PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z niemieckim serverem.

Dreso
06-02-2007, 01:00
Gram na Berylii...od wczoraj mam tam freezy i kicki co 5 min. Gdy loguje sie na Danere(serv w USA) ten problem nie wystepuje...wiem ze ostatni miesiac ludzi z neostrada mieli ten problem. Ale teraz sie zastanawiam czemu u mnie to wystepuje. Mam osiedlowe lacze(radiowka). Pochodzenie polaczenia: chyba USA. Ale wczesniej tibia mi idelanie chodzila...echs. Jak ktos ma podobny problem prosze o odp.

Barbatos
06-02-2007, 01:05
Czytac nie umiesz pisze jak byk na tibia.com ze sa prblemy juz od dawna....

Dreso
06-02-2007, 01:20
Ech jak ja kocham takich ludzi. Wiem ze od miesiac ludzie mieli ten problem...lecz bylo napisane na tibia.com, ze problem zostal rozwiazany...i rzeczywiscie, moi znajomi z neostrada przestali miec problemy. Lecz od 2 dni ja mam, jak i wielu innych graczy. Nie wypowiadaj sie jak nie masz nic madrego do powiedzenia.

Szkolny'Uczen
06-02-2007, 01:51
Dziwne... jeszcze wczoraj było ok od dzisiaj znowu lagi i to tylko w tibii:( Znowu coś im się popsuło :(

wrogonastawiony
06-02-2007, 11:14
Też mam radio i mnie te lagi nigdy nie dotyczyły ale miałem pare dni temu taka sytuacje ze przez 2-3 dni miałem non stop freezy i kicki. Nie martw sie, przejdzie ;] Moze cos z siecia ;)

YyyeeyIsBack
06-02-2007, 11:52
Pisałeś, że masz radiówkę, ich dużym minusem jest to, że przy mniej przyjemnej pogodzie zaczyna szaleć, tzn. zaczynasz mieć laggi, gdy sytuacja sie pogarsza, mogą wystąpić nawet freezy (z kickami sie nie spotkałem przy zmianie pogody). Pisałeś, także o tym, że dostarczany masz internet z USA. Logując się na amerykański serwer niepowinieneś mieć z tego powodu problemów, a że na niemioeckich serwerach masz problemy to mnie nie dziwi, gdybyś miał europejskiego dostawcę internetowego to i owszem działo by się na odwrót. Nie wiem jak temu zaradzić, ale przynajmniej masz diagnozę (pewien mojej wypowiedzi w 100% nie jestem).

Dreso
06-02-2007, 16:25
Hm...tylko ze te problemy zaczely sie mi w tym samym momencie jak i wielu osobom. A wczesniej tibia chdozila mi idealnie. Wiec watpie ze to wina mojego netu. To nie jest tez zwiazane z pogoada bo ogolnie net chodzi idealnie. To na 100% wina Niemcow. I kolejnego popsuteg routera-.-