Pokaż pełną wersje : Dungeon Keeper 2 na XP
Witam,
Dlugie lata zagrywalem sie w Dungeon Keeper 2, swietnej grze strategicznej. Zmienilem komputer 4 lata temu, DK2 poszedl w kat. Dzisiaj odkopalem plyte i pomyslalem - a co, zagram sobie. Instaluje, wszystko fajnie ale wywala raport o bledzie. No to przekopuje google. Znalazlem ciekawy poradnik http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=18079&n=9 ale i on nie pomogl. Czy jest szansa, ze odpale DK2 na Win XP? Jesli tak, to prosze o rady. Zgodnosc systemu, dosbox nie daly rezultatu.
Quezacoatl
15-04-2007, 16:46
Po kilku dniach pracy poddałem się z próbami uruchomienia DK2 na WinXP. Choć zastanawia mnie czego jeszcze nie próbowałem, w końcu nawet Dark Colony na tym XP odpaliłem...
Co do tego poradnika. Już dawniej go widziałem, ale nie zadziałał u mnie prawidłowo.
Jak ktoś ma jeszcze jakiś ciekawy pomysł na dokonanie tego to też bym chętnie poznał ;)
BTW
To samo mam z Lierix 2.3
Ja do wiersza poleceń w skrócie lierixa dopisałem /N (LIERIX2.3\liero***** /N) i działa. Co prawda bez głosu, ale działa.
Thx! Jakbyś znalazł jeszcze sposób na głos to podziel się ;) . Też jeszcze raz popróbuję.
Po kilku dniach pracy poddałem się z próbami uruchomienia DK2 na WinXP. Choć zastanawia mnie czego jeszcze nie próbowałem, w końcu nawet Dark Colony na tym XP odpaliłem...
Co do tego poradnika. Już dawniej go widziałem, ale nie zadziałał u mnie prawidłowo.
Jak ktoś ma jeszcze jakiś ciekawy pomysł na dokonanie tego to też bym chętnie poznał ;)
BTW
To samo mam z Lierix 2.3
Ja do wiersza poleceń w skrócie lierixa dopisałem /N (LIERIX2.3\liero***** /N) i działa. Co prawda bez głosu, ale działa.
Nie probowałem DK2, ale skoro DK1 mi śmiga na XP, to dlaczego DK2 by nie chciał? ;o
..::QRAS::..
16-04-2007, 08:13
u mnie chodzi bez problemu ... na xp
Descartes
16-04-2007, 09:52
Thx! Jakbyś znalazł jeszcze sposób na głos to podziel się ;) . Też jeszcze raz popróbuję.
Póki co w Liero (ani w żadnych konwersjach) nie da się grać z dźwiękiem na XP - a nawet jeśli się da, to wygląda to jak emulacja gier z PS2 na PC...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.