Pokaż pełną wersje : Tibia obchodzi 10 urodziny
Dwimenor
09-01-2007, 16:02
Z tego też powodu graczy czeka kilka miłych niespodzianek. Cipsoft postanowił obdarować graczy nie tylko losowaniem tysiącem premium account(które odbędzie się 29 stycznia), ale także nowymi potworami i przedmiotami.
Przechodząc koło Thais uważaj aby nie paść ofiarą ataku hakera, lub nie zostać zabugowanym. Także mieszkańcy Darashi, dotąd nie nękani niczym poza okazjonalnymi napadami nieumarłych stali się obiektem zainteresowania piekielnych mocy. Piekielny ogar Fluffy, nieumarły smok Bones oraz Minishabaal razem z setkami swoich nieumarłych sług zamierzają zatopić pustynię w krwi niewinnych.
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/fluids/background-artwork.jpg
Oczywiście, każdy już zauważył nowy wystrój tibia.com (www.tibia.com)(a jak ktoś się dopiero się obudził, to na co czeka?). Wraz z zmianami zniknęły działy z szczegółowymi statystykami serwerów. Pozostała tylko strona z najwyższymi wynikami. (http://www.tibia.com/community/?subtopic=highscores) Nadal nie działa forum, ale nie należy się tym przejmować. W końcu od czego są supported fan sites? (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites)
Poza zmianami w wyglądzie, zaszła też bardzo ważna zmiana techniczna. Od tej pory, podczas logowania do konta wszystkie dane będą szyfrowane. Przypadkowe przechwycenie naszych danych będzie bardzo trudne. Jednak pamiętaj-żadne szyfrowanie i inne bajery nie zastąpią zdrowego rozsądku.
Te liczne zmiany pociągnęły za sobą tez pewną niedogodność. Osoby korzystające z przeglądarki Opera zapewne zauważyły iż niemożliwe jest poprawne wyświetlanie strony głównej Tibii w tym programie. Jeżeli musicie skorzystać z tibia.com lub po prostu chcecie zobaczyć odnowioną stronę główną, to trzeba będzie użyć innej przeglądarki.
tak tak dobro ziomek wszystko pieknie ładnie ale KIEDY BENDZIE LOSOWANIE PACC!!!???:evul:
Jak dla mnie to ten nowy wygląd strony jest troche dziecinny :p .
mariomenek
09-01-2007, 16:09
Cipsoft postanowił obdarować graczy nie tylko losowaniem tysiącem premium account(które odbędzie się już dzisiaj),
Czytanie to podstawa!
A co do strony to paskudna! : dziecinna poprostu myslalem ze zrobią cos ladniejszego no ale ok.
Dopiero sciągam Tibie i zobaczymy.
@up - heh takie same opinie.
a co chodzi z tym hakerem??? jak przechodze obok thais to mnie zkikcuje??
nie rozumiem :(
podobaja mi sie menusy na prawo... fajnie zrobili
Aramidus
09-01-2007, 16:11
Lottery Start
The lottery will start Jan 9th, 2007.
Ahh ten Cip Soft ;) Mam nadzieje że tego nie przegapie! A co do strony do osobiście mi sie podoba, szkoda że są pozostałości po poprzedniej ...
Aramidus
Oskaliber
09-01-2007, 16:11
Wiadomo może, czy pacce będą losowane tylko wśród graczy facc, czy ci którzy zakupili już premium będą mogli wygrać przedłużenie?
na ta 'wielka loterie' pacc to trza sie jakos specjalnie zapisywac czy cos ?! ;o
podejrzewam, że przed 20:00 nie ma co sprawdzać informacji związanych z loterią :p , jest to w końcu dość wielkie przedsięwzięcie logistyczne i sądze, że około 3:00-4:00 loteria się zkończy ! więc jeśli nic nie bedzie do 22:30 to nie ma sensu już dzisiaj odwiedzać www.tibia.com tylko jutro :cup:
Nietypowy
09-01-2007, 16:13
Funny Anime ... A nie - dziecinne :P ... Mi się osobiście podoba :) Heh ... No i także czekam z niecierpliwością na losowanie PACC :D ... Życzę szczęśćia innym !! :) Pzdr
Krzysiekkrzysiek
09-01-2007, 16:13
Hacker to zwykły potwór jak np amazon :P
Rav Othersider
09-01-2007, 16:14
Hehehe, genialne pomysły co do świętowania!
Kolos from rodos
09-01-2007, 16:14
dokładnie, wie może ktoś na jakiej podstawie odbędzie sie losowanie PACCów? czy trzeba się zarejestrować , czy oni będą automatycznie losować??
a do pacca trze miec ten recovery key czy jak mu tam??
ToxicBrother
09-01-2007, 16:17
KIEDY BENDZIE LOSOWANIE PACC!!!???:evul:
Respect B)
@Topic
Czy gdzieś pokazane jest jak wyglądają te nowe potworki ??
Lord Gumio
09-01-2007, 16:17
hehe widzialem juz niektore z tych potworkow np :primitive ,tibia bug i haker sa slabe ale inne te z darashii sa o wiele mocniejsze :D
Proszę o odpowiedź co tak naprawde dał nam cip soft w tym updacie myśleałem że wyjdzie tibia 8.00
Ahh, fajnie by było wygrać takiego pacca :] A co do wyglądu forum tibi.com to bardzo mi się podoba, ładnie wszystko jest zrobione i łatwiej gdzieś się dostać, podzielili też forum co mi się również bardzo podoba.
@Tethi: No raczej tak ;)
@topic: No cóż..fajna stronka...Te present bagi jakoś głupio zrobili :/ Jeden sie chwalił , że mu z wl wylatywały co chwile X( . A PACC w Edron może mieć jakieś prezenty...Ale FACC nie może ( chyba ) :<. A chciałbym sobie wystrzelić petardę czy coś.
PS. A ten Hacker to cu? Da się go killnąć? :P
Oskaliber
09-01-2007, 16:20
Ponawiam pytanie. Wie ktoś może, czy pacce będą losowane tylko wśród graczy facc, czy ci co już mają premium mogą wygrać również?
Btw, mam nadzieje, że te śmieszne ataki na darashie będą zapowiadane, w sensie, że wyskoczy napis a nie taki resp nieoczekiwany :baby:
okej wszysko good fajnie 1000 pacc zarabiscie, ale czy ktos cos wie o nowych servach??:(
Galaksyus
a do pacca trze miec ten recovery key czy jak mu tam??
cos mi sie wydaje ze typy takiego okazu jak ten pan wyzej otrzymaja pacca , ktory nawet nie wie co teo jest recover key.respect ziom
jezeli dobrze sie przypatrzycie losowanie odbedzie sie dzisiaj czyli moze byc za 10 min a moze byc o 23 ; )
ja tez widzialem pare potworkow bardzo "przyjazne" , jednak tylko w wygladzie : ))
/Gala~
Zupka_Chinska
Nowy wygląd Tibia.com bardzo mi się podoba. Kto grał kiedyś w Heroes II, powinien wiedzieć o co mi chodzi. Właśnie teraz strona Tibia.com przypomina mi coś z głównego menu "hirołsów", a ta stara gra naprawdę mi się podoba. Pomimo tej prostoty, którą widać pomiędzy jej młodszymy wersjami III i IV, wole nadal starą i dobrą II część Heroes. Dlatego też nowy design przypadł mi do gustu.
Marvolis
09-01-2007, 16:21
nie chodzi o to kiedy sie zacznie losowanie tylko kiedy sie skonczy!
bo moga losowac przykladowo 1 pacc dziennie :P
wlasnie padlem na kicku na ataku na thais, zajebiste lagi
Pan i Wladca
09-01-2007, 16:22
No i teraz wygląda git :D
Szkoda tylko że nowych serwów nie dali :P
A strona mi się nie podoba nowa.
Mi stronka nie działa ale może później..
8o dziś losowania! Od razu gratuluje tym którzy dostaną.
Poprostu Pitbul
09-01-2007, 16:32
Ciekawe kiedy dokładnie będzie to losowanie(codziennie patrzę czy czasem nie wygrałem;-P).
PS. Ściągam new clienta;-].
te losowanie będzie polegało na tym że poprostu wylosują i zaloguje się jutro i zobacze że wygrałem
czy też trzeba będzie być w tibii i kupić los ;p
Hellraiser
09-01-2007, 16:34
Więc nie ma bata na Opere?, przeciez nie bede zmenial przeglądarki, lub nie bede siedzial na IE i Operze by obejrzeć co się dzieje na Tibia.com,..
Galaksyus
09-01-2007, 16:36
Więc nie ma bata na Opere?, przeciez nie bede zmenial przeglądarki, lub nie bede siedzial na IE i Operze by obejrzeć co się dzieje na Tibia.com,..
z tego co mi wiadomo i komemntarzy innych nie ma. moze w najblizszym czasie CIPSOFT cos postara sie zrobic w tym kierunku,chyba ze narazie nic o tym nie wiedza.
/Gala~
mariomenek
09-01-2007, 16:37
A czy muglby ktos napisac skąd wypadaja czapki zeby nie bylo zbędnego spamu ?
Najlepiej wszystkie potwory.
Dzieki.
Lukas Hiper
09-01-2007, 16:41
Już gratuluje Tym ktuzy wygrają:D
mam nadzieje ze bede ja pośrud nich:p
Co do strony to według mnie wygląda lepiej:cup:
Andrealfus
09-01-2007, 16:49
Stronka jest ładna odczepic sie :D
denerwuje mnie to ze w operze nie mozna otwierac stronki... powinni głąby cos z tym zrobic... nie bede otwieral tego w internet explorerze... wole wogole nie wchodzic
off top dzieci idzcie do szkoly i nauczcie sie poprawnie pisac a nie gracie w tibie...
Jedno pytanie....
Czemu mi stronka normalnie chodzi, a używam opery?
Jak dla mnie nowy layout jest kozacki! :)
btw. czy żeby brać udział w losowaniu tego pacca (1 z 1000) trzeba się gdzieś rejestrować?
ja wiem czmu .. bo normalnie ona chodzi tylko jemu nie.. sprcjalnie sprawdzilam
tibia.com sux;P nie bede wchodzil na IE zeby zobaczyc co sie dzieje. Opera rlz
Wszystko ladnie, pieknie tylko niemoge sie zalgowac juz chyba 4h ... >.<
Dwimenora nie mozna nominowac na "Najpoprawniej Piszacego Uzytkownika", hrh...
i kolejny bug taki sam jak z swiatecznego uptade.. jak mi wczyta liste to pisze ze moge jedynie jadna postacia sie zalogowac a akurat ta postacia sie logowalem i sie wylogowalem -.- mogli by na tym popracowac.. i z gury sorry jak cos takiego bylo ale nieczytam postow bo mi sie niechce :D
Adow Adan
09-01-2007, 16:58
pytanko do tych co dedali te tibia bugi i hakery : do kogo sa podobne(siłowo) i co z nich leci.
Temat@
Mi sie podobaja te nowe itemki 16:56 You see a party hat (Arm:1).
It weighs 7.50 oz. itp. Bo mam tego duzzo xD.
Ps. Loteria raczej dla facc(Juhuu) tylko na jakiej zasadzie losowana to nie wiem.
Witam jest to mój pierwszy post tutaj. Macie tutaj fotki z tego ataku co ma nawiedziać Thais. Ten atak trwał z dobre 10 minut. Potwory są słabe mogą występowąc pod postacią świni, buga, orc berserkera i człowieka (Primative). Nie dają żadnego expa tylko party items. :p
http://img243.imageshack.us/my.php?image=uo0011xq0.jpg
http://img409.imageshack.us/my.php?image=uo0010ff1.jpg
http://img409.imageshack.us/my.php?image=uo0009qn2.jpg
http://img409.imageshack.us/my.php?image=uo0008wo6.jpg
http://img122.imageshack.us/my.php?image=uo0002mr3.jpg
Pozdro.....
a co chodzi z tym hakerem??? jak przechodze obok thais to mnie zkikcuje??
nie rozumiem :(
podobaja mi sie menusy na prawo... fajnie zrobili
'Haker' to teraz rodzaj potwora, który występuje podczas Raidu. Jak narazie ten raid występował jedynie w Thais.
Wiadomo może, czy pacce będą losowane tylko wśród graczy facc, czy ci którzy zakupili już premium będą mogli wygrać przedłużenie?
Nie wiadomo czy pacce będą jedynie dla Premium czy też i dla Free Accountów. Też nikt nie dostał informacji czy będzie trzeba się zapisywać na lotterie. Osobiście sądzę, że tak.
No wszytko Ok, ale może mi ktoś powiedzieć do czego ta strona http://lottery.erig.net/list.php się przyda ? kto mnie oświeci :p
ee tam.. mi sie podoba nowy design tibia.com :) moglo by byc lepiej(za malo klimatu) ale i tak wole to niz stary nudny wyglad tibia.com:P
no ale jedno mnie cieszy teraz na calmerze na full serwie czeka sie 60 osob w kolejce jak wczesniej 160 :) chyba pojemnosc swiatow zwiekszyli :)
@edit no udalo mi sie zalogowac ale po ilus tam minutach po wylogowaniu sie tamta postacia niezdziwie sie ze niedlugo serwy wylaczol aby to poprawic bo dla ludzi ktozy maja wielu graczy to bedzie uciazliwe np mnie :)
Elwer Balus
09-01-2007, 17:07
Przeżywacie te pacce jak kura okres:D
Mi tam wisi czy dostanę czy nie B)
atak pozatym moglibysiće zajżeci do slownika ortodoksyjnego czasemi:p
(a przynajmniej 50% z was)
@anpy: nie kompromituj się człowieku i znajdź sobie jakieś pożyteczne zajęcie(które będziesz mógł uprawiać po przyjściu z przedszkola)
ps: patrzcie, jak zobaczy tego posta zacznie mnie wyzywać... ale będzie fun...
Ładna stronka. Nie rozumiem czemu wam się nie podoba.
Jezeli prezenty lecace z potworkow to tez jest rodzaj swoistego zartu ze strony cip to jest MALO smieszny. Bylem dzis z kolegami na hydrach (3h) byl niezly loot skladajacy sie z prezentow...
aby rec keya miec to trzeba sperzonalizowac konto czyli na cos na klikna ale niespiesz sie :) bo bede mial wieksze szanse na pacc ;) :P
Marvolis
09-01-2007, 17:12
No jak wiesz to powiesz moze co. Bardzo bym Ciebie i innych o to prosił.
PLZ PLZ PLZ
mysle ze jakby cos bylo wiadomo to by kazdy o tym wiedzial
wlasnie padlem na kicku na ataku na thais, zajebiste lagi
Omg ale masz pecha, trochę to dziwnie wygląda, ten Twój ded.
Siema Ziomki ja mam glupie pytanie , ale bardzo prosze o odp...
Czy moglby mi ktos powiedziec dlaczego niemoge sie zalogowac?
Dlaczego mi sie stronka wogole niewczytuje jak klikne w login.. ?
bardzo prosze o szybką odp.
Dzieki.
Astistan
09-01-2007, 17:19
Przestancie pisac zdania typu "czy trzbea bedzie sie gdzies zapisac na tą loterie"
Przeciez nikt tego nie wie jak bedzie przebiegala loteria(oprocz cipsoftu)
Mam pytanko czy jak nie mam konta na tibia com na forum to nie bende brany pod uwage w losowaniu paca? bo teraz juz sie nieda zrobic konta bo forum nie dzialaaX( X( X( X( X( X( X( :evul: :evul: :evul:
Nie da sie zalgoowac od pewnego czasuX( X( ci co grali to grajom a teraz sie nie da morze ci co teraz grajom tlkyo bendom brani pod uwageX( X( X( 8o 8o
Rzeberko
09-01-2007, 17:23
A tak na moje oko to CIPy zrobią tą całą loterie 24h po Mini Update'cie, czy li tak ok. 18:00, oczywiście to tylkomoje domysły, więc nie kierujcie się tym zabardzo ;) Ale jednak, jakby nie patrzeć każdy się niecierpliwi i pewnie, by chciał zeby tak było :) Ale czy będzie.... to już inna historia :P Znająć życie i tak mała cześć ludzi z forum zdobędzie te FREE PACC... (nie ma to jak optymizm :D )
Adow Adan
09-01-2007, 17:25
jest to key dzięki któremu po hacku mozna szybko odzyskać konto (wcześniej facce mogły czekać do 25h na emaila z nowym hasłem) , nowe hasło dostaje sie w jakieś 20 sec na emaila. Zeby zrobić key musisz Spersonalizować (Zapamiętaj ten wyraz , wyszukaj w wikipedi Personalizacja moze zrozumiesz co to znaczy) Konto i dostajesz R-Keya . Gdy stracisz tego keya mozesz zrobić nowego lecz musisz zapłacić 5 Euro( Euro-Taka waluta w Unii Europejskiej jakbys nie wiedział).
Marvolis
09-01-2007, 17:26
moze najlepiej powiedzmy co jest najbardziej prawdopodobne:
ja mysle ze beda i pacc i facc bo inaczej to byloby niesprawiedliwe
ja mysle ze nic nie bedzie trzeba wypelniac bo jesli to mialo by w calosci przebiec dzisiaj to po prostu nie ma na nic takiego czasu
ja mysle ze tak czy siak dzisiaj tego losowania nie zdaza albo skoncza o bardzo poznej porze
ja mysle ze jak juz bedzie po wszystkim to bedzie natychmiast napisane na www.tibia.com a pozniej www.tibia.pl i nie ma sensu sie pytac "kiedy pacce? kiedy losowanie? kiedy loteria? wiadomo kto wygral?"
jak chcecie to cos dopiszcie
Wejdź se na erig.net i tam na dole gdzieś będzie tibia lottery i tam będzie to samo -.-
jest to key dzięki któremu po hacku mozna szybko odzyskać konto (wcześniej facce mogły czekać do 25h na emaila z nowym hasłem) , nowe hasło dostaje sie w jakieś 20 sec na emaila. Zeby zrobić key musisz Spersonalizować (Zapamiętaj ten wyraz , wyszukaj w wikipedi Personalizacja moze zrozumiesz co to znaczy) Konto i dostajesz R-Keya . Gdy stracisz tego keya mozesz zrobić nowego lecz musisz zapłacić 5 Euro( Euro-Taka waluta w Unii Europejskiej jakbys nie wiedział).
Dzięki za pomoc. Jesteś przynajmniej jedyną osobą która opdowiada wprost a nie komentuje czyjeś pytanie.
Cannot connect..... bosko jest, w koncu mielismy update ...
Sir Energia
09-01-2007, 17:31
Pacca można dostać tylko w tedy gdy was wylosują a nie trzeba kupować "lottery ticked" czyli los. To jakiś tam komputer/program losuje czy ktoś dostanie PACC.
Jak już ktoś miał pacca to nie dostanie. Tylko ci wylosowani z facc którzy dość długo grają w tibie.
Pewnie +30 lvle tak konkretnie :)
Też się już od długiego czasu nie mogę zalogować (do gry) :( :( :(
Cannot connect to a login server.
Error:Disconnected from server.
For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com.
co jest grane? tak już mam od sporego czasu...
BALGAM WAS POWIEDZCIE !!!!! OD 6 Rano NIEMOGLEM SIE ZALOGOWAC NA TIBIE.COM WY MOGLISCIE CZY NIE !!! POWIEDZCIE PROSZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pacca można dostać tylko w tedy gdy was wylosują a nie trzeba kupować "lottery ticked" czyli los. To jakiś tam komputer/program losuje czy ktoś dostanie PACC.
Jak już ktoś miał pacca to nie dostanie. Tylko ci wylosowani z facc którzy dość długo grają w tibie.
Całkowice się z tobą zgadzam. W końcu jeśli to mają być darmowe Pacc'i to raczej nie bedą sprzedawać losów.
Rzeberko
09-01-2007, 17:35
To troche niesprawiedliwe, ale jednak najbardziej prawdopodobne :p Life is brutal :D
@Kolego z Celesty mamy szanse.... małą, ale zawsze jakas ^^
LoL?
Nie mogę się wbić do gry.
-.-
Fu*k you Cip~ !
Co do rejestracji wiecie, ze tymi samymi passami co do tibi da sie zalogowac na tibia.com? -.- i na forum tez czyli do loteri uwaga TEZ -.-
:p :p Ale z was poison spidery a zniektorych to nawet rotwormy:D :D 8o 8o :p juz od 15 minut sie mozna zalogowac orci warriory z was niezle....
Rzeberko
09-01-2007, 17:44
Co do rejestracji wiecie, ze tymi samymi passami co do tibi da sie zalogowac na tibia.com? -.- i na forum tez czyli do loteri uwaga TEZ -.-
Nie bądź taki pewien, jeszcze wszystko sie okarze... :p Znając CIPów to zobaczysz jeszcze nas zaskoczą, ale czy pozytywnie labo negatywnie, to sie zobaczy ;)
Wy sie tak nie podniecajcie tym losowaniem pacca...I tak podobienstwo ze wylosuje ktoregos z was jest bardzo male : ) Ja bym na nic nie liczyl.;)
:p :p Ale z was poison spidery a zniektorych to nawet rotwormy:D :D 8o 8o :p juz od 15 minut sie mozna zalogowac orci warriory z was niezle....
co ty gadasz... ja nie moge sie zalogować. :p
Rakso Safi
09-01-2007, 17:48
kur** uspokujcie sie wkońcu. myślicie że dostanicie pacca za jęczenie?X( Myślicie że cipy chodzą po forum i patrzą który noob więcej jęczy i jemu dają? jeśli tak to <<GZ U ARE NOOB>>. idźcie gdzieś pobiegać albo coś a anie żalicie się komuś na forum z rodzinnym problemów (dla ścisłości: chcesz free pacca po cie na niego niestać - rodzinny problem (brak funduszy)) guwno wszystkich to obchodzi co wy zaje***e nooby chcecie.
PS: tylko nie żalcie się jutro kolegom w przedszkolu :baby:
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
--------------------------------------------------------------------------------
BALGAM WAS POWIEDZCIE !!!!! OD 6 Rano NIEMOGLEM SIE ZALOGOWAC NA TIBIE.COM WY MOGLISCIE CZY NIE !!! POWIEDZCIE PROSZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOżna się było zalogować i na Tibia.com.
Whohooo CipSoft się postarał i wkońcu zrobił fajny konkursik i fajne nowe rzeczy . A stronka mi sie podoba XD
Piotrek-Securian
09-01-2007, 17:49
Może ktoś wie o której godzinie będzie losowanie?
Z góry thx ^^
MOżna się było zalogować i na Tibia.com.
DZIEKÓWA to mam pytanie next , czy morzesz sie tera zalogowac bo ja niemoge, klikam login i nic biala strona.. ;( ;(
Ale z was spocone cyclopy i skeletony omg ... juz sie mozna zalogowac poprostu sprobujcie kilka razy wpisac pasy ale wy jestescie elder beholdery
Wygląd strony, podobnie jak niedawno menu głównego Tibii, zdziecinniał totalnie. Boże.. Jeżeli ktoś jest dorosły a ogląda strone gdzie postacie rodem z bajek Disney-a są, to niezłą siare se może zrobić :P
Ps. To, że nie można korzystać ze stronki Tibii używając Oper-y, to raczej świadczy o programistach CipSorfu, którzy nie umieją prawidłowo zakodować kodu. W sumie to na tibia.pl każdy news w Operze jest ucięty z centrymetr od prawej.. tradycja Tibijska.
Rzeberko
09-01-2007, 17:54
Może ktoś wie o której godzinie będzie losowanie?
Z góry thx ^^
Raz... zacznij czytać wcześniejsze posty to się dowiesz niektórych rzeczy, ktore Cie trapią, Dwa... w tej chwili takie rzeczy wie tylko CIp Soft :p
losowanie odbędzie sie o godzinie 23.00, zostanie wygenerowanych przez komputer 1000 kont facc'owskich,
następnie każdy przy próbie zalogowania się na serwer zostanie poinformowany odpowiednim komunikatem : wygrał czy nie
Jan 09 2007, 17:15:40 CET Died at Level 156 by a Tibia bug
niema to jak polski internet;]
Lisuu-aleniewrl
09-01-2007, 17:55
Jezeli prezenty lecace z potworkow to tez jest rodzaj swoistego zartu ze strony cip to jest MALO smieszny. Bylem dzis z kolegami na hydrach (3h) byl niezly loot skladajacy sie z prezentow...
btw. jaki masz nick?;> tez jestem z iridii:D
borekziom
09-01-2007, 17:56
Jedziesz Jadzka Jedziesz!!
No tak wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i w ogóle wszystko ok tylko...
-strona wygląda tak dziecinnie ze o jezu widziałem kiedyś taką podobną do gry flash na stronce (adventure quest czy cos takiego )
- jak zwykle cipsoft spóźnia sie ze wszystkim i we wszystkim
no i to tyle ;]
@up
Bronisllaw
Ja też z iridi :)
Rekin Master
09-01-2007, 17:57
losowanie odbędzie sie o godzinie 23.00, zostanie wygenerowanych przez komputer 1000 kont facc'owskich,
następnie każdy przy próbie zalogowania się na serwer zostanie poinformowany odpowiednim komunikatem : wygrał czy nie
skad ty to wiesz?-.-
BTW: jezeli moga wygrac tylko facce<w co watpie> to cipow ladnie pojebalo ^^ i sie w*****e...
cciekawe skąd to wiesz...
Marvolis
09-01-2007, 17:58
mam pare pytan:
piszesz to dlatego zeby ludzie przestali sie ciagle o to pytac czy napisales bo wiesz a jak wiesz to skad?
Galaksyus
09-01-2007, 17:58
kurwa jakie berserkery , nie spamujcie kiedy bedzie losowanie bo juz chyba 10 posotow na ten temat bylo -.-
NIKT NIE WIE !!!!!!!!!!!!!
/Gala~
Rzeberko
09-01-2007, 17:59
Widzę, ze jesteś dobrze poinformowany, tylko skąd ty to wszystko wiesz? :p ;)
W IE stronka za odbrze tez nie dziala.
Konradzio
09-01-2007, 18:01
skad ty to wiesz?-.-
BTW: jezeli moga wygrac tylko facce<w co watpie> to cipow ladnie pojebalo ^^ i sie w*****e...
w.g. mnie to chlopak dobrze mysli jakby dali Pacc tylko dla facc to by ich zachecili czaisz? jak ich zacheca to zarobia :)
Milu Arhangel
09-01-2007, 18:02
Haha, tyle co sie zalogowałem a już atak na Darashie 8o :D
17:53 Something sinister is going on in the desert north of Darashia
17:56 An evil force sends his minions into the desert north of Darashia
17:59 The forces of evil are preparing for something evil to invade our plane of existence. Defend the desert north of Darashis from their intrusion.
18:00 The fabric of our world is weakened. It's coming ...
18:02 A demonic entity has found a way ito our plane. Fight it north of Darashia.
Żałuje, że nie mam pacc, ale za niedługo sobie kupie :D
Astistan
09-01-2007, 18:03
podziel sie ze wszystkimi skad masz takie informacje ;]
Pandaray
09-01-2007, 18:03
Nie wiem jak wam ale mi sie nawet podoba nowa strona tibi jest poprostu bardziej zblizona do gry RPG
a tak btw. to stara tibia byla najlepsza :D chcialbym pograc w ta co byla w 1997 roku :D:D:D
prowokacja to ciebie bulwersuje , zabijcie s..a on tu nie pasuje
a teraz wyłącze komputer, wyciągne procesor, schowam go do metalowej skrzyneczki, zamknę , klucz wyrzucę przez okno do ogródka, pójdę do kuchni , zrobie sobie omlecik z truskawkami i bitą śmietaną,
po czym pójdę do ogródka szukać klucza, jak znajdę (o ile znajdę) to pójdę do baru pić, a jak się zbombię towrócę do domu spać , a jutro .....,
Zillek Edonek
09-01-2007, 18:06
Ehh , musze porzucić swoją ukochaną Opere , aby wejść na www.Tibia.com:( To nie feri! Plecacie coś innego niż Firefox albo IE?
a jutro wejdę na stornę http://forum.tibia.pl/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=1185919
i aby nie przedłużać od razu na ostatnią 122 stronę aby nie czytać tych 110'u X10 nieprzeczytanych nic nie wartycgh wiadomości
Lisuu-aleniewrl
09-01-2007, 18:07
Jan 09 2007, 17:15:40 CET Died at Level 156 by a Tibia bug
niema to jak polski internet;]
[img=http://img278.imageshack.us/img278/5264/beztytu322ujl6.th.jpg] (http://img278.imageshack.us/my.php?image=beztytu322ujl6.jpg)
no dobra co to ma byc??!! Tibia bug?? jak to wyglad plz ss xD
Ehh , musze porzucić swoją ukochaną Opere , aby wejść na www.Tibia.com:( To nie feri! Plecacie coś innego niż Firefox albo IE?
Tak Firefoxa 2 :P
Ej, wy też to macie przy logowaniu do gry? Że nie można się zalogować, jest napisane Error: Disconnected from server.
z góry dzięx za odpowiedź
Piotrek-Securian
09-01-2007, 18:11
Ej, wy też to macie przy logowaniu do gry? Że nie można się zalogować, jest napisane Error: Disconnected from server.
Musisz ciągle próbować się zalogować aż ci się uda ;)
[img=http://img278.imageshack.us/img278/5264/beztytu322ujl6.th.jpg] (http://img278.imageshack.us/my.php?image=beztytu322ujl6.jpg)
no dobra co to ma byc??!! Tibia bug?? jak to wyglad plz ss xD
Hacker kolo thais ^^
Marvolis
to dobre u mnie polowa dedow to powinno byc napisane zabity przez reset kompa...
Zillek Edonek
Tak Firefoxa 2 :P
Ale napisałem , że coś innego niż Firefox i IE
Konradzio
ja tak mam i najprawdobodobniej padl login serv
Wystarczy odpalic validacje strony głownej Tibii (ctrl+alt+v w operze ) a zobaczycie czemu... czesc bledów jest do przelkniecia ale po pijaku w notatniku mniej bledów popelniam piszac kod strony :( Fakt ze design jest oi niebo lepszy ale nawet pod IE wyskakuja babole na stronie głownej... Wieje groza...
Ale napisałem , że coś innego niż Firefox i IE
No a FF2 to nie FF :P
Strona normalnie wypas wreszcie jakiś klimat... :], a co do pacc'ów to wątpie żeby było tylko dla FACC :P losowanie jest dla wszystkich raczej dla każdego gracza... i lepiej się tak nie jarajcie co poniektórzy bo i tak szanse, że wygra ktoś z Was jest jak znaleść na ulicy 1 000 000mln $ :P
ave pzdro
Strona normalnie wypas wreszcie jakiś klimat... :], a co do pacc'ów to wątpie żeby było tylko dla FACC :P losowanie jest dla wszystkich raczej dla każdego gracza... i lepiej się tak nie jarajcie co poniektórzy bo i tak szanse, że wygra ktoś z Was jest jak znaleść na ulicy 1 000 000mln $ :P
ave pzdro
chyba 250 mln :D
Marvolis
09-01-2007, 18:22
chyba 250 mln :D
no bez przesady juz wieksza szansa na tego pacca niz na to ze sie znajdzie chociaz 1$
Zillek Edonek
09-01-2007, 18:24
No a FF2 to nie FF :P
Omg , to to samo , tylko wersja inna...
SeaMonkey jest dobre czy do kitu?
ekhm stronka ladna taka solidna widac ze jakis niemiec robil ^^ to ich gust mi sie podoba wcale nie jest az takie kolorowe a co do pacc to i tak leje na losowanie bo nie mam main chara zrobionego jeszcze ;s
Wielki Mancyz
09-01-2007, 18:27
A mi ładnie działa tibia.com z opery ;] happy birthday tibia ;> dawac losowanie :D:D:D:D
@Edit: jakie te potworki sie niewinne zrobily na stronie głównej tibi.com :)
Iron'knight
09-01-2007, 18:28
huh ? Z ciebie dopiero Diesel lol .. :baby: :baby: cisniesz komuś kogo nieznasz ,idz lepiej sie do pisakownicy pobaw bo w tibi ci gra niewychodzi ;]
Best solo wywyrna (czy jakos tak heh niechodze na to scierwo) no comment zal.pl heh niebede sie rozpisywal bo zal naciskac na klawisze do "DIZLA"
pzdro
Btw pytam sie dlatego bo cos mi sie jeb*e.. ;(
Pozwólcie że pozostawie ten post bez komentarza. I tylko małe pytanko do autora - kiedy wychodzisz na maina? I podaj IP tego OTS'a
Krystu14
09-01-2007, 18:28
moim zdaniem będzie coś takiego:
Wchodzisz na tibia.com(po losowaniu-może będzie jutro a może i nie ;]),czekasz na losowanie-podaja jakie ACC albo jakie postacie dostaly PACCe(PACC i FACC moim zdaniem) i... już 8o
Zillek Edonek
09-01-2007, 18:29
A mi ładnie działa tibia.com z opery ;] happy birthday tibia ;> dawac losowanie :D:D:D:D
@Edit: jakie te potworki sie niewinne zrobily na stronie głównej tibi.com :)
Szczęściaż... jaką masz wersje , i jakie wtyczki? :p
@Down
7-8 lat... Ile razy miałeś przeinstalowany system? ;)
borekziom
09-01-2007, 18:30
dawac losowanie :D:D:D:D
)
Bez kitu ja też czekam tylko na te losowanie może coś wygram ;]
@edit:CO do waszych problemów z przeglądarkami to tyle mam do powiedzenia:
Ja korzystam z IE jakieś 7-8 lat i nigdy nie próbowałem innej używać a z ie jestem wpełni zadowolony :)
cOlocOla
09-01-2007, 18:33
^.- look ;s
http://img101.imageshack.us/img101/3042/omgep3.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=omgep3.jpg)
sebul007
09-01-2007, 18:35
Jak wziasc udzial w losowaniu pacc?
Wielki Mancyz
09-01-2007, 18:37
@Down
Prawde mówiąc to nie wiem do końca jakie mam wtyczki bo sie na tym nie znam ale dobrze działa prawdopodobnie dlatego że mam sieciówke i mało osób w bloku korzysta ale wątpie... po prostu mam fart :D
Wielki Mancyz
09-01-2007, 18:42
Co do pytań związanych z zapisywaniem sie do losowania to ja uważam że to jest zbędne ponieważ:
1. Zablokowałoby strone jakby wszyscy sie pchali do zapisywania -,- :D
2. Hakerzy chcieliby to wykorzystać i by podawali linki do "własnych stron konkursowych" co by spowodowało wiele shakowanych postaci.
3. To by było nie sprawiedliwe wobec osób które niemogą grać bo np oglądają smerfy <joke> :D:D:D:D
Więc uważam że rejestrowanie sie niejest konieczne..
bylo by nieciekawie dla mnie:P uwazam sie za doswiadczonego gracza ale nie gram juz w tibie.. ale napewno znow bym wrocil gdybym wygral to pacc.. z tej okazji zrobilem postac na 1lvlu ale kogo to bedzie obchodzic jesli twoja teoria sie sprawdzi?:( ..:baby:
borekziom
09-01-2007, 18:46
@Down
Jak miałem stara płyte główną ( procesor 166mhz 1 mb karty graficznej 80 ram ) to potrafiłem raz na 2 miesiące a z nową ( mam rok czasu ją amd semprom 1600mhz 256 mb karty 512 ram) to tylko przeinstalowywałem jak nową płyte główną wkładałem :)
@edit:
@up: a jak możesz stwierdzić po opisie bo jestem ciekaw :)
Ehh Wy tu o sprzęcie, i o swoich best solo, a nuż losowanie się zacznie.Cholera fajnie by było Pacc'a wygrać......raz......coś poważnego........choć raz w życiu....... :p :p
Aha tradycyjnie razem z wszystkimi serdecznie gratuluję zwycięzcom, Polakom oczywiście.Brazylijczykom życze bana :P (Przynajmniej na moim servie same nooby żyją)
@pacc
1 tys, pacow podzielilem na 72 swiaty
1000/72 = 13,888...9 ;>
volli2006
09-01-2007, 19:10
Gdzie dokładnie obok thais można spotkać tego hakera?
Życze wszystkim powodzenia w losowaniu!
Hej powiedzcie jak to jest s tym losowaniem czy trzeba się zapisać na to czy jak?? Bo z tego co Wy mówicie nieda się nic wywnioskować jednie mówia tak drudzy inaczej. Czyta ten temat jakiś Moderator albo ktoś?? Dr.Omader pownie by coś powiedział:p .
U mnie pół klasy gra w tibie (w tym ja ;p) i wszyscy chcą wygrać pacc.
A co do stronki to odjechanie wygląda ;p
volli2006
09-01-2007, 19:17
Hej powiedzcie jak to jest s tym losowaniem czy trzeba się zapisać na to czy jak?? Bo z tego co Wy mówicie nieda się nic wywnioskować jednie mówia tak drudzy inaczej. Czyta ten temat jakiś Moderator albo ktoś?? Dr.Omader pownie by coś powiedział:p .
Z tego co ja wywnioskowałem to nie trzeba sie zapisywać... a nawet jak by tak było to tibia.pl napewno by o tym napisała...
Wiesz nie dziwie się.Taka szansa pojawi się dopiere za 10 lat:D.
Demius_Tyron
09-01-2007, 19:18
To dzisiaj będzie losowanie tych pacc?? Jeśli tak to może ktoś wie o której??
Astistan
09-01-2007, 19:21
takie informacje posiada tylko cipsoft
Lord Hanym
09-01-2007, 19:22
Nie karmic! . . .
. . .
Ludzie! Wiekszosc Waszych wpisow jesT NIEPOTRZEBNA!...
I prosze Was!
NIE PYTAJCIE WIECEJ CZY BEDZIE DZISIAJ LOSOWANIE! ANI, O KTOREJ BEDZIE! . . .
JAK NAPISALI TAK ZROBIA!...
Czekajcie spokojnie . . . !
A nie zasmiecacie TEMAT!...
Pozdrawiam.
volli2006
09-01-2007, 19:23
Ehh... Ludzie, byście nie zaśmiecali forum wiem że fajnie jest se nabić posta ale wystarczy cofnąc sie kilka stron do tyłu i już jest odpowiedź...
Demius... tak dzisiaj będzie to losowanie ale nikt nie wie o której i nie trzeba sie zapisywać...
ja pier*** wiekszosci wypowiedzi to az zal czytac nikt nie wie kiedy bedzie losowanie, jak bedzie to bedzie informacja na tibia.com i wtedy ktos ci poda ze juz sa jakie dane a po co sie pytac przez kilkanascie/kilkadziesiat stron o to samo "kiedy bedzie losownie" albo pisac "chce wygrac pacc"
ja spadam pouczyc sie anglika, a wam radze nauke polskiego bo ja czytalem temat od pierwszej strony to az mnie dziwi ile placicie za przejscie do nastepnej klasy, juz nie czepiam sie prostych literowek bo kazdemu sie zdarza ale jak ktos pisze "ktury" i to pare razy no to ludzie..... niektorym osobom polecam wrzucenie wypowiedzi najpierw do worda w celu sprawdzenia bledow a potem dopiero pisac posta
Rwaa jego mać....... ppl..
@ Lottery:
The lottery will start Jan 9th, 2007
I tyle!!
Czyli albo CipSoft nad tym jeszcze pracuje
albo "maszyna losująca" nad tym pracuje.
Przeciez CipSoft nic nie napisał aby sie trzeb było zarejejstrowac ani nie daje żadnego formularza który trzeba wypełnic.
Więc Loteria sie rozpoczeła i trzeba czekać na wyniki!!!!
Nie karmic! . . .
. . .
Ludzie! Wiekszosc Waszych wpisow jesT NIEPOTRZEBNA!...
I prosze Was!
NIE PYTAJCIE WIECEJ CZY BEDZIE DZISIAJ LOSOWANIE! ANI, O KTOREJ BEDZIE! . . .
JAK NAPISALI TAK ZROBIA!...
Czekajcie spokojnie . . . !
A nie zasmiecacie TEMAT!...
Pozdrawiam.
Heh coś mi sie wydaje że ten temat powstał właśnie dlatego zeby się dowiedzieć co i jak jest z Pacc'em. Gdyby tak nie było, niebyło by tego tematu
Wyczyściłem temat ze wszystkich wyzwisk. Spokoju ludzie więcej.
Informacja o losowaniu PACC najprawdopodobniej pojawi się na stronie Tibia.com.
Nikt z teamu Tibia.pl nie wie kiedy i w jaki sposób nastąpi rozdanie PACC.
No i to rozumiem.Interwencja Moda :)
Lord Hanym
09-01-2007, 19:31
Heh coś mi sie wydaje że ten temat powstał właśnie dlatego zeby się dowiedzieć co i jak jest z Pacc'em. Gdyby tak nie było, niebyło by tego tematu
Tych pytan "Kiedy losowanie" "O ktorej godzinie" ITP.
Bylo juz mnostwo na wczesniejszych stronach...
Wiec nie ma sensu zadawac go na kazdej stronie po 5 razy? moze 6 . . .
...
LOTTERY START
GODZINA - Nie podana!
I mam nadzieje WSZYSTKO jasne . . .
Pozdrawiam.
dudek949
09-01-2007, 19:32
Widać że coś robią :)
Kurde ja chce losowanie :)
Jan 09 2007 – Short website downtime today between 13:00 and 14:00 CET due to hardware upgrade of database servers.8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Lord,zrozum tak jak ktoś wcześniej powiedział:D "fajnie jest sobie nabić posta":baby:
Kolos from rodos
09-01-2007, 19:34
Omg, Można sie było spodziewać że w jak dadzą free PACC , to to forum zaleje masa noobów -.- No uważajcie że wszystkim noobom na 10+ lvlach dadzą PACCi ... to by była porażka Cipsoftu .. n/c Ja osobiscie wątpie że rozdadzą od tak sobie 1000 PACC byle noobom... nie róbcie sobie nadzieji i nie spamujcie forum postami typu "oh chcialbym wygrac pacca raz w zyciu , to bym outfit mial fajny , swoim 19 sorcererem z p-setem i wandem! moze ktos na PACC area dalby mi itansa jakiegos" wow!
wedlug jakiej strefy czasowej oni maja te godziny?
Lord Hanym
09-01-2007, 19:37
Lord,zrozum tak jak ktoś wcześniej powiedział:D "fajnie jest sobie nabić posta":baby:
No wlasnie... Drurdq :) ...
Twoje pytanie ( zadane na wczesniejszych stronach mnostwo razy) wskazuje, ze bardzo chcesz nabic POSTA... tylko poco?
Zadnego LICZNIKA nie ma :)...
Dobra... nie rozmywam. Jak cos pisz na PM :) . . . :baby:
wedlug jakiej strefy czasowej oni maja te godziny?
LOL. Chłopie a myślisz że Niemcy są w innej strefie czasowej niż my?? W Rosji to mają do dupy, bodajże 2 strefy czasowe.Cosik mi sie tak wydaje
hehe
w Rosji jest teraz okolo 21.40
tam to juz dzieciaki spią
Ale maja przechalpana
w USA tez
na zachodzie kraju juz Ciemno a na wschodzie jeszcze git
przez USA przechodza 4-5 stref a w Rosji......8
Typki na zachodzie spią a na wschodzi sie jeszcze bawią :P
no przy zalozeniu ze wczesniej na tibia.com nic nie pisalo a teraz podali ze wprowadzja jakies aktualizacje miedzy 13-14 wiec mam watpliwosci czy nie chodzi o inny czas
borekziom
09-01-2007, 19:43
Mniej więcej taka sama jak nasza może sie różni 10-15 min
Wielkie G
09-01-2007, 19:43
Jeśli chodzi o nową stronę Tibii - CipSoft zawalił sprawę. Może i "ładnie wygląda", ale pomyślcie, czemu nie działa na jednej z najlepszych przeglądarek? Proste - jest źle zbudowana! Korzysta z przestarzałych technologii, które działają tylko pod IE i innych beznadziejnych przeglądarkach, oraz tych, które potrafią je udawać. Firefox musi używać quirksmode ("tryb dziwactw"), by tę stronę wyświetlić - najprawdopodobniej Opera za słabo "emuluje starą przeglądarkę". Nienawidzę stron pod IE (IE nie potrafi nic nowego wyświetlić, a to nie jest nowa strona...).
kity wciskacie :P ja mam nowa wersje opery i mi tibia.com bez problemu chodzi, nie widze zadnych bledow
Ja mam takie pytanko. A mianowicie jakie hity dadzą mi Hakery itp.
Skille i lvl patrz pod avatarem.
volli2006
09-01-2007, 19:45
No wlasnie... Drurdq :) ...
Twoje pytanie ( zadane na wczesniejszych stronach mnostwo razy) wskazuje, ze bardzo chcesz nabic POSTA... tylko poco?
Zadnego LICZNIKA nie ma :)...
Masz rację przedchwilą to zauważyłem że niema licznika...
Jestem nowy na tym forum i jest tu jakiś system rangowy czyli kto jak sie zasłużył chodzi mi np. ilość postów albo pochwał czy niema nic w tym stylu tutaj?
Wiedźmin
09-01-2007, 19:49
nic nie pisal
Nie było napisane. Czuję się głupio bo zaraz jak na forum wróciłem to w każdym temacie kogoś poprawiam. NO, ale trzeba znów się przyzwyczaić.
@Top
Ja tak zdeka spóźniony bo lekcje późno kończyłem, ale ważne, że przed loterią. Czuję się głupio bo po raz pierwszy w czymkowlwiek "czuję", że wygram :P Czyżbym się robił optymistą? :P
up@
Oni usunęli licznik by takich nabijaczy nie było, więc domyśl się czy są za to "specjalne" rangi...
nie ma czegos takiego zebys nie musial sie meczyc pisaniem :P nie ma zadnych rankingow wiec juz nie musisz nic pisac bo i tak nie bedzie wysoko w statystykach :P
Rayan_666
09-01-2007, 19:54
Jeśli chodzi o nową stronę Tibii - CipSoft zawalił sprawę. Może i "ładnie wygląda", ale pomyślcie, czemu nie działa na jednej z najlepszych przeglądarek? Proste - jest źle zbudowana! Korzysta z przestarzałych technologii, które działają tylko pod IE i innych beznadziejnych przeglądarkach, oraz tych, które potrafią je udawać. Firefox musi używać quirksmode ("tryb dziwactw"), by tę stronę wyświetlić - najprawdopodobniej Opera za słabo "emuluje starą przeglądarkę". Nienawidzę stron pod IE (IE nie potrafi nic nowego wyświetlić, a to nie jest nowa strona...).
i tu sie z Toba zgadzam, IE to gowno pieprzone, szlag mnie trafia jak mam na to patrzec, operka rox, a cipki jak zwykle spieprzyly cos bo mam operkę i mi sie wogole nie wlacza strona :|. a u kumpla na win 98 z ie 6.0 smiga slodziutko.
a tak btw: jak cipsoft mowi ze losowanie paco bedzie 9 stycznia (dzisioj) to napewno bedzie 9 stycznia, bo cipsoft nigdy sie nie spoznia
9 stycznia pojecie wzgledne, zalezy gdzie sie mieszka :P
Pan Yuzek
09-01-2007, 19:56
Z Valkiri wypadl mi bag ten specjalny! W srodku balony, w innym cukierki, a w trzecim 10 ciasteczek!
19:57 You see a fireworks rocket.
It weighs 1.00 oz.
Do not use in your backpack or while asleep. Keep away from animals or children.
Jeszcze to :D
Konradzio
09-01-2007, 19:57
9 stycznia pojecie wzgledne, zalezy gdzie sie mieszka :P
oni maja podobna strefe czasowa i opoznienie max 1godzina
Dobrze że liczniki usuneli.
Nie podoba mi się ta strona główna...
Ale najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie ze od tygodnia na serverze panują straszne lagi.
Iron'knight
09-01-2007, 20:09
bo cipsoft nigdy sie nie spoznia
<rotfl>
Tak ogólnie to jak znam życie to za niedługo coś się zacznie, myślę że między 21-22 zaczną losować czy jakos tak.
volli2006
09-01-2007, 20:09
Nie podoba mi się ta strona główna...
Ale najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie ze od tygodnia na serverze panują straszne lagi.
W dupie mam lagi, prawie wszędzie są, choć zgadzam sie że nowa strona dupiata mam nadzieje że da sie zmienić ustawienia na starą chociaż znając cip soft to wątpie...
A skąd te wszystkie ozdoby wziąść? z tego co tu się naczytałem lecą z potworków, ale z jaką częstotliwością? I z jakich?
Ursynowski
09-01-2007, 20:16
Design, który wprowadzili teraz jest moim zdaniem wiele słabszy od poprzedniego. Cipki powinny wprowadzić możliwość dostosowanie layout'a według własnych upodobań. Ktoś woli stary, ustawia sobie na ciacho czy w inny sposób stary i tak samo z odnowionym.
Co do losowania to i tak nie mamy na co liczyć zbytnio. Tylko iskierka nadzieji...
To tyle, trzymajta się.
volli2006
09-01-2007, 20:17
Podobno z wszystkich potworów za których można dostać min. 40expa choć to jest raczej w przybliżeniu podane... powiecmy potwory mocniejsze od rota;]
Podobno z wszystkich potworów za których można dostać min. 40expa choć to jest raczej w przybliżeniu podane... powiecmy potwory mocniejsze od rota;]
Nie obraź się, ale podobno, to wiesz....
Leci to z wszytkich potworów , z których jest jako taki lot <czyt.np Mace, 5-20gps>
Czyli poczynając od Dwarfa , a kończąc po Demonie, i innych POI brzydalstw.
mariomenek
09-01-2007, 20:25
Leci z kazdego potworka - ten ktory mocniejszy tym częściej wypada
pijany rolnik
09-01-2007, 20:30
tak tak dobro ziomek wszystko pieknie ładnie ale KIEDY BENDZIE LOSOWANIE PACC!!!???:evul:
"kedy nauczta sie muwic po polskiemu"
Surprise Bag
Dropped by: Any monster with 70+ experience points.
~~http://tibia.erig.net/Surprise_Bag
Z silniejszych potworków leci zawsze.
Elex Mlody
09-01-2007, 20:32
Ja miałem dzisiaj fatalny dzień... Wywalało mnie z gry (ale postać zostawała) lagi i duuuuuuużżżżżo innych graczy na cyklopach w poszukiwaniu tych okazyjnych rzeczy. Powinni dać więcej expowisk bo siedzi 5 gości na jednego cycka (na pacerze). Mi wypadłą petarda (lipny wybuch) i cukierki. Mój kolega wylootował z dvarfów guardów chyba z 20 tych paczuszek. Wynik: dwie takie trąbki, 1 kapelusik, 2 skarbonki (jedną stłukł xD) no i mase cukierków.. Czekam na losowanie!! Życzę wygranej!!:cup: :cup: :cup: (byle nie noobom takim co po depo chodzą bo tylko podjarę będą miały :baby: ) a na temat strony: nawet fajna
Rayan_666
09-01-2007, 20:35
z tym ze cipsoft sie nie spoznia:
~!/"ŻARTOWAŁEM"\!~
Te liczne zmiany pociągnęły za sobą tez pewną niedogodność. Osoby korzystające z przeglądarki Opera zapewne zauważyły iż niemożliwe jest poprawne wyświetlanie strony głównej Tibii w tym programie. Jeżeli musicie skorzystać z tibia.com lub po prostu chcecie zobaczyć odnowioną stronę główną, to trzeba będzie użyć innej przeglądarki.
Zarejestrowalem sie jedynei po to, aby odpowiedziec na ten - przepraszam - idiotyzm.
Niedogodnosci? CipSoft (czy tam podwykonawca) nie powinien sie zabierac za rzeczy o ktorych nei ma bladego pojecia. To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy. Dobra pomijamy brak gustu. DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).
I teraz jakze popularne ocenianie:
Strona - 1/10
O!
Martin Shilis
09-01-2007, 20:39
Słuchajcie przyda mi sie ten link ?? --->[url]http://lottery.erig.net/modify.php[/url
Słuchajcie przyda mi sie ten link ?? --->http://lottery.erig.net/modify.php
jesli bedziesz organizowal loterie - tak ...
Ursynowski
09-01-2007, 20:43
Zarejestrowalem sie jedynei po to, aby odpowiedziec na ten - przepraszam - idiotyzm.
Niedogodnosci? CipSoft (czy tam podwykonawca) nie powinien sie zabierac za rzeczy o ktorych nei ma bladego pojecia. To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy. Dobra pomijamy brak gustu. DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).
I teraz jakze popularne ocenianie:
Strona - 1/10
O!Panie webmaster, jak nie wiesz jak się robi stronki itp. to lepiej się nie udzielaj. Akurat ja mogę coś o tym powiedzieć, bo siędzę w tym przeszło 5 lat.
Panie webmaster, jak nie wiesz jak się robi stronki itp. to lepiej się nie udzielaj. Akurat ja mogę coś o tym powiedzieć, bo siędzę w tym przeszło 5 lat.
Mozesz siedziec i 20, a i tak nei bedzie mnie obchodzilo ile i czy umiesz - wiem, ze cipy zjebaly sprawe.
Dodam, ze sam tez umiem, ale nie przyszedlem tutaj po to, zeby sie klocic z takimi jak ty.
Naraczescpa.
Mi nowa strona nie za bardzo przypadła do gustu, aczkolwiek nie jest jeszcze tak źle :P Choć nie ukrywam, że liczyłem na coś więcej... :confused:
PS. A co do Free PACC, to nie jarajcie się tak tym, bo i tak nie dostaniecie :P
Ursynowski
09-01-2007, 20:48
Po primo lepiej by się czytało, gdybyś używał polskich literek, ale nie o to mi chodzi do końca. Jakbyś kurna sam umiał strony robić to takiego postu byś nie walnął, bo świadczy o Twojej (z całym szacunkiem) amatorszczyźnie...
Koniec gadki, papsy.
PS: Również nie mam zamiaru się kłócić. :)
Kardigen
09-01-2007, 20:50
Odpowiedzcie mi na pytanie !!
czy zeby wziac udzial w tej loteri pacc trzeba sie jakos zarejestrowac na tibia.com ?
mariomenek
09-01-2007, 20:51
O boze jeżeli kolejna osoba napisze o darmowym premium account to uwazma go za idiote...
Kiedy bedzie ta loteria i w jakiej postaci zalogowac sie ma jakas loterie czy poprostu rozdadza po kontach z rkeyami!! Mam 56 lvl i narazie brak funduszy na pacca wiec bardzo mi zalerzy ;] pozdro a co to stronkki jest malo czytelna ale moze byc :F
Pewnie Cipy zaraz ogłoszą że mają jakieś problemy i losowanie przełożą na jutro -.-
Po primo lepiej by się czytało, gdybyś używał polskich literek, ale nie o to mi chodzi do końca. Jakbyś kurna sam umiał strony robić to takiego postu byś nie walnął, bo świadczy o Twojej (z całym szacunkiem) amatorszczyźnie... A jeszcze co do samych tabelek i DIV, to spaprali troszeczke, bo Opera kaszani co nieco, ale sama budowa strony (pomijając ten fakt) jest moim zdaniem bardzo dobra.
Koniec gadki, papsy.
PS: Również nie mam zamiaru się kłócić. :)
No sorry, ale co w moim poscie bylo takiego "nie elo" ze sie przyczepiles skoro teraz przyznajesz racje? : )
I czy w swoim profesjonalizmie uwazasz, ze przygotowywana od dluzszego czasu strona ma prawo nie dzialac pod jedna z uznanych przegladarek?
PS. Nie atakuje, pytam ; )
I nei uznaje siebie za amatora w swietle twojej wypowiedzi - nie predstawiles zadnego argumentu, a pustym slowom nie daje wiary ; )
Jednym slowem - udowodnij mi to, co zarzucasz ; )
edit.
NIKT NIE WIE co i jak ma byc z ta loteria, wiec dajcie sobie na wstrzymanie ...
Ten layout Tibia.com w skali od 0 do 10 ocenił bym na 5/10. Linie jest bardzo, że w Operze ta strona nie działa. A Opere używa duża liczba osób w tym ja :p . Liczyłem na coś wiecej :(
Ohh... Free Pacc :dance: :cup:
Szkoda że w potworach tak rzadko trafiają sie prezenty :((
Pan Yuzek
09-01-2007, 20:59
A skąd te wszystkie ozdoby wziąść? z tego co tu się naczytałem lecą z potworków, ale z jaką częstotliwością? I z jakich?
Mi leci z Valkyri!
Iron'knight
09-01-2007, 20:59
To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy.
Wybaczcie wszyscy ale muszę to skomentować. Ten "layout" nie jest sciągnięty z żadnej innej gry PONIEWAŻ jest to klimat typowy dla gier MMORPG i RPG więc zakończmy temat "layout'u"
DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo.
Czyżbyś wyczytał gdzieś nowe słówka? Strona jest profesjonalnie wykonana tylko tego nie widzisz, pewnie liczyłeś na latające cyferki i migające tytuły.
. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).
Tibia wymaga poświęceń, strona jak widać zrobiona jest pod przeglądarki inne niż Opera, ale to żaden problem zainstalować sobie Mozille, a jeżeli dla CIEBIE (i wielu/kilku innych użytkowników Tibii i opery) jest to problem to napewno nie zmienią tego tylko z tego powodu.
Ostatnie kilka linijek jest moim zdaniem ale reszta to czysta krytyka tego Pana.
Mi leci z Valkyri!
A mi z ghula xD Dosyć często pada....
Ursynowski
09-01-2007, 21:04
Reasumująć temat designu: ze swojego doświadczenie wiem, że zrobienie strony działającej w 100% dla każdej przeglądarki jest to nie lada wyczyn.
Proponuję nie wspominać już o budowanie witryny, bo będą wynikać niepotrzebne kłótnie.
Pozdrawiam! =]
Siemka! Mi się stronka nawet podoba, nawet fajny wygląd ( śmieszne te potworki na góże strony ) i szybko można dojść do "celu" w tej stronce.
Jeżeli ten Pacc by był naprawde jak niektóży mówią, że każdy może wygrać to by było super!!! Tylko trzeba napewno mieć dużo sczęścia ponieważ 1000 pacców na tyle osób ile gra w Tibie to baaardzo mało ;p B)
Pozdro All!!
PS - Heh fajne te rzeczy sylwestrowe, czy naprawde można wystrzeliwac petardy?? :o Jak tak to ExTra :D Ja mam taka czapke sylwestrową <heh>
Wybaczcie wszyscy ale muszę to skomentować. Ten "layout" nie jest sciągnięty z żadnej innej gry PONIEWAŻ jest to klimat typowy dla gier MMORPG i RPG więc zakończmy temat "layout'u"
Skocz na strone WoW'a, potem odwiedz koreanskie MMORPG. Wyciagnij wnioski i napisz jeszcze raz posta.
Bo miec oryginalny layout to grzech.
Czyżbyś wyczytał gdzieś nowe słówka? Strona jest profesjonalnie wykonana tylko tego nie widzisz, pewnie liczyłeś na latające cyferki i migające tytuły.
Dam jeden argument - staromodnie wykonany rollover. Profesjonalnie? Pffff.
I profesjonalizmem NAPEWNO nie jest pozbawienie mozliwosci korzystania ze strony RZESZY uzytkownikow najbezpieczniejszej obecnie przegladarki ; )
Tibia wymaga poświęceń, strona jak widać zrobiona jest pod przeglądarki inne niż Opera, ale to żaden problem zainstalować sobie Mozille, a jeżeli dla CIEBIE (i wielu/kilku innych użytkowników Tibi i opery) jest to problem to napewno nie zmienią tego tylko z tego powodu.
Ten paragraf swiadczy o twoim dziecinnym podejsciu do tematu, poczytaj wypowiedzi fachowcow w dziedzinie webmasteringu (w tym i pozycjonowania stron) wroc i popraw posta.
btw. mam na dysku Mozille, ale nie o to chodzi, zebym byl zmuszony do uzywania innej przegladarki niz jedna z wiodacych.
edit.
Wlasnie zauwazylem ze na FF strona sie rozjezdza, HRHR.
@Ursynowski
Nie jest to wielki problem jesli sie chce. Na dodatek przewaznie nie strona dziwnie chodzi pod IE (7ka bodajze juz standardow sie trzyma ...), ktore nie wie co to W3C.
Ale rzeczywiscie skonczmy rozmowe o wykonaniu - IMO porazka na calej linii. I tego bede sie trzymal - nei przekonujcie mnie.
Iron'knight
09-01-2007, 21:07
( śmieszne te potworki na góże strony )
Omg czy Ty chodzisz do przedszkola. To jest pierwsze słowo z trudnościami ortograficznymi jakie poznałem bodaj. w zerówce !!!
LothGovi
09-01-2007, 21:07
Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczola
LothGovi
09-01-2007, 21:08
Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczeła
Mi prezenty trafiają się gdzieś ok. w co 5 Cyclopie.
PS: Petardy to wielki niewypał.:D
Ja używam przeglądarki Mozilla Firefox i nie mam żadnych problemów, dlatego Wam też radzę takową zainstalować :P Poza tym posiada ona moduł sprawdzania pisowni m.in. podczas redagowania postów, a to niektórym osobom bardzo by się przydało... 8o
PS. Anpy, skończy z tym "Ohh... Free Pacc", bo i tak pewnie nie wygrasz :D
Iron'knight
09-01-2007, 21:10
Skocz na strone WoW'a, potem odwiedz koreanskie MMORPG. Wyciagnij wnioski i napisz jeszcze raz posta.
Właśnie to napisałem, typowy dla MMORPG i RPG ja na pierwszy rzut oka myslalem ze pomylilem strony z WoW'em.
Skończmy ten temat Panie Hayne WebMa[j]sterze :D:D:D
Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczeła
Nie mogłeś wygrać ! Bo loteria się nie zaczęła ; ). Stupid joke...
Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczola
A byłeś wlogowany czy wylogowany??:o
Wiele osób twierdzi ze tylko facce beda mogly wygrac pacca :D ale znajac polityke cipsoftu to raczje pacce zyskaja. Nie wiem ale to tej pory taj było.
Ja używam przeglądarki Mozilla Firefox i nie mam żadnych problemów, dlatego Wam też radzę takową zainstalować :P Poza tym posiada ona moduł sprawdzania pisowni m.in. podczas redagowania postów, a to niektórym osobom bardzo by się przydało... 8o
PS. Anpy, skończy z tym "Ohh... Free Pacc", bo i tak pewnie nie wygrasz :D
Jeżeli ci to przeszkadza to nie będe już tego pisał.:]
Tibia wymaga poświęceń, strona jak widać zrobiona jest pod przeglądarki inne niż Opera, ale to żaden problem zainstalować sobie Mozille, a jeżeli dla CIEBIE (i wielu/kilku innych użytkowników Tibii i opery) jest to problem to napewno nie zmienią tego tylko z tego powodu.
Ostatnie kilka linijek jest moim zdaniem ale reszta to czysta krytyka tego Pana.
Nie to nie powinno być tak. Nie tędy dorga. Gra powinna być dla graczy, a nie gracze dla gry. Tym bardziej, że Opera jest zgodna z większościa standardów dotyczących stron WWW. Moim zdaniem jest to przeoczenie i to dosyć duże, napewno nie testowali strony na Operze, a nie można ignorowac przegladarki majacej parę procent rynku. To nie jest jakiś home-made program, ale popularna przegladarka internetowa. Jeżeli nie jest to przeoczenie, ale 'zuchwała' ignorancja, to mozna zauważyć, że Cipsoft podobnie zachowywał się wobec graczy korzystających z systemów Unix-like, przez parę lat wymigujac się od wydania natywnego klienta linuksowego. Tak się nie postępuje. Gra jest po to aby przyciągać graczy, a nie ich odpychać. Po co ktoś miałby grać jeśli musi się poświęcać? To jakaś nowa forma ascezy? Od grania do zbawienia?
A byłeś wlogowany czy wylogowany??:o
ludzie czytam sobie tematy i to jest lepsze niz kabarety i napewno lepsze od komentarzy na onecie :P
odpowiadajac na twoje pytanie to byl on w stanie przejsciowym od wylogowanego do wlogowaniego zapewne wisial gdzies w eterze
Iron'knight
09-01-2007, 21:16
Nie to nie powinno być tak. Nie tędy dorga. Gra powinna być dla graczy, a nie gracze dla gry. Tym bardziej, że Opera jest zgodna z większościa standardów dotyczących stron WWW. Moim zdaniem jest to przeoczenie i to dosyć duże, napewno nie testowali strony na Operze, a nie można ignorowac przegladarki majacej parę procent rynku. To nie jest jakiś home-made program, ale popularna przegladarka internetowa. Jeżeli nie jest to przeoczenie, ale 'zuchwała' ignorancja, to mozna zauważyć, że Cipsoft podobnie zachowywał się wobec graczy korzystających z systemów Unix-like, przez parę lat wymigujac się od wydania natywnego klienta linuksowego. Tak się nie postępuje. Gra jest po to aby przyciągać graczy, a nie ich odpychać. Po co ktoś miałby grać jeśli musi się poświęcać? To jakaś nowa forma ascezy? Od grania do zbawienia?
Nie no pierwsza osoba która naprawde zna się na rzeczy. Stary na serio Ty mnie przekonałes, ze CipS robili zle chociaz sam z MF korzystam. Taki post to mi sie podoba nie to co ten Hayne - zero profesjonalizmu zero kulturki
wiekszosc narzeka ze w operze nie dziala, a ja korzystam z opery i nie mam zadnych problemow
Wiedźmin
09-01-2007, 21:18
Tym bardziej, że Opera jest zgodna z większościa standardów dotyczących stron WWW.
Tym bardziej iż działa pod IE, które w ogóle nie spełnia standardów w żadnej kategorii :P
Właśnie to napisałem, typowy dla MMORPG i RPG ja na pierwszy rzut oka myslalem ze pomylilem strony z WoW'em.
Skończmy ten temat Panie Hayne WebMa[j]sterze :D:D:D
Panie, ale strona WoW'a jest zupelnie inna w budowie a nawet i klimacie, niz strony koreanskich MMORPG : D
Chyba, ze to ja mam jakies lewe podejscie do tego ; )
Anyway Tibijskiej stronie jest duzo blizej do koreanskich (w weikszosci) syfow niz do WoW'a.
Radzę zwrócić uwagę na wyraz "will" będący operatorem czasu Future Simple, który mówi o czynnościach które są zaplanowane na przyszłość, więc jeszcze nie doszły do skutku.
Jak to mówią "First learn English, then play Tibia.".
Nie no pierwsza osoba która naprawde zna się na rzeczy. Stary na serio Ty mnie przekonałes, ze CipS robili zle chociaz sam z MF korzystam. Taki post to mi sie podoba nie to co ten Hayne - zero profesjonalizmu zero kulturki
Sorry bardzo, ale cytowany przez ciebie kolega napisal kubek w kubek to samo co ja ; )
Pozwole sobie jeszcze zacytowac PW ktore przed chwila wysylalem do Ursynowskiego:
Do rzeczy... Co do przygotowań strony to zawsze znajdą się jakieś niedociągnięcia. Nie chcę ich bronić, ale mnie też zdarzało się, że na jednej przeglądarce nie chodziło tak jak chciałem (w tym przypadku IE).
Bo IE ssie i nie zna W3C : )
Bledy sie zdazaja "kazdemu" ... Niby tak, ale stworzenie takiej strony zajmuje maksymalnie 2 tygodnie, a nieprzetestowanie i/lub wypuszczenei jej w takim stanie zasluguje na miano lameriady.
Szczegolnie jesli zaczeta ta strone projektowac pare miesiecy temu o czym czytalem w wywiadzie z Guido ; )
Po drugie to strona jest dobrze napisana, lecz brakuje pewnych elementów, dzięki czemu Opera kaszani co nieco, jak już mówiłem (np. DOCTYPE - tu akurat przyznaję Ci rację).
Gdyby to byly "niektore rzeczy" to ok, ale taki "maly" bledzik powoduje kolosalne straty w wypadku firm ktore za pomoca takiej strony mialyby zarobkowac ; )
Ale np. mówienie, że tabelki są lepsze w moim mniemaniu to parodia (nie obrażając Ciebie). Aby je dostosować tak jak się chce, to trzeba się troszkę wysilić. Mam nadzieję, że uwzględniłeś (w swoich myślach) również style, które Cipy użyły.
Oj, nie napisalem, ze tabelki sa lepsze niz DIV'y tylko, ze jezeli sie nie umie zbudowac laya na divach to juz lepiej zostac na tabelkach.
A to jest roznica.
Tabele to ZLO, ale lepsze dzialajace tabele od niedzialajacych DIV'ow. Nie sadzisz? : )
edit.
Cos mi sie zdaje, ze jestes z tych ktorzy niestety szybciej oskarzyliby o morderstwo czlowieka w skorze i brudnych glanach niz faceta z zakrwawionym nozem, ale w garniturze.
edit2.
trzeba bylo najpierw pomyslec potem napisac.
Ale ze niby co? Macie cholerne problemy ze stawianiem konkretnych zarzutow.
Radzę zwrócić uwagę na wyraz "will" będący operatorem czasu Future Simple, który mówi o czynnościach które są zaplanowane na przyszłość, więc jeszcze nie doszły do skutku.
Jan 9th, 2007 is going to end in about three hours.
Radze zwrocic uwage na wyraz "three", bedacy wyznacznikiem zblizania sie do dealine'u jakim niewatpliwie will be dzien nastepny, Wednesdayem nazywany.
Jak to mowia "Najpierw pomysl, a potem sie wypowiadaj."
Iron'knight
09-01-2007, 21:28
trzeba bylo najpierw pomyslec potem napisac. Ale tha21 napisal to tak idealnie ze trafi to do kazdego nawet do osob nie znających się na rzeczy. Ale prosilem o cos zeby zakonczyc ten temat. Na reszte tego typu postow nie odpowiadam...
Bezel'ek
09-01-2007, 21:31
Czekalem az ktos to zauwazy , wiec losowanie moze byc nawet za kilka dni xD
Czekalem az ktos to zauwazy , wiec losowanie moze byc nawet za kilka dni xD
Jestes w cholernym bledzie.
Po rzeczonym "will" jest wyraznie okreslone kiedy sie odbedzie - dzisiaj.
Will odnosi sie do przyszlosci - owszem. Ale tylko do przyszlych (niecalych) 2.5h.
Radze zwrocic uwage na wyraz "three", bedacy wyznacznikiem zblizania sie do dealine'u jakim niewatpliwie will be dzien nastepny, Wednesdayem nazywany.
To, że CipSoft się spóźnia to normalna sprawa, co nie oznacza że loteria się już zaczęła, bo tak nie jest, i na tibia.com wyraźnie jest to napisane. Nie zdziwię się, jak nadejdzie północ, a loterii nie będzie. Przed wypowiedzeniem się jak najbardziej pomyślałem, bo jak nauczyły mnie poprzednie update, a już kilka przeżyłem te terminy, do których na swojej stronie CipSoft się zobowiąże nie są w żadnym wypadku miarodajne (przykładem niech będzie wczorajsza obsuwa). Najpewniej zamiast loterii dziś ujrzymy po prostu cyferkę 10 w miejsce 9, i jutro będziemy czekać.
Co do strony, to jeśli chcieli zrobić stronę zgodną ze standardami to im z deczka nie wyszło, bo cóż z tego, że nie ma tabel, jak kod strony to największa kaszana z wszystkich kaszan. Warstwa treści nie jest oddzielona od warstwy prezentacji, tak jak to powinno mieć miejsce, założę się, że teraz trudno im nawet zlokalizować błąd w tym mętliku tagów html pomieszanych z css-owymi instrukcjami.
Teraz kiedy wlogowałem się moją postacią, patrze i mam wygląd pacc :) niewiem z kąd bo pisze że free account :(
Co maja do tego obsowy CIPow? Chcialem Cie po prostu poinformowac, ze zanim zaczniesz szpanowac angielskim wypadaloby znac przynajmniej jego podstawy ;o
A co do strony to moze dostali w lape od Plonacego Lisa ;>
Cipsoft gdy napisze godzine jakiegoś wydarzenia to ma na myśli chyba czas wschodnio-azjatycki :p .
Fajnie by było gdyby ktoś znający dobrze język angielski przetłumaczył klienta na język polski i umieścił np. na Tibia.pl ;) .
piwo_war
09-01-2007, 21:46
Teraz kiedy wlogowałem się moją postacią, patrze i mam wygląd pacc :) niewiem z kąd bo pisze że free account :(
Polacy rodacy... X(
Widać, ze nigdy nie miałeś PACCA, więc nie wypowiadaj się...
It is impossible!
To, że CipSoft się spóźnia to normalna sprawa, co nie oznacza że loteria się już zaczęła, bo tak nie jest, i na tibia.com wyraźnie jest to napisane. Nie zdziwię się, jak nadejdzie północ, a loterii nie będzie. Przed wypowiedzeniem się jak najbardziej pomyślałem, bo jak nauczyły mnie poprzednie update, a już kilka przeżyłem te terminy, do których na swojej stronie CipSoft się zobowiąże nie są w żadnym wypadku miarodajne (przykładem niech będzie wczorajsza obsuwa). Najpewniej zamiast loterii dziś ujrzymy po prostu cyferkę 10 w miejsce 9, i jutro będziemy czekać.
Co do strony, to jeśli chcieli zrobić stronę zgodną ze standardami to im z deczka nie wyszło, bo cóż z tego, że nie ma tabel, jak kod strony to największa kaszana z wszystkich kaszan. Warstwa treści nie jest oddzielona od warstwy prezentacji, tak jak to powinno mieć miejsce, założę się, że teraz trudno im nawet zlokalizować błąd w tym mętliku tagów html pomieszanych z css-owymi instrukcjami.
1 post na poziomie na 5 stron. Nie urażając nikogo.
Tak jak Krazen, tak i ja podejrzewam że dzisiaj nie odbędzie się losowanie. Zbyt późno już.
Ja się nie przejmuję, bo i tak mnie pewnie nie wylosują. Szanse są minimalne.
Co maja do tego obsowy CIPow? Chcialem Cie po prostu poinformowac, ze zanim zaczniesz szpanowac angielskim wypadaloby znac przynajmniej jego podstawy ;o
Myślę, że mój angielski jest wystarczająco dobry, aby zrozumieć, że na tibia.com jest wyraźnie napisane że loteria się JESZCZE NIE ZACZĘŁA, i że zacznie się DZIEWIĄTEGO STYCZNIA, czyli dziś. Czy gdzieś napisałem coś innego? Może zanim weźmiesz się za poprawianie innych popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem. Pozdrawiam.
A co do strony to moze dostali w lape od Plonacego Lisa ;>
Ktorego ma w lapie M$ : )
Cipsoft gdy napisze godzine jakiegoś wydarzenia to ma na myśli chyba czas wschodnio-azjatycki :p .
Fajnie by było gdyby ktoś znający dobrze język angielski przetłumaczył klienta na język polski i umieścił np. na Tibia.pl ;) .
IMVHO sooby nieznajace angielskeigo powinny sie trzymac z daleka od MMORPG. Jakiegokolwiek.
Iron'knight
09-01-2007, 21:49
Bad idea. Pomyśl jak to by było - idziesz sobie do depo przechodzisz obok sklepu z bronią a tu jakis Br pisze "oi" a Rowenna odpowiada mu. Witaj xxx co moge dla ciebie zrobic. Dla gier MMOGRP niemożna zrobić klijentów w różnych językach (zrobiłby sie "burdel")
@Krazen a nie wiem jakos odnioslem wrazenie ze masz na mysli czas przyszly nieokreslony... zwracam honor ;p
Mazerlander
09-01-2007, 21:52
Jesli chcemy byc ekstradokladni i poprawni jezykowo to zauwazcie pewna roznice:
The lottery will start on Jan 9th, 2007.
Brak pieknego 'on' daje nam raczej spora swobode w interpretacji, ale chyba nikt nie ma watpliwosci o co chlopakom chodzilo kiedy pisali tego newsa - wiec po co sie rozwodzic?
Takie piepr***ie tylko na tym forum moze sie odbywac.
A tak zeby sobie ulzyc, ales Yoshu doj*bal z tym Lisem, widac ze nie wiesz o czym Krazen mowi.
Bad idea. Pomyśl jak to by było - idziesz sobie do depo przechodzisz obok sklepu z bronią a tu jakis Br pisze "oi" a Rowenna odpowiada mu. Witaj xxx co moge dla ciebie zrobic. Dla gier MMOGRP niemożna zrobić klijentów w różnych językach (zrobiłby sie "burdel")
Nie chodzi mi o NPC i itp. Chodzi mi jakby to powiedzieć... o samego KLIENTA nie o gre.;)
Grajac na francuskim serwerze ConquerOnline, znajomi przerobili ichniejszy na angielski oraz polski. Ale to byla sytuacja wyjatkowa - bo kto zna francuski ; p
Anyway z podanego przezemnei pare posow wyzej powodu jestem daleki od popierania idei przerabiania klienta po to, zeby ktos nieznajacy ANGIELSKIEGO mogl "grac".
Modyfikacja klienta bez zgody CipSoftu byłaby niezgodna z prawem raczej. Poza tym wszystkie wypowiedzi NPC itd. są generowane po stronie serwera, na to wpływ ma tylko CipSoft, który nie stworzy raczej kilku wersji językowych gry.
A w samym kliencie aż tyle tego angielskiego nie ma, żeby sobie nie dać rady.
A moglibyście mnie poinformować, jak długo się spóźniał CipSoft dnia wczorajszego z tym miniupdatem? Bo ja nie czekałem, tlyko poszedłem lulu :)
Uważam, iż dzisiaj będzie podobnie.. :P
Silhouette
09-01-2007, 21:57
Jesli chcemy byc ekstradokladni i poprawni jezykowo to zauwazcie pewna roznice:
The lottery will start on Jan 9th, 2007.
Brak pieknego 'on' daje nam raczej spora swobode w interpretacji, ale chyba nikt nie ma watpliwosci o co chlopakom chodzilo kiedy pisali tego newsa - wiec po co sie rozwodzic?
Takie piepr***ie tylko na tym forum moze sie odbywac.
A tak zeby sobie ulzyc, ales Yoshu doj*bal z tym Lisem, widac ze nie wiesz o czym Krazen mowi.
zreszta co za roznica i tak powinno sie zawsze dodac conajmniej jakies 5h do tego co oni pisza jesli pamietacie poprzednie update ofc
Sytuacja jest jasna: na IE dziala, na FF dziala, na Operze nie dziala.
Wnioski wyciagnij sam.
HINT: dać w łapę - dać łapówkę !
Arka_Sath_Wielki
09-01-2007, 22:00
Dzięki Bogu, że tibia jest grą w języku angielskim. Szczerze mówiąc, chodzę do 6 klasy SP i podciągnąłem się w angielskim, też dzięki tibii. Dzięki rozmowom z ludźmi coraz sprawniej posłguję się anglielskim. A jak coś nie pasuje - to idźcie se grać na polskie otsy :D.
A co do loteri : co będzie to będzie i tyle. Nie liczcie,że dostaniecie pacca żeby sie nei zawieść i nie pobić rodziny krzesłem. Nie masz kasy ?? graj na free. Grać możesz a jeżeli masz większe wymagania- trudno. Odmawiaj sobie przyjemności typu chipsy i inne gówna. Nim się postrzeżesz- kasa sama się uzbiera :).
Pozdrowienia :P.
ogolnie to du** odczepcie sie od tej opery :P ja uzywam opery i m istrona dziala bez zadnych problemow
up: hmm no nie wiem ja jakos nie podszkolilem angielskiego bo dawno na channelach nie widzialem poprawnie uzywanego :P jedynie nazwy przedmiotow typu spear, wooden itp a z rozmowy to raczej anglika sie nie nauczylem bo kazdy uzywa prostych slow a gdzies pomineli kilkanascie angielskich czasow :P
Grajac na francuskim serwerze ConquerOnline, znajomi przerobili ichniejszy na angielski oraz polski. Ale to byla sytuacja wyjatkowa - bo kto zna francuski ; p
Anyway z podanego przezemnei pare posow wyzej powodu jestem daleki od popierania idei przerabiania klienta po to, zeby ktos nieznajacy ANGIELSKIEGO mogl "grac".
Powiem Ci tylko tyle że znam angielski śrdenio. A spolszczenie KLIENTA przydałoby się tym co go nie znają. A każdy ma prawo grać. I jeszcze jedno pytanie:
Dlaczego na tym forum wszyscy krytykują każdy pomysł?
:(
Ale ch*jowy wyglad teraz ma. -.-
Update miał być wczoraj o 14, zaczął się 18:30, serwery wstały koło 23:30 (nie pamiętam dokładnie). Strona o 00:00 była offline nadal.
To ja Wam chłopcy powiem tak...
Idźcie spać, albo się pouczcie, a jak jutro wrócicie ze szkoły, to daję Wam gwarancję, że losowanie bedzie już ukończone! Ja tak zrobiłem wczoraj. Nie czekałem, bo nawet nie było na co, więc i teraz nie będe czekał, ale fajnie mi się czyta te forum. Można się uśmiać! :D :D
ludzie angielski jest w tibi prosty, prosta budowa to w ksiazkach pisanych po angielsku na 1 poziom sa takie rzeczy, a angielskiego uczy sie kazdy wiec nie przesadzajcie, watpie zeby ktos kto ma z 15 lat mialby jakikolwiek problem z takim poziomem :P a jak ma to widocznie warto sie pouczyc zamiast grac
A spolszczenie KLIENTA przydałoby się tym co go nie znają. A każdy ma prawo grać.
IMVHO nieznajomosc angielskeigo tylko szkodzi w MMORPG. Tak, kazdy ma prawo grac, ale niech czegos sie od niego tez wymaga.
Zreszta patrzac na bandy polskich (i nie tylko) noobow (nie, nie myle z neewbie) ktorzy podlatuja do mnie i nawiazuja nastepuajcy dialog
- pl?!
- Sorry, can You speak english?
- pl?!
- English is international language. PL AFAIR means that You're from Poland - I don't know polish.
- s*******aj/.../noob!/hunted!
mam straszna ochote na wymyslenie jakiegos testu, ktory warunkowalby mozliwosc grania, a najlepiej w ogole posaidania internetu.
@up
+1 karma.
Ale niestety mylisz sie w jednej kwestii - sa ludzie ktorzy maja z takim pozaiomem angielskiego cholerne problemy.
a czemu nie domagacie sie spolszczenia klawiatury?:P jak nie znacie anglika to pewnie nie wiecie co to jest enter, space, delete, backspace, page down, page up, home?:P
Update miał być wczoraj o 14, zaczął się 18:30, serwery wstały koło 23:30 (nie pamiętam dokładnie). Strona o 00:00 była offline nadal.
Mylisz sie :D:D:D:D:D Update zaczelo siem o 18.05 a skonczylo 23.20X( X( X( 8o 8o 8o :mag: :kon:
polostap
09-01-2007, 22:11
ogolnie to du** odczepcie sie od tej opery :P ja uzywam opery i m istrona dziala bez zadnych problemow
up: hmm no nie wiem ja jakos nie podszkolilem angielskiego bo dawno na channelach nie widzialem poprawnie uzywanego :P jedynie nazwy przedmiotow typu spear, wooden itp a z rozmowy to raczej anglika sie nie nauczylem bo kazdy uzywa prostych slow a gdzies pomineli kilkanascie angielskich czasow :P
A zrozumiecie Wy w końcu, że nikt tutaj nie czepia się Opery? Amagad... Żeby chociaż jeden z was pomyślał, albo chociaż przeczytał posty powyżej, wiedziałby, że chodzi tutaj o webmasterów CipSoft'u, a nie o developerów wspaniałej przeglądarki Opera...
Czytam wszystkie wypociny od około 15:00. praktycznie co drugi post idziałem tekst typy: "aaa, kiedy loteria, bo ja już chce mieć pacc?"... Wstrzymajcie się! Hayne, nie warto Twojego zachodu ;)
Tibia.pl ma jeden bardzo poważny problem! Nie potrafi pozbyć się idiotów z forum! Serwer ma o niebo lepszy od tibia.org.pl, jednak tam panuje lepszy klimat, bo nie widać już takiego natłoku idiotów jak widać tutaj... No nic, może kiedyś się to zmieni.
@About cały temat
"Kiedy będzie loteria?" xD **
Strona... Ehh, szkoda gadać, jedyne co mi się w niej podoba to... czcionka!
NIe wypał kompletny, no cóz. Mam nadzieję, że zwolnią tego "iwul webmajstra".
**Oczywiście JOKE...
Pozdrawiam
Ostry
Silhouette
09-01-2007, 22:11
To ja Wam chłopcy powiem tak...
Idźcie spać, albo się pouczcie, a jak jutro wrócicie ze szkoły, to daję Wam gwarancję, że losowanie bedzie już ukończone! Ja tak zrobiłem wczoraj. Nie czekałem, bo nawet nie było na co, więc i teraz nie będe czekał, ale fajnie mi się czyta te forum. Można się uśmiać! :D :D
na 90% masz racje, ale reki ja bym nie dal sobie za to uciac, ide sie uczyc polecam wiekszosci 12-14 latkow przyda sie troche angielskiego ^_-
Mazerlander
09-01-2007, 22:12
Powiem Ci tylko tyle że znam angielski śrdenio. A spolszczenie KLIENTA przydałoby się tym co go nie znają. A każdy ma prawo grać.
I leet'a dla tych co sie urodzili w Polsce a i tak jezyka ni ortografi nie znaja. I braila dla niewidomych. I zamontowac gebofon dla analfabetow co im tekst czytac bedzie. Amen! Wolnosc rownosc dla wszystkich!
I jeszcze jedno pytanie:
Dlaczego na tym forum wszyscy krytykują każdy pomysł?
:(
Bo na tym forum wszystkie pomysly sa idiotyczne, a ci co je proponuja nie maja zielonego pojecia o ich realizacji?
Mazerlander; amen ;]
w sumie sorry za duzo wymagam maja problemy z polskim a ja wymagam zeby pdostawy anglika znali :P
za duzo tu analfabetow i ludzi z dysmysleniem :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.