zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z kompem

Cyran_13
21-04-2007, 09:45
Witam

Otoz mam wielki problem z komputerem... Kilka dni temu komputer, gdy go wlaczylem i ladowal sie windows (ten obrazek windowsa xp przy starcie systemu jak sie wlacza) komputer zaczal sie samoistnie resetowac... Nie wiedzialem co zrobic (nie znam sie za bardzo na kompach) wiec przystapilem do reinstalki windowsa... No i gdy zainstalwalem nowego windwsa to przy instalowaniu plikow komputer sie sam zrestartowal X(. Tym razem nawet windows sie nie ladowal tylko wystapil komunikat, ze nie ma pliku windows... ogolnie wiem jak to przywrocic ale nie mialem do odzyskania waznycxh rzeczy na kompie wiec nie chcialem sie w to bawic i to znow sformatowalem... Rzecz powtarza sie ciagle... :confused: Nie wiem co zrobic.... pomyslalem ze moze mam wirusa na drugiej partycji.... po przesaknowaniu NOD'em, Ad aware, Spybot S&D i Hijackthis (choc nie wiem czy on szuka tylko na partycji systemowej czy na wszystkich partycjach) nic na to nie wskazywalo ;(. Wpadlem na jeszcze jeden pomyls: sprawdzenia temperatury kompa. 45C chyba dobrze nie?

Ludzie prosze o pomoc :/ juz mnie to zaczyna denerowac...P R O S Z E :baby:

Cossma
21-04-2007, 09:54
A nie myślałeś że problemem może być sprzęt?

Możliwości jest kilka:

przegrzewający się któryś z podzespołów (procek, grafa, ram) - sprawdź w jakim stanie są wiatraki być może są tak zakurzone że odprowadzanie ciepła np z procka jest niemożliwe :D

może to zasilacz?
pożyczyć zasilacz i podepnij go u siebie (aby sprawdzić czy komp nadal będzie sie restartował)

Cyran_13
21-04-2007, 10:35
Sproboje zalatwic zasilacz. Co do wiatrakow - wczoraj tez tak sadzilem wytarlem kurz i nadal nic.... Jezeli byla by to wina zasilacza to mozliwe ze komp resetuje sie tylko, gdy jest wlaczony windows? Bo gdy instaluje windowsa to sie nie resetuje...:baby:

Cyran_13
21-04-2007, 10:54
Czy powodem tego restartowania mogly byc zle zainstalowane sterowniki do karty graficzne? Chyba juz bedzie dobrze choc kto wie -.-'
Sory za post pod postem ale dla mnie to wazne ;/

Gorbaitshov
21-04-2007, 15:54
Masz iwul kompjuter...to jego wina...nie dbasz o niego to cie w*****a.. kup sobie nowy :P

Duke Dran
21-04-2007, 16:06
Raz - albo napala Ci sie procek i siada
Dwa - pieprzy Ci sie pamiec. Jak masz dwie kosci to wyciagnij jedna i sprawdz czy sie nie bedzie restartowal. (Mialem taka sama sytuacje jak ty z tym, ze dodatkowo mialem zwiechy nawet przy instalacji XP'ka).

EdIT:
To tylko moje zdanie.

MasteR Driv3r
21-04-2007, 16:16
To na pewno gaźnik albo alternator.

ManchesterUtd
23-04-2007, 18:33
@Master Driv3r
Już ty nie bądź taki zabawny. Widać, że chcesz sie podlizać elicie z forum.
Ogólnie jak patrze na twoje posty to mi się chce z ciebie śmiać:)

Donas
23-04-2007, 20:05
W kwestiach hardware nie znam się zbytnio, ale może to wina trojana/wira? Przy starcie systemu przytrzymaj F8 i wejdź w tryb awaryjny i przeskanuj kompa albo swoim nodem, albo np. kaspersky online.

Dratris
24-04-2007, 20:19
kup sobie nowy :P

A jeżeli nie ma pieniędzy ? Może Ciebie stać, ale nie musi wszystkich stać.