PDA

Pokaż pełną wersje : Nazwy serwerow

marred
13-09-2004, 21:04
Czasy, kiedy bylo servery dalo sie wyliczyc na palcach jednej reki juz dawno odeszly w niepamiec. Cip Soft ma ostatnio wysokie tempo w stawianiu nowych serverow - nic dziwnego, Tibia sie rozwija, coraz wiecej ludzi kupuje premium account. Ale kazdy server, to nowa nazwa. i tu pojawia sie problem. Kiedys nazwy byly malo podobne, bylo max po 2 servery na dana litere. A co sie teraz porobilo? Nazwy serverow sa szalenie podobne. Czasem wydaje mi sie, ze Cip Soft nie ma juz pomyslow na nowe nzawy. Oto przyklady podobnych, mozliwych do pomylenia nazw:

Amera - Samera (jedna literka i juz mamy zupelnie inny serv)
Calmera - Chimera (tu juz dwie literki)
Aldora - Amera - Antica - Aurea - Azura (piec serwerow na A, a np na litery B, F, G, K, O, U nie ma zadnego servera)
12 sposrod 30 serverow konczy sie na ERA

Coraz bardzej obawiam sie kolejnych serwerow. Moze bedzie jeszcze Gamera, Hamera, Tamera i Zamera, aby wszystkim sie mylily nazwy? Ciekaw jestem jak beda wygladaly nazwy serwerow, gdy bedzie ich 100? A moze nie dojdzie do takich czasow? Moze Cip Soft bedzie staral sie zwiekszac limit graczy? Zobaczcie ile ostatnio przybylo expowisk wraz z Ankrahmun, a limit ciagle 850 graczy.

A co wy sadzicie o nazwach serverow? Czy myla one wam sie? Czy moze macie jakies rozwiazania co do nazw?

HoX
13-09-2004, 21:12
ale to raczej przezakdza "dobrym" graczom, znczy tym co grają na różnych servach, mi naprzykład nie, ja gram tylko na dówch, Aurea i Harmonia, inen sservy mnie nie obchodzą, to moje zdanie. :)

Ghost Nieudany
13-09-2004, 21:48
W zasadzie, to mnie nieco rażą te podobieństwa nazw... Jak tak dalej pójdzie, to za tydzień dostaniemy autentycznie nowy serwer: Ameraa :/

Co do zwiększenia limitów graczy... To powiem, że przydałoby się (w niedziele jedyny serwer na jaki mogę się wbić to Dolera, a i tak sensu to nie ma, bo mój knight-samobójca ma pierwszy level, i podobieństwo level-upa jest znikome ;)), ale nie wiem, czy nie wynikło by z tego zwiększenie lagów. Ok. tysiąca ludzi na jednym serwerze... A ostatnio lagi się zaczynają od 15:00 w dni powszednie, do tego przy liczbie ok. sześciuset osób (nawet nie...) na stałce 1Mbit. Megahipersuperdupertytanołącza są rzadkością w naszym kraju...

p.l
13-09-2004, 22:27
przyznam, nazwy można pomylić, jak robiłem mojego palka to z 2 tygodnie myślałem że gram na Chimerze :D A jeśli chodzi o nazwy serwów to było pełno takich tematów

Bambuko
13-09-2004, 22:35
I dlatego CIPowie powinni zapytać mnie o nazwy dla serwerów. Były by wtedy takie piękniusie jak:
Kryptona, Nimrea, Porodia, Riodijaneria [to dla tego nowe w br] i w ogóle.

Deaf Scream
14-09-2004, 10:12
mnie osobiscie serwy nie raza bo ja gram na jednym..inne odchodza w niepamiec kiedy z nich odchodze..nie ma sensu grac na kilku serwerach na raz. A co do zwiekszenia limitu..uwazam ze powinien byc raczej zmnijeszony. Spytacie dlaczego ?? powiem wam przez mc...albo limit zmniejszony, albo ograniczenie uzywania jednego nr ip naraz...bo to wlasnie przez mc sa lagi i full serwery..az tyle osob nie gra..ale znam ludzi ktorzy jada na 5-6 charach naraz robiac runy.. a to raczej wyjatki nie sa... jak nie powstrzymaja mozliwosci uzywania mc to zawsze beda lagi i full serwery. policzcie ile jest dserwerow i ludzi online...zawsze kolo 850+ tylko premia czy jak sie tam nazywa wylacznie dla pc jest od tego wolna. Jak powiedzialem wyzej ..powinni dawac jednego hara na nr ip ..lub jakos w inny sposob rozpoznawac ile charow jest z jednego komputera wlaczonych.
Pozdro

Externus
14-09-2004, 10:32
to ze mc znacznie zwieksza ilosc ludzi na servie aktualnie zalogowanych to prawda... popatrzcie na czas po update, kiedy nie ma jeszcze aktualnego mcka to ludzi nawet o 19.00 jest ok. 700 i mozna bez problemu faccem zalogowac i lagow nie ma. a co do nazw serverow to jakos nigdy tego nie zauwazalem ale jak juz zalozyciel tematu zwrocil na to moja uwage - to rzeczywiscie wydaje mi sie ze nazwy sa monotonne i nieurozmaicone.