zaloguj się

Pokaż pełną wersje : World of Warcraft

Stron : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

kołbaś
20-11-2007, 20:10
to zacznij sprzedawac golda na allegro. Jak optymistycznie liczyc to ty zarabiasz 3000~ golda miesiecznie a pesymistycznie 1500 wiec nie tak zle a kaska na nastepny miesiac grania juz jest.

malkolm
21-11-2007, 11:14
to zacznij sprzedawac golda na allegro. Jak optymistycznie liczyc to ty zarabiasz 3000~ golda miesiecznie a pesymistycznie 1500 wiec nie tak zle a kaska na nastepny miesiac grania juz jest.

Spoko spoko, niech zbiera.
Przyjdzie czas, że za wieczorne wipe party przyjdzie mu te 100-200g wydać ; - P

Sozemego
22-11-2007, 14:28
Spoko spoko, niech zbiera.
Przyjdzie czas, że za wieczorne wipe party przyjdzie mu te 100-200g wydać ; - P
Niezla masz ekipe, ze wydajesz na naprawy tyle golda >.> (wliczajac w to poty i inne gowna).

malkolm
22-11-2007, 14:47
Niezla masz ekipe, ze wydajesz na naprawy tyle golda >.> (wliczajac w to poty i inne gowna).

Nauka kosztuje i sukces rodzi się w bólach.
Parafrazując: 2 x flask (60g), repair bill (30+ g), 20 mana potek (40-50g), Vashj down bezcenne.

SERnik
23-11-2007, 01:28
A no dobry hunt z kolegami to wydatki (mana potiony, żarcie/picie), ale za to jakie fajne uczucie, jak jakis rare spadnie :D

Teraz do soboty trzeba się troche za nauke zabrac a zostawic WoWa :]

Rayza
23-11-2007, 12:49
Hej mam takie pytanie odnośnie Hunterka :D
czy Hunter ma tylko 1 hunter training? a resztę zwierzaków "zdobywa" w czasie gry?
ps:Mam 16v NE Huntera ^^ xD

kołbaś
23-11-2007, 17:10
Hej mam takie pytanie odnośnie Hunterka :D
czy Hunter ma tylko 1 hunter training? a resztę zwierzaków "zdobywa" w czasie gry?
ps:Mam 16v NE Huntera ^^ xD
Tak ma tylko 1 q na zdobywanie peta. Reszta jest zdobywana samodzielnie przez odpowiednie skille.

Rayza
23-11-2007, 17:57
skille?
Ja jak narzazie mam Cat'a na 15lv...jakoś nie moge sie z nim rozstać xD...
hey gdzie zdobyć Naramienniki? [shoulders?]
*kupował ktoś kiedyś Pre-paid przez Gram.pl?

lolader
24-11-2007, 00:38
skille?

Ja;>(wszystko w porządku)

BlueMaster
24-11-2007, 23:51
A ja za to mogę się pochwalić czegoś dużego-62 lvl Orc Hunter
Oczywiście znalazłem fajny server jak soldat :P

Ziemniax
25-11-2007, 01:07

Jeśli jesteś w hordzie to idź na RFC , powinny spaść z Bazzalana albo innego Bossa

Jeśli Allience to nie wiem, Deadmines bądź z normalnych potworków
, trzeba tylko być cierpliwym ;)

Witam :]

Nowy Axe kupiony wczoraj (700g). Teraz tylko 69 wbić i kosa :D

http://img69.imageshack.us/img69/6849/crystalforgedwaraxexdwi5.png

Chyba Prezpłaciłeś(albo pomyliłeś się o jedno zero)
U nas na Altar of Storms kosztuje on 60g :P

Ziemniax
25-11-2007, 01:19
skille?
Ja jak narzazie mam Cat'a na 15lv...jakoś nie moge sie z nim rozstać xD...

Jeśli jesteś w Hordzie, polecam ci iść na RFC, sypnie się z jednego z Bossów

W Allience polecam Deadmines bądź w czasie zwykłego expienia(jeśli masz sczęście ;))

Witam :]

Nowy Axe kupiony wczoraj (700g). Teraz tylko 69 wbić i kosa :D

http://img69.imageshack.us/img69/6849/crystalforgedwaraxexdwi5.png

(poszło na ImageShack, bo foteka nie chciała coś przyjąć obrazka).

==

Pozdro :)

Przepłaciłeś za tego axa(albo pomyliłeś się o zero :p)
U nas na Altar of Storms kosztuje 60g B)

KrEmAs KAc
26-11-2007, 09:23
Ziemniax coś sie się zjebało bo 2 razy to samo napisałeś :D
prawie to samo

lolader
26-11-2007, 14:27
Niech ktos wrzuci jakies ss'y;)

BlueMaster
29-11-2007, 22:46
A zarzucę kilka screenów z WoWa
To mój kochany palek,którym zrobiłem ok. 8 k honoru
http://foteka.pl/full/4fd15e45574ffb33980726c55659de48.jpg (http://foteka.pl/4fd15e45574ffb33980726c55659de48)
A to ja jak bije 60 lvl na shadowforge Citizenach (dużo k nawet jak na nie)
http://foteka.pl/full/a6013777dc44b4270861f142c5b8e333.jpg (http://foteka.pl/a6013777dc44b4270861f142c5b8e333)
Mój rogal
http://foteka.pl/full/414f6c8f37dc2f611a7b85bd13ec43b2.jpg (http://foteka.pl/414f6c8f37dc2f611a7b85bd13ec43b2)
Jak na razie to wszystko

Soldier_PL
30-11-2007, 01:45
Ahhh pogralbym sobie w to ale nie mam skad wziasc kase zeby zaplacic na gre online ;( skad mam wziasc 100 zl?Nie jestem pelnioletni i raczej nie zarobie bo mieszkam w malym miescie co nie ma raczej prac dla 18- wieku ale co ja bede gadal ^^ tym w kto to gra niech dobrze wykorzystaja platny czas ^^.

kołbaś
30-11-2007, 08:34
łał bluemaser ale super btw jaki to server ?? z expem x100 ?? czy moze wiecej? Nie ma sie czym popisywac...

malkolm
30-11-2007, 09:48
Priest przy pracy:

http://img227.imageshack.us/img227/3919/wowscrnshot112007234402ga3.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=wowscrnshot112007234402ga3.jpg)

Bluray
30-11-2007, 16:14
może mi ktoś powiedzieć jak zdobyć/gdzie kupić totem ziemi?

x_PrzemEK_x
30-11-2007, 19:16
totem ziemi zdobywa sie z questa u shaman trainera ;]

Mam 70lvl night elf hunter ;] 1 item arena set 3 t4 :)(mialbym wiecej ale mam malo czasu na gre i statnio \/ 2 linijki nizej
znam ta gre na pamiec ;]
zamiescil bym ssy ale mam problemy z grafika i nie moge wlonczyc wowa ;//

FA 375/375
Enchanting 370/375
Miming 300/300 ( nie chce mi sie wiecej robic)
fishing 200/300
cooking 200/300

BlueMaster
30-11-2007, 20:45
łał bluemaser ale super btw jaki to server ?? z expem x100 ?? czy moze wiecej? Nie ma sie czym popisywac...

EXP x10 i drop x2 oraz moneydrop x3
@edit
Teraz się przeniosłem na imba serverek
50xdrop artifact
Miodzio ;)
50xdrop orange

kołbaś
01-12-2007, 14:18
wlasnie sciagam wersje 2.3 boze to wazy 281 mega. No ale pisze ze skonczy za 45~ minutek =P

BlueMaster
01-12-2007, 19:37
Ściągnij ręcznie

Poprostu Pitbul
01-12-2007, 21:35
Mam pytanie. Jest darmowy tylko 1 miesiąc? Czy nie ma żadnych dni darmowych? Bo jak jest ta 2 opcja to czekam na urodziny ;].

Karl0ss
01-12-2007, 22:08
1.MOŻLIWOŚC: Grasz 10 dni na trailu
2(/1). Kupujesz gre
3(/2). Aby zacząć grać musisz albo podać nr. konta albo kupić karte pre-paid.
4.(/3) Dostajesz 1 miesiąc z grą. Gdy minie miesiąc grasz jeszcze te X miesięcy za które zapłaciłeś.
5.(/4) Gdy zapłacone miesiące miną, aby grać dalej musisz zapłacić kartą lub kupić karte pre-paid.

Pozdrawiam
@2XDown
No cóż jednak troche źle napisałem. Zmieniam "zawartość posta"

lolader
01-12-2007, 22:39
Jest 10dniowy trial na którym możesz pograc (oczywiscie z ograniczonymi możliwościami)

Ziemniax
02-12-2007, 22:55
Wraz z zakupem gry, dostajesz darmowy miesiąc gry, aleee musisz wcześniej albo zapłacić kartą albo pre-paidem (wtedy masz 1 darmowy + X w zależności ile zapłaciłeś).

Pozdrawiam

Czyli żeby otrzymać darmowy miesiąc muszę zapłacić i w dodatku kupić grę?? (przynajmniej tak wynika z twojeje wypowiedzi:p)
Niezbyt to darmowe B)

A tu Bugi z prywatów:
http://foteka.pl/mini/49e41e207dd86ffa92f162fdb2bd13f9.jpg (http://foteka.pl/49e41e207dd86ffa92f162fdb2bd13f9)
http://foteka.pl/mini/2bafcdf48abb6bba9f9f2dccf1ddcaed.jpg (http://foteka.pl/2bafcdf48abb6bba9f9f2dccf1ddcaed)
Sorki, że tak mało, ale już na prywatach nie gram(i wam nie radzę)

Bluray
03-12-2007, 12:30
Może mi ktoś powiedzieć jak resetować talenty? :P

malkolm
03-12-2007, 14:14
Może mi ktoś powiedzieć jak resetować talenty? :P

Pogadaj z trenerem.

Johnny121
03-12-2007, 23:51
Możecie mi powiedzieć jaki jest najlepszy pet dla huntera na tankowanie? Aktualnie mam Crocoliska złapanego na Wetlands (33lvl).

kołbaś
04-12-2007, 08:12
Nightsaber albo ogolnie kociaki chociasz swinki tez daja rade.
grrrrrrrrr moze mi ktos poradzic na to
http://i14.photobucket.com/albums/a349/Relosu/weapons.jpg
bo jak chcem wejsc na www.worldofwarcraft.com to mi takie cos wyskakuje, a koniecznie chcem sciagnac TBC.
btw uzywam IE

Bluray
04-12-2007, 08:31
To spróbuj FF.

kołbaś
04-12-2007, 16:55
Wlasnie sprobowalem ale nie moge znalesc tego tbc. Moze ktos mi poda stronke z ktorej bede mogl sciagnanc tbc us za pomoca flashgeta ?? Fajnie by bylo jak byl by to pozadny transfer.

Johnny121
04-12-2007, 16:57
Napisz do mnie na gg.

BaxCrow
04-12-2007, 19:40
Jedna z najbardziej komercyjnych gier, która jest robiona dla kasy.

Ja widzę w tej grze dużo minusów...i to nie dlatego, że gram w Tibię, ale dlatego, że ta gra ma dużo minusów.

- Abonament co miesiąc, aby grać! [absurdalne, aby płacić co miesiąc za pixele]
- Grafika niby fajna, ale zbyt kolorowa. Pełno świecidełek i itp.
- Aby to udźwignąć trzeba mieć mocny komp i potężny net, czyli jakieś 4.000 zł za komp i 180 zł za dobry net
- Uzależnia bardzo mocno
- I największy minus... 3D... nie nawidzę gier MMORPG 3D to po prostu, jest daremne... niby wszystko jest piękne i w ogóle, ale przeszkadza w swobodnym poruszaniu się. Nie widać, co jest za tobą widać tylko to co jest przed tobą.

Teraz plusy
- Ogromny świat
- mimo wszystko najlepszy MMORPG 3D
- piękna grafika
- duże możliwości rozwoju postaci i magii

Wyszło u mnie 4:4, ale dodam od siebie, że WoW była grą przełomową jeśli chodzi o MMORPG 3D, więc za to duży plus.

Teraz odnośnie Tibii vs. WoW
Grafika 0:1
Klimat 1:1
Dźwięk 0:1
Kasa w RL 1:0 [chodzi o płatności]
Zabawa 1:1
Profesje 0:1
Ludzie 1:0 [chodzi o możliwość poznania]
Wymagania 1:0

Więc remis. Uważam, że to są dwie najlepsze gry MMORPG jakie powstały na PC. Do tego grona można włączyć Guild Wars.

lolader
04-12-2007, 22:14
Jedna z najbardziej komercyjnych gier, która jest robiona dla kasy.

Ja widzę w tej grze dużo minusów...i to nie dlatego, że gram w Tibię, ale dlatego, że ta gra ma dużo minusów.

- Abonament co miesiąc, aby grać! [absurdalne, aby płacić co miesiąc za pixele].

jezeli kogos stac na internet za nawet czasami 100zl miesiecznie dlaczego go nie ma byc stac na 50zl miesiecznie a pozatym grasz kiedy chesz nie musisz caly czas ładowac gdy nie załadujesz konto ejst poprostu frozen
- Grafika niby fajna, ale zbyt kolorowa. Pełno świecidełek i itp.
Jest to jeden z elemnetów tego typu fantasty hoc mnie tez wkur***** nowe lataje maszyny i robo-strusie gnomów
- Aby to udźwignąć trzeba mieć mocny komp i potężny net, czyli jakieś 4.000 zł za komp i 180 zł za dobry net
Nie ma w tym ksztyny prawdy procesor 1.7 wystarczy nawet 512 ram hoc preferowane to 1gb a net praktycznie nie odgrywa żadnej roli
- Uzależnia bardzo mocno
zgadzam sie
- I największy minus... 3D... nie nawidzę gier MMORPG 3D to po prostu, jest daremne... niby wszystko jest piękne i w ogóle, ale przeszkadza w swobodnym poruszaniu się. Nie widać, co jest za tobą widać tylko to co jest przed tobą.
Kwestia gustu
Ludzie 1:0 [chodzi o możliwość poznania]
W tamtym roku para która poznała się przez wow jest obecnie małżeństwem
Klimat 1:1
klimat tibi nie równa się z klimatem wowa szczególnie serverów rppvp i rppve
Zabawa 1:1
W tibi moim zdaniem chodzi jedynie wyłącznie o exp a w wowie exp to jedynie 5% przyjemnosci

Mam nadzieje że po moim komentarzu przemyślisz wszystko i kto wie moze bedziesz za pare miesięcy chwalil sie ss'ami twojej postaci;)

=Pekin=
04-12-2007, 23:05
3 z twoich kryteriow sa naciagane OMGFGG

1. Wymagania ? wow to jest gra ktora ma 2 I POL ROKU !!
czlowieku mam athlona 1,4 512 ramu i karte jakas z 64 mb na niej i wow mi smiga czaisz ? XDD nvm
2. Klimat ? gdzie ty w tibii widzisz klimat lolx w tibii teraz iq graczy nie przekracza 50 ! jak widze jakie tępaki w to graja to zal, w wowie placisz i masz kulturalna rozrywke. zalowo z klimatem w tibii
"How long?" "br" "ty hojuuuu !!11" takie teksty w tibii kroluja.
3. Zabawa ... tak sie sklada ze to tibia uzaleznia tak samo jak wow, dla ludzi jedyna zabawa to wbijanie wiekszego lvla i pokazanie sie w spolecznosci debili. Padanie i tracenie tygodni expienia to tez fun jak huj.

kołbaś
05-12-2007, 09:33
- Abonament co miesiąc, aby grać! [absurdalne, aby płacić co miesiąc za pixele]

Odezwał sie gracz ktory kupuje pacc(znacznik eliteknight przy podpisie) co wychodzi 30zl miesiecznie a placi za gorsze pixele, w wow'ie wychodzi okolo 36zl jezeli placi sie samemy paypal'em a nie kupuje na allegro za 56~ miesiecznie. Czlowiek nie odzywaj sie wiecej. Pozatym wcale nie trzeba grac na globie. Mozna grac na darmowych privatach.

malkolm
05-12-2007, 11:29
1. Wymagania ? wow to jest gra ktora ma 2 I POL ROKU !!
czlowieku mam athlona 1,4 512 ramu i karte jakas z 64 mb na niej i wow mi smiga czaisz ? XDD nvm

Przy 25ciu osobach, które odpalą swoje zabawki + boss +ady będziesz miał 3 fps, fajnie nie?

Dla większości graczy gra ma bardzo niskie wymagania sprzętowe; dla garstki osób, które jednak uczestniczą w end-game (rajdy 25 osobowe) potrzebny jest jednak sprzęt lepszy niż przeciętny.

Bluray
05-12-2007, 12:27
Nie mogę uwierzyć że napisałeś że klimat tibia = klimat WoW. Przecież tibia swój klimat straciła już bardzo dawno temu. Zabawy też w niej nie widzę chyba że lubisz h'n's'sze, bo chodzi w niej tylko o wbicie jak największego lvl. Zgodzę się że ludzi łatwo się poznaje ale tak ok 70% społeczeństwa w tibi to dzieci które nie wiedzą co to RPG. Tacy to tylko zabijają, żądają kasy, kradną expa, straszą kolegami na 121231 poziomie, po prostu lipa, a nie mówię już o usilnych staraniach CipSoftu ze zbalansowaniem profesji.

Vil
05-12-2007, 12:43
W tibii z roleplayingu zostal juz tylko playing. Wogole trudno mowic o jakimkolwiek klimacie gdy 90% populacji nie przeczytalo nigdy tibijskiej ksiazki, przez cala dlugosc gry nie walczy sie z nikim ( bo w tej grze nia ma historii, nie ma zagrozenia, nie ma przeciwnika ktorego trzeba zwalczyc ) a przez wiekszosc czasu gry zabija sie potworki nie dla jakiegos wyzszego celu, ale po to zeby byc na wyzszym miejscu w statystykach.

jasne, powinny tez wywalic line of sight zebys mogl atakowac dwurecznym toporem przeciwnika stojacego za toba.

Johnny121
05-12-2007, 16:36
Przy 25ciu osobach, które odpalą swoje zabawki + boss +ady będziesz miał 3 fps, fajnie nie?

Dla większości graczy gra ma bardzo niskie wymagania sprzętowe; dla garstki osób, które jednak uczestniczą w end-game (rajdy 25 osobowe) potrzebny jest jednak sprzęt lepszy niż przeciętny.

Człowieku aktualnie gram na kompie 512MB RAM, Pentium IV 2,5GHZ i uwaga GF2MX (Gf 6200 zjarany, trzeba oddać do gwarancji). Jakoś działa, na najmniejszych detalach, ale grać się da.

BaxCrow
05-12-2007, 17:28
Odezwał sie gracz ktory kupuje pacc(znacznik eliteknight przy podpisie) co wychodzi 30zl miesiecznie a placi za gorsze pixele, w wow'ie wychodzi okolo 36zl jezeli placi sie samemy paypal'em a nie kupuje na allegro za 56~ miesiecznie. Czlowiek nie odzywaj sie wiecej. Pozatym wcale nie trzeba grac na globie. Mozna grac na darmowych privatach.

To ty się nie odzywaj.

Po 1 - Pacc kupuję kiedy mam na to ochotę.
Po 2 - Można kupić za kasę w Tibii
Po 3 - 15 Dolarów kosztuje miesiąc gry w WoW'a co daje nam ok.45 zł, a to jest 1 miesiąc.
Po 4 - Priv servy są i w Tibii, też można na nich grać, ale to są servy dla tych, którzy nie umieją grać na Globach

BaxCrow
05-12-2007, 17:42
jezeli kogos stac na internet za nawet czasami 100zl miesiecznie dlaczego go nie ma byc stac na 50zl miesiecznie a pozatym grasz kiedy chesz nie musisz caly czas ładowac gdy nie załadujesz konto ejst poprostu frozen

Jest to jeden z elemnetów tego typu fantasty hoc mnie tez wkur***** nowe lataje maszyny i robo-strusie gnomów

Nie ma w tym ksztyny prawdy procesor 1.7 wystarczy nawet 512 ram hoc preferowane to 1gb a net praktycznie nie odgrywa żadnej roli

zgadzam sie

Kwestia gustu

W tamtym roku para która poznała się przez wow jest obecnie małżeństwem

klimat tibi nie równa się z klimatem wowa szczególnie serverów rppvp i rppve

W tibi moim zdaniem chodzi jedynie wyłącznie o exp a w wowie exp to jedynie 5% przyjemnosci

Kazdy punkt będzie kolejną częścią twojej wypowiedzi

1. Może ktoś ma na neta za 100 zł, ale nie ma na miesięczną płacę za WoW'a. Tak ma 80% osób. Bo net jest ważniejszy niż pixele.
Także każdy woli wydać troszkę pieniędzy i mieć dobry net.

2. Ja rozumiem fantasy, ale Silkroad Online czy Guild Wars, to też fantasy, ale tam nie ma takiej kolorowości jak w WoWie

3. To, że wystarczy to ja wiem, ale jeśli gra 3D jest wyświetlana w niskich detalach to widać brzydkie kontury i animację, a tak trzeba grac w podanej przez ciebie konfiguracji.

4. Z tym 3D to masz rację kwestia gustu.

5. Jeden przykład przez rok. Ja przez swoje 3 lata gry w Tibię miałem takich przykładów z 15 i do tego wiele osób jest teraz parami.

6. Każda gra ma inny klimat, w WoWie klimat tworzy głównie grafika nie ludzie, a w Tibii ludzie. Przyznam, że co raz więcej jest dzieci 10 letnich, którzy psują atmosferę, ale kiedyś Tibia to była bardzo fajna i klimatyczna gra. Teraz jest troszkę gorzej.

7. To zależy dla kogo chodzi o exp. Mi nie zależy na zdobywaniu doświadczenia. Ja w Tibię gram dla poznawania ludzi, zdobywania przyjaciół, a w samej rozgrywce odkrywania nowych zadań i itp.
Exp to jedynie dodatek do tego, co można uczynić z Tibii. My z kumplami z mojego servera stworzyliśmy sobie świat, gdzie liczy się ten kto jest przed monitorem, a nie ten pixelil, który biega po świecie Tibii. Co do WoW'a. W tej grze głównie właśnie cała zabawa polega na wbijaniu kolejnych poziomów, ale jeśli znajdą się tacy ludzie, którzy w grach MMORPG dostrzegają szansę poznawania ludzi, a nie zdobywania doświadczenia, to chwała im za to i tyle.

Pozwolę sobie zacytować moje motto, którym się kieruje:

"CEL GIER ZALEŻY GŁÓWNIE OD LUDZI, NIE OD POZIOMU"

kołbaś
05-12-2007, 18:11
To ty się nie odzywaj.

Po 1 - Pacc kupuję kiedy mam na to ochotę.
Po 2 - Można kupić za kasę w Tibii
Po 3 - 15 Dolarów kosztuje miesiąc gry w WoW'a co daje nam ok.45 zł, a to jest 1 miesiąc.
Po 4 - Priv servy są i w Tibii, też można na nich grać, ale to są servy dla tych, którzy nie umieją grać na Globach

Po 1-Zeby do mnie pyskowac musisz odrasnąc od ziemi troszke.

Po 2-Jasne Ja abonament do wow'a tez kupuje kiedy chce. Tak samo moge go kupic za kase z wow'a, sprzedając ja na allegro a za zarobiona kase kupic 1miech grania.
Po 3-15 dolców to nie majatek zwlaszzca jak sie wie kiedy trzeba kupywac.
Po 4- Jeżeli uważasz, że jak ktos gra na privatach jest noobem bo nie umie grac to krótko mówiąc Wypier*alaj. Uwiez albo nie ale naprawde sa osoby ktorych nie stac nawet na te 15 dolców a graja okazjonalnie u kuzyna/kolegi. Czyli według ciebie są noob'ami bo są biedni. Debil nie człowiek, Debil.

BaxCrow
05-12-2007, 18:58
Po 1-Zeby do mnie pyskowac musisz odrasnąc od ziemi troszke.

Po 2-Jasne Ja abonament do wow'a tez kupuje kiedy chce. Tak samo moge go kupic za kase z wow'a, sprzedając ja na allegro a za zarobiona kase kupic 1miech grania.
Po 3-15 dolców to nie majatek zwlaszzca jak sie wie kiedy trzeba kupywac.
Po 4- Jeżeli uważasz, że jak ktos gra na privatach jest noobem bo nie umie grac to krótko mówiąc Wypier*alaj. Uwiez albo nie ale naprawde sa osoby ktorych nie stac nawet na te 15 dolców a graja okazjonalnie u kuzyna/kolegi. Czyli według ciebie są noob'ami bo są biedni. Debil nie człowiek, Debil.

Po 1 - zeby mi zwracać uwagę, to musisz posiadać mózg
Po 2 - tak kiedy chcesz, ale jak nie masz to wtedy możesz grać?
3 i 4 - Sam sobie zaprzeczasz... najpierw mówisz, że 15 dolców to nie majątek, a potem mówisz, że może nie stać nie których. Tych o których mówisz, czyli tych których nie stać jest 2 razy więcej niż tych, których stać. I źle zrozumiałeś mój punkt 4, ja miałem na myśli, że jeśli kogoś stać, a gra na priv to znaczy, że jest noobem, bo na priv jest łatwiej to on tam gra. [To decyzja każdego, ale takie jest moje zdanie]

lolader
05-12-2007, 20:03
Ehm ehm..... wiec tak na prive który ejst blizzlike niema nawet w 3/4 tak latwo jak na globalu lagi potwory sie nei respia itp
Nie będę komentowal twojej głupiej wypowiedzi
Po 1 nie jestes na moim poziomie
Po 2 w wowa gra okolo 9mln osob czyli powiem ci to inaczej Szwecja ma 9mln mieszkańców (nieiwem czy to zrozumiales) a w tibie ile gra?? pfff 600tys a moze 800tys... w kazdym razie śmieszne ilości nobów polskich którzy są jeszcze w okresie komunizmu i nie przyjmują do siebie tego co oferuje nam rynek zagraniczny kupujesz za 90zl pacc pffff na jakąs głupią gierke ktor nie zasługuje na miano mmorpg wole wydac 100zl i pograc przez tydzien w wowa niz 90 i grac przez 3 miesiace w tibie w tibi chodiz jedynie i wyłącznie o exp noi oczywiscie grają w nią debile którzy nie rozumieją podstaw angielskiego
Nie zwracajmy uwage na tego szczyla który chce nam wmówic ze tibia
jest lepsza od wowa niehc sobie pisze posty na które nie dostanie odpowiedzi.... zapoda ktos jakies ss'y:p

kołbaś
05-12-2007, 20:33
Po 1 - zeby mi zwracać uwagę, to musisz posiadać mózg
Po 2 - tak kiedy chcesz, ale jak nie masz to wtedy możesz grać?
3 i 4 - Sam sobie zaprzeczasz... najpierw mówisz, że 15 dolców to nie majątek, a potem mówisz, że może nie stać nie których. Tych o których mówisz, czyli tych których nie stać jest 2 razy więcej niż tych, których stać. I źle zrozumiałeś mój punkt 4, ja miałem na myśli, że jeśli kogoś stać, a gra na priv to znaczy, że jest noobem, bo na priv jest łatwiej to on tam gra. [To decyzja każdego, ale takie jest moje zdanie]

AD 1-No comments...
AD 2-jezeli nie mam moge albo grac na trialu albo grac na rpivach ktore moga byc rownie dobre jak global. gdzie mozna przebierac w ofertach i wybrac co kto lubi(high exp low exp blizzlike exp exp 1/2 blizz)
AD 3-4- Mowilem to nie jest straszny majątek dla kogos kto ma stały i własny internet, komputer. A jezeli ktos nie ma nawet tego i grac musi u kumpli/rodziny no to wybacz ale w tym momecie nie jak nie ma jak zdobyc 15 dolcow bo np zabraknie mu na jedzenie/ubranie/ inne dobra wyższego szczebla niz wow/komputer.

Vil
05-12-2007, 21:26
5. Jeden przykład przez rok. Ja przez swoje 3 lata gry w Tibię miałem takich przykładów z 15 i do tego wiele osób jest teraz parami.

ja moge dorzucic jeszcze z 8 od siebie.

Co do WoW'a. W tej grze głównie właśnie cała zabawa polega na wbijaniu kolejnych poziomów, ale jeśli znajdą się tacy ludzie, którzy w grach MMORPG dostrzegają szansę poznawania ludzi, a nie zdobywania doświadczenia, to chwała im za to i tyle.

Sorki, ale smiem twierdzic ze grales w WoWa albo na funach typu PvE exp x100, explo exp x400 i max level 255, albo nie grales wogole. W WoWie mozliwosci wbijania expa sa znacznie szersze niz w Tibii, do tego mamy cos takiego jak maksymalny level, ktory przed wyjsciem TBC mozna bylo, korzystajac z calej masy tutoriali, nabic w przeciagu tygodnia-dwoch intensywnej gry, teraz sam sobie dopisz co ludzie robili, ze grali w ta gre miesiacami pomimo tego ze nie mogli juz expic.

Chcesz klimatu ? Poogladaj sobie filmiki z dancecontestow albo comedy series na warcraftmovies.com, zobaczysz jak ludzie potrafia sie bawic i ile czerpac z mozliwosci jakie daje im ta gierka.

Rayza
05-12-2007, 21:48
Jeśli chodzi o grę dla wyniku punktów...
to to sie przeważnie tyczy tibii bo tu jest mało rzeczy które można robić dla przyjemności a nie dla gry...
Co do WoWa w grze poznałem 2lv Draenei'ja który nasta dnia zrobił sobie BE i wytrenował go na 50lv w parę dni...
tu widać ze on to robi dla punktów...
Ja natomiast gram dla przyjemności [17lvNE 16BE] tyle co on....
bo gram dla przyjemności poznawania "wow'a"...
ps:chodzi mi o to ze można grac szybko dla exp'a i wolny dla przyjemności ;]...

Jak sie niema kasy na abonament można grac na privach do czasu zdobycia kasy....
@up
ja z kolegami w grze bawiliśmy sie w tance przez 15min. xD

Karl0ss
05-12-2007, 22:39
ps:chodzi mi o to ze można grac szybko dla exp'a i wolny dla przyjemności ;]....
Ja tak tylko leciutko się wtrące - a jeżeli temu komuś sprawia przyjemnośc szybkie lvlowanie ^^"?

Pozdrawiam

=Pekin=
06-12-2007, 01:52

No wlasnie to pomysl logicznie, dla tej garstki osob, nolify ich nazwe ok ? Ktorzy rajduja z gildia 10 godzin dziennie i komp jest ich ulbiona zabawka maja komputery, wyobraz sobie, zdolne udzwignac tak wymagajaca gre jak wow !! :P naciagasz stary naciagasz :<

P.S ktos tam pisal ze w tibie graja dzieciaki z polski z komunizmu.

Jest w tym pewna racja, zauwazcie jaki Niemcy maja zysk na glupiotkich polskich dzieciach.
Ogame , Plemiona , Tibia - Niemcy zalewaja nas falą prostych jak stol pingpongowy gierek, za ktore placi sie kase a polacy nie czajac bazy ze mozna zagrac w cos lepszego, ciekawszego graja w ten crap -.-

ZRESZTą my lubimy siedziec w crapie, najlepszy motyw ostatnich lat to wlatcy much (uHSUahsuHASUahsuAHSUa ) pewna garstka ludzi zauwazyla tępawe dzieciaczki z polski i zrobila serial podobno do SP tylko humor jest tak wyraze sie troche ... prostrzy, taki ktory trafi do IQ 50~ SUKCES GWARANTOWANY

lolader
06-12-2007, 15:35
To ja to ja mowilem o tym komunizmie.:]

Rayza
06-12-2007, 20:52
Ehhh...Od 7 dni mi prepaid idzie ;[....
a jak sie loguje na privach to mi komp sie resetuje.....

=Pekin=
07-12-2007, 02:33
zainspiorwany totalnie odjechanym filmikiem frost maga zrobilem sobie niedawno i juz mam 38 lvl :P Powiem tak - cool magiem sie gra lecz becki od warlocka i priesta sa mocne:P
Expienie ciezkie itd ale sie oplaci bo potem mag frost jest jednym z lepszych w pvp =P

filmik - http://www.youtube.com/watch?v=CwVYncsjeqg

Johnny121
07-12-2007, 16:19
Mój krasnal na burning-wow.

Choinka:
http://img464.imageshack.us/img464/7523/wowscrnshot120307140120qq1.jpg

Traderzy:
http://img148.imageshack.us/img148/8626/wowscrnshot120307140215ff5.jpg

Już wiemy kto kradnie prezenty!
http://img484.imageshack.us/img484/6834/wowscrnshot120307144903ag7.jpg

Marchewki
07-12-2007, 18:27
hehe dobre fotki coraz bardziej ciągnie mnie do tej gry chyba sobie zakupie :)

kołbaś
07-12-2007, 22:16
Dzisiaj latając po serverach na trafilem taki gdzie za 1 potworka masz 254lvl oraz nie dzialaja vendorzy! Droprate jest blizzlike i trzeba sie niezle napocic zeby dostac jakies pozadne eq oraz wyszkolic skille(nie ma jak sprzedawac przedmiotow dla vendorow wiec tylko z mobów oraz z handlu) Server jest naprawde dziwny ale chyba tutaj troszke pobede. No moze dopuki nie naprawia vendorow.

Johnny121
07-12-2007, 22:25
Ładny jest mój Henryk? Przepraszam za jakość grafiki, ale robione na GF2 xD

Lord Dreathan
08-12-2007, 00:34
J

ROTFL, co za bzdura. Żal.

Wystarczy oddalić kamerę?

Co do abonamentu - nie trzeba go płacić co miesiąc, tylko kupujesz doładowanie na miesiąc lub dwa (Pre-Paid). Poza tym w WoWie w ciągu powiedzmy 2-4 miechów jesteś w stanie dojść do end-game'a (zależy od doświadczenia w grze). Czytałem Twoje śmieszne porównanie i znalazłem tam kilka niedociągnięć.Pozwolę sobie uzupełnić ISTOTNE braki.

PVP:

a) WoW - Battlegroundy, Areny, rozbudowane drzewka talentów, które można na end game'ie bardzo ciekawie mieszać. Pomiędzy klasami nie ma jakiejś ogromnej różnicy, w pojedynku 1v1 postacie z pvp bądź pvp/pve buildem mają szanse stając do walki przeciwko sobie.

b) Tibia - Pvp? Jak dla mnie, po updacie na 7.8 słowo to zanikło na dobre. Brak Battlegroundów, Aren. Cały czas ta sama ilość profesji. Poza tym nie ma żadnego odpowiednika drzewek z talentami, także nie można skierować postaci w jakimś okreslonym celu.

PVE:

a) WoW - są określone strefy lvlowe, gdzie można grindować/questować. Niezależnie od ilości ludzi w jednym miejscu można ze spokojem zdobywać doświadczenie W przypadku śmierci nie tracimy niczego, jedynie nasz ekwipunek ulega delikatnemu zniszczeniu. Dodatkowo, w WoWie są tzw. INSTANCJE, czyli jaskinie do których trzeba uzbierać minimum 5 osób (są również 10, 25 a nawet 40 osobowe instancje).

b) Tibia - Trzeba mieć szczęście i trafić na wolny spawn. W przypadku śmierci tracimy kolejno : 1/2/3/4 lvle (w zależności od poziomu i posiadania lub braku blessów). Nie ma podziału na strefy, także low lvle zwykle skupiają się w oklepanych miejscach.

A)Patche/ B)Update'y

A) Patche w WoWie wprowadzają mniejsze lub większe zmiany. Minusem jest to, że trzeba ściągać dość spore pliki, jednakże poszczególny patche nie zniechęcają graczy, wręcz nawet motywują do gry.

B) Update'y w Tibii - z każdym z nich gra ta stacza się w strone dna. W czasach 7.4-7.6 Bycie 100+ było wyczynem. Teraz takich 100+ jest od groma i trochę. TO TIBIA stała się komercyjna, podszywając się pod WOWA (podbierając ich system strony, wprowadzając równy podział expa w party, ARENĘ, Quest Loga, Bossowie, Eventy itd.). Coraz to nowsze tereny, weźmy np. Pits of Inferno - przypominają raczej OTSowskie expowiska, gdzie jest 15 potworów na 3sqm.

Equipment:

a) WoW - Jest bardzo wiele itemów. Gracze kolekcjonują ich bardzo wiele, aby mieć gear odpowiedni do ich roli w raidzie (przykładowo druid powinien posiadać healing/dps/tanking gear). Różne części naszego uzbrojenia dodają nam np. szansy na krytyczne trafienie (critical hit) itd. 70 lvlowcy wyróżniają się między sobą, można łatwo rozpoznać kto ledwo co dobił 70tke, a kto już osiągnał ten poziom dawno temu

b) Tibia - Tu raczej radykalnych zmian nie było, mimo wprowadzenia nowych broni. Brak żróżnicowania eq sprawia, że itemy są biedne. Pomiędzy eq 110 lvla a np. 250 nie ma zbyt dużej różnicy.

Wnioski końcowe:

Tibia w porównaniu do WoWa, jest nieporównywalnie UBOGA, a zamiast nadrabiać grywalnością, traci ją z każdym updatem.

WoW jest bardzo rozbudowany. Można zdobywać poziomy na różne sposoby, mamy PARĘ RAS do wyboru spośród dwóch frakcji, także mamy sporo wariantów do wyboru.

Definitywnie wygyrwa WoW. I NIE, nie jest to opinia subiektywna, tylko Obiektywna, poparta analizą dokonaną powyżej. Grałem/gram w obie te gry i znam je dobrze ponieważ spędziłem przy nich trochę czasu, rozmawiałem z ludźmi, oglądałem filmiki, itd.

Over and out~

P.S Oczywiście na pewno o czymś zapomniałem, ale to wynika z tego, że w WoWie jest o wiele więcej szczegółów niż w Tibii.

Marchewki
08-12-2007, 01:13
@up bardzo ładny opis gier podoba mi się :) i cała prawda wyssana z kciuka :) no może jakoś za miesiąc będę grał w WoWa :)

=Pekin=
08-12-2007, 01:26
tak walcze magiem ;P
http://i201.photobucket.com/albums/aa292/Pekkinek/WoWScrnShot_120707_213045.jpg
Sieka :P Ja jako mag na froncie trzymam 3-4 hordziakow za mna spamuja alianci :>
http://i201.photobucket.com/albums/aa292/Pekkinek/WoWScrnShot_120707_221334.jpg
20 zabic xDDD

BaxCrow
08-12-2007, 03:15
Powiem tak. WoW dla mnie był i będzie grą, która jest najbardziej komercyjna i tyle.
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów, a gdy są wojny PvP to wiecie jak wygląda ekran? Jak kolorowanka. 500000 kolorów, które gówno znaczą a tylko przeszkadzają w grze. Na niskich detalach do tego wygląda to żałośnie.

Zagrajcie sobie w grę Lord of the Rings Online lub Age of Conan. To są naprawdę rozbudowane gry. I na tym samym sprzęcie na którym pójdzie mi WoW z najlepsza grafą, mam gry, które na niskich detalach mają grafę o 100 razy lepszą niż WoW. Możliwość rozbudowy postaci jest dużo większa. Tibia przynajmniej co do WoW'a nie wygląda tylko jak kolorowanka. Grałem w WoW'a i o tej grze mogę powiedzieć tylko parę słów.
"Była to pierwsza gra MMORPG, która odrzuciła mnie od
kompa"

Żegnam.

kołbaś
08-12-2007, 08:06
Żegnam.
Czlowiek Nawet nie wiesz ile ja na te słowo czekałem. Moze teraz dotrzymasz obietnicy i juz nie wrocisz ??

Ziemniax
08-12-2007, 09:03
Powiem tak. WoW dla mnie był i będzie grą, która jest najbardziej komercyjna i tyle.
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów, a gdy są wojny PvP to wiecie jak wygląda ekran? Jak kolorowanka. 500000 kolorów, które gówno znaczą a tylko przeszkadzają w grze. Na niskich detalach do tego wygląda to żałośnie.

Żegnam.

Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)

Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)

Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)

Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)

Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)

Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)

Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)

Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)

PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)

PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)

BaxCrow
08-12-2007, 10:49
Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)

Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)

Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)

Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)

Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)

Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)

Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)

Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)

PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)

PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)

Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Grafika- zgadzam się
Dźwięk- zgadzam się
Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy (ogólnego stanu nie znam)
Społeczność- zgadzam się
Możliwości w grze- zgadzam się
Świat- zgadzam się
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
PvP- to jest właśnie główny zarzut do Tibii, gdy ktoś kończy z tą grą "padłem, straciłem XXXk expa, nie gram" tak to niestety wygląda, a właśnie wszystko przez to, że zamiast patrzeć na to jako zabawę, ludzie PGują całymi dniami, ja gdy padam jakoś się nie załamuje, straciłem to odrobię. Wszystko zależy tak jak kiedyś powiedziałem od ludzi, nie od gry. To nie zmienia faktu, że po UP 7.8 w Tibii nie ma PvP.
PvE- tu się pozwolę niezgodzić, bo jeśli są wojny to jeśli ktoś tam pada, to nikt na to nie zwraca uwagi, trzeba walczyć dalej. Co do wojen i itp dałbym 1:1.

Wiem, że Tibia jest gorsza, nigdy nie twierdziłem, że jest lepsza, ale nie można mówić, że jest to daremna gra i tyle. Bo jeśli mielibyśmy robić "równe" porównanie WoW'a z jakąś grą powinniśmy je porównywać z LOTR Online. Zagraj w LOTR zmienisz zdanie o WoWie.

KrEmAs KAc
08-12-2007, 11:26
Żegnam.
zapomniałeś:baby:

Johnny121
08-12-2007, 11:36
Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
.

Od kiedy kurna w średniowieczu była magia, smoki, etc? Kurna chyba na historii spałem, albo Ty pieprzysz głupoty. TO JEST ŚWIAT FANTASY tak samo jak WoW. Tibia też ma własną historię i własną fabułę. Dlatego też WoW powinien wygrać.

@down
Masz rację, ale zauważ, że gdyby wszyscy zwracali uwagę na fabułę Tibii i klimat, to mielibyśmy zajebiste MMO, od którego nie dałoby się oderwać. Tak samo jest z prawie każdym MMO.
Edit
Trzeba poczytać książki, porozmawiać z NPC, etc. Akurat w Tibii początek jest nad wyraz biedny, nie to co w WoW'ie ;>

Ziemniax
08-12-2007, 11:56
. Tibia też ma własną historię i własną fabułę

Tu bym polemizował.
Przytoczone było 90, ale to 100% graczy w tibie nie zna fabuły.
Może ja ją powiem - w tibii chodzi o bicie mobków i zdobycie najwyzszego lvla aby robić power abusing B).
Twój bohater nagle pojawia sie na wyspie rookgard nie znając swego celu.
I to cała głupia fabuła. Reszta to wiadomo co...

De'monix
08-12-2007, 16:13
Od kiedy kurna w średniowieczu była magia, smoki, etc? Kurna chyba na historii spałem, albo Ty pieprzysz głupoty. TO JEST ŚWIAT FANTASY tak samo jak WoW. Tibia też ma własną historię i własną fabułę. Dlatego też WoW powinien wygrać.

Rozróżniasz pojęcia klimat średniowiecza, a pojęcie średniowiecze? Wydaję mi się, że nie. KLIMAT! To nawiązanie do czegoś, w tym przypadku średniowiecza! Bo właśnie w tamtym okresie były walki na miecze, strzały i itp.
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków...
Ja nie mówie, że WoW jest grą słabą czy coś, tylko po prostu jest ona komercyjna i przereklamowana.
Powiem tak, gdyby WoW był graficznie zrobiony tak jak LOTR lub chociażby Lineage to ta gra byłaby najlepszym MMORPG wszech czasów.

Bluray
08-12-2007, 17:58
jest ona komercyjna
:o LOtRO to komercha!! i AoC też!!!!! Nie udowodnisz mi że tak nie jest!! :baby:

@LOtRO myśli że lepsze od WoW.

A ja wole lody śmietankowe a nie truskawkowe!!:o
Bo mają lepszy smak i nikt mi nie wmówi że tak nie jest!!!

Johnny121
08-12-2007, 18:09
Rozróżniasz pojęcia klimat średniowiecza, a pojęcie średniowiecze? Wydaję mi się, że nie. KLIMAT! To nawiązanie do czegoś, w tym przypadku średniowiecza! Bo właśnie w tamtym okresie były walki na miecze, strzały i itp.
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków...

Z tego wynika, że nie grałeś w WoW'a. Tak, tak w ogóle nie ma tam walk na miecze, topory, strzał, etc. Wow nie jest klimatyczny? Niech mi ktoś kurna powie, że takie miasta jak Ironforge, Stormwind czy Shadowglen nie są klimatyczne to zabiję kartą miejską :<

Marchewki
08-12-2007, 19:22
De'monix dobre dobre jeżeli ty widzisz w Wowie grafikę dla siedmiolatków to powiedz mi co widzisz w grach Flyff, Pirate King, Goonzu :/ maja jeszcze więcej kolorków można powiedzieć to gra pewnie dla 5 lub 4 latków :> , trochę sie zastanów co piszesz a potem napisz:)

Vil
08-12-2007, 19:51
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami?

nie widzialem rycerza ktorego umiejetnosci walki mieczem ograniczaja sie do machania bronia z czestotliwoscia 1 atak/ 2 sekundy, bez elementarnych podstaw szermierki, bez mozliwosci ogluszenia przeciwnika, natarcia na niego, wytracenia mu broni z reki i wielu innych bajecznych pierdolek po ktorych w tibii nie ma sladu.

Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy

dziennie tak ok. 2 miliardow ludzi wpier**** ryz, co wcale nie oznacza ze jest on smaczny albo lepszy od ziemniakow.

Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów

Pogrzeb w ustawieniach monitora.

lolader
08-12-2007, 20:39
Kilka dni temu w norweskiej prasie pojawiła się dość, hm, zaskakująca? nowina. Zważywszy na fakt, iż norweskiego jakoś nie miałem przyjemności się uczyć informację tą znam z zachodnich serwisów branży elektroniczno-rozgrywkowej.

Było to tak: Chłopak [Hans Jørgen Olsen (12)] wraz z siostrą wracali skrótem przez las ze szkoły do domu. Wnet na ich drodze pojawił się łoś! Zwierzę zaczęło zachowywać się agresywnie, chłopak w trosce o siostrę zaczął krzyczeć i robić mnóstwo hałasu, aby odwrócić uwagę łosia. Dał jej tym samym możliwość oddalenia się na bezpieczną odległość. Następnie zrobił to, co w Word of WarCraft czyni postacią swojego Łowcy, padł na ziemie i udawał martwego... Łoś stracił zainteresowanie i oddalił się w gęstwinę lasu o_O

No i teraz niech ktoś mi powie, że gry nie mają pozytywnego wpływu na życie niektórych ludzi...

Hehe ten artykuł mi sie podoba;]

Marchewki
08-12-2007, 22:39
interesuje mnie czy jest jakaś taka nieoficjalna polska strona o WoW tylko żeby jakoś forum było pełne a nie wchodzę a tam nawet tematów nic nie ma podajcie jakieś strony :/ :>

kołbaś
08-12-2007, 22:44
forumwow.net i jest spoko.
Btw w WoW'ie czarow knight nie ma. Tylko umiejetnosci. Takie jak szarza,ogłuszenie itd. Napisales rowniez ze w tibie dziennie gra 1mln osob. No to sie teraz k*rewsko wyglupiles. Max 200k osob dzienie ale nie k*rwa 1 milion.

Ziemniax
08-12-2007, 23:18
nie widzialem rycerza ktorego umiejetnosci walki mieczem ograniczaja sie do machania bronia z czestotliwoscia 1 atak/ 2 sekundy, bez elementarnych podstaw szermierki, bez mozliwosci ogluszenia przeciwnika, natarcia na niego, wytracenia mu broni z reki i wielu innych bajecznych pierdolek po ktorych w tibii nie ma sladu.

Ja to w ogóle nie widziałem, żeby postacie w Tibii ze sobą walczyły. Stoją se obok siebie i paranormalnie tracą życie :p

Johnny121
09-12-2007, 02:30
Postacie w Tibii nie walczą.Uderzają je miniaturowe muchy, których nie sposób wychwycić. Mają na sobie czar niewidzialności. Niektóre z nich to niezłe bestie i stąd mamy hity po np. 300 ;)

Marchewki
09-12-2007, 03:14
dzięki za stronkę kołbaś xD

lolader
09-12-2007, 12:35
Kołbas podal ci link to strony o wowie z prywatnymi serverami avonlea
czy jak sie to pisze jbc do oficjalnych servów http://www.wow.battlenet.pl/ ta stronka jest o globalu tylko ze forumowicze nie sa zbyt mili w ostatnim czasie jak zaczynalem grac w wowa byli o wiele milsi;]

Marchewki
09-12-2007, 13:02
dobrą mi stronkę podał tam też jest Global forum o wiele bardziej rozwinięte niż tą co ty mi podałeś ale dzięki :D

kołbaś
09-12-2007, 16:29
To ze forumwow.net zrobilo fuzje z avalonem wcale nie znaczy ze ejst tylko mu poswiecone. Jest tam tylko odpowiedni dzial dla niego wytyczony reszta to normalny forumwow.net

=Pekin=
09-12-2007, 17:58
Moje charki

http://i201.photobucket.com/albums/aa292/Pekkinek/WoWScrnShot_120907_110922.jpg

xDDDDDDDDD

Kejmilo
09-12-2007, 22:29
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków... Powiem tak, gdyby WoW był graficznie zrobiony tak jak LOTR lub chociażby Lineage to ta gra byłaby najlepszym MMORPG wszech czasów.

Ta twoja kolorowanka, to efekty specjalne, których w Tibii albo brak, albo są tak komiczne, że lepiej ich nie komentować. Widzisz, w WoWie jest 500000 kolorów, a w Tibii... 16? I te kolory znaczą wiele, bo udowadniają, że WoW to nie byle jaka, ale w pełni profesjonalna gierka. Jeśli wyglądają żałośnie, to tylko dlatego, że masz słabego kompa x(

Zagrajcie sobie w grę Lord of the Rings Online lub Age of Conan. To są naprawdę rozbudowane gry.

Nie przeczę, ale albo mi się wydaje, albo sugerujesz tym, że WoW jest słabo rozbudowany? Skoro tak, to chyba pominęło mnie przesunięcie 'Prima Aprilis'.

I na tym samym sprzęcie na którym pójdzie mi WoW z najlepsza grafą, mam gry, które na niskich detalach mają grafę o 100 razy lepszą niż WoW.

Albo mówisz o grach SinglePlayer, które wyszły w tym sezonie, albo śmiesz sobie żartować.

Możliwość rozbudowy postaci jest dużo większa.

Znów żart. Aktualnie nie ma żadnej gry MMORPG, gdzie możemy tak rozwinąć swoją postać, jak w WoWie, i jest to fakt potwierdzony wieloma sondami.

Tibia przynajmniej co do WoW'a nie wygląda tylko jak kolorowanka.

No ba. Gdyby tak porównać Tibię do WoWa, to Tibia bardziej przypomina niekończący się, nudny film z okresu II wojny światowej.

Grałem w WoW'a i o tej grze mogę powiedzieć tylko parę słów.
[B]"Była to pierwsza gra MMORPG, która odrzuciła mnie od
kompa"

Rozumiem, że podczas odrzutu walnąłeś się w głowę? Skoro ciebie odrzuciła, to ja tego nie podważę, chodź szczerze wątpię, czy grałeś w WoWa, a czasem nie oglądałeś tylko filmików/screenów... I to tych najgorszych.

Żegnam.

Ja też. I mam nadzieję, że mówiłeś to poważnie, bo jeśli nie, to w tej chwili wychodzisz na zabawnego, aczkolwiek irytującego błazna.

Vrael
09-12-2007, 23:05
Głośno śmieję Ci się w twarz BaxCrow. Kejmilo ma rację.

kołbaś
10-12-2007, 09:01
Nie śmiejscie sie z niego... Jeszcze pobije matke krzesłem...

Bluray
10-12-2007, 10:07
Albo wyskoczy przez okno.

Lord Dreathan
10-12-2007, 23:26
Uwazany jest za najtrudniejszego bossa w Kara~
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/WoWScrnShot_120907_202114.jpg

=Pekin=
12-12-2007, 01:32
Znacie moze jakis fajowy programik do nagrywania filmow prosto z wowa. Tzn podczas normalnej gry naciskam dajmy f8 zaczyna nagrywac koncze f9. Bylbym masakrycznie wdzieczny za podanie nazwy programu =PPPP

Batman666
12-12-2007, 14:44
Znacie moze jakis fajowy programik do nagrywania filmow prosto z wowa. Tzn podczas normalnej gry naciskam dajmy f8 zaczyna nagrywac koncze f9. Bylbym masakrycznie wdzieczny za podanie nazwy programu =PPPP

Zobacz Fraps 2.8.1. Możesz kupić program Game Cam (wersja darmowa dźwięku nie nagrywa), HyperCam albo Camtasia Studio.

Duke Dran
22-12-2007, 10:16
Nie chcialem tworzyć nowego tematu skoto istnieje już ten więc postanowiłem napisać tutaj. Mam problem jeśli chodzi o stworzenie konta. Wszystko idzie gładko z tym, że przy Step5 (sposób płatności) mam do wybrania karty kredytowe i prepaida. Problem w tym, że nie mam ani tego ani tego, a przecież pierwszy miesiąc grania jest za darmo... Co mam zrobić? Czy jedynym wyjściem jest kupienie prepaid gamecard? Proszę o odp!

PS: Dodam, że posiadam WoW:Battle chest jeśli to ma jakieś znaczenie.

Ain'aer
22-12-2007, 11:03
Ja aktywowałem wpierw 10 dniowy trial account, potem wszedłem na to konto w Account management i wpisalem swój authentication key po czym dodało mi miesiąc i uaktywniło funkcje normalnego konta.
Battle chest to tylko wydanie WoW+ Tbc w jednym pudełku. W sposobie rejestracji nie ma różnicy

Rayza
22-12-2007, 11:28
wiec miąłem ten sam problem
co zrobić?:
1.wybierz Karte kredytową
2.wpisz nr.kary kred.[nr. w punkcie nr.3]
3.numer znajdziesz w temacie o WOW na forum gram.pl :)
u mnie zdiała

Duke Dran
22-12-2007, 12:42
@Edit
Już wszystko ok : ) dzięki za pomoc Ain'aer : ).

Rayza
22-12-2007, 13:01
Nie.
po m-ce zostanie to zde-zde-no...anulowane
wejdź w topic o wowie i:
a)zapytaj sie o nr. kart kredytowych to ktoś może da ci linka...
b)poszukaj w temacie posta z linkiem [gdzieś w okolicach końca października]

PS:karta niema kasy wiec niema w tym nic złego ze sie nią rejestrujesz..

Lord Dreathan
22-12-2007, 13:09
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/WoWScrnShot_122207_000319.jpg

Wreszcie :D Padł za czwartym podejściem.

Duke Dran
22-12-2007, 13:46
Oto moja pierwsza sexy elfka xDDD
http://img179.imageshack.us/img179/5356/tojawowoj8.jpg (http://imageshack.us)

Johnny121
22-12-2007, 13:49
Kolejny @!##@$!@#@ Blood Elf! xD

Rayza
22-12-2007, 13:54
czemu nie zrobiłeś faceta?
ps:ja mam BE !

Duke Dran
22-12-2007, 13:58
czemu nie zrobiłeś faceta?
ps:ja mam BE !
Zmusi mnie ktos? To, ze jestem facetem nie znaczy, ze mam nim grac :P hehs.

O co Ci chodzi? Ona są Sexy xDDD.

Karl0ss
22-12-2007, 13:59
For the HORDE!
Blood Elfy sa seksi ^^.
P.S. Pisalem Ci na GG

Pozdrawiam
Edit: Nie było posta Rayzy i Duke jak to pisałem

Rayza
22-12-2007, 14:40
Zmusi mnie ktos? To, ze jestem facetem nie znaczy, ze mam nim grac :P hehs.

Transwestyta? czy w Rl tez tak jest?....

BE maja ładna okolice^^...

Duke Dran
22-12-2007, 15:31
xd chcesz mi pojechać czy co? Nie wychodzi Ci.

Jakis tam newbie'obski skrinek
http://img171.imageshack.us/img171/6679/wowscrnshot122207131509uw5.jpg (http://imageshack.us)

Rayza
22-12-2007, 15:55
nie chciałem ci pojechać...
sorry jak coś..

Martinn
22-12-2007, 16:28
Nabiłem dzisiaj 70lvl moim Taurenem Druidem B)
Możecie mi gratulować :]
(gram od kwietnia)

gratulacje

Johnny121
22-12-2007, 16:50
Aktualnie 70 lvl można zrobić w około tydzień, jak się jest no-lifem to jakieś 5 dni.

kołbaś
22-12-2007, 18:02

Jak ci nie pasuje do wypi*rdalaj.

Duke Dran
22-12-2007, 18:25
nie chciałem ci pojechać...
sorry jak coś..
Ok spoko. Tak to zrozumialem.

Aktualnie 70 lvl można zrobić w około tydzień, jak się jest no-lifem to jakieś 5 dni.
Mowisz serio?

Rayza
22-12-2007, 18:55
Tak.
Tylko trzeba mocno umieć expic ;)
ja sam znam gościa który w 6 nabił 50lv ;)[to było 1.5 m-ce temu...]...

Ziemniax
22-12-2007, 19:36
Heh ja już gram pół roku i jakoś mam dopiero 52 :p
Według addona łączny czas mojego grania wynosi 14 dni :)

Narzekaliście na brak screenów, ale Ziemniax o was nie zapomniał:

kilka fotek z RFD, troszke stare ale lepsze to niż nic :cup:
http://foteka.pl/full/f85c004093c64262abd4311ce6f2445b.jpg (http://foteka.pl/f85c004093c64262abd4311ce6f2445b)
http://foteka.pl/full/54253ca00b793d2a6657e2e146ab16bb.jpg (http://foteka.pl/54253ca00b793d2a6657e2e146ab16bb)
http://foteka.pl/full/1a8c6495ba396a12651dcacc3204c4ed.jpg (http://foteka.pl/1a8c6495ba396a12651dcacc3204c4ed)
http://foteka.pl/full/d4b3498dd695ba84fea8925ce84d1c32.jpg (http://foteka.pl/d4b3498dd695ba84fea8925ce84d1c32)
http://foteka.pl/full/e428025bbbccf7ba5340cde77b3f536d.jpg (http://foteka.pl/e428025bbbccf7ba5340cde77b3f536d)
http://foteka.pl/full/f486f6232dbbf3a928d0787d4a8d15b5.jpg (http://foteka.pl/f486f6232dbbf3a928d0787d4a8d15b5)
http://foteka.pl/full/8235167166838c8c9614a0e22541b7c8.jpg (http://foteka.pl/8235167166838c8c9614a0e22541b7c8)
Baxcrow w całej okazałości :D:D:D
http://foteka.pl/full/98305322d67681fe1971748e63d1200f.jpg (http://foteka.pl/98305322d67681fe1971748e63d1200f)
Halloween:
http://foteka.pl/full/11ab7a8df1e1000d1cf5b9794db5b81e.jpg (http://foteka.pl/11ab7a8df1e1000d1cf5b9794db5b81e)
http://foteka.pl/full/0b49c1d745f5ab004b89679f08bbd5f0.jpg (http://foteka.pl/0b49c1d745f5ab004b89679f08bbd5f0)
A to najładniejszy z moich screenów:
http://foteka.pl/full/8aa71ba4994b6684e6c22910da5d4074.jpg (http://foteka.pl/8aa71ba4994b6684e6c22910da5d4074)

Zenuś
22-12-2007, 21:18
a ja mam pare pytan
czy to prawda ze 70lvl to maksimum?
jesli tak to jak dalej wyglada rozwoj postaci?
co myslicie o takiej postaci : nieumarly warlock. czy ta rasa jak i klasa jest dobra i przyjemna do gry ?
czy grajac na serverze pvp moge zabijac graczy z sojuszu hordy(oczywiscie bedac w hordzie)?

i ostatnie ile kosztuje gra i dodatki do gry(ile jest dodatkow)?

kołbaś
22-12-2007, 21:44
tak to prawda, jest ograniczenie do 70 lvl. Tak naprawde mozna jeszzce postac doksztalcac w pvp, profesjach, no9wym lepsiejszym eq(nie ma ciaglego 1 tak jak w tibii ze mpa i koniec dalej nie ide bo zawsze znajdzie sie cos leprzego. kazda rasa i klasa ma swoje wady i zalety ale zadna nie jest nieprzyjemna w grze. To zawsze zalezy od gracza czym mu sie gra najlepiej. Mozna się duelowac( za zgoda obu stron) juednak jest to pojedynek do 1hp a nie do smierci. Ceny podtsawki i dodatku sa rozne i zalezy od sprzedawcy jednak cena podstawki oscyluje w cenie 75zl a dodatek 85zl. Jak narazie jest tylko 1 dodatek jednak szykuje sie juz 2 ktory mozna zamówic zawczasu, podnosi on poprzeczke do 80 lvl nowe tereny, questy, instance i przedmioty. Mam nadzieje ze pomoglem.

Patton
22-12-2007, 22:19
ej a to prawda ze jak sie w wowa dlugo nie gra to potem jest exp x 2???

SERnik
22-12-2007, 22:50
Jak wylogowujesz się w mieście, koło Innkeepera, to po dłuższej nieobecności, a potem zalogowaniu, przez jakiś czas (ilość wbitego expa), masz 2x exp.

Jednak to nie trwa długo - max. 3-7 potworków na Twoim lvl i już 'You feel normal.' i exp powraca do 1x. :)

HORDE FTW !

Zenuś
22-12-2007, 23:12
dzieki kołbaś
ale nie za bardzo zrozumialem co do dalszego rozwoju postaci po 70lvl.
czy np skille po 70lvl dalej beda rosnac czy tylko opcja dzwigania coraz to lepszych rzeczy bedzie dostepna

kołbaś
22-12-2007, 23:20
Po 70 lvl to bardziej tez hcodzi o ciebie niz o postac w grze. Nabierasz skilla jaknia grac na co chodzic itd. Eq w tym wypadku to 2rzedna rzecz bo nie raz i nie 2 widzialem kogos na 65lvl w slabym eq pokonujacego kogos na 70 lvl w super eq ale postacia niewytrenowana(tzn pewnie ja gdzies kupil). No i coraz leprze eq swiadczy o toim skillu bo im leprzy jestes tym chetniej ciebie wezmą na jakiegos instanca.

Zenuś
23-12-2007, 00:16
:D
no dobrze wiec mam 70lvl wypasiony na maksa sprzet i jestem bardzo dobry w pvp jak i w polowaniach. bylem wszedzie, widzialem wszystko i uczestniczylem w wszystkich najazdach oraz wojnach. no po prostu wszystko przezylem. co mam dalej robic? :). wiem ze wychodza dodatki ale na nie trzeba czekac.
wiem ze troche marudze ale chcialbym wiedziec co przyciaga te 9mln graczy do WoWa

Johnny121
23-12-2007, 00:26
Jak ci nie pasuje do wypi*rdalaj.

Nawet nie wiesz jaką plagą są Blood Elfy (Paladyni najczęściej, zaskoczenie nie?) na globalu? Mam kumpla, który gra na globalu od premiery WoW'a i mam trochę świeżych wiadomości;)

kołbaś
23-12-2007, 07:56
I co i zle ze jest tyle paladynow ?? kiedys nazekali ludzie ze jest tyle warriorow z hordy a teraz co ze palladyni ?? Jak dla mnie to fajnie. Dodatkowy tank, healer, wskrzeszacz. Ale nie ty sie sugeruj kumplem. Pewnie grac nie umie i w pvp sobie nie radzi z palami.

Ziemniax
23-12-2007, 09:36
no dobrze wiec mam 70lvl wypasiony na maksa sprzet i jestem bardzo dobry w pvp jak i w polowaniach. bylem wszedzie, widzialem wszystko i uczestniczylem w wszystkich najazdach oraz wojnach. no po prostu wszystko przezylem. co mam dalej robic? :). wiem ze wychodza dodatki ale na nie trzeba czekac.
wiem ze troche marudze ale chcialbym wiedziec co przyciaga te 9mln graczy do WoWa

Skoro "teoretycznie" tyle przeżyłeś, sam najlepiej wiesz, jaka jest odpowiedź na to pytanie :]

eerion
23-12-2007, 09:58
Jak wylogowujesz się w mieście, koło Innkeepera, to po dłuższej nieobecności, a potem zalogowaniu, przez jakiś czas (ilość wbitego expa), masz 2x exp.

Jednak to nie trwa długo - max. 3-7 potworków na Twoim lvl i już 'You feel normal.' i exp powraca do 1x. :)

HORDE FTW !
eh... Wcale nie. Jak Idziesz spać i zostawiasz postać w karczmie to podwójne expo będziesz mieć przez około 1/10 poziomu.
A "odpoczynek" kumuluje się aż do 1,5*pełny lvl (czyt. jak masz 65, to gdybyś tylko bił mobki w połowie do 67 by ci się wyłączyło)

Nie osiągniesz tego wszystkiego, a jeśli będziesz dobijał najlepsze rajdy i najlepszy eq z areny to wyjdzie nowy dodatek.

=Pekin=
23-12-2007, 12:32
Pozatym jezeli wszystko osiagniesz ...
Jest cos co moze osciagnac tylko 5 osob =))))
Mianowicie 1 miejscie na swiecie w arenie 5 vs 5 !!!! to jest dopiero cos :D
ja gram tylko dla areny wbijam 70 lvl farmie honor kupuje itemki i zaczynam wymiatac najpierw na 2v2 potem jakies 3v3 i zobaczymy :]

Johnny121
23-12-2007, 15:18
I co i zle ze jest tyle paladynow ?? kiedys nazekali ludzie ze jest tyle warriorow z hordy a teraz co ze palladyni ?? Jak dla mnie to fajnie. Dodatkowy tank, healer, wskrzeszacz. Ale nie ty sie sugeruj kumplem. Pewnie grac nie umie i w pvp sobie nie radzi z palami.

Nie, w ogóle nie umie grać od ponad 2 lat. Poza tym loladyn to nie jest trudna rzecz do pokonania.

Duke Dran
23-12-2007, 15:27
Ja tam sie niczym nie sugerowałem poprostu wybralem ot tak }: D. To normalne, że w tych miastach biega tak mało osób? Troche nudzi ta interakcja : |. Nikt sie do nikogo nie odzywa, nawet mi Hi nikt nie powie.

Oerciak
23-12-2007, 15:37
@Duke Dran:

W SC biega mało osób,ale w Ogri jest ich pełno :)

@Topic:

Ja gram BE Warlock,dopiero 29 lvl.

Na BoulderFiscie jakby ktoś był zainteresowany,nick Oertare.

kołbaś
23-12-2007, 17:27
Nie, w ogóle nie umie grać od ponad 2 lat. Poza tym loladyn to nie jest trudna rzecz do pokonania.

wiec po co to nazekanie ??

Johnny121
23-12-2007, 17:41
Bo strasznie dużo noobów robi BE i zasyfiają świat :P

Lord Dreathan
23-12-2007, 18:23

Dobra prowokacja :D

P.S Bycie dobrym zarowno na polowaniach jak i na PvP wymaga innego builda :P

@ Drake Dran

Zobaczysz origrimmar albo shattrah city :D

Zenuś
23-12-2007, 18:33
Dobra prowokacja :D

P.S Bycie dobrym zarowno na polowaniach jak i na PvP wymaga innego builda :P

prowokacja? humm moze troche ale tylko dlatego ze chce wiedziec jak najwiecej. gra mnie zauroczyla i mozliwe ze niedlugo bede
9 000 001 graczem.

Lord Dreathan
23-12-2007, 18:36
Czyli przyznajesz sie do klamstwa. Dziekuje.
Co do gry na 70 poziomie.

Gra w WoWa dopiero zaczyna sie na ostatnim mozliwym do osiagniecia poziomie, czyli 70 lv.

Zaczynasz chodzic na heroici ( cos jakby trudniejsze jaskinie) zeby moc zdobyc klucz do karazhan ( pierwszej raidowej instancji czy.t jaskini dla min 10 osob)
Zaczynasz zdobyc coraz to lepszy gear (eq)
Mozesz chodzic na arene w celu sprawdzenia swojego PvP i potem mozliwosci kupna geara za zabijanie graczy.
Dobijasz do konca ostatnie skille ( mam namysli kowalstwo , krawiectwo itp)
Dopiero bedac na raidzie, uczysz sie co to znaczy gra zespolowa i umiejetne dobranie klas postaci do raida.
Idac na bg , wreszcie wszyscy maja ten sam poziom co ty ( co nie oznacza ze kazdy ma rowne szanse ze wzgledu na buildy i geary)
Jak bedziesz chcial sobie cos zrobic ( np uszyc) to bedziesz musial zabijac okreslone potowry w celu uzyskania surowcow ( lub pojsc na sktory, idziesz do Auction HOuse i i kupujesz surowce z aukcji )
I wiele innych rzeczy :D

Ain'aer
23-12-2007, 18:45
Nie.
po m-ce zostanie to zde-zde-no...anulowane

Lol, ja w ten sposób aktywowałem swoje konto a gram od 3 miesiecy i 62 swoim mainem... (jeden prepaid już zszedł)

Na moje 6 charow 5 jest female :.p

Zenuś
23-12-2007, 18:46
Czyli przyznajesz sie do klamstwa. Dziekuje.

jak moge klamac na temat o ktorym nie mam zielonego pojecia. to ze przyznalem sie do prowokacji nie oznacza ze chcialem kogos oklamac. po prostu chcialem wymusic odpowiedz na moje pytanie a ty bardzo fajnie mi na nie odpowiedziales. dzieki :)

Lord Dreathan
23-12-2007, 18:48
Nie ma za co :) Jak co to pisz na gg 5945841. To pewnie lepiej sie dogadamy:D

Grue
23-12-2007, 19:58
Juz miesiac zyje bez Wow'a. Katorga, meczarnia i w ogole xD Kuwa jak na blueconnekcie bedize dzialac (wegorzewo sux) to kuwa wracam do gry ^^ A jak nie to bida, trzeba bedzie szukac radiowki w miare dobrej :/

Btw. Co tam w Wownym swiecie slychac bo mam braki :<

Rayza
23-12-2007, 20:09
Hey mam problem z WoWem :(...
o co chodzi z tym napisem?
http://img405.imageshack.us/img405/2369/46857579yz7.th.png (http://img405.imageshack.us/my.php?image=46857579yz7.png)

Lord Dreathan
25-12-2007, 17:45
Podlaczasz sie pod globala czy priva?

Grue
25-12-2007, 17:58
Ma ktos jakiegos priva? Chwile chociaz pogralbym :)

Rayza
25-12-2007, 18:24
Pod globala :(
ale to już nieaktualne bo pojutrze odaje komputer do naprawy....

Duke Dran
25-12-2007, 19:25
Kolejna porcja jakiś noobskich screenów xP.

Tutaj sobie idę xD ładny lasek.
http://img341.imageshack.us/img341/5909/wowscrnshot122507141208cj8.jpg
Tutaj z jakimś teamem czyścimy umarlaków.
http://img295.imageshack.us/img295/5839/wowscrnshot122507142651wx4.jpg
Cały mega team w komplecie.
http://img182.imageshack.us/img182/540/wowscrnshot122507142852mb3.jpg
No, a tutaj trzepie tyłki umarlakom.
http://img301.imageshack.us/img301/3485/wowscrnshot122507172955uy4.jpg
No, a tutaj mam problem bo jak widać mogę kupić sobie nowe czary. Mimo, że mam kasę to klikając na train nic się nie dzieje : / Halp!
http://img178.imageshack.us/img178/9387/wowscrnshot122507165613xk6.jpg
Wiem, że na tych screenach nie ma nic ciekawego (przynajmniej teraz) są to screeny z życia mojej postaci. Jako newbie nie mam nic innego do zaproponowania, a chcę rozwijać temat : ).

KrEmAs KAc
25-12-2007, 20:32
Ma ktos jakiegos priva? Chwile chociaz pogralbym :)
wowscape (http://www.wowscape.net/)jeden z lepszych serwerów.

Kejmilo
25-12-2007, 20:43
Co do priv serv: GtWoW (http://gtwow.friko.pl/index.php?n=news/welcome), grałem na nim dość długo. Może nie ma na nim oszałamiającej liczby graczy, nie wszystko jest idealne, ale panuje tam klimat, jaki trudno znaleźć :P

lolader
25-12-2007, 22:05
Nareszcie mam nowego pc.... czy wow hula na viscie(2gb ram)

KrEmAs KAc
26-12-2007, 10:13
hula ale radze przeinstalować na XP:)

Lord Dreathan
26-12-2007, 14:39
RE:2UP
Tak, wow dziala na Viscie.
A co do dobrych privow, to niema takich :D

Duke Dran
26-12-2007, 14:42
Global the best xD.

Duke Dran
26-12-2007, 23:01
Kolejna porcja screen by newbie
Wesołych Świąt wszystkim : )
http://img182.imageshack.us/img182/9196/wowscrnshot122607103213hn4.jpg
Stare Ruiny Lordaeron o ile dobrze pamiętam. Bardzo spodobało mi się to miejsce.
http://img186.imageshack.us/img186/7460/wowscrnshot122607113047ni3.jpg
Fajny Rumaczek, mam nadzieję, że też takiego dosiądę.
http://img341.imageshack.us/img341/6110/wowscrnshot122607113207mx7.jpg
Zwiedzanie miasta.
http://img184.imageshack.us/img184/2929/wowscrnshot122607103025ku3.jpg
Sadomaso blood elf xD seksi.
http://img341.imageshack.us/img341/2369/wowscrnshot122607112453uu8.jpg
Kuniec

Ain'aer
27-12-2007, 01:51
@up
owego rumaka nie dosiądziesz, gdyż jeno warlocki mogą to uczynić

Lord Dreathan
27-12-2007, 16:46
Trudno zeby pala mial te same czary co lock.

Mr.Musk
27-12-2007, 17:50
Grafiki w Silkroad, jezeli chodzi o ostatnie lata nie przebije nic...

Co do w0wa, wiadomo placisz, to masz...fajna szkoda ze dosc drogi abonament, jak na polaków...drogi..

KrEmAs KAc
27-12-2007, 20:06
Wiedźmin Crysis itp. nie przebiją ??

Johnny121
27-12-2007, 20:08

Stul ryja jak nie widziałeś WoW'a na maksymalnych detalach ^^

@Down
Ano prawda, WoW wielokrotnie bije na głowę Silka : ]

Duke Dran
27-12-2007, 21:14
W dodatku, ktory juz niedlugo sie ukaze ma zostac polepszona grafika : ). Co do Silkroad, grafika to nie wszystko.

=Pekin=
28-12-2007, 02:32
na co komu grafika ;SSSS Wow ma dwa lata i prezentuje swietna grafe moim zdaniem :o Zreszta w silkroad jest stale opoznienie, mozna dostac *****cy jezeli cala gra dzieje sie okolo sekunde do tylu :P

Forc
28-12-2007, 16:17
Guild Wars bije grafikę Silkroad and WoWa wzięte razem ;P

KrEmAs KAc
28-12-2007, 16:40
Ciekawe co zrobi blizzard jak wyjdzie GW2 :P pewnie nowy dodatek i 90lvl:)

Lord Dreathan
28-12-2007, 18:01
Raczej wyda SC2 :D

Duke Dran
28-12-2007, 18:09
Jak kto lubi : P WoW jest bardziej bajkowy : P

Co by nie wydal i tak zawsze wierny i oddany :crusader:

Już się nie mogę doczekać premiery : P dzięki, że mi przypomniałeś.

Johnny121
28-12-2007, 18:13
GW i WoW, to dwie różne gry. W obydwie gram, obydwie darzę sympatią. Silk ssie.

Blizzard zapowiedział, że po Wrath Of The Lich King przyjdzie czas na WoW'a 2.

SC2 wyjdzie lada moment.

=Pekin=
28-12-2007, 18:20
lada moment to dla blizarda "kiedy bedzie gotowy" xD czyli za jakies pol roku ~ no teraz moze pare miesiecy :P

Duke Dran
28-12-2007, 18:31
Blizzard zapowiedział, że po Wrath Of The Lich King przyjdzie czas na WoW'a 2.
WoW 2? o.O gdzie tak pisze? To ja już bym wolal kolejne dodatki : /.
@Edit
A to? /link/ Nie będzie World of Warcraft 2 (http://pccentre.pl/Article16743.htm) \link\

KrEmAs KAc
28-12-2007, 18:37
stawiam browara ,że będzie B)

Duke Dran
28-12-2007, 18:46
stawiam browara ,że będzie B)Nawet jeśli to według mnie byłoby to kompletnie bez sensu.

Johnny121
28-12-2007, 18:53
WoW 2? o.O gdzie tak pisze? To ja już bym wolal kolejne dodatki : /.
@Edit
A to? /link/ Nie będzie World of Warcraft 2 (http://pccentre.pl/Article16743.htm) \link\

Bullshit. Blizz na początku grudnia powiedział, że pracuje nad WoW'em 2. I, że albo będzie po WoTLK, albo będzie wydawał kolejne dodatki co rok i druga część nadejdzie później.

Duke Dran
28-12-2007, 19:02
Z tymi dodatkami niech tez nie przesadzają. Jakoś nie widzę na mojej półce kolekcji ala'The Sims.

Bluray
28-12-2007, 22:04
Taa bo mi się będzie chciało opuszczać moją postać i robić ją od nowa w WoW'e 2.

Ziemniax
29-12-2007, 13:35
Blizzard niedawno miał fuzję z Activision B)
Chodzą pogłoski, że pracuje nad projektem nowego MMO, ale jakiego-nie powiedziano ;(
Takie jedynie nazwy chodzą po głowie(wyczytane w czasopismach):
Starcraft MMO, Starcraft: Ghost MMO, Diablo MMO,
Jak również słychać pogłoski(ale to najmniej prawdopodobne) o tworzeniu całkowicie nowego MMO, niezwiązanego z żadną z dotychczasowych gier.
Czas pokaże...

Johnny121
29-12-2007, 13:43
Zresztą co się martwimy? W końcu to Blizzard :D

KrEmAs KAc
29-12-2007, 14:06
Zresztą co się martwimy? W końcu to Blizzard :D
Myślisz ,że blizzard to jakaś korporacja z innej planety?? Chciałbym żeby coś zjebała i cały internet by ich bluzgał :evul:
żeby to była jakaś porażka w stylu tibi same dzieci tele 2 to by w telexpresie co dziennie piszczeli ,że ktoś kogoś zabił :evul:

Martinn
29-12-2007, 15:47
W wowie była sytuacja że jakaś japonka wywróciła się przed kompem bo nic nie jadła i nie piła tylko grala :confused: Ale raczej była nie zbyt normalna :baby:

Bluray
29-12-2007, 16:40
Myślisz ,że blizzard to jakaś korporacja z innej planety?? Chciałbym żeby coś zjebała i cały internet by ich bluzgał :evul:
żeby to była jakaś porażka w stylu tibi same dzieci tele 2 to by w telexpresie co dziennie piszczeli ,że ktoś kogoś zabił :evul:
A ja chciałbym żeby cały świat dowiedział się o twoich głupich postach, żeby cię gnoili, wyśmiewali itp.... Albo nie bo jeszcze wyskoczysz przez okno :<

Duke Dran
29-12-2007, 19:48
Blizzard niedawno miał fuzję z Activision B)
Chodzą pogłoski, że pracuje nad projektem nowego MMO, ale jakiego-nie powiedziano ;(
Takie jedynie nazwy chodzą po głowie(wyczytane w czasopismach):
Starcraft MMO, Starcraft: Ghost MMO, Diablo MMO,
Jak również słychać pogłoski(ale to najmniej prawdopodobne) o tworzeniu całkowicie nowego MMO, niezwiązanego z żadną z dotychczasowych gier.
Czas pokaże...
Dokładnie tą samą informację znalazłem w najnowszym CDA : P.

W wowie była sytuacja że jakaś japonka wywróciła się przed kompem bo nic nie jadła i nie piła tylko grala :confused: Ale raczej była nie zbyt normalna :baby:
Sytuacja miala miejsce w Korei albo Chinach (80%, ze Korea) ale na 100% nie byla to japonka. To nie jedyny przypadek, ostatnio na onecie czytalem, ze jakis 14'latek podpalil swojego kolege(?) z klasy bo myslal, ze jest fajermagiem. W sądzie wytłumaczył się, że to przez WoW. To i tak nic ostatnio w TV był dokument na temat świata elektronicznej rozrywki w Korei/Chinach. Ten dokument był masakryczny xd (Co w nim było nie chce mi się już pisać. Oglądał ktoś to wie).

KrEmAs KAc
29-12-2007, 20:07
A ja chciałbym żeby cały świat dowiedział się o twoich głupich postach, żeby cię gnoili, wyśmiewali itp.... Albo nie bo jeszcze wyskoczysz przez okno :<
to chciej nic nie stoi na przeszkodzie. możesz jeszcze sprzedawać moje najgłupsze wypowiedzi na allegro. nie należę do pokolenia które wyskakuje przez okna B)
widziałeś reklamę Sprite??

Duke Dran
29-12-2007, 22:01
Wracając drogą powrotną aby ukończyć questa moja elfica zastała niezłą rzeźnię. Jakiś krasnolud plądrował wszystko i wszystkich, niezła jazda. Czy jest możliwość przedostania się na inny kontynent gdzie stacjonują alianci?
http://img341.imageshack.us/img341/1826/wowscrnshot122807230337mu0.jpg
O to moja super wypaśna elfica : ) z 16 lvlem.
http://img186.imageshack.us/img186/9152/wowscrnshot122907192634hw1.jpg
A tu dzielnie leję sobie nietoperki.
http://img244.imageshack.us/img244/4567/wowscrnshot122907140602nn9.jpg

KrEmAs KAc
29-12-2007, 23:33
Czy jest możliwość przedostania się na inny kontynent gdzie stacjonują alianci? no raczej :D nie ma to jak raid 40 osobowy na SW B)

Dawergo
30-12-2007, 15:07
Mam pytanie ludzie... na jakich servach gracie (nie prywatnych)?? bo zaczynam i nie wiem gdzie isc :D

kołbaś
30-12-2007, 15:11
nie idz na burning legion ani na burning blade, Jezeli chcesz grac ally ic na Ravenholdt a jezeli horda to na Mealstorm. Gram na obu i wiem jakei sa tam ekipy itd

Dawergo
30-12-2007, 15:19
a jakie to sa servy? pvp czy co? i czemu nie isc na legiony?

kołbaś
30-12-2007, 16:56
sa zanoobione polakami. Reszta to servery rppvp(raven) oraz pvp(meal)

Johnny121
30-12-2007, 19:35
Mam pytanie ludzie... na jakich servach gracie (nie prywatnych)?? bo zaczynam i nie wiem gdzie isc :D

Scarship Legion. Czy jakoś tak, jak grałem na trialu od kumpla to grałem właśnie tam. Świetny serwer RPPVP.

Duke Dran
30-12-2007, 20:21
Ja gram na jakimś Bronze Dragonflight czy jakoś tak. Nawet nie wiem co to za serwer xP.

=Pekin=
30-12-2007, 22:22
Ej ziomek ze screnami tej blood elfki paladynki :P wlacz sobie dodatkowe bary z umiejetnosciami bo nie moge patrzec jak sie cisniesz na jednym xD wchodzisz w opcje interface > druga zakladka iodblokowujesz actiony bary :P

i to nie ma byc nic w stylu world of warcraft 2 tylko calkiem inne NEXT GEN mmorpg

Duke Dran
30-12-2007, 23:15
Ej ziomek ze screnami tej blood elfki paladynki :P wlacz sobie dodatkowe bary z umiejetnosciami bo nie moge patrzec jak sie cisniesz na jednym xD wchodzisz w opcje interface > druga zakladka iodblokowujesz actiony bary :P
Heh dzięki „ziomek” : P na następnych skrinach będzie już lepiej.

@Edit
Btw jest możliwość przeniesienia postaci z serwera na serwer?

Ziemniax
30-12-2007, 23:22

Wpadnij kiedyś do mnia na Altar of Storms B)
Gwarantuje: ŻADNEGO polaka tu nie spotkasz za wyjątkiem mnie i moich kumpli :D

Lord Dreathan
31-12-2007, 00:30
RE:2X up
Tak jest mozliwosc, ale trzeba zaplacic 20 euro. ( co prawda sa darmowe migracje, ale tylko ze scisle okreslonycho servow, na inne scisle okreslone servy)

auchindoun-> alliance->Dreathan to moj main. 70 holy/disco priest. Jakies 1700 bonus healing :D

Vrael
31-12-2007, 18:57

i to nie ma byc nic w stylu world of warcraft 2 tylko calkiem inne NEXT GEN mmorpg

Hej, Vurtne cisnął na jednym i nie znam lepszego kozaka niż on :P

A na temat serva na jakim gram: Gram na realmie Karazhan, nie polecam nikomu grać tam horda bo bg do dupy, 1.5h na av się czeka -.- a na innych przegrywamy.

=Pekin=
01-01-2008, 14:45
zapodak jakis filmik vurtune :P

Lord Dreathan
01-01-2008, 16:36
http://www.youtube.com/watch?v=sxTW3Uct_ls&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pmzeBMVW7jg&feature=related

Vrael
01-01-2008, 16:39
To jest ostatni jego filmik z 6 bodajże.

http://warcraftmovies.com/stream.php?id=39506&stream=Google

Nie ma sie czego bać warcraftmovies to popularna strona :P

A i nie warto badać go na youtube bo tam jego filmy są niepełne! :D

Duke Dran
01-01-2008, 18:17
Mógłby ktoś mi powiedzieć kim jest ten sławny Vurtne? Bo się nie orientuję za bardzo.

Lord Dreathan
01-01-2008, 21:57
To jest mag ktory potrafil sklepac 2 rogali ( rogue) jednoczesnie. A jak kazdy wie, rogue to morderca cloth'ow. Uzywal jednego action bara, ktorym robil prawdziwy wymiot.

kołbaś
01-01-2008, 22:01
Tez uzywam tyl;ko 1 action bara i nie mogą sie kumple nadziwic ze jakos moge to robic grajac shadowstep rogue przy okazji ownic wszystkich jak sie da(a wiekrzosc kumpli to tepi paladyni lub warkowie =P) a z clothami to kazdymi sobie daje rade(shadow step rox!)

Lord Dreathan
01-01-2008, 22:11
Rogue jest wyjatkowo zabojczy bo moze kickowac i trzymac na stunie caly czas. Rogue bijacy daggerami jest w stanie nie dostac hita od clotha.
Btw. Jak gralem jako shad priest pvp build, to nikt nie mogl sie oprzec mojej sile ( a mialem healing gear'a)

=Pekin=
01-01-2008, 22:30
co ty pierd*** ? frost mag owni rogala jak warka, czyli z palcem w dupeczce ;p
no moze troche ciezej bo ma pare skili, ale z kazdego stuna wychodze blinkiem i oddalam sie od niego , potem nova elementala - jak odbije jak ambushem czy clock of shadows moja nova wlasna, jak odbije to ice block
czekam 10 sekund i potem kolejne novy, i own ;s z rogalami jest zabawa

malkolm
02-01-2008, 11:45

frost mag moze od razu sobie odpuscic przy rogalu na mackach (1vs1, 2xfrost mag vs 2xmelee na arenie to juz inny spiew)

Vil
02-01-2008, 14:27
stary dobry Vurtne ;p

edit: ilosc action barow:

nie liczy sie ilosc tylko ustawienie hotkeyow, nie widze sensu, szczegolnie w pvp, wrzucania wszystkich mozliwych umiejetnosci na bar, juz lepiej pomyslec nad wybraniem kilku najwazniejszych a potem rozplanowaniu tego na klawiaturze tak, zeby mozna bylo szybko i precyzyjnie odpowiednich ( nova, backstab ) umiejetnosci w odpowiednim momencie uzywac.

kołbaś
02-01-2008, 14:57
no moze troche ciezej bo ma pare skili, ale z kazdego stuna wychodze blinkiem i oddalam sie od niego , potem nova elementala - jak odbije jak ambushem czy clock of shadows moja nova wlasna, jak odbije to ice block
czekam 10 sekund i potem kolejne novy, i own ;s z rogalami jest zabawa

Widziales duel rogue na shadowstep vs jakikolwiek mag(frost,fire,hybrid itd bez znaczenia). Jezeli nie to sie nie wypowiadaj. Wiem co widzialem i sam wiem jak grac. Mag nie ma szans jak nagle robie shadowstep ambush, backstab, jezeli jeszzce zyje(zadko) to stun i od poczatku. Nawet czasami mnie nie zauwaza. A z priestami to ja mam tak z gorki ze nie wiem. Bo czasami jak wpadnie crit z ambusha to na hita spada taki glupiutki priest.

malkolm
02-01-2008, 15:10
A z priestami to ja mam tak z gorki ze nie wiem. Bo czasami jak wpadnie crit z ambusha to na hita spada taki glupiutki priest.

To chyba nigdy w życiu nie trafiłeś na priesta z 450 res i 14k hp.
Co tym ambushem możesz mu zrobić? Chyba pogłaskać za 800...

Całe to chwalidupstwo kto kogo w ile nie pojedzie mija się z celem.
Kamień, nożyczki, papier. Klasa klasie nierówna, już nie wspomianając o specu i gearze, elemencie zaskoczenia.

KrEmAs KAc
02-01-2008, 18:16

Całe to chwalidupstwo kto kogo w ile nie pojedzie mija się z celem.
Kamień, nożyczki, papier. Klasa klasie nierówna, już nie wspomianając o specu i gearze, elemencie zaskoczenia.
+trinket i dupa
sam się na tym przejechałem myślałem ,że jak na 20lvlu 1v1 kroiłem kolesi
to potem będzie tylko lepiej ,a teraz combo sru benc i 2k hp + stun wstaje a ja leże :evul:

kołbaś
02-01-2008, 21:35

Hahaha moj minimalny ambush wynosi conajmniej 1.7k a critow wchodzi tak 8 na 10 ambushow czyli najczesciej wale po 3.9k czasem nawet 4.5 sie zdaza. Co do priestow to prawda nigdy na takiego nie trafilem i mam nadzieje nie trafic bo ludzie jest cos takeigo jak "MUSK" czyli robi sie selekcje przeciwnikow i lepiej chyba poleciec na jakiegos maga z 4.5k hp niz na warka z 15k. No i uwazam shadowstep rogue za najbardziej klimatycznego rogala w grze. No i nawet nie wiecie jaka to przyjemnosc jak hunter rzuca na okolo flary jednak na tyle daleko ze jego nie obejmują a na tyle blisko ze moge podjesc zeby uzyc shadowstep i nagle hunter odejmuje sobie conajmniej 1/2 hp i dziwi sie jak to sie stalo i zanim zdazy sie nadziwic nastepna 1/2hp ucieka. Co do stwierdzenia ze klasa klasie nie rowna to prawda. Jednak pewne klasy mają z innymi latwiej a z innymi gozej.

Lord Dreathan
02-01-2008, 22:19
Wreszcie sie jakis rogal odezwal:D A nie ci "wielcy pogromcy rogali"

kołbaś
02-01-2008, 22:35
NIestety ale ludzie dobze grajacych rogalami trodno zmusic do wypowiadania sie na ich temat ponieqwaz maja charakter jak typowy rogal. Nie rzucac sie w oczy i wypowiadac sie tylko wtedy keidy trzeba a nie wtedy kiedy jest bezsensowna klu(ó?)tnia.

Lord Dreathan
02-01-2008, 22:39
"Najglosniejszy na sali, jest najslabszym na sali"

=Pekin=
03-01-2008, 01:09
omfg nie no ludzie ty opierasz swoje dosiadczenie rogalem na pvp na 50 lvlu ? gdzie podejdziesz do kogos na stealhcie i walniesz crita powiekszonego o 3x ? Jeszcze pewnie jak wrog leje moba nie ?

Na arenie jak bedziesz kurwa zwlekac zeby walnac tego imbastycznego crita twoj kompan padnie jak szmata.
Po drugie priesta w vengefulu 470 resi~ 12.000 hp > shadowforma > armor 4000~ wpada Ci na niego tylko 50% twojego smiesznego hita z noza, samymi dotami Cie zjedzie. Rogal jest do bicia na arenie kogo innego, ale napewo nie priesta.

Lord Dreathan
03-01-2008, 01:20
Po co sie klocisz? Lepiej zakonczyc rozmowe. Btw wiara uwaza ze disco/holy ma lepszy dps niz shad, ale nie jestem taki pewien. A priest posiada az jednego dota haha xD

kołbaś
03-01-2008, 08:28
omfg nie no ludzie ty opierasz swoje dosiadczenie rogalem na pvp na 50 lvlu ?
mam 70lvl
Na arenie jak bedziesz kurwa zwlekac zeby walnac tego imbastycznego crita twoj kompan padnie jak szmata.

nie gram na arenach zwlaszcza rogalem na shadowstep bo to sie mija z celem. Gram tylko i wylacznie na bg najczesciej na wsg gdzie moim zdaniem sa swietne mozliwosci na nagly atak z zaskoczenia poprzez shadowstep.

Vrael
03-01-2008, 17:34
Co by wam powiedzieć... Chciałem jedynie zauważyć, że żaden mag nie ma 4.5k hp tylko więcej ale to nieistotne. Rogal wygrywa z magiem głównie dzięki cloak of shadows, a przynajmniej mój rogal. Jakbyście nie słyszeli, była taka seria filmów World of Roguecraft, koleś tam ownował na 60tym ludzi za pomocą 2 hotkeyów to dopiero wymiot xD.

Tutaj mała scena o równowadze w wowie między klasami ;D Papier kamień nożyce
http://www.youtube.com/watch?v=YJWeWMKfa3g&feature=related

Ogólnie brechtam z tego ;D

Rayza
05-01-2008, 23:45
Witam nudziło mi sie to postanowiłem dać ss'ka...
Tylko to jest coś takiego jak ewenement chyba?
1.http://img246.imageshack.us/my.php?image=aaavg8.png

2.http://img412.imageshack.us/my.php?image=cccdc7.png

Duke Dran
06-01-2008, 00:08
Tylko to jest coś takiego jak ewenement chyba?
No nie wiem : P dla mnie są to zwykłe screeny : ) ale dobrze, że dajesz bo widzę, że nikt więcej nie daje. Niedługo i ja coś shostuję : ).

Rayza
06-01-2008, 01:11
mówiąc o jakimś ewenemencie miałem na myśli postać na ss'kach
to Mob nie?
niedługo dam normalne zdjęcia...może...

Martinn
06-01-2008, 03:13
Ah daje ssa bo ich tu malo ;p
http://foteka.pl/full/b5c080dc08398017ed651930a45f93f5.jpg (http://foteka.pl/b5c080dc08398017ed651930a45f93f5)

http://foteka.pl/mini/b5c080dc08398017ed651930a45f93f5.jpg (http://foteka.pl/b5c080dc08398017ed651930a45f93f5)

http://foteka.pl/b5c080dc08398017ed651930a45f93f5

Bluray
06-01-2008, 14:25
Mam takie pytanko: otóż mam dwie postacie jedna to dwarf hunter 19lvl a druga to draenei priest na 12. Nie wiem którą postacią grać, czekam na wasze opinie.

kołbaś
06-01-2008, 15:34
eeeeeeeee a jaki system grania preferujesz ?? samotne podroze po calym azeroth czy wielkie bitwy i epickie wyprawy z kumplami ?

kołbaś
06-01-2008, 15:35
eeeeeeeee a jaki system grania preferujesz ?? samotne podroze po calym azeroth czy wielkie bitwy i epickie wyprawy z kumplami ?

Bluray
06-01-2008, 16:01
samotne podróże.

Rayza
06-01-2008, 16:52
Polecam granie Hunterem jest za****ty xD zwłaszcza night elfa :P....
Sam mam 21lv NE huntera^^

Bluray
06-01-2008, 17:12
Ja mam 19 hunter dwarfa.

=Pekin=
06-01-2008, 18:12
nie graj huntem bo latwo go wyexpic lecz potem kazdy hunt ma zonka bo na arenach granica mozliwosci hunta to w najlepszym seciku 1900~ sa wyjatki ale smieszna klasa na areny.. ;p

EvilPwned
06-01-2008, 19:01
Takie pytanko od newbe...

Mam 11lvl Blood Elf'a paladyna. Pytanie brzmi: W jakie talenty mam inwestować? Wiem, niski lvl, ale chciałbym już zacząć myśleć o przyszłości, a postaci nie chce spieprzyć.

BTW. Blood elfki są śliczne :)

Kejmilo
06-01-2008, 19:09
@up: To zależy, ja radziłbym tobie iść w Holy, a potem protection, bo to są dwie drogi dobre dla palów grających w drużynie, ale to, jak będziesz chciał zależy tylko od ciebie. *poprawione* Reset talentów 1g ;'(

KrEmAs KAc
06-01-2008, 19:13
chyba 1g ;)

Kejmilo
06-01-2008, 19:20
chyba 1g ;)

Serio? Mi się zdawało, że pierwszy reset za darmo o_O Dobrze, że powiedziałeś, bo wprowadził bym gościa w błąd.

eerion
06-01-2008, 19:58
Reset talentów cenowo wzrasta, aż do osiągnięcia maxymalnego limitu - 25g za reset.

A teraz czas na parę zdjęć ode mnie ;)
Najpierw rajdy:
Karazhan
http://img408.imageshack.us/img408/9830/wowscrnshot010208165005lh8.jpg (http://imageshack.us)
Maidenka
http://img153.imageshack.us/img153/6971/wowscrnshot010208174221rh0.jpg (http://imageshack.us)
Gruul lair
Maulgar:
http://img521.imageshack.us/img521/6393/wowscrnshot010208214431af1.jpg (http://imageshack.us)
http://img153.imageshack.us/img153/1175/wowscrnshot010208214526yq9.jpg (http://imageshack.us)
Gruul:
http://img233.imageshack.us/img233/6784/wowscrnshot010208220610fa4.jpg (http://imageshack.us)
http://img233.imageshack.us/img233/6536/wowscrnshot010208225539ht5.jpg (http://imageshack.us)
Magtheridon Lair:
Magtheridon:
http://img521.imageshack.us/img521/2919/wowscrnshot010508210737pu5.jpg (http://imageshack.us)
I z dystansu:
http://img153.imageshack.us/img153/6179/wowscrnshot010508212007jq5.jpg (http://imageshack.us)

Postanowiłem odwiedzić Aldorów:
http://img233.imageshack.us/img233/8862/wowscrnshot010508012401kj4.jpg (http://imageshack.us)
Parę trupów. słabo widać, no ale miałem co innego na głowie ;)
http://img521.imageshack.us/img521/8053/wowscrnshot010508012406sm0.jpg (http://imageshack.us)

Tutaj alianci postanowili nas odwiedzić. Komitet powitalny.
http://img233.imageshack.us/img233/3442/wowscrnshot010508184952nk3.jpg (http://imageshack.us)
Jak cały alliance - partacze straszni. Nawet biorąc nas "z zaskoczenia" nie doszli dalej niż 100-150 jardów w głąb miasta. Żałosne

No jako, że aliantom znudziło się szturmowanie (3 nieudane próby) to poszliśmy do nich.
Tutaj na łodzi na Darnassus
http://img233.imageshack.us/img233/115/wowscrnshot010508191421nx8.jpg (http://imageshack.us)
Już w mieście:
http://img233.imageshack.us/img233/2152/wowscrnshot010508191518bo0.jpg (http://imageshack.us)
Arcydruid dostaje właśnie lekcję pokory
http://img233.imageshack.us/img233/9391/wowscrnshot010508191746fh4.jpg (http://imageshack.us)
A tutaj po lekcji:
http://img233.imageshack.us/img233/9738/wowscrnshot010508192006va6.jpg (http://imageshack.us)
Przyszedł czas na Tyrande:
http://img153.imageshack.us/img153/7209/wowscrnshot010508192437py9.jpg (http://imageshack.us)
No i oczywiście ona jako trup
http://img153.imageshack.us/img153/5894/wowscrnshot010508192538gk2.jpg (http://imageshack.us)

Pare bonusów:
Mini diablo ^^
http://img233.imageshack.us/img233/8371/wowscrnshot072207124000kd8.jpg (http://imageshack.us)
BG:
Postać na 67 pokazała jak się gra ;)
1 w honorable kills, 1 w killing blows 3 w ilości zadanego dmg
http://img165.imageshack.us/img165/8923/wowscrnshot121607172605ac3.jpg (http://imageshack.us)

Rayza
06-01-2008, 20:14
Czy gracze Hordy/aliantów mogą zabijać npc aliantów/hordy??

KrEmAs KAc
06-01-2008, 20:17
Ta ostatnio ktoś się nawet o to pytał :D

eerion piękne screen shoty :cup:

Rayza
06-01-2008, 21:45
Czyli jest prawdopodobieństwo ze ten Tauryn z moich ss'ków co zabijał npc to gracz?

kołbaś
06-01-2008, 21:52
To nie chyba a napewno. Dosyc zcesto znudzeni gracze leca na te slabsze wioski przeciwnej frakcji i bawią sie z npc oraz graczami ktozy ich zaatakują.

Duke Dran
06-01-2008, 22:09
eerion kozackie skriny : P.

Ain'aer
06-01-2008, 22:31
Questy na klucze do karazhanu są od lvl 70 czy 67?:P

Rayza
06-01-2008, 23:42
@eerion
Jak sie dostaliście do stolicy NE?

eerion
07-01-2008, 00:42
@eerion
Jak sie dostaliście do stolicy NE?
Do darkshore, tam mieliscie swoją wioskę. To wioskę w pień i na łódkę.
A na wyspie to już łatwo było

Questy na klucze do karazhanu są od lvl 70 czy 67?:p
Chyba 70.

eerion kozackie skriny : P.
Thx.
Dzisiaj byliśmy w TK:The Eye.
Zabiliśmy Voida. Później wrzucę screeny

Czyli jest prawdopodobieństwo ze ten Tauryn z moich ss'ków co zabijał npc to gracz?
To gracz. Tylko i wyłącznie.
Zresztą - pisze player...

Poza pojedynczymi sztukami (w pierwszej wiosce na przykłąd) to tak.

Rayza
07-01-2008, 09:13
@Eerion
Czy jakbym sie nudził 21lv jak mógłbym dostać sie do jakiejs słabej hordy? xD
ps:daje coś ciekawego :D

http://img115.imageshack.us/my.php?image=wow1ng0.png

Nudziło mi sie
http://img168.imageshack.us/my.php?image=wowva1.png

kołbaś
07-01-2008, 09:15
tam i tak beda guradzi na minimum 40 lvl lub wiecej =P

malkolm
07-01-2008, 11:43
Reset talentów cenowo wzrasta, aż do osiągnięcia maxymalnego limitu - 25g za reset.

Tutaj alianci postanowili nas odwiedzić. Komitet powitalny.
Jak cały alliance - partacze straszni. Nawet biorąc nas "z zaskoczenia" nie doszli dalej niż 100-150 jardów w głąb miasta. Żałosne

No jako, że aliantom znudziło się szturmowanie (3 nieudane próby) to poszliśmy do nich.
Tutaj na łodzi na Darnassus

Moje dwa grosze:
- Maxymalna cena respecu to 50g za reset.
- Proszę, nie porównuj rajdu na Darnassus z rajdem na Ogrimarr, w tym pierwszym podczas szczytu jest może trzech aliantów na krzyż, a Ogrimarr jaki jest każdy widział :P

eerion
07-01-2008, 12:44
- Maxymalna cena respecu to 50g za reset.
Dziwne, bo nasi warkowie się czasami przed rajdem respecują i po z powrotem i z kasy gildii biorą tylko 50g

- Proszę, nie porównuj rajdu na Darnassus z rajdem na Ogrimarr, w tym pierwszym podczas szczytu jest może trzech aliantów na krzyż, a Ogrimarr jaki jest każdy widział :p
Wiem, że to nie ironforge.
Ale powiedz mi - jak 40*70 lvl (około) nie było w stanie nawet się wpakować w okolice banku? Oni nie zabili pierwszego szefa, który stoi 70 jardów od bramy :P

PS - na ironfoge może skoczys ię później. Jak uda się coś skołować, to wrzuce screeny :P
Znaczy się - cześć ludzi poszła jeszcze na inne miasta, ale nic nie wiem o powodzeniu.

Nie. nie przejdziesz strażników. Bez ostrego kombinowania to i na 40 będzie ci ciężko.

Rayza
07-01-2008, 15:25
@up
Aha xD

Tak z czystej ciekawości czy jest jakiś sposób na expienie nierobiąc Questów i expienia? xD

KrEmAs KAc
07-01-2008, 16:28
@up
Aha xD

Tak z czystej ciekawości czy jest jakiś sposób na expienie nierobiąc Questów i expienia? xD
Odkrywając mapę :D

Craftman
07-01-2008, 17:04
Siema jestem swierzy na tym forum i gram w WoWa (mam 53 lvl).
Ma ktos z was moze tiera albo jakis pomarancz?

A oto moj pomarancz :):):)

http://foteka.pl/full/c7ec42bf8b04f1aab8030c78fad807d4.jpg (http://foteka.pl/c7ec42bf8b04f1aab8030c78fad807d4)

eerion
07-01-2008, 17:13
@up:
Myślisz, że damy się nabrać?
Zlinkowany item, pokazany...
Tak to się każdy głupi może ubrać w pełny T6...

Craftman
07-01-2008, 17:16
Hehehehe, to moja postac tylko poprostu kolega zobaczyl kogos z pomaranczowym itemem i mi pokazal go na czacie i ja sie w niego ubralem w dressing room, nie widzisz?

Duke Dran
07-01-2008, 18:00
@Eerion
ps:daje coś ciekawego :D

http://img115.imageshack.us/my.php?image=wow1ng0.png

Nudziło mi sie
http://img168.imageshack.us/my.php?image=wowva1.png
Strasznie długo ładują się te twoje szoty. One mają po 1,4mb o.O

Rayza
07-01-2008, 18:13
Sorry ;/
mi sie te lądują szybko a normalne wolna

-:spoiler:
tam jest taki wielki Rybo podobny potwor w porcie Marshalow marsh

eerion
07-01-2008, 20:01
Hehehehe, to moja postac tylko poprostu kolega zobaczyl kogos z pomaranczowym itemem i mi pokazal go na czacie i ja sie w niego ubralem w dressing room, nie widzisz?

Ma ktos z was moze tiera albo jakis pomarancz?

A oto moj pomarancz :):):)

Teraz próbujesz się wykręcać, co?

Żałosne...

A ta ryba to jakoś nie jest specjalny powód do radości.

Rayza
07-01-2008, 20:07
dla ciebie Eerion...
Ja pierwszy raz w Warcraftcie widziałem coś takiego i sie nakręciłem xD...

Vrael
08-01-2008, 18:04
@Eerion: Nie żebym się czepiał, ale polecam Ci skończyć klikanie, bo to trochę lamerskie - a przez to mam na myśli, że twój refleks nie jest wystarczająco dobry, żebyś był w stanie kontrolować to co się dzieje wokół Ciebie i jednocześnie klikać odpowiednie guziki w odpowiednim czasie. Ja kiedyś też byłem clickerem i wiem, że hotkeye są znacznie lepsze tylko trzeba się do tego przekonać! :P Co do alliance... Zgodzę się, że to banda nieudaczników, ale nie zawsze tak jest, teraz koxam sobie trzecią 70tkę i jest to night elf druid na realmie Dreathana ;P Noobów już spotkałem mnóstwo ale dobrych graczy też sie trochę napatoczyło :D

Rayza
08-01-2008, 18:29
Night Elf rządzi xD!
To Jedyna "w porządku" rasa przymierza :P
A w horde wszystkie rasy są super xD....

kołbaś
08-01-2008, 18:56
Młody napalony =) Jak chcesz wyprobowac swoja ulubioną postac pod wzgledem "jak bedzie wygladalo jej pvp na 70 lvl w odpowiednim gearze" to idz na aniwow naprawde swietny server tam wlasnie grinduje sobie cale wyprawy ally(jedzie grupa 20 osobowa dociera tylko 15 max =P)

Rayza
08-01-2008, 20:01
Eeee...co to znaczy Gear?
Aniwow rozumiem ze to jakiś Priv Oo? tak?

Craftman
08-01-2008, 20:22
Co do nocnych elfów sie zgodzę, najlepsza klasa na alliance.
Ale prawda ze alliance to nieudaczniki, moze dwa razy w zyciu zdazylo mi sie ze przymierze wygrało na BG.
Najgorsze jest to ze horda kosi expo za q na pvp a alliance...kosi przegrane.
Chciałbym przejsc na horde ale dla mnie jedyna liczaca sie klasa to feral druid a niestety w hordzie druidzi sa slabsi.

eerion
08-01-2008, 20:54
Chciałbym przejsc na horde ale dla mnie jedyna liczaca sie klasa to feral druid a niestety w hordzie druidzi sa slabsi.
Tauren na pewnoe jest lepszy od nocnego gejfa

A Nelfy to zaraz po gnomach najżałośniejsza rasa alliance.