Pokaż pełną wersje : Pomysł na nową grupę: II Wojna światowa
Virusmaxi
11-04-2007, 16:14
A więc, dziś na historii wpadł mi pomysł na nową grupę dla ludzi interesujących się drugą wojną światową, która ma wieeelkie znaczenie w historii. Rozmowy byłyby o różnych zdarzeniach, maszynach, walkach, krajach, etc. PS. Gdyby grupa powstała, przydałby się drugi leader :P
Nazwa: II Wojna światowa
Ranga: Nie wiem do końca, ale w planach jest "Soldier"
Niegłupi pomysł Virusmaxi... Jak powstanie to ja się piszę
Może nawet bym się na to pisał ; o
Przesadzacie z tymi pomysłami, grupa nie powstanie.
Pomysł dobry, ale teraz nie przejdzie. Ostatnio Khan chciał założyć grupę ludzi tworzących muzykę, ale jak to napisał "na razie z przyczyn technicznych Sir Drom nie chce dodawać nowych grup". Może za jakiś czas... B)
Dr.Unknown
11-04-2007, 16:52
Rotfl ; ).
- To ja chcę grupę miłośników szydełkowania!
- A dupa, bo to mi Drom założy grupę - ludzie interesujący się wojnami greckimi
- To ja chcę za to grupę miłośników Imperium Rzymskiego!
I tak do n-tej można wymieniać.
Już pisałem to kiedyś, w innym temacie z propozycją nowej grupy, ale napiszę jeszcze raz.
Nie ma sensu zakładać grup o tak wąskim kręgu tematycznym. Nawet gdyby ta grupa powstała to upadłaby góra po miesiącu. Za mało będzie ludzi aktywnie działających w grupie i szybko skończą wam się tematy.
Załóżcie sobie konta na forach zajmujących się daną dziedziną, ewentualnie sami załóżcie forum. Tam będziecie mogli dyskutować do woli i to z większą liczbą osób. Wam chyba jednak bardziej zależy na byciu liderem czegokolwiek i posiadania fajnego napisu pod nickiem, niż na rozmowach i dyskusji o II Wojnie Światowej.
OnlyShadow
11-04-2007, 17:01
Fora.pl od czego jest?
Zresztą ja bym pokasował te wszystkie grupy i zostawił MTA i parapsycholi :P
Walekifa
11-04-2007, 17:05
Nie prościej założyć grupę ogólnie zajmującą się historią(+ militaria)? Czemu trzeba zrobić grupę o samej II ww.?
Niech będzie grupa o wszystkich wojnach,militariach,całej historii etc. Ja się na to piszę,głupim by nie było.
O czym byśmy gadali? :
Temat1 : Twoja ulubiona postać historyczna.
Temat2 : Twoja wizja IIIww.
Temat3 : Największe bitwy naszych czasów (omówienie etc.)
Temat4 : Twoje ulubione czasy (chodzi tutaj o wojny,wiem że trudno powiedzieć "ulubione" o wojnach,ale jednak niektórzy wolą Wojny sparty,a inni wolą dyskutować o tym,że armia austriacka za czasów rozbiorów Polski cechowała się szybkością,i to dawało im wiele sukcesów)
Temat5 : Lotnictwo nowej generacji! (I tutaj rozmowa o lotnictwie ,nowinkach etc.)
Temat6 : Polska misja w Iraku (opinie)
Wystarczy?
A nie lepiej ogółem o histori :>? Można zrobić jakąś podgrupe 2 wś, ale grupa ogółem o historii mogłaby być :)
Fora.pl od czego jest?
Zgadzam się. Są to 2 najpotrzebniejsze grupy.
Pisałem do Drom'a żeby założyć grupę o książka, tak jak jest o filmach ale mnie olał. Też będę Cię olewał Panie Dr.Omaderze!:p
Na razie Drom nie zakłada żadnych grup i tak więc to nie ma sensu. Podejrzewam, że gdy funkcję tę wznowi w swej działaności nie omieszka nas o tym poinformować ; )
Zgadzam się. Są to 2 najpotrzebniejsze grupy.
Pisałem do Drom'a żeby założyć grupę o książka, tak jak jest o filmach ale mnie olał. Też będę Cię olewał Panie Dr.Omaderze!:p
Chciałem założyć grupę traktującą o bardzo szeroko pojętej fantastyce (łącznie z modelarstwem i grami z nią związanymi) i tak samo zostało to olane. Miała to być swego rodzaju reaktywacją Ordo Invictis tylko na szerszą skalę bo było wiele ciekawych pomysłów razem z moim co-ownerem jednaj Drom soczyście sprawę olał. ; P
Ordo Invictis bylo fajne, przez pierwsze 2 tygodnie. Jak byly nowe tematy, nowe posty. Potem padlo. Tak samo jest teraz z filmami, tak samo bedzie z ksiazkami, zapewne tez tak bedzie z podgrupa o historii. Nawet grupa-rzeka pt "Wiara" ostatnio miernie sie trzyma...
Virusmaxi
11-04-2007, 18:31
Heh, czyli mogę już zapomnieć o grupie.. :D
jak Was Dromek oleje to pokolenie.eu wita z otwartymi rękoma, prawdopodobnie.
..::QRAS::..
11-04-2007, 18:36
beznadzieja...
Mi by pomysł autora tematu pasował, ale imho na grupę to zbyt ścisłe zainteresowanie (tzn. za mały zakres, tematy by się skończyły...)
Virusmaxi
11-04-2007, 19:30
Trudno.
PS.Do tych co piszą o "fora.pl" i innych forach etc.
TO DLACZEGO WOGÓLE ISTNIEJĄ JAKIEŚ GRUPY? :P
Korektor
11-04-2007, 19:42
Nie nasza wina, że taki jesteś.
@topic,
Myślę tak jak Fiszbin. Ludziom bardziej by zależało na podpisie pod nickiem, a ewentualnym liderom na posiadaniu swojej grupy.
Tematy by się wyczerpały po kilku tygodniach. Jest to zbyt wąskie grono wydarzeń żeby móc miesiącami o nich rozprawiać. Aczkolwiek jeśli Virusmaxi pokazał nam swoją ponadprzeciętną charyzmę i pomysłowość, czyniąc grupę bardzo ciekawą, wtedy miałaby sporo członków.
Kiedyś chciałem założyć grupę fanów militariów, z tego co pamiętam to Drom nie był zainteresowany propozycją.
PS. Sugerując się kilkoma innymi tematami, stwierdzam, że połowa nie ma pojęcia o II wojnie. A szkoda.
Trudno.
Odpowiedz na to pytanie masz w postach innych userow. Grupa ktora mialaby powstac jest zbyt scisla, a te grupy, ktore do tej pory istnieja sa bardziej ogolne.
Co do propozycji - najlepiej dac juz grupe ogolnie o wojnach, ktore mialy miejsce w przeszlosci i te przyszle. Do takiej grupy wpisalbym sie na pewno.
@3xUP:
Żebyś miał zagadkę... -.-
jak Was Dromek oleje to pokolenie.eu wita z otwartymi rękoma, prawdopodobnie.
Gallar. Myślę, że pokolenie.eu bardzo chętnie przyjmie nowych członków - serdecznie zapraszamy, odnośnik w podpisie. ; )
Ponieważ traktują o bardziej powszechnych rzeczach(mimo tego wiele z nich licho się miewa).
Ale tak jak to ktoś powiedział, ogólnie historia i militaria oraz wizja III WŚ... mogłoby przejść ;) Historia ciągle powstaje, więc tematów raczej by nie brakowało...
Straznik Monopolowego
12-04-2007, 15:55
Jak powstanie jakasa "historyczna" grupa to z checia sie zapisze
chętnie,lubię historię :)
Nikast Shynix
12-04-2007, 19:05
Nawet jeżeli powiem, że grupa ogólnie o historii to dobry pomysł, to co z tego, skoro skończy się tak jak Planszomeni, która to grupa nie powstała, chociaż chętnych było dużo, albo Programmers, która zaczyna wymierać...
-=DanieL=-
12-04-2007, 19:54
Mimo iż lubie historie to ta grupa pożyje co najwyżej 3 tyg.
Kellerman
13-04-2007, 21:38
Mhuahuauhau nie mogę... za jakiś czas powstanie grupa "Wąchacze skarpet" i konkurencyjna grupa "Zjadacze goofna" czy wy nie przestaniecie mieć głupich pomysłów?Bo patrzcie jeśli zrobicie grupę wielbicieli II wojny światowej to zaraz ktoś wymyśli by zrobić i pierwsze i następnie III a w końcu zaczną się tworzyć jeszcze mniejsze grupki typu "wojna w mieśćie Radzymin" i potem wojna w mieście "Bełhatów" i w końcu powstanie 7 tysięcy nowych grup i co druga osoba będzie miała inny podpis pod nickiem...
Marcin12379518- Mc donald Oleńika479412286-Pochłaniacze lodów...
Jak dla mnie beznadziejny pomysł ;d
Pomysł bardzo dobry! Sam bardzo interesuje się II wojną światową,mam dużo książek związanych z wojnami,ponieważ jest to moja ulubiona tematyka wśród książek.Chętnie bym dołączył/dołonczył
Drom tylko czeka aż wszystkie grupy tematyczne wymrą śmiercią naturalną. I bardzo dobrze.
Kellerman
14-04-2007, 17:31
Po co robić nowe grupy?Wystarczą te co są i tak nikt nic w nich nie pisze prawie ;d
jak chcecie pisać takie bzdureczki o historii to poszukajcie specjalistycznego
forum dowiecie tam się wszystkiego...
Po co robić nowe grupy?Wystarczą te co są i tak nikt nic w nich nie pisze prawie ;d
jak chcecie pisać takie bzdureczki o historii to poszukajcie specjalistycznego
forum dowiecie tam się wszystkiego...
A co Ty możesz o tym wiedzieć ?
"Kellerman nie jest członkiem żadnych grup publicznych".
Btw. Popraw sobie podpis bo na takiego byka aż żal patrzeć.
sorry za offtopa.
Nie trzeba być członkiem żadnej grupy, by wiedzieć, że wszystkie mają lekki kryzysik. Ja jestem za tym, by zlikwidować je wszystki, ewentualnie zostawić grupy gildii. Prawda jest taka, że jakąkolwiek grupę założycie i tak upadnie ona po kilku tygodniach.
Korektor
14-04-2007, 20:56
A co Ty możesz o tym wiedzieć ?
"Kellerman nie jest członkiem żadnych grup publicznych".
Widocznie ma już kilka kont, na których nie wyszła mu kariera w stronę modowania forum.
@topic,
Zamiast tworzyć nowe, lepiej zająć się starymi grupami i doprowadzić je do porządku.
@down,
Każda nowa grupa to nowe, tajne forum. Każde nowe, tajne forum to sporo zajętego miejsca na serwerze, które nie jest darmowe.
Walekifa
14-04-2007, 21:10
Nie znam się,ale powiedzcie mi jakie mogą być ewentualne szkody,obciążenia gdyby jakaś grupa powstała? Serwer by padł? Trzeba by było więcej płacić? Bo ja już nie wiem dlaczego te grupy są tak niechciane...
Kellerman
15-04-2007, 22:56
Widocznie ma już kilka kont, na których nie wyszła mu kariera w stronę modowania forum.
@topic,
Zamiast tworzyć nowe, lepiej zająć się starymi grupami i doprowadzić je do porządku.
@down,
Każda nowa grupa to nowe, tajne forum. Każde nowe, tajne forum to sporo zajętego miejsca na serwerze, które nie jest darmowe.
Ta owszem kiedyś sporo grzeszyłem a moje ostanie konto było założone w 2004 roku i nie pamiętałem passów ;d
(i jeszcze raz powtarzam do tego pana wyżej nie ja pisałem ten cytat skopiowałem go bezpośrednio z notatnika z napisami do prison breaka a to że hatak.pl sie nie postarało w tłumaczeniu na polski to już nie moja wina(i tak im hail)a słownika nie używam więc nie mogło mi automatycznie poprawić błedu...
(i jeszcze raz powtarzam do tego pana wyżej nie ja pisałem ten cytat skopiowałem go bezpośrednio z notatnika z napisami do prison breaka a to że hatak.pl sie nie postarało w tłumaczeniu na polski to już nie moja wina(i tak im hail)a słownika nie używam więc nie mogło mi automatycznie poprawić błedu...
a, to wszystko wyjaśnia. sory man, rispekt for you. dasz mi pukiel swoich wlosow?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.