|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
Imię: Feliex
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fighting Alliance Group
Świat: Aurea
Poziom: 139
Skille: 90/85
Poziom mag.: 8
|
![]() Niedawno zainstalowałem sobie KASPERSKIEGO 6.0 i on ma wbudowaną zaporę która wykrywa z jakimi adresami ip łączy się dana aplikacja , zauważyłem że tibia łączy się z kilkoma adresami ip(w kompie na 99% nie mam w tym momencie żadnego kg, trojana czy virusa) i tu brzmi moje pytanie z jakimi adresami ip powinna się łączyć tibia , jest to dla mnie i nie tylko dla mnie myślę bardzo ważne ponieważ można utworzyć regułę w zaporze kas~ i gdy wejdzie jakieś świństwo będę wiedział z jakimi ip powinna się łączyć tibia a z jakimi nie.
Więc gdy będzie chciała się ona łączyć z innym ip niż bedzie zapisane w regule programu zablokuje je i żaden program typu kg, trojan mi nie straszny ![]() Proszę o podanie dokładnych adresów ip z którymi ma się łączyć tibia(wiem że to wymaga kilku/kilkunastu minut sprawdzenia ale przyda się to wielu osobom które przeczytają ten temat...) Ostatnio edytowany przez Feliex1 - 04-04-2007 o 12:56. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() zaloguj sie do tibii, nastepnie wpisz w uruchom taka komende, ktora wyszuka aktywne polaczenia z portem 7171:
netstat -o potem utworz regule dla tego adresu w kasperze. aha, pisze sie "laczyc", a nie "lonczyc" - tak na marginesie. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
Imię: Feliex
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fighting Alliance Group
Świat: Aurea
Poziom: 139
Skille: 90/85
Poziom mag.: 8
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Witcher
|
![]() Więc najpierw wpisz "cmd" a następnie w oknie, które się pojawi, wpisz "netstat -o"
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |