shielding. Sorcerer to nie Knight!;) ;)

Ribery
04-01-2007, 17:35
To tylko strata czasu. Sorcerer uderza z różdżki (dystans) więc nie warto trenić shielding. Sorcerer to nie Knight!;) ;)

O boshe. Ale mi chodzi o taki dziwny przypadek jakby już druid/sorc chciał mieć nieco wyższy shielding niż stadardowo.

zoliax
04-01-2007, 17:59
W pojedynkach może się przydać ten shielding. Często rycerze widzą problem, że magowie za dobrze się bronia na full defie, więc jak ci się nudzi można spróbować... hmmm, niektórzy magowie mają >30 shieldingu, ale zastanowiłbym się czy doszli do tego bez treningu... I z tego co wiem dla maga rośnie shielding tak samo jak dla postaci na rooku.

Ribery
04-01-2007, 18:26
I z tego co wiem dla maga rośnie shielding tak samo jak dla postaci na rooku.

Ktoś to potwierdzi?

Zito
04-01-2007, 18:34
< deleted >

Ribery
04-01-2007, 18:42
Ok. Dzięki wam już zdecydowałem że za minute wyjde z rooka :P

A tak trochę OT.
Orientujecie się może jaki skill shieldingu mają druidzi z high lvl (powyżej 70)?

Whoopero
04-01-2007, 20:37
@up taki sam jak na 35lvlku~ bo po tym lvlku magiczne profssje expią juz na odległośc raczej.......czyli jakies 24-25~ shielda maja

Smallmacioo
04-01-2007, 20:54
@Up

I pewnie powiesz, że tylko z run biją? Wtedy raczej mają PACCa, więc z visa walczą, czyli w zwarciu. A nawet jeśli nie mają i biją np. guardy to uzywają roda.

Duch Niespokojny
04-01-2007, 21:05
Sorcowi shielding rośnie tak samo szybko jak postaci na rooku, a druidowi nawet nieco szybciej. Do tego na mainie można trenowac magic lvl.
hmmm, niektórzy magowie mają >30 shieldingu, ale zastanowiłbym się czy doszli do tego bez treningu...
Ja mam shielding 26 (na 75 lvl) a nigdy go nie trenowałem. Wątpię też, czy jakiemukolwiek sorcowi by się chciało, chyba że przy okazji trenowania magic levelu. Niestety nieprawdą jest, że postacie magiczne atakują na odległość - mając pacca expi się praktycznie cały czas z energy/force strike, co wpływa też na wzrost shieldingu.

Pan Klocek
05-01-2007, 15:10
Sorcowi shielding rośnie tak samo szybko jak postaci na rooku, a druidowi nawet nieco szybciej. Do tego na mainie można trenowac magic lvl.

Ja mam shielding 26 (na 75 lvl) a nigdy go nie trenowałem. Wątpię też, czy jakiemukolwiek sorcowi by się chciało, chyba że przy okazji trenowania magic levelu. Niestety nieprawdą jest, że postacie magiczne atakują na odległość - mając pacca expi się praktycznie cały czas z energy/force strike, co wpływa też na wzrost shieldingu.

Masz calkowita racje, ja na 55 lvlu mam 26 shielda tylko dlatego ze na larvach ze skull staffem expilem duzo no i exori vis/mort caly czas na lizardach czy guradach.

A co do shildinga na rooku i melee skill, z tego co zauwazylem na dluzsza mete mojemu sorcowi szybciej leca skille ataku i obrony niz rookstayerowi. Nie jest to kolosalna roznica ale taka ze da sie ja wyczuc i zauwazyc... wiec trenowanie na rooku only for ROOKSTAYERS B)

Szafiks
05-01-2007, 15:13
A kto powiedzial , ze sorc/drut nie moge trenic shielda? Idziesz na jakis resp spiderów,ratów i tam robisz runy.

Hoxiu
05-01-2007, 15:23
Spotkałem się z przypadkami gdzie 30 sorc czy drut ( nie pamiętam ) trenował shielding na dwarfach, bo mówił, że niedługo idzie na dragi z kumplem i musi miec 25+ shieldinga ( miał około 10 chyba ... ). Uważał ze to jest ogromna różnica i bez tego sie nie obejdzie ! Niestety jak się noob uprze to sie nie da nic zrobic ^^

Emm a na roku czy warto? Nie bo to ci sie na przyszlosc nie przyda, stracisz czas tylko. Pozatym po co na roku skoro mozna na mainie i to bezpieczniej? :]

mah2002
05-01-2007, 16:47
Na wyzszych maja nawet ~30 :)

Powiedzmy sobie szczerze, jakikolwiek trening skilow bojowych przez postac magiczna mija sie z celem.

Jak kto ladnie napisal, mag to nie bloker:)

Menorah
05-01-2007, 17:07
O boshe. Ale mi chodzi o taki dziwny przypadek jakby już druid/sorc chciał mieć nieco wyższy shielding niż stadardowo.
Afff. Ej mam proshbe Sqmentujesh mi mojeqo bloczqa ? Lol.
Przestrzegaj regulaminu tego FORUM !
A tak pozatym to kto ma najwiekszy shield na rooku i ile on wynosi ? ;>

Kasztaniaczek
05-01-2007, 18:07
ja mam 24 shielding od 40 lev -.-
co prawda padlem te 3 razy i bylby moze ten 25... ale naprade pozniej rosnie wolno i malo...bo sie duzo bije z du\ista a jak potrzeba w zwarciu to albo w-hammer albo szybko pada(exori vis rox...)

Luki_azura
05-01-2007, 18:25
Kumpel 40 druid ma 31 shielda^^
a co do rooka to trenic sie opłaca =]

Ameriov
05-01-2007, 21:38
Drutem sie totalnie nie opłaca bo długość przyrostu shielda- drut-180% char na rooku-200% sorcem tak samo jak na rookgaardzie ale w czasie trenowania nabiłbyś troche mlvl.

Hellraiser
05-01-2007, 21:50
Postaciami magicznymi nie trenuje się shieldingu no bo, po co,..?

POWTÓRZ ! :D