Pokaż pełną wersje : Testy gimnazjalne.
Calen Futh
21-04-2007, 21:04
Heyah.
Do testów gimnazjalnych zostały już tylko 3 dni. Zwracam się do ludzi w moim wieku tj. piszących. Jak do tego podchodzicie ? Jesteście przejęci czy podchodzicie "na luzie" ? Zamierzacie spędzić dużo czasu nad książkami czy tylko przelotnie rzucić okiem na najważniejsze wzory itp ? Anyway, jeśli ktoś kto już pisał testy rok/kilka lat temu i chce się podzielić swoimi doświadczeniami/wspomnieniami lub udzielić jakiś wskazówek to też będzie miło. Zawsze przyda się jakaś rada kogoś kto już to przeszedł.
Ja podchodzę do tego bardzo luźno, nie przejmuje się tym zbytnio. Być może wyda się to śmieszne ale uważam, że półfinałowy mecz LM jest ważniejszym wydarzeniem które będzie miało miejsce we wtorek. O wynik się zbytnio nie martwię- na próbnych napisałem na około 75 punktów, więc nie najgorzej.
@edit: Jak zaproponował Bastash: Piszcie również swoje aspiracje. Ja planuje osiągnąć niezbędne minimum dla mnie tj. 70 ptk. Reszta jest mi obojętna.
Drogi kolego.
Też w tym roku piszę testy kompetencji. Ja raczej podchodzę do tego "na luzie", ale nie powiem, że jest mi to obojętne i nie liczy się dla mnie bardziej wtorkowy mecz. Co do uczenia się na testy - zamierzam tylko powtórzyć ważniejsze wzory :p
Próbny test napisałem podobnie jak ty - miałem 73 punkty.
Życzę powodzenia wszystkim piszącym w tym roku ;) Chętnie też usłyszę hmmm, rady? tych, którzy już przez to przeszli.
Od ferii zimowych co sobotę chodziłem na przygotowania do egzaminu. Zwykłe rozwiązywanie testów. Myślę, że się opłaciło. Poprzypominałem sobie dosyć sporo, aczkolwiek jutro przejrzę jeszcze najważniejsze notatki. Przed chwilą dowiedziałem się, że we wtorek humanistyczny jest a nie mat-przyr, więc jak widać na luzie podchodzę. 70 z próbnych, teraz 85 co najmniej. Może piszcie swoje aspiracje?
Rok temu pisałem testy. Powtórzyłem wzory i rozwiązałem sporo testów "ćwiczeniowych". Część matematyczna poszła raczej kiepsko 35 pkt, humanistyczna 45 pkt. Razem 80 z czego byłem zadowolony.
Też w tym roku piszę egzamin... W sumie wszyscy mówią że się trzeba uczyć, ale tak konkretnie to czego mam się uczyć?, materiały z 3 lat powtarzać ? Najważniejsze są wzory, podstawy polskiego i znajomość lektur. Do egzaminu podchodzę na luzie. Ważne żeby opanować stres i nie popełniać podstawowych błędów. Sądzie że mi dobrze pójdzie ale boję się pracy pisemnej z humana, dowalą trudny temat, nie będę wiedział co napisać i będzie lipa...
W co się ubieracie na egzamin ? Ja w garniaku idę..xD
@Times
No ja też idę raczej w garniturze. Kupiłem specjalnie na bierzmowanie w tym roku, to nie pozwolę, żeby się zmarnował.
Co do długiej pracy humanistycznej, to się jej nie boję. Raczej nigdy nie miałem z tym problemów. Bardziej boję się tej drugiej części testu, która ma się odbyć w środę. A z Wami jak jest? Lepiej czujecie się w części humanistycznej, czy matematyczno-przyrodniczej?
Calen Futh
21-04-2007, 21:26
@2up: Planowałem w koszulce Manchesteru, ale nie wypada xd Raczej będę również w garniaczku. Albo sama czarna koszula. Whatever.
Btw. Statystycznie rzecz biorąc to wypada nam w tym roku, że nie będzie rozprawki, jako długiej pracy pisemnej tylko cuś innego. (Od kąd są testy wprowadzone to wychodzi że co 2 lata jest rozprawka)
@up: Próbne :
human 47 ptk
mat-przyr 28 ptk
Więc nie trudno zgadnąć co dla mnie trudniejsze xd
E tam co będzie to będzie :P
Najważniejsze są wzory, podstawy polskiego i znajomość lektur.
Tylko po cholerę? Na egzaminie w części z j. polskiego będą teksty źródłowe a nie lektury.
Lepiej czujecie się w części humanistycznej, czy matematyczno-przyrodniczej?
Zdecydowanie human.
W co się ubieracie na egzamin ? Ja w garniaku idę..xD
Ciekawe czy w lateksie by mnie wpuścili...
Garniak.
E tam co będzie to będzie :P
Niby dobre podejście do sprawy, ale bez odpowiedniego przygotowania i powtórzenia, może być niezła klapa.
Calen Futh
21-04-2007, 21:39
Tylko po cholerę? Na egzaminie w części z j. polskiego będą teksty źródłowe a nie lektury.
Ale na dłuższej pracy często proszą o odwołanie się do czegoś z literatury.
spider-bialystok
21-04-2007, 21:40
Raczej nie sugerujcie sie probnymi. Ja rok temu mialem z probnego 41 z czesci humanistycznej i 24 z mat-przyr, a na normalnym egzaminie napisalem na 34 z humanistycznej i 36 z mat-przyr : P Wynik 70 pkt uwazam za niezly, aczkolwiek ambicje mialem na 100 pkt :|
Przygotowan nie robilem zadnych. Mialem na plycie egzaminy z lat poprzednich ale nie chcialo mi sie ich rozwiazywac ;)
@2up: Planowałem w koszulce Manchesteru, ale nie wypada xd Raczej będę również w garniaczku. Albo sama czarna koszula. Whatever.
Btw. Statystycznie rzecz biorąc to wypada nam w tym roku, że nie będzie rozprawki, jako długiej pracy pisemnej tylko cuś innego. (Od kąd są testy wprowadzone to wychodzi że co 2 lata jest rozprawka)
@up: Próbne :
human 47 ptk
mat-przyr 28 ptk
Więc nie trudno zgadnąć co dla mnie trudniejsze xd
Ja bym nie powiedzial - nie trudno zgadnac. Z reguly wiekszosc osob, ktore nie potrafia liczyc mowia ze sa humanistami ;) choc twoj wynik z humanistycznych nauk jest naprawde dobry. Uczniowie nie osiadajcie na laurach, to ze zgarneliscie po 40 punktow z probnych to nie znaczy ze na glownym tak pojdzie. Sam zdawalem 2 lata temu i mialem bardzo dobre wyniki, ale mimo ze podszedlem lekko na luzie to jednak powtorzylem troszke przed egzaminami. Jesli chodzi o prace z polskiego to zgarnolem max punktow ;)
Niby dobre podejście do sprawy, ale bez odpowiedniego przygotowania i powtórzenia, może być niezła klapa.
Jak mi nie wyjdzie to będe u ojca robił wiec jakoś sie nie martwie
Maldinii
21-04-2007, 21:43
Czego mam sie uczyć na matfiz? bo tego sie najbardziej obawiam. może ktoś podpowie co wypadałoby sie nauczyć?
Calen Futh
21-04-2007, 21:45
@up: Ruchy, Magnetyzm, Optyka, Elektrostatyka - itp - to co do Fizyki. Reszta - raczje sam powinieneś wiedziec.
Czego mam sie uczyć na matfiz? bo tego sie najbardziej obawiam. może ktoś podpowie co wypadałoby sie nauczyć?
Historii, języka polskiego i powtórz wychowanie do życia w rodzinie.
>Badzo
No co ty, religia to na humanistyczny.
Historii, języka polskiego i powtórz wychowanie do życia w rodzinie.
a religii nie? :(((((
Ja egzamin bede pisal za rok, no i nie powiem coby mi to jakos tak latało. boje sie jakiej masakrycznej klapy. Za ty w tym roku pisze jakis egzamin z angielskiego, do ktorego nie przygotowywalem sie i nie mam zamiaru. pzdr.
Calen Futh
21-04-2007, 21:48
I angielskiego !
@2up
Ja myślę, że jak sobie dobrze przypomnisz wszystkie wzory i ich zastosowania, to powinieneś sobie poradzić - w końcu na tym się opiera część mat-przyr.
I to co kolega napisał up też by się przydało.
Trochę z tym 2up i up mi nie wyszło, ale można się domyśleć ^^
Pisałem w tamtym roku. Na luziku z powtórzonymi wzorami... 72-74 punkty ;)
Grunt to spokój. Na tym teście sprawdzane jest wasze logiczne myślenie oraz czytanie ze zrozumieniem.
Mi próbne poszły słabo (80pkt - 43 z części i 37 z matematyczno-przyrodniczej), ale niespecjalnie się stresuję, bo nie ma po co. To tylko przeszkadza, nigdy pomaga. Ostatnio poświęciłem trochę czasu na wzory, żeby fizyki nie zawalić (kartkówka co lekcję), więc jedyne, co mnie gryzło, już załatwione. Będzie dobrze, to 85~ chcę wyciągnąć, mimo iż ambicje straciłem dawno.
@Ripper
80 punktów i słabo? Chcesz się popisać, że taki mądry jesteś czy co? :p
Przecież 80 punktów to jest bardzo dużo, wiele osób ma nawet poniżej 50.
Maldinii
21-04-2007, 22:42
tak. Dobry pomysł. Wzory z maty i fizyki najgorsze. ale zarazem tylko wzory do nauczenia. Z Chemii bede musial pierwiastki ich wzory strukturalne i inne. a z Polskiego na wszelki wypadek rozprawke powtorze i czesc gramatyczną. Ehh najgorsze to ze człowiek nie wie co mu rzucą. Uczysz sie uczysz iles czasu i najwiekszy stres "czy dadza mi to czego ja sie ucze?
Calen Futh
21-04-2007, 22:50
Ja chemii ni w ząb nie potrafię. Być może jest to wina tego, że przez 3 lata nauki przewinęły mi się 4 nauczycielki od chemii :| a być może tego, że jest to chyba jedyny przedmiot którego sensu nauki po prostu nie widzę. I jestem pewien, że na chemii stracę dużo punktów.
Maldinii
21-04-2007, 22:52
Ja chemii ni w ząb nie potrafię. Być może jest to wina tego, że przez 3 lata nauki przewinęły mi się 4 nauczycielki od chemii :| a być może tego, że jest to chyba jedyny przedmiot którego sensu nauki po prostu nie widzę. I jestem pewien, że na chemii stracę dużo punktów.
Oby tak nie było :P Zreszta mam podobna sytuacje jak ty. Ale życzy nam obojgu sukcesów ;P
tak. Dobry pomysł. Wzory z maty i fizyki najgorsze. ale zarazem tylko wzory do nauczenia. Z Chemii bede musial pierwiastki ich wzory strukturalne i inne. a z Polskiego na wszelki wypadek rozprawke powtorze i czesc gramatyczną. Ehh najgorsze to ze człowiek nie wie co mu rzucą. Uczysz sie uczysz iles czasu i najwiekszy stres "czy dadza mi to czego ja sie ucze?
Noo.. Pierwiastki są trudne.. szczególne reakcje, spalanie, jonowe itp. Wątpię żeby było pytanie typu " Ile elektronów na 2 powłoce ma taki i taki pierwiastek ?" Bez podania tablicy. W tym egzaminie będą sprawdzać w większym stopniu umiejętności a nie wiedzę. Nie można też sie za bardzo stresować bo się poplącze w obliczeniach albo się głupotę palnie, mi na próbnym pomylił się wzór na pole koła z wzorem na obwód. Boję się o ten temat na humanie, bo u mnie z lekturami krucho, kilku w gimnazjum nie przeczytałem...
Smieszycie mnie, skad mozecie wiedziec co bedzie na egzaminie w tym roku?
To, ze nie bedzie rozprawki tylko dlatego, ze przez ostatnie 2 lata byla, to imo smieszny argument. U mnie dosyc dobrze, z probnego dostalem 90, a celuje gdzies w +85 pkt. z glownego.
Ghard Lage
21-04-2007, 23:23
Ja tam się bardziej boję o część humanistyczną bo z chemii i biologii mam same piątki (z biologii nawet jedną szóstkę) z matmy i geografii czwórki no i z fizyki trójki ale o to się nie boję bo zawsze testowe zadania z fizyki szły mi nieźle (mam zrypaną fizyczkę :/) aha i 36 punktów z próbnego bez zajrzenia do żadnej książki
ani zeszytu no ale z polaka już gorzej z próbnego: 31 punktów :/
Ja chemii ni w ząb nie potrafię. Być może jest to wina tego, że przez 3 lata nauki przewinę
Ja chemii się nie boję :p
Calen Futh
21-04-2007, 23:26
@2up: A ty mistrzu gdzieś wyczytał, że 2 lata z rzędu rozprawka ? Mi sie zdawało, że dwa lata temu był list.
2 lata z rzędu
Chyba chodziło ci o 'co dwa lata'. Btw strasznie luzaczysz z tym egzaminem... Jak piszesz, że ważniejszy jest dla ciebie mecz, to albo udajesz, albo nie jesteś na tyle dojrzały brać przyszłość w swoje ręce.
Ja pisałem rok temu, z humana 40 punktów, ze ścisłego 50 :).
Calen Futh
21-04-2007, 23:55
@up: No. Na prawdę to, że ważniejszy jest dla mnie mecz świadczy o tym jaki jestem nie dojrzały. Przeca to jest tylko głupi test, który nic nie zmieni. Po pierwsze wierzę w swoje umiejętności, bo wiem, że średnia jaką mam w tym roku nie przyszła z niczego. A po drugie idę do technikum - więc te kilka punktów mniej nie znaczą aż tyle, bo żeby dostać się tam nie trzeba być evul geniuszem. Jeśli próbne napisałem na 75 punktów bez przygotowania żadnego, to myślę, że normalne testy pójdą mi tak samo lub lepiej (bo teraz coś sobie powtórzę- nie dużo, ale zawsze coś). A to, że powiedziałem iż mecz jest ważniejszy to nie znaczy, że uważam, że testy nie są ważne. btw. Coś pomyliłeś. To co cytowałeś pisał inny koleś, a to o meczu pisałem ja. A swoje słowa skierowałeś do jednej osoby.
@down: Ja chcę napisać testy na minimum 70 punktów tylko dla siebie. Taki sobie cel postawiłem i przypuszczam, że bez problemu mi się uda. Oczywiście gdybym chciał iść do jakiegoś LO dobrego (Co mógłbym zrobić, bo uważam, że mam na to warunki) to bym się przykładał.
A po drugie idę do technikum
Chyba że tak. Ale jak się idzie do technikum to chyba wystarczy przyjść na ten egzamin ;).
Podejdźcie do egzaminu na luzie, przypomnijcie sobie jedynie wzory. No i najważniejsze, nie możecie się denerwować, szczególnie na części matematycznej, niektóre zadania mogą być dosyć trudne, trzeba podejść do tego na spokojnie no i znać wzory.
Powodzenia :p
Colo_2006
22-04-2007, 00:22
Dobry nastrój to najwazniejsze :) Ja o human sie nie boje bo raczej mi dobze to idzie :> 20/20 z zamknietych :> na probnym to byl dla mnie szok . gozej 2 czesc mat i fiz u mnie kiepsko . Mam prozbe , czy zna ktos jakas strone z wzorami ?? jak tak to prosze podac.
Dobry nastrój to najwazniejsze :) Ja o human sie nie boje bo raczej mi dobze to idzie :> 20/20 z zamknietych :> na probnym to byl dla mnie szok . gozej 2 czesc mat i fiz u mnie kiepsko . Mam prozbe , czy zna ktos jakas strone z worami ?? jak tak to prosze podac.
Bardzo proszę:
http://www.worki.pl/
http://www.wimar.net/
http://www.sipeko.pl/
Na googlach jest więcej.
Pozdro..
...........................................
Miałem dwa próbne. Pierwszy - hum 48, mat-przyr 40+ (nie wiem ile dokładnie), razem 88+. Drugi - hum 40, mat-przyr 45, razem 85.
Oba bez przygotowania i z obu jestem dumny. Teraz chciałbym 90, ale 85 mnie zadowoli ^^
Idę w garniaku. I na luzie, powtórzę wzory z matmy i fizyki, przypomnę sobie dokładniej jak się pisze rozprawkę... i w sumie tyle.
edit:
@Ripper
80 punktów i słabo? Chcesz się popisać, że taki mądry jesteś czy co? :p
Przecież 80 punktów to jest bardzo dużo, wiele osób ma nawet poniżej 50.
80 to nieźle. A żeby mieć poniżej 50 to trzeba być kretynem...
A ja chcę dobrze napisać także dlatego, że być może podczas wakacji będę emigrować do Danii, a niekoniecznie orientuję się tam w szkolnictwie i chciałbym z dobrym wynikiem z Polski wyjechać. Swoją drogą, będę szedł z gimnazjum do... gimnazjum, bo w tymże kraju mają 9 lat podstawówki i 3 gimnazjum ^^
gavreonien
22-04-2007, 01:12
żeby mieć poniżej 60 (nie 50) to trzeba byś kretynem. Ten test wymaga podstawowej wiedzy i umiejętności czytania...
Miałem 72 punkty (40 polski, 32 matprzyr), lecz testy odbywały się troche na innych zasadach i były one z deczka dla picu, z tym wynikiem i moimi ocenami nie dostałbym się do tego liceum co jestem teraz...
Maldinii
22-04-2007, 12:10
żeby mieć poniżej 60 (nie 50) to trzeba byś kretynem. Ten test wymaga podstawowej wiedzy i umiejętności czytania...
Miałem 72 punkty (40 polski, 32 matprzyr), lecz testy odbywały się troche na innych zasadach i były one z deczka dla picu, z tym wynikiem i moimi ocenami nie dostałbym się do tego liceum co jestem teraz...
Masz na mysdli chyba Human tam wystarczy czytac i miec podstawową wiedze. Ale chyba o matfizie tak nie powiesz? :P
Piszcie co chcielibyscie zeby rzucili wam na humanie i na matfizie
Ja bym chciał na humanie no o II wojnie i polska w XX wieku, a na matfizie cos z
Polski dokładnie, pojezierza, kotliny i takie rozne rzeczy. Tu byłoby najciekawiej według mnie. Ale... to tylko marzenia :P
Ale... to tylko marzenia :P
Dokładnie, pewnie trafi się coś o poziomie płac w okręgach przemysłowych w Burundi... zawsze znajdą jak najgorszy temat ^^"
Wynik testu zalezy tez troszke od arkuszu, ktory dostaniecie. Ja pisalem to z 2 lata temu i mialem akurat bardzo latwy, czego nie mozna powiedziec o tych co pisali 3 lata temu. Rok starszy kuzyn powiedzial, ze najprostszy to nie byl. Z reszta w Gazecie Wyborczej byly te testy pozniej to sobie porownalem.
Jesli kogos to interesuje to malem matma: 46 i polak: 41 (suma = 87 pkt). Tak naprawde to w LO sie na to nie patrzy ;P
Proponuje powtorzyc wzorki co wazniejsze z matmy i fizy i umiec wskazac odczyn zasadowy/kwasny na podstawie pH oraz proste rownania rekacji uzupelniac...bioli chocbyscie chcieli to nie powtorzycie tego materialu pare dni przed testem, po prostu trzeba to pamietac ;P i tak Was o same podstawy zapytaja, wiec luzik. Humanistyczna czesc to podstawowy zakres histy, naprawde same podstawy a czesc z polaka to glownie trzeba umiec czytac ze zrozumieniem i sensowne wypracowanie napisac i wsio, praktycznie 0 przygotowania na ta czesc ;D
powodzenia Wam wszystkim na egzaminie.
Witam
Na testy idę w garniaczku. Specjalnie dużo się nie przygotowuję - powtarzałem to, co było zadane na lekcję na powtórzenie do testów. Dzisiaj rozwiążę sobie po 2 arkusze, a jutro odpoczywam i się odstresowywuję (niby podchodzę lóźno, ale nie wiem co to będzie późńiej) :p Poza tym powtórzę trochę wzorów i charakterystykę - jakoś chodzi po głowie mojej polonistce.
Z próbnych miałem 37 (human) i 36 (ścisły). Do tematu podchodzę dość lóźno - na oku mam dwie szkoły, z czego w jednej geniuszem być nie trzeba B) Jakoś pewniej czuję się w części humanistycznej...
@ życzący powodzenia
Dzięki ;*
spider-bialystok
22-04-2007, 13:00
80 to nieźle. A żeby mieć poniżej 50 to trzeba być kretynem...
Bez przesady - w poprzednim roku 2 osoby z mojej szkoly dostaly łącznie 5 pkt z obu egzaminow :D Przy nich kazdy wynik jest dobry ;)
Na probne sie nie uczylem i 80pkt.
Jednak na ten 'wlasciwy' test, ktory bedzie juz we wtorek-srode, zaczalem sie uczyc. I ku mojemu przerazeniu zupelnie nic nie umiem. Ja nie wiem, moze te testy co sa w Victorze to jakies dziwne sa, ale z czesci matematyczno-przyrodniczej polowy rzeczy nie potrafie rozwiazac. Jednym slowem - masakra.
Edit
Bez przesady - w poprzednim roku 2 osoby z mojej szkoly dostaly łącznie 5 pkt z obu egzaminow Przy nich kazdy wynik jest dobry
Niestety w mojej szkole tez byly podobne przypadki. Po prostu NIE POTRAFIE sobie wyobrazic jak mozna byc takim idiota. Oni chyba specjalnie zaznaczali zle odpowiedzi w zamknietych, przeciez ustrzelaliby wiecej niz 5 punktow.. =p
Bez przesady - w poprzednim roku 2 osoby z mojej szkoly dostaly łącznie 5 pkt z obu egzaminow :D Przy nich kazdy wynik jest dobry ;)
Respekt. U mnie największe imbecyle miały z próbnego po 15 łącznie.
>down
No patrz. W 1 gim z dyrektorskiego (bo tak się nazywa) z mat-przyr miałem 48 a humana nie pisałem. Chyba logiczne, że ten z 1 klasy w porównaniu z tym z 3 to kartkówka.
@offtopic
Ja miałem na próbnych w 1 gim 70 pkt. to jak wy jesteście w 3 gim i macie ok. 70 pkt. to ja nie wiem jak wy zamierzacie napisać ten egzamin.
PS
Osoby które są teraz w 1 gim w 3 gim będą pisały z angielskiego. :D
@matiiii
Zastanawiam się teraz, co miałeś na myśli pisząc, że nie wiesz jak mamy zamiar napisać ten egzamin. Uważasz, że jak napisałeś go na 70 punktów w I klasie i my w III na około tyle samo, to jesteś lepszy? Poprzeczka się podnosi z każdym rokiem w górę.
Korektor
22-04-2007, 14:40
@2up,
Może dlatego, że pytania miałeś zapewne tylko z zakresu podstawówki, a w 3 gim jest toszeczkę trudniej?
Powodzenia piszącym, chyba pojutrze pierwsza część. ;)
Test był dla 3 gim i nie miał "taryfy ulgowej". Może wybrali jakiś łatwiejszy, nie wiem.
Ale myślę że powinniście się dobrze przygotować jeśli wam zależy. ;)
Wątpię, żeby to był test dla 3 gimnazjum. Nie słyszałem jeszcze nigdy, żeby pierwsza klasa pisała test dla trzeciej. I btw. Dla Ciebie 70 punktów to mało? Takie wrażenie miałem jak czytałem Twojego poprzedniego posta.
Test był dla 3 gim i nie miał "taryfy ulgowej". Może wybrali jakiś łatwiejszy, nie wiem.
Ale myślę że powinniście się dobrze przygotować jeśli wam zależy.
My też taki pisaliśmy, ale był to test taki, jak w 3. gimnazjum z materiałem z 1. klasy....
@Khalak: cicho siedź, niech dzieciak myśli, że w pierwszej klasie umiał wszystkie rzeczy z drugiej i trzeciej. typu wzory z fizyki. : )
Ja tez pisze w tym roku te testy, ale nie ucze sie do nich specjalnie. Co ma byc to bedzie. Jesli bede teraz kul zeby napisac dobrze i pojsc do elitarnej szkoly to i pozniej bede musial to robic, zeby sobie jakos w niej poradzic. Napisze jak napisze i pojde do szkoly dobrej, aczkolwiek nie najlepszej w miescie.
Może porównujmy się do tych lepszych ;-)
@Arnisan: dzięki ;>
Osoby które są teraz w 1 gim w 3 gim będą pisały z angielskiego. :D
No i właśnie im zazdroszczę jak cholera. Bo jeśli też będzie 50-punktowy, to to jest 45+ punktów za darmo...
Colo_2006
22-04-2007, 17:09
Bardzo proszę:
http://www.worki.pl/
http://www.wimar.net/
http://www.sipeko.pl/
Na googlach jest więcej.
Pozdro..
Chodziło Mi o WZORY :> xD
@up
Wiem, domyśliłem się, ale trochę humoru nie zaszkodzi ..xD
Chyba że tak. Ale jak się idzie do technikum to chyba wystarczy przyjść na ten egzamin ;).
Raczej nie bardzo... Technika to bardzo dobre szkoly, jesli oczywiscie ksztlaca w dobrych kierunkach np. Informatyka, Elektronika. Jesli ktos widzi swoja przyszlosc w informatyce lepszym rozwiazaniem jest dla niego technikum o kierunki informatyka niz liceum o profilu informatyka ....
Korektor
22-04-2007, 18:10
W każdym razie ja polecam Liceum Lotnicze w Dęblinie. Po zdaniu testów zdrowotnych (100% zdrowia i nie chodzi o wytrzymałość) można bez przeszkód składać papiery. Przyjmują w osiągalnych dla większości granicach. Jest to min. mniejwięcej 130-40 pkt.
Najwięcej osób odpada na przegrodę nosową. więcej niż 4 stopnie skrzywienia i do widzenia. Potem ciężko jest z psychologiem "czujesz się tutaj bezpieczny?" i tego typu pytania są podchwytliwe. Nie wiem jakie wnioski wyciągnie pani psycholog z odpowiedzi ;p.
3/4 osób odpada na 1 etapie, czyli jak już mówiłem, na stanie zdrowia.
Razem kilkadziesiąt badań w ciągu 3 dni. Koszt - 530zł, edukację, internat i mundury ma się gratisowo.
1 klasa to skoki spadochronowe, 2'ga - szybowce, a zaś 3'cia to samoloty tłokowe jak Cessna Skyline itp. Po skończonej edukacji ma się wolny wstęp do szkoły wyższej w Dęblinie. Tam odbywa się szkolenie na samolotach myśliwskich.
www.lotnik.com - jeśli jesteś zainteresowany/na po przeczytaniu wstępu ;p
@down,
A po co jest internat? ;p
Krzesław
22-04-2007, 18:18
Kapki za daleko dla mnie, ale oferta kusząca. :D
W każdym razie ja polecam Liceum Lotnicze w Dęblinie. Po zdaniu testów zdrowotnych (100% zdrowia i nie chodzi o wytrzymałość) można bez przeszkód składać papiery. Przyjmują w osiągalnych dla większości granicach. Jest to min. mniejwięcej 130-40 pkt.
Najwięcej osób odpada na przegrodę nosową. więcej niż 4 stopnie skrzywienia i do widzenia. Potem ciężko jest z psychologiem "czujesz się tutaj bezpieczny?" i tego typu pytania są podchwytliwe. Nie wiem jakie wnioski wyciągnie pani psycholog z odpowiedzi ;p.
3/4 osób odpada na 1 etapie, czyli jak już mówiłem, na stanie zdrowia.
Razem kilkadziesiąt badań w ciągu 3 dni. Koszt - 530zł, edukację, internat i mundury ma się gratisowo.
1 klasa to skoki spadochronowe, 2'ga - szybowce, a zaś 3'cia to samoloty tłokowe jak Cessna Skyline itp. Po skończonej edukacji ma się wolny wstęp do szkoły wyższej w Dęblinie. Tam odbywa się szkolenie na samolotach myśliwskich.
www.lotnik.com - jeśli jesteś zainteresowany/na po przeczytaniu wstępu ;p
Cool! Idę na to. Będę se skakał ze spadochronu. :D
Do testów przygotowuje się tylko przez rozwiązywanie testów na polskim.
W domu nie uczę się wcale więc nie będe robił wyjątku dla egzaminu.
Niestety sielanka skończy się w technikum =.=
Raczej nie bardzo... Technika to bardzo dobre szkoly, jesli oczywiscie ksztlaca w dobrych kierunkach np. Informatyka, Elektronika. Jesli ktos widzi swoja przyszlosc w informatyce lepszym rozwiazaniem jest dla niego technikum o kierunki informatyka niz liceum o profilu informatyka ....
Racja Jeśli chcesz kształcić się na dany zawód to technikum jest najlepszym rozwiązaniem.Liceum nie da ci tego co może dać ci Technikum:)
Chodzę do jednego z najlepszych szkół technicznych w Gliwicach (pozdro Ryba:D) i mimo tego że jest czasem ciężko nie żałuje tej decyzji:P
Na razie martwcie się testami a potem, myślcie dopiero o szkołach.
Pozdrowienia.
Możliwe, ale czy po technikum jest jakaś szansa dostać się na porządne informatyczne studia (myślę o najlepszych uniwersytetach w Polsce jak UW, AGH itp)? Poza tym ja nie narzekam na kształcenie informatyczne w moim liceum, wątpię by w którymkolwiek technikum było tyle algorytmiki. Gość z którym chodziłem do gimnazjum, teraz w technikum w klasie inform. uczy się raczej tworzenia grafiki niż programowania :/.
Możliwe, ale czy po technikum jest jakaś szansa dostać się na porządne informatyczne studia (myślę o najlepszych uniwersytetach w Polsce jak UW, AGH itp)? Poza tym ja nie narzekam na kształcenie informatyczne w moim liceum, wątpię by w którymkolwiek technikum było tyle algorytmiki. Gość z którym chodziłem do gimnazjum, teraz w technikum w klasie inform. uczy się raczej tworzenia grafiki niż programowania :/.
Uwierz, po technikum ma wieksze szanse na studia informatyczne niz po liceum, a dlaczego? A no dlatego, ze liceow jest teraz na peczki - w jednym miescie moze byc po 30 nawet [u mnie jest z 10-15] i tylko jedna szkola techniczna [ksztalcaca informatykow, elektronikow itd]. Osoby ktore wybieraja uczniow na studia, wiedza ze w technikum uczniowie mieli praktyke oraz jeden rok wiecej nauki. Dodatkowo w technikach zwykle jest lepszy sprzet niz w zwyklym liceum. Ostatnia rzecz, technikum musi byc bardzo dobre bo jego utrzymanie kosztuje duzo wiecej niz liceum, a wiekszosc liceow teraz, to prostu zal...
Szkoła szkole nierówna u nas Informatycy mają programowanie z tego co wiem:D
@Khalak: cicho siedź, niech dzieciak myśli, że w pierwszej klasie umiał wszystkie rzeczy z drugiej i trzeciej. typu wzory z fizyki. : )
No w sumie racja :( Ale optykę, elektrostatykę, chemię organiczną i inne błachostki miał pewnie na przyrodzie w 5. klasie B)
Szkoła szkole nierówna
No to prawda, nie można generalizować. Są licea dobre i słabe, tak samo technika zapewne.
Osoby ktore wybieraja uczniow na studia, wiedza ze w technikum uczniowie mieli praktyke oraz jeden rok wiecej nauki.
Osoby na studia wybiera sie na podstawie wyników matur :P. A przynajmniej tam, gdzie ja mówiłem.
No to prawda, nie można generalizować. Są licea dobre i słabe, tak samo technika zapewne.
Osoby na studia wybiera sie na podstawie wyników matur :P. A przynajmniej tam, gdzie ja mówiłem.
Masz racje, ale przypusc sytuacje, dwoch uczniow, takie same wyniki matur, oceny z branych pod uwage przedmiotow takie same, kogo biora? tego ktory wydaje sie lepszy, najlepiej taka osoba, ktora ma rok nauki wiecej i jest po praktyce ;)
Mój ziombel z ławki a zarazem przyjaciel, w tym roku (jesteśmy w 2 klasie)
został laureatem z matmy jako 1 z 30 w woj. łódzkim nie musi za rok pisać przyrodniczego, ale i tak by miał dobre wyniki :) Na półrocze miał średnią 5,41 ;) i nie jest on jakimś kujonem, poprostu jest geniuszem :) o i dobrze gra piłke :) nawet bardzo ; P
@up
Koledze szczrze pogratuluj, ale możesz mi powiedzieć, co ma to wspólnego z tematem? :)
Rada dla tych, którzy mają problemy z zapamiętywaniem wzorów: karteczki, karteczki, karteczki. Wczoraj wypisałem 11 ze wzorami z fizyki i poprzyklejałem w te miejsca, na które gapie się najczęściej. Dzisiaj chcąc-nie chcąc umiem wszystkie.
>Colo
Wystarczy wpisać "wzory fizyczne" tu (http://www.google.ocom.pl)
Colo_2006
22-04-2007, 22:03
Ponawiam swoje pytanie : Czy zna ktoś strone z wzorami z fizyki ?
Korektor
22-04-2007, 22:05
@Vekegi,
Ja w 3 LO miałem ~4,9 i nie uważam tego za wielki wysiłek. 5,41 jest do zrobienia w 2 gim dla większości, tylko dzieciakom po prostu nie chce się uczyć, albo robią to niewłaściwie. ;)
@Colo_2006
Jak już Bastash napisał, może byś się chociaż troszkę wysilił i sobie je sam poszukał.
@Korektor
Święta prawda z tym, że większości nie chce się uczyć. Tak to już jest.
hehehe chodzić na kursy? :D lol ale z was kujonki. nie ma sie czym martwić :).
Do każdego testu trzeba podejść na pełnym lajcie. Czy to będzie w podstawówce czy w gimnazjum a nawet maturalny test to nic strasznego. Rzeczywiście można sobie trochę powtórzyć ale, (choć w podstawówce czy w gimnazjum to nie ma w sumie co) ale bez przesady.
Ja też należę do grona tych "szczęsliwych" piszących ten egzamin. Nie powiem ze się nie denerwuje. Moim celem jest zdobycie 80 punktów z obydwu testów. Zobaczymy jak to będzie ale jestem dobrej myśli ;)
hehehe chodzić na kursy? :D lol ale z was kujonki
Nie wiesz co mówisz chłopcze. Ja chodzę na angielski dodatkowy od 2 klasy podstawówki i dzięki temu w każdej chwili mogę pojechać do anglo-języcznych państw i dogadywać się jak angol z angolem.
Też będę pisał egzaminy w tym roku... i nie jestem tym zbytnio zachwycony :P
Do egzaminu podchodzę raczej na luzie. Jednak, gdzieś tam w środku, jest jakiś niepokój...
Jutro mam zamiar powtórzyć sobie najważniejsze rzeczy z części humanistycznej, a we wtorek będę powtarzał zagadnienia z części matematyczno-fizycznej.
Mam zamiar zdobyć ok. 80pkt, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak się nie uda, trudno, pójdę do trochę gorszego liceum ;]
został laureatem z matmy jako 1 z 30 w woj. łódzkimA nie 60? 10 znaków
Ponawiam swoje pytanie : Czy zna ktoś strone z wzorami z fizyki ?
http://www.google.pl
Czy wam ludzie pourywalo rece? inni moga znalezc to ty tez znajdziesz, powodzenia ;)
91 wyhaczyłem- 48 mat, 43 human... A do umysłów ścisłych z pewnością nie należę. Pamiętam, że było szybko i bezstresowo, choć przygotowywałem się chyba z godzinę :D
Teraz matura- nie będzie szybko, nie będzie bezstresowo. Jednego można być pewnym: będzie się działo B)
Rzeczywiście można sobie trochę powtórzyć ale, (choć w podstawówce czy w gimnazjum to nie ma w sumie co) ale bez przesady.
W gimnazjum już nieco jest. 3/4 wzorów z fizyki nie pamiętam, a pewnie 'coś' się z fizyki trafi. W podstawówce - racja, tam miałem na próbnym 40/40 a na prawdziwym 39/40, oba bez przygotowania.
A kursy... angielski to podstawa. Może będę do Danii emigrować, o czym już gdzieś chyba pisałem, a duńskiego nie znam - pozostaje tylko angielski.
W każdym bądź razie - rano byłem kompletnie wyluzowany, ale teraz, pod wieczór wigilii przedednia egzaminu (lol xD) lekki stresik zaczyna mnie dopadać ^^'
Colo_2006
23-04-2007, 09:10
http://www.google.pl
Czy wam ludzie pourywalo rece? inni moga znalezc to ty tez znajdziesz, powodzenia ;)
Caly czas szukam i n nic moze cos jeszcze znajde
Lasooch: tylko na egzamku nie napisz "w każdym bądź razie".
Lasooch: tylko na egzamku nie napisz "w każdym bądź razie".
Nie zamierzam, wiem, wiem, niepoprawnie, ale jakoś tak przywykłem ; )
a nawet maturalny
Tak, tak - tylko to właśnie od matury zależy czy pójdziesz na studia, chodź i tak egzaminy zawodowe to gorszy syf... przy oblaniu nie ma jak to mieć rok w 4 litery.
Jutro mam zamiar powtórzyć sobie najważniejsze rzeczy z części humanistycznej
Humanistyczny test to pestka:), pytania zamkniete to coś pięknego :) a w otwartych zawsze da się coś nabajerować :)
W gimnazjum już nieco jest. 3/4 wzorów z fizyki nie pamiętam, a pewnie 'coś' się z fizyki trafi
Spokojnie :) miałem to samo... ale jakoś sobie człowiek radzi, w razie czego od czego są znajomi? Egzaminatorzy, aż tak strasznie nie pilnują (jak pisałem część humanistyczną miałem dziwne wrażenie, że jedna "miła" pani czegoś ode mnie chce cały czas się uśmiachała :P), więc jak się zapomni jakiegoś wzorku można prosić o pomoc.
Jako absolwent gimnazium, moge jedynie powiedzieć, że w tych testach najlepsze jest to, że pisze się je tylko przez 2 dni :), a tak prawde mówiąc nie ma się czego bać... strach jedynie pogarsza sytuacje - jeśli nie dostaniecie się do tej szkoły pójdziecie do innej na tym świat się nie kończy. Coż trzymam kciuki :) (tyle będe miał do roboty na JP i PP). Dla pocieszenia dodam: "Za 3/4 lata będziecie pisać mature :)"
Niiiiiiic nieee umiem, nic nie umieeeeeeeeem.. cholera, wszystko wyparowalo! Nie, zebym sie denerwowal, po prostu zaczynam sie lekko, podswiadomie pewnie, wkurzac, ze nic nie umieeeeeem..
Ja też nic nie umiem i nic nie pamiętam.
Jutro pewnie wszystkie (a przynajmniej większość) wiadomości wróci w czasie pisania egzaminu... ;)
Omg, czego się boicie? Jak już większość radziła, należy do tego egzaminu podejściu spokojnie i się nie denerwować. Tak jakbyście pisali próbny. Zobaczycie, że jak już zaczniemy pisać o godzinie dziewiątej (nie wiem czy tak wszędzie jest), to wszystko wróci do głowy i napiszemy to jak należy.
Spokojnie miałem to samo... ale jakoś sobie człowiek radzi, w razie czego od czego są znajomi? Egzaminatorzy, aż tak strasznie nie pilnują (jak pisałem część humanistyczną miałem dziwne wrażenie, że jedna "miła" pani czegoś ode mnie chce cały czas się uśmiachała ), więc jak się zapomni jakiegoś wzorku można prosić o pomoc.
Umarłem = ) W bajki wierzysz?
Ja się przyznam i napisze prawdę, z obu testów próbnych miałem ~40 punktów.
Nie wiem jak to jest u Was , ale jeżeli naprawdę mieliście tyle punktów, ile większość z was podała to pozostaje mi pogratulować i schować się w jakiś kąt...
Dark Sven
23-04-2007, 17:06
Ja się przyznam i napisze prawdę, z obu testów próbnych miałem ~40 punktów.
Nie wiem jak to jest u Was , ale jeżeli naprawdę mieliście tyle punktów, ile większość z was podała to pozostaje mi pogratulować i schować się w jakiś kąt...
Wiesz, u nas tak jest. Każdy zna 4 języki, jest mistrzem świata przynajmniej w 4 dyscyplinach, mają średnią 5,33 w liceum i 40 punktów na teście gimnazjalnym.
Wiesz, u nas tak jest. Każdy zna 4 języki, jest mistrzem świata przynajmniej w 4 dyscyplinach, mają średnią 5,33 w liceum i 40 punktów na teście gimnazjalnym.
Zapominasz, że ja oprócz tego jestem cesarzem Burundi (http://pl.wikipedia.org/wiki/Burundi). I średnią mam 6,66 4,17 :(...
Jesli chodzi o testy, to nie ma czym sie stresowac bo to nie pomaga tylko przeszkadza. Pisalem 2 lata temu, podszedlem do tego dosyc na luzie i napisalem na 90 pkt.
Pozdro i powodzenia(to juz jutro tak?)
Umarłem = ) W bajki wierzysz?
"Umarłem" szkoda, że ja owy test pisałem - i jakoś ściągnąć się udało - jak nie umiesz ściągać to już nie moja wina.
Calen Futh
23-04-2007, 17:52
@up: A kto jest taki jebnięty, żeby ściągać na testach ryzykując tak wiele ? Chyba o zdrowych zmysłach takich ludzi niema.
Nie wiesz co mówisz chłopcze. Ja chodzę na angielski dodatkowy od 2 klasy podstawówki i dzięki temu w każdej chwili mogę pojechać do anglo-języcznych państw i dogadywać się jak angol z angolem.
Łojezu, ja w życiu nie miałem prywatnej lekcji i jakoś moja gramatyka jest na poziomie anglistyki(wg. magistra tegoż kierunku). Wystarczy chcieć. Lekcje dodatkowe to według mnie strata pieniędzy, chociaż na śpiew to bym chętnie poszedł:o
@ trochę wyżej:
Tu się nie zgodzę. Wszystko zależy od osoby i sytuacji w jakiej się znajdzie. Razem z koleżanką wymieniliśmy się kilkoma uwagami na temat zadań i dzięki temu matmę mieliśmy na prawie 100% - przy czym tu 'prawie' nie robiło wielkiej różnicy.
Inteligencja to również umiejętność oceny sytuacji i podjęcie odpowiednich środków. Inteligencja to nie zawsze uczciwość ;)
Zapominasz, że ja oprócz tego jestem cesarzem Burundi (http://pl.wikipedia.org/wiki/Burundi). I średnią mam 6,66 4,17 :(...
Noo nareszcie! Z tej strony maharadża Dżibuti. Oddaj mi te 203 dziwki albo otworzę u siebie IPNB.
A ja piszę na sali gimnastycznej z 9 nauczycielami pilnującymi. Kto mi zazdrości?
Noo nareszcie! Z tej strony maharadża Dżibuti. Oddaj mi te 203 dziwki albo otworzę u siebie IPNB.
A ja piszę na sali gimnastycznej z 9 nauczycielami pilnującymi. Kto mi zazdrości?
Tak samo, tyle, ze pilnujacych nauczycieli bedzie az 12 Oo.
moja wychowawczyni powiedziała, że nauczyciele nie mogą ruszać się z miejsc, więc będziemy mogli ściągać x3
tak czy inaczej nie umiem nic, zero, nada w dodatku nawet teraz nie chce ruszyć mi się tyłka z krzesła, nie mówiąc już w ogóle o powtarzaniu wzorów z fizyki. mogę liczyć tylko na to, że trafi mi się miejsce koło jakiegoś kujona i cały matematyczno-przyrodniczy zerżnę (tak, jasne i tak dostanę 10 punktów z obydwu)
down:
no to teraz to idę się zabić
moja wychowawczyni powiedziała, że nauczyciele nie mogą ruszać się z miejsc, więc będziemy mogli ściągać x3
tak czy inaczej nie umiem nic, zero, nada w dodatku nawet teraz nie chce ruszyć mi się tyłka z krzesła, nie mówiąc już w ogóle o powtarzaniu wzorów z fizyki. mogę liczyć tylko na to, że trafi mi się miejsce koło jakiegoś kujona i cały matematyczno-przyrodniczy zerżnę (tak, jasne i tak dostanę 10 punktów z obydwu)
Szczegolnie, ze sa rozne wzory testow i raczej watpie, ze trafi Ci sie ten sam co i jemu. ; )
Nie śmiej sie, moja kumpela na próbnych miała 9 :p
Tak samo, tyle, ze pilnujacych nauczycieli bedzie az 12 Oo.
Może przeliczmy ile nauczyciela przypada na m^2 :p
U mnie sala ma wymiary mniej więcej 9x12 a więc 108m^2
To wychodzi...
1 nauczyciel na 12m^2, jak u Ciebie? ; d
Jutro parcelnę; do Thais?
A nie 60? 10 znaków
Nie, było trzydziestu laureatów.
@up
Koledze szczrze pogratuluj, ale możesz mi powiedzieć, co ma to wspólnego z tematem? :)
A to, że nie musi tego zakichanego testu pisać i musiałem się troche polansować :)
Maldinii
23-04-2007, 20:25
jedyne co mnie denerwuje to to ze 2h trzeba siedzieć OMG. Ja nie wytrzymuje po 1h, już nie wiem co robić. Ale cóż życie daje w kość :) Ale damy rade:P
>Lasooch
Tylko migusiem migusiem.
>Maldini
Skąd ja to znam ;\ Na próbnym (dyrektorskim) z angola po 40 minutach nie miałem co robić i kazali mi w sali siedzieć ;<
>Times
Żeby nie było, że jestem idiotą z powyższego sprawdzianu miałem 106% po wliczeniu zadań na 6. A uwierz mi, że geniuszem też nie jestem.
jedyne co mnie denerwuje to to ze 2h trzeba siedzieć OMG. Ja nie wytrzymuje po 1h, już nie wiem co robić. Ale cóż życie daje w kość :) Ale damy rade:P
Ten test jest tak ułożony że normalnemu uczniowi, bez kłopotów z nauką itp napisanie go zajmie około 2h. Ludzie którzy kończą po 15 minutach zazwyczaj zaznaczą wszędzie "a" w zamkniętych a otwartych nawet nie tkną. Więc jeśli ktoś "napisze" to w mniej niż 1h musi być idiotą albo prawdziwym geniuszem.
@up
Nie mówię o sprawdzianie z angielskiego tylko o egzaminie...
http://egzamin2007.xxx.pl/html - najprawdopodobniej przeciek. Można ściągnąć arkusz, jednak hasło do archiwum będzie podane o 22 (żeby nie mogli odwołać testu). Właśnie skanuję archiwum na virusscan.jotti.org - zaraz wrzucę wyniki - ZA EWENTUALNE SZKODY NIE ODPOWIADAM :)
Jak ktoś zainteresowany, po dokładny link niech pisze na PW ;)
edit:
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
Panda Antivirus
Found nothing
Rising Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing
@down
Tak na wszelki wielki ocenzuruj link, bo znowu warna wyłapię (przed chwilą o tym pomyślałem) xD Ja też podchodzę do tego z dystansem, ale cichą nadzieję mam :)
Dzięki B)
http://egzamin2007.xxxx.pl/html - najprawdopodobniej przeciek. Można ściągnąć arkusz, jednak hasło do archiwum będzie podane o 22 (żeby nie mogli odwołać testu). Właśnie skanuję archiwum na virusscan.jotti.org - zaraz wrzucę wyniki - ZA EWENTUALNE SZKODY NIE ODPOWIADAM :)
Lol.. jak to się okaże prawdą to będzie nieźle, pewnie by egzaminy odwołali i kazali jeszcze raz pisać...ale cos mi sie w to wieżyc niechce.
@up
Ok. ;)
JEŻELI DO 22:00 NIE ŚCIĄGNIE TEGO PRZYNAJMNIEJ 5000 OSÓB PRZEŁOŻE PODANIE HASŁA NA RANO !! WIEC WYŚILCIE SIĘ I WYŚLICIE TEN LINK ZNAJOMYM !!!
Koleś se jaja robi. Wg mnie to ściema.
Może na premium za ściągnięcia zarabia xD
Calen Futh
23-04-2007, 21:56
Eeeee...Trzeba siedzieć pełne 2 godziny w sali ? :| Nie można wyjść przed czasem ? :/
Caly czas szukam i n nic moze cos jeszcze znajde
http://fiznet.terramail.pl/wzory.htm
szukalem tego z 20 sekund ....
A do tych panow co wierza w swoje umiejetnosci sciagania: nawet jesli sie wa uda i sciagniecie na tyle by miec mnotwo punktow, to pomyslcie otym, ze wasze braki wyjda w szkole sredniej [tylko nie probujcie mowic, ze po egazminie sie douczycie] Ponadto to co wy piszecie to nie jest TEST, zrozumcie taka prosta rzecz, Test - egzamin/sprawdzian z zamknietymi pytaniam. Ponadto przeczytalem wypowiedz jednego pana, cos w stylu "Nie ma sie co przejmowac nawet jak pojdzie zle, jak nie ta szkole to inna, to nie koniec swiata" - gratuluje podejscia do zycia, na pewno ci sie uda wszystko [tylko wtedy jak masz nadzianych starszych...]
Ten test jest tak ułożony że normalnemu uczniowi, bez kłopotów z nauką itp napisanie go zajmie około 2h. Ludzie którzy kończą po 15 minutach zazwyczaj zaznaczą wszędzie "a" w zamkniętych a otwartych nawet nie tkną. Więc jeśli ktoś "napisze" to w mniej niż 1h musi być idiotą albo prawdziwym geniuszem.
Ta? Pierwszy z 2 próbnych, jakie pisałem, normalny, gimnazjalny egzamin - czas 120 minut. Napisałem w 50. Dostałem 48/50 pkt. Jestem geniuszem? Tak, można mnie dotknąć!11
Rozumiem, że 2 godziny. Wielu ludzi nie zdążyło by w godzinę/półtorej. Ale powinno być można wyjść kiedy się chce jeśli się już skończyło (oczywiście bez możliwości powrotu).
Piszac 2 lata temu ten test tez konczylem ok. 30 minut przed czasem (po dwukrotnym sprawdzeniu) - 82 pkt/100 to chyba dobry wynik ;)
spider-bialystok
23-04-2007, 22:22
Ponadto przeczytalem wypowiedz jednego pana, cos w stylu "Nie ma sie co przejmowac nawet jak pojdzie zle, jak nie ta szkole to inna, to nie koniec swiata" - gratuluje podejscia do zycia, na pewno ci sie uda wszystko [tylko wtedy jak masz nadzianych starszych...]
Lepsze takie podejscie niz rozpaczanie z powodu glupich punktow ;] Chociaz wiadomo, ze w tym przypadku najlepiej unikac skrajnosci. Ja do egzaminu podszedlem wlasnie z nastawieniem "na ile sie uda na tyle napisze" i w przeddzien egzaminu zamiast powtarzac cokolwiek, to do poznego wieczora lazilem po miescie z kumplami ;]. Chcialem dostac minimum 70 pkt i tyle dostalem, chociaz warto dodac, ze temat rozprawki byl w poprzednim roku beznadziejny w porownaniu do poprzednich.
Wszystkim piszacym jutro zycze powodzenia, sam chetnie wrocilbym do tych czasow ;)
Capality
23-04-2007, 22:22
Został wam 1 dzień (a w sumie pare godzin) więc nie pozostaje mi nic jak tylko zyczyc wam powodzenia i zebyscie trafili do szkol do jakich chcecie
Calen Futh
23-04-2007, 22:33
@up/2up: ;*****
@topic: Kurwa, na kilka godzin przed testami mam kompletną pustkę co do historii i sztuki. Będzie jutro naprawdę fajnie :D Anyway - dołączam się do życzeń.
GL dla wszystkich piszących - przyda nam się ;)
Maldinii
23-04-2007, 22:40
Khalak weź pogadaj na PW ze mną. sprawę mam i napisałem!
Ktoś z was ma ten Link? To poprosze na PW. Z checią się odwdzięczę
Wysłałem Ci :) Sorry, że chwilę zajęło, ale byłem w łazience :p
Calen Futh
23-04-2007, 22:57
@up: Moje skrzynka na PW też czeka na Ciebie. Tak z ciekawości.
@Bastash: Dzieki kochanie ;*
@Khalak: Też dzieki ;*
Snicckers
23-04-2007, 23:09
Cóż.. Z niepewnych źródeł mi wiadomo że typ wałka zrobił i że jak to ściągnie 5 k osób to mu premium acc dadzą :P
A co, link do tych 'testow' chcecie? HuahuHAuha..
www.testy2007.go.pl (no co, linki do gowienek nie sa zabronione!)
Huahua, ale sciema. xD
@2up
No właśnie już 22:06... nawet jeśli, za pomysł respekt dla niego <lol2>
@down
Skan był - czyste. Co do otworzenia - chciałem użyć łamacza kodów, ale szybciej wybiłaby godzina podania hasła przez tego gościa (nawet gdyby zrobił to rano). Jeśli tego nie zrobi, to łamacz pójdzie w ruch i się zobaczy co tam było... gorzej jak ustawił hasło tylko 'dla picu', którego sam nie będzie znał (typu "nfewbfwui bgh29744") - wtedy to Święty Boże nie pomoże...
Calen Futh
23-04-2007, 23:13
Co do przecieku - jeśli ktoś zeskanuje, otworzy i poczyta to proszę się podzielić informacja co do tego co tam jest.
@down: Nie masz w sobie choć odrobinę ciekawości co ten koleś wymyślił xD?
Oto w co zdesperowany człowiek jest w stanie uwierzyć : )
Maldinii
23-04-2007, 23:15
Tylko co ten koleś ma z tego?
Przeciez zadnego zysku nie ma ;P
Snicckers
23-04-2007, 23:16
Przejmować się tam będziemy.. Kto idzie jutro na piwo po teście ? ;)
Maldinii
23-04-2007, 23:17
Nawet dobry pomysł. BTW Wszyscy zaczynacie o 9.00? :P
Co Obstawiacie? Rozprawka czy List?
>Maldinii
Satysfakcja.
Byleby nie charakterystyka :<
>Snick
Bezbożniku Ty niepełnoletni!
W środę, w środę :p
Calen Futh
23-04-2007, 23:19
Ja obstawiam list z elementami charakterystyki i rozprawki ^^'
A tak na serio, to mam nadzieje na samą charakterystykę. A zresztą wsyzstko jedno - byle temat był normalny (a nie tak jak rok temu :|)
A co do piwa - po matematycznych testach ;)
Maldinii
23-04-2007, 23:21
Charakterystyka sux. Lubie list, jest prosty do napisania i tyle :)
Omg jaki stres mnie wziąl :P Wez ktos powiedz co tu robic zeby sie nie stresować?
Diego'Odin
23-04-2007, 23:21
http://bartaz666.republika.pl/test.html macie sobie wasze przecieki:P
@topic
a co sie przejmować? ja mysle tylko jak w czwartek dojde nietrzezwy do szkoly:S i czy psy nad rzeka biegac nie beda? albo wydmy zwiedzać?
U mnie w środę cała klasa ma iść na browara, ale znając moja klasę nic z tego nie wyjdzie...
Calen Futh
23-04-2007, 23:24
Charakterystyka sux. Lubie list, jest prosty do napisania i tyle :)
Tylko znając MEN czy tam OKE - nie wiem dokładnie. To jakby byl list to by na 100 % musiał zawierać w sobie elementy rozprawki lub charakterystyki. Przeca list zbyt łatwy byłby.
A ja się z moja nawet nie ustawiałem, bo i tak z tego by nic nie wyszło... Moja polonistka obstawia charakterystykę.. NIE :p
Snicckers
23-04-2007, 23:25
Znam ten ból.. chłopaki z klasy wolą pogadać o tym jak to wczoraj było na demonach przy tym sypiąc w siebie tekstami typu : ale z ciebie nuuub.. ale lol.. rotfl !
A tam sie ograniczać po matematycznych.. Jutro też jest dzień.. Jutro też jest piwo :] Bas.. Adaś.. wiesz kto stawia ? i kto idzie ze mną ? luvv <3 <3 ;*
Cholera. Tylko nie charakterystyka :S
Calen Futh
23-04-2007, 23:27
@up: Wolałbyś rozprawkę na taki temat jak był rok temu ;)? Chyba nie.
@ Snicckers
Ano... nic nie poradzisz xD
Na luvv? Jeśli dobrzę rozumiem - M.J. i pacierza się nie odmawia :p
Bas.. Adaś.. wiesz kto stawia ? i kto idzie ze mną ? luvv <3 <3 ;*
Śij : * Adaś już nawet grosza przy duszy nie ma. Widziałeś co Ćwieku dzisiaj w portfelu miał?!
Calen Futh
23-04-2007, 23:31
Panowie, czyżby zdekuśny offtopic xD?
Wszystko byle nie reflexia albo sprawozdanie..
Snicckers
23-04-2007, 23:33
Panowie, czyżby zdekuśny offtopic xD?
ba.. w końcu dość paprania o tych egzaminach cały rok szkolny non stop o tym słychać.. to nauczyciel to koleżanka już sobie punkty wylicza.. jebać.. ;]
Sprawozdania są dziecinnie proste. Jeśli będzie trzeba napisać charakterystykę bohatera książki, którą czytałem 2 lata temu (lub jej w ogóle nie czytałem :P), to polegnę :P
@Calen Futh:
Fakt, w zeszłym roku rozprawka była masakryczna :P
Oświadczam wszech i wobec, iż treść ze strony zniknęła (czyt. pacjent ma premium na rapidzie i poleciał w ch.ja) xD Pogratulujmy mu pomysłu :cup: xD
Jeśli dadzą list oficjalny albo charakterystykę to na miejscu zadźgam się długopisami albo wypiję atrament i pójdę spać.
@Bastash:
Nie lepiej rzucić się z tym długopisem na komisje?
@Bastash:
Nie lepiej rzucić się z tym długopisem na komisje?
A potem mnie w wariatkowie zamkną. Nie dam im tej satysfakcji.
Snicckers
23-04-2007, 23:43
Oświadczam wszech i wobec, iż treść ze strony zniknęła (czyt. pacjent ma premium na rapidzie i poleciał w ch.ja) xD Pogratulujmy mu pomysłu :cup: xD
tia.. cóż jutro długopis w dłoń.. krawat zawiązać (męczyłem się dziś z 45 minut.. samouczki na google jakieś poyebane..) i szli ! (sweet style: on) poW(ch)oDzoNKa ChLoPaCzQi ! MaM NadZhEje (hihi) żĘ WaM PÓjdzIE OkaJJ (precz) to buśś ( moje buśś to takie buśś porządne że wszyscy macie już 45 pkt zapewnione :P) ;*
Calen Futh
23-04-2007, 23:43
Dobra. Idę spać. Jeszcze raz życzę wszystkim powodzenia i mam nadzieję, że gdy jutro będziemy oblegać to forum w godzinach popołudniowych będziemy mieli dobre humory myśląc o testach z humana.
A potem mnie w wariatkowie zamkną. Nie dam im tej satysfakcji.
To najpierw zadźgaj ich, a potem siebie.
Ty będziesz miał satysfakcje i do tego nie będą mogli ci nic zrobić ;>
A i uczniowie będą mieli niezłe widowisko.
Nie wierzcie Snicckersowi. Ja dostałem od niego buśś jako cylatek i do tej pory miałem 8 razy gips, oprócz tego w poprzedni czwartek miałem wypadek a półtora roku temu kleszcz z boleriozą i zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych. Chcecie takie buśś? ;\
>Caer
No patrz. Nie wpadłem na to :D To ten stres przed egzaminami.
>all
Powodzenia.
Też idę lulu :) Powodzenia wszystkim ;)
męczyłem się dziś z 45 minut.. samouczki na google jakieś poyebane..
To to fakt... ale znalazłem dobry :p Tak na przyszłość - http://www.kedzierzyn.gsi.pl/miedzy_nami_wiazanie_krawata.htm xD
Gratuluję ;*
Ja mam nadzieję, że charakterystyki nie będzie... boję się ;<
Rozprawka to nie problem jak się dobry temat trafi. List miałem na 1 z próbnych bez elementów rozprawki/charakterystyki (12/12 pkt miałem).
edit:
Powodzenia życzę i nie dziękuję za życzenia ;>
Odnośnie buśś - dostałem kilkadziesiąt w dupę i wyprysków dostałem... także zrezygnuję. No nic, idę wkrótce spać, krawat mam zawiązany to tylko na szyję zarzucę... ale będzie wieś się w garniaku pokazać w autobusie z moim obciachowym piórnikiem x_x
edit:
down: niby tak, ale mam pozaszywane wszystkie kieszenie w garniaku, nie mam pojęcia czemu... xd
@up
Przeciez jutro wystarczą 2 czarne długopisy :) Na ścisły to co innego...
Calen Futh
24-04-2007, 08:07
2 godziny do testu. Huhuhuuh będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze. Dam rade dam rade dam rade.
Bez paniki panowie, to tylko test co wy sie tak stresujecie :)
ja podchodzę do tego lajtowo, na ile napisze tyle będzie liczę na 60 punktów z obu i tyle mi starczy. Zapamiętajcie jedno to tylko zwykły test jakich robiliście zapewne tysiące w domu, jak tak będziecie myśleć to na pewno będzie dobrze
Pozdrawiam wylajtowany 3-klasista
obyz z polaka napisac na 35 minimum!@! to z matmy juz loozik
Ghard Lage
24-04-2007, 08:49
Good Luck!!!!!!!
/me zwarty i gotowy. Trzy dlugopisy w lape i gonie do szkoly (tylko jeszcze herbatke dokoncze i sie ubiore).. papapapapski! ;*
Powodzenia wszystkim, mam nadzieje że nam dobrze pójdzie B)
Dark Sven
24-04-2007, 09:05
Który chce kopa na szczęście?
Mi daj bo zaraz wychodzę na test:)
Maldinii
24-04-2007, 09:17
Niech Bóg nas prowadzi na ten test i pomoże go napisać.
P.S
Pamiętajcie żeby zrobić siusiu przed egzaminem :)
Lollypop
24-04-2007, 09:51
mnie czekają dopiero za rok :P
a wszystkim którzy dziś i jutro piszą życzę powodzenia :P
dzięki nim mam wolne xD
Kajulec juz wrocil. Test banalny, jedynie w dwoch zamknietych mialem jakies tam watpliwosci, reszta to tylko wypelnianie.. mam nadzieje na wynik podchodzacy pod 50 (ale skromny jestem).
Edit: dla ciekawych - test mial tematyke "Ogrod" czy jakos tak, ogolnie o ogrodach. Niby temat chujowy, jednak mi podszedl. ; )
Kajulec słyszałem, że wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem i podstawy znajomości języka (chodzi mi o polski). Prawda czy fałsz? Pisałem próbny i był naprawde banalny i nie wiem czy tak samo jest z erel
Test byl latwy. Jak napisaliscie z tym wielkokropkiem? ja wiedzialem o co chodzi tylko jakos dziwnie to napisalem ;c
Test byl latwy. Jak napisaliscie z tym wielkokropkiem? ja wiedzialem o co chodzi tylko jakos dziwnie to napisalem ;c
Na tym sie walnełem
Test dość łatwy oby jutro był podobny
Kajulec słyszałem, że wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem i podstawy znajomości języka (chodzi mi o polski). Prawda czy fałsz? Pisałem próbny i był naprawde banalny i nie wiem czy tak samo jest z erel
Prawde slyszales, ewentualnie jakas podstawowa znajomosc epok historycznych i umiejetnosc szybkiego pisania wypracowan.
Mazur199
24-04-2007, 12:40
z wielokropkiem chodziło chyba o zamyslenie,rozwazanie ;s
Maldinii
Co to by ten Wielokropek do jasnej ciasnej?
Gandalf of Gray
test banalny, napisalem ze wielokropek pełni w zdani funkcje zdania urwanego - wiem, ze zle mialo być ze skłania do refleksji. A co do rozprawki troche zszedlem z tematu, - Świat bez piękna ogrodów byłby uboższy.
Z humana powinno wystarczyć do niego nie trzeba sie uczyć właśnie jestem po, za to matematyczno-przyrodniczy będzie trudniejszy.
Imo chodzilo o wrazenie niedokonczonej mysli, by pobudzic wyobraznie czytelnika.
Ghard Lage
24-04-2007, 12:44
Pytania zamknięte łatwizna nie mal wszystkie odpowiedzi były w tekstach. Gorzej z otwartymi gdzie wszystkie pytania dotyczyły interpretacji wiersza (dobrze piszę?), z czym mam wielki problem zawsze :/ no i po raz kolejny rozprawka była :P
PS: Teraz możecie walić kopy na szczęście na część matematyczno-przyrodniczą :D
Gandalf of Gray
24-04-2007, 12:44
Imo chodzilo o wrazenie niedokonczonej mysli, by pobudzic wyobraznie czytelnika. - to moze mi uznają :D
Xzonixek
24-04-2007, 12:46
Powiedzcie mi lepiej ile miało być jebanych argumentów w rozprawce? Bo z tego co przeczytałem chyba jeden z arkusza (z tekstów źródłowych?) oraz jeden z literatury/sztuki:P Sam już nie wiem.
Test Banalny wszytko oprocz rozprawki napewo mam powyżej 30 pkt, wyszedłem 10 minut przed końcem.
A tam baśniowe to smoki i w fantastycznym też smoki miały byc? Bo już nie wiem:D
Qwa chcialem tak napisac z tym wielokropkiem, ale napisal jedonak, ze stanowi "pauze"... Cholera... Mam nadzieje, ze 40+ bedzie. Z probnego bylo 39
Imo chodzilo o wrazenie niedokonczonej mysli, by pobudzic wyobraznie czytelnika.
Napisalem tak jak inni, ze sklania do refleksji.. ale szczerze mowiac to cholera wie co tam mialo byc. Jak dla mnie zbyt ogolne pytanie. ;P
Gandalf of Gray
24-04-2007, 12:48
Powiedzcie mi lepiej ile miało być jebanych argumentów w rozprawce? Bo z tego co przeczytałem chyba jeden z arkusza (z tekstów źródłowych?) oraz jeden z literatury/sztuki:P Sam już nie wiem.
Test Banalny wszytko oprocz rozprawki napewo mam powyżej 30 pkt, wyszedłem 10 minut przed końcem.
A tam baśniowe to smoki i w fantastycznym też smoki miały byc? Bo już nie wiem:D
ta smoki tak
ale wyjsc nie mozna jak juz 15 min ostatnie zostalo to chyba trzeba siedzieć,
co do rozprawki mi babka zawsze mówiła, że 3 argumenty zawsze ;]
Mazur199
24-04-2007, 12:49
Mialem problem z pytaniem "Za czym tęskni podmiot liryczny w wierszu". Napisałem że za starymi czasami.A wy?xd
Gandalf of Gray
24-04-2007, 12:51
Mialem problem z pytaniem "Za czym tęskni podmiot liryczny w wierszu". Napisałem że za starymi czasami.A wy?xd
ja po 3x czytalem wiersz i stwierdzilem ze za łonem natury - łąkami, polanami...
Gorn Valorian
24-04-2007, 12:56
No test ogólnie light (healing). Sęk w tym, że mi się długopisy rozpisały 8o . To wtedy zaczęła się jazda. Straciłem chyba z 10 min, ale naszczęście jeden zmartwychwstał. Rozprawkę zrobiłem oczywiście w stylu kolegi pt. "Lanie wody" (mam nadzieje że moje argumenty są choć trochę sensowne :P). No i kur... ten wielokropek. Chciałem dać że zdanie jest urwane, ale nie byłem do końca pewny.
Wielokropek skłania do refleksji, przemyśleń. Imo dobrze będzie :)
A autorka tęskni za nieodkrytą przyrodą, spokojem :)
Kiedy będa wyniki?
Wykopyrtnąłem się na wielokropku ale reszta poszła w miare łatwo.
@Gandalf
Dobrze napisałeś.
W wierszu wyraźnie pisało że tęskni za łąkami i ogrodami.
Gandalf of Gray
24-04-2007, 13:04
@up: dzieki bonie bylem pewien czy dobrze ^^
Tego za cholerę nie wiedziałem ;s
Na pewno więcej niż 1 bo liczba mnoga była ^^ Ja dałem trzy i ledwo je zmieściłem.
Nam nie pozwolili wyjść wcześniej więc się wynudziłem : (
Ja napisałem że za nieskalana przyroda i fantastycznym światem (smoki) ; p
Ogólnie - test łatwiejszy niż drugi próbny, z którego miałem 40 (z części humanistycznej, w sumie 85 wyciągnąłem). Powinno być >40, ale głowy nie dam. Na pewno w rozprawce strace punkt za estetyke bo mi brudnopisu nie starczyło i co i rusz zmieniałem wersję przy zakończeniu (które właśnie się w brudnopisie nie zmieściło), więc 50 nie będzie ; d
Pisałem na sali gim. i się zdziwiłem, że tylko 6 nauczycieli było.
Jutro mat-przyr - jak nastroje? ^^
Fakin duo post ;/ (missclick)
Moze pierwszy raz w zyciu bedzie te 40+ ;p
Jutro jest hardcore ;c
Ze scislych jestem durniem ;/
mam 2 z matmy, 3/4 z fizyki no i 3/4 chemii ;/
wiecie moze kiedy beda te testy juz sprawdzone?
http://wiadomosci.onet.pl/1524672,11,item.html
@down
Tak, bo w koncu to tez z basni.
@2down
Juz nie pamietam jak tam bylo napisane ale mozna by bylo sie klocic jak interpretujemy tego smoka ;p
Ja napisałem że za nieskalana przyroda i fantastycznym światem (smoki) ; p
Tęskni się za czymś, co się już poznało. Także raczej te fantastyczne smoki tak średnio :) IMO oczywiście :)
Btw. co do nwiązania do baśni - może być, że jest Jednoróg?
Gandalf of Gray
24-04-2007, 13:12
ja napiaslem ze motyw smoka, a potem ze smok
edit: tam było jakie elementy pejzażu - zastanawiam sie czy smok byl elementem
To ja chyba najlepiej wypadłem ;] Napisałem, że tęskni za swoim własnym rajem <LoL2>. Jeszcze coorvah zaspałem i wstałem o 8:01 (a na 8:15 w szkole miałem być :confused: ), ale w sumie nie było źle - rok temu mieli gorzej...
@up
Hrhrhrhr bede mogl sobie taki opis zrobic? plax? ;c
Chyba może. I jeszcze zanimizowany Wicher ;>
Korektor
24-04-2007, 13:39
Współczuję Wam... Zawsze nienawidziłem wszystko co było związane z lekcją j.polskiego. Jedynie miałem ładny styl pisania, ale gramatyka (a właściwie nazewnictwo) i rozróżnianie części zdań... Partykuła, imiesłów... Ojej, nienawidzę tego. Kiedyś żeby mieć 5 z polaka, w 2 gim w ciągu 4 minut policzyłem ile mogło być kombinacji liter w zdaniu: "Ala ma kota", do czego nikt nie doszedł do końca gimnazjum ;p Głupki nie wiedzieli od czego jest silnia w matematyce ^^
Permutacja 9
n! z 9 = 362.880 i tyle też jest kombinacji
Sory za offtopa ;p
@down,
Nie, że musieliście po raz kolejny rozszarpywać rany wspomnień z minionych lekcji polskiego. To wraca jak syndrom wterana u kolesi wracających z wojny ;p
Czemu nam współczujesz? Bo wiem, co to jest partykuła? ;)
Xzonixek
24-04-2007, 13:46
Lepszy polak niż matematyka.
1, 1, 1, 3, 4, 4 Matma Rox:P
Jeśli by coś im odwaliło i zrobili nam funkcje liniową to by było śmiesznie:D
PanKracy
24-04-2007, 13:48
@Xzonixek
W jakim sensie śmiesznie? ;)
Egzamin nie był trudny aczkolwiek niektóre pytania zamknięte mogły sprawić kłopoty.
P.s
W zadaniu z tabelką jakie wyraz wybraliście? Ja wybrałem skrzydła i cielsko ( nie wiem czy dobrze) bo też wicher mógł być.
PanKracy
24-04-2007, 13:55
@up
dobrze masz, nad wichrem tez myslałem ale nie dało rady zrobic neutralnego
@up
Hrhrhrhr bede mogl sobie taki opis zrobic? plax? ;c
Nie wiem dokładnie jaki, ale rób xD
edit
http://bi.gazeta.pl/im/0/4084/m4084910.pdf - widzę, że wcale nie napisałem tragicznie xD I nawet to za czym tęski może mi zaliczą,bo napisałem "Za szczęściem, za swym własnym rajem" <haha>
Mazur199
24-04-2007, 14:10
http://slimak.onet.pl/_m/mep/2007/co_sprawdzano2007.pdf
Około 35-40pkt mi wyszło
Krzesław
24-04-2007, 14:19
Hah, banalne to było! :D
PanKracy
24-04-2007, 14:19
Mam 3 błędy w zamkniętym i z tym wielokropkiem chyba zle. Reszta dobrze. No i pozostaje jeszcze rozprawka :p
Gandalf of Gray
24-04-2007, 14:26
zamknięte bez błedu chyba xD, rozprawke trudno ocenić licze min 13 - reszta otwartych 2 bledy - chociaż mogli by mi je uznać na chama
Edit:dopuszczalne jest - wielokropek urywa zdanie xD
19pkt. z części zamkniętej.
Ogółem wyjdzie mi z 28-30pkt. bez rozprawki.
W rozprawce ostro namotałem xD Za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć żadnych przykładów i improwizowałem :P
Calen Futh
24-04-2007, 15:42
Zamknięte - full punktów. Na wierszu się trochę poplątałem, jednak wydaje mi się, że wyjdzie ponad 40 punktów razem.
Nie uczyłem sie przez 3 lata i nawet przed egzaminem sobie grałem i mam z zamknietych 20/20 pkt :P Nie wiem jak z otwartych ale przecietnie chyba.
Gorn Valorian
24-04-2007, 15:53
No myślę, że będę miał jakieś 30 pkt. Jutro za to biorę 5 czarnych długopisów i nadrabiamy ostro bo zawaliłem szczerze mówiąc ;/. Mam nadzieje że dostanę chociaż 5 pkt. za rozprawkę.
@Gandi
Za ropzrawkę chcesz 13 pkt. o.O? Wspominałeś chyba, że odbiegłeś od tematu, no ale znając twoje szczęście to będziesz miał tyle ;].
No myślę, że będę miał jakieś 30 pkt. Jutro za to biorę 5 czarnych długopisów i nadrabiamy ostro bo zawaliłem szczerze mówiąc ;/. Mam nadzieje że dostanę chociaż 5 pkt. za rozprawkę.
@Gandi
Za ropzrawkę chcesz 13 pkt. o.O? Wspominałeś chyba, że odbiegłeś od tematu, no ale znając twoje szczęście to będziesz miał tyle ;].
ten numer z przezroczystym dlugopisem i sciaga nawinieta na wklad ? moj patent :]
powodzenia na matematycznym miski tu nie bedzie tak rozowo bo srednia krajowa z testu matematycznego to ok. 23. z polskiego jest zawsze duzo wieksza
http://slimak.onet.pl/_m/mep/2007/co_sprawdzano2007.pdf
Około 35-40pkt mi wyszło
No to nie poszło źle, jeśli te odpowiedzi co tam są, są dobre ^^
Oj, tak... Na matematycznym będzie wesoło :P
Mam nadzieje, że chociaż z 30pkt z niego wyciągnę. Z próbnego niby miałem 41pkt, ale był potwornie łatwy :P
No to nie poszło źle, jeśli te odpowiedzi co tam są, są dobre ^^
sa dobre bo ja takie mam ^^
nie uwazacie, ze nie ma sensu chwalic sie wynikiem z testu, szczegolnie na zaś ?
Część zamknięta:
1 błąd - napisałem, że renesans narodził się we Francji ;\
Część otwarta:
Na pewno błąd w tych zgubieniach - podałem Wicher (V) i Wyziera (X)
W sumie liczę na co najmniej 32 pkt nie wliczając rozprawki. Z rozprawki dycha będzie :p Jutro będzie masakra ;< Idę powtarzać wzory.
@Up:
Zrobiłem ten sam błąd w zamkniętych co ty :P
Jesteś pewien, że wicher jest zgrubieniem? Mi się wydaje on wyrazem neutralnym.
@Up:
Zrobiłem ten sam błąd w zamkniętych co ty :P
Jesteś pewien, że wicher jest zgrubieniem? Mi się wydaje on wyrazem neutralnym.
Tak, jestem pewien: http://bi.gazeta.pl/im/0/4084/m4084910.pdf
:p
@Bastash
Coś mi się wydaje, że to było cielsko i skrzydliska.
Część zamknięta:
1 błąd - napisałem, że renesans narodził się we Francji ;\
Część otwarta:
Na pewno błąd w tych zgubieniach - podałem Wicher (V) i Wyziera (X)
W sumie liczę na co najmniej 32 pkt nie wliczając rozprawki. Z rozprawki dycha będzie :p Jutro będzie masakra ;< Idę powtarzać wzory.
Mam te same 2 blędy :P
Chesterkaa
24-04-2007, 17:37
kocham rozprawki <3 dobrze, ze za slownictwo sie punkty tez dostaje... Oj maslo maslane jak pisze rozprawki mi wychodzi ; | tragedia : P
Redknapp
24-04-2007, 17:39
Kur** wyglebałem się tylko na Renesansie. ZAWSZE byłem pewny, że to było we Francji. Poza tym gównem, stracę najwyżej na rozprawce. Bardziej bałem się właśnie Polskiego, teraz już będzie łatwo. :evul:
PS: Ale temat dali... X_x Zajebiście ciekawy, błyskotliwy i dający pole do popisu. Idę rzygać.
Doom Terror
24-04-2007, 18:19
http://bi.gazeta.pl/im/0/4084/m4084910.pdf z zamknietych full,rozprawka w linku bardzo przypomina mi moja a w zaproszeniu mam to samo tylko zamiast minesterstwa sztuki czy tam czegos dla jaj dalem Ministra Edukacji Narodowej j**lem sie na tym zadaniu co koledzy wyzej czyli na zgrubieniach itp ;p liczba pkt bedzie sie wahac u mnie od 35 do 45 ;p
Kuuurde. Ja zawalilem troche... z zamknietych tylko 18/20 a ten III tekst to lepiej sobie dac spokoj. Mam nadzieje ze ok 35 pkt bede miec
Gandalf of Gray
24-04-2007, 19:08
cielska i skrzydliska by;y przykladem, wicher był dobrze wicher-wiatr-wiaterek/wietrzyk;/ roziera bylo zle to czasownik :P bedzie dobrze, jestem z siebie zadowolony xD
Krzesław
24-04-2007, 19:34
Ja w najlepszym przypadku bede miał 49/50. Walnąłem się przy 2 pojęciach, które opisują melodyjność wiersza. :P Napisałem, że są to rymy i onomatopeja, bo komu by sie chciało liczyć sylaby. :P Rozprawka mi nawet ładna wyszła, ale znając nauczycieli, znajdzie się jakiś upierdliwiec, który odejmie mi punkty za charakter pisma...
Always hunted
24-04-2007, 19:52
Cóż, za zamknięte mam fulla albo 19 (nie pamiętam czy dałem że się we Francji narodził czy we Włoszech)
Za otwarte.... źle napisałem przy melodyjności wiersza, za zaproszenie 3-4pkt (zapomniałem napisać jaki adres ;D), za rozprawkę prawdopodobnie 13-14pkt... jakoś poszło...
Boję się jutra, bo jutro matematyczna część.... boże, błagam, jak najmniej chemii, bo wszystko inne umiem.
Ja w najlepszym przypadku bede miał 49/50. Walnąłem się przy 2 pojęciach, które opisują melodyjność wiersza. :P Napisałem, że są to rymy i onomatopeja, bo komu by sie chciało liczyć sylaby. :P Rozprawka mi nawet ładna wyszła, ale znając nauczycieli, znajdzie się jakiś upierdliwiec, który odejmie mi punkty za charakter pisma...
Mi sie chcialo, mi! (serio, liczylem)
~>Salmon<~
24-04-2007, 20:19
Zrobiłem tylko 1 zadanie źle =/.
W tym zgrubieniu napisałem
Wicher >Wichura > Wicherek ... ;p
A ja napisałem Wicher >wiatr >wiaterek
Porażka :p
W zamkniętych miałem 19 punktów, chyba nie jest źle, bo rozprawka i zaproszenie też było ołkej. Wyłożyłem się trochę na wierszu :s
Boję się jutra, bo jutro matematyczna część.... boże, błagam, jak najmniej chemii, bo wszystko inne umiem.
No to prawie tak jak ja, tylko że ja nic nie umiem z chemii : )
Z chemii umiem spalanie tych wszystkich węglowodorów, alkoholi itp. Nazewnictwa kwasów karboksylowych ni członka nie znam. Boję się.
Ghard Lage
24-04-2007, 22:57
Zrobiłem tylko 1 zadanie źle =/.
W tym zgrubieniu napisałem
Wicher >Wichura > Wicherek ... ;p
Zrobiłem ten sam błąd i jak powiedziałem kolegom to mnie zbrechtali :(
No, powodzenia wszystkim jutro życzę, a sam walę w kime ;] Umysł musi być jasny trzeźwy jutro ;]
Umysł musi być trzeźwy jutro ;]
Przynajmniej do 11.00 ;s
A ja biorę z Ciebie przykład, choć nie wiedzieć czemu, i tak nie zasnę. Wczoraj w środku nocy z bokserkami nad sutami się obudziłem ;\
Eluffeczka, pozdroofka i poff0dzonqa, jak to się mawia w niektórych kręgach kulturowych ;)
Też już idę w kime. Powodzenia Wam jutro życzę i sobie też :p
Po wygranej ManU powinienem napisać lepiej ten jutrzejszy test B)
Powodzenia wszystkim, dzis ten gorszy... banajmniej dla mnie test :\.
Colo_2006
25-04-2007, 08:08
Nie załamujmy sie dobze nam pujdzie bo to wkoncu super elitka Tibia.pl :>
Niech moc bedzie z wami :) :cup:
Xzonixek
25-04-2007, 08:24
Powo dla wszystkich:D za 30 minut wychodze z domq ale mam stracha zaraz do wc sie przygotowac i pisac tescik:( Matmy nie potrafie:P Z tego testu mam 40+ punktow napewno a z matmy jak 35 bedzie to git:P
Skończyłem. Poszło dobrze. Chyba ;]
Test znowu był prosty, tak mi się przynajmniej wydaje.
Nie miałem z nim większych problemów.
Skończyłem. Poszło dobrze. Chyba ;]
Test znowu był prosty, tak mi się przynajmniej wydaje.
Nie miałem z nim większych problemów.
opowiadaj, chcemy wiecej informacji!!!!!111111 ;)
Gandalf of Gray
25-04-2007, 12:08
Teścior po raz kolejny banalny, majtnąłem sie w paru zamknietych chyba :P xD
teraz juz tylko wybor dobrego liceum został
up: zadanie zeby policzyc ile zaplace zqa rachunek jesli srednio na 15 min dziennie wlaczam przez 30 dni. koszt 1kWh 32gr - wynik 3,84gr - tak mi wyszlo
edit2@ zapomnilaem dodac ze czajnik zuzywa 1600W
ide swietowac:P bye
Xzonixek
25-04-2007, 12:12
W huj i jeszcze troche trudne for me:P Nie napisałem zadania z wałem+glina ale zwykły wał jakoś wyszedł no i to z energią elektryczną myślę że mam źle...
Reszta napewno dobrze
35 pkt będzie:P
z humana bede miec 40+:P
Mazur199
25-04-2007, 12:19
z czajnikiem wyszło mi chyba 2,25zł ale to troche za malo;d
A mi z czajnikiem wyszło ~115zł xD
Spodziewałem się o wiele trudniejszego. Wyłożyłem się na tym czajniku.
Zadanie otwarte z kosztem energii zużytej przez czajnik - mi wyszło 3,84zł.
Otwarte z wałem i jego objętością - wyszło mi 15840m3
Otwarte z wałem, druga część - 1300m2.
Jak wam wyszło?:P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.