zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co UPDATE zawierać powinien, czyli pomysły na zmiany ...

Sizel
02-03-2007, 13:29
Powiem tak:
to nie jest temat całkiem poważny, gdyż po pierwsze wymaga nieracjonalnego myślenia, po drugie CipSoft nie weźmie pewnie pod uwagę żadnych sugestii, które zostaną tu przez Was zaproponowane.

Więc można pofantazjować.

Zacznę:

Irytuje mnie kilka rzeczy, które wydają mi się być bezużyteczne. Oto mój pomysł na wykorzystanie:

- Węże (Snake): pełza to-to i niczemu nie służy. Każda postać powyżej 8 lvl wyleczy się z trucizny, niższy lvl pozabija. Leżą tak sobie martwe, z wybebeszonymi flakami i nie są nic warte. A gdyby tak powstał addon na np. ochraniacze ze skóry wężów? Albo 100 (może 50) ukatrupionych wężów zamienić na... dajmy na to na jakąś runkę? A może by tak jednak coś z nich czasem "poleciało"? Jakaś antidote vial, czy coś?

- skorpiony: zabić łatwo i martwe wyglądają jak rozdeptane (bidoki). Również nic nie dają w zamian. A może by tak jakieś skorpionie żądło wylatywało? i tak zamieniać żądła w wybranej ilości na UHy? A może też jakiś quest zaplanować: w końcu, skoro można było zrobić z "czarną owcą", to dlaczego nie ze skorpionami?

- slimy: nie dość, że brzydkie (zielone i jak odpady toksyczne, cuchną zapewne, fujjjj), to jeszcze użyteczne tylko do skillów: no niech z nich poleci jakaś rzecz !, na ten przykład coś do leczenia, albo chociaż flaszka bimbru, wina, piwa :P czy manas...

Ostatnie dotyczy nieracjonaloności:
Biłam wczoraj koło Thais 5 cyc'ów. Zmarnowałam 2 manasy. Z ciekawości poczekałam na resp i pojawił się sorc (o 14 lvl ode mnie niższy!!), pozwolił mi obserwować swoją walkę: tych 5 cyców rozwalił gfb, różdżką i innymi pierdołami. Nie mówię, że to nie fair - w końcu każdy ma taką bron, jaką profesję sobie wybrał:]. Ale przecież Knight to knight. Trenuje się ten miecz czy topór godzinami na slimach czy rotach! A sorcowi o wiele szybciej rośnie mlvl, nawet przy jakimkolwiek użyciu. Wg mnie powinno być to jakoś rozwiązane - skoro sorc ma extra "broń", to niech ma do niczego zbroję albo ograniczenia na kupno tych extra wypasionych gadżetów (MMs na przykład, czy Ga, DSM...).

Tyle ode mnie (oby mnie nie skasowali, eh...).

A co poprawilibyście (zmienilibyście, ulepszylibyście) Wy?

Withord
02-03-2007, 13:42
Utrudnić grę magiem. Tyle mi wystarczy :)

Rykun
02-03-2007, 14:36
cos nowego dla knighta moze..... albo nie jeszcze cos tak dopier**la ze sie wszystkim knightom odechce grac :p
w sumie mogliby cos nowego dla facc zrobic

Alwayner
02-03-2007, 15:30
Powinni ulepszyć Knightów i Paladynów. Paladyn nie może mieć tarczy więc obrażenia jakie zadaje potwór są o niebo większe niż u inny profesji i Paladyn nie ma żadnych czarów spontanicznych ofensywnych. Ma niby różne runy, a nawet Sudden Death Rune, ale nim zadaje obrażenia bardzo małe na takie koszty. Posiada Burst Arrows, ale to nie OTS więc kiedyś wreszcie się skończą, a jakieś super tanie to też nie są. Paladyn może być bardzo dobrą profesją jeśli mamy dostatek pieniędzy. Kamienie drogie, włócznie mają za duży atak do trenowania na lepszych skillach. Jeśli się ma pieniądze to Paladyn staje się bardzo dobrą profesją.

O rycerzu nic nie będę pisał ponieważ było o tym dużo.

Always hunted
02-03-2007, 15:34
Co do Knighta.... Knight ma soul pointy, które nie są w ogóle potrzebne! A co powiecie na taki pomysł, że Knight kosztem 15 souli i 100 many może zwięszkyć swoje obrażenia do 250% na 5 minut? To by bardzo wzmocniło Knightów, nie mieliby już statusu "najmniej dopieszczona profesja" (co niektórzy mylą z "najgorsza")

janek@
02-03-2007, 15:51
A moze by tak dodac nowego "Skilla"?

Nazywalby sie on "Player" skill, ktorego nie bedzie mozna trenic.
Dzieki temu "Skillowi" moglibysmy sie modlic do "Bostwa" dostajac w zamian leczenie, ulepszenie.
Modlitwa kosztowalaby 60 PP (player points), dzieki ktorej zostalibysmy uleczeni do 100hp lub ulepszeni w wybranym skillu do 20% przez 10-20 min (nie dotyczy mlvl).
Kazda z profesji mialaby okreslony limit PP niezaleznie od lvl:
paladin- dostalby 240 PP (gorliwy wyznawca)
knight- 120 PP (sredniawy jak zawsze)
druid/sorc- 60 PP (pol heretyk)
PP uzupelnialoby sie w kosciele w niedziele Europejska, modlac sie do "Bostwa".

Tym oto sposobem ^ ulatwilibysmy sobie gre i wyrownali profesje (chyba).

Demek
02-03-2007, 16:03
Co do Knighta.... Knight ma soul pointy, które nie są w ogóle potrzebne! A co powiecie na taki pomysł, że Knight kosztem 15 souli i 100 many może zwięszkyć swoje obrażenia do 250% na 5 minut? To by bardzo wzmocniło Knightów, nie mieliby już statusu "najmniej dopieszczona profesja" (co niektórzy mylą z "najgorsza")

250%? to jak knight teraz wali best hity z ice rapiera 300~ to bedzie walil 750hp? zal o 30% zwiekszyc to jeszcze tak ale nie o 250%

d4rqu
02-03-2007, 16:19
Hit z ice rapiera kosztuje 1,5k. Hit z sd kosztuje 375gp i taki MDW czy Taifun bija za 1200-1400 hity z sd. Nie wspomnę o tym, że ice rapier bije w zwarciu, a sd na dystans.

Diego'Odin
02-03-2007, 16:22
A moze by tak dodac nowego "Skilla"?

Nazywalby sie on "Player" skill, ktorego nie bedzie mozna trenic.
Dzieki temu "Skillowi" moglibysmy sie modlic do "Bostwa" dostajac w zamian leczenie, ulepszenie.
Modlitwa kosztowalaby 60 PP (player points), dzieki ktorej zostalibysmy uleczeni do 100hp lub ulepszeni w wybranym skillu do 20% przez 10-20 min (nie dotyczy mlvl).
Kazda z profesji mialaby okreslony limit PP niezaleznie od lvl:
paladin- dostalby 240 PP (gorliwy wyznawca)
knight- 120 PP (sredniawy jak zawsze)
druid/sorc- 60 PP (pol heretyk)
PP uzupelnialoby sie w kosciele w niedziele Europejska, modlac sie do "Bostwa".

Tym oto sposobem ^ ulatwilibysmy sobie gre i wyrownali profesje (chyba).

player? :s chyba prayer....
btw to by nic nie zmienilo. taki twoj ulepszacz 10-20 min bedze w stanie uzyc tylko 4 razy
to naprawde bardzo niewiele zmieni

@topic
ja bym proponowal nakladac kary na magow tzn:
- powiedzmy -10lev speed za naszenie golden arm, 20 za dsm 30 za mpa etc
- zmniejszenie szybkosci regeneracji many za np. zbyt dobra tarcze - mms

z dorgiej strony byly by promocje za noszenie lekkiego eq np. b robe:
- podwyzszenie szybkosci haste
- szybsza (nieznacznie!) regenaracja hp

Ragnar666
02-03-2007, 16:36
wg mnie 2-ręczne rózgi i laski wystarczą. już nie będzie tak że sorc na kamikaze założy sobie tarcze i będzie z visa zapier.... siał zniszczenie ;]
a i profesje których obrażenia opierają się na melee i distance też będą z tego zadowolone, bo kto to widział sorca z różdżką a la harry potter? no i może koszt instantów ofensywnych zwiększyć o trochę, żeby nie wpaść ze skrajności w skrajność gdzie vis kosztuje teraz 20 many a po upie będzie kosztował ~100.

Vlad Dracula
02-03-2007, 17:06
TEN temat powinien znajdować się w dziale UPDATE,ale to szczegół.
Co do tematu:Magów i Druidów nie trzeba wzmacniać.Paladin-Strzały i bełty są za drogie,a robienie ich jest bardzo uciążliwe i wystrzela się szybko.Coś CipSoft powinien z tym zrobić.Knight-Zwiększyć meele,mogłyby też być jakieś ulepszone bronie(np. Bright Sword+3+25fire dmg)Zwiększyć szybkość rośnięcia skilli,przydałby się jakiś NPC,(w szczególności na światach non-pvp)który by stwarzał Monki ew.Ghoule do trenienia(nikt nie mógłby ich zabijać)To tyle.

/Edit No dobra przesadziłem z tymi summonami,ale robienie mlvla jest o wiele łatwiejsze niż skillowanie(Nie trzeba skakać po monsterkach,nikt Ci nie przeszkodzi w trenowaniu mlvla,a przy skillowaniu jakis noobek wyskoczy i zabije potwory).

Alwayner
02-03-2007, 17:16
@up

Człowieku pomyśl co by się działo w tym budynku gdzie były by te "Train Moby". Rzeźnia. To nie OTS!

Andrealfus
02-03-2007, 17:24
powiedzmy ze wystarczy dac nowy system naliczania uderzen knighta (wieksza srednia uderzenia)i utrudnil bym magom gre np tak jak w twoim pomysle ze nie moga zalozyc dsm itp np moga zalozyc itemki typu blue robe

Always hunted
02-03-2007, 17:27
250%? to jak knight teraz wali best hity z ice rapiera 300~ to bedzie walil 750hp? zal o 30% zwiekszyc to jeszcze tak ale nie o 250%

Dobra, przesadziłem z 250%, ale do 200% jakieś... czyli jak wali po 300, to żeby walił po 600....
Będzie sprawiedliwie, bo np taki sorc może spokojnie graczowi rąbnąć za 1k+

Rykun
02-03-2007, 17:29

i to by bylo zarabiste. ale tak jak juz ktos powiedzial nie do 250 % tylko zeby sie o 30-50% podniosly obrazenia.
bo tak naprawde to knight nie ma co z soulami zrobic.

Mily13
02-03-2007, 17:33
Ja myślę że dobrym pomysłem może stać się to żeby można było "pozyczać" soul pointy i w ten sposub druid/paladyn/sorc mogli by robic wiecej run. Ale knightom zwiekszyc zadawane obrazenia przynajmniej o 50 % i dlugosc skillowania o 15 x

Zygfryt
02-03-2007, 17:44
Czary dla Palladynów tworzące strzały i bolty powinny ich więcej tworzyć.

Albo wpisując Exevo Con "30" tworzyłoby się nam 30 strzał. Oczywiście każda strzała zabierałaby pewną ilość many. To samo się tyczy boltów tylko, że one zabierałyby więcej many niz strzały.

Knightowi mogłyby szybiej rosnąć skille. Mogłoby być też troszkę przedmiotów, które by zwiększały atak używanej broni i innych przedmiotów zwiększających obronę.

Co wy na to? xD

Piotrek Marycha
02-03-2007, 21:29
kpisz sobie?
wg mnie 2-ręczne rózgi i laski wystarczą. już nie będzie tak że sorc na kamikaze założy sobie tarcze i będzie z visa zapier.... siał zniszczenie ;]

Bradzo dobry pomysl :) cos za cos, nie ma lekko :p
Ja myślę że dobrym pomysłem może stać się to żeby można było "pozyczać" soul pointy i w ten sposub druid/paladyn/sorc mogli by robic wiecej run.
Lol??? jeszcze ci za malo overpower sorca i druta?

Ale knightom zwiekszyc zadawane obrazenia przynajmniej o 50 % i dlugosc skillowania o 15 x

Zart? to zamiast 100h treningu ma byc 1500 h?

@Odemnie :
*Ustalenie minimalnego hita dla knighta/pala
*Zmieniszenie ilosci many na exori lub zwiekszenie zadawanych z niego obrazen (dwukrotnie byloby chyba sprawiedliwie?)
*Specjalne własciwosci broni (dmg od magii, uderzenie krytyczne, szybsze zadawnie ciosów itp itd)

TaifunIII
03-03-2007, 00:16
Uważam, że w nowym upadate powinhy być soul shoty dla knighta poniewaz dawno nie byl ulepszany (tak jak w loneage):) Np. 1 kosztował by 1 gp :P

Kasztaniaczek
03-03-2007, 00:24
Dobra, przesadziłem z 250%, ale do 200% jakieś... czyli jak wali po 300, to żeby walił po 600....
Będzie sprawiedliwie, bo np taki sorc może spokojnie graczowi rąbnąć za 1k+

Paccc w 5 min odnowi sie 20 sp... to kosztuje 15 i za 100 many i praktycznie 0 sp(no bo expi, nie?) by hity zamiast 100+ zbroni(za free)walil po 300+ w porywach do 600+ za free ;s?
Wez daruj sobie ;s

sorc z 2-recznym wandem?
Ok biore shielda i tka dalej napie***** z visa... ;)

Sizel
03-03-2007, 01:54
@Dark of the Dead powraca
No tak. Ale celowo tutaj zakładam temat, bo w sumie znając życie to w większości będzie tu nie tyle o update, co o "tym, co sie nie podoba w ogóle" albo o "fantazjach".

@ Topic:
Jeszcze nasunęła mi się taka rzecz: dlaczego cele więzienne pod AB stoją puste? A może by tak je kimś pozapełniać? Na przykład takimi złodziejami, albo (nazwę ich ładnie) "takimi co w ramach kaprysu przeszkadzają w skillowaniu" ? Byłoby zabawnie:) Musiałby bidok przesiedzieć tam np 2 dni. A potem po wyjściu przy swoim nicku miałby w nawiasie jakiś napis ("beware: he was isolated in prison")

A pomysł z prayer-skill rewelacyjny: już to widzę: wyznaczona Niedziela Dnia Modlitewnego i 50 ludzi sie ciśnie jeden obok drugiego w świątyni i wrzeszczą "send meeee a graceee"

Różdżki dwuręczne ok. Ale takie limity na sprzęt również - marnuje się dużo rzeczy i potem zalega to tonami w kopalniach albo między trupami goblinów. A tak przydałoby się sorcom :P

I bezdyskusyjnie koniecznie MUSZĄ zmienić wygląd plecaczka do outfitu !! No jak on wygląda ! Skandal. Jak klocek lego. Fuj.

Ragnar666
03-03-2007, 03:41
sorc z 2-recznym wandem?
ale nie zadajesz już dodatkowych obrażeń od różdżki czy tam laski.
jednakże visem nadal annihilujesz wszystko co żywe ;]

Piotrek Marycha
03-03-2007, 10:53
Paccc w 5 min odnowi sie 20 sp... to kosztuje 15 i za 100 many i praktycznie 0 sp(no bo expi, nie?) by hity zamiast 100+ zbroni(za free)walil po 300+ w porywach do 600+ za free ;s?
Wez daruj sobie ;s
Nie wzielem pod uwage kosztów, ale sam pomysl ok
sorc z 2-recznym wandem?
no przed ~35 lvlem sobie chyba nie po-visujesz jednak co? wiadomo ze na wyzszym lvl wszystkie wandy sa zbędne

SerisZ
03-03-2007, 15:18
Nie wzielem pod uwage kosztów, ale sam pomysl ok

no przed ~35 lvlem sobie chyba nie po-visujesz jednak co? wiadomo ze na wyzszym lvl wszystkie wandy sa zbędne

lol jezeli wg ciebei +35 sorc/drut expi only z visa to gz.sorcowie na guardach expia przewaznie z wanda bo biora wtedy go na 3 shoty i do 55 lvl to wmiare dobry exp i loot

Always hunted
03-03-2007, 17:05
Wez daruj sobie ;s

No, ale tak uściślając:
Wymagany lvl - 50
Mlvl - 6
Wymagane skille - 80 fightingu
Koszt - Czar: 2k
Koszt użycia: 20 sp, 200 many i 5hp/tura(2 sekundy to 1 tura chyba, czyli co 2 sekundy zabiera nam 5hp)
Działanie: Zwiększa obrażenia do (dobra niech wam będzie) 190%. Czyli jak normalnie bijesz po 200, to będziesz bić po 380. To już jest sprawiedliwe, bo np 200lvl Knight(90/90) bije tak jakoś po ~250, a 200lvl Sorc(mlvl80) bije z Exori Vis po ~350

Dalej pieprzę głupoty? x.X

down@
Szkoda... staram się ;d
A te bateryjki to dobry pomysł xD

tomektrz
03-03-2007, 17:38
... i żeby sorcom i drutom wyczerpywały się bateryjki w różdżkach, żeby musieli dokupować!

Też jestem za wyrównaniem profesji, ale twoje pomysły są kompletnie idiotyczne.