Pokaż pełną wersje : Testy gimnazjalne.
Xzonixek
25-04-2007, 12:25
@Caer
Tak samo z tym wałem mam:D
Nie znałem wzoru na trapez to prostokąt+2 trójkąty wyszlo tam 158 m2 x 100 m= 15800 m3:P 4 punkty moje:D
Czuje że właśnie zakończyłem edukacje na poziomie Gimnazjum :s najprawdopodobniej zabraknie mi punktów do wymarzonej szkoły do zawodówki nie pójdę bo żal LO i LP nie spełniają moich oczekiwań :( / załamka
Apropo zadanie z tymi m3 to pamietajcie ze jezeli do 12m dodacie 20% to wam nie wyjdzie x bo x - 20% wyjdzie mniej od 12 metrow
Sir-Kopek
25-04-2007, 12:35
Test był łatwy jak dla mnie może nie mam dobrze z dwóch zadań zamkniętych, a takto wszystko powinno być dobrze :P.
Zadanie otwarte z kosztem energii zużytej przez czajnik - mi wyszło 3,84zł.
Otwarte z wałem i jego objętością - wyszło mi 15840m3
Otwarte z wałem, druga część - 1300m2.
Jak wam wyszło?:P
Mi w tych zadaniach wyszło tak samo jak tobie, a mam pytanie kiedy bedą odpowiedzi na jakieś stroncę?
Xzonixek
25-04-2007, 12:36
Czuje że właśnie zakończyłem edukacje na poziomie Gimnazjum :s najprawdopodobniej zabraknie mi punktów do wymarzonej szkoły do zawodówki nie pójdę bo żal LO i LP nie spełniają moich oczekiwań :( / załamka
Apropo zadanie z tymi m3 to pamietajcie ze jezeli do 12m dodacie 20% to wam nie wyjdzie x bo x - 20% wyjdzie mniej od 12 metrow
A nie było tu mowy o 20% wiecej? Przecież mieliśmy dodać ile w trakcie budowy wału mamy przynieść ziemi a nie wtedy gdy opadnie :evul:
Doom Terror
25-04-2007, 12:42
zawalilem sie gownem na tych trapezach bo wzory mi sie pomylyly :p za to geografia byla banalna,zamkniete tez z chemii tez proste :p ma ktos linka z odpowiedziami ;p?
PanKracy
25-04-2007, 12:42
A mi z czajnikiem wyszło ~115zł xD
Spodziewałem się o wiele trudniejszego. Wyłożyłem się na tym czajniku.
To chyba jakaś balia ci wyszła Xd
Otwarte mam wszystkie dobrze, w zamknietych moze 2-3 zle. Tak to lajt ogolnie.
To chyba jakaś balia ci wyszła Xd
Otwarte mam wszystkie dobrze, w zamknietych moze 2-3 zle. Tak to lajt ogolnie.
Wziąłem chyba pod uwagę cennik za komuny ;s
Hallabard
25-04-2007, 12:52
Mi też wyszło z czajnikiem ~115 ;o
Z gliną 13000 (pogubiłem się w zerach :s)
A z wałem chyba 158ileś
z czajnikiem napewno nie 115zl pewnie zle jednostki zamieniles powinno wyjsc 3.84zl bodajze
D:
Moc czajnika = 1600W = 1600 : 1000 = 1.6KWh
Koszt 1KWh = 32gr
Czas = 30(dni)*15(min) = 450min. = 7.5h
Energia zuzyta = 1.6(KW) * 7.5h = 12 KWh
Koszt energii 12(KWh) * 32gr = 384gr = 3.84zł
odp: czajnik nastukal na rachunku za prad 3.84zł
Korektor
25-04-2007, 12:57
Nie znałem wzoru na trapez
1/2 a+b*h
Ew. a+b*h /2
Mogą Ci nie zaliczyć ze względu na sposób liczenia. Albo odejmą punkty za nieznajomość wzoru.
@down,
Co nie zmienia faktu, że ły wzór.
>Korek
Tam potrzebny był wzór na objętość a więc V=Pp*h
Golden'Fanatyk
25-04-2007, 13:01
Odpowiedzi ktos ma? ;P
Test był łatwy, spodziewałem się czegoś trudniejszego. U mnie w klasie w zadaniu z czajnikiem każdemu inaczej wyszło mi 3.8coś zł(nie pamiętam dokładnie). Otwarte były proste szczególnie że nie dawno na matmie robiliśmy temat o bryłach przestrzennych. Mam nadzieję że będzie +40 pkt. Dobrze że nie było nic trudnego z chemii ani z fizyki.
Xzonixek
25-04-2007, 13:03
Odpowiedzi ktos ma? ;P
O Szafa:P
Nie nie ma na Onecie ani wp:(
Angel of Death
25-04-2007, 13:15
Jak dla mnie to zamknięte były trudne :/ Fizyka brrr
Z czajnikiem cholernie głupi błąd walnąłem ;/ jakimś cudem 7.5 x 1600 wyszło mi 11500 ;[ gdyby nie to miałbym to zadanie dobrze. Pierwsze zadanie z wałem 16500 m sześciennych drugie 1300 m kwadratowych (13arów) :>
A ja biorę z Ciebie przykład, choć nie wiedzieć czemu, i tak nie zasnę. Wczoraj w środku nocy z bokserkami nad sutami się obudziłem ;\
Dobrze, ze to nie były stringi, bo by Cię jeszcze pocięło...
Ja się dziś obudziłem o 5. Pomyślałem - 'pośpię'. Budzik mnie obudził o 6. Pomyślałem 'pośpię, w pół do siódmej wystarczy'... rozładowała się bateria w komórce, budzik nie zadzwonił... wstałem w pół do ósmej.
Kwestia farta, że zdążyłem - 1 min więcej i autobus by odjechał ^^
A poszło mi nieźle imo. Łatwiejszy był niż humanistyczny...
Otwarte z wałem i jego objętością - wyszło mi 15840m3
Reszta tak jak piszesz, ale to mi wyszło 16500 m3 i to bardziej pasuje (bo okrągła liczba). Śmiem twierdzić, iż popełniłeś błąd, bo to nie miało być 120%*12 metrów. To miało być 80%h=12 [m], a to duża różnica - z 14,4 m robi się 15 (co bardziej pasuje bo najczęściej są 'równe' przykłady na wszelakich testach i sprawdzianach). Ale głowy sobie uciąć nie dam, że zrobiłem dobrze : ) Będą odpowiedzi, to się zobaczy, ale pozostaję przy swoim, bo imho jest lepiej zrobione (ziemia opadnie o 20% tego, co będzie, nie o 20% tego, co zostanie po opadnięciu... zagmatwałem pewnie, nie umiem wyjaśnić, mam nadzieję, że zrozumiecie).
3,84
16 500
1300
Identycznie tutaj.
http://slimak.onet.pl/_m/mep/2007/Co_sprawdzano_mat-przyr.pdf
Czyli mieliście racje, a ja jestem w plecy z punktami ;<
!Edit:
Według moich obliczeń powinienem mieć powyżej 40pkt. To raczej mi pasuje ;]
Mazur199
25-04-2007, 13:32
na oko 27 +/- 1pkt z matmy ;d
nigdy nie byłem orłem w tej dzidzinie
http://slimak.onet.pl/_m/mep/2007/Co_sprawdzano_mat-przyr.pdf
Głowy to sobie uciąć nie dam, ale zdaje mi się, że 48 ;o
A nie było tu mowy o 20% wiecej? Przecież mieliśmy dodać ile w trakcie budowy wału mamy przynieść ziemi a nie wtedy gdy opadnie :evul:
a widzisz jednak było tak jak mówiłem :)
ale i tak jestem załamany bo miałbym 45 punktów a tak przez błędy typu 15*11=161 czy zamiast napisać 13*100 napisałem 130*100 praktycznie każde zadanie otwarte mam taki prosty błąd i tak będę za to punkty ale o szkole i tak zapomnę trzeba 60 rekrutacyjnych, a ja w najlepszym razie będę miał 55
Czyzby 44? Kurde, nie tak zle by bylo.. a na 99% ponad 40 mam, wedlug tamtego klucza.
Btw. jebnalem sie w takich banalnych zadaniach.. =/
no to ladnie bedzie te 15 :].
co narsysowaliscie w brudnopisie w arkuszu ? ja zenski narzad plciowy by Wlatcy Moch :p
Golden'Fanatyk
25-04-2007, 14:16
a ile bedziecie mieli ogolnie , testy + oceny? Ja kolo 100 ;f
Identycznie tutaj.
Moje przypuszczenia :
Hum - 43/50
Mat - 50/50
Humana zawalilem :( Ale mam nadzieje ze do Wladyslawa IV sie dostane ;)
Mi wyjdzie 41-45 Mam nadzieje, ze razem bedzie ~85
co narsysowaliscie w brudnopisie w arkuszu ? ja zenski narzad plciowy by Wlatcy Moch :p
Qwa.. Ja nic, a mialem narysowac Veterana - (#.-) Niee! ;/
Krzesław
25-04-2007, 14:34
Majca średniawo poszła, ale zawsze jakoś. Spieprzyłem zadanie z roztworami. :/ Po sprawdzeniu odpowiedzi 39 pkt. w najlepszym wypadku.
Najbardziej optymistyczna wersja to 49 human i 39 majca.
Angel of Death
25-04-2007, 15:04
No no jednak nie najgorzej, optymistycznie 43 pkt ale mogą odjąć cośtam trochę w otwartych. Ale 40 powinno być.
Elo elo
mam pytanko, ktore mnie nurtuje.
Bylo w 2 czesci pytanie cos takiego:
W ktorej porze roku pada najwiecej swiatla na morze baltyckie?
Odpowiedz: .........................................
Ja napisałem odpowiedz jednym slowem: Lato, tak samo w drugim pytaniu: Wiosna.
Uznaja mi takie cos? Siostra i koledzy mowia ze tak, bo na matematycznym nie patrza na jezyk i styl tylko na odczytywanie itp. Wie ktos moze?
Elo elo
mam pytanko, ktore mnie nurtuje.
Bylo w 2 czesci pytanie cos takiego:
W ktorej porze roku pada najwiecej swiatla na morze baltyckie?
Odpowiedz: .........................................
Ja napisałem odpowiedz jednym slowem: Lato, tak samo w drugim pytaniu: Wiosna.
Uznaja mi takie cos? Siostra i koledzy mowia ze tak, bo na matematycznym nie patrza na jezyk i styl tylko na odczytywanie itp. Wie ktos moze?
Sadze, ze luzacko uznaja.
Gandalf of Gray
25-04-2007, 16:16
Matematyka 47 pkt xD 3 bledy na zamknietych xd
Patrzę, że na tym forum same orły są, wszyscy powyżej 40 pktów z matmy i około 85 ogółem B) Ciekawe, kto mówi prawdę ... :]
Patrzę, że na tym forum same orły są, wszyscy powyżej 40 pktów z matmy i około 85 ogółem B) Ciekawe, kto mówi prawdę ... :]
Bo to nasze sprytne forum jest, tutaj wszyscy maja srednia 5.666, 90+ pkt. z testu i do tego sa laureatami ze wszystkich olimpiad. ; )
Norma, w koncu to forum Tibijsczykow, nie? :D
Always hunted
25-04-2007, 18:42
Heh, test był po prostu banalny... ale, z powodu nieuwagi, wyłożyłem się na pierwszym zadaniu z wałem (1 albo 0 pkt będzie), fizyce (0 albo 1 :/) i na kilku zamkniętych.... kurwa :/ mam, w najgorszym razie, TYLKO 36 punktów.... szlag człowieka trafia, jak 2 zadania potrafią zepsuć życie :/
Za humanistyczny mam pewnie 42-45, w zależności jak ocenią rozprawkę i zaproszenie (zapomniałem adresu podać, lol, wymiatam)
Btw, tutaj też wymiatam... w zadaniu z roztworami, zapomniałem, że się one sumują ;D
Korektor
25-04-2007, 19:06
Czytając ten test, uśmiechnąłem się.
Btw, tutaj też wymiatam... w zadaniu z roztworami, zapomniałem, że się one sumują ;D
Tak to jest, ze na najbardziej banalnych sie czlowiek zawsze wylozy.
Btw. tez zapomnialem, ze sie sumuja. Bylem w 100% pewny, ze jak 1g soli, 20g wody, to roztwor bedzie 5-o procentowy. ; ) Przyznaje sie do glupoty. xD
Btw. tez zapomnialem, ze sie sumuja. Bylem w 100% pewny, ze jak 1g soli, 20g wody, to roztwor bedzie 5-o procentowy. ; ) Przyznaje sie do glupoty. xD
heheheh ja tez! xD ogolnie humanistyczny poszedl mi zadziwiajoco o_O wszystko mam dobrze i te same argumenty w rozprawce co na stronie komisji egzaminacyjnej - wiec licze na ok 48 pkt :) ale za to dzisiaj masakra, zawalilam zadanie z kWh, obliczylam kWs (kilowatosekundy -.-) i ogolnie kaput, a - moglby mi ktos powiedziec czemu proporcja w zadaniu z tym wałem nie byla ze:
12 - 100%
x - 120% ? czemu nie? nie rozumiem? to, co proponuje komisja egzaminacyjna w tym zadaniu to jakas porazka, w tym momencie sie zastanawiam, czy oni to sami umieją policzyć xD
ach - jeszcze jedno, mianowicie, jesli zostawilam w tym zadaniu z gliną wynik - 100pierwiastkow_z_169, i nie wyciagnelam pierwiastka, co po wyciagnieciu daje 1300 - zaliczą? ;)
@up
Trzeba znaleźć taką liczbę, która po ODJĘCIU 20% da 12, np.
x - 20%x = 12
80%x = 12 | . 100
80x = 1200
x = 15
Gorn Valorian
25-04-2007, 20:41
Mój kolega raz na takim teście napisał kilka "ładnych słów i znaków" i dostał 7 punktów ujemnych ;].
No ale koniec wspomnień. Teścior banał. Oczywiście musiałem się wyłożyć na najprostszych pytaniach, no ale cóż... Napisałem, czekam na punkty i zastanowię się jeszcze nad szkołą. Teraz muszę poszukać osoby chętnej do grania w Soldata i odstresować się ;].
Moje wrażenia z egzaminu:
a) część humanistyczna:
Rano prysznic, na śniadanie dwa jogurty, wbiłem się w gajer, wziąłem trzy długopisy (bo do tych pod szczęśliwą gwiazdą urodzonych nie należę), legitymację i idziemy. Kiedy przyszedłem, wszyscy już byli przed stołówką (tam miałem pisać = P jako 'elytarny'). Wylosowałem numerek 24, chwilę pobłądziłem, szukając odpowiedniego stolika, po czym w końcu usiadłem. Wyjąłem narzędzia pracy i rozglądałem się po sali, patrząc kto gdzie siada. Kto usadowił się przede mną? Jedna z najseksowniejszych dziewczyn w szkole, w dodatku w czarnej spódnicy, która odsłaniała więcej, niż przyzwoitość na to pozwala. Pierwsza myśl - "i jak ja tu mam się na egzaminie skoncentrować?", ale ostatecznie dałem sobie radę. Rozdali nam arkusze. Tu zaczął się problem otwierania ich (zapieczętowane były takimi śmiesznymi naklejkami). No nic, na szczęście Ripper to przewidująca bestia, i wziąłem kostkę od gitary, więc poradziłem sobie z tym bez problemu. Czas ruszył; zaczęliśmy pisać. Zadania zamknięte - hm, jeśli będzie mniej niż 100% to się naprawdę zdziwię (nie sprawdzałem w wyborczej, bo i tak nie pamiętam, a poza tym nie chcę sobie psuć miłej/niemiłej niespodzianki w czerwcu). Zadania otwarte - hm, tu już gorzej. Patrząc na pytania pod wierszem pani Kazimiery, przez chwilę zbaraniałem. Ostatecznie napisałem wszystko, chociaż wtopiłem przy kwestii wielokropka i jego funkcji. Może w czymś jeszcze? Nie wiem. Później zaproszenie - standart. Poszło raczej dobrze. Pewnie mi jeden punkt obetną za przysłowiowe duperele, takie jak stylistyka i interpunkcja (cholera, jakoś w opowiadaniach przychodzi mi to łatwiej). Na deser - rozprawka. No, to jesteśmy w domu. Pewnie i tak napisałem ją gorzej niż sądzę, ale więcej niż 3 punktów nie mam zamiaru stracić. Po wypełnieniu całego arkusza - sprawdziłem wszystko jeszcze raz, wprowadziłem drobne korekty i... wolny. No, przynajmniej do jutra.
b) część matematyczno-przyrodnicza.
Rano tak, jak wczoraj, z tym szczegółem, że ogoliłem się ze względu na randkę, czekającą mnie wkrótce po egzaminie. Oprócz długopisów i legitymacji wziąłem linijkę, cyrkiel, ołówek, ostrzynkę, kątomierz (brat mi wcisnął, ostatecznie zabrać można) i ekierkę (połamana nieco, ale kąt prosty był). Wszystkie przybory wygrzebałem sobie rano, bo na tyle mądrości nie wystarczyło, żeby zrobić to wcześniej. No nic. Idziemy do szkoły. Jak zwykle - przyszedłem ostatni. Weszliśmy na salę, tym razem numerek 17. Widoki w postaci przedstawicielek płci pięknej mocno ograniczone. Może to i lepiej? Kiedy już usiadłem i zacząłem myśleć o głupotach, przewodniczący komisji wziął mnie oraz pewną dziewczynę (tak btw - siostrę mojej sąsiadki z dnia wczorajszego), żebyśmy poszli z nim po arkusze. Po drodze wpadliśmy na dyrektora, który je niósł. Wziąłem od niego karton, po czym usłyszałem komentarz, że blado wyglądam i zaraz zemdleję. Czego oni się czepiają mojej karnacji? Słońca nie lubię, a solarium mnie jakoś nie pociąga. Co ja poradzę? Oczywiście nie straciłem przytomności i poszedłem razem z naszym panem Mirosławem i resztą towarzystwa na dużą salę. W tonie oficjalnym została sprawdzona ilość arkuszy, poprawność zapieczętowania folii itd. Oczywiście wszystko było OK. Wzięliśmy przydzielone nam 34 prace i wróciliśmy na stołówkę. Kartki zostały rozdane. Teraz czas znów je otworzyć. Hm, poszło mi gorzej, niż wczoraj. Naklejki były jakieś lewe, bo nie chciały odchodzić. Robiłem to cyrklem, może to dlatego? Kiedy się z tym męczyłem, podszedł do mnie nasz nauczyciel muzyki (który, tak btw, wygląda jak pedofil-recydywista i tak się zachowuje), po czym ociekającym jadem, miłym tonem, poradził mi, żebym pomógł sobie numerekiem (zalaminowanym), bo to "najlepszy sposób". Niech mu będzie. Różnicy nie zauważyłem, ale niech się cieszy swoim marnym zwycięstwem. Dobra, czas start, poszły konie po betonie. Zamknięte - łatwe, ale oczywiście państwa na Półwyspie Skandynawskim musiały mi się w pamięci gdzieś zapodziać, więc to zadanie strzeliłem. Reszta raczej w porządku. Zadania otwarte - większość banalna, ale chyba spieprzyłem kwestię objętości wału przeciwpowodziowego, a dokładniej wynik. Koncepcja dobra, więc większość punktów będzie. Fizyka i drugie zadanie z matematyki - dobrze w 100%. Ostatnie zadanie? Rotfl. Takie coś mój brat (szóstoklasista) rozwiązuje dla rozrywki. 3 punkty za friko. Ale martwić się nie ma czym, co? No, skoro już skończyłem, to trzeba sprawdzić. To jedziem od początku. Kiedy sprawdzałem ostatnie zadanie, minął mnie, wychodząc, największy kretyn z mojej klasy i mruknął "a ty dopiero tutaj jesteś?". Co za baran... Kiedy już skorygowałem, co skorygować miałem - koniec. Wolny, fri, fraj itd. Szczęśliwy jak cholera, bo poszło raczej dobrze.
No, i to by było na tyle z moich przygód. Ogólnie - spodziewałem się czegoś trudniejszego, ale nie będę zapeszać, bo wyjdzie, że dostałem mniej niż 80 pkt. i siara będzie. Co zabawne, czuję, że lepiej poszła mi druga część niż pierwsza, a przedmiotów ścisłych nienawidzę. Ironia losu.
.Matrik.
25-04-2007, 22:03
Heh, to moje pytanie (pliz odpowiedzcie szybko bo jutro piszę próbne :/):
Czy na humanistycznych są tylko dotyczące tekstu +napisanie czegoś czy może być cosik z historii, biologii... Nie wiem co TERAZ powtórzyć (wiem, że próbne nic nie dają ale liczy się zasada :D).
Please help me...
@.Matrik.
Obowiązkowo zasady pisania zaproszeń, ogłoszeń, listów, listów oficjalnych, rozprawek. Na humanistycznym trzeba czasami błysnąć wiedzą z historii. Na mat-przyr powtórz tylko wzory matematyczne i fizyczne. Powinno wystarczyć.
@Ripper
U mnie w szkole nauczyciel muzyki to także pedał-recydywista, ale chyba innych nie ma.
To ja dla odmiany powiem ze z Humanistycznego mam 24 + punkty bez rozprawki i zaproszenia, matematyczny 35+ nie licząc kilku tekstowych bo popełniłem kilka błędów ale ostatecznie parę punktów powinno być. ;)
Łacznie 59 w najgorszym założeniu ale ostatecznie dowiem sie w czerwcu.
up@
Dziwny zbieg okoliczności u nas nauczyciel muzy tez jest trochę ...
Cholera... 28-30pkt z humana bez rozprawki i 39+ z matmy... Skończy się tak, że nawet 80pkt nie będę miał, a to dla mnie porażka. Położyłem te egzaminy jak by na to nie patrzeć. W większości przypadków popełniałem jakieś głupie błędy ;/
Gorn Valorian
25-04-2007, 23:18
No ja liczę na 60+. Przez te 3 lata gimnazjum mocno się rozleniwiłem, więc już "asem" nie jestem, ale mam nadzieję, że w liceum się to zmieni.
No a co do nauczyciela muzyki, to pomimo że jest kobietą (choć bardziej przypomina potwora), to też pedofil-recydywista :p .
Krzesław
25-04-2007, 23:30
A słyszeliście, że podobno był jakiś przeciek i ze mogą unieważnić test? Więcej informacji jutro w "Faktach" o 19. Mam nadzieję, że to tylko plota...
Arrivald
25-04-2007, 23:50
A słyszeliście, że podobno był jakiś przeciek i ze mogą unieważnić test? Więcej informacji jutro w "Faktach" o 19. Mam nadzieję, że to tylko plota...
Jak pisalem rok temu tez tak mowili.
Nosferatu
26-04-2007, 00:00
z tego co slyszalem to w poniedzialek byly arkusze z humana w necie a w wtorek z przyrodniczego.
Teraz mowicie? ;<
Sraja, nie uniewazniaja. Niech mi skocza na lance, drugi raz nie ide nigdzie. =p
Jeśli każą mi drugi raz pisać, to ja zostaje w gimnazjum.
Identycznie jak ja ^^"
Drugi punkt straciłem, zaznaczając, że można zmienić skład chemiczny wody... a reszta - zależy, czy będzie max za otwarte (wyniki dobrze). Oby 48, oby, oby, k*rwa, oby xD
I oby nie unieważniali mi tu niczego. W sumie telefon do Romka by załatwił sprawę, ale szkoda kasy na międzymiastową... xD
Nie rozumiem was troche, gadacie ze test byl banalny ale wylozyliscie sie na tych najprostszych. To chyba nie byl banalny skoro robiliscie bledy???
Dla mnie z humana byl troche dziwny ten I tekst, a z matmy jakos podejrzanie prosty - duzo uzupelnien slow, wpisanie liczb itp., ale z tym wałem to musialem czytac 5 minut zeby zrozumiec :D
Mudbloods
26-04-2007, 10:22
@Up
Bo test był banalny... Jeżeli sprawdzisz odpowiedzi po teście to dopiero wtedy zauważysz jakie głupie błędy zrobiłeś i gdyby nie to to byłby max ...
.Matrik.
26-04-2007, 14:58
To może ja podzielę się moimi wrażeniami z testu próbnego (a taki tam offtop):
Pierwsze: Cholera, niektórzy (pozdro ripper) to mają szczęście - ja niestety siedziałem obok największego szkolnego matoła z jednej i dwu kumpli w otoczeniu debili z drugiej strony... Najbliższa fajna laska siedziała na początku rzędu :( Cóż, przynajmniej oszczędzili mi pedofila - recydywisty (u mnie muzyki uczy kobieta).
Drugie: Ech te oszczędności - nawet nam w koperty testów nie zapakowali coby można zaszpanować, że się błyskiem otworzyło... Ech...
Trzecie: Oczywiście, czytanie ze zrozumieniem i pytania, na które odpowiedzi na siłę można by znaleźć w tekście nawet bez jakiegoś zasobu wiedzy...
Czwarte: Cholera historia :/ Niby ripper ostrzegał, ale nie wiedziałem co by powtórzyć. Dobrze, że samo wydarzenie (odsiecz pod Wiedniem) znałem (trudno, żeby nie - tekst to jeden z listów do Marysienki), ale prawie (strzelanie to potęga, potem mi nauczycielka wyznała, że dobrze strzeliłem :D) bym się wyłożył na następnym pytaniu - bo daty pamiętać już niet.
Piąte: Makaronizować?! K&^%A! Że co?! Cholera, kolejny strzał... (i znowu celny :D)
Szóste: Co za debilny wiersz... Jezu... Szkoda, że właśnie tutaj zrobiłem najwięcej błędów - zadania otwarte sux.
Siódme: "Napisz tekst na karcie pocztowej" - że co? Chyba nie list bo w następnym zadaniu do wyboru mam list i rozprawkę... Eee...
Po namyśle (i dyskretnych sugestiach ticzerki) przerobiłem mą artystyczną kompozycję na paralist.
Ósme: Niestety, perfidna nauczycielka (pozdrowienia dla pani P!) oznajmiła wszem i wobec, że grono nauczycielskie ostatecznie zadecydowało - list odpada, wszyscy piszą rozprawkę... Hm :/
Szkoda, że najwięksi debile pisali list (ale po perswazji pani P. zmienili decyzję).
Dziewiąte: Już koniec? Grejt!
Dziesiąte: Połowa klasy idzie do domu... Pierd*&e, zostaje.
Końcowe: Hm, opłacało się, redukcja z dwu lekcji + pozytywna uwaga... Heeh :D
Jutro mat - fiz. Już się boję...
Jutro mat - fiz. Już się boję...
Jakbyś miał czego. To tylko próbny :|
.Matrik.
26-04-2007, 15:10
Ha, nie boję się o wyniki... To znaczy: nie mają wpływu na nic, ale skoro dzisiaj nie umiałem zrobić głupiego zadania z niewiadomymi, to podejrzewam, że mój poziom wiedzy (?) też niemile mnie zaskoczy...
Media nie mają już o czym pisać więc będą jakieś bajeczki itede
Heaeuhaush z matmy mogliby powtórzyć xD! Takie lamerskie błędy zrobiłem... i straciłem ok 13 punktów ^^ z matmy będzie ok. 30 punktów... a z humana... mam nadzieje że ok. 25 punktów xD też błędy lamerskie xD
Co do przecieku, oblukajcie to:
http://www.liceum.bydgoszcz.pl/news.php?id=96
Testy były proste. Z maty jak mi odejmą punkty za te ewentualne "duperele" to przynajmniej 45 będzie. Z polaka to 40-45 powinno być. Mam wątpliwości co do zaproszenia, bo nie napisałem adresu gdzie odbędzie się ta wystawa, tylko napisałem, że będzie w sali widowiskowej jakiegoś tam liceum w jakimś tam mieście. Mogą mi za to punkty odjąć??
>up
1 pkt Ci za to odejmą.
Myślę, że odświeżenie tego tematu nie jest grzechem - w końcu zostały nam ogłoszone wyniki testów gimnazjalnych (przynajmniej w mojej szkole, ale to egzamin bardzo oficjalny, więc pewnie reszta też już wie). Tak więc teraz, zamiast "gdybania", możecie pochwalić się waszymi osiągnięciami.
Skoro odświeżam, to zacznę:
Część humanistyczna - 48 punktów, część matematyczno-przyrodnicza - 42 punkty, co razem daje nam punktów okrągłe 90.
@up jesteś zadowolony czy raczej nie ?
Angel of Death
11-06-2007, 22:49
U mnie nie podawali ;[
Wynikow w systemie OBIEG jeszcze nie ma, a cos pisza o 14 czerwca..
U nas też słyszałem mamrotanie nt. 14 czerwca.
@Ripper: gz @ 90 (jeśli Cię satysfakcjonują ^^)
U mnie toże zapowiadali na 14. Ripper gratulacje, bo wg mnie jest czego ;)
U nas w kule lecą i coś mówili, że za tydzień dopiero będą wyniki. Czternastego jeszcze pojawie się w szkole sprawdzić.
Btw. jak nie można być zadowolonym z 90pkt? ;) Mi w sumie wystarczy 60 z egzaminu, żeby się dostać tam gdzie chce (ze świadectwa mam prawie maksymalną ilość pkt).
Mi w sumie wystarczy 60 z egzaminu, żeby się dostać tam gdzie chce (ze świadectwa mam prawie maksymalną ilość pkt).
Ja liczę na 85 - tyle mnie satysfakcjonuje, jak będzie więcej to tez płakać nie będę... :P Ogólnie to liczę na 150 pkt ze wszystkiego :)
Mazur199
12-06-2007, 22:08
14 lub 18 (18 z powodu takiego iż bo ponieważ był przeciek i nie wiadomo było z początku czy egzaminatorzy mają poprawiać część mat-przyr)
Na stronie MEN-u jak czytałem widnieje 14 czerwca...
W Toruniu wyniki były już znane od piątku. :)
Ja liczę na 85 - tyle mnie satysfakcjonuje, jak będzie więcej to tez płakać nie będę... :P Ogólnie to liczę na 150 pkt ze wszystkiego :)
Podaj może województwo, np. w Dolnośląskim więcej niż 100 i tak nie będziesz miał (50 za egzamin, 40 za oceny, 10 za osiągnięcia).
Ja liczę na nie-wiem-ile z egzaminu, 32 z ocen i 2 za osiągnięcia, więc (egzamin:2)+34 pkt będę mieć.
Andrealfus
13-06-2007, 14:42
65/100 z egzaminu, 42 pkt z ocen, jest niezle :)
U mnie wyniki będą dopiero w poniedziałek.
Liczę na 80-85pkt. z egzaminu, 44-50pkt. z ocen i 3 za "działalność charytatywną". W sumie nawet 75pkt. z egzaminu mi styknie i będę hepi ;] Łódzkie.
dostalem 83 pkt.
Do liceum mam: 83 + 16 + 16 + 16 + 20 + 7 = 158 punktow rekrutacyjnych, czyli w praktycznie jestem juz przyjety do 'mojej' szkoly ; ]
Podaj może województwo, np. w Dolnośląskim więcej niż 100 i tak nie będziesz miał(...)
podlaskie :P
Sir Luk Lagger
13-06-2007, 21:38
79 ( 34 pol, 45 mat)
Liczyłem na więcej ale za dużo wpadek na otwartych z polaka, no cóż lepiej tyle niż mniej. Z ocen będzie dużo narazie mi się nie chce liczyć. Gratulacje dla innych
No i są wyniki... u mnie planowane 85:P
75 i jestem zadowolony (ale ulga) XD
Wyniki już są:P
83 punkty mam ;]
43 matma, 44 humanistyczne, 87 w sumie. Moze byc. ; )
Ghard Lage
14-06-2007, 15:21
76 punktów
Matma 37
Human 39
Jak zobaczyłem, że Ripper ma 90, to pomyślałem 'no to 85 max ;s' (tak, pomyślałem emotkę ';s'). A tutaj szok. 96. 49 hum, 47 mat-przyr. Jestem zadowolony jak sam sk*rwysyn =)
65 punktów przy średniej ocen 2.79:P
Tovob Lard
14-06-2007, 15:42
65 punktów przy średniej ocen 2.79:P
Jest się z czego cieszyć :confused::confused:
hm, widze dwie mozliwosci.
Albo ten test ukladal jakis pajac bez szkoly
albo w tibie graja sami geniusze, którzy wyciagaja tylko 70+ punktów, a wiekszosc 90+
Szkoda ze ta druga opcja nie jest mozliwa.
cut the crap, i piszcie prawdziwe wyniki, bo nie sadze ze szpanowanie na forum daje wam satysfakcje.
@ temat z osiagnieciami sportowymi
'rzucam 100 m. pilka palantowa, jezdze na rowerze w tunelu aerodynamicznym 200 km/h, a na tescie gimnazjalnym mialem 96 pkt.'
/robocop 07'
not
albo w tibie graja sami geniusze, którzy wyciagaja tylko 70+ punktów, a wiekszosc 90+
cut the crap, i piszcie prawdziwe wyniki, bo nie sadze ze szpanowanie na forum daje wam satysfakcje.
'rzucam 100 m. pilka palantowa, jezdze na rowerze w tunelu aerodynamicznym 200 km/h, a na tescie gimnazjalnym mialem 96 pkt.'
/robocop 07'
not
Zależy Ci? Jak matka wróci zrobie zdjęcie jej aparatem kartce z punktami i shostuje gdzieś na imageshack.us (jakość będzie niska bo nie skaner, ale będzie). Naprawdę mam 96, i sam doznałem szoku.
A musisz wziąć pod uwagę, że poza tymi, co zawyżają wyniki, wielu co ma np. 50 się wstydzi. Jak ktoś pisze, że ma 90+ to albo kłamie albo tyle ma, jak ktoś napisze, że ma 50 to wiadomo, że nie kłamie - ale gdybym ja miał tyle, to bym napisał, że słabo, i bym się nie przyznał ile dokładnie.
@down: kthx ; d (więc nie robie zdjęcia, chyba, że komuś będzie zależało - bo to p*rdolenie z przełączaniem kabli mnie zniechęca. 2 porty USB to za mało - mogę wybrać tylko 2 z tych oto 4: myszka, net, aparat, ładowanie mp3).
tbh, tobie akurat wierze.
ale wystarczy poprzegladac pare ostatnich postów 'geniuszów' z 80+ pkt. i juz wiesz ze ten gosc krótko mówiac leci w kulki.
Co by nie bylo, zapewne przez pare/nascie nastepnych stron ten temat bedzie smieszny.
/szad
Dla mnie cala idea testow jest troche beznadziejna... Niby oswajaja dzieci i mlodziez z takim czyms... Ale jaki to ma sens? Od 6 klasy dowodzi sie, ze wazne sa tylko glupie cyferki... Czyli wynik. Kazdy test jest inny, kazdy ma inne predyspozycje. Ktos bedzie mial powiedzmy 70 punktow i sie do wymarzonej szkoly nie dostanie. Mimo, ze moze miec 50 z matmy. Znam podobny przypadek (matematyczny geniusz przez polski sie nie dostal...).
Poza tym sa rozne okolicznosci... Mozna byc chorym, zle sie czuc, byc na kacu (matura juz raczej ;P). I zle napisac. I przez jeden test cala przyszlosc legnie w gruzach. Ciekawe?
Dla mnie ten egzamin nie mial znaczenia. I tak nie zmienialam szkoly, mialam tylko miec powyzej 25 z kazdej czesci. Nawet sie nie uczylam. Mialam ponad 80, nie wiem ile. Nie interesuje mnie to.
A co do tego tematu.. Ludzie, piszcie prawdziwe. Lepiej napisac, ze sie mialo te 50 punktow, niz udawac, ze sie mialo 90 i pisac to z bledami... I tak to nic nie znaczy :P. Wysokie wyniki sa mozliwe (czasem przez przypadek), lecz nie sa az tak czeste ;P.
Krzesław
14-06-2007, 16:09
Jak zobaczyłem, że Ripper ma 90, to pomyślałem 'no to 85 max ;s'. A tutaj szok. 96. 49 hum, 47 mat-przyr. Jestem zadowolony jak sam sk*rwysyn =)
A ja już się miałem cieszyć z moich 87, a tu dupa :/
Ja przynajmniej miałem maksa z humana :P
Diego'Odin
14-06-2007, 16:17
50 mat-przy, 40 human...
No i dupa, teraz to do dobrej szkoły mnie przyjmą...
Mazur199
14-06-2007, 16:18
/robocop 07'
not
prawda :p
bleb 10 znaków
Redknapp
14-06-2007, 16:45
92/100
48 z części matematycznej
44 z części humanistycznej
Nie było trudno, lubię w tych testach to, że nie wymagają dużego nakładu pracy. Jedynie logicznego myślania, czytania ze zrozumieniem i znajomości podstaw książkowej wiedzy. No i trzeba mieć cokolwiek ciekawego do powiedzenia w rozprawce.
Część Humanistyczna: 38 punktów
Część Matematyczno przyrodnicza: 42 punkty
Razem: 80 punktów
Z matmy jestem w miarę zadowolony, ale z Polskiego liczyłem na 40+. Pomyśleć jeszcze, że jestem 3 w klasie z całości, a z mat-przyr 1... Mam nadzieję, że przyjmą mnie na mat-inf, chodź tam się liczy fizyka, a ja mam z niej 2 -,-
PiscemNatareDoces
14-06-2007, 17:21
ja mialem 99, lol - nie wiem jakim cudem :) ale sie ciesze bardzo, chodz moglem miec te 100 ( zrobilem zadanie w humanie dobrze, ale skreslilem i napisalem zle) ;)
Matematyczno - przyrodniczy: 32
Humanistyczny: 39
Suma: 71
Kurewsko zażenowany jestem. W sumie to z matmy liczyłem na max 35 ale z humana miałem nadzieję na co najmniej 45 ;\
Huhu, 84pkt (46 z humana).
Do tego świadectwo i wychodzi coś 147 pkt, czyli właśnie się dostałem tam gdzie chciałem ;)
ja mialem 99, lol - nie wiem jakim cudem :) ale sie ciesze bardzo, chodz moglem miec te 100 ( zrobilem zadanie w humanie dobrze, ale skreslilem i napisalem zle) ;)
99 mówisz? 'Chodz' takie błędy popełniasz?
Może miałeś - ale o takim czymś właśnie mówi Slythia.
Tovob Lard
14-06-2007, 18:02
50 mat-przy, 40 human...
No i dupa, teraz to do dobrej szkoły mnie przyjmą...
ironia, czy chciałeś przykozaczyć?
@Niektórzy konkretnie okłamują swoich 'przyjaciół z forum' ohhhh wy!
PiscemNatareDoces
14-06-2007, 18:09
99 mówisz? 'Chodz' takie błędy popełniasz?
Może miałeś - ale o takim czymś właśnie mówi Slythia.
Na forum, w tibi i na gg bardzo czesto robie takie bledy jak np.
chodz
muwie
ho na chwile
z przyzwyczajenia, pozatym to chyba luzna gadka na forum a nie jakies powazne wypowiedzi ;) tak wiec jak przychodzi co do czego to umiem ladnie pisac, chodz przyznam ze z humanistyki jestem slaby
a co do mojego wyniku, nie chchesz wierzyc to nie wierz, nie mam interesu w tym zeby cie przekonywac albo robic zdjecia paseczka w wynikami
z wyniku sie ciesze chodz moglem miec 100 :) a ty Lasooch co? zazdrosc sklania do pisania takich postow czy co? bo nie rozumiem ;/ piszesz swoj wynik 95 jakbys byl mega bogiem, ja napisalem swoj i od razu sie czepiasz, ze napisalem jedno slowo zle? co cie to obchodzi? pisze jak chce, bledy nie sa razace, wiec nie rozumiem podstaw.
POZDRO 600
Angel of Death
14-06-2007, 18:10
81 - liczyłem na max 75, jednak nie tak źle rozprawkę napisałem :P 43 mat-przyr i 38 hum. Ale co najlepsze miałem najwięcej pkt. w klasie o_O
Na forum, w tibi i na gg bardzo czesto robie takie bledy jak np.
chodz
muwie
ho na chwile
z przyzwyczajenia, pozatym to chyba luzna gadka na forum a nie jakies powazne wypowiedzi ;) tak wiec jak przychodzi co do czego to umiem ladnie pisac, chodz przyznam ze z humanistyki jestem slaby
a co do mojego wyniku, nie chchesz wierzyc to nie wierz, nie mam interesu w tym zeby cie przekonywac albo robic zdjecia paseczka w wynikami
z wyniku sie ciesze chodz moglem miec 100 :) a ty Lasooch co? zazdrosc sklania do pisania takich postow czy co? bo nie rozumiem ;/ piszesz swoj wynik 95 jakbys byl mega bogiem, ja napisalem swoj i od razu sie czepiasz, ze napisalem jedno slowo zle? co cie to obchodzi? pisze jak chce, bledy nie sa razace, wiec nie rozumiem podstaw.
POZDRO 600
Wiedziałem ze bedzie smiesznie. DDD:
PiscemNatareDoces
14-06-2007, 18:24
Wiedziałem ze bedzie smiesznie. DDD:
Jak ktoś jest głupi, to już nie moja wina.
Hallabard
14-06-2007, 20:07
34 human 32 matma a liczyłem na ~40 z polaka i ~30 z matmy ;s Razem 66 za egzamin + 40 za oceny i 6 za jakieś inne duperele czyli ok.112
Omfg. Ja dopiero w poniedziałek dostanę wyniki :<
Omfg. Ja dopiero w poniedziałek dostanę wyniki :<
Zawsze możesz sprawdzić w internecie
@up skoro tego jeszcze nie zrobil to znaczy, ze nie dostal karteczki z kodami.w necie wiec nie sprawdzi.
Milan ognia
15-06-2007, 13:05
Ja się dopiero dziś dowiedziałem. 47 z hum i mat~. W sumie 94. \o/
A jo naszrajbałem na sto iden! bło jeśtem słupel! i z chumono miłem 51 pónktuw!
Jak ktoś jest głupi, to już nie moja wina.
Zabłysłeś! teraz już wiem skąd ten blask.
Zadam pytanie, czy pisanie, że miało się więcej punktów aż tak bardzo dowartościowuje?
Z innej beczki:
Miał ktoś taką sytuację, że w jakimś zadaniu dostał 0pkt, mimo że jest pewien swojej poprawnej odpowiedzi? Na humanie w 3 zadaniach otwartych są podane w przykładach takie odpowiedzi, jakich udzieliłem a mam po 0pkt. Próbował się ktoś odwoływać?
Dziś nareszcie dostaliśmy wyniki, trochę długo bo inni wcześniej mieli.
Human 38pkt
Matfiz 42pkt
Razem 80pkt
Jestem zadowolony. B)
Korektor
15-06-2007, 17:36
@Bastash,
Może żeś źle zamalował kwadracik? Tak to jest jak się jest rozkojarzonym, bo ciągle się myśli o tym, że przeprowadzimy kolejną ciekawą rozmowę na gg jak wrócisz ;p
@Bastash,
Może żeś źle zamalował kwadracik? Tak to jest jak się jest rozkojarzonym, bo ciągle się myśli o tym, że przeprowadzimy kolejną ciekawą rozmowę na gg jak wrócisz ;p
Na humanie w 3 zadaniach otwartych
Widać nie ja ciągle myślę o tym, żeby tylko pogadać z moim idolem i nie czytam dokładnie : >
88 punktów. W życiu bym nie pomyślał, że tyle będę miał i jestem cholernie zadowolony ;]
Widać nie ja ciągle myślę o tym, żeby tylko pogadać z moim idolem i nie czytam dokładnie : >
moze tak nabazgrales, ze nie rozczytali ?
PiscemNatareDoces
16-06-2007, 17:30
A jo naszrajbałem na sto iden! bło jeśtem słupel! i z chumono miłem 51 pónktuw!
Zabłysłeś! teraz już wiem skąd ten blask.
Zadam pytanie, czy pisanie, że miało się więcej punktów aż tak bardzo dowartościowuje?
Tak, próbuj dalej być fajnym na forum. Jeżeli tak trudno dla Ciebie zrozumieć, że istnieja ludzie inteligentniejsi od Ciebie, ktorzy maja wiecej punktow, to przykro mi z tego powodu.
Tak, próbuj dalej być fajnym na forum. Jeżeli tak trudno dla Ciebie zrozumieć, że istnieja ludzie inteligentniejsi od Ciebie, ktorzy maja wiecej punktow, to przykro mi z tego powodu.
To nie jest test na inteligencję.
PiscemNatareDoces
18-06-2007, 00:43
To nie jest test na inteligencję.
Przez trzy lata wogole sie nie uczylem, a test po prostu byl latwy.
Wystarczy umiec czytac teksty ze zrozumieniem, odczytywac wykresy, myslec itp. Dla mnie bardziej to test na inteligencje i logike niż czystą wiedzę, choc nie zaprzeczę ze zdarzaly sie pytania sprawdzajace wiadomosci.
Sir_Kopek
18-06-2007, 12:12
Niestety poległem. 76 pkt. ;/ , human - 37 pkt , mat-przyr. - 39 pkt. . Jak dla mnie to za mało. Poprostu jestem rozczarowany. Nie wiem czy dostane się do wymarzonego Liceum :( . Z ocen mam 50pkt do wybranej klasy.
76 + 50 = 126 pkt < no mało ;/. A mam pytanie czy zachowanie się liczy do tych wszystkich pkt.?? Mam zachowanie wzorowe czyli to będzie przedstawione jako "6" - 15pkt.
Sir_Kopek
18-06-2007, 12:12
Niestety poległem. 76 pkt. ;/ , human - 37 pkt , mat-przyr. - 39 pkt. . Jak dla mnie to za mało. Poprostu jestem rozczarowany. Nie wiem czy dostane się do wymarzonego Liceum :( . Z ocen mam 50pkt do wybranej klasy.
76 + 50 = 126 pkt < no mało ;/. A mam pytanie czy zachowanie się liczy do tych wszystkich pkt.?? Mam zachowanie wzorowe czyli to będzie przedstawione jako "6" - 15pkt.
87 (42 Mat; 45 Hum)
b.zadowolony
Zachowanie liczy się na zasadzie:
wzorowe - 2pkt
poniżej wzorowego - 0pkt
Zachowanie liczy się na zasadzie:
wzorowe - 2pkt
poniżej wzorowego - 0pkt
a to zalezy od szkoly. szkoly maja nawet rozne punktacje odnosnie ocen np. w liceum nr 1 zyskuje sie 20 pkt za ocene celujaca, a z kolei w innym 18pkt za ocene celujaca. z zachowaniem jest podobnie niektore szkoly daja wiecej, niektore mniej, a jeszcze inne zachowania wogole nie biora pod uwage.
a to zalezy od szkoly. szkoly maja nawet rozne punktacje odnosnie ocen np. w liceum nr 1 zyskuje sie 20 pkt za ocene celujaca, a z kolei w innym 18pkt za ocene celujaca. z zachowaniem jest podobnie niektore szkoly daja wiecej, niektore mniej, a jeszcze inne zachowania wogole nie biora pod uwage.
A wg. mnie zachowanie nie powinno być podliczane do punktów, które decydują o przyjęciu do szkoły. Uczeń może mieć problemy, a może być dobrym uczniem, dlatego nie można zabierać nikomu szansy.
A wg. mnie zachowanie nie powinno być podliczane do punktów, które decydują o przyjęciu do szkoły. Uczeń może mieć problemy, a może być dobrym uczniem, dlatego nie można zabierać nikomu szansy.
Jakie problemy? Bez zadnego wysilku zdobylem 120pktow z zachowania co sie rowna ocenie wzorowej. Zabieram komus szanse? Rownie dobrze mozna powiedziec, ze uczen jest dobry ale zawalil egzamin bo byl zbyt nerwowy. Jemu tez zabieram szanse?
Jakie problemy? Bez zadnego wysilku zdobylem 120pktow z zachowania co sie rowna ocenie wzorowej. Zabieram komus szanse? Rownie dobrze mozna powiedziec, ze uczen jest dobry ale zawalil egzamin bo byl zbyt nerwowy. Jemu tez zabieram szanse?
Nie każdy ma system punktowy w zachowaniu, a u mnie w szkole jest to wyjątkowo niesprawiedliwe.
Na przykład ja, który imho zasługuję na db+/bdb- mam db. A mam w klasie osoby, które ewidentnie zasługują na nieodpowiednie, aż kusi, by dać naganne i... też mają dobre. Więc albo poproszę wz dla mnie albo nag dla nich...
Liczenie punktów za ocenę z zachowania to rzecz śmieszna, jeśli wziąć pod uwagę szkoły podobne do mojej, gdzie kryteria są olewane. Większość miałaby naganne/nieodpowiednie, a może kilka osób bdb. Teraz bdb mam ja, a nieusprawiedliwione godziny kwalifikują mnie do nieodpowiedniego.
@up
U mnie jest podobnie, przez wieksza czesc roku szkolnego system punktowy jakos systemuje, ale np. pod koniec roku pojawia sie poprawianie, punkty z nikad i zaskakujaco dobre oceny z zachowania u wiekszosci nie zaslugujacych na to osob.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.