Feliex1
04-04-2007, 12:17
Niedawno zainstalowałem sobie KASPERSKIEGO 6.0 i on ma wbudowaną zaporę która wykrywa z jakimi adresami ip łączy się dana aplikacja , zauważyłem że tibia łączy się z kilkoma adresami ip(w kompie na 99% nie mam w tym momencie żadnego kg, trojana czy virusa) i tu brzmi moje pytanie z jakimi adresami ip powinna się łączyć tibia , jest to dla mnie i nie tylko dla mnie myślę bardzo ważne ponieważ można utworzyć regułę w zaporze kas~ i gdy wejdzie jakieś świństwo będę wiedział z jakimi ip powinna się łączyć tibia a z jakimi nie.
Więc gdy będzie chciała się ona łączyć z innym ip niż bedzie zapisane w regule programu zablokuje je i żaden program typu kg, trojan mi nie straszny ;)
Proszę o podanie dokładnych adresów ip z którymi ma się łączyć tibia(wiem że to wymaga kilku/kilkunastu minut sprawdzenia ale przyda się to wielu osobom które przeczytają ten temat...)
Więc gdy będzie chciała się ona łączyć z innym ip niż bedzie zapisane w regule programu zablokuje je i żaden program typu kg, trojan mi nie straszny ;)
Proszę o podanie dokładnych adresów ip z którymi ma się łączyć tibia(wiem że to wymaga kilku/kilkunastu minut sprawdzenia ale przyda się to wielu osobom które przeczytają ten temat...)