zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak to jest z obroną?

Ghonox
10-01-2007, 19:45
witam! Mam proste pytanie na które padnie 10 różnych odpowiedzi (jak zawsze).

Pytanie brzmi:
Avager ma 38 defense
MMs ma 37 shielding
Great shield ma 38

I Jak to jest?

Jak mam miecz który ma np. 20 obrony, i tarcze która ma 25 obrony. to liczą się oby dwie obrony czy tylko ta, która jest większa?

Bo słyszałem że obrona tarczy potęguje się od shieldingu, a broni dolicza do tej, co daje nam zbroja.
I słyszałem również że Liczy się obrona ta, która jest większa (jak mam sword o obronie 40 i tarcze o obronie 30 to tarcza się nie liczy)

Bo jeśli ta druga opcja jest prawdziwa, to Avanger jest mega swordem, o defie lepszym niż najlepsza dostępna tarcza...

Pomocny Murzyn
10-01-2007, 19:55
A ja słyszałem o słowniku ortograficznym...
Liczy się tarcza/broń, która posiada więcej shieldingu...

Pan Yuzek
10-01-2007, 20:04
I wiecej miecz ma pkt obrony tym mniej ciosów dostajesz! Chyba żle zrozumialem pytanie :(

Einstein15
10-01-2007, 20:06
Co do autora to popraw w poscie bledy ortograficzne bo jest ich za duzo =).
Osobiscie slyszalem od wielu osob ze jezeli zalozy sie brighta i dwarvenke (bs30 def tarcza 26okolo) to liczy sie def bsa.Jezeli ma sie tarcze o defie wiekszym niz def broni to wtedy liczy sie def tarczy.Tyle jesli chodzi o ten temat.Wielu ludzi ma rozne teorie ale ja zakladam ta.

WooD K@
10-01-2007, 22:38
nie wiem czemu ale wydaje mi się jednak najsensowniejszą opcją sumowanie defa, bo inaczej np. mając BS to posiadanie tarczy słabszej od Guardiana włacznie z nim traci sens.. można biegać z samym BS -_- :confused:

goburu
10-01-2007, 22:53
def tarczy + 1/10 * def broni to w przyblizeniu twoja obrona. Def broni sie liczy ale nieznacznie.