Pokaż pełną wersje : SoF Done!
Mopsmaster
02-02-2007, 04:51
Pozyczylem passy od kumpla i zrobilem ssa z dowodem
Ukaze go temu kto bedzie zainteresowany zamiana informacji na temat znikania spike...
Over&Out
- Prodigy -
02-02-2007, 14:48
Ukaze go temu kto bedzie zainteresowany zamiana informacji na temat znikania spike...
Over&Out
SS to gówno a nie dowód ^^ Mam SS na którym stoję z MLS w miejscu hełmu, chętnie zamienie go za 50k na Xerenie.
Widzę, że brakuje Ci już pomysłów jak zdobyć info o Spajku ;]
Szczerze zrobiłem sobie Rookstayera na świecie Isara (zero szacunku ;/) Rookguardian Sai Stinger, no i dzięki wam Prodigy, Instykt zmieniłem zdanie o Rookgaardzie... przedtem było: "OMg musze wbic te je*ny 8 lvl..." a teraz ma. już 7 i Rookgaard jest jedynym miejscem nietkniętym przez najbliższe updaty... oznacza to że jest to najlepsze miejsce z klimatem.
Over&Out
Jak nikt nie chce powiedzieć jak znika SoF, to się go czepiasz, a sam nic nie chcesz powiedzieć. Tak samo się czepiałeś Coraya, że najpierw żebrał, a jak już wie to nie powie... Przemyśl to, robisz tak samo.
@up
Racja rookgaard to teraz najlepsze miejsce ze starym klimatem Tibijskim. Szkoda, że Cipki na mainie całkiem zepsuli klimacik i,że już tego nie naprawią. Teraz liczy się kasa, kasa i kasa.
seksowna_druidka
02-02-2007, 17:26
Wedlug mnie tworzenie qesta na ss jest zgodne z polityka CIPow. Od zawsze sa oni przeciwni istnieniu rookstaylerow. A jaki sens ma zycie rookstaylera mosiadajacego SoF? Rotworm-2 hity Minotaur-3 hity Orc Spearman-2 hity Co to za zycie... Jaki sens miala by taka gra. Toz to prawie niesmiertelnosc.
Niekoniecznie, SoF to nie Giant Sword albo inne cacko które zadaje obrażenia b.duże SoF jeżeli ma 21 ataku (albo 24) będzie jechał minosy ze skillem sworda: 20 po 34-44 hitów, poza tym, SoF TO LEGENDA, każdy chce ją miec po prostu by powiedzieć "mam go :-)" ja już bym wolał Poison Dagger niż SoF bo jeszcze mnie n00bki by ztrapowały, shakowały itd. Na pewno ktoś z Rookstayerów ma SoF to jest pewne na 100% ale nikt się nie chce przyznać ze względu hakerów.
Mopsmaster
02-02-2007, 18:36
SS to gówno a nie dowód ^^ Mam SS na którym stoję z MLS w miejscu hełmu, chętnie zamienie go za 50k na Xerenie.
Widzę, że brakuje Ci już pomysłów jak zdobyć info o Spajku ;]
Ty jestes gowno i zapewniam Cie ze nie dostaniesz tego ssa :) :baby:
Mopsmaster
02-02-2007, 18:38
Jak nikt nie chce powiedzieć jak znika SoF, to się go czepiasz, a sam nic nie chcesz powiedzieć. Tak samo się czepiałeś Coraya, że najpierw żebrał, a jak już wie to nie powie... Przemyśl to, robisz tak samo.
@up
Racja rookgaard to teraz najlepsze miejsce ze starym klimatem Tibijskim. Szkoda, że Cipki na mainie całkiem zepsuli klimacik i,że już tego nie naprawią. Teraz liczy się kasa, kasa i kasa.
Chyba mnie z kims mylisz nie czepialem sie Coraya za to ze nie chcial pokazac czegos tutaj i juz pisalem wczesniej (czytaj uwaznie) dlaczego nie pokaze :)
Tylko dla tych wybranych jest ten ss
Chyba mnie z kims mylisz nie czepialem sie Coraya za to ze nie chcial pokazac czegos tutaj i juz pisalem wczesniej (czytaj uwaznie) dlaczego nie pokaze :)
Tylko dla tych wybranych jest ten ss
A któż to jest tym wybrańcem? :P:P Przestań, robisz teraz jak Coray. Chwalisz się, ale nie chcesz wszystkim pokazać, nierozumiem tego.
@edit
Nie porównuje Cie do Coraya bo to by była zbyt wielka obraza.
@Up
Są 3 możliwośći:
1. Tylko gdy ktoś znajdzie jakiegoś buga i Gm mu da SoF
2. Po zdobyciu 200 lvl na Rookgaardzie
3. Po wrzuceniu do wody Magic Light Wand.
- Prodigy -
02-02-2007, 19:16
Ty jestes gowno i zapewniam Cie ze nie dostaniesz tego ssa :) :baby:
Oh, szkoda, a tak mi na nim zależało =/ Mogę się jeszcze jakoś zrehabilitować i zobaczyć ten SS? Bo jak nie, to sam sobie będę musiał zrobić, a czasami może mi się coś krzywo wkleić do obrazka i nie wyjdzie (W końcu Paint to zawodne narzędzie). Nie powiedziałem ci na Xerenie jak sprawić, by Spike zniknął, to przeniosłeś się lamić na forum? ;) Boli, że ktoś wie i nie powie? :< Cóż, nie wszyscy są tacy sprzedajni, a na pewno nie tak głupi, by wymieniać się takim info za fake ;d. Na szczęście...
@Up
Są 3 możliwośći:
1. Tylko gdy ktoś znajdzie jakiegoś buga i Gm mu da SoF
2. Po zdobyciu 200 lvl na Rookgaardzie
3. Po wrzuceniu do wody Magic Light Wand.
Wyślesz mi na PW link do tego generatora teorii o SS?
Ojoj pomieszałem strasznie ok... a więdz mówicie że to nie koniec Questu? k. tylko jak masz już SoF to przynajmniej Pokaż go... ;] i będzie Gites ;D
Ojoj pomieszałem strasznie ok... a więdz mówicie że to nie koniec Questu? k. tylko jak masz już SoF to przynajmniej Pokaż go... ;] i będzie Gites ;D
Pisze się "a więc", a nie "a więdz". Nikt teraz nie mówił, że ma SoF'a. Bo nikt go nie ma.
PS. Nie rozumiem o co Ci chodzi. Napisałeś haotycznie i bez sensu.
Jak Mopmaster nie da jakiegoś screena z dowodem, że wie gdzie pojawia się SoF, lub ktoś nie powie jak zrobić, żeby SoF zniknął, ten temat za kilka tygodni odejdzie na 5-6 strone, a wtedy to już go nic nie uratuje.
Imo, to jedyne, na co można liczyć to to, że w końcu ktoś się wygada jak dojść do dalszej części questa. Tak jak zrobiono ze 'zniknięciem' sofa.
Wszak SoF znika już od tibii ~7.4 spokojnie..
I jak wiele osób znikało go przypadkiem, tak wiele zapewne robiło to celowo. I czyż przez te parę lat, nie odkryli oni dalszej części tej zagadki?
Bo mi się wydaje, że ktoś już jest dalej.
"Wydałoby się" powiecie. A patrzcie jak długo tajemnica o znikaniu miecza pozostawała tajemnicą. Tak samo może być z dalszą częścią questa, który bądź co bądź - jest pewnie dość, uhm, trudny. Jeśli nie powiedzieć że bardzo trudny, i szczerze mówiąc mam nadzieje ze ta dalsza część nie opiera się na tak bezsensownych rzeczach jak te, które trzeba wykonać by zniknąć sofa; )
Jestem zdiwiony ze to polacy rozwiazali quest z Sof a nie jakis tam Sunriuse czy jak on sie tam wabi B) ale jezeli SoF zniknol po 1 udezeniu to Cip Soft do k...
@up
Dlaczego tacy ludzie są na ziemii, dlaczego?!
Fpitolony w sprawe
03-02-2007, 16:58
Bo inaczej swiat bylby nudny :P
Rodziomonder
03-02-2007, 18:25
Jesli ktos jest zainteresowany zamiana informacji znikanie spike sworda na informacje gdzie sie pojawia prosze pisac pod nr gg 5776129.
Ofiarowuje jeden dowód a potem oczekuje odpowiedzi na to jak zrobic zeby zniknal spike sprawdzam to i udzielam dalszych informacji co zrobic aby sie pojawil.
Zapraszam tylko ludzi zainteresowanych i z wiedza na ten temat :)
Zlataneq
03-02-2007, 18:29
Jestem zdiwiony ze to polacy rozwiazali quest z Sof a nie jakis tam Sunriuse czy jak on sie tam wabi B) ale jezeli SoF zniknol po 1 udezeniu to Cip Soft do k...
Czlowiek, ktory nie wie, kim jest Sunrise, w ogóle nie powinien zaglądać do działu "Tajemnice Rookgaardu"...
- Prodigy -
03-02-2007, 18:35
Jesli ktos jest zainteresowany zamiana informacji znikanie spike sworda na informacje gdzie sie pojawia prosze pisac pod nr gg 5776129.
Ofiarowuje jeden dowód a potem oczekuje odpowiedzi na to jak zrobic zeby zniknal spike sprawdzam to i udzielam dalszych informacji co zrobic aby sie pojawil.
Daj sobie już siana, Mops~ ;) Myślisz, że jak pokażesz komuś ten swój fake-dowód, to wszyscy rzucą się i dadzą Ci info. Get a life...
Daj se spokuj Mop~ :P Nikogo tak nie przekonasz, żeby Ci powiedział. Masz jakieś dowody czy nie, jak nie to się nie odzywaj, a jak masz to pokaż.
Wolf'Rook
04-02-2007, 00:14
Moze byscie cos w koncu wyjasnili bo takto to jest bezsensowne pisanie albo zamknijcie temat..
Moze byscie cos w koncu wyjasnili bo takto to jest bezsensowne pisanie albo zamknijcie temat..
Dobrze mój panie, już nie będziemy nic bezsensownego pisać, bo Ty będziesz kazał modkom zamknąć ten temat. :P Przyszedł wielki władca i rozkazał nam coś wyjaśnić, bo on nic nie musi wyjaśniać.
A może Ty coś wyjaśnisz jak to bardzo chcesz, my przynjamniej próbujemy, czegoś się dowiedzieć od tych co wiedzą jak zrobić, żeby SoF zniknął.
PS. Jak masz takie rzeczy pisać, to w ogóle nie pisz.
http://img77.imageshack.us/img77/3407/sthingdx6.jpg
a jednak mopsmaster mowil prawde dal mi to zdjecie pozwolil wkleic tylko kawalek zbanowali go za darmo... Widac jakie fajne fansite... Moderatorzy przekrenty robia dostaja za to pochwaly a Mops mowi prawde i ladnie bana mu wlepili...
Dark_Almeys
04-02-2007, 11:55
Ja oczywiscie niewieze ze zdobyto spike sworda ;) mowcie co chcecie ale za kazdym razem jak ktos zalozy taki temat jest gadania na 50 stron a pozniej sie wszystko wyjasnia. Ja mysle ze wszystko jest ukartowane , wiedzieli poprostu o jakiej poze mniejwiecej znika spike sword lub liczyli na fart De'Bove ukryla sie gdzies a Mowicz jej powiedzial kiedy zniknie spike sword wtedy mogla wszystkim porozsylac wiadomosc ;) a moze tak dla pewnosci pokazecie na filmiku tego spike sworda zeby niebylo watpliwosci ?? :evul:
Moppy, fajny fake... Ciekawe czemu postać jest z brzegu ekranu? Bo mi się wydawało, że zawsze jest na środku ~.~
Moppy, fajny fake... Ciekawe czemu postać jest z brzegu ekranu? Bo mi się wydawało, że zawsze jest na środku ~.~
Bo kawałek screenu jest ucięty, tak jak napisał Moppy. Najpierw przeczytaj, potem się wypowiadaj. I to wcale nie musi być fake.
Fpitolony w sprawe
04-02-2007, 14:34
Ta... ciekawe tylko co to za problem tam pojsc i wkleic napis -.^, nie pokazal spika BO GO TAM NIE BYLO!
Dark_Almeys
04-02-2007, 14:49
Ten filmik od ktorego zaczal sie temat to jeden wielki przekret ;) widac ze all jest ukartowane, a tamten screen u gory? tez nobo gdzie niby jest ten spike sword i czemu go niepokzali ? :]
Na rooku niemam moze duzego lvlu ale wiem o tym bardzo duzo i juz kombinowalem na wiele sposobow.
Wiec tak dam wam kilka pomyslow do zrealizowania:
1. W pomieszczeniu na doublet quest jest pewna potargana kartka na scianie textu na niej niepamietam ale jest dziwny chyba po jezyku orcow.
2. W podziemiach z trollami na ziemi jest wyrzezbiona ryba z blota i nikt mi niewmowi ze to przypadek ;).
3. Kojaze ze bylo kiedys glosno o quescie z blind orciem , trzeba bylo zdobyc 100 piece of iron , to takie male kawalki zelaza ja mam ich narazie 18 :].
To wszystko.
Wiecie co? Gdyby ona naprawde zdobyła spike sworda to napewno pokazalaby go komuś na trade, to że spike zniknął nieznaczy że ona go ma
Ehh... porobić sie daliście :P
Tom The Tanner
04-02-2007, 15:16
Rozumiem, że teraz przez następne 10 stron będziecie udowadniać sobie nawzajem, że to fake, nie zważając na to, że już każdy o tym wie. Choć nikt się na to nie nabrał będziecie się świadomie śmiać z tych wymyślonych idiotów i wypominać nie wiadomo po co (bo dostał bana inteligent) temu komuś kłamstwa. A ja na to...
<wionrze cji za kare sznórófki>
slawekmag
04-02-2007, 16:04
@up
I dletego, już dawno powinni zamknąć temat.
a jednak mopsmaster mowil prawde dal mi to zdjecie pozwolil wkleic tylko kawalek zbanowali go za darmo... Widac jakie fajne fansite... Moderatorzy przekrenty robia dostaja za to pochwaly a Mops mowi prawde i ladnie bana mu wlepili...Mopsmaster dostał bana, ponieważ osiągnął 10 pkt ostrzeżenia.
9 pkt za zupełny brak kultury w tym temacie (bardzo obraźliwy post z wulgaryzmami)
1 pkt ode mnie za double posting
Zanim następnym razem bezpodstawnie oskarżysz o coś moderatorów to dowiedz się jak wygląda sytuacja...
Wiecie co? Gdyby ona naprawde zdobyła spike sworda to napewno pokazalaby go komuś na trade, to że spike zniknął nieznaczy że ona go ma
Ehh... porobić sie daliście :P
Już dawno wszyscy wiedzą, że to był tylko joke. Ale ty jesteś jakiś opóźniony, bez urazy.
@Dark_Almeys
1. Ta kartka nie ma z SoF'em żadnego związku.
2. A co ryba ma z tym związanego?
3. Skąd na rooku piece of iron?
A tak w ogóle, to o co Ci chodziło z tymi pomysłami do zrealizowania (jak już cos to są wskazówki), do czego one miały być potrzebne?
Już dawno wszyscy wiedzą, że to był tylko joke. Ale ty jesteś jakiś opóźniony, bez urazy.
Jakbyś niezauważył to miałem na myśli właśnie to, że to był joke ale widać niektórzy po prostu nierozumieją sensu wypowiedzi innych...
Dark_Almeys
04-02-2007, 23:18
-Per-
Niewiem niestety do czego one byly potrzebne ale niepowiesz mi ze zrobienie ryby i wody (fal) pod nia z blota bylo przypadkiem.
Ta kartka to pewnie jezyk orkow , moze trzeba porozmawiac z blind orkiem o tym nniepytaj mnie bo ja tego niewymyslilem ;)
A "piece of iron" mozna znalezc w kilku zakatkach podziemi rooka i na wiezy z trollami gdzie u samej gory jest ork z owcami.
Lightstaff
05-02-2007, 23:51
Dobra jesli to nie jest fake to gdzie na tym screenie jest waga tego cudownego spika ? 8o
Dobra jesli to nie jest fake to gdzie na tym screenie jest waga tego cudownego spika ? 8o
Żeby było widać wage trzeba stać obok tego przedmiotu.
Lightstaff
06-02-2007, 16:58
Własnie o tym mówie jesli nie ma wagi oznacza to to, że nie ma on spika ani w bp ani koło siebie .
Własnie o tym mówie jesli nie ma wagi oznacza to to, że nie ma on spika ani w bp ani koło siebie .
Jakby mógł go zdobyć to by sie strasznie podniecał. Chodzi o to, że SoF jest w niedostępnym miejscu.
Polowe userow, ktorzy wypowiedzieli sie w tym temacie wyslalbym na odwyk. Az dziw bierze, jak pixelowata gierka moze wplynac na ludzi w dzisiejszych czasach.
@topic
Akcja taka sobie. Wkrecila sie prawdopodobnie tylko ta czesc userow, ktorzy ciagle siedza i bija 666lvli dziennie. Reszcie to najzwyczajniej zwisa.
Żeby było widać wage trzeba stać obok tego przedmiotu.
LoLol to przeciez instynkt wysylal ze "niby ma"
Ale im nie wyszlo
Powinni zamknac temat
LoLol to przeciez instynkt wysylal ze "niby ma"
Ale im nie wyszlo
Powinni zamknac temat
Nie wiesz o co chodzi, nie odzywaj sie. Chodzi o screen Mopmastera głupku.
@edit
Dobra nasz wielki szefie, każ modkom zamknąc temat, bo tobie się nie podoba. LOL
dowod .bez tego ani rusz ;P
Nie wierze ;D
dowod .bez tego ani rusz ;P
Nie wierze ;D
Przeciez jzu wyjasnili dawno ze to byl zart
omg
czytajcie caly temat -.-
tez juz znikalem ssa na securze i pstro
nikt nigdy nie bedzie mial ssa na rooku hauah : P
a jak ja bede mial to wydje z nim na maina aby tam nim dzielić i rządzić haha :D
Konduktor
08-02-2007, 01:05
@UP
Skad wiesz może już ktoś maX( Myslisz ze jak ktos bedzie miał to ci sie tym pochwali?
@UP
Skad wiesz może już ktoś maX( Myslisz ze jak ktos bedzie miał to ci sie tym pochwali?
Bo on jest najlepszy, a jego tata jest GM'em i mu powiedział, że nikt nie ma SoF'a.
Nie patrz na to ci pisze krakers, on myśli, że jest fajny (:P) i że wie wszystko. Według mnie, może 1 osoba ma SoF'a, ale kiedyś kilka osób jeszcze go zdobędzie.
@krakers
Sam czytaj cały temat, innych się czepiasz, a sam nie czytałeś nawet kilku stron wstecz.
Silverman
09-02-2007, 18:20
Heh jakbyscie sie wszyscy jeszcze bardziej starali to i tak nie utrzymacie tego w tajemnicy. Znajdzie sie w koncu ktos, byc moze nawet ktos z was i ujawni to, lecz na konkurencyjnym forum zeby zachowac anonimowosc. Według mnie za tydzien no góra dwa wszyscy, ktorzy beda chcieli wiedziec jak zgasic ognie dowiedza sie 8o.
Nie zapominajcie ze sa tacy co czekaja na solucje. Np. ja sie do nich zaliczam. W tibie nie gram pol roq, a rookstayerem juz ponad poltora B) i nic mnie nie przekona zeby wrucic do niego. Ale chętnie dowiem się jak wykonac ten trik i jestem pewny ze nie bede muszał dlugo czekac pomimo tego ze ani razu nie klikne dwukrotnie na ikonke tibia***** ;).
Wiadomosc pisana 27 stycznia dzis jest 9 luty... czyli dokladnie 13 dni :)... powiem tyle solucja juz sie znajduje na tzw "konkurencyjnym forum" poszukajcie a znajdziecie... nie bede podowal linka bo nie chce bana. Ale chyba wszyscy wiedza o jakie forum i jaki dzial mi chodzi :)
Arnoldzik
12-02-2007, 19:46
sam potrafie przygasić ognie (wiem jak to sie robi trzeba stanac na 2 odpowiednik kratkach)
a opis spike sworda koles przekopiowal :baby:
sam potrafie przygasić ognie (wiem jak to sie robi trzeba stanac na 2 odpowiednik kratkach)
a opis spike sworda koles przekopiowal :baby:
Ja też wiem jak to zrobić i wiele osób na tym forum. Nawet zrobiłem posta jak to zrobić, ale to jednak jest QS, więc się nie chwal. A to że Instynkt przekopiował ten opis, sam się przyznał. Więc nic nowego nie masz. <<I nie chwal się tym jak to zrobić, bo ostrzeżenie (ban?), Cię dopadnie.>>
Bartek11
16-02-2007, 12:18
TO Baaaaaaaaaardzo ciekawe :] ale jakoś nie chche mi sie w to wierzyć jednak jeśli to prawda to cool ;]
Lukas93pl
16-02-2007, 12:40
Kolejny Zalosny numer.
Tutaj wykozystano pewnego BUGA.
Po Stanieciu w 2 miejscach jedno na rot hellu a drugiego niepamietam SS Znika. Myslicie ze glupi jestem i przestancie wkrecac innych ludzi.
aha po nastepnym zapisie serwera SS wroci na swoje miejsceX(
Pan Klocek
16-02-2007, 12:52
Kolejny Zalosny numer.
Po Stanieciu w 2 miejscach jedno na rot hellu a drugiego niepamietam SS Znika. Myslicie ze glupi jestem i przestancie wkrecac innych ludzi.
aha po nastepnym zapisie serwera SS wroci na swoje miejsceX(
Mogłeś przynajmniej przeczytać większość postów albo chociaż kilka ostatnich postów to byś zrozumiał o co chodzi. A i to nie jest bug, bug = błąd, prędzej trick chociaż to i tak niezbyt dobre określenie...
@Pan Klocek
...sztuczka. sztuczka=trick (tylko troszeczke inne znaczenie)
@Lukas93pl
Kolejny Zalosny numer.
aha po nastepnym zapisie serwera SS wroci na swoje miejsce
Ile stron/postów przeczytałeś w tym temacie? Policz na palcach... Kilka osób mówiło tutaj i w innych temat, że to jest bug, ale to nie prawda. Nie wiem czy tak miało być, czy wymyślił to knightmare i czy to ma związek z questem na SoF'a (jeśli taki istnieje), ale jestem pewny jednego, że to na pewno nie jest bug.
@Bartek11
TO Baaaaaaaaaardzo ciekawe ale jakoś nie chche mi sie w to wierzyć jednak jeśli to prawda to cool ;]
W co Ci się nie chce wierzyć? W to, że Instynkty ma SoF'a? (to był żart) Czy w to, że da się zrobić sztuczke, ze znikaniem? (tak, da się)
Eee...no i....eee co to zmienia?
Świetnie że coś już się posuwa do przodu, ale znikanie Spike Sworda to tylko mały krok do rozwiązania questa(o ile taki istnieje).
Valderor
18-02-2007, 00:54
Właśnie czytam tibia.erig.net, gdzie umieszczono spoilery jak znikać SOF. Nie to jest jednak interesujące, tylko dyskusja na talk page (http://tibia.erig.net/Talk:Sword_of_Fury_Quest/Spoiler).
Wypowiada się tam sam Eclo on rook, który chyba jako pierwszy odkrył "trik". I to wypowiada się dość ostro, w sposób odbierający wszelką nadzieję (pogrubienia moje):
I think Dark Knight Blazer needs to get back to second grade, he can't even read. The sword goes to /dev/null, meaning, it is DELETED. You hear that, retard? DELETED! Knightmare and Chayenne are not stupid enough to put such a powerful weapon on rook; once it's there it cannot be recalled. I've heard this from official friggin sources, cut the crap, will you?
i dalej:
Warning noted. I guess I was just too FN pissed off that my discovery is being raped by people who cannot comprehend what I have been through to find this. I should've never gone public with information about this. None of you deserve it. Oh, and as for Dark Knight Blazer, that last reply of yours pretty much proves me right... The source of most of my knowledge of this quest is official Tibia source code, put that in your bong and smoke it.
Jeśli mówi prawdę, to raczej kiepska perspektywa...
Nie chcę, żeby ten temat odszedł gdzieś w odchłanie stron 3+, więc zrobie tutaj post i dam kilka podpowiedzi do tego jak zrobić żeby SoF zniknął. Wiem, że wiele osób na tym forum, wie jak to zrobić (może nawet połowa użytkowników), ale pewnie wielu także nie wie.
Dirt cave-rats-down, down-Igloo-rotworms} ok. 30 min
Nie myślcie sobie, że się chwale albo coś takiego. Napisałem wyżej dlaczego to pisze. Była już solucja (chyba około 30 strony), ale inna i mniej przydatna, więc jak ktoś połączy sobie te 2 solucje i wie coś o tym znikaniu i czytał cały ten temat to pewnie wymyśli jak to zrobić
@Michoss
Czytałeś cały mój post? Napisałem, że nie chce żeby ten temat odszedł na otchłanie stron 3+ i napisałem ten post, a przy okazji dla tych leniwych (i innych), dałem solucje. Niektórzy tam nie zaglądają na erig i wiki.hunted, lub nie palą się, żeby znać solucję, a jak zajżą do tego tematu to będą mieli gotowca. Nie wiem jakie są solucje tego na erigu lub wiki.hunted, ale tą pisałem sam i chyba jest inna. I jeszcze jedno NAPISAŁEM TĄ SOLUCJE TYLKO PRZY OKAZJI.
PS. W podpisie masz cele na forum : [...] "Podlizać się Corayowi i dostać podpowiedź do SS". Jak chcesz całe rozwiązanie lub podpowiedź, to napisz na PW. "Podlizać się Corayowi..." - rozwaliło mnie to.
@up
Wystarczy wejść na eriga lub wiki.hunted
nooby idzcie spać nikt nie zdobył tego spike sworda on was robi w banie smieje sie z was bo łatwo można sprawić aby ten mieczyk zniknął dużo osób to robi i nawet jest to opisane
23:37 Rookguardian de'Bove [90]: 17:58 You see a spike sword (Atk:24 Def:21). It weighs 50.00 oz. Only the humble may touch the Sword of Fury.
ten opis on wzioł z tej tabliczki obok a wage można zobaczyć na tibia.pl więc nie ma tutaj nic nadzwyczajnego ponieważ mam pytanie czy widzieliście ten miecz w
ręce tego kolesia? albo na trade ?
Ten quest służy do zniknięcia SoF a nie do posiadania go więc po co chcecie screeny jak znika ...
Also known as:
Reward: Nothing, except for the disappearance of the sword.
Level required: 1
Premium required: no
Be prepared to face: Rotworms, Poison Spiders
Legend: The title for this entry is misleading, it has been proven that this is not a quest. It is merely a trick.
SAM GO ZRoBILEM JEST NA YOUTUBE POSZUKAĆ POD SPIKE SWORD HIDING
nooby idzcie spać nikt nie zdobył tego spike sworda on was robi w banie smieje sie z was bo łatwo można sprawić aby ten mieczyk zniknął dużo osób to robi i nawet jest to opisane
23:37 Rookguardian de'Bove [90]: 17:58 You see a spike sword (Atk:24 Def:21). It weighs 50.00 oz. Only the humble may touch the Sword of Fury.
ten opis on wzioł z tej tabliczki obok a wage można zobaczyć na tibia.pl więc nie ma tutaj nic nadzwyczajnego ponieważ mam pytanie czy widzieliście ten miecz w
ręce tego kolesia? albo na trade ?
Podniecacie sie wydarzeniami ktore dzialy sie juz bardzo dawno temu. Poza tym nawet jesli juz byscie mieli ten temat od nowa rozpoczynac.. moze nie roblibyscie tego za plecami de'Bove hmm? i poczekali az skonczy z retiredem? bo to tak troche nie fair w stosunku do Rookguardian...
Co do tych moich wyroznien... nie wiedzialam ze Rooki to on :D
Pozdrowionka z Isarki =]
babcia666
03-04-2007, 10:23
a ciekawe co by się stało gdyby przynieść rookowego spike sworda do dwarfa technomancera;>
Tamten krasnolud chce śrubokręt, a oferuje w zamian miecz. Nie odwrotnie. Wiec raczej niewypaliłoby. ;]
babcia666
03-04-2007, 11:47
pamiętaj że technomancer uważa Excalibuga(czy jakoś tak) za nóż do masła;D
Skrytunia
27-04-2007, 15:24
Moim zdaniem nie można zdobyć SoF.Gdzieś na 5-10 stronie był link na video.google.pl z z Sof quest..Zobaczcie gracz dał "look" na sofai być może wysłał ten opis do kolegi który później pochwalił sie Sof ( przyjrzyjcie sie na dole Messeage sent to ****** )
Pozdro !
Malkowicz
27-04-2007, 20:13
Odpierdo***e się od nich kur*a może go mają i co? to czemu na mainie jak ktoś wróci z anhi nie pokazuje ms'a lub d arma lub sca? bo tak i już a oni wam nie pokażą! i już! nie podlizuje sie jak coś i nie chce go zobaczyć sam sie dowiem gdzie trzeba walnąć kilofkiem
Sof jak na razie jest nie do zdobycia. Generalnie nikt nie wie jak go zdobyć i coś czuje ze jeszcze troche czasu minie, choc mam nadzieje ze w koncu ktos tego dokona.
@up
moim zdaniem MS wie cos wiecej niz my wszyscy. Napewno w najblizszych 2 latach rozwiaze ktos zagadke =]
Maciek907
05-05-2007, 16:24
Mowich ma racje. Skad taka pewnosc ze on nieistnieje ??ja sadze ze da sie go zdobyc tylko niewiadomo jak aha i co do tego filmu plx wejscie go wystawcie na youtobuce czy jak tam ;p bo jak go otweiram to bug jakis jest ;/
Yyyy. Witam. Jestem nowy ale w Tibie gram troche dłużej. zrobiłem sobie przerwe jakas roczna czy moze polrocznai wchodze w dzial rookgard i widze tematy. Patrze na jeden znich a tu SoF done! Wchodze patrze, ale jest tu zbyt duzo stron. Mam prosbe molgby mi ktso strescic o co chodzi itd.?
P.S.
Macie moze link do mapy Tibii ale takiej na ktorj moge patrzec w podziemia itd.
Tom The Tanner
06-05-2007, 22:01
@Up,
A więc tak. Grupka ludzi przeczytała na forum Tibia.de jak Master Slayer i Eclo doprowadzają do zniknięcia Spike Sworda. Postanawiają to wykorzystać i robią joke. Później De'Bove przesadza... mówiąc, że owieczka zjadła jej ów legendarny miecz... w końcu sprawa, delikatnie mówiąc, się rypie. Później wymówki, kręcenie, tralalala i bambuko. W końcu wyszło im to na duży plus, okrzyknięto temat Dżołkiem Roku etc. itp. Niebieski jeep odjechał w siną dal, wszyscy żyją szczęśliwie do dziś dnia. Fin. A podziemia mapy masz na Tibian Earth, projekcie na stronie głównej.
Vial
Uci3kini3r
06-05-2007, 22:28
@Up
Byly teorie ze zjadł go królik a nie owieczka....w sumie to dotąd nie wiadomo xD
Wiechoss
06-05-2007, 22:44
WG mnie ten temat juz jest do zamkniecia ...
wszyscy juz wiedza ze to "dżolk" ba! nawet wiedza jak to robic ,rozwijaja sie tylko mity i legendy zwiazane ze spike swordem a do takich rozmow jest inny temat.
@2down
Fakt , i to mnie boli
Tom The Tanner
06-05-2007, 22:48
To pewnie zwierzątka hodowane na farmach, niedaleko Czarnobyla. Po tym wielkim <boom> rodziły się dzieci z pępkiem zamiast ucha... królik? Owca? Krzyżówka? To COŚ na co natknęła się pani De'Bove tego deszczowego wieczoru to nie było milusie, słodziusie, pinknusie i zachwyciujusie zwierząteczko... jutro zapewne napiszą o tym w Pani Domu i Przyjaciółce, więc będziemy na bieżąco.
Mówię całkowiście serio.
Vial
WG mnie ten temat juz jest do zamkniecia ...
wszyscy juz wiedza ze to "dżolk" ba! nawet wiedza jak to robic ,rozwijaja sie tylko mity i legendy zwiazane ze spike swordem a do takich rozmow jest inny temat.
Tematu nie zamknie Modek ... zgadnij czemu :D ??
Podpowiedz co laczy modka dzialu z cala ta historia :P (moze nick :D)
pamientam jak nie pamientam gdze to pisało ze jakiś anioł wzioł dzewczynie miecz i na tym mieczu była przelana krew dzeci i kobiet i >>>>>więcej nie bedze śmierci przez miecz<<<<< zostanie nazwany mieczem furi i bedze na wyspie pośrud ognia i tylko skromy może go dotknąc.
Nie pamiętam jak to było ale zaznaczyłem ważne słowa czyli działanie sofa jak ice rapiera nie jest bugiem
tylko że jak na niego klikniesz nic nie pisze dziwnego :P może wcześniejsze wykonanie questa ma coś "skromnego"? "skromniącego"? nie wiem :D
A może ze Spike Swordem ma coś wspólnego ten tunel.
Jest on na Pacc area na skeletonach.
Sword of Fury -- Maze (tunel) of Fury :o
Tylko droga jest zawalona kamieniami /../
http://i9.photobucket.com/albums/a75/wahibi66/UO0028.jpg
o tym wiemy :] to może mieć kluczowe znaczenie w queście na SoF'a. tylko jak tam, do cholery wejść :)
@Up,
A więc tak. Grupka ludzi przeczytała na forum Tibia.de jak Master Slayer i Eclo doprowadzają do zniknięcia Spike Sworda. Postanawiają to wykorzystać i robią joke. Później De'Bove przesadza... mówiąc, że owieczka zjadła jej ów legendarny miecz... w końcu sprawa, delikatnie mówiąc, się rypie. Później wymówki, kręcenie, tralalala i bambuko. W końcu wyszło im to na duży plus, okrzyknięto temat Dżołkiem Roku etc. itp. Niebieski jeep odjechał w siną dal, wszyscy żyją szczęśliwie do dziś dnia. Fin. A podziemia mapy masz na Tibian Earth, projekcie na stronie głównej.
Vial
Wszyscy zyja szczesliwie??a Res ,który tez byl w tej grupie ??
Zastanów się zanim coś napiszesz ;)
Mowicz
o tym wiemy :] to może mieć kluczowe znaczenie w queście na SoF'a. tylko jak tam, do cholery wejść :)
może dzwignia u Toma w pokoju do czegoś sluży?? tylko jak tam sie dostać ;/
a może Magic Light Wand służy do jako klucz do tunelu czy cos w tym stylu
Wiechoss
10-05-2007, 16:15
Moje Magic Light Wanda uzylem w kazdym miejscu gdzie sa jakies "tajemnice rookgaardu "(czyt. banialuki)
Poza tym nie ten temat ,w tym temacie chodzilo o "zdobycie spike sworda" a nie o zastanawienie sie jak zdobyc cos /dojsc do czegos
Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:
http://img524.imageshack.us/img524/2716/kamieniecq8.jpg
Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia.
Zielonym - oznaczyłem luki, przez ktore mozna przejść. Są to puste pola.
Pomarańczowym - zaznaczyłem skałe która też powinna znikać przez naciśnięcie jakiejść dźwigni.
Na Różowo - zaznaczyłem punkt o ktorym nie mam pojęcia. Taka duża skała raczej nie znika przez naciśnięcie dźwigni.
Może tam trzeba urzyć na niej kilofa / small axe albo jeszcze coś innego.
Wszystko co napisałem są to tylko przemyślenia.
Także proszę nie spektulować ani nie wyzywać.
Cya
Skwara666
10-05-2007, 16:38
tak naprawde to wszytkie mozliwosci dotarcia do sofa sa prawdopodobne
nawet te najglupsze
cipy mogly dac wskazowke wszedzie a teraz patrza sobie na nasze domysly i smieja sie jak my z noobkow na 1lvl:D
Pan Klocek
10-05-2007, 18:37
Troche pomyślałem i doszłem do wniosku:
Czerwonym - oznaczylem punkty, które zauwazyłem na mainie i które można schować dźwignią. To jest pewne nawet sam wygląd tych punktow przypomina "Kolce" które się chowają i wysuwają. BArdzo podobne były w Prince of Persia.
To nie kolce tylko stalagmity :P a takie teorie prosimy do innego tematu który służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P
Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....
służy właśnie do tego bo od tego on jest, od tego jest on jest do tego jest :P
hahah czyli jak ? xD
Oftopic ^
Hmm. mam pomysł. Może trzeba zdobyć Spike Sworda i jeśli ejst jak ice rapier, że znika po jednym hicie to walnąć w ten zagordzony tunel? Nie wiem jak no ale jakoś spróbować. wtedy tunel by sie odgrodził i....
To raczej nie jest możliwe. Nie przemyślałeś swojej teorii. Jeśli SS jest to jakby ice rapier, można go urzyć tylko raz a skał jest tam kilka ...
To raczej nie jest możliwe. Nie przemyślałeś swojej teorii. Jeśli SS jest to jakby ice rapier, można go urzyć tylko raz a skał jest tam kilka ...
Ale ja myslalem aby po jednym walnieciu znikaly wsyztskie mniejsze skaly ktore umozliwialyby przejscie...
Jeśli chodzi o tunel of fury(czy jak mu to) to na zielonych kółkach da rady użyć picka i przejść pod dużom skałą i wejść do dziury?? bo jedno pole za skałą jest puste to ma sens
Tom The Tanner
11-05-2007, 12:44
Wszyscy zyja szczesliwie??a Res ,który tez byl w tej grupie ??
Zastanów się zanim coś napiszesz ;)
Mowicz
Gdy pisałem tego posta Res jeszcze żył... co za ... , to życie.
Vial
Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/
[QUOTE=Dziobas;1424011]Raczej w to wątpie ponieważ gdzie byś potem rozkopał dziurę ? :/[/QUOTE
może jak byś zdobył sofa to by cie odrazu teleportowało do miasta??i to była by droga bez wyjsca 8o
Sword of Fury to odwieczna zagadka Rookstayerów, mit dla noobkof i tajemnica dla newbie. A więc przechodząc do sedna sprawy powiem tak :] SoF'a nie da sie zdobyć jedynie można go tzw. ZNIKNĄĆ;p moje gy-gy 2683431 , żeby nie uprawiać QS ;p
Morderff
11-05-2007, 17:37
@up nie masz racji możliwe że kiedyś w końcu go znajdziemy, i słowami że jest to zagdaka i tajemnica dla noobów obraziłeś paru rookstayerow, którzy próbóją tą zagadke rozwiązać.
lolcze 2 wyżej... nie rozwiązaliśmy tej zagadki... znikanie to tylko część questa. i według mnie dowód że można zdobyć ten sztylecik.
znikanie to tylko część questaNiekoniecznie. Może to być również taka zmyła, bądź efekt specjalny.
punisher121
11-05-2007, 23:54
hmm jak znika to moze "pojawia" się gdzieś indziej ?? bo bez powodu tak by se nie zniknol :)
Ktoś już podał na tym forum fajną teorię, że SoF może znikać wtedy gdy na mainie ktoś wykona quest właśnie na SS. Wydaje mi się to bardzo możliwe i można by to sprawdzić.
To raczej jest nie możliwe...ale lepiej się upewnić
Od całej tej sprawy zaczynam grać rookstayerem ;D
Prawda jest taka, że każdy człowiek może wymyślić zagadkę, do której rozwiązanie zna tyko on, tak też jest w przypadku Knightmare, wymyślił se jakąś bzdurę, i myśli, że ktoś wpadnie na identyczny pomysł jak on...
#Wahibi
Pod dziura za tabliczka maze of fury nie ma nic (sprawdzalem -.-, specjalnie tam darlem rookstayerem zeby sie dowiedziec)
@Grah
nie, nie ma powiązania. Na rookgardzie są dwa punkty, nadepnij na nie i SoF zniknie.
no
a może ten teleport u mino maga prowadzi do sofa?? tylko trzeba klucza do niego a co jest nie możliwe do zdobycia no chyba że jakiś cip ci go wyczaruje ale cipy są przeciw rookstayerom
Salarigoth
12-05-2007, 13:52
Po co grac i te "Zagadki" rozwiazywac , wiecie co dla mnie jest najlepsze w tibi? Jak moge wpuscic kolege do domku i wiem ze choc tam bedzie lezalo wpizdziec kasy,rzeczy,ozdob to nie zabierze mi tego,<najwazniejsze> stac sobie o 3 z kolegami i dla jaj tracic kase walac bez sensownie w siebie gadajac o pierdolach,Hunty jak nocki sie zarywa na hydrach,demonach.To sie nazywa gra a nie pierdolenie sie o klucz jakis ktorego nigdy nie znajdziecie i bicie snakow po 15.
Rook jest jak sterydy co za duzo to nie zdrowo wciaga ale i tak pozniej na zle wychodzi
Down@
chodzi o to ze napracujesz sie napracujesz namyslisz namyslisz i guwno z tego bedziesz mial
Fpitolony w sprawe
12-05-2007, 15:08
unty jak nocki sie zarywa na hydrach,demonach
za duzo to nie zdrowo wciaga ale i tak pozniej na zle wychodzi
... Powiedzmy, ze se zaprzeczyles ...
Shigalus
12-05-2007, 22:44
HEh w końcu rozwiązała się jedna z najtrudniejszych zagadek rooka :D Gz dla Rookguardian de'Bove :D:D
Morderff
12-05-2007, 23:00
Jak to? SOF zdobyty? jak tak to wklejcie foty bo ja boje sie pod ten link wejść bo jeszcze keyloggi bedą.
wg. mnie to zdobycie Sof'a to jeden wielki "kit" a ta owca "pozerajaca" miecz to przesada, przeciek kazdy moze nadepnac na 2 kratki i sprawidz ze sof zniknie, filmik tu zamieszczony nie jest zadnym dowodem...rownie dobrze ja moglem "zdobyc" sofa -.-
wszystko zostało wytłumaczone. nie zdobyła sofa. film to imitacja
Może da się jakoś knifem te drzwi otworzyc:o :cup: :cup:
Markos12
13-05-2007, 11:42
To prawda że jak sie stanie na tych 2 miejscach to SoF znika...:)
Ale nie wiadomo gdzie sie teleportuje wtedy....;(
Ej a może on sie nie teleportuje tylko trzeba z kimś potem pogadać jak zniknie??
To prawda że jak sie stanie na tych 2 miejscach to SoF znika...:)
Ale nie wiadomo gdzie sie teleportuje wtedy....;(
Ej a może on sie nie teleportuje tylko trzeba z kimś potem pogadać jak zniknie??
prawie każdy wie że sof znika ale że trzeba z kimś pogadac po zniknięciu to nie sądze
podaj dowód to przestane szukać -.-
ten temat jest bezsensowny.
SoF to bajka co z tego że leży na skałce? jego zdobycie jest nie możliwe... :)
powiedział co wiedzial idz juz grac na swoje zajebiste no pvp i nie gadaj głupio
dowody
Nam trzeba dowodow a nie nic nie znaczacych słów
Czy jak się zrobi ten trick, to SoF znika na zawsze? Czy po ponownym włączeniu znów się pojawia?
Bo może trzeba ten trick wykonać, i pójść do Dallheima i powiedzieć coś typu : ,, sword of fury znikł" tylko po angielsku.
@up
nie, nie da się, pojawia się z powrotem po restarcie serwera.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.