zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Knight??Czyżby najgorsza profesja w tibii??

Stron : 1 2 [3]

Kojotes
08-05-2007, 15:24
Z jednym zdaniem powiem tyle ze palkiem sie najciekawiej gra jesli gramy dla zabawy... niestety na wyzszych lvl jest do niczego.

I tak w zasadzie można podsumować obecną balansację profesji. Knightem i paladynem fajnie gra się dla funu, ale na wyższych lev i przy grze troche poważniejszej meele voc są do niczego.

I nie ma po co się kłócic, kto na scarabach robi o 1.5k expa więcej na godzine albo co knightowi daje zwiększenie skilla z 40 na 50.

Pzdr.

P0nury
08-05-2007, 15:36
I tak w zasadzie można podsumować obecną balansację profesji. Knightem i paladynem fajnie gra się dla funu

Sęk w tym, że przeważnie gry są po to, żeby mieć z nich fun. A to, że banda dzieciaczków robi tragedię z tego, że nie wbija 300k/h na godzinę z melee, to już jest ich własny problem.

sat
09-05-2007, 09:52
8 lvl sorc z rozdzka (bijaca po 5? w gracza) vs 8 lvl rycerz ze skillami 50/50 - lepiej zeby sorc szybko uciekal. ten knight musial by byc chyba na afk zeby go taki sorc ubil 0.o

25 lvl sorc z 2 fd vs 25 rycerz ze skillami 60/60 - ... nie przypomniam sobie zebym na takim lvl ryckiem mial problemy z FD
knightem podbiega sie do sorca i starcza. sorc ma mniejsze sznse na przezycie spamu fd, a fd punktowo z explo nie wala zbyt mocno

35 lvl sorc z WOI + 2 fe kontra 35 knight - albo uciekamy i FE zostana gdzies z tylu, albo biegniemy do sorca UHajac sie i sorc sam sie zabije swoimi FEfe nie naleza do zbytnio szybkich potworow

lvl 50+... i pozniej wyglada to coraz gozej dla sorca, przy lvl 100+ sorcowi z SD zajmie dluzej obicie rycerza do red niz rycerzowi z sov + HMM sorca do red.

Z jednym zdaniem powiem tyle ze palkiem sie najciekawiej gra jesli gramy dla zabawy... niestety na wyzszych lvl jest do niczego.
1 vs 1 postaci na zblizonych poziomach nie ma zbytnio sensu jesli oibe postacie sa przygotowane do pvp. co do palka to jego jedynymi zaletami sa wysoki shielding i tanie leczenie

dregmi
09-05-2007, 10:45
@Gremlin
W rankingu miesięcznym expa palkowie wyprzedzaja knightow. Na wyzszym lvl to knight jest najgorszy.

Xzonixek
09-05-2007, 12:56
@Gremlin
W rankingu miesięcznym expa palkowie wyprzedzaja knightow. Na wyzszym lvl to knight jest najgorszy.

Chyba cie przyjebało xD!

Tripida (MS)
+5,350,869 best

Seromontis (EK)
+3,846,206 best

Sir Arthos (RP)
+1,673,302 best

Mateusz Dragon Wielki(ED)
+5,350,869 best

Analizuje erig od 2 miesięcy i porównywałem tygodniowy exp:
-Katrila ma 3.8kk w tygodniu i jest to najszybciej expiący rp, jak na razie
-Sero ma 9.6kk, wiem, że ma 100 lvli więcej, ale rycerze na lvlu katrili mają około 3kk na tydzien, sero jest na razie najszybciej expiącym ek w tibi.
-Celandia (MS) ma 10kk w tym tygodniu a Tripida 8kk~~, sorc expi szybciej niż druid do 250~~ no 300, ale później zostaje im tylko jedne expowisko - Goroma Demons.
-Mateusz ma 11.6kk w tym tygodniu i jak na razie expi bardzo szybko:P

Mógłbym jeszcze porównywać Orła, Pogromczynie, Ne'rooxa i innych, ale co mi to da skoro wy nie wierzycie danym...

Jeśli ulepszą knighta, Sero może dorównać expem sorcom, a palek da rade zrobić 7kk w tydzien:P

Większości ludzi chodzi o to, aby rycek i palek expili tak samo szybko, jak magowie. Ważne jest to, że wiele osób (w tym ja) zrezygnowało z gry RP, chociaż to moja ulubiona profesja i zaczeło grać sorcami, bo palka ludzie wyśmieją...

To teraz starsza analiza...
Najgorsza profesja pod względem expienia PO updatach z wandami, cipbotem i mf...
1. Palek
2. Rycek
3. Druid
4. Sorc

Najgorsza profesja pod względem expienia PRZED upem z cip botem, mf i cipbotem:
1.Druid
2.Sorc
3.Rycek
4.Palek

Dodam jeszcze, że po około 3-4 miesiącach od wprowadzenia cipbota wiele serwerów zmniejszyło swoją populacje... Może to nie ze względów tego up, ale z powodów innych...

Ahh i może decydujący element... Od ostatnich 3-4 updatów nie dostajemy otwartych expowisk, których na gwałt potrzebują paladyni. Coś w stylu deep fib, d lairu edron, tombów... Ostatnio dostaliśmy wyspę pełną hydr, na której nikt oprócz sorców nie wyexpi, quary na których lazi się naprawde super hiper szybko i nie ma gdzie uciekać, bo wpadam na nastepną bande hydromancerów... Jedynym sensownym dodatkiem byli piraci, malada i powierzchnia undead island na której cieżko uciekać bo z łatwością wpadam na następny podwójny resp ds/bb/cryptow...

Miałem mały problem z ustaleniem kolejności między sorcem/druidem i ryckiem/palkiem, ze względu na małą różnice w szybkości expienia. Wziełem tu pod uwagę ilość graczy, którzy grali tymi profesjami i stare opinie na ich temat.

Moge dodać jeszcze w innym poście moje dane, co do ilości expa wbijanej przez każdą profesję na godzine, na danym expowisku:)

bartii10
09-05-2007, 13:30
czytajac te wszyskti posty doszeldem do jednego wniosku..
widze prawde po obu stronach barykady. czesc mowi ze kin jest sux bo cos tam.. ze sorc jest duzo lepszy..
a teraz powiedzcie czy musi byc tak ze knight ma byc rowny albo lepszy od sorca? wcale nie! niech sobie sorc bedie najlepszy a knight troche slabszy..
nie zmieni to faktu ze knightem tez gra sie fajnie ;). sam mam 2 postaci 59 ed i 28 knighta (72/72), i nie powiem zebym akogos narzekal. kazda postacia gra sie poprostu inaczej, inaczezj sie expi itp.

uwazam ze jest dobrze jak jest i nei jest potrzbne jakies wyrownywanie profesji. co waszym zdaniem powinni knightowi dodac? minimalny hit za 100, ilosm many taka jak u palka, czy moze strzelanie z sd??

z takimi udogodnieniami granie knighta bedize nuuudne :P bo co to za przyjemnosc bic wszystko co sie rusza i nie czuc rispektu przed groznymi potworami..

a zreszta niech zrownaja postaice, zeby kazda miala po tyle samo hp i many..

Xzonixek
09-05-2007, 13:53
czytajac te wszyskti posty doszeldem do jednego wniosku..
widze prawde po obu stronach barykady. czesc mowi ze kin jest sux bo cos tam.. ze sorc jest duzo lepszy..
a teraz powiedzcie czy musi byc tak ze knight ma byc rowny albo lepszy od sorca? wcale nie! niech sobie sorc bedie najlepszy a knight troche slabszy..
nie zmieni to faktu ze knightem tez gra sie fajnie ;). sam mam 2 postaci 59 ed i 28 knighta (72/72), i nie powiem zebym akogos narzekal. kazda postacia gra sie poprostu inaczej, inaczezj sie expi itp.

uwazam ze jest dobrze jak jest i nei jest potrzbne jakies wyrownywanie profesji. co waszym zdaniem powinni knightowi dodac? minimalny hit za 100, ilosm many taka jak u palka, czy moze strzelanie z sd??

z takimi udogodnieniami granie knighta bedize nuuudne :P bo co to za przyjemnosc bic wszystko co sie rusza i nie czuc rispektu przed groznymi potworami..

a zreszta niech zrownaja postaice, zeby kazda miala po tyle samo hp i many..

Grałeś w tibie 7.4 i wcześniejsze? Jeśli tak to wiesz ze wtedy była równa sytuacja a ceny stałe...

Vil
09-05-2007, 14:01
niech sobie sorc bedie najlepszy a knight troche slabszy..

a dlaczego ma nie byc na odwrot ?

minimalny hit za 100

pojedz sobie na turniej rycerski, wez do reki dwureczny miecz. Jak sadzisz, ile trafien z niego potrzeba zeby zabic krolika ? W tibii mozesz potrzebowac nawet dziesieciu.

ilosm many taka jak u palka

knight wogole nie powinien miec many.

czy moze strzelanie z sd??

a po co ?

bartii10
09-05-2007, 14:30

na to nie umeim odpowiedziec.. moze dlatego ze w razi laga knight przezyje troche dluzej niz sorc..

co waszym zdaniem powinni knightowi dodac? minimalny hit za 100, ilosm many taka jak u palka, czy moze strzelanie z sd??
moje ironiczne pytania retoryczne (czyt. takie na ktore nie oczekuje sie odpowiedzi) skierowane do ludzi, ktorzy uwazaja, ze do knigha trzeba cos dodac..

czyzbys myslal ze to moje propozycje do balansowania profesjii?? ;>

@xzonikx: nei gralem we wczesniejsze wersje tibii. przygode z ta gra zaczalem w kwietniu 2006 roku..

Kojotes
09-05-2007, 14:44
@bartii10
uwazam ze jest dobrze jak jest i nei jest potrzbne jakies wyrownywanie profesji

@xzonikx: nei gralem we wczesniejsze wersje tibii. przygode z ta gra zaczalem w kwietniu 2006 roku..

No co Ty możesz wiedzieć o balansacji profesji........... Za starych złotych czasów 7.4 Tibia była najlepsza w całej swojej histori..

co waszym zdaniem powinni knightowi dodac? minimalny hit za 100, ilosm many taka jak u palka, czy moze strzelanie z sd??

Knightowi nie trzeba dawać sd, to by całkowicie popsuło mechanikę gry. Ale dlaczego do cholery meele voc nie mogą mieć zrownanego delaya miedzy next atakami jak sorc miedzy next visami? Albo czy wprowadzenie minimalnego hitu/podwyższenei średniej to taki irracjonalny pomysl? A gdyby zwiększyc wplyw skilli na zadawane i otrzymywane obrazenia?

bo co to za przyjemnosc bic wszystko co sie rusza i nie czuc rispektu przed groznymi potworami..

Obecnie gra magiem na nieco wyższych lev sprowadza sie wlasnie do tego.

@Xzonixek

Word. Widze ze wiesz co mowisz.

bartii10
09-05-2007, 15:49
mi sie podoba dizsiejszy obraz tibii. po co zmeiniac cos co sie podoba??
nei chce zeby cipy przesadzily z kinem bo wtedy sorc bedize uposledzony, zaczna sie narzekania na sorca, za rok dodadza 2x damage z run i zacznie sie znowu narzekanie na knighta..
.. i kolo sie zamyka

wg mnei dobrze jest jak jest, no ale to moje osobiste zdanie i kazdy ma sie prawo niezgodzic, forum jest po to zeby kazdy mogl swoje poglady na dany temat wyglosic.

a co do mojej wiedzy na temat balansowania profesji.. humm..
moge nie wiedziec jak byly poctaci zbalansowane wczesniej ale widze jak sa zbalansowane teraz..

Grabiaz
09-05-2007, 16:14
Czego wy się czepiacie? Knight jest dobrą postacią...przynajmniej był...po tym UP knight jest sux ;( ;( ;( kiedyś dostawał 30hp co lvl a teraz tylko 15 ;( w porównaniu do Pala który dostaje 10hp co lvl. I moim zdoniem pal ma za dużo czarów!!! Pal nie jest profesją do czarowania, a jednak ma większość czarów druida i sorka ;( kiedyś było lepiej.
Niestety prze Rod'y i Wand'y gra coraz więcej noob'ów :( robią se 8lvl sork'a i idą PK'ować jakieś 10/12 lvl knightów i sorków, którzy se trenia :(

Matteos
09-05-2007, 16:27
Wolal bym faktycznie palladyna

Kojotes
09-05-2007, 17:07
mi sie podoba dizsiejszy obraz tibii. po co zmeiniac cos co sie podoba??
nei chce zeby cipy przesadzily z kinem bo wtedy sorc bedize uposledzony, zaczna sie narzekania na sorca, za rok dodadza 2x damage z run i zacznie sie znowu narzekanie na knighta..
.. i kolo sie zamyka

No to cofajac sie do przyszłości, to błedne kolo zaczeło sie podczas Christmas Update 2005, kiedy wprowadzono rody i zrewolucjonizowano system magii.

Teraz sa możliwe 2 ewentualności, jeśli podciągną meele voc do poziomu magów, to Tibia juz do reszty straci rpg i bedzie sie liczył jedynie exp i gp. No ale za to bedzie promocja gry i pare miesiecy po up prawdziwy wysyp dziesiatek 300+ lev. A 200 lev stanie sie niczym, tak jak obecnie 100 lev to juz nic wielkiego..

Ale możliwe jest, ze wprowadza podwójne zmiany (mało prawdopodobne niestety). Ogranicza możliwości magów przy jednoczesnej poprawie meele voc- co spowoduje raczej rownomierny rozwój gry i w znacznym stopniu ograniczy narzekania.

a co do mojej wiedzy na temat balansowania profesji.. humm..
moge nie wiedziec jak byly poctaci zbalansowane wczesniej ale widze jak sa zbalansowane teraz..

Jedyni co wtedy narzekali to byli druidzi, ze chcieliby jeden lub dwa dodatkowe czary atakujące. A pozatym każdy był happy- magiem ciezko bylo sie wybic, ale jak juz zdobyles ten mid lev to byles potega- dojscie kilku ms na 100 lev do jednej gildii w czasie wojny diametralnie zmienialo proporcje sil...A teraz mag nie musi zdobywać 100 lev zeby byc potega. To tak jakby najnowsze porschaki staly sobie na ulicy- kto chce niech bierze. Tylko czy to ma racje bytu? Juz porownujac do rl nie lepiej jest zarobic normalnie na niego kase i wtedy sie lansowac i byc 'leet'? Bo zdobyc taka fure bez wysilku to juz zaden fun i zaden lans, skoro kazdy moze miec taki sam wózek :P

A teraz to mamy do czynienia z nie-zbalansowaniem profesji chyba...

Xzonixek
09-05-2007, 17:39
@Up:
Ja się łudzę jak głupi że ta gra wróci do tamtych czasów... :P

Browarrior
09-05-2007, 18:14
ja chce tibie 7,4 ale to co ja chce to jest niestety nic....Cipy beda ciagle ulepszac profesja zeby dorownaly innym az w koncu zrobi sie ots.Robia tak zeby miec coraz wiecej zysku z pacc...w koncu im sie skonczy ten zysk

Marciniek
09-05-2007, 21:14
(...)
Sir Arthos (RP)
+1,673,302 best
(...)
Jeśli ulepszą knighta, Sero może dorównać expem sorcom, a palek da rade zrobić 7kk w tydzien:P

Większości ludzi chodzi o to, aby rycek i palek expili tak samo szybko, jak magowie. Ważne jest to, że wiele osób (w tym ja) zrezygnowało z gry RP, chociaż to moja ulubiona profesja i zaczeło grać sorcami, bo palka ludzie wyśmieją...
Nie rozumiem dlaczego przytoczyłeś best tego akurat palka, bo np. taki Sucurs ma odnotowany best na poziomie 4kk expa.

Co do rezygnacji, tutaj problemem jest to, że człowiek ulega presji innych i woli patrzeć na cyferki u maga niż cieszyć sie grą paladyna.
Ja osobiście miałem po 2 postacie każdej profesji, prócz magów. Maga nie miałem ani jednego, po prostu nawet nie miałem ochoty zakładać takiej postaci.
(...)
Dodam jeszcze, że po około 3-4 miesiącach od wprowadzenia cipbota wiele serwerów zmniejszyło swoją populacje... Może to nie ze względów tego up, ale z powodów innych...

Więc co do powodów, ja to widzę następująco.
Teraz mamy wbudowanego aimbota i wystarczy zebrać się odpowiednią ilością magów (którzy potrafia klikać hotkeye) aby zabić dowolną postać.
Nie muszę chyba dodawać, że wcześniej trafienie kogoś było sztuką?
Ludzie częściej się zabijają, a Tibia jako gra ma inną wadę, która się tutaj ujawnia. Mianowicie chodzi o straty ponoszone przy śmierci. 100k + 2% expa to nie są duże straty, ale dla czasów, gdy 100lvli nie było wiele.
A obecnie dla przeciętnego gracza na 150-200lvlu 2% expa okazuje się sporą liczbą. Efektem jest opuszczanie światów pvp i mocne przeludnienie non-pvp - ludzie po prostu boją się umierać.

Ciekawy pomysł. ;)

No to cofajac sie do przyszłości, to błedne kolo zaczeło sie podczas Christmas Update 2005, kiedy wprowadzono rody i zrewolucjonizowano system magii.
(...)
Ale możliwe jest, ze wprowadza podwójne zmiany (mało prawdopodobne niestety). Ogranicza możliwości magów przy jednoczesnej poprawie meele voc- co spowoduje raczej rownomierny rozwój gry i w znacznym stopniu ograniczy narzekania.

Co do zmian, to dobrze myślisz, jednak w przypadku Tibii zostały popełnione błędy, których nie da się naprawić. (Naprawa wiązałaby się z całkowitą rewolucją i koniecznością resetu charów.)
Słynny "mana update" wprowadził 2 zmiany, które w połączeniu stały się największym problemem.
1. Wprowadzając szybką i tanią mane CipSoft dał postaciom magicznym możliwość expienia jednocześnie taniego i szybkiego, które jeszcze bardziej przyśpieszają różdżki. Tym sposobem 'naprawili' oni problem trudności wybicia się magów na wyższy poziom.
2. Wprowadzenie sprzedaży run przez NPC.
Tak więc magowie mogą szybko osiągnąć upragniony wysoki poziom i w tym momencie otwiera się furtka do 'ots on rl tibia'. Staje się tak, gdy mag osiągnie poziom pozwalający expić przy pomocy sd/explo i pokrywają mu się koszty. Teraz dostaje nieograniczony zasób run - reszta jest znana.
Czy muszę dodawać jakie to ma konsekwencje w grze?

Co do naprawy tej sytuacji - CipSoft jest bezbronny, ponieważ nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby zabrał coś co reklamował jako wielka zmiana w jednym z poprzednich update'ów. A zasadniczym problemem jest fakt, że masa osób już wbiła te 200+ lvle, a MDW jest idealnym przypadkiem "korzyści" związanych z pamiętnym update. Nawet jeśli wycofali by zmiany, te postacie już są, już psują wszystko, co było dobre i tu pies pogrzebany.

Piotrek Marycha
09-05-2007, 21:16
ja chce tibie 7,4 ale to co ja chce to jest niestety nic....Cipy beda ciagle ulepszac profesja zeby dorownaly innym az w koncu zrobi sie ots.Robia tak zeby miec coraz wiecej zysku z pacc...w koncu im sie skonczy ten zysk
I tak sa juz ustawieni do konca życia....

BTW: Jezeli coraz wiecej zarabiaja to chyba oznacza to ze coraz wiecej ludzi gra, nie?

Browarrior
09-05-2007, 22:02
@up: Kurwa chyba napisalem ze dla kozysci to robia...a coraz wiecej osob gra bo dawniej ktos wbijal na tibie i pomyslal "o kurwa ale syf ile sie lvl bije blablabla"a teraz byle noob co sie urwal z jakiegos syfiastego "MU" bierze "ruszczke" bo jest druidem i z niej wali to cala filozofia...tibia jest teraz chujowa i nie mam zamiaru do niej wracac bo nie przewiduje zmian na lepsze(w koncu sie przejada na tej ich "balansacji").w 2003/2004 roku byla o wiele lepsza BYE

Piotrek Marycha
10-05-2007, 21:54
~double~post~

Piotrek Marycha
10-05-2007, 21:57
Czyli oni powinni byc zadowoleni z tibii 7.6 bo byla tak syfiasta i trudna ze grali w nia tylko maniacy?

Pokemon123
10-05-2007, 23:40
Ja tez kupywalem uhy w sklepie i co??Ale teraz mi ukradli konto ;/

Browarrior
11-05-2007, 16:26
a ta tibia nie jest syfiasta??to ots 24/7 356 dni w roku dawniej bylo w chuj lepiej

Pan Yuzek
11-05-2007, 23:14
1.
30 knight ze skillami 65/65 z Gs/dl/wh lub bs itd. nie pokona np. 26 levela sorka .Wiem ze to może się wydawać śmieszne ale widziałem to na własne oczy.Sorcerer Przywołał 2 FD i zjechali go na combo sork dobil z Great Energy Beam a knight padl.Możecie nie wierzyc i wymyślać sobie ze np. ten koleś nie umiał grać ale ja wiem swoje bo go znam.NEXT:
2.
Druid 24 może zjechać np.28 knight z w/w skillami, eq itd.bo druid może uhać się i GFB a knightowi pozostają tylko uhy których nieraz brakuje i "klasyczna"exura (druid vita) NEXT:
3.
30 knight z w/w eq itd:baby: . nie ma szans z 26 palkiem (skill65),dlatego że Pal ma exurke vita hmm itd. bolty szybko przebijaja tarcze i zbroje a knight nie dogoni go zacznijmy bs i np. vamp shield przebije sie łatwo a GS to bez tarczy to każdy blood hit ;( NEXT:

AD1.
a) Jak Sorc przywola 2 FD to bedzie nie mial many.
b) Knajt tez ma jakies runy atakujace!
AD2
a) Knajt ma duzo capa wiec moze zabrac duzo UHów.
b) Druidowi sie skonczy mana.
AD3
a) Powie tyle PALADYN NIE MA TARCZY

Knajt expi najszybciej wiec szybko zdobedzie o wiele wiekszy lvl niz oni. A jak Ci sie kurwa niepodoba to graj na no-pvp!

Vil
11-05-2007, 23:26
Knajt expi najszybciej wiec szybko zdobedzie o wiele wiekszy lvl niz oni.

Nie w tej grze ..

Sozemego
11-05-2007, 23:43

Powinno byc rowno.

pojedz sobie na turniej rycerski, wez do reki dwureczny miecz. Jak sadzisz, ile trafien z niego potrzeba zeby zabic krolika ? W tibii mozesz potrzebowac nawet dziesieciu.

Blad. 10 to liczba tak abstrakcyjna ( w tym wypadku), ze nigdy sie nie zdarza. Pozatym, w rl nie trafisz krolika tak latwo, to male gnojstwo biega tak szybko, ze z 2 recznym mieczem na bank nie dogonisz go zbyt predko, a tymbardziej nie trafisz ;o.
Wyobraz sobie, ze nawet jezeli trafisz to uwalisz krolikowi ogon i co? Kroliczek traci troche hp. Trzeba tez wziasc pod uwage, ze to jest gra i nie nalezy porownywac wszystkiego do sytuacji z prawdziwego zycia.

Knight bez many bedzie kompletnym kaleką ( w obecnym rozkladzie sil etc.).
Gdyby mocniej nad tym popracowac, to czemu nie.

Quacper
11-05-2007, 23:50
Moim zdaniem knight znajduje sie teraz w najgorszej sytuacji. Expi bardzo wolno i na PVP nie ma większych szans na zabicie jakiegoś palla/druta lub sorca na podobnym lvl. Ale trzeba przyznać, że on też jest trudnym celem do zabicia (w starciu 1 vs.1), oraz, że posiada bardzo dużo pieniędzy z huntów i expa. Moim knightem na wbicie lv potrzebowałem 3 bp mf, a mój kolega (sorc) około 6-8 bp( w zależności od tego gdzie expił). A poza tym gdyby nie knight, sorc lub druid nie mogliby sobie pięknie expić na demkach. Knight to także podstawa każdego porządnego questa. Tak więc uważam, że to knight odwala całą brudną robotę, ale za to jest bardzo nudny xD

Vil
12-05-2007, 00:33
Blad. 10 to liczba tak abstrakcyjna ( w tym wypadku), ze nigdy sie nie zdarza. Pozatym, w rl nie trafisz krolika tak latwo, to male gnojstwo biega tak szybko, ze z 2 recznym mieczem na bank nie dogonisz go zbyt predko, a tymbardziej nie trafisz ;o.

Dlatego pisze wyraznie o trafieniach. To nie jest problem chance2hit tylko sily uderzen, nie ma najmniejszych szans zebys nie zabil krolika jednym porzadnym ( a rozmawiajac o walce mamy takie na mysli ) zamachnieciem sie zweihanderem ... Przeciez nie obetniesz mu wasow ciosem dwumetrowego miecza ? Ani nie zrobisz mu malej rany za uhem ?

Salarigoth
12-05-2007, 01:50
Moim zdaniem knight znajduje sie teraz w najgorszej sytuacji. Expi bardzo wolno i na PVP nie ma większych szans na zabicie jakiegoś palla/druta lub sorca na podobnym lvl. Ale trzeba przyznać, że on też jest trudnym celem do zabicia (w starciu 1 vs.1), oraz, że posiada bardzo dużo pieniędzy z huntów i expa. Moim knightem na wbicie lv potrzebowałem 3 bp mf, a mój kolega (sorc) około 6-8 bp( w zależności od tego gdzie expił). A poza tym gdyby nie knight, sorc lub druid nie mogliby sobie pięknie expić na demkach. Knight to także podstawa każdego porządnego questa. Tak więc uważam, że to knight odwala całą brudną robotę, ale za to jest bardzo nudny xD

1)Twoj kolega sorc zrobi lvl szybciej niz ty
2)Kazdy przecietny sorc/drut "expi pieknie na demonkach"

Darefiend
12-05-2007, 02:04
Szybkość expienia poszczególnych profesji zmienia się z lv i układa różnie ale najszybsze hlv to jednak magiczne profesje :P

aripck
12-05-2007, 02:11
knight jest fajny i bardzo fajnie się nim gra oczywiście nie może sobie iść tak jak sorc na 8lvl na DS'A ale później jest na prawdę dobry . poza tym knight może zarabiać na blokaniu a skillowanie to przyjemność.

P0nury
12-05-2007, 02:18
a skillowanie to przyjemność.

Też tak sądzę, stojąc 30 godzin nad wodą na jednego skilla, który i tak niewiele zmienia. Ale spoko, już tylko niecałe 300h rozłożone na wieeeele dni i będe mieć te 90/90, które i tak w sumie niewiele mi dają.

Sozemego
12-05-2007, 09:56
Też tak sądzę, stojąc 30 godzin nad wodą na jednego skilla, który i tak niewiele zmienia. Ale spoko, już tylko niecałe 300h rozłożone na wieeeele dni i będe mieć te 90/90, które i tak w sumie niewiele mi dają.
Mylisz sie, roznica miedzy 80 a 90 jest spora, z kazdym skillem ponad 83 czuc te zmiane. Od 90 do 95 juz mniej, ale na dluzsza mete tez jest widoczna.

Vil
12-05-2007, 13:05
Pisalem to juz przynajmniej 10 razy, napisze jeszcze raz:

cala idea wikipedii polega na tym, ze kazdy posiadajacy konto moze sobie tam wejsc i napisac co mu sie zywnie podoba

Salarigoth
12-05-2007, 13:22
knight jest fajny i bardzo fajnie się nim gra oczywiście nie może sobie iść tak jak sorc na 8lvl na DS'A ale później jest na prawdę dobry . poza tym knight może zarabiać na blokaniu a skillowanie to przyjemność.

Nie lubie takich debilow "na 8 lvl pokonam DSA a knightem nie" .Powiem tak wszyscy sraja tutaj na to co 8 lvl robi bo np ja z paccem 8 lvl robie godzine i mam w dupie czy zajebie dsa na 8 czy nie.Tutaj jak chcesz cos powiedziec mow o 50+ lvl bo nizej to jest parenascie dni roboty.

Maryan
12-05-2007, 16:24
Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony do wzrostu hitów wraz ze wzrostem skilla.
Czas, który trzeba poświęcić na wzrost skilla o 1, jest niewspółmierny do poźniejszych korzyści w postaci wzrostu siły ataku.

Osobiście nie zauważyłem wzrostu ataku po awansie w skillu z 90 na 91. Być może matematycznie jakiś wzrost jest, ale jeśli chodzi o grę to niezauważalny.

Jest to o tyle smutne, że wzrost mlvla u sorca bardziej odzwierciedla przyrost siły magii.

Pozdrowienia

karate:]
18-05-2007, 17:20
Gwoli ścisłości

1 Seromontis (*) History Hiberna Knight 293 +5,581,785

Raditz Saiya-jin
18-05-2007, 18:37
;1437416']Gwoli ścisłości

1 Seromontis (*) History Hiberna Knight 293 +5,581,785

Wbił tyle expa dzięki swojej sile magii, a nie temu, że ma 108 skill sworda.

Cwenu
18-05-2007, 19:57
knajt jesli ma ihy/uhy i nie jest noobem to pobije tego pallka i sorca

jade z eq war hammer lub gs club ringi sa smiesznie tanie wiec skill mi rosnie
a mam np 60+
i pala bede spamował potami(wkońcu mam dużo capa) i hity mu takie przje*** że omg :baby:
niech se summonuja co chcą nawet fe combo mi siadzie może 300 od 2 fe i sd dostane 150 UHNE sie po ataku fe podejde wezme na 4 hity i papa potem

racja knigth to noobska profesja, ale jak gra nim noob jeśli gra ktoś kto grał wcześniej sorcem pallem i pkował miał dobre pvp to czai baze i ma dobre pvp i nie musi wbijać rsa na 15 lvlach

knitgtem można strapować ofiare i już wiadomo że nie zabije nikogo na combo z explo i melee :D ale bede bil i jak noob sorc bedzie mial 10 manaskow to zabije go szybciutko

a co do expa tak naprawde knitgh wyciągnie takiego loota z dli i innych monsterów że powinien przeznaczać to na hunty
i może szybko expic kwestia explo i uhów i nie bedzie mial waste
i wcale nie jest to 200k expa na 4h tylko moze być nawet 1mln expa na 10h
zalezy od poziomu, UMIEJETNOŚCI I CHĘCI!!!

Salarigoth
18-05-2007, 23:43
knajt jesli ma ihy/uhy i nie jest noobem to pobije tego pallka i sorca

jade z eq war hammer lub gs club ringi sa smiesznie tanie wiec skill mi rosnie
a mam np 60+
i pala bede spamował potami(wkońcu mam dużo capa) i hity mu takie przje*** że omg :baby:
niech se summonuja co chcą nawet fe combo mi siadzie może 300 od 2 fe i sd dostane 150 UHNE sie po ataku fe podejde wezme na 4 hity i papa potem

racja knigth to noobska profesja, ale jak gra nim noob jeśli gra ktoś kto grał wcześniej sorcem pallem i pkował miał dobre pvp to czai baze i ma dobre pvp i nie musi wbijać rsa na 15 lvlach

knitgtem można strapować ofiare i już wiadomo że nie zabije nikogo na combo z explo i melee :D ale bede bil i jak noob sorc bedzie mial 10 manaskow to zabije go szybciutko

a co do expa tak naprawde knitgh wyciągnie takiego loota z dli i innych monsterów że powinien przeznaczać to na hunty
i może szybko expic kwestia explo i uhów i nie bedzie mial waste
i wcale nie jest to 200k expa na 4h tylko moze być nawet 1mln expa na 10h
zalezy od poziomu, UMIEJETNOŚCI I CHĘCI!!!

Knight nie jest noobem ale za to ty jestes.

karate:]
19-05-2007, 00:03
Wbił tyle expa dzięki swojej sile magii, a nie temu, że ma 108 skill sworda.

Ale zrobił. Ktoś kiedys cos mowil ze knight nie moze zrobic 3kk bo po prostu nie da rady..

Xzonixek
19-05-2007, 21:16
@Up:

Chyba cie przyjebało xD!

Seromontis (EK)
+3,846,206 best

Jak nie, jak tak:P

Ahh kolega wbił... musze go pochwalić:)
Rav'Knight
+2,527,316

Jeri_Irod
20-05-2007, 17:51
Też myślę że knight to głupia profesja biłem dragona 2 minuty ze skilami 80/80 a teraz gram sorcem i bije draga w pół minuty :evul:

Mag Eragon
20-05-2007, 18:34
@up
A czym waliłeś? :o Serpent Swordem?

Wiater
20-05-2007, 18:37
Weście nie mi nie mówcie że knight to najgorsza profesja tibii bo tak nie jest !
Każda profesja ma swoje słabe punkty naprzykład palek jak go dobre potwory otoczą to będzie zle, a naprzykład knight da rade z tego wyjśc, Sorc czy Drut zrobi sam solo Demon Helmet quest na 110 lvl ? Nie.
Kto najczęściej pada na Anhilatorze ? Palek , Sorc , Drut ...
Więc nie mówcie mi że knight to najgorsza profesja bo tak nie jest ...
I nie gadajcie bo ja mam knighta i co ? 4 sorków i 1 Pal nie dały rady mnie zabić a walily z SD, HMM co się dało i wyżyłem a tak jak bym był Druidem czy Sorcem ?
Więc nie mówcie że knight to najgorsza profesja.

alkoOholik
20-05-2007, 19:08
Patrząc na to, że masz 16lvl pewno biło Cię 4 sorców na 8lvlach i palek na 9. Loul

Wiater
20-05-2007, 21:18
Przepraszam ale oni mieli lvl 20 + a jak a mi nie wierzysz to już twoja sprawa.

klodson19
27-05-2007, 21:18
ehh...czytam te wasze posty i mdli mnie...kazdy uwaza za lepsza postac ta ktora lubi grac i ma wysoki lvl...hmm zastanowmy sie...dlaczego na annihilatorze najczesciej pada drut albo sork?? czemu to na knighta przypada bloczenie? to chyba swiadczy o jego sile...expienie knightem jest zmudne i nudne? zobacz sobie Seromotnisa...ehh ludzie po co w ogole sie klocic? nie chce sie rozpisywac za bardzo ale skilowanie jest prawie identyczne jak bicie lvla...mozna expic i wbijac to i to ale wiecie...

a gdyby sorkowi, drutowi i palkowi zabrano utame? co wtedy powiedzielibyscie?

ja gram knightem i nic mnie nie zniecheci do niego! Knight ROx 4 ever!
__________________________________________________ _________
Jedna wiara, jeden klub, Chelsea Londyn aż po grób :)

Podkładka
27-05-2007, 21:36

byloby przesrane :)

klodson19
27-05-2007, 21:39
dla tych ktorzy kozacza polecam zrobic tescik...idzcie na gsa lub draga na nizszym lvlu z uhami ale bez utamy... ;p

__________________________________________________ _____________

Salarigoth
27-05-2007, 23:39
dla tych ktorzy kozacza polecam zrobic tescik...idzcie na gsa lub draga na nizszym lvlu z uhami ale bez utamy... ;p

__________________________________________________ _____________

Po kiego??

P0nury
28-05-2007, 00:12
, trzeba non-stop wydawać kasę na coraz lepsze eq

A sorcem/drutem na manafluidy

jego expowiska sa zwykle nudne i bardzo przeludnione,

Rozumiem, że guardy i poh dla paladyna wcale nie jest nudny i przeludniony, podobnie jak tomby, warlocki i dragi na większości światów.

Vil
28-05-2007, 01:21
Knight w pvp na pewno nie jest gorszy od innych profesji.

tak, ale tylko dlatego ze ma wyznaczona zupelnie inna role w pvp niz dmg-dealerzy.

marcin_1991
28-05-2007, 01:53
hmm... Każda profesja jest dobra trzeba tylko umiec nią grac. :)

chesek
28-05-2007, 02:04
czemu to na knighta przypada bloczenie? to chyba swiadczy o jego sile
Nie o sile, tylko o ilości hp i ewentualnym skillu obrony.

expienie knightem jest zmudne i nudne? zobacz sobie Seromotnisa...ehh
Co ma piernik do wiatraka? Też bym wolał bić z gfb i robić 200k/h, zamiast na żółwiach brać udział w wyścigu szczurów.

#trade -> Buy energy ring.

Edier Master
28-05-2007, 15:07
Oryginalnie napisane przez GooberStraw
, trzeba non-stop wydawać kasę na coraz lepsze eq

A sorcem/drutem na manafluidy

A knightem na manafluidy/uhy -.- Nie porównój eq do run i manasow bo run potrzebuje kazda profesja a sorcowi wystarczy denny eq

Chyba zaloze temat : Knight?? Czyżby normalna profesja w tibii?

Gram knightem i nie widze jakichś większych przeszkód w grze popatrzcie na top 300. Na 5 losowych światach ilość knightów to ponad 150 a więc ponad połowę. Może po prostu knightów jest tak dużo że zaczęli się buntować. Kiedyś knightem grało się najłatwiej a sorcem i drutem robiło runy na kilka następnych dni. teraz runy można kupować w sklepie.

Przed ostatnimi 4 updatami to sorc był udupiony. No bo kto osiągną pierwszy 200 lvl? I kto pierwszy osiągną 290?? Troche przesadzacie ze słabością knighta.

Jak go ulepszą to sie nie obraże a jak zostawią w spokoju to nie rozpłacze :D

@down

Podaj mi to samo miejsce w którym sorc i knight robią tyle samo expa z taką samą szybkością kiedy knight traci 1 bp mf a sorc 6 bp

Chodźby nawet się to równoważyło to pamiętaj że knight musi kupić jeszcze eq ;p mi to nie przeszkadza ale niektórym może....

P0nury
28-05-2007, 15:10
A knightem na manafluidy/uhy -.- Nie porównój eq do run i manasow bo run potrzebuje kazda profesja a sorcowi wystarczy denny eq

A zauważyłeś różnicę między ilością "spalanych" mf'ów przez sorca i knighta? Podpowiem - jak zejdzie mi 1bp/h mf'ów knightem, to jest prawie cud. Jak grałem drutem, to na godzine schodziło mi spokojnie 5-6bp.

P0nury
28-05-2007, 15:30
Ciekawe, że ten wolny exp tak w gruncie rzeczy mało komu przeszkadza. ZTCW, to właściwie wszystkie topiki nt. wyższości sorca nad knightem zakładają sorce i to głównie sorce narzekają tam na to, że... knight jest chujowy.

@Edier

Również gram knightem, obecnie trenuje. Mimo wszystko trening mi się podoba, tak samo, jak i sama gra knightem, mimo tego, że jest taki kijowy, tak wolno expi etc. Ludzie narzekają na trening, nie wiedząc, że przecież nie trzeba jak ostatnio debil ślęczyć przy kompie, non-stop wlepiając gały w Tibię. Chyba tylko dlatego, że niewiele osób ma choć trochę oleju w głowie.

Fagaro
29-05-2007, 09:09
trzeba non-stop wydawać kasę na coraz lepsze eq..

Mam sca, mpa, dh, gl, mms, soft, steel, haste boots, i 1 mln kasy. CO teraz powinienem sobie kupic??:baby:

jego expowiska sa zwykle nudne i bardzo przeludnione
Nie bardziej przeludnione niz hydry, powiedzialbym nawet ze spaw DL latwiej dostac niz spaw hydr, pozatym ja nie musze zebrac o blokera czy sioera zeby tam oplacalnie polowac.

najwiecej traci po smierci.
Niestety prawda :/

innym profesjom wciaz latwiej jest expic niz knightowi.
Tez prawda :(

W pvp profesja SĄ wyrownane

Nie sa, bo gildia skupiajaca pewna ilosc h levelowych magow jest w stanie pokonac kazda mase knightow.

Maryan
29-05-2007, 17:30
Knight ma tą przewagę, że mogę sobie spokojnie pograć 15 minut i nie muszę wracać do dp. Wyloguję się na expowisku i już. Inne profesje muszą biegać do dp po runy/bolty/MF a ja sobie biorę 20 BP UHów, 5 BP hmm, 1 BP parceli i w dp mnie nie ma przez tydzień :)

Fagaro
29-05-2007, 18:13
Naucz sie czytac ze zrozumieniem ja pisalem o poczatku gry
umiem czytac ze zrozumieniem, to ze ty nie potrafisz pisac zeby inni zrozumieli to nie moja wina. pozatym, chyba za poczatek gry nie uwazasz 80 levelu kiedy wiekszosc knightow dopiero zaczyna myslec o kupnie mpa.
[
Jak jest taki kozak to zacznij knightem od nowa na innym swiecie. Myslisz ze tak latwo bedzie?
Bedzie latwiej niz 2 lata temu kiedy ja zaczynalem

QUOTE=GooberStraw;1456006]
Sorc ma o wiele latwiej bo musi kupic tylko kilka podstawowych czarow leczniczych a reszte zalatwia z rozdzki ktore sa smiesznie tanie.[/QUOTE]
Podstawowe czary dla maga na 35 levelu kosztuja 15k, dla pacc duzo wiecej. Knight za tyle samo kupi w miare eq jak na ten level.

No i do tego zadaje wieksze obrazenia i ma do wyboru wiecej expowisk.
OFC, low levele na facc naprawde maja od groma miejscowek..... Akurat low levelowi knighci maja wiecej miejsc do expienia niz madzy. Chociazby katedra.

Ty majac 133 to sie nie dziwie ze nie masz problemow z kasą ale sorc na twoim lvlu takze nie ma problemow z kasą.
To nie 133 ek nie ma problemow z kasa tylko gracz ktory nim gra. Znam paru 150+ ek ktorzy sa bez grosza przy duszy bo jesli cos zarobia to odrazu w pg wala. Tak samo madzy.

Na twoim lvlu tak ale wyobraź sobie poczatek gry knightem (zwlaszcza bez pacc) to gdzie pojdziesz???
tam gdzie chodzilem 2 lata temu.

Sorcem praktycznie od razu mozna na soldy o ile nie sa zajete. Z paccem sorc/drut moze sobie od razu pojsc na tomby i zrobic tam prawie z marszu 100 lvl. Knightem gdzie pojdziesz???
Pojde na roty, potem zolwie, i od 60 levelu bede sluchal jak mi 130+ ed liza dupe zebym hydry bloknal.

=Pekin=
29-05-2007, 18:22
Pojde na roty, potem zolwie, i od 60 levelu bede sluchal jak mi 130+ ed liza dupe zebym hydry bloknal.

LOL+

Tylko ty myslisz ze oni Ci liza dupe, tak naprawde wykorzystuja twoja gowniana profesje zeby expic sobie po 150k/h+++ a ty cieszysz sie ze jestes w obecnosci wyskiego lvla, potem powiedza Ci hunted i tyle Cie bylo ;s

ripper
29-05-2007, 18:30
Ach, to nie blokuje się dla pieniędzy i/lub zabawy? = )

Vil
29-05-2007, 18:53
Tylko ty myslisz ze oni Ci liza dupe, tak naprawde wykorzystuja twoja gowniana profesje zeby expic sobie po 150k/h+++ a ty cieszysz sie ze jestes w obecnosci wyskiego lvla

dosc odwazne jak na kogos znacznie mniej zakorzenionego w tibijskiej rzeczywistosci niz ten na ktorego najezdzasz ;p

Fagaro
29-05-2007, 19:17
Tylko ty myslisz ze oni Ci liza dupe, tak naprawde wykorzystuja twoja gowniana profesje zeby expic sobie po 150k/h+++ a ty cieszysz sie ze jestes w obecnosci wyskiego lvla, potem powiedza Ci hunted i tyle Cie bylo ;s

No tak, jak blokuje dla 100-150 levelowych magow, to ja nedzny 133 ek az sikam po gaciach ze moge obcowac z haj levelem.

Pozatym, blokuje tylko na zasadzie ze kupuje wszystkie mf i zatrzymuje caly loot. Ostatnio z 60 bp mf+4h softow wynioslem 250k kasy w 4h. a druid wyszedl lzejszy o 3 bp gfb(ktorych nie chcial zebym oddawal) i bogatszy o exp. Fakty sa takie ze druida tak zalezy na blokerach ze nie dosc iz zgadzaja sie na moje warunki, to czesto nosza wlasne runa, softy, mf zebym poblokowal ta godzinke dluzej (lub zebym wogole sie zgodzil blokowac) i pomimo iz wplacam 70% w koszty polowania to dostaje 100% loota. Wiec nie wiem kto tu kogo wykorzystuje. I 150k/h jest malo realne. na behe 137 ed ze mna robil 140k a na hydrach 120k, moze mag z mort hurem przekracza 150k/h ale ciezko polowac w takim tempie ze wzgledu na ograniczenia spawnu hydr.

lisek93
29-05-2007, 20:11
fakt...knight nie ma za ,,rozwoego,, zycia w Tibii ;) ...

ale zadajcie sobie pytanie : Dlaczego , skoro tak sie bulwersujecie / piszecie( a przynajmniej niekotrzy ;) ), ze knight jest slaby, to dlaczego nadal nim gracie? ;) ... <pytanie warte zastanowienia co ? ;) >

Ja gralam kazda profesja... teraz gram paladynem ... od knighta odciagnelo mnie glownie to zmulaste trenowanie calymi godzinami, a co za tym stoi - nie ma dobrych skilli --- nie ma dobrego knighta...

Pozdrawiam

Lisek

Crystal
29-05-2007, 20:38
Mozecie sie obrazić, ale powiem wam, ze macie strasznie ograniczone podejście do sprawy :D Wszyscy oceniacie profesje pod kątem "siedzenia i na*******ania kto bedzie lepszy/mocniejszy/bogatszy", ludzie a gdzie przygoda? gdzie klimat gry? Ja gram knightem i mnie to nie nudzi... Nie uważam sie za gorszego. Skoro tak jedziecie po knighcie to podam wam pare przykładów, że wcale nie jest zły:

1. Mówicie, że expienie jest nudne? Jeżeli wy po każdym zerku/dragu/guardzie patrzycie na swój exp jak rośnie i sprawdzacie na tibia.com czy juz jesteście w top to jest nudne -.- Ja expiac na dragach traktuje to jako hunta, nie myśle sobie o ja pierdole nastepne 700 expu ale jestem gość, ale bede miał staty na erigu! Ja sobie myśle "bedzie shield czy nie?", "fuck nie ma ale ubije nastepnego i napewno bedzie" - i tak zlatuje 2-3h, kasa leci, exp leci, shieldy i woi czasem też :D

2. Mówicie, że sorc bierze hydry itp solo... A jakbys brał je solo knightem z taką samą łatwoscią to nie czuł bys sie jak na ots? Załoze sie ze po kilku dniach i uzbieranym bp medusa shieldów by ci sie juz znudziło.

3. Co do potworów: a kto powiedział ze knight nie może sobie huntować necro lub hero? Ja na necro siedzialem od 80 levelu i szedł mi średnio 1 uh na 1 necro, to jest 175 gp czyli tyle co 3 manasy dające mniej wiecej tyle many ile ms/ed zużywa na visa + leczenie zabijając takiego necro... Teraz odpowiedz sobie na pytanie czy knightem tam waste? Jeśli nawet to niewiele wieksze niz u ms/ed a komfort o wiele wiekszy bo ani nie musisz sie ustawiać, ani w niego celować, ani pilnować zeby ci nie uleciało to nedzne 400 hp, ani pić manasów non stop.
Na hero knightem możesz siedzieć elegancko z dsami około 120 levelu (nie pamietam dokladnie na którym levelu jest wystarczająco dużo many) z taką róznicą ze na kicku nie padniesz (chyba ze czekasz do red zeby sie uhnąc) czego nie powiem o 60 msie który sie jara, ze szybciej na hero siedzi od knighta :S

4. Pvp - 100 ek bijący swordem (skill około 90) może połozyć 50 msa na combo, wiem z własnego doświadczenia....Btw. jak juz ktoś pisał rola knighta nie polega na zadawaniu super mocnych ciosów bo od tego jest sorc, ty byś chciał knightem bić po 100000, expic 100000k/h itp., a gdzie jakis klimat? gdzie wspólpraca? gdzie umiejetność planowania trapów itp?

Generalnie przez ostatni rok zauważyłem, że ms i ed to w wiekszości dzieci, które nie potrafią szybko i logicznie myśleć, planować, współpracowac, rozmawiac po angielsku z obcokrajowcami (po polsku z polakami też nie :S ) i tylko psują frajde z gry innym tym, że w biją w 3 miesiace 150 msa i kozaczą...Pomimo, że knight z takim samym lub wyższym levelem i skillami jak ja może mi solo niewiele zrobić to mam do niego wiekszy respekt niż do 150 msa bo wiem ile pracy włożył w tą postać i wiem, że zna sie na tym co robi (nie mówie tutaj o pajacach expiących na botach na botlandzie czyt. liberty bay i nie umiejących niczego zrobić).
Prawda taka, że dobry gracz bedzie dobrze grał każdą postacią a pajac który tylko liczy na to byle szybciej, byle silniej, byle kasa, byle ranking, a nie frajda z gry, to bedzie wiecznie na coś narzekał bo zawsze mu bedzie mało...

Natorin
31-05-2007, 13:32
Widzę, że część was nie wie, że każda profesja jest najlepsza.

Sorc naprawde super profesja od 20 lvla jak ma pacca będzie sie super gralo.
20 do 20 rooty i odkładanie na promo. 33+np tar tomb-3 necro expi sie super

Druid jeszcze przyjemniej <ulecza sobie dsy ;)>

Pall cale życie spier**la <bez obrazy moim zdaniem jest najsłabszy w pvp> tani do utrzymania bohy i po sprawie.

No i KNIGHT
Jak bym miał wybrać jeszcze raz profesje wybrał bym knighta.
Fakt najważniejszy jest skil.

1. Czyż nie jest pieknie expic na drag landzie?
<czy jest ktoś kto nielubi xspic na zielonych?>
można już od 60 lvla 85skil+s-ring89 skila Avenger/Arcane Staff/SCA male waste

2.Tomby na każdej Dobry knight wyjdzie bez waste

3.Żółwie ja wyciągam tam z gsem 55k-70k/h nie wiem czy to jest mało... mam 64 lvl.

4. Orc forrtres 80lvl+ i można zapomnieć gdzie jest wyjscie :)

i można wiele wymieniać jeszcze tak samo dla innych profesji. Każda profesja jest w pewnym stopniu wyjątkowa. nie zapominajcie o tym

Każdy chwali to co ma ;) a sorcem można szybciej expić i się namnożyło sorcow wielki damage i czesto 13-latek grający tą postacią
ma 0 pvp<bo ,, zostało zabite''> battle.

Andrealfus
31-05-2007, 13:55
Widzę, że część was nie wie, że każda profesja jest najlepsza.

Sorc naprawde super profesja od 20 lvla jak ma pacca będzie sie super gralo.
20 do 20 rooty i odkładanie na promo. 33+np tar tomb-3 necro expi sie super

Druid jeszcze przyjemniej <ulecza sobie dsy ;)>

Pall cale życie spier**la <bez obrazy moim zdaniem jest najsłabszy w pvp> tani do utrzymania bohy i po sprawie.

No i KNIGHT
Jak bym miał wybrać jeszcze raz profesje wybrał bym knighta.
Fakt najważniejszy jest skil.

1. Czyż nie jest pieknie expic na drag landzie?
<czy jest ktoś kto nielubi xspic na zielonych?>
można już od 60 lvla 85skil+s-ring89 skila Avenger/Arcane Staff/SCA male waste

2.Tomby na każdej Dobry knight wyjdzie bez waste

3.Żółwie ja wyciągam tam z gsem 55k-70k/h nie wiem czy to jest mało... mam 64 lvl.

4. Orc forrtres 80lvl+ i można zapomnieć gdzie jest wyjscie :)

i można wiele wymieniać jeszcze tak samo dla innych profesji. Każda profesja jest w pewnym stopniu wyjątkowa. nie zapominajcie o tym

Każdy chwali to co ma ;) a sorcem można szybciej expić i się namnożyło sorcow wielki damage i czesto 13-latek grający tą postacią
ma 0 pvp<bo ,, zostało zabite''> battle.

Z tym d-landem troche przesadziles hehe ale Zolwie i tomby jak najbardziej, ja uciagam ok. 70 -80k expa/h na zolwiach i mam 74 .lvl ale bez pacc juz hehe :)
a to ze kogos teraz sie zabija to 0 frajdy , kiedys jak sie pkowalo to trzea bylo miec umiejetnosci a terraz bezmyslne klikanie.
No i oczywiscie potwierdzam ze kazda profesja jest dobra :)

Vrith
31-05-2007, 16:09
@up 70k/h na zolwiach huehuehu <rotfl>
najtem na ~100 lvl na zolwiach sie ma 48k/h , of 50k/h , lizardy 45k/h ,malpki 40k/h , cyclo 45k/h

Wiec nie pierdolcie glupot . Jednak wszyscy co uwazaja ze mag jest najlepszy patrza tylko na szybkosc expienia.Co z tego ze 100 sorc robi 100k/h a najt 50k/h , knightem expie sobie "na lezaco" ,biegam klikam otwieram , gdy uzbieram troche kasy na zolwiach , idizemy na smoczki.Sorcem trzeba ciagle uwazac , ciagle pilnowac hp ,ciagle ciskac hotkeye.

Kazdy ma swoje zdanie i moje zdanie jest takie ,ze wole expic wolniej ale wygodniej i przyjemniej.Dlatego wole Knighcika . :):baby:

=Pekin=
31-05-2007, 16:23
HAHAHAHAHAHAHHAH
Ktos tam wyzej napisal ze na zolwiach wyciaga ... 80k/h HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH 74 lvlem HAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHA
czlowieku takiego expa to ty knightem nie zobaczysz jeszcze dlugo (chyba ze wybijanie tomby z gfb na pale z wastem :P)

Fagaro
31-05-2007, 16:35
80k expa na zowiach O.o A facc jestes dlatego zeby nikt nie poprosil Ciebie o nagranie filmu? ;(
Kiedy niedawno niemieckie servery lzrywaly polaczenia, przeszedlem sie na zolwie. Udalo mi sie zrobic 60k/h Pewnie jakbym znal najlepsza trase to bym sie zblizyl do 70k/h ale jechalem 129 knightem z sca+92 axe oraz bohy a nie 74 levelem z dragon lanca.

pogromca_nubuw
31-05-2007, 18:39
Brat dostał się do mojego komputera i konta na forum. Proszę o usunięcie posta.

AxelNG
01-06-2007, 15:24
Wedlug mnie Knight jest slaby tylko na poczatku. Jesli sie mu potrenuje skille to naprawde moze zdzialac cuda :cup:

Xzonixek
02-06-2007, 19:30
najtem na ~100 lvl na zolwiach sie ma 48k/h

2x

of 50k/h

5x

lizardy 45k/h

10x

malpki 40k/h

15x-.-

cyclo 45k/h

To trzeba byc idiotą....

Chciałeś zakozaczyć, a sam się wdupiłeś :*

Ad. Zółw
55-65k NA PVP

Ad. Of
60-70k/h jak nie więcej, gdy masz wprawe

Ad 3,4
n/c,

Ad Cyclo...
No, no, no... 45k/h ryckiem na PVP (patrz twój profil), można stwierdzić iż albo Tengu robi za duże PA, ale jesteś spowolniony w rozwoju, skoro na Pandorii Ikebo czy Totosay przy mnie 80k/h robili...

GoGo letni update, zastanawiam się już nad profesją na jakiś pvp, ryc druid sorc paladin... interesujące.

Vrith
02-06-2007, 20:31
@up ty chyba kurwa ociapiales ,
na of 70k/h widzialem filmik jak Norf of kyra czy jakos tak 133 z sovem , po calym ofie z wiezyczka i wszystkich i mial 70 k/h , najtem na 100 lv ma sie 50k , nie dam wiecej

zolwie 70 k ma 150 ek na bocie na*******ajac , bo kurwa nie ma tyle respa zeby miec taki wynik na godzine -.-

cyclo haha 80k? chyba jak na*******al behemothy <rotfl>

sry za przeklenstwa , ponioslo mnie ;d

@down
no ten Pan nizej ma racje , nie to co ten plebs wyzej :D

Maryan
02-06-2007, 21:12
OF max 70k/h ale:
1. sam na OFie
2. GFB+hmm+mieczyk

Średnio 55-60k/h

Żółwie:
50k/h więcej rzadko kiedy mi się udaje, poza tym często jest dużo ludzi.

Lizardy:
różnie ale ok 40-45k/h, exp zdecydowanie spowalnia konieczność skórowania lizardów, poza tym daleko od miasta i parcela nie da się wysłać.

Małpy:

45k/h, problem z wysłaniem loota i duże koszty expa (GFB na s(h)itbangi)

Cyclo, Piraci,Tomby, Venore DL za mało godzin tam spędziłem aby jakoś uśrednić exp/h.

Postać w profilu.

Pozdrowienia

Cubone8
03-06-2007, 01:04
Według mnie to knight jest średnią profesją.Jak sie nie umiesz skillowac to sie nie odzywaj.Ja grałem knightem mialem skille 50/47 ale mnie zhakowali ;( czyż świat tibii nie jest okrutny??

Xzonixek
03-06-2007, 10:36
na of 70k/h widzialem filmik jak Norf of kyra czy jakos tak 133 z sovem , po calym ofie z wiezyczka i wszystkich i mial 70 k/h , najtem na 100 lv ma sie 50k , nie dam wiecej

Jak sie umie, to wychodzi 115+sca 65-68, nie wiem ale jakoś ja potrafiłem to zrobić na ikebie:)

zolwie 70 k ma 150 ek na bocie na*******ajac , bo kurwa nie ma tyle respa zeby miec taki wynik na godzine -.-

95 skill 120 lvl 68-72k/h licznik pokazywal:) Poza tym nie wiem, jak ktoś na pvp może ci wchodzić na respa... No może auruea, ale na Pandorii mi to się nie zdażało, odrazu biłem ludzi:)

cyclo haha 80k? chyba jak na*******al behemothy <rotfl>

Spróbuj, później gadaj.
3 Pendragon Ginewra 95
Gdy rok temu grała na maxa, jakoś robiła 75k/h przed hackiem na 96 lvlu, był z tego filmik...

@down
no ten Pan nizej ma racje , nie to co ten plebs wyzej :D
Nie wiem, czy ty się wyróżniasz z tego plebsu, skoro bluzgasz na prawo i na lewo... :* Następnym razem dobieraj słowa rozważniej...

Crystal
03-06-2007, 11:13
Co do OF to exp zależy od wielu czynników, ja grając na Arcanii miałem wielokrotnie sytuacje kiedy luruje sobie zerki w mur zeby bić po 1 a zza ekranu lecą bolty w potwora, który jest 2 kratki ode mnie i widać, ze biegnie w moją strone (co innego gdyby sobie latał w kółko nie atakując nikogo), mój best na pustym ofie (nie wiem czy pustym ale expiąc nie spotkałem nikogo) o godzinie 16 to 51k/h na 89 levelu...Nie wiem jak teraz by mi szło bo wole orci na edron - mam tam około 50k/h, zajmuje sobie wiec nie musze sie użerac z palkami i sorcami i jest spokój :)

Co do cyclopolis - ktoś tam napisał, że osiagnie 80k/h, nie udało mi sie to nigdy ale wydaje mi sie, że jest to możliwe bo ja w ciągu jednej rundki na sam dół (bez dla) wyciągam 25-30k, a zajmuje mi to jakieś 25 minut, problem w tym, że jak juz zejde na dół i wróce to nie chce mi sie drugi raz tam złazić i wychodze :D robie ze 3 takie podejscia dziennie i 100k siedzi :) Ale dla eksperymentu dzisiaj spróbuje zrobic kilka takich rundek w ciągu jednego wypadu i zobacze ile dam rade uciągnąć (nagram filmik i wrzuce wam)

Co do zółwi - botland, juz tam nie expie bo sie nie da, a 25k/h mnie nie zadowala, poza tym nie lubie tłumu i sytuacji kiedy ide śladem zabitych potworów, best score miałem 43k/h gdzieś na 90 levelu (nie wiem jak to sie stało, ze w ciągu godziny nikogo nie spotkałem :O)

Lizardy, małpy - nie cierpie tej dżungli, nie chodze tam, jedynie plecaki są fajne :baby:

Kto, gdzie i ile expu wyciągnie, zależy od serwera, od tego ile ludzi jest online itp, ale na arcanii moje expienie zamyka sie w takich granicach jak napisałem, nigdy w tych miejscach nie udało mi sie wyciągnać wiecej niz napisałem (ale za to czesto jeszcze mniej :D ).

Vrith
03-06-2007, 12:33
@Xzonixek
ja mowie o 100 ek~ ze skilami 80~ i bronia 2 reczna -.-

sry ze ten plebs i przeklenstwa , no "troszke" ponioslo mnie :D

Frapper
03-06-2007, 13:00
To ja 42 ED mam level w 1,5h z gfb i to bez waste..

ader
03-06-2007, 13:23
Przepraszam ale oni mieli lvl 20 + a jak a mi nie wierzysz to już twoja sprawa.

Lol ucieczka przed 20 levelami, nie ma co, nie lada osiągnięcie po prostu...
Ja na Titanii mam teraz wojnę przy której muszę często uciekać przed 3-4 osobami z 150+ levelem. Ostatnio bił mnie 120 ms, 182 ms, i 2 ek po 100+
Na ucieczkę z wejścia na PoI do PoH temple zużyłem 30 uhów. To i tak jest mało. Mogli mnie skosić na jedno dobre combo i nawet bym nie miał się jak uhnąć. W każdym razie do czego zmierzam - granie 20 levelkami to zupełnie inna gra niż granie 50+, a podejrzewam że 100+ to jest już zupełnie inna bajka. To jest tak, że do 20-30 levela wszystkie klasy są w miarę zbalansowane. Potem sorcek jest już w stanie solować dragony, pallek idzie na guardy, a knight? Knight może iść sobie na żółwie, o ile zrobił skille 70+ i ma dobre (albo bardzo dobre) eq.. inaczej to mu zostają może tomby ze szkieletami. I to nie jest śmieszne. Ta profesja zwyczajnie nie ma gdzie expić, a jak już wbije level to i tak jest w stanie go stracić w walce z dwukrotnie gorszym przeciwnikiem innej profesji.

Mam 62 EK i jedno powiem - zabicie choćby drugiego knighta na 40 levelu jeśli nie zrobił pz i nie jest w trapie jest zwyczajnie niemożliwe. Wiem co mówię.
Pomimo skilli 81/79 przegrywam duele z ludźmi którzy mają skille 60/60, 20 leveli mniej odemnie i 2 klasy gorsze eq. Dlaczego? Zwyczajnie skille nic nie dają. A skoro ani skille, ani level nic nie daje knightowi, to po co w ogóle taka profesja? Knight musi zostać polepszony w tym updacie, wkurza mnie tylko że nie ma absolutnie żadnych wiadomości co zamierzają zmienić.

Pozdrawiam wszystkich, Callastus z Titanii

Andrealfus
03-06-2007, 13:27
Lol ucieczka przed 20 levelami, nie ma co, nie lada osiągnięcie po prostu...
Ja na Titanii mam teraz wojnę przy której muszę często uciekać przed 3-4 osobami z 150+ levelem. Ostatnio bił mnie 120 ms, 182 ms, i 2 ek po 100+
Na ucieczkę z wejścia na PoI do PoH temple zużyłem 30 uhów. To i tak jest mało. Mogli mnie skosić na jedno dobre combo i nawet bym nie miał się jak uhnąć. W każdym razie do czego zmierzam - granie 20 levelkami to zupełnie inna gra niż granie 50+, a podejrzewam że 100+ to jest już zupełnie inna bajka. To jest tak, że do 20-30 levela wszystkie klasy są w miarę zbalansowane. Potem sorcek jest już w stanie solować dragony, pallek idzie na guardy, a knight? Knight może iść sobie na żółwie, o ile zrobił skille 70+ i ma dobre (albo bardzo dobre) eq.. inaczej to mu zostają może tomby ze szkieletami. I to nie jest śmieszne. Ta profesja zwyczajnie nie ma gdzie expić, a jak już wbije level to i tak jest w stanie go stracić w walce z dwukrotnie gorszym przeciwnikiem innej profesji.

Mam 62 EK i jedno powiem - zabicie choćby drugiego knighta na 40 levelu jeśli nie zrobił pz i nie jest w trapie jest zwyczajnie niemożliwe. Wiem co mówię.
Pomimo skilli 81/79 przegrywam duele z ludźmi którzy mają skille 60/60, 20 leveli mniej odemnie i 2 klasy gorsze eq. Dlaczego? Zwyczajnie skille nic nie dają. A skoro ani skille, ani level nic nie daje knightowi, to po co w ogóle taka profesja? Knight musi zostać polepszony w tym updacie, wkurza mnie tylko że nie ma absolutnie żadnych wiadomości co zamierzają zmienić.

Pozdrawiam wszystkich, Callastus z Titanii

te duele to ci chyba lekko przeadzone wyszly. ja mam 85/83 i spokojnie w duelu 50 knighta rozjezdzam.
Najbardziej to mi przezkadza to ze jak wejdzie juz mi blood hit to za pare pkt doslownie a czasem za 200+ zbyt rozrzucone to jest np. na skillach 85 moj minimalny hit w potwora danej klasy powinien wynosic np 90 a nie czasem 0 - 30

Niedozwolony
03-06-2007, 19:13
Ludzie!!Za 2-3 lata czyli jakies 6 updatow tibia bedzie za prosta!!Czemu??Teraz ulepszą kina(pewnie za mocno)i palka(pewnie za mocno) potem sorce bedą "upośledzeni"jak to ktoś powiedział i bedą ulepszać ciagle profy i bedzie za łatwo bo najtem bedziemy trafiac w demka +600 na 50 lvlu i skilach 70 palkiem tak samo jeszcze zrobia ze bedzie niekończące sie bolty a magowie bedą roz*******ac kazdym czarem po tyle samo i bedzie tylko inna formułka i rodzaj obrażeń

OTS??;pX(

Vil
03-06-2007, 21:37
juz jest za prosta, 12 letni dzieciak z kasa na pacca i IQ gasnicy spokojnie moze wbic dowolny level.

Vision'Master
03-06-2007, 22:49
lol zal gggggggg

Andrealfus
03-06-2007, 23:03
juz jest za prosta, 12 letni dzieciak z kasa na pacca i IQ gasnicy spokojnie moze wbic dowolny level.

Trafiłeś w 100% az sie usmialem :) ale niestety prawda boli :P

Candi
08-06-2007, 13:22
Tekst z hunted.pl :

Tajemnice Teasera są bardzo dobrze strzeżone, jednak udało nam się uchylić rąbka tajemnicy. W tym updacie, zostaną wprowadzone zupełnie nowe bronie, ma ich być ponad 50. Co najważniejsze, zmiany w grze mają zbalansować trudność grania profesjami. Jak dotąd magowie i druidzi, mieli od poprzedniego updatu najlepiej. Oczywiście podniesie się teraz bunt, ale moc czarów zwłaszcza magów znacznie osłabnie. Dotyczy to przede wszystkim poziomów ponad 70. Obrażenia, które będą zadawane, nie będą już takie same, nie będą w takim stopniu zależeć od levelu.

Najważniejsze będą jednak zmiany dla knightów i palladynów. Ci drudzy dostaną nowe czary, natomiast rycerze będą zadawali obrażenia w zależności od levelu broni i umiejętności władania nią. Level broni, to po prostu minimalny poziom od jakiego będzie można w pełni wykorzystać jej możliwości.

I teraz powinniście przestać narzekać ;)

=Pekin=
08-06-2007, 14:43
Tekst z hunted.pl :

Tajemnice Teasera są bardzo dobrze strzeżone, jednak udało nam się uchylić rąbka tajemnicy. W tym updacie, zostaną wprowadzone zupełnie nowe bronie, ma ich być ponad 50. Co najważniejsze, zmiany w grze mają zbalansować trudność grania profesjami. Jak dotąd magowie i druidzi, mieli od poprzedniego updatu najlepiej. Oczywiście podniesie się teraz bunt, ale moc czarów zwłaszcza magów znacznie osłabnie. Dotyczy to przede wszystkim poziomów ponad 70. Obrażenia, które będą zadawane, nie będą już takie same, nie będą w takim stopniu zależeć od levelu.

Najważniejsze będą jednak zmiany dla knightów i palladynów. Ci drudzy dostaną nowe czary, natomiast rycerze będą zadawali obrażenia w zależności od levelu broni i umiejętności władania nią. Level broni, to po prostu minimalny poziom od jakiego będzie można w pełni wykorzystać jej możliwości.

I teraz powinniście przestać narzekać ;)

Tak tak znajac cipsoft wprowadzi jeszcze sprzedawanie golden armor u dzinow .... Czyli sorc profka ktora expi na warlokach (250k~/h lol) nie dosc ze teraz ma kase na plusik z wrl to jak g arm dajmy u dzinka za 30k bedzie to juz bedzie masakra z innymi profkami ..

szmytek
08-06-2007, 15:15
ten update zjebie cala tibie... i tyle wam powiem n/c

Natorin
08-06-2007, 18:18
nie sądzę ze zjebie tibie. jedyne co zjebali to bot i czary od lvla w sumie jeszcze troszkę by sie znalazło ale świat idzie do przodu. A tak na serio chcecie powrotu starej tibi czy co...? Niektóre osoby chyba zapomniały ze kiedyś nie wszystko było doskonale, fakt farmy uhmarkerow były świetne <100k dziennie ;d>

A tak na serio gram knightem i nie moge się doczekać update ;)

Drakonir
11-06-2007, 18:17
LoL kolejny temat na temat najta a może mi powiesz kto np zabił taifun devilry?Zwidek Elite Knight kto ci blokuje dragi na każdym huncie?Knight,kto blocka orsha i innych bossów KNIGHT Knight z dobrymi skillami eq i lvlem staje się potężną postacią ja sam nie przepadam za graniem najtem ale niewiem czy wy ludzie potraficie go tylko upośledzać?

Od kiedy zwidek to EK?:baby:

Liper
11-06-2007, 18:48

Może nie całkiem ale jest w tym troche racji.Najlepsza była tibia z czasów 7.6 ;)

Boczq
11-06-2007, 22:05
Knighty ROX! Teraz po update Knight/Plaek najlepsi! Choć niezabardzo mi sie podoba te update:/

Tomciu
11-06-2007, 22:17

dzieciuszek zrobił sorca bo łatwo a teraz kiedy u zabierają to płacze :(( płaczmy razem z nim :(

szmytek
11-06-2007, 22:40
dzieciuszek zrobił sorca bo łatwo a teraz kiedy u zabierają to płacze :(( płaczmy razem z nim :(

tak zrobilem sorca.. nie jestem dzieciakiem.. i wg mnie pogarsza tym jeszcze bardziej tibie ale zobaczymy w praktyce.. moze nie bedzie tak zle;p to byla pierwsza reakcja po przeczytaniu newsa.. poczekamy do uptadu zobaczymy

Salarigoth
11-06-2007, 23:22
Te Visy to nie bedzie taka maxymalna zmiana jak przypuszczam... wiec nie panikujcie ja sie zastanawiam nad zrobieniem ED na new serwie i was tez goroco zachecam ze tera ulepsza knighta/palla to sie wcale nie zmieni ze ms/ed beda najlepsi...

Piotrek Marycha
13-06-2007, 21:48

Omg czy ty nie przesadzasz za bardzo? w czym sie tibia 7.9 tak bardzo rozni pod wzgeldem wymagan intelektualnych od tibii 7.5 ? (na tej zaczynalem grac)
A inne gry to co? moze bardziej wymagajace? w WoWie tylko zaznaczasz atakt i puszczasz spelle jak ci sie skonczy Cd, a jakos nikt nie narzeka

Cadonis
13-06-2007, 22:37
Omg czy ty nie przesadzasz za bardzo? w czym sie tibia 7.9 tak bardzo rozni pod wzgeldem wymagan intelektualnych od tibii 7.5 ? (na tej zaczynalem grac)

Ano w tym, że za czasów 7.5 (i wcześniej) trzeba było myśleć, jak expić sorcem i gdzie, żeby się nie wypłukać z kasy. W przeciwnym wypadku klepało się roty do 3498320942834 lvla. Jak ktoś był głupi, to sobie odpuszczał sorca (bo "ciągle tylko roooooty":)) i było good :) A teraz sorc sobie idzie gdziekolwiek bo wszystko mu się zwraca, expi szybko i bez wysiłku, nawet z run nie trzeba umieć strzelać bo na wszystko są hotkeye... ehh

A inne gry to co? moze bardziej wymagajace? w WoWie tylko zaznaczasz atakt i puszczasz spelle jak ci sie skonczy Cd, a jakos nikt nie narzeka

W WoWie bez logicznego myślenia i znajomości chociaż podstaw angielskiego nie zrobisz prawie żadnego questa. Jasne, że można grindować, ale prędzej cię szlag trafi niż zrobisz na expieniu 60 czy tam 70 lvl.

Vil
13-06-2007, 23:14

nie wypowiadaj sie o rzeczach o ktorych nie masz zielonego pojecia.

szmytek
14-06-2007, 00:41
nie wypowiadaj sie o rzeczach o ktorych nie masz zielonego pojecia.

z tego wynika ze ty masz??

Piotrek Marycha
14-06-2007, 15:47
Ano w tym, że za czasów 7.5 (i wcześniej) trzeba było myśleć, jak expić sorcem i gdzie, żeby się nie wypłukać z kasy. W przeciwnym wypadku klepało się roty do 3498320942834 lvla. Jak ktoś był głupi, to sobie odpuszczał sorca (bo "ciągle tylko roooooty":)) i było good :) A teraz sorc sobie idzie gdziekolwiek bo wszystko mu się zwraca, expi szybko i bez wysiłku, nawet z run nie trzeba umieć strzelać bo na wszystko są hotkeye... ehh

W WoWie bez logicznego myślenia i znajomości chociaż podstaw angielskiego nie zrobisz prawie żadnego questa. Jasne, że można grindować, ale prędzej cię szlag trafi niż zrobisz na expieniu 60 czy tam 70 lvl.
1: z tego tylko wynika ze gra sorcem byla trudniejsza bo wolniej expil i mial problemy z kasa, a nie bardziej wymagająca intelekutalnie
2: ze znajomoscia angielskiego w wowie jest jak w tibii - jak sam nie wiesz to sie kogos pytasz i ci powie

@Vil, o to jezeli ty masz takie imba pojecie to powiedz w czym sie myle?

Vil
14-06-2007, 16:35
@Vil, o to jezeli ty masz takie imba pojecie to powiedz w czym sie myle?

Sposob w jaki to napisales pozwala przypuszczac, ze nie widziales niczego wiecej poza wolfami w Northshire. I uwierz mi, ta gra, jesli chce sie wyjsc poza bezmozgie bicie potworkow ( co da sie robic w kazdej grze, podobnie jak mozna NFS uproscic do naciskania 2 przyciskow a Quake do uzywania LPM w odpowiednim momencie ) to naprawde wymagana jest spora ilosc logicznego myslenia, praktyki i sprytu. A juz najbardziej widoczna roznica miedzy poczciwa Tibia a WoWem wynika z tego, ze w gierce Blizza jest ograniczenie levelowe, przez co nei da sie tak po prostu przeexpic przeciwnika o 40 leveli i zabic pasywna sila magii. Trzeba sie naprawde namyslec nad mozliwie najlepszym wykorzystaniem tego co sie ma pod reka.

http://video.google.com/videoplay?docid=7410095177695043805&q=roguecraft

^ na samym poczatku ( ~5 min )filmiku masz akcje w ktorej skillowy gracz bez ekwipunku kladzie calkiem niezle ubranych ludzi na tym samym levelu, ze znacznie wieksza iloscia hp, uzywajac umiejetnosci o cooldownach na poziomie 2-10 minut.

Moglbym rownie dobrze zarzucic filmem jakiegos raidguildu z porzadnego encountera, ale przy tym ile sie dzieje na ekranie ktos kto nie ma pojecia o grze nie zauwazy czym rozni sie 40man raid od bicia Orshabala metoda uh/ sd na przemian. A uwierz mi, rozni sie bardzo.

ze znajomoscia angielskiego w wowie jest jak w tibii - jak sam nie wiesz to sie kogos pytasz i ci powie

Nie.

Biorac pod uwage, ze srednia wieku w WoWie jest przecietnie 1.5-2x wieksza, do tego Polaczki i Brazole nie stanowia wiekszosci graczy ( sa dosc widocznie, oczywiscie w zaleznosci od serwerow, przytloczeni Szwedami, Amerykanami, Kanadyjczykami, Angolami, nawet Australiczykami ), statystyczny Tibiol ktory po ichniemu potrafi tylko 'sell', 'buy', 'upade' ( UPDATE KURWA ) i 'no kill' predzej zostanie wysmiany przez spolecznosc serwera niz uzyska pomoc, bo niby jak mu jej udzielic ? Morse'em ?

World_of_naabz
14-06-2007, 18:29
I właśnie dla tego WoW jest nudny - sam grałem i wiem. A w tibi? Przyjde na 3h/dzień powciskam 4 hot'y i happy ;)

Fagaro
15-06-2007, 10:13
Pies drapał to ze duzo tibianczykow nie zna angielskiego ale jak 170 level mowi mi ze na hydre idzie mu 10 "szczałow z explo" a 150 ek pyta sie skad wziasc "japko" bo jego kolega idzie na desert questa to zal d sciska. Znajac polski system edukacji mozna smialo postawic teze ze sa to ludzie przed ukonczeniem gimnazjum (i osoagneli w tibi xxx level) Poniewaz nei maja zielonego pojecia o jezyku angieskim i rabia dramatyczne bledy w jezyku polskim. W wowa nie gralem, z prostego powodu-jest duzo drozszy niz tibia. Z tego samoego powodu bandy gówniarzy z kafejek internetowych czy dzieic neostrady tez nie graja w wowa, wiec mniej jest planktonu.

Grelix
15-06-2007, 13:14
a może mi powiesz kto np zabił taifun devilry?Zwidek Elite Knight

Name: Zwidek
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 175

Sorry ale Zwidek to MS a nie EK

A co do tematu lubie knighta poniewaz jest potrzebny na kazdym porzadnym huncie i moze czasem niezle looty zebrac ;)

Piotrek Marycha
15-06-2007, 17:15
Vil, ale nawet na tym filmie mowia ze 9 latek mógł (przed balansem) zabic kogo chcial uzywajac 2 przyciskow... :|

Vil
15-06-2007, 19:25
czepiasz sie zupelnie czego innego niz to o czym dyskutujemy. Ja caly czas mowie o nieporownywalnej roznicy w zlozonosci gry, w tym, ze masz do wyboru znacznie wiecej mozliwosci, ze istnieje cos takiego jak casting time ( i w pewnych sytuacjach mozesz swojego najsilniejszego czaru nie moc rzucic przez cala, nawet kilkuminutowa walke ), ze sa cooldowny ( a czasem walczy sie 1v4 i nie mozna miedzy walkami czekac 10 min zeby zeszly ), ze sa zdolnosci specjalne, szybkie buffy, aggro system i trzeba sie namyslec czego, jak i kiedy uzywac. Pewnie tego nie wiesz, ale podczas bicia najsilniejszych bossow rzadko kiedy uzywa sie najlepszych skillow, bo w momencie gdy maintank zerwie aggro boss leci jak burza przez cala druzyne zostawiajac trupy. W Tibii otwierasz bp z sdkami i je*iesz w bossa na battleliscie, martwiac sie tylko o to zeby ci ktos loota nie sprzatnal.

A przebuffowania pewnych klas nigdy sie nie uniknie, dopoki metagame sie nie ustabilizuje i producent gry nie zobaczy w ktorym miejscu tkwi imbalans.

Proponuje wrocic do tematu.

=Pekin=
15-06-2007, 21:23
czepiasz sie zupelnie czego innego niz to o czym dyskutujemy. Ja caly czas mowie o nieporownywalnej roznicy w zlozonosci gry, w tym, ze masz do wyboru znacznie wiecej mozliwosci, ze istnieje cos takiego jak casting time ( i w pewnych sytuacjach mozesz swojego najsilniejszego czaru nie moc rzucic przez cala, nawet kilkuminutowa walke ), ze sa cooldowny ( a czasem walczy sie 1v4 i nie mozna miedzy walkami czekac 10 min zeby zeszly ), ze sa zdolnosci specjalne, szybkie buffy, aggro system i trzeba sie namyslec czego, jak i kiedy uzywac. Pewnie tego nie wiesz, ale podczas bicia najsilniejszych bossow rzadko kiedy uzywa sie najlepszych skillow, bo w momencie gdy maintank zerwie aggro boss leci jak burza przez cala druzyne zostawiajac trupy. W Tibii otwierasz bp z sdkami i je*iesz w bossa na battleliscie, martwiac sie tylko o to zeby ci ktos loota nie sprzatnal.

A przebuffowania pewnych klas nigdy sie nie uniknie, dopoki metagame sie nie ustabilizuje i producent gry nie zobaczy w ktorym miejscu tkwi imbalans.

Proponuje wrocic do tematu.

Dokladnie to

Dzisaj ogladam filmy z updatu... Patrze film jak palek rozwala arene
Czekalem od poczatku na te areny bo nasz koffany cipsoft zucil haslo "NOWE WYZWANIA" (hahahahah) myslalem ze to bedzie fajne... Wiec otwieram filmik i widze palek 120 lvl juz sie denerwuje ze palek 120 zrobil te NOWE WYZWANIE, ale jak Kurwa mac widzialem jak to wyglada to zal ....
Kazda nowa komnate robil tak >wchodzil>zaznaczal potworka do ataku z tych jebanych gwiazdek(hity praktycznie kazde za 600)>i naciska hotkey z uhem

Takim oto mistrzowskim pvp zrobil NOWE WYZWANIE

Salarigoth
15-06-2007, 23:25
Wiecie co mnie najbardziej boli ... ze teraz 250 + ek jest nie do ujebania zobaczcie taifun cisnol kule po 650 w ludzi a tera po 500 z ue .

Vil
16-06-2007, 02:05
postawmy internetowa swieczke Taifunowi.

.

wrogonastawiony
16-06-2007, 08:40
Wiecie co mnie najbardziej boli ... ze teraz 250 + ek jest nie do ujebania zobaczcie taifun cisnol kule po 650 w ludzi a tera po 500 z ue .

O niego sie nie boj, poradzi sobie. To dobry gracz - to sie chyba najbardziej liczy ;]

Piotrek Marycha
16-06-2007, 21:31
@vil, ok masz w zasadzie racje, ale Tibia a WoW łączy jedynie wspólny gatunek wiec ciezko porównywac...

@Salagiroth: w co drugim temacie trabią ze oni eksperymentują z sila Sorco/knightow/palkow...

Rotherdamie
19-09-2007, 03:59
Knight...Kiedyś uważano go za najlepszego ,lecz dizisiaj to przeszłość...Niektórzy ludzie uchwalają go ponad niebiosa a inni pogarszaja...Na Przykład:
1.
30 knight ze skillami 65/65 z Gs/dl/wh lub bs itd. nie pokona np. 26 levela sorka .Wiem ze to może się wydawać śmieszne ale widziałem to na własne oczy.Sorcerer Przywołał 2 FD i zjechali go na combo sork dobil z Great Energy Beam a knight padl.Możecie nie wierzyc i wymyślać sobie ze np. ten koleś nie umiał grać ale ja wiem swoje bo go znam.NEXT:
2.
Druid 24 może zjechać np.28 knight z w/w skillami, eq itd.bo druid może uhać się i GFB a knightowi pozostają tylko uhy których nieraz brakuje i "klasyczna"exura (druid vita) NEXT:
3.
30 knight z w/w eq itd:baby: . nie ma szans z 26 palkiem (skill65),dlatego że Pal ma exurke vita hmm itd. bolty szybko przebijaja tarcze i zbroje a knight nie dogoni go zacznijmy bs i np. vamp shield przebije sie łatwo a GS to bez tarczy to każdy blood hit ;( NEXT:

4:
Knight jest jedyna profesja która jest stworzona do ciągłego monotonnego skillowania blokania i przyjmowania nawiekszych hitów z bliska bo jako jedyny atakuje wręczX( . Mana ładuje się jak (woda w kiblu) jakby chaciała a nie mogła :( Np.Wczoraj byłem na mintcie moim najtem i się przekonałem co to mino mag z bliskim spotkaniem (zaprosił mnie na kawe ale przekonał się że mam złe nawyki ) i musiałem uciekać z czerwonym hp. Tymczasem Srok z tym samym levelem i Yellow HP ROZJEBAł GO SOLO Z WAND OF PLAGUE i to właśnie dowodzi że knight to (pipa) słaba profesja . Pozatym jest zmuszony na ciągłe wyadawanie kasy na bp uh (które zakupuje hurtowo ) i coraz nowsze EQ ! (bo inne profesje mogą zaprzestać na wymienionym eq w poradnikach a potem tylko lootować) Podsumowanie : Knight jest nie najlepszą ( tylko nas w*****a) profesja,nie może robić run ,skillowanie długo pochłania czas a mana (nawet z pacem ładuje się jak dziecie w schronisku -.- ) . Jedyna zaletą jest to że nie musi traicić amunicji na exp i ma dużo hp (lecz to mu nic nie daje bo ją szybko traci a żeby się uzdrowić to potrzebuje manasy albo uhy bo to tak jak zakrecic rure do klopa a woda by nie leciała do spłuczki ! :evul: Knight to dupa ale i tak go lubie :] (bo śmierdzi B) ) Co wy o tym myślicie ?? Coment plax !! ;( :baby: ;( :baby: ;(

NIE POPIERAM
Na takim malym lvlku nie odkryjesz prawdziwej potegi knighta , która mozesz ocenic ogladajac EO w Demon Helmet Quest ,który WYKONAł SOLO na youtubie tez jest chyba.Albo Seromontisa ,który ma 300 lvl i jakos sobie radzi.
Mino mag cie zjechal bo Hp knighta na 30 lvlu jest niczym w porownaniu z Hp knighta na 50 lvlu.Za szybko poszles na mocnego potworka dla tej profki moj drogi i dlatego przypuszczam ze spotkania z Arcanista bys nie przezyl.Zreszta narzekasz na mane ktora wolno sie laduje za to masz najwiecej hp ,ktore szybko sie regeneruje.Zreszta knight ma najwiecej capa ze wszystkich profesji a cap jest po to zeby zbierac loota ,loot jest po to aby go sprzedac i miec kase,a kasa jest na MANASY Eq,runy a te sa z kolei niezbedne do efektywnego expienia knightem.Zreszta twoj kolega nie uzywa mozgu bo na fd ja nigdy nie padlem.Byl gosciu co na mie je przywolal to ja Utana vid i szybko volcanic rod (zasieg dobry)+3 explo+1 runa GFB i 5 strzalow HMM i gosciu lezal a fd mi nic nie zrobily a 3 bp uhow mu nie pomogly LOL. ha,ha,ha.Kazdy knight powinien miec przy sobie stealth ringa bo nigdy nie wiadomo kto i czym/z czym cie zatakuje.A zapomnialem dodac ja gralem druidem :p.Powiedz temu gostkowi co go znasz niech ma zawsze tego ringa i ze ja na jego miejscu atakowal bym najpierw summony z HMM(bo zaden z summonow odporny na energie nie jest) chociaz i bym jakos z dystansu walil,slabo ale z dystansu i podczas ataku sumownow gonil i walil z GFB jak bedzie daleko tamtego brodacza, ktory je przywolal i zabil go szybko z broni 2 recznej. Dlaczego 2? Bo tarcza atakow magicznych nie zlagodzi ,a 2-reczna bron ma przewaznie wiecej ataku i szybciej pozwoli wykonczyc takiego maga.Knight to dobra profejsa Buuble tez knightem gra i stala sie legenda tibijska jak pozniej EO i Seromontis no i Cachero (chyba taki nick mial)

Rotherdamie
19-09-2007, 04:00
Knight...Kiedyś uważano go za najlepszego ,lecz dizisiaj to przeszłość...Niektórzy ludzie uchwalają go ponad niebiosa a inni pogarszaja...Na Przykład:
1.
2.
3.

4:
Knight jest jedyna profesja która jest stworzona do ciągłego monotonnego skillowania blokania i przyjmowania nawiekszych hitów z bliska bo jako jedyny atakuje wręczX( . Mana ładuje się jak (woda w kiblu) jakby chaciała a nie mogła :( Np.Wczoraj byłem na mintcie moim najtem i się przekonałem co to mino mag z bliskim spotkaniem (zaprosił mnie na kawe ale przekonał się że mam złe nawyki ) i musiałem uciekać z czerwonym hp. Tymczasem Srok z tym samym levelem i Yellow HP ROZJEBAł GO SOLO Z WAND OF PLAGUE i to właśnie dowodzi że knight to (pipa) słaba profesja . Pozatym jest zmuszony na ciągłe wyadawanie kasy na bp uh (które zakupuje hurtowo ) i coraz nowsze EQ ! (bo inne profesje mogą zaprzestać na wymienionym eq w poradnikach a potem tylko lootować) Podsumowanie : Knight jest nie najlepszą ( tylko nas w*****a) profesja,nie może robić run ,skillowanie długo pochłania czas a mana (nawet z pacem ładuje się jak dziecie w schronisku -.- ) . Jedyna zaletą jest to że nie musi traicić amunicji na exp i ma dużo hp (lecz to mu nic nie daje bo ją szybko traci a żeby się uzdrowić to potrzebuje manasy albo uhy bo to tak jak zakrecic rure do klopa a woda by nie leciała do spłuczki ! :evul: Knight to dupa ale i tak go lubie :] (bo śmierdzi B) ) Co wy o tym myślicie ?? Coment plax !! ;( :baby: ;( :baby: ;(

NIE POPIERAM
Na takim malym lvlku nie odkryjesz prawdziwej potegi knighta , która mozesz docenic ogladajac EO w Demon Helmet Quest ,który WYKONAł SOLO na youtubie tez jest chyba.Albo Seromontisa ,który ma 300 lvl i jakos sobie radzi.
Mino mag cie zjechal bo Hp knighta na 30 lvlu jest niczym w porownaniu z Hp knighta na 50 lvlu.Za szybko poszles na mocnego potworka dla tej profki moj drogi i dlatego przypuszczam ze spotkania z Arcanista bys nie przezyl.Zreszta narzekasz na mane ktora wolno sie laduje za to masz najwiecej hp ,ktore szybko sie regeneruje.Zreszta knight ma najwiecej capa ze wszystkich profesji a cap jest po to zeby zbierac loota ,loot jest po to aby go sprzedac i miec kase,a kasa jest na MANASY Eq,runy a te sa z kolei niezbedne do efektywnego expienia knightem.Zreszta twoj kolega nie uzywa mozgu bo na fd ja nigdy nie padlem.Byl gosciu co na mie je przywolal to ja Utana vid i szybko volcanic rod (zasieg dobry)+3 explo+1 runa GFB i 5 strzalow HMM i gosciu lezal a fd mi nic nie zrobily a 3 bp uhow mu nie pomogly LOL. ha,ha,ha.Kazdy knight powinien miec przy sobie stealth ringa bo nigdy nie wiadomo kto i czym/z czym cie zatakuje.A zapomnialem dodac ja gralem druidem :p.Powiedz temu gostkowi co go znasz niech ma zawsze tego ringa i ze ja na jego miejscu atakowal bym najpierw summony z HMM(bo zaden z summonow odporny na energie nie jest) chociaz i bym jakos z dystansu walil,slabo ale z dystansu i podczas ataku sumownow gonil i walil z GFB jak bedzie daleko tamtego brodacza, ktory je przywolal i zabil go szybko z broni 2 recznej. Dlaczego 2? Bo tarcza atakow magicznych nie zlagodzi ,a 2-reczna bron ma przewaznie wiecej ataku i szybciej pozwoli wykonczyc takiego maga.Knight to dobra profejsa Buuble tez knightem gra i jest legenda tibijska jak pozniej EO i Seromontis no i Cachero (chyba taki nick mial).Ja bez knighta na powaznego hunta bym nie poszedl bo DSy nie wszystko moga zbloczyc ,a knight na dobrych skilach tak.A gdy lootuje o gdy noobek mi zabierze loota to zaluje ze nie mam takiego capa jak knight dzieki ktoremu moglbym wiecej gp i itemow podniesc. Wyglada na to ze w tibii profesje sie uzupelniaja nawzajem bo knight jest czolgiem który chroni team przed monsterkiem,Mag wali za caly team i dostarcza summownow,druid jest lekarzem i tez dostarcza summownow wspomagajacych w teamie, a pall? no wlasnie pall zwykle stanowi dystansowa pomoc w ataku jako shoter.Czyli widzimy ze jedna profesja na powaznym huncie bez innych sie nie obedzie.

Mornlox
19-09-2007, 08:35
Knight jest do d**y.Zginałęm z rąk 3 ghouli ! a sorc mógłby je zabić runami i rózgą !Nie grajcie knightem bo to najgorsza profesja a myślałem że fajna.

Knight jest do bani bo trzeba 1000 godzin skilowania i weapony wzięte z nieba

Drezynka
19-09-2007, 10:12
A widziales to pajacu jeden jak 26 knight walczyl z 96 ms ? Jak myslisz kto wygral?? Oczywiscie knight ;]

Eriziel
19-09-2007, 13:51
Sorc powininiem byc profesja, przed która czuje sie respekt, wkoncu mag posiada sily nadprzyrodzone, potrafi uzyc magii w walce, lecz ma mala ilosc hp - to wlasnie dlatego powinien miec duzy dmg! Pamietam jeszcze 2 lata temu, sorc byl praktycznie potrzebny na kazdym trudniejszym quescie, jego dmg wzbudzal zachwyt. Kilka postaci magicznych na trudnych questach, sialy pustke zabijajac jednego moba za drugim. Jedyny minus to hp, ale cos za cos, duzy dmg - malo hp. Teraz jest maly dmg - malo hp.

A knight jako rycerz posluguje sie mieczem/toporem i lekka magia, postac przydatna na kazdym huncie, wielogodzinne hunty na hydrach, maly dmg - duzo hp. Teraz jest duzy dmg - duzo hp.
Kazda profesja powinna miec swoj styl, ale go nie ma... Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Teraz najgorsza profesja to postac magiczna (sorc/druit).
Slaby dmg z magii, mala ilosc hp, mala ilosc rozdzek, cap..

@down
Tak wlasnie TAK: knight duze dmg, a sorc male. Co z tego ze bije mocniej niz rycerz? Sorc bil mocniej i to nie byl az taki waste run. Teraz jest odwrotnie.

michalll
19-09-2007, 14:59
@Up
Knight duże dmg, a sorc małe? Nadal sorc bije mocniej niż rycerz :confused:
Porównaj teraz szybkość zabijania demona przez Mdw i przez Seromontisa, kto zabije szybciej? Koszt nie gra roli, jeżeli piszesz o 'sianiu pustki' :p

@Down
Czy ja napisałem, że musi się zwracać. Pozatym, nie czepiam się że biją mocniej, dobrze wiedziałem co wybieram gdy pisałem na rooku "knight" do Wyroczni. Mi nie zależy na szybkim expie, gram dla przyjemności...

Salarigoth
19-09-2007, 15:30
2x up
Czlowieku 30 lvle ms/ed trzesa elysia rozumiesz ? taka jest prawda ze jak by nie bylo w pvp ZAWSZE najlepszy bedzie sorc bo jego sd jest nie zawodne . Glowne motto w tibi.

W kupie sila...

Wypuscisz 500 ek na ank pole wyjdzie 50 60 msow i lezy NIC NIE ZROBI SAM .... NIC zrozum tibia to nie solo style...

@ up
Boze wszyscy sie czepiaja ze sorc dalej bije najmocniej ale mu sie to nie zwraca zrozum to wkoncu ...

Peere91
26-09-2007, 08:14
tibia to nie solo style ?
Jakos nie wyobrazam sobie MDW zbierajacego teama na demony ;d;d
kto lubi gra solo kto woli poczuc jakis klimat zbiera ekipe proste...
a na pvp to jednak liczy sie druzyna bo jest exhaust ;> i tak tez padl taifun i duzo innych cfaniakow

Patton
26-09-2007, 14:10
Najlepsza profesja to sork potem drut pall i knight Ja widzialem jak 8 sork zabil 10 knighta8o

dartra111
26-09-2007, 18:31
Ja widzialem jak 8 sork zabil 10 knighta8o

xD nieźlę się uśmiałęm aż się zrzygałęm xD

najlepszy jest paladyn (łucznik), a raczej włócznik, bo tak powinien sie nazywac.

Piotrek Marycha
27-09-2007, 20:49
Moze i knight nie jest najlepszy ale żadną profesją nie zarobisz tyle co knightem. Gdyby nie knight boss taki jak Morgaroth dotad nie zostal by pokonany. Po ostatnim uptade knight stal sie jeszcze potężniejszy. Ostatnio widzialem jak 86 knight wchodzil w 46 palka po 250~ ;) Moim zdaniem knight jest the best

e to i tak lajtowy ots, ja widzialem takie co 46 palki na hita padaly...

Andiego
29-09-2007, 18:36
Jak sie nie umie grac to tak jest.

Opisales knighta na ~30 lvlu vs sorc drut~30 lvl
Teraz spojz kto ma wieksze szanse na ~60 lvlu?

moimzdaniem rycerz nie jest najgorszy mag idruid maja magie ale szybko im sie konczy a paladyn tez mu sie koncza strzaly:(X(:confused:

Fastek
30-09-2007, 00:16
a ty Piotrek zj** jestes... teraz po uptade duzo niepotrzeba a co do Tinarka to prawda bo w mojego palla tak wchodzil z exori gran...;(

Vil
30-09-2007, 01:20
a co do Tinarka to prawda bo w mojego palla tak wchodzil z exori gran...;(

widywalem grany po 500+, tyle ze w wykonaniu ludzi z levelem troche powyzej 220 ...

juran_se_spychowa
30-09-2007, 11:06
ja widziałem jak jeszcze przed updatem Eternal Oblivion z exori rypnoł po 499 w humana a co dopiero w monstera i co jak by jeszcze z exori gran po update :O

Suchy512
30-09-2007, 11:23
Ja teraz gram knightem i bardzo fajnie mi się nim gra, grałem palem i o wiele lepszy knight.

Kniht
30-09-2007, 13:15
Ja powiem tyle, ten upade wcale nie był taki straszny dla sorków i drutów, gdyż ludzie przyzwyczajają się do łatwizny.
Zajmijmy się drutami na początku:
-Ja zawsze myślałem że druid zajmuje się leczenie, robi mikstury, zgłębia magię pożyteczną dla ludzi, jest takim miłym człowiekiem. A w tibii? No przepraszam bardzo jak widziałem hity z sd MDW sięgające 1,5k hp to żal d.. ściska, filozofia druida polega na tym, że to sork, tylko nie ma czarów atakujących o dużym zasięgu, a zamiast tego leczenie. To gdzie tu sens a gdzie logika.
Teraz sork- Ktoś mówi że nie ma szans z knightem, a sięgnijcie do waszej wyobraźni, uświadomcie sobie takiego maga, i koło niego mięśniaka z wyjebiaszczym mieczem, to to kurde ino raz i go nie ma, a przedtem to mag mms, ful def, i kina może se po po 80walić(a tak poza tym widział ktoś kiedyś na jakimś filmie maga z tarczą?)
-paladin ja powiem tyle- jest dobrze, tylko nie rozumiem jakim cudem, włócznia może być rzucona i dalej w jego ręce, tak jak up, zawsze jak piechota dostaje się na pozycje łuczników to zawsze wszystkich wybije.
A tutaj paladin ma taki sam shielding jak knight to bez jaj
-knight tu chyba jest wszystko ok, tylko trochę straszą tak jak u paka skille powyżej 90 bo to już jest wyzwanie z nudą.

Reasumując, nim ktoś zacznie narzekać na profesje, niech sobie ją w myślach wyobrazi i zobaczy, czy aby na pewno czasami ona już i tak za dużo nie dostała.

Mi osobiście wydaje sie, że sork powinien mieć bardziej rozbudowany m lvl skill
jednak i tak nic z tego co powiedziałem nie będzie spełnione, bo tibia już dawno utraciła klimat RPG, a szkoda.

Rohas
30-09-2007, 13:16
*2up
Knight po jakims czasie zaczyna sie nudzic i staje sie monotonny, a z pallem jest juz troszke wiecej 'zabawy' ;) No ale - co kto lubi.

ZielniQ
01-10-2007, 13:17
Grałem już wszystkim co możliwe i uważam że knight będzie zawsze najlepszy... Na dużym lvlu to chodzący czołg

KrEmAs KAc
01-10-2007, 16:02
Najlepszy to jest GM bo ma fajne czary banowania :D
Tak na serio to king jest spocio.

Leirdek
05-10-2007, 21:18
Temat do zamknięcia, kilka ton niepotrzebnego spamu.
A tak btw. to teraz najt wymiata:]

Tao16
02-04-2008, 20:23
Ale zal ten temat ;/ Jak widze ze 60 sorc walnie Ue i 60 kina padnie to mnie jaja swedza. Co wy za glupoty piszecie ludzie zlitujcie sie

danpan
02-04-2008, 20:42
EHH archeolodzy
Topic@Nie, kina to dobra postac chodź nieukrywam słaba w PVP ale przy huntach jest baardzo potrzebna a sam tak bardzo grupy nie potrzebuje :]

Athelas
02-04-2008, 21:02
Ale zal ten temat ;/ Jak widze ze 60 sorc walnie Ue i 60 kina padnie to mnie jaja swedza. Co wy za glupoty piszecie ludzie zlitujcie sie

Gratulujemy znaleziska...

Xymar
13-04-2008, 10:40
Knight to dobra profecja sam nim gram,jedyna wada to ciagłe skillowanie(co mi nie wychodzi) ale po za tym knight jest dobry :]

Tommy_Speed
15-04-2008, 06:47
Ludzie! Przecież nie ma czegoś takiego w tibii jak najlepsza profesia i najgorsza!!X(

YoomeN
15-04-2008, 07:16
@up
Nie gorączkuj się tak..

@topic
Knight to dobra profesja, ale gdy ma słabe skille to ciężko się nim gra. Gdy się nim poskiluje tak pożądnie to jest miodzio.

Mahones
19-04-2008, 13:41
Knight to dla mnie normalna prof tyle ze bardzo mocna fizycznie na duzym lvlu i skillach i tez tak mysle ze nie ma ze pall best a knight dno X( kazdy prof ma swoje wady i zalety opisze z mojego punktu widzenia
wymienie profesje w punktach 1-pal 2 -sorc 3-drut 4-knight

1: uzywa broni dystansowych i tak jak knight musi skilic ale musi rowniez miec duzy m lvl do robienia amunicji zaleta bije na dystas co daje przewage nad niektorymi wrogami wada gdy przeciwnik podbiegnie albo bije z dysta to pall niech juz kopie grob

2:czesto uzywa run utamki i summonow co jest jego mocna strona najlepszy przyjaciel to mana ale gdy juz nie bedzie jej mial to lepiej miec dobry team albo duzo uhow zaleta jak pall bije z dysta ale ruzdzkami i runkami robi summony co daje mocne plusy wada gdy wybije juz calo mane to lepiej zeby wrog nie bil mocno bo moze byc nieprzyjemnie

3:bije jak 2 poprzednie profy i robi summony i runy jak sorc tez kreci sie w utamce ale tez w niewidzce bo czesto ma niewlasciwa ruzdzke do zabicia wroga zaleta potrafi robic food co daje plusy wady to co u sorca ;(

4: o to oco sie rozchodzi potrafi mocno przywalic fizycznie jak i magia ale w magi za dobry raczej nie jest wiec sd nie uzyje ale bije mocno na duzych skillach i dobrym lvlu moze bloczyc kilku wrogow naraz zaleta bije mocno i blokuje bo ma dobre skille i eq jak ktos zbieze wada nie bije z dysta wec jak mam juz mniej nic pol hp a jego przeciwnik ucieka i wali mocno na dist i dalsza pogon i ucieczka to zly pomysl chyba ze ma uhy to wsio co mialem napisac cya

Hodal
19-04-2008, 13:47
stop archeologom..

YoomeN
20-04-2008, 12:01
@Hodal
Spamowi mówimy stanowczo NIE ^^
@topic
Knight to tylko skille jak dla mnie niema przyjemności z grania knightem :< Lepiej zrobić sobie rookstayera :]

Laska69
20-04-2008, 20:00
Kto co lubi każda progresja ma swoje uroki:]

Iko419
22-04-2008, 19:50
Knight dobre skille + dobre eq(w tym najlepiej bohy by mógł dogonić) i nie mam mocnych :cup:

Arcan
22-04-2008, 22:55
Ten temat był założony w styczniu 2007, wiele od tego czasu się w Tibii zmieniło, więc myślę, że nie ma sensu kontynuować tego tematu.

Evulmasta
15-07-2008, 11:18
co wy tam wiecie!... jak sobie expi taki druid powiedzmy 35 lvl, i mu wyskoczy jakis pk też 35ek to wyobraźcie sobie kto wygra. Knight go zajebie jak świenie, a wiem to z własnej praktyki B)

P.S druid nie bedzie wiedzial co sie dzieje ^^

CzubiX
15-07-2008, 11:25
@up No, pewnie chodzi Ci o takiego druida newba, co ma Facc, i expi tylko z różdzką na rotach bez manasow ;]

knight-kuba
16-07-2008, 10:37
tez sie nie zgodze przeciez jesli ten drut potrafi grac grac to robic jakiegos/ies ds i co mu najt zrobi? nic! a jesli obie postacie mialy pacca to wystarczy ze drut utani gran hur+vis+rod i naj zwieje albo padnie.

AncientOblivion
16-07-2008, 23:30
Slaba profesja? Raczej 17 level sorc/druid nie pokona draga, tak jak ja to uczynilem moim knightem ze skillami 60/59 (waste 4 health potion i pare exurek) o,O. A propo mino maga, expie czasami knightem na minosach na Darashii (-2), i jakos nie mam waste na magach, guardach i archerach. Wystarcza dobre skille, eq. Knight nie jest najgorsza profesja!

erwinaq
17-07-2008, 09:43
Slaba profesja? Raczej 17 level sorc/druid nie pokona draga, tak jak ja to uczynilem moim knightem ze skillami 60/59 (waste 4 health potion i pare exurek) o,O. A propo mino maga, expie czasami knightem na minosach na Darashii (-2), i jakos nie mam waste na magach, guardach i archerach. Wystarcza dobre skille, eq. Knight nie jest najgorsza profesja!

masz racje ale trzeba te skille wbic, a nie wydaje mi sie zeby taki sorc/drut stal przez ten czas w depo i czakal az wbijesz skille;p

Xarl
18-07-2008, 08:17
Moim zdaniem chodzi tlyko o to zeby sie fajnie grało...
Każdy lubi grać knightem pallkiem sorkiem czy magiem....
Ja lubie grać pallkiem i knightem bo np druid i sork jak sie mana skonczy to po expieniu...
Kupisz manasy pojdziesz expic tak jak moj kumpel wykorzystal szybko manasy i koniec...
Więcej wykorzustuje sie na manasy niz zarobisz expiac...

Pawelxd05
06-09-2008, 21:37
tak tak masz racje ale dla mnie jest najlepszy druid i knight razem potem pall a na koncu sork sork to cienias:)

TaJemniczy
07-09-2008, 21:15
Jeżeli i tak grasz ek to po cholerę wytykasz jego błędy??Skoro one ci ie przeszkadzają??Każdy gra tym co lubi, każda postać jet odzwierciedleniem gracza, nikt ci nie każe grać właśnie ryckiem, wręcz przeciwnie nikt ci nie każe grać w Tibie. Każdy sobie zdaje sprawę jakie mankamenty ma każda profesja, każdy wybierając jedną musi zdawać sobie świadomość co się z tym wiąże.

necer1992
10-09-2008, 18:01
Jak ktos nie umie grac to padnie, i jak kolega wyżej napisał opisałeś knighta vs sorca (lub druta) na ~30 lvl.. Wg mnie na 30 lvl za dużo sie nie expi ( przynajmniej z 65 skilem) Jeśli najt dobije 80 skila (co jest podstawą) to wątpie czy sorc go ubije.. Poza tym porównaj teraz prędkość wbijania doświadczenia knight 30 lvl 65 sile vs sorc/drut 30 lvl 30 mlvl.. Zobaczymy kto szybciej będzie się piął do góry.

Co do porównania Knighta do Pala.. Fakt. Paly jest lepszy, porównująć choć by wielkość hitów. Knight 25 lvl z 70 skilem best hita bedzie mial max 170, a pal z takim skilem 230. Dodając do tego ilość many, hp i czary otrzymamy wyraźną różnice.

Tak wiec można stwierdzić ze palek to najlepsza profesja, natomiast magowie, i rycek, są porównywalni. ;]

Pozdro. :P

Krakoww
16-09-2008, 13:28
ahaha co jak co ale ja pamietam czasy kiedy sie zaczelo ze runki byly pod hotkejami mialem 32 knighta i napyskowalem do 110 ek wpadl 65 ms i tutaj muwie co to czytalem SORC UBIJA KNIGHTA Z UE SOLO? ok w takim razie powiedz mi jak 65 ms walil w 32 knight czyli mnie z ue?mialem te 515?530?hp zostawalo mi z 80+- hp i nigdy mnie nie mogl dobic hahaha red hp uh uh znowu ue nic z tego knight dobra profesja jak ktos sie boi latwo pasc do pyskowanie znakomita trudno bo ubic knight ma dobre pvp 50 druid 50 knight na faccu kto wygra?odp prosta 50 knight dlaczego?hity z miecz za 50+na bank beda wchodzic ps druid nie bd mial tyle capa na poty + sd musi tyrac a knight ma tyle capa ze go moze ubic i jeszcze mu zostanie pare plecaków prawda jest taka ze zalezy kto kim lubi grac gralem kazda profesja i kazda jest dobra druid mialem 32 lvl znakomita prosfesja jak chcesz grac typu gram/pekuje bo mam znajomosci.sorcerer to samo.palladyn hmm duzo nie powiem bo przez 3-4 lata gralem palladynem 6-7 razy?
WDLG MNIE CIPSOFT DOBRZE WYROWNAL PROFESJE!!
KNIGHT ZNANY JAKO RYCERZ KTOREGO CIEZKO UBIC FAKT MA POTY OD 130 A DRUID KONCZY NA 80 KTORY LECA GO 3-- ~ mogl bym pisac dalej ale mam informatyke w technikum i musze konczyc ;) pozdrawiam

Ps: sorry za bledy

globusek93
21-09-2008, 16:40
kurwa knight zawsze był i będzie dobry.... skilowanie??
walnie skilowac trzeba i tacy którzy twierdza po 20 minutach knightem ze jest do du***

NIEPRAWDA --- np 80 skile na 30 levelu vs 30 sorc ... i co ? sorc pada na 2-3 hity

Kamliss
21-09-2008, 16:52
NIEPRAWDA --- np 80 skile na 30 levelu vs 30 sorc ... i co ? sorc pada na 2-3 hity

Knight musi dogonić sorca, a jak już go dogoni to nie zada wystarczającego comba żeby sorc padł, więc wygra jeżeli sorc się nie będzie leczył przez te 2-3 tury co w normalnym pojedynku jest mało prawdopodobne.

Knight jest najlepszą profesją, w odpowiednich rękach.

Vil
21-09-2008, 17:28

Jesli dogoni, trafi i do tego trafi wystarczajaco mocno, co jest malo prawdopodobne. Do tego porownywanie 2 postaci ktorych czas budowy rozni sie kilkunastokrotnie to zwyczajny debilizm.

kombossik1
21-09-2008, 18:09
Knight jest dobry?? porównaj gdzie se będzie expic 100 ek vs 100 rp/100ms/ed

100 ek - żółwie , dragi , lizardy , małpy (bardzo ciekawie się na nich expi...)
100 rp - wrl , frosty , demce (up/down) , dl , quary , gs island , hydry , tomby , behe...
100 ms - wrl , frosty , demce (up/down) , dl , gs island , tomby , behe i reszta

no i co która profesja lepsza? ek na 100 lvl nawet ze skilami 110/110 będzie miał waste na demcach (do tego nie wiadomo czy go solo ubije...)

Grałem 113 ek i powiem wam że taki sam exp (z dragów , ice witch itp) wyciągam 50 msem na tombie/ancientach... (exp/h)

rzasior
12-12-2008, 18:52
(do tego nie wiadomo czy go solo ubije...)

...ubije http://pl.youtube.com/watch?v=zFvPZYkNNEw <- 70 lvl

Na youtubie jest tez gdzies filmik, jak 50 knight ubija demka

Coś tam było też jakieś gadanie, że knight wolno expi.

http://www.erig.net/top500.php

Więc dlaczego w TOP 10 exp jest 8 knightów? -,-

Co do skillowania, to się zgodzę że skillowanie jest długie i żmudne, ale niektórym to sprawia przyjemność, a sprytni słyszeli choć raz w życiu o takim czymś co się nazywa tibiaauto lub NG ;) Pzdr dla myślących i dla krytyków knighta.

PS. Knighci są najbogatsi, z huntów prawie cały loot zgarniają. Przeciez to chyba wczoraj knight odziedziczył po ghazbranie golden boots...

@edit: Sorry za odswieżenie ;d

necer1992
12-12-2008, 19:29
100 ek - żółwie , dragi , lizardy , małpy (bardzo ciekawie się na nich expi...)
(exp/h)

Exp knight 100+??
Nightmare, Frosty, D lair, hydry......

Kolego, to co Ty podałeś, znaczy żę twoim 113 Ek expiłeś na bocie.

100 rp - wrl , frosty , demce (up/down) , dl , quary , gs island , hydry , tomby , behe...
100 ms - wrl , frosty , demce (up/down) , dl , gs island , tomby , behe i reszta

Co do tego.. Hmm i tak zawsze biorą EK do blokowania, i robią shared exp, coś mi się wydaje że z tym 100+ EK u Ciebie to ściema, jeśli nie, to przepraszam.

100 rp/ed/ms mial by solo waste na potworkach wyzej wymienionych.. 150 nie. ;]

Kolejny spór to ilość expa Knighta/h.. Zgodzę się co do tego że do 100 lvl knight przy expie ma 2x mniej niż miała by inna profesja na tym samym lvl.

Np. 80 ms na frostach 190k/h <-->80 EK max 100k przy pustym d lair w veno( nie mówiąc o tym ze na frostach nie dał by rady)

Jednak 120ek bedzie miał lepszy exp od 120ed/rp/ms. Tym bardzien na no pvp, gdzie wszystkie expowiska sa po zajmowane. ;]

Żeby bardziej rozwijać ten temat trzeba by było samemu wbić 150 każdą profesją.

Albertus
13-12-2008, 10:09
wystarczy spojrzeć na erig net na najlepszych graczy , prawie all to knighty może knightem ciężko sie gra na początku ale później wymiata.

PS. według kogoś z was knight jest slaby? to nie graj nim zrób se palka , proste?

Vil
13-12-2008, 11:00
wystarczy spojrzeć na erig net na najlepszych graczy , prawie all to knighty może knightem ciężko sie gra na początku ale później wymiata.

nie, po prostu da sie go bocic az do bardzo wysokich leveli bez strat na czasie.

necer1992
13-12-2008, 15:23
nie, po prostu da sie go bocic az do bardzo wysokich leveli bez strat na czasie.

Jesteś pewny że każdy EK 200+ jest wybocony?? :)
Bodzio'Szajs Nerana.. ;] 0 uzywania bota, od początku.

Vil
13-12-2008, 16:07
nigdzie nie napisalem ze kazdy boci, napisalem ze knighta mozna najlatwiej i najefektywniej bocic, nawet przy ograniczonych mozliwosciach zabijania najsilniejszych stworkow mozna w ten sposob wbijac ogromne ilosci expa regularnie przez dlugi okres czasu.

necer1992
13-12-2008, 16:20
nigdzie nie napisalem ze kazdy boci, napisalem ze knighta mozna najlatwiej i najefektywniej bocic, nawet przy ograniczonych mozliwosciach zabijania najsilniejszych stworkow mozna w ten sposob wbijac ogromne ilosci expa regularnie przez dlugi okres czasu.
No tak, zwracam honor.
Wg mnie, każdego kogo zlapią na bocie powinni skasować.

rzasior
13-12-2008, 18:59

Niestety, a może naszczęście ;P wprowadzono potwory przeciwko botom ;P
Co do botowania to może do 100 można, ale powyżej gdyby mi dali bana to by już nie było tak miło ;)

Ghost419
13-12-2008, 23:12
Wiecie co? knight nie jest taki zły,tylko trzeba umiec nim grac rozumiem,ze paladyn by go spral na 30 lvl ale na 100... to jusz nie wystarczy ze knight go dogoni i papa :) i przy tej walce musi miec spora ilosc health potionuw i pujdzie jak z platka;) aha i jeszcze db bron ale ja niegram na PvP bo ja nielubie PvP wienc jak walczom ze soba gracze to nie do mnie

to miała być ironia?

Poprostu_Pitbul
19-12-2008, 18:14
up@
Bardzo się znasz, wiesz? Skoro nawet nie umiesz grać na PvP, to się nie wypowiadaj.
Topic@
Rycerzem aktualnie da się najłatwiej grać. Wystarczy tylko czas na trenowanie umiejętności, a później doświadczenie będzie bardzo szybko wpadało.

erranero
19-12-2008, 18:31
Nie przesadzajcie knajt jest jaki jest raz wywyzszany a raz udupiany ale to i tak nie robi dla mnie wielkiej roznicy ... gram knightem bo mi sie podoba gra i gowno prawda ze trzeba skillowac dlugo i otrzymywac najwieksze obrazenia ... knight to knight nie pasuje to bierz palla -.-

Menasa
17-09-2012, 15:51
Na temat Zrownowazenia profesji

Na wstąpie chiałbym zauwazyc ze balans postaci wykonany jest dobrze tylko winna lezy w przedmiotach dostępnych w grze
np. przedmioty o dobry def powiny byc uzywane tylko dla knightow(knight powinni uzywac przedmiotow ktore maja najwiecej defa) paladynow (średni def) a magiczne profesje powinny miec slabszy pancerz
(innymi slowy Kazde profesje powinny uzywaj tylko swoich przedmiotow)cip soft dokonałby update dotyczacego przedmiotow uzywanych przez profesje. Jak kazdy zauwazyl dokonuje sie to powoli ale powinni zwrocic na to wieksza uwage
np. It can only be wielded properly by knights of level ... or higher

Kto dzisiaj uzywa broni 2 ręcznych do ataku !!! (powinny one zostac wzmocnione wstapniu duzo większym od jednoręcznych) zostaly by zwiekszone obrazenia kosztem obrony
Knight moglby wybierac rodzaj broni do atakowanego potwora (atakowac potwory ktore bija z magi a slabiej z fizyka bronia 2 ręczna oraz te bronie przydawalby sie w walce pvp np knight vs mag)

Następna spraw nasycanie Broni i sposob jej nasycania np Heroic axe dowolnym zywiolem i aspekt z tym związany. Kazda bron powinno dac sie nasycic a nie tylko kilka i powinno to sie rozwijac a nie bylo w 1 update i ucichlo
Słowo Nasycenie w grach oznacza "Wzmocnienie" a nie zamian ataku fizycznego na ataku innego Zywiolu powinno byc to poprawionne

Dla palladynow mozna by bylo wprowadzic bron jednodystansowa ktora by byla posrednia miedzy assasin starami a np royal spearami ( za duza roznica 35atk rs 65 asatk) ocywiscie cenne nowej broni trzeba byloby przemyslec

Liper
11-11-2012, 12:27
odkopałeś 4letnni temat