Pokaż pełną wersje : Profesje jakich brkauje.;)
Ludzie chciałem się zapytac jakich profesjii brakuje na światach a jaich jest aż zanatto;) ponieważ mam problem z wyborem profesjii chciałem tymi od was informacjami wybrac.:p czy :mag: :lucznik: :miecz: :mag:
Raditz Saiya-jin
21-02-2007, 19:20
Za duzo sorcow i druidow, za malo knightow i paladynow szczegolnie.
Heh pewnie przez różdżki :cygaro:
Heh pewnie przez różdżki :cygaro:
Raczej przez energy & force strike.
Najmniej jest palladynów.
:blazen: to teżB) i pewnie jeszcze duzy zarobek z run:geek:
za duzo sorcow!!!!!!!!!! normalnie na chimerze to co drugi to sorc, sporo druidow(jaB) ) bardzo malo palladynow
knightow calkiem sporo, ale glownie wysoko lvl
nock keciron
21-02-2007, 20:26
@2up
Taaa... Duże zarobki z run skończyły się po update 7.5, kiedy to wprowadzono Soul Pointy... Kiedy zaś wprowadzono wandy i przyspieszoną regenerację many - robienie runek jest totalnie nieopłacalne i żaden myślący gracz nie produkuje ich na sprzedaż... Co najwyżej do użytku własnego :)
@topic:
u mnie najmniej jest paladynów... większość tych, którzy mieli wyższe levele odeszla na korzyść druida lub sorca... stało się to chwilę po update z łamiącymi się włóczniami..
Na Candi roi się od sorcerów i druidów.
Paladyna jeszcze nie widziałem :| knightów jest chyba 40% z czego to ja :).
Ale nie mam pacca więc nie moge całego świata zwiedzić :P
To w takim razie pójde chyba w palla wkońcu potem będe maił dużo pewnie znajomych jakby co będą mnie prosi jak będą potrzebowa palla :D :lucznik: :D
Artoniq997
21-02-2007, 21:33
To normalne ze ludzie biora sorkow poniewaz na hlvl'u to jest to jedyna postac ktora duzo moze o ue i ew mowa. :P i Miedzy innym dzieki tym czarom moze zrobic spore PG pozatym na war tez jest swietny :)
@topic
na Selenie jest wszystkiego po trochu za to na Securze duzo sorkow.
[...] mam problem z wyborem profesjii chciałem tymi od was informacjami wybrac.:p czy :mag: :lucznik: :miecz: :mag:
Najlepszą postacią jest paladyn. Nikt nie prowadzi żadnych idiotycznych krucjat przeciw nim, aby dobrze poexpić nie potrzeba pacca (poh), wogóle może sobie expić na względnie mocnych potworach. Nie nadaje się dla ludzi ze słabym netem i lagami.
To w takim razie pójde chyba w palla wkońcu potem będe maił dużo pewnie znajomych jakby co będą mnie prosi jak będą potrzebowa palla :D :lucznik: :D
I tu się mylisz, nikt nie potrzebuje palla ;)
A jak sie orjętujecie z pallem ?? może byc dobry i pod jakaim względem?? w tibie ostatnio grałem pod 7,4 :D i chce sie dowiedziec czym teraz odbrze grac najlepiej tym czego jest mniej czyli pallem:P a jak myślicie jest na Berylii z ilością profesji ??
To co mam bra twoim zdaniem ??B)
Kazda profesja jest dobra, ale zapamietaj jedno knight ssie, i jezeli cipsoft czegos nie zmieni nie rub nigdy kiny :). A co do palka to duzym + jest to ze do gry nie trzeba pacca (jak juz ktos wspomnial) tylko ze czeba wydac cos kaski na skilowanie no chyba ze sie nie bedzie skolowac, jezeli posiadasz pacc to polecam Msa
Na pacc to sie bardziej oplaca miec druida... Bardzo poszukiwany na hydry.
Palla to mozna zrobic jako 2 postac bo na poczatku niebedzie cie stac na utrzymanie
Sorcem szybko poexpisz ale ci sie znudzi...
A knight to sie rozstrzygnie po upie
Najliczniejsza grupa sa sorcowie i druidzi
potem knigchci
a na koncu paladyni
wyglada to tak
sorc-40%
drut-30-35%
knight-29-34%
pall-1%
Edytuj posty polowa postów w tym temacie należy do ciebie
Powiem ci szczerze będąc knightem szukajacym shootera wole wsiąść sorca/druta jak palka, paladyn jest samodzielny to jego plus ale w expienius na wyższym lvlu przegrywa z druidem i sorcerem.
palladyn raczej an hunty nie jest brany, choc na wojnie moze sie nawet przydac. najlepiej wez Sorca. pozatym zalezy jaką profesja tobie gra sie najlepiej
Masterex
22-02-2007, 09:44
To normalne ze ludzie biora sorkow poniewaz na hlvl'u to jest to jedyna postac ktora duzo moze o ue i ew mowa. :P i Miedzy innym dzieki tym czarom moze zrobic spore PG pozatym na war tez jest swietny .
Tak znów MS expiący z UE..Pokaż mi kogoś kto cały czas z UE expi to ci pogratuluje...Dużo może?? Ilu 100 sorcom udało się przeżyc Anni??Nie mówiąc jeśli non-pvp to jak uda się to wyczyszczą, a jak many braknie to co?
@TOPIC
Na Ruberze brakuje trochę palków do deserta, dużo knightów.
Na Uniterze(najnowszy server) ludzie szukaja palow po kilka dni jak nie chca placic wyzszym lvlom :F
W sumie to ja nie wiem co im przeszkadza w palu, ze nikt tym nie gra. Ktos pierdolnal jakas glupote, ze palem trzeba trenic do 70 dista bo inaczej dupa zbita i sie ludzie przestraszyli. Ja olalem trening na 40, teraz mam 22lv i 57 dista co w zupelnosci wystarcza mi na kazdy hunt, ktory nie jest ograniczony niskim lv -.-
Ja nie wiem czy nawet do 40 trenowałem. Ale jak ktoś mówił żeby grać palem trzeba mieć dobry net, kick i byle gówno Cię zabije.
Ktoś mówił że pal na drugą postać bo sam się nie utrzyma - już któryś raz to słyszę - BREDNIE.
Na hunty nie jest potrzebny, bo jest słaby - nawet jak na dl idę muszę walić combo bolt+hmm, na szczęście z hmm walę już za 101 ;)
Czekamy na next update i balans profesji.
Jeżeli nie umiesz wybrać profesji ze względu która jest lepsza to weź to na sposób RPG, kim wolałbyś być?:P
Na Uniterze(najnowszy server) ludzie szukaja palow po kilka dni jak nie chca placic wyzszym lvlom :F
W sumie to ja nie wiem co im przeszkadza w palu, ze nikt tym nie gra. Ktos pierdolnal jakas glupote, ze palem trzeba trenic do 70 dista bo inaczej dupa zbita i sie ludzie przestraszyli. Ja olalem trening na 40, teraz mam 22lv i 57 dista co w zupelnosci wystarcza mi na kazdy hunt, ktory nie jest ograniczony niskim lv -.-
co rozumiesz przez "kazdy" ? ile bolcow musisz wpakowac zeby ubic draga?
po waszych wypowiedziach wpisach doszedłem do wniosku ze zrobie drucia :] a nie moiże najta kurdee i znowu niewiem :/
Paladyn jest bardzo przyjemną profesja. Ostatnio znudzil mi sie sorc to wlasnie zrobilem sobie od podstaw pala i w 2-3 dni nabiłem 16 lvl i 42 dista. Trenowanie to nie problem bo juz od 8 lvl nalozylem na siebie tylko scale armor i dwarven shield i chodzilem na trolle caly czas treniąc na full atk zeby sie speary nie skończyły i dochodziły nowe. Praktycznie nie mialem momentu zebym musial ze zwyklej broni bic. A od okolo 33 dista skonczylem trening i zaczalem expic na trollach w ab ze strzal (oczywiscie na full atk) i wpada okolo 3-4k/h, dist leci dosc szybko i koszty sie zwracaja dwu-trzykrotnie bo jeszcze dorabiam strzaly podczas expa. Chodze tylko w scale armorze wiec capa na strzaly nie brakuje.
Sorc - wiadomo najlepsza profesja ale mi się znudził i zrobiłem pala
Drut - prawie to samo co sorc
Knight - gówno, jak będziesz wychodził z rooka to 3 razy sprawdź czy się nie pomyliłeś i nie napisałeś "knight" zanim klikniesz Enter bo ostrzegam ze bedziesz slono placil jakbys sie pomylil :p
Czy wiesz, że...
Nie ma lepszych i gorszych profesji? Przeczytaj http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 .
(polecane jest wbicie troche shielda, ale nie konieczne).
Jeżeli nie zamierzacie blokować nie trenujcie, w osobę trzymającą kusze/luk wchodzi każdy hit. (jeżeli nie ma zbroi, tak czasami zbroja ochroni)
Ja blokuje od czasu do czasu wiec 70 tylko wbiłem.
Czy wiesz, że...
Nie ma lepszych i gorszych profesji? Przeczytaj http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 .
Lol dajesz jakis poradnik przed 2 lat.
kozak-selena
22-02-2007, 23:21
weź pallka ich jest stanowczo za mało. Są to the best fragger i szybko sie nimi expi. Kasy też mam niemało.
Jak bym założył tego typu temat pewnie został by skasowany i wpisano by powód: "rzuć monetą" X(
Ja bym grał paladynem ale przeraził mnie pewien gracz (szkoda że nicku nie pamiętam ale by i tak nic nie dało...:P )
Powiedział bowiem że palek może tylko 50 strzał nościć i że każda strzała kosztuje z jakieś... 4-6gp :| szkoda że sie dałem nabrać...
A tera jestem rycerz :berserk:
ja bym na poczatek wybral knighta (tak zrobilem) aby gre pozanc lepiej potem sorca albo palla. Tylko tu ten fakt ze pallem wiekszosc czasu skillowac trzeba a sorcem nie koniecznie trzeba m lvl trenic.
ja bym na poczatek wybral knighta (tak zrobilem) aby gre pozanc lepiej potem sorca albo palla. Tylko tu ten fakt ze pallem wiekszosc czasu skillowac trzeba a sorcem nie koniecznie trzeba m lvl trenic.
Ani palem nie trzeba skillowac ani sorcem trenic mlvla. Nie w tej epoce jesteś, koleś.
Knight - gówno, jak będziesz wychodził z rooka to 3 razy sprawdź czy się nie pomyliłeś i nie napisałeś "knight" zanim klikniesz Enter bo ostrzegam ze bedziesz slono placil jakbys sie pomylil
Jesli ktos jest na tyle glupi zeby z uporem maniaka atakowac wszystkie potwory z broni na 100+ lvlu mając kasy jak lodu to i sorcem wiele nie osiągnie. Pomyśl trochę bo to naprawdę nie boli.
pAnoramiks
24-02-2007, 00:49
huuhuh...
palek rządzi! Ale tylko jak łazisz sobie sam...
po 35 lvl to już czysta przyjemnosć
a później 15 mlvl... hah! Aż chce sie zabijać! :D (sd po 80-100, ale to i tak daje nieopisaną radość)
@up:
SD jest od 17mlvl.
@topic:
na samerze jak narazie spotkałem dwóch paladynów(autor ,,przygód George'a" i jakiś którego widziałem jak go zrokowali). Na innych serwerach palów też jest mało i wielu ludzi wkońcu nie robi deserta, albo szuka pala wiele dni.
Lockhead
24-02-2007, 23:57
Heh niedawno 3 ekipy szukaly palla na deserta chcialem po 1k od kazdej osoby ale nie chcieli i do tej pory szukaja xD refugia zatloczony serwer a pallkow ni h**a zrob pallka jest najlepszy i szybko sie nim expi przynajmniej na poczatku ,a wlasnie mam 63 dist i 30 lvl skillowac ?? Jezeli tak to do ilu ??
Heh niedawno 3 ekipy szukaly palla na deserta chcialem po 1k od kazdej osoby ale nie chcieli i do tej pory szukaja xD refugia zatloczony serwer a pallkow ni h**a zrob pallka jest najlepszy i szybko sie nim expi przynajmniej na poczatku ,a wlasnie mam 63 dist i 30 lvl skillowac ?? Jezeli tak to do ilu ??
Lol, jasne ze nie skillowac. "Magiczną" granicę 40 już dawno przekroczyłeś, odtąd mozna tylko expic.
@up:
SD jest od 17mlvl.
A na jakim OTS'ie?
Jesli ktos jest na tyle glupi zeby z uporem maniaka atakowac wszystkie potwory z broni na 100+ lvlu mając kasy jak lodu to i sorcem wiele nie osiągnie. Pomyśl trochę bo to naprawdę nie boli.
mowiles o kims, ze nie widzi roznicy pomiedzy srednim hitem a max hitem. ty jak widze nie odrozniasz expa od hunta... oswiece cie - na huntach sie hunci ( raz z zyskiem, a raz z "wtopa", a na expie sie expi ( przewaznie na slabych potworach*) z zyskiem badz w najgorszym razie z balansem na 0. ja osobiscie nie expie w miejscach, w ktorych wydatki na uhy nie zwroca sie przynajmniej 2-krotnie ( w najgorszym wypadku 1 uh na kazde zarobione 300 gp).
*- slabych w zaleznosci od leva, skili i eq.
mowiles o kims, ze nie widzi roznicy pomiedzy srednim hitem a max hitem. ty jak widze nie odrozniasz expa od hunta... oswiece cie - na huntach sie hunci ( raz z zyskiem, a raz z "wtopa", a na expie sie expi ( przewaznie na slabych potworach*) z zyskiem badz w najgorszym razie z balansem na 0. ja osobiscie nie expie w miejscach, w ktorych wydatki na uhy nie zwroca sie przynajmniej 2-krotnie ( w najgorszym wypadku 1 uh na kazde zarobione 300 gp).
*- slabych w zaleznosci od leva, skili i eq.
Na mocniejszych potworach loot zależy od szczęścia, ale średni bilans wychodzi na plus. Hlvl'e nie "expią" na potworach z pewnym lootem bo mija się to z celem. Wyobraź sobie choćby takiego 200 EK na żółwiach. :D
Na mocniejszych potworach loot zależy od szczęścia, ale średni bilans wychodzi na plus. Hlvl'e nie "expią" na potworach z pewnym lootem bo mija się to z celem. Wyobraź sobie choćby takiego 200 EK na żółwiach. :D
czemu mialbym sobie nie wyobrazic 200 ek na zolwiach? max co widzialem to 166 level na zolwiach i szlo mu przy tym calkiem calkiem. nie zapominaj, ze przy wiekszych expowiskach ( jakim sa miedzy innymi zolwie ) level tez sie przydaje bo od respa do respa kawalek jest a im wyzszy level tym szybciej sie miedzy nimi przemieszczasz. jak mi on powiedzial przy malej konkurencji krecil okolo 50-70k expa/h wiec calkiem sporo jak na moj gust. nie zapominaj, ze wydawal groszowe sprawy na uhy. owszem moze isc na dragi i miec 120k/h, ale jednak uhow idzie troche wiecej wtedy... co do hunta wielokrotnie zdarzalo sie, ze z wiekszego hunta na ktorego trzeba bylo wywalic po 80-140k kasy na sdki zwracala sie polowa a na ta druga polowe trzeba bylo jakos zarobic.
Bez przesady,czasami jest potrzebny(vide poi albo anni :P).Co do huntów to też rzadko ale np hero(mniejszy waste niż z sorcem),albo czasem do blokowania(demce albo wrl)
Adi Ninjax
27-02-2007, 10:12
na vinerze to roi sie od Knightow ( ja jestem sorcerer) ale za to jest bardzo malo paladynow jest
jak dla mnie to brakuje blokerow :)
wlasnie wrocilem z penisula tomb. wbilem tam leva. zbieralem wszystko co sie da sprzedac. zarobilem w sumie 14k z malym haczykiem. zuzylem AZ 1,5 bp uhow... btw. chcialbym zaznaczyc, ze expilem tam z predkoscia ~30k/h :)
edit: jestem ek, 59 lvl, 6 mlvl, prawie ful rare set ( mam dsm i k-legi )
Na calmerze większość to Sorcererzy, całkiem sporo druidów, dużo knightów ale głównie 30lvl+, paladynów jak na lekarstwo -.-
Na amerze brakuje tylko paladynów, a spotkać jakiegoś royal paladyna to naprawdę wielka sztuka na amerze :D
Derbil Gloe
04-03-2007, 13:10
Harmonia-kiedy na nej jescze gralem
Pelno knightow i sorcow i drutow paladynow najmniej
Ksingming
04-03-2007, 17:56
Na Guardi brakuje Palkow. Nie moge znaleźć palka na dezerta i czekam na kumpla aż wbije ten "wysoki" 20 lvl xD
wlasnie wrocilem z penisula tomb. wbilem tam leva. zbieralem wszystko co sie da sprzedac. zarobilem w sumie 14k z malym haczykiem. zuzylem AZ 1,5 bp uhow... btw. chcialbym zaznaczyc, ze expilem tam z predkoscia ~30k/h :)
edit: jestem ek, 59 lvl, 6 mlvl, prawie ful rare set ( mam dsm i k-legi )
no widzisz a ja juz moim ed na 40lvl expilem w granicach 25k
Witam.
Na świecie, na którym gram (Guardia) zdecydowanie brakuje palków.
Najwięcej jest sorców/druidów.
Na drugim miejscu knightów.
A na trzecim paladynów. (tak ja na innych światach)
Ja osobiście Ci radzę, żebyś zrobił palka. Bardzo fajna profesja, szybkie bicie levela.
Pozdrawiam,
Instanty.
Na każdym świecie brakuje palków...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.