Pokaż pełną wersje : Ghost Online
Ghost online
[darmowy mmorpg, Open beta]
ogólne:
Ghost Online jest grą typu MMORPG.Posiada ona grafikę 2D(tak samo jak Maple story).Jedna z rzeczy która odróżnia ten tytuł od maple story to system PvP. Klient zbyt dużo nie waży około 150mb
profesje:
W grze są jak na razie trzy profesje, każda może wybrać 2 drogi rozwoju czyli np: Range assasin. Podstawowa profesje zdobywamy od Job NPC jednak jej drogę rozwoju wybieramy rozwijając odpowiednie skile.
Opisze teraz każdą z dróg rozwoju:
Sword warrior(wojownik używający mieczy. Ma on skile ofensywne)
Blade\Saber warrior(wojownik używający ostrz.Ostrza mają więcej ataku od mieczy ale za to ich skile sa 'inne" np. podwyższenie ataku i oszołomienie przeciwnika)
Range assasin(zabójca atakujący z odległości(gwiazdkami) używa do tego rękawic.Dzięki temu że atakuje z daleka traci mało mikstur, za to wydaje trochę pieniędzy na gwiazdki)
Claw assasin(zabójca używający "szponów", podobny do sword warriora lecz ma on trochę gorszy atak ale za to większą "unikliwość")
Staff magican(mag używający lasek, rożni sie on od fan magicana 1 skilem zamiast fire Arrow używa cold Arrow.Staffy maja większy zwykły atak ale za to mniejszy magic atack)
Fan magican(tak samo jak staff tylko że używa "wachlarzy" mają one większy magic atak i mniejszy zwykły atack)
profesje ogólnie:
Warrior: Warrior jest silnym wojownikiem i posiada świetne umiejętności odpierania ataków.
Assasin: Assissini są mistrzami zakradania, znikają w ciemnościach, aby zakładać zasadzki na swe ofiary
Magican: Posiada mistyczną moc i wiedzę pozwalającą rzucać zaklęcia.
(Te trzy opisy nie są mojego autorstwa)
Ale zanim zdobędziemy profesje musimy zdobyć 10lvl jako peasant(wieśniak)
Strona oficjalna: http://go.gameflier.com.my
Poradnik do gry: http://ghost-online.xt.pl
Nie mam już siły, więc screny zobaczcie na forum poradnika do gry.
Przepraszam z góry za ort. ;(
Technick
30-01-2007, 21:45
No cóż, na tej stronie JEST NAPISANE, że są 4 postaci: peasant, assassin, magican, warrior :D .
Gra nie wygląda za ciekawie, można się poruszać jedynie wzdłuż jednej płaszczyzny :o . Grafika to nie wszystko, mimo, że jest dużo lepsza niż tibijska.
Nie wróżę dobrej przyszłości dla tego projektu, ale zobaczymy. Na razie daję się skusić, bo dziś skończyłem z tibią, ale pewnie do niej jeszcze wrócę.
@Edit
Sorka, ale nie doczytałem :confused: peasant to jest no vocation.
slawekmag
30-01-2007, 21:51
Toż to klon maplestory!
@upup
peasant to stan przejściowy więc nieliczyłem go do głównych profesji.
dzieki za przeczytanie ^^
@up
Ale ma PvP i inne skile :p
Jak komus jakiś błąd przy robieniu konta będzie wyskakiwać to pierw do poradnika, a jak dalej bedom kłopoty to na nr GG 764444
kkrzysiek
31-01-2007, 00:04
ogladalem screeny i nawet mi sie podoba. pogram i wypowiem sie za jakis czas xD
wyjazd z tym shitem -.- maple story jest lepsze
Cóż, zobaczy się... Maple mi do gustu specjalnie nie przypadł (nie kocham go, ale grać się da), a więc może to mi przypadnie...
@edit
Buu nie mogę zrobić questa na Claw Mastery...
fajna gra... xDxD gra sie przyjemnie. Mam juz 24 lvl xD
Thiefor1
03-02-2007, 13:16
jak w to sie gra?
Jakie wymagania bo na stronce nie pisze.
Gra mi się całkiem przyjemnie :P Maple story mi nie działało, a tu niespodzianka. Gra z taką samą grafiką działa ;] Narazie 10 Assasin xP Gra bardzo przyjemna i godna polecenia.
@Rater
Mowisz ci maplet nie działał a to tak ? No to może i u mnie pujdzie ;) ściągam;d
Straaaaszny klon z tego co widze po screenach chwilowo ściągam. jak tu jest z expem tak jak w maple czy szybciej/wolniej?
Pozdrowienia
Jeszcze spytam co mi radzicie : Assasina z Claw'ami (Szpony) czy Magicana z Staff'ami?
Edit : Gra fajna to co inne nż w maple : Bronie Questy czyli podstawy, troche atak zmieniony gdy za atakujemy "hit wchodzi" trocszke później niż zaatakowaliśmy oraz inny wygląd przecięcia (też podstawa :P) itp. ubrań na początku jest dość mało i włosów (albo ja nie odkryłem mega opcji zmieniania kolorów). Troche inaczej się odnawia mana tutaj (Ghost) medytujesz a tam(Maple) poprostu stoisz albo jak masz coś do siedzenia siedzisz. Instalka waży mniej od maple i chwilowo nie spotkałem żadnego cheatera*. Mój nick Karl0ss
*- chociaż tam nie ma botów (chyba :P) to przynajmniej w maplestory już wymyśili "hacki" tzn. zmieniali coś tam kliencie itp. i mieli "lekką" pomoc.
@2XDown
Powinno pójść
Edit (Jak ja lubie mieć posty na strony) : Jest też możliwość gry w trybieokienkowym co oferuje gadanie (przez np. GG) z kolegami i granie :D
Knight Patryk
06-02-2007, 12:54
Toż to klon maplestory!
tak samo jak RP tibii?
Thiefor1
06-02-2007, 12:57
Mam takiego kompa:
512 mgh
256 RAM
Ati Radeon 9500+
Karta graficzna Zintegrowana
Miejsca na dysku:30 gb
Knight Patryk
06-02-2007, 13:00
The website will organize events and lucky draw from time to time. Please make sure that you have provided the correct information so that you will not be disqualified from receiving your prizes
ciagle mi to wyskakuje i sie nie moge zarejestrowac...
Gdy akceptuje to wyskakuje mi okno:http://img79.imageshack.us/my.php?image=bladot5.png
i odnowa musze wpisywac...
Thiefor1
06-02-2007, 13:23
Knight odpowiesz na moje wcześniejsze pytanie?
@Patryk
Spróbuj przez Firefoxa
Knight Patryk
06-02-2007, 16:30
@Up
przez fire foxa nie moge potwierdzic accounta dlatego IE robilem
EDIT:W fire fox jak daje next mam znaki zapytania >.>
Thiefor1
06-02-2007, 17:43
@Up
przez fire foxa nie moge potwierdzic accounta dlatego IE robilem
EDIT:W fire fox jak daje next mam znaki zapytania >.>
Nie wiem co zrobić.Powiedz mi czy pójdzie mi na kompie jaki podałem
@Knight Patryk
W adresie niepisz "-" i "/"
I to cały problem
@Thiefor1
Możesz spróbować powinno pójść, chociaż niejestem pewien procka.
Knight Patryk
06-02-2007, 17:57
@2up powinno ci pojsc przeciez zobacz na gre nie powinna duzo wymagac
@up
aha sproboje:Doby poszlo ale z gory dzieki:)
Thiefor1
06-02-2007, 18:29
@2up powinno ci pojsc przeciez zobacz na gre nie powinna duzo wymagac
@up
aha sproboje:Doby poszlo ale z gory dzieki:)
Ale z tym Ati Radeon 9500+ to ja niepewny.
PW3N
Nie odpalą mi takie gry:
Gonzu
Maple Story
Kal Online
Knight Online
Takie same jak mój kompik
Knight Patryk
06-02-2007, 19:28
@up no jak ci maple nie poszedl to niewiem a zreszta sciagnij i zobacz.
@Topic
Wkurza mnie to ze mam 5lvl i9 expie na tych cyklopach/costam a jak ide na lepsze to nie umiem zabic(kwiat)albo mega waste:/Zrobilem questy i w exp barze nic nie uroslo...
@up
Idź na batu tiga-Kamienie przepasane sznurkiem powinieneś je znaleść.
Jeśli nie znajdziesz to:
Z miasta wyjdź teleportem z tabliczkom Klang valey i potem około 3 mapki dalej będą. Jest to jedno z najlepszych miejsc do expienia na tym lvl'u.
Jak nie będziesz wiedział gdzie expić to pisz na GG 764444
P.S
Kwiaty to najbardziej uciążliwe potwory od 1 do 9 lvl'u.
Thiefor1
07-02-2007, 11:43
Gra mi się całkiem przyjemnie :P Maple story mi nie działało, a tu niespodzianka. Gra z taką samą grafiką działa ;] Narazie 10 Assasin xP Gra bardzo przyjemna i godna polecenia.
Jaki masz komp?
11 rage assa ;) gra sie fajnie a system duelow wymiata ;) jakby co siedze zawsze na 1 servie nick Alane.
@Thiefor
Szybciej bys sciagna i zobaczyl niz sie dowiedzial, po huj piszesz takie posty??
Gram od poniedziałku i jak narazie:
Assasin lvl 14 broń claw < nie gram już. Nie podobał mi się styl walki xP
Assasin lvl 16 broń range < aktualnie nim gram i nie mam zamiaru przestać ;]
Jak dobrze pójdzie to jutro, pojutrze 20 lvl i nowe eq xD Gra nim się bardzo przyjemnie. Atakuję z daleka, więc ciosów nie przyjmuję na klatę :P I jest kvl.
Gra jest o wiele lepsza od Maple
W maple gra od cholery ludzi a tu
spokojnie...fajniejsza graficzka
(przynajmniej według mnie)
P.S
Mam Maga 28 lvl ^^ 2 lvle i nowe eq :P
Thiefor1
09-02-2007, 12:28
Gra jest o wiele lepsza od Maple
W maple gra od cholery ludzi a tu
spokojnie...fajniejsza graficzka
(przynajmniej według mnie)
P.S
Mam Maga 28 lvl ^^ 2 lvle i nowe eq :P
BTW.Kto ma podobnego kompa jak mój?(najgorszy na świecie)
Jak Raterowi nie działało maple i mi to powinno mi działać ghosty?
@Up
Jezus nie wiem ja mam lepszego kompa a więc ci nie poradze jak widać inni też nie mają podobnego a wiec ściągnij i sprawdź bo dłużej pytasz niż byś ściągnął(czyżby ort.?) zagrał itp.
@Topic
Ja przebywam na "chanelu" "3" mój nick Karl0ss.
Pozdrowienia
@Down
Łojezusieńku.... w ustawieniach możesz ustawić czy : ma ciągać gdzieś czy ma się ciebie pytać gdzie ".-"(czemu mu urwałeś jedno oko O.o?) I jeszcze te orty... i litery...
Thiefor1
09-02-2007, 13:25
@Up
Jezus nie wiem ja mam lepszego kompa a więc ci nie poradze jak widać inni też nie mają podobnego a wiec ściągnij i sprawdź bo dłużej pytasz niż byś ściągnął(czyżby ort.?) zagrał itp.
@Topic
Ja przebywam na "chanelu" "3" mój nick Karl0ss.
Pozdrowienia
Wym sciągnoł gdybym wiedział jak sie zmienia żeby nie sciągało się na pulpit -.-
Nie denerwój się Karlossik.Poprostu powiedz jak mam to zrobić.
@up
już mówię :P
wchodzisz w
narzędzia-->opcje...-->główne-->pobieranie
ustawiasz:
Pobierane pliki zapisuj do
Potem klikasz przeglądaj i sobie wybierz gdzie chcesz to ściągnąć
P.S
Dopiero 33 lvl mag ;/
Oraz 16 assassin :P
Tworzę sina... Na razie 13 lvl... Jeżeli chcecie buildy to na PW
slawekmag
22-02-2007, 16:04
Robię sina rzucającego gwiazdkami.
Btw, gdzie można kupić zbroję?
kakusiek
05-12-2007, 23:30
odswieze temat a przy okazji zaproponuje stworzenie polskiej gildi w GO a takze stworzenie jakeis stronki o tej znakomietej grze poniewaz praktycznie zadna pozadna nieistnieje wiec jezeli jest ktos chetny do pomocy prosze niech odezwie sie do mnie na gg:3000830
Ale przecież GhostOnline to żałosny klon MapleStory...
Johnny121
06-12-2007, 00:10
A mi bardziej podchodzi GO.
kakusiek
06-12-2007, 15:53
to nie jest klon maple to co jset podobne to maple to tylko grafa a reszta jest inna np. tryb walki jest o wiele lepszy jest takie cos jak lowienie ryb itp. i co najwazniejsze jest pvp
kakusiek
13-12-2007, 00:23
A wiec rak zalozylem forum Ghost online co prawda jest w trakcie budowy ale mozna zawsze oblukac co na nim sie dzieje a i jeszcze jezeli ktos jest chetny do pomocy w tworzeniu tego orum lub chcialby byc modkiem itp. prosze o kontak ze mna gg:3000830 acha i zapomnialbym o najwazniejszym adres forum to www.ghostonline.mojeforum.net
kakusiek
15-12-2007, 15:25
wsadzilem kilka poradnikow na forum odnoscie tego gdzie scignac gre i jak sie zarejestrowac na stronce a takze opis profesji jeszcze brakuje mi tylko magicana poniewaz ciezko mi sie tlumaczy tekst zwiazany z nim ktroy zawiera rozne sprzecznosci tzn. niema sensu jezeli ktos zna perfect angileski niech pisze plz
Jaki Rumiński shit nawet zarejestrować się nie można...
Johnny121
24-12-2007, 04:20
Jak się ma inteligencję bułki mlecznej, to się nie dziwię.
Jak się ma inteligencję bułki mlecznej, to się nie dziwię.
Nie rzucaj węglem, bo ci schody ukradną... -.-
Wchodzę w rejestracje i nie mogę wpisać w idplayer (jakoś tak) niczego. Ktoś wie jak to zrobić?
Mam pytanie mam 11lvl cale skile ladowalem w atk ale to nie wazne czytalem na stronce ze trzeba przyniesc jakies rzeczy no to je mam podchodze do warrior Job a on cos tam mowi mi o 10 lvl i o jakis pointach i nie wiem co mam zrobic pomozecie prosze ;):evul::(
Naumiej się języka angielskiego.
Johnny121
18-01-2008, 16:30
Naumiej się języka angielskiego.
Głupoty to nie zlikwiduje :P
mam cos zrobic w stepie 2 na assasina i zabijac jakie stworki ubijam je juz z 60% a nzadanie nie wykonane
Maple story ,Ghost online wszystko to są nędzne podróbki mario ;]
Mam takiego kompa:
512 mgh
256 RAM
Ati Radeon 9500+
Karta graficzna Zintegrowana
Miejsca na dysku:30 gb
Tekst ostatniego dziesieciolecia !
Pacz_knight
22-04-2008, 15:27
Ja sciagam giere, zobacze co to za shit.
Btw.
Durzo osob gra w ta gre? I czy warto grac na dluzsza mete?
Necromantor
22-04-2008, 18:01
Ja sciagam giere, zobacze co to za shit.
Btw.
Durzo osob gra w ta gre? I czy warto grac na dluzsza mete?
O kurwa!!! 8o
kurwa, jak w to sie loguje. Zrobilem konto, Game ID mam a w grze mi wyskakuje ze haxa wykrylo i chuj.
kurwa, jak w to sie loguje. Zrobilem konto, Game ID mam a w grze mi wyskakuje ze haxa wykrylo i chuj.
Usuń haxy :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.