Pokaż pełną wersje : exit - smierc czy nie??!!
chcialbym sie was spytac czy to jest mozliwe...
kiedy grajac w tibie w czasie walki nacisniesz exit to automatycznie giniesz (chyba;) ,moj kumpel podczas walki z dwarf guardami nacisnal exit ( zostalo mu 3 pkt zycia:D) i twierdzi ze gdy znow sie zalogowal to nie zaliczylo mu smierci :| i byl dalej u dwarf guardow. no to jak to jest ginie sie czy nie??
Rubbeus Hagrid
26-10-2003, 16:35
Jak wyjdziesz krzyżykiem kiedy nie walczysz, po zalogowaniu wszystko bedzie tak jakbys sie normalnie wylogował. Kiedy jednak wyjdziesz w taki sposób podczas walki, albo zostanie ci mało życia albo bedziesz w świątyni (po śmierci). Nie jestem pewien, ale kiedy się w ten sposób podczas walki wylogujesz, to twoja postac tam zostanie i wyloguje się normalnie kiedy ubije potwora przed tobą i znaczek zniknie lub sama zostanie zabita. Nie mam co do tego pewności.
Ja obstawiam, ze postac wylatuje, gdy serwer zorientuje sie, ze wylaczyles program. Duza role odgrywa tu pewnie szybkosc i jakosc polaczenia (lagi, lagi, lagi) Moje postaci np. wyrzuca od razu (mam taka jedna z kilkoma hp gleboko pod ziemia, miedzy potworkami i logowalem sie kilka razy tylko po to, zeby od razu wylaczyc. Na razie zyje).
Jak dasz exit to wtedy dopoki krzyzyk ci nie zniknie (okolo 2 minut) grasz, a pozniej ciebie wywala i tyle.
kupsetramwaj
26-10-2003, 17:07
Ja tam wole nie ryzykować i nie używam exit. ponieważ trzech moich kolegów od tego zginęło.
sprawdziłem już kilka razy, dzięki cudownemu aster city :P że nawet jak wywali Cię podczas walki z kilkoma przeciwnikami to po pewnym czasie dostajesz logout'a. nie wiem ile to może trwać. kiedyś odcieło mi neta jak szły na mnie dwa lwy na pustyni, następnego dnia jak się zalogowałem miałem całą energię i byłem w tym samym miejscu. innym razem wywaliło mnie w wiosce elfów, gdy rozpoczynałem walkę z dwoma elfami i też nie zginąłem. napewno jest jakiś określony czas po którym dostajesz logouta jeśli wypadłes z gry, nawet podczas ciągłego stanu walki.
Jezeli masz krzyzyk i dasz exit a nikt cie nie atakuje to logouta dostaniesz jak Ci sie krzyzyk skonczy (okolo 20-40 sekund). Jezeli walczysz i cie kick-nie lub sam dasz exit to jezeli nie zginiesz po okolo 2 minutach to tez da Ci logouta.
No, to właśnie BARDZO mnie uspokoiliście :)
Bo właśnie byłem na maine z dala od depo (Folda) i mi wyskoczył error i tibia się zamknęła. Teraz nie mogę wrócić bo TOO MANY PLAYERS ONLINE ;( ale byłem sporo po ostatniej walce i w czymś w rodzaju ślepej uliczki więc na pewno będzie spox :D
...oby!
właśnie, ten error to coś nie tak jest! straciłem tak raz warrior helmet!!! połozyłem sobie na dp chest no i pojawil sie ten error i jak kliknąłem OK, to sie wyłącza klient, no i WH psu w dupe...
nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale jak np masz connection problem ze swojej strony, tzn kabel jakiś wyrwiesz czy co i się z kimś lejesz, to cie nie wywala wogóle... a jak robisz coś takiego jak exit, wyłączanie klienta przez ctrl+alt+del czy - jak to na nazywam :P - "nagły spadek napięcia" :D no to powinno ci wyrzucić postać aż znikną mieczyki...
Chester the Litle
28-10-2003, 20:47
Muj qmpel zrobil exita na wolfie i zginol 8o
Noon-Chacko
29-10-2003, 20:07
to jest takie coś, że jak weżmiesz exit z krzyżykami to char zostaje aż te krzyżyki zniknął, albo zginie ;). Mądre posunięcie... kurthe... przy guardzie exit :D
Bobercjusz
29-10-2003, 21:53
ja sprawdzalem za pomoca mc. dalem trucizne lewemu charowi i zrobilem exit
odejmowalo mu tak dlogo az gnina
pozdrawiam
Z tego co wiem jak naciśniesz exit to Cie nie wylogowuje z serwa i jesteś jeszcze jakiś czas na Tibii. Wszystko zależy od fuksa jakiego masz.
Mi sie zdaje ze jak dasz exit to zostajesz w tibi poki nie zniknie ci battle log (krzyzyk) albo cie nie zabija bo w sumie to by bylo beznadziejne zeby tak zrobili ze kiedy masz powazne problemy to dajesz exit i po klopotach. Wydaje mi sie rowniez ze kiedy masz mocne lagi (kick lag) ale to jush serwer chyba odbiera takie i kiedy cie kickuja to wtedy cie odrazu wywala bez wylogowywania i bez wzgledu czy jest krzyzyk czy nie ma.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.