Pokaż pełną wersje : Zamienianie ga na inne wirtualne dobra.
Mam pytanie czy legalne jest "sprzedawanie" gp za np surowce z ogame?
Patrząc z innej strony to w tibii komuś daje kasę, a ktoś daje mi np.: żela. Specjalnie zaznaczyłem daje, ponieważ to jest dozwolone w obu tych grach, a żadna strona nie ma z tego korzyści finansowych.
Drugie pytanie: Czy możliwe jest składanie takich ofert na tym forum i ewentualnie czy nadawałoby się to do działu handel.
Może jestem ślepy ale w regulaminie nic nie znalazłem o takim przypadku.
Wątek ten zamieszczam tu ponieważ wydaje mi się, że jest to w jakimś stopniu sprawa zewnętrznie związana z tibią.
Jest to handel itemami [dozwolone jest jedynie wymienianie sie itemami miedzy servami] inne opcje nie wchodza w gre ;) na stronce tez nie mozesz pisac takich ofert.
Ps. wąptie, ze w ogole ten regulamin czytales ;)
Wiesz... z drugiej strony mozna 'nieformalnie' zawrzec umowe i po prostu zrobisz komus fre itans w Tibii, a on Tobie w oGame. A oddawanie itemow chyba nie jest zabronione.
Jak by nie bylo, na tym forum takich ofert nie mozesz umiescic.
Poczytaj regulamin OGame. Regulamin tibi chyab tego nie zabrania a nawet jesli to nie moga cie zlapac. Ale w OGame juz posypia sie bany.
Jest to handel itemami [dozwolone jest jedynie wymienianie sie itemami miedzy servami] inne opcje nie wchodza w gre ;) na stronce tez nie mozesz pisac takich ofert.
Ps. wąptie, ze w ogole ten regulamin czytales ;)
no więc pokwiedz mi w którym punkcie regulamin tego zabrania.
PS. zawsze staram się czytać regulamin, żebym potem się nie zdiwił.
Poczytaj regulamin OGame. Regulamin tibi chyab tego nie zabrania a nawet jesli to nie moga cie zlapac. Ale w OGame juz posypia sie bany.
Niekoniecznie, w ogame gracz mocniejszy może wysyłać surowce słabszemu, w innych grach tego typu nie koniecznie są takie ograniczenia.
no więc pokwiedz mi w którym punkcie regulamin tego zabrania.
PS. zawsze staram się czytać regulamin, żebym potem się nie zdiwił.
Niekoniecznie, w ogame gracz mocniejszy może wysyłać surowce słabszemu, w innych grach tego typu nie koniecznie są takie ograniczenia.
Widzisz, samo handlowanie w ten sposób nie jest rzeczą nielegalną, ale reklamowanie tego tak ;) Przynajmniej tyczy się to handlu na linii GP - rl cash. Ale na tym forum raczej skasują ci takową ofertę, za dużo kontrowersji.
To, że skasują to osobna sprawa, bo w regulaminie jest punkt że admin ma zawsze rację.
Z jednej strony jest to jakieś zabezpieczenie, przed omijaniem regulaminu.
Z drugiej trochę ograniczenie wolności wypowiedzi, ponieważ przynajmiej teoretycznie jest nieograniczona cenzura.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.