zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czy przez tibie może wejść jakiś wirus ???

Jezol_Knight
19-09-2004, 10:18
Mam problem, otóż mój ojciec nie pozwala mi grać w tibie, bo podobno może wyjść jakiś wirus :p . Ja uważam, że jeśli mam firewalla to nic mi nie wejdzie !!
Czy ktoś może uświadomić mnie o słuszności rad ojca, albo o poprawności moich domysłów??

Z góry dziekuje :) (a i najlepeij aby napisali "prawde" :tongue: admini albo ktos inny ważny na forum, bo wtedy uwierzy)

Fixiha
19-09-2004, 10:27
przez sama tibie nie moze sie dostać rzaden wirus. jeżeli używasz markro tibia gg ect. to mozesz złapać keylooger'a. jak masz firewall'a to dobrze jeszcze podaj jakiego najlepszy jest kerio lub zonealarm i oczywiscie wszystkie łatki systemowe i anty wirus i nie powinno byc klopotu.

Dr.Unknown
19-09-2004, 10:28
Tibia...gdyby była zawirusowana to by w nią niegrało tyle osób, więc "Ojciec kiss my ass", szczęście że mój ojciec zna się na komputerach jak politycy na dobru kraju.

Dwimenor
19-09-2004, 10:33
Nie jestem Adminem a tym bardziej modkiem ale ci napisze.

Przez klijęta Tibii nie wejdzie ci żaden wirus, chyba że używasz programów typu tibia GG, MC PROXY itp. W takim wypadku mogą się przedostać wraz z tymi programami pliki kayloggerów.

Twój ojciec po prostu chce żebyś mniej czasu spędzał przed kompem, a więcej nad nauką. Rodzice potrafią wymyślić milion dwieście powodów żeby zagonić swoje pociechy do nauki(:(). Tym bardziej jeżeli nie są zabardzo obeznani z komputerami i internetem.

Dla przykładu. Moja matka zabroniła mi grać w tibie dlatego, że można zabijać tam innych graczy(lol?)-niby to miało źle działać na moją psyhike, czy jakoś tak. Więc przeniosłem się na Harmonie(był to jeden z wielu powodów) i straciła punk w dyskusjii ze mną.:)

Re:down
I bardzo dobrze że się dobrze uczysz.
A jak chcesz potwierdzenia to potwierdzam co napisałi przedmówcy.

Jezol_Knight
19-09-2004, 11:46
Bo była taka sytuacja, że grałem kiedys po necie w NFS-a i wlazł wirus (chyba własnie przez ta gre) i potem nie można było włączyć kompa X(
I nie chodzi o to że za dużo bede siedzał przed kompem (bo i tak dużo siedze i sie dobrze ucze :tongue: )

Proszę o odp ;) z potwiedzeniem prawdy w tamtych postach, albo ich obalenia=)

Ulrek
19-09-2004, 13:22
Czy przez tibie może wejść jakiś wirus ???

nie

Bo była taka sytuacja, że grałem kiedys po necie w NFS-a i wlazł wirus

Zdaje ci się.

Jezol_Knight
25-09-2004, 17:36
dzięki chlopaki, udało się i ostro zaąłem grać =)

Dark Vilej
25-09-2004, 17:44
Ta z ojcami tak jest, nie znaja sie nic na kompach a gadaja. Moj ojciec jak zobaczyl Tibie to zapytal sie ilu ludzi w to gra, a ja odpowiedzialem ze ponad 20 tys. okolo 850 ludzi w jednym serwerze. To on mi odpowiedzial ze wszystko co ma wspolne z netem u mnie to znajduje sie w moim miescie, co z tego wynika ze glowne serwery Tibi znajdowaly sie u mnie w miescie. Lol co nie? :D:D:D ^^