zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 50 master vs dragi without mana shield = dead? czy aby napewno?

Kajzer
23-01-2007, 23:00
no własnie... ostro sie nad tym ostatnio zastanawiałem i doszedłem do ciekawych wniosków, niektorzy mowia ze expili na dragach od 45 lev i bylo dobrze z kolei moj kumpel twierdzi ze nawet jesli bede ostrozny (moje pvm jest dobre) i nie bede biegl jak glupi za dragiem na redzie ale bede biegl kolo niego po skosie i dobijal wand only i nawet jesli bede mial dragon neclacle ( nie chce mi sie sprawdzac jak to sie pisze;p) to itak po wbiciu 1-2 leveli znajdzie sie taki drag ktory zajepie mi combo i sie wywróce :P

chce znaleśc jakas osobe ktora realnie expila na dragach bez mana shielda od powiedzmy 50 leva i nie padla (bez swojej wyraźniej winy)

prosze o wypowiadanie sie osób ktore graja sorkiem i maja z nim stycznosc a nie cos tam slyszaly albo mysla ze im sie wydaje :)

Freddd
23-01-2007, 23:05
spokojnie dasz sobie rade ja gdy mialem 50 lvl sorca to spokojnie bilem dragi z exori vis+wand tylko jak ci wyskocza 2 dragi to juz radze manashield żebyś użył ale jak bedzie jeden drag to luzem mozesz go klepać :) :)

Monna
23-01-2007, 23:07
Ze 120 lvl tego nie wie ?:> Ja expilem 50 msem na vdc i sie nie wyjebalem... expilem z vis bez wanda. Poprostu exura gran-exori vis i tak dalej ;) po jednym hicie wrzucalem exure gran, poprostu sie wyluzuj i nie panikuj jak bedziesz mial red, chociaz mi sie nie zdazylo zebym mial red od jednego draga, musisz uwazac zeby zawsze po tym jednym hicie ktorego dostaniesz wrzucic exure gran.

Kajzer
23-01-2007, 23:17
Ze 120 lvl tego nie wie ?:> Ja expilem 50 msem na vdc i sie nie wyjebalem... expilem z vis bez wanda. Poprostu exura gran-exori vis i tak dalej ;) po jednym hicie wrzucalem exure gran, poprostu sie wyluzuj i nie panikuj jak bedziesz mial red, chociaz mi sie nie zdazylo zebym mial red od jednego draga, musisz uwazac zeby zawsze po tym jednym hicie ktorego dostaniesz wrzucic exure gran.
120 knight ;] sorc to zupelnie inna bajka;]
dawno temu moj kumpel padl na dragu na 55 lev podobno dostal full combo ale wlasnie nie wiem czy byl to jego blad czy mial pecha, ja nie mowie o zabiciu 1 draga od swieta bo na pojedynczych dragach to ja soule odrabiam ale mi chodzi o ta wlasnie mozliwosc, expisz sobie na dragach i powiedzmy po nabiciu 2 leveli trafia sie taki skurw.syn ze wjebie w ciebie wszystko co ma a wtedy juz kaplica niezaleznie czy robiles cos zle czy dobrze;]
dla przykladu huncilem z kumplem dle elegancko blokowalem on 100 master ( lal z visa i wanda) ja zucalem exety itd i tu nagle dl sie odwrocil lapa+ podwojna bomba + wave. Nawet nie zauwazylem gdy typ padl O_o

Freddd
23-01-2007, 23:26
hum na 50 lvlu sorc ma 395hp tak wiec drag nie jest na tyle silny żeby udezyc za 395 hp. Jedynie można paść jak dostaniesz laga ale to juz inny temat. Tak więc podsumowując nie padniesz na 50 lvlu (bynajmiej ja jak grałem swoim sorcem to nie padlem a troche na tych dragach siedzialem :) )

Templar
23-01-2007, 23:29
Ja jestem doswiadczony w dragach msem. Expilem na nich od 65 do 77, najmiejszy lag, freez i padasz nawet na 70+ latwo pasc, od 65 do 77 padlem 4 razy~ ale wiekszosc przez lagi/freezy a exp wysmienity ;d

btw. od 75 fajnie sie soluje dle na mana shieldzie :)

edit
na 75~ nice tez mozna zarobic ;]
http://img408.imageshack.us/img408/5663/draglot3cb.png

Forlann
24-01-2007, 00:04
Mysle ze odpowiedz na to pytanie zna tylko Yapan.

Kajzer
24-01-2007, 00:21
Mysle ze odpowiedz na to pytanie zna tylko Yapan.

lol, no nie wychwalaj go az tak;p moze zna sie na tibii ale bez przesady..
no on mi wlasnie mowil ze nabije lev lub 2 i padne :)
i to on wlasnie padl w 1 sekundzie od dla z full hp na 0 i uwierzcie mi ze nie mogl nic zrobic, jak stal tak sie wywrócił i nawet jego uber pvm nie pomogło

Templar: ja wiem ze na 75 lev jest fajnie i wogole ale ja pytam o 50-55 bo w sumie te 5 leveli to sie wbije szybciutko ale nie 25...

Raozee
24-01-2007, 14:32
a wiec tak... ja mialem postac 54 ms i expilem nia na dragach od 48-54..
1. 1st opcja jest (hardorowa dla 50 lvl) ze stoisz przed dragiem i walisz z vis dopuki nie padnie..
2. (ja tak expilem) ze stoisz na ukos i walisz z WOCE i sporadzycznie sie ruszasz vis.. druga strona vis i tak sobie latasz. Drag wtedy zadko cie walnie..;)
aczkolwiek czasem jest tak ze wszystko robisz dobrze a tu chwilka nieuwagi badz przy lurowaniu drag cie zgarnia i .. You are dead.
/yours rao :p

Prostyy
24-01-2007, 17:50
52 ms bez manashielda i temple wita ...
A więc tak stałem na ukos i podchodziłem na jego bok i vis :p Wsyzstko ładnie, pięknie mam full hp = 410 hp bije go tak jak zawsze ide na jego bok, ułamek sekundy i owned ... nigdy się nie odwracał tak szybko, a jednak mu się udało :p nie mogłem nic zrobić, dragi to całkiem inny sport nieraz wali mało a nieraz do 450 ~ przy combie z wave. Sam wiesz jakie combo możesz dostać i nic nie poradzi tutaj dobra taktyka jeśli walczysz z visa.

Guest 1900
24-01-2007, 18:34
Jak jestes taki PRO english to pisz cały tytul tematu po angielsku a nie jakies sklejki robisz językowe ... i po 2 to jest polskie forum ...

SowaBez0ka
24-01-2007, 18:46
2dragi spam z evawe na 51 i lezysz ja tak mialem drutem -.- dalwme sio dwa dragi sie przerzocily spam i od jegnego combo i tyle -.-

Smilemanek
24-01-2007, 19:16
Ja mysle ze OCZYWISCIE MOZNA na tym lvl solowac dragi z vis bo tak robiom joz chyba nawet 40lvlowce wiec nie ma sie co bac ja od 75 lvl bede chodzil solo na dle xDB) B) B) B) B) B) B)

Temox
24-01-2007, 19:29
witam all,

Moj kumpel 61 ms expil ostatnio na 1zym respie dragow na ankh. Sa tam pod rzad 1 drag wyzej 2 dragi a potem 3. Schodzac z 3 wszedl na 2x i byl tam 1. Poszedl >> tam gdzie sie zawsze stoi kolo wejscia. I nagle z 450 hp < full > w ulamek sekundy You Are Dead. w miedzy czasie zrespil sie 1 jeszcze i dostal 2 wavy i 2 gfb.
Nie mowcie mi ze mozna spokojnie expic od 45 lvla bo nawet na 60 mozna pasc przy odrobinie nieszczescia :/

Kajzer
24-01-2007, 19:31
czyli wychodzi ze osoby odpowiadajace sie w tym temacie dziela sie na 3 grupy
1 mowi to co słyszała
2 mowi ze bez problemu da rade expic na dragach
3 mowi ze nie da rady po 1 bład i dead
ah i jest jeszcze 4 ktora oftopuje :PPPP
tak tez myslalem :)

Temox
24-01-2007, 19:37
W sumie jak dla mnie mozna expic na dragach <spokojnie> od 65 lvla. A na 2+dragi zakladac e ringi.

Kazdy moze twierdzic ze da sie od 45 lvla.. ale po tym jak moj kumpel padl wiem ze drag nie jest tak prosty jak sie przypuszcza.

Kajzer
24-01-2007, 19:45
W sumie jak dla mnie mozna expic na dragach <spokojnie> od 65 lvla. A na 2+dragi zakladac e ringi.

Kazdy moze twierdzic ze da sie od 45 lvla.. ale po tym jak moj kumpel padl wiem ze drag nie jest tak prosty jak sie przypuszcza.

ja wiem codzien odrabiam soule na dragach i vyvernach i ani razu jeszcze nie mialem reda, chociaz drag czasem ma odchyły w stylu uciieka prosto i nagle odwrot i fire wave z łapą za 200+ ale nigdy nie trafil mnie ze wszystkiego, pewnie bym sie wywrócił:P

jak dotąd z moim obserwacji wynika ze najbezpieczniej dragi jest lac w sposób nastepujący:
lecisz z dragon amuletem ofkorse bo wtedy jego fire wave nie zadaje wiecej niz 130 dmg, stoisz na skos i walisz z cosmic wanda, kiedy dragon zaatakuje z mele odrazu po tym stajesz kolo niego i vis po czym znowu uciekasz na skos, wyliczasz tak jakby czas pomiedzy turami i wtedy jest bardzo mała szansa ze uderzy z wave, a gdy drag ma juz reda to dobijasz tylko i wylacznie z wanda, ewentualnie z hmm ale to waste troche, w zasadzie na wieksze respy gdy drag ucieka za daleko hmm beda sie bardziej przydawały, ale gdy wiadomo ze drag ucieka w kierunku w ktorym nie ma nastepnych gadzin to mozna lac wand only.

Prostyy
24-01-2007, 20:20
na 2 dragach manashield obowiazkowy bo srednie combo to jest kolo 400 hp ;p ale co do jednego to zalaezy od pecha czy sie zlozysz, czy nie

X( - drag :p - ja
:p . :p
. .X( -> ryj skierowany w prawo

Podchodze w miejsce jednej . (kropki) na ulamek sekundy odwracam sie i szybicutko vis. Drag raczej nigdy nie udezy Cie z wave. Jest pewne ryzyko bo raz sie zlozylem tym sposobem, ale to smokowi cos odjebalo i sie obrocil w moja strone.

jesli chcesz moge dac screena ;p

Kajzer
24-01-2007, 20:29
na 2 dragach manashield obowiazkowy bo srednie combo to jest kolo 400 hp ;p ale co do jednego to zalaezy od pecha czy sie zlozysz, czy nie

X( - drag :p - ja
:p . :p
. .X( -> ryj skierowany w prawo

Podchodze w miejsce jednej . (kropki) na ulamek sekundy odwracam sie i szybicutko vis. Drag raczej nigdy nie udezy Cie z wave. Jest pewne ryzyko bo raz sie zlozylem tym sposobem, ale to smokowi cos odjebalo i sie obrocil w moja strone.

jesli chcesz moge dac screena ;p

no daj bo albo napisales wlasnie to co napisalem wyzej albo masz jakis uber zajebisty sposob ktorego nikt nie odkrył;]

Phenamin
25-01-2007, 15:41
Ja na 40lvl expiłem ms i było dobrze;]

oOrafiOo
30-10-2008, 19:24
hmmm... temat troche stary :P ale go odkopie :D8o więc tak. Mam zamiar iść moim MS 61 lvl na dragi... Lecz... Bez Utamki jak bede bil z frigo to jak dostane powiedzmy ~200 hit to musze czekac exhausted na exura gran... Wiec moje pytanie brzmi czy lepiej na Utamce czy bez? Bo jesli ciagle na utamce to tez wieksze waste...?:confused:

Rock_Star
30-10-2008, 19:45
jesli bedziesz dobrze biegal to bez utamki spokojnie dasz rade. ja bilem dragi 50 ms'em bez utamki i nie mialem zadnych problemow (przy pojedynczych respach). na utamce oczywisce wiekszy waste i mlvl slabiej wchodzi ;]
moja rada jest taka: najpierw wbij sie na utamce, obadaj dobrz teren, sprawdz za ile bedziesz z niego wchodzil, ile dragow sie respi, jak wiecej niz 1 to wyczysc 1wszy resp, potem powinienes probowac bez utamki ;]

IceniX
30-10-2008, 19:45
hmmm... temat troche stary :P ale go odkopie :D8o więc tak. Mam zamiar iść moim MS 61 lvl na dragi... Lecz... Bez Utamki jak bede bil z frigo to jak dostane powiedzmy ~200 hit to musze czekac exhausted na exura gran... Wiec moje pytanie brzmi czy lepiej na Utamce czy bez? Bo jesli ciagle na utamce to tez wieksze waste...?:confused:

To ześ "odkopał" temat...

No, ale:
Na 60 lvl ms/ed spokojnie loozem mozesz expic na dragach bez utamki. mozesz zastosowac moja taktyke:

WAŻNA KOLEJNOŚĆ:

1)Wand
2) jak juz zobaczysz hit wanda na dragu to exori frigo
3) i teraz mozesz uzyc exurki/e gran ale nie zawsze (jak cie walne do 50~ to nie trzeba)
4) Wtedy dostajesz hita od draga.
i znowu 1) 2)....
I tak W kółko :d
A radziłbym wziąsć tobie jakis spelbooka ktry daje mlvl :)

@edit: co do tych punktów to musisz wyrobic sobie palce na hotach bo trzeba to szybko i zgrabnie zrobic;) Ale spoko przyzwyczaisz sie ;p

oOrafiOo
30-10-2008, 19:56
A radziłbym wziąsć tobie jakis spelbooka ktry daje mlvl :)

Nie lepiej z demon shield?B)

Explorer of Hell
30-10-2008, 20:27
Teraz to mozna frigowac dragi od 40-45lvla. Czary ofensywne takie jak wszystkie exori~ itp nie maja wplywu na exhaused, czyli mozesz uzyc praktycznie na raz exury i frigo. Nie piszcie, ze boicie sie draga na 60lvlu, bo na tym poziomie mozna juz klepac dl bez utamki... Wiem, bo mam 60 ed i pierwszego dla bez utamy walilem na okolo 52-54 lvlu...

Exelon
31-10-2008, 10:23
Nie piszcie, ze boicie sie draga na 60lvlu, bo na tym poziomie mozna juz klepac dl bez utamki... Wiem, bo mam 60 ed i pierwszego dla bez utamy walilem na okolo 52-54 lvlu...

Ja moim rp na 52~ lvlu od dla padłem na combo;( Więc co do dli bez utamy to byłbym ostrożny, ale dragi można na tym lvlu bić bez utamy. Musisz jedynie uważać żeby Ci 2-3 naraz nie wyskoczyły:p

Sorkerus
31-10-2008, 21:19
dle są banalne zsolowalem jednego 30palkiem.jezeli masz dobre pvm to powinienes dac rade bez utamy

oOrafiOo
31-10-2008, 21:30
@ up - oO Gratki... :D Wydaje mi sie ze moje PvM Nie jest takie pro..