zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Znak jakości T

bosal
20-04-2007, 01:19
Znak ten postanowiliśmy przyznawać programom, oraz produktom, które w jakiś sposób powiązane są z Tibią. Ponieważ nam ufacie, postanowiliśmy przedstawić wam produkty, które są przez nas sprawdzone i spełniają wysokie wymagania naszej ekipy.
http://images.tibia.pl/znak/t.png (http://tibia.pl/strona/znak-t)
Produkty te będą co jakiś czas dodawane, jednak pamiętajcie, że pojawią się tu wyłącznie najlepsze. Niestety znaku jakości T nie będziemy mogli przyznawać stronom internetowym, ponieważ ich zawartość za szybko się zmienia. Postaramy się dodawać również tutoriale, jak instalować i używać poszczególnych programów. Możecie je również pisać sami w dziale: Wasze poradniki. Propozycje produktów tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125694).

Tawer Redeye
20-04-2007, 08:54
Ciekawy pomysł. Przydałoby się do stron ale jak napisał bosalNiestety znaku jakości T nie będziemy mogli przyznawać stronom internetowym, ponieważ ich zawartość za szybko się zmienia.
@edit Czasem dobrze nie mieć 1szego wf-u
@edit2 Nie popatrzyłem na sam dół forum i nie zauważyłem tematu z komentarzami proszę o przeniesienie do dobrego tematu

suchyxxx
20-04-2007, 09:43
I teraz tak : po 1. czemu nie dacie opery jako bezpiecznej przeglądarki? Jest niezwykle bezpieczna i też bardzo ciekawa

po 2. czemu nie dacie kasperskiego oprócz noda32? Kaspersky ma duuużo zaawansowanych funkcji-ani razu od roku jak go posiadam nie miałem wirusa ani haka w tibii a co ciekawe w ustawieniach ochrony proaktywnej-1 funkcja wchodzimy i zaznaczamy-wykrywaj keyloggery-wygrywa rewelacyjnie w dodatku wykrywa wszystkie spyware,adware,malware i inne śmieci i żaden dodatkowy spy bot czy ad-aware nie jest potrzebny-naprawdę polecam ten program (szczególnie is 6.0)

Tom The Tanner
20-04-2007, 11:35
Ja, jako ciekawe urządzenie dodałbym mózg. Przez rok używam wyłączonej Pandy. :D Ani jednego, małego wirusa, 0 haków.

Oprócz rozsądku Yotti.org, ale stron podobno nie można...

Vial

bosal
20-04-2007, 14:19
dlaczego nod32, a nie kaspersky albo panda ? bo jest absolutnie bezpieczny i nie zamula prawie wogole.

Delete
20-04-2007, 15:33
NOD32 sux! Kiedyś go miałem i co chwilę się wieszał. Zainstalowałem AVG i wg. mnie jest lepszy od NOD'a

Bakuo
20-04-2007, 16:52
Nod32 user,
Opera user,

O-PE-RA!!
Mozilla sux.

Adner
20-04-2007, 18:46
wogule
Daruj, o Panie, nam nasze grzechy...

McAfee też jest świetnym firewallem. A do tej listy można by było dodać również Thunderbirda.

Kimo36
20-04-2007, 21:21
Ogulnie to Opera jest dla mnie bardzo zaufaą przeglądarką ^.-

tkcolt
21-04-2007, 09:41
Firefox za te "dziury, dziurki, dziureczki" i szybkość działania nie powinien dostać tego znaczka.

Opera! Tyle mam do powiedzenia ;)

Będąc trochu pedantyczny, powiem że nieładny ten obrazek NOD'a :D

Pozdrawiam,
faucolt

edit: może się Wam przyda
http://www.faucolt.com/nod.jpg

Nevermin
21-04-2007, 10:53
Firefox za te "dziury, dziurki, dziureczki" i szybkość działania nie powinien dostać tego znaczka.

Opera! Tyle mam do powiedzenia ;)

Będąc trochu pedantyczny, powiem że nieładny ten obrazek NOD'a :D

Pozdrawiam,
faucolt

edit: może się Wam przyda
http://www.faucolt.com/nod.jpg

FF ci wolno chodzi ? no to sorry, ty masz 64 mb ram i procka 500 mhz ? o.O

A co do znaczka, zdecydowanie powinien go dostac Kasper ;] (FireFoxa nie podaje bo juz ma ;D )

suchyxxx
21-04-2007, 12:04
Że kaspersky zamula kompa? żałosne-porównaj zużycie pamięci i ilość procesów uruchamianych w pandzie czy nortonie z kasperskim a przeżyjesz szok-kaspersky uruchamia tylko 2 procesy avp które zabierają mało pamięci.Dobrze skonfigurowany nie zamula-trzeba go tylko wyczuć pozatym wykrywa wiele śmieci-jest często aktualizowany a nod 32? Dobry ale kiedy była jego ostatnia aktualizacja?

tkcolt
21-04-2007, 12:33
post napisany przez przypadek bo serwer muli - do usunięcia

Tompior
21-04-2007, 12:39
Taaa straaaaasznie kasperky muli... poprostu nie moge nawet folderu otworzyc na pulpicie bo zjada mi cale giga ramu 0.0

Kiedy kasperskiego dobrze ustawisz to nie widac nawet, ze jest wlaczony ;)

tkcolt
21-04-2007, 12:40
FF ci wolno chodzi ? no to sorry, ty masz 64 mb ram i procka 500 mhz ? o.O

Zainstaluj Opere, Netscape, IE7, FF porównaj, a wtedy pogadamy.

Sprzętem chwalił się nie będę, ale moge powiedzieć, że zły napewno nie jest.

Kaspersky owszem, jest dobry, ale muli i jest niedopracowanym programem. Komentarze zostaw dla siebie.

Że kaspersky zamula kompa? żałosne-porównaj zużycie pamięci i ilość procesów uruchamianych w pandzie czy nortonie z kasperskim a przeżyjesz szok-kaspersky uruchamia tylko 2 procesy avp które zabierają mało pamięci.Dobrze skonfigurowany nie zamula-trzeba go tylko wyczuć pozatym wykrywa wiele śmieci-jest często aktualizowany a nod 32? Dobry ale kiedy była jego ostatnia aktualizacja?

Po co męczyć sie konfigurowaniem Kasperskiego, jak NODa odpalasz i olewasz wszystko. Jego aktualizacja bazy wirusów jest kilka razy dziennie, napewno częściej niż kaspra ;]
btw. Ostatnia aktualizacja: 2007-04-21 03:10:45

Pozdrawiam.

odes
21-04-2007, 17:15
Nod 32 rox ;d

suchyxxx
21-04-2007, 19:49
update bazy wirusów w kasperskim też jest kilka razy dziennie minimum-widać że nigdy nie używałeś tego programu , no cóż...
Niedopracowany? Wskaż gdzie to może uwierzę

Tompior
21-04-2007, 20:42
Cale ustawienia kacpra sprowadza sie do ustawienia daty aktualizowania i robienia skanowania dyskow :P

suchyxxx
21-04-2007, 23:01
Cale ustawienia kacpra sprowadza sie do ustawienia daty aktualizowania i robienia skanowania dyskow

No jasne-w życiu chyba nie miałeś kasperskiego-są ustawienia zaawansowane gdzie możesz ustawić praktycznie wszystko-w kasperskim internet security jest masa dodatkowych składników a zapora jest bardzo ale to bardzo zaawansowana

suchyxxx
21-04-2007, 23:02
jak się nie podoba kaspersky to proponuję pandę albo nortona hehe ale avasta free edition hehe

Wert
22-04-2007, 09:15
Tak sobie czytam Wasze posty i się zastnawiam...my tutaj dyskutujemy i antyvirusach czy komentujemy news'a? ^.-

@topic
Powiem szczerze, już nie macie co wymyślać? Napewno wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale wg mnie to jest śmieszne... Dobrym pomysłem był np. server CSa, ale to? Teraz rozpoczną się dyskusję (takie jak ta wyżej) że na tej liście powinno być to zamiast tego, a tamto zamiast tamtego. Pozatym zupełnie nie rozumiem do czego to ma służyć? Chcecie przekonać ludzi żeby używali FF zamiast IE, albo NOD'a zamiast jeszcze innego antyvira? Każdy i tak sądzi że to czego on używa jest najlepsze, więc wg mnie to nie ma żadnego sensu.

No, to trochę skrytykowałem i mi ulżyło ;), nie miałem zamiaru nikogo obrazić, tylko wyrazić swoją opinię na ten temat. (ahh, już widzę te posty typu "jaki noob"...)

Pozdrawiam,
Wert

Pawelek Amarush
22-04-2007, 14:11
Cze, wiem, że to nie jest miejsce na to, ale potrzebuje pomocy. Gdy próbuje się zalogować do tibii pojawia mi się:

Cannot connect to a login server.

Error:10013

For more information take a look at the FAQs in the
guide section at www.tibia.com.

Tłumaczenie:

Nie podłączono do serwera logującego.

Błąd:10013

Aby uzyskać więcej informacji zobacz FAQ w sekcji przewodnika na www.tibia.com.

Pomocy, plz.

Pozdro 4all. Pawelek.

Avery Twine
24-04-2007, 10:10
Już chyba nie macie co robić tylko wymyślać jakieś pierdoły ...

Galeon
24-04-2007, 23:25
- wedlug mnie zdecydowanie powinien trafic tam avast! aktualizacja bazy wirusów, osłona rezydenta wiec wirus nie moze go zablokowac bo jest wlaczany przy starcie systemu, i nie zamula (niektorzy twierdza ze owszem)

- i zdecydowanie Kerio Personal Firewall, latwy w obsludze i skuteczny ;)

a co do tematu to spoko pomysl ;) moze userzy tibii beda bezpieczniejsi :P

slimaczek
25-04-2007, 01:41
Już chyba nie macie co robić tylko wymyślać jakieś pierdoły ...

Dokładnie .. 10 znakow

Sebcio :)
25-04-2007, 01:52
Ja jako propozycje składam makaron firmy "Lubella".
Opatrzony znakiem "Teraz Polska", "Kupujac dajesz prace" "high Quality". Uwazam ze powinien on zostac rowniez nagrodzony znakiem jakosci "T" aby podkreslic jego dominacje rynku polskich makaronow, oraz niepodwazalnie najlepsze jakosc. Moja opinie podzielaja zapewnie inni Tibijczycy i uzytkownicy Tibia.pl

Serdecznie pozdrawiam, sklad moderatorski oraz ojca projektu!
Randall~

evolucja
25-04-2007, 20:00
@UP
Zgadzam się z tobą. Ja od siebie dodam jeszcze chipsy Lays o smaku cebulkowym.
@TOPIC
Czemu to ma służyć?

Galeon
26-04-2007, 09:14
heh :D a ja dodam mleko łaciate niskotłuszcowe :P i jeszcze śmiejżelki bo sa smaczne :D

Dardoth11
16-05-2007, 20:10
bardzo dobry pomysl :)
avast jest super :p

Maniek_Diixus
18-06-2007, 11:25
Hmm co może znaczyć "T"? Może znak jakości Tesco?
(sarkazm)