Pokaż pełną wersje : Tibia sie nie wlacza
konrada12
14-04-2007, 16:53
Mam laptopa z Vistą sciaglem tibie i jak wlaczam nic sie nie dzieje :[ , a tak pozatym mam internet z orange bisnes evere cos takiego i co mam robic
Kellerman
14-04-2007, 17:11
Nie to nie wina internetu raczej to pewnie jakiś problem z vistą...spróbuj przeinstalować tibię i jeszcze raz spróbować jeśli ci nie działa to zainstaluj sobie jakiegoś widnowsa dodatkowo np. 98 miejsca masz pewnie spoko a na 98 na pewno ci pójdzie ;d
Virusmaxi
14-04-2007, 19:21
Wieeeele programów nie podchodzi zwyczajnie pod Vistę. A szczególnie dosyc "stare" (tibia).
Pomoże tylko zmiana Windowsa.
Dwimenor
14-04-2007, 19:25
Akurat Tibia dobrze pod vistą chodzi.
Zapoznaj się z tym wpisem na hunted:
http://hunted.pl/2007/03/21/tibia-a-windows-vista/
@Kellerman
Tibia na win98 raczej pójdzie. Ale trzeba postawić sobie pytanie: czy win98 będzie działał na tym laptopie? Jeżeli jest on wstanie pociągnąć viste, to raczej jest to coś nowocześniejszego. Okna 98 nie są kompatybilne z takim sprzętem(chodź są wyjątki).
Kellerman
14-04-2007, 19:36
Wszystko podlega dobrej konfiguracji fakt faktem pod nie którymi laptopami okienkowe oprogramowanie nie chodzi zbyt kompatybilnie ale w większości odpowiednie ustawienia wystarczą... a moim zdaniem do gry w tibię windows 98 jest najlepszy...(sam mam Xp Pro ,ale wcześniej miałem 98)
Wątpię że to problem z Vistą ponieważ znam osobę która ma Vistę i gra normalnie w Tibię... Zapytaj się może firmy u której masz internet czy jakieś porty nie są zablokowane.
..::QRAS::..
15-04-2007, 00:10
Wątpię że to problem z Vistą ponieważ znam osobę która ma Vistę i gra normalnie w Tibię... Zapytaj się może firmy u której masz internet czy jakieś porty nie są zablokowane.
Ten to ma pojecie ...
Kellerman
15-04-2007, 21:31
Wiesz przypominam sobie że miałem ten sam problem z inną grą... spróbuj tych
2 sposobów albo tego:
Mój komputer///C//Windows///repair i tam znajdziesz plik autoexec.nt
przywróć go do katalogu system 32 również w windowsie dzięki temu może zacznie działać...
Jeśli i to nie pomoże to wciśnij jednocześnie klawiesze Alt+Ctrl+Delate
i pozamykaj różne procesy oprócz tych z dopiskom(usługa sieciowa ,usługa lokalna ,widndows) i je pozamykaj...czasami to pomaga ;d
mam nadzieję że pomogłem
Ten to ma pojecie ...
Ehh
gdybyś nie wiedział to zdarza się że przez to że dany port jest zablokowany nie można sobie pograć w jakąś grę... Jeśli nie wiesz co napisać to nie pisz nic...
Zresztą może ty powiesz czemu tak się dzieje...
EDIT@
Może problemy z engine? :P
Wcześniej nie brałem tego pod uwagę bo już była masa tematów związana z tym problemem.
Mówisz tutaj o kliknięciu myszką na skrót, czy już po samym wpisaniu passów i naciśnięciu ENTER ?
Chciałbym zaznaczyć jedną ważną (dla mnie) rzecz. Mianowicie Tibia na mojej Viście (Home) źle chodziła pod DX9. Nie wiem jak u innych ale u mnie się zacinała, musiałem resetować komputer, ekran robił się czarny...etc. Jak temu zapobiec? Banalnie! Z niby dobrego DX9 (sux) zamienić na OpenGL....to jest moja rada.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.