zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Upgrade forum i grupy prywatne

bosal
24-04-2007, 00:36
Ze względu na problem z ostrzeżeniami (przekreślone nicki po upływie bana), upgradowaliśmy dzisiaj forum. Jeśli występują jakiekolwiek problemy proszę je zgłaszać tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1385113#post1385113). Podjęliśmy również decyzję, że grupy prywatne oraz fora gildii będą gdzie indziej. Na forum.tibia.pl, robił się za duży bałagan.
Ci, którzy mają obecnie fora gildii, lub fora prywatne, proszeni są o zgłoszenie chęci utworzenia takich. Szczegóły tutaj (http://gildie.pl).
Zajmować się tym będzie Shinjix. Obecnie grupy i fora z dniem 15 maja znikną. Dlatego macie dużo czasu na przeniesienie ważniejszych dyskusji.
Nowe fora gildii oraz grupy prywatne, również będą tam zakładane. Oczywiście muszą przejść wstępną weryfikację, pod względem liczebności etc.

MatKus
24-04-2007, 01:05
Z ciekawostek z zycia admina:
Update trwal jakies 5 minut o polnocy, gdy malo ludzi jest online. Mimo to w tym czasie 5 osob napisalo do mnie na GG o co chodzi, w tym 2 zastanawialy sie, czy to hack tibia.pl :P

Rybzor
24-04-2007, 01:06
Łeee, a co z innymi problemami?

@up
haha : D (ja w tym czasie czytałem sobie jakiś wywiad ;o)

Żeby se ludzie nie olali tych for, bo sie pokasujO!

@down
no takie tam duperele, w zasadzie małe problemiki, typu notki i te sprawy ; p

bosal
24-04-2007, 01:09
Łeee, a co z innymi problemami?

@up
haha : D (ja w tym czasie czytałem sobie jakiś wywiad ;o)

Żeby se ludzie nie olali tych for, bo sie pokasujO!

jakimi niby problemami ?

Raymort
24-04-2007, 01:47
Powodzenia...

Tom The Tanner
24-04-2007, 09:47
Nadal nie wiem gdzie mam zgłaszać chęć stworzenia nowej grupy. Nie, nie miałem takowej nigdy w życiu. Mam założyć temat? Pw do adm/moda? W tym temacie? Na Gildie.pl? ;o

Vial

Thero
24-04-2007, 10:09
Szczerze mówiąc myślałem, że grupy w ogóle pójdą wpizdu, a tu proszę: z niewygodnych, ciążących prywatnych for rozbudujemy nieco pokolenie.eu. Sprytnie ;).

@Down
Nie do końca rozumiesz. Rozwinięcie troszkę pokolenia.eu to dla MNIE najważniejsza wiadomość. Założę się, że grupy przenoszone są gdzie indziej z powodów czysto "serwerowych", a że poza tibią.pl bosal dysponuje także pokoleniem.eu to wybór był prosty.

Hestoran
24-04-2007, 10:18
n/c przenieśliście tylko po to fora gildi zeby rozwinąć to całe "pokolenie" ?
Rozumiem fajnie ale jakby gildie.pl byly jednym forum, a nie jakimś podforum pokolenia...
Zgaduje, rejestrujac sie tam rejestruje sie na pokoleniu? ŻAL.

Pozdrawiam ;)

RaHak
24-04-2007, 17:25
No wszystko było by fajnie, gdyby można było grupy rejestrować. :P

Gallar
24-04-2007, 18:02
Rozumiem fajnie ale jakby gildie.pl byly jednym forum, a nie jakimś podforum pokolenia...

Pozdrawiam ;)

Szanowny Pan wybaczy, dlaczego żal?
Pokolenie.eu stoi obecnie praktycznie puste, raz, że trzeba je rozruszać, dwa, że tam jest wolne miejsce - natomiast forum.tibia.pl się przez priv grupy i fora gildii tylko zapycha.
Nie widzę w tym nic dziwnego.

Hestoran
24-04-2007, 20:18
Szanowny Pan wybaczy, dlaczego żal?
Pokolenie.eu stoi obecnie praktycznie puste, raz, że trzeba je rozruszać, dwa, że tam jest wolne miejsce - natomiast forum.tibia.pl się przez priv grupy i fora gildii tylko zapycha.
Nie widzę w tym nic dziwnego.

Co ma forum a jakiegoś admina do forum oficjalnej strony fanowskiej? Pokolenie a tibia.pl to cos innego, i nie widze powodu dlaczego fora gildi z gry tibia mają siedzieć na serwerze jednego z adminow

Co do obciążenia , nie sądze aby dodatkowe 3-4 podofora odwiedzane przez kilkunastu uzytkownikow generowały tak wielkie obciążenie bazy mysql.

Pozdrawiam

Shinjix
24-04-2007, 20:32
Co ma forum a jakiegoś admina do forum oficjalnej strony fanowskiej? Pokolenie a tibia.pl to cos innego, i nie widze powodu dlaczego fora gildi z gry tibia mają siedzieć na serwerze jednego z adminow
Ja nie widze powodu, dla ktorego np. forum grupy programistow, teologiczne, czy traktujace o anime mialoby byc na tibia.pl

Co do obciążenia , nie sądze aby dodatkowe 3-4 podofora odwiedzane przez kilkunastu uzytkownikow generowały tak wielkie obciążenie bazy mysql.

Pozdrawiam
Forum w weekendy muli. Staramy sie zrobic cos, zeby tak nie bylo. Proste.

Zeby odciazyc serwery tibia.pl.
Zeby na tibia.pl nie bylo syfu.
Zeby rozwinac dosc ciekawie zapowiadajacy sie serwis gildie.pl.

To byly sprawy priorytetowe, a zadna z nich nie tyczy sie serwisu pokolenie.eu

Przeciez wchodzac na www.gildie.pl wchodzisz bezposrednio na forum gildie.pl. Jaka ci robi roznice, na ktorym ona stoi serwerze? Wchodzac na gildie.pl i rejestrujac sie tam, nie musisz nawet oka rzucic na pokolenie.eu.
Tak bardzo ci to przeszkadza? Żal.

Hestoran
24-04-2007, 20:40
Tak bardzo ci to przeszkadza? Żal.
Tak, jestem przeczulony na punkcie forów wielotematycznych które gdy uzyskają baze pełną userów ślą spam bo "forum" sie nie rozwija.
Nie wiem jak z pokoleniem ... :)

Przeciez wchodzac na www.gildie.pl UWAGA wchodzisz bezposrednio na forum gildie.pl. Jaka ci robi roznice, na ktorym ona stoi serwerze? Wchodzac na gildie.pl i rejestrujac sie tam, nie musisz nawet oka rzucic na pokolenie.eu.

Tak przeszkadza mi to iż chce sie rejestrować na stronie gildie.pl a nie na jakimś forum wielotematycznym...
Co do obciążenia i for prywatnych moge sie zgodzić gdyż nie jestem administratorem tego serwisu a admin wie all:P
Rozumiem gdyby strona gildie.pl była postawiona na własnej bazie i działała samodzielnie a nie jako podforum innego serwisu.

Pozdrawiam

Kshaq
24-04-2007, 20:50
Dobra. Powiedzcie jedno. Skoro chcecie odciąż Tibia.pl to wywalcie grupy tematyczne + OWiON (bo to chyba on najbardziej zamula). Fora gildii to co innego. Po to chyba jest ta strona, aby była na niej możliwość rozmów o Tibii itd. Rozumiem nie samą tibią żyje człowiek. No właśnie - odnośnik na "pokolenie"

Hestoran
24-04-2007, 20:54
Dobra. Powiedzcie jedno. Skoro chcecie odciąż Tibia.pl to wywalcie grupy tematyczne + OWiON (bo to chyba on najbardziej zamula). Fora gildii to co innego. Po to chyba jest ta strona, aby była na niej możliwość rozmów o Tibii itd. Rozumiem nie samą tibią żyje człowiek. No właśnie - odnośnik na "pokolenie"

W 100% sie zgadzam , co ma jakieś forum wielotematyczne do forum o tibi?
CO mają robic fora gildi z gry tibia na forum o "wszystkim"?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:52.

Radze sie tym zająć a nie upragdowac forum...

Thor of heaven
24-04-2007, 21:15
Takie małe zapytanie:
Co stanie się z forum supportu?
Ja osobiście wolałbym żeby zostało na forum.tibia.pl, dlaczego?
Ponieważ niema tam zbytnio spamu ;P i przebywa na nim mało osób (bardzo mało). Jest ściśle powiązane z działaniem tibia.pl. Dla własnej wygody..

PLX nie przenoście :P

Kshaq
24-04-2007, 21:19
Support zostaje (pytałem Dwima)

Ale po co przenosić gildie skoro tam - gildie.pl, każdy może przeczytać co jest napisane w tematach gildii.

Shinjix
24-04-2007, 21:29
Dobra. Powiedzcie jedno. Skoro chcecie odciąż Tibia.pl to wywalcie grupy tematyczne + OWiON (bo to chyba on najbardziej zamula).
Przeciez grupy prywatne ida na gildie.pl -.-'
Czytanie ze zrozumieniem sie klania.
A Owion zostanie.

Fora gildii to co innego.
Sproboj dostrzec podobienstwo:
Fora gildii <=> gildie.pl

Jak dostrzezesz, dam ci piataka.

Tak, jestem przeczulony na punkcie forów wielotematycznych które gdy uzyskają baze pełną userów ślą spam bo "forum" sie nie rozwija.
Twoj problem, nie moj.

Nie wiem jak z pokoleniem ... :)
Dasz nam kase na nastepna licencje na forum vB? Pokolenie i gildie.pl maja tylko ten sam serwer. To tak jak 2 szkoly (powiedzmy technikum hotelraskie i gastronomiczne) - uczom zupelnie czego innego, a korzystaja z jednego budynku. Simple, isn't?

Tak przeszkadza mi to iż chce sie rejestrować na stronie gildie.pl a nie na jakimś forum wielotematycznym...
Jak kilka linijek wyzej - not my problem, dude.

Co do obciążenia i for prywatnych moge sie zgodzić gdyż nie jestem administratorem tego serwisu a admin wie all:P
Rozumiem gdyby strona gildie.pl była postawiona na własnej bazie i działała samodzielnie a nie jako podforum innego serwisu.

Pozdrawiam
Baza pokolenia nie jest obciazona, a jedzie na licencji vB. Na gildie.pl nie trzeba wchodzic przez pokolenie. Mozna w polu "adres", w przegladarce, wpisac "www.gildie.pl" i bedziesz od razu na gildie.pl, a nie na pokolenie.eu! Nie wiem o co wy sie tak burzycie... Smieszne problemy sobie znajdujecie.

Radze sie tym zająć a nie upragdowac forum...
Kazdy uzytkownik zmienia to w ustwieniach. Gatuluje spostrzegawczosci.

Kshaq
24-04-2007, 21:32
Shin dajesz piątaka...

Ale zrozum. Rejestracja na nowym forum, potem logowanie się na nowe forum itd. jest bezsensu, jeśli jeszcze przed chwilą miałeś wszystko na tibia.pl

A grupy prywatne niech idą i dobrze. Ale zostawcie nam gildie...

Hestoran
24-04-2007, 21:40
Twoj problem, nie moj.

Rozumiem że robicie co chcecie a userzy was nie interesują?
Czy to problem spytać sie jakby osob które mają prawa moderacji na forach gildi co sądzą na ten temat?

Dobra widze ze nie ma po co dyskutowac;P

Shinjix
24-04-2007, 22:11
Rozumiem że robicie co chcecie a userzy was nie interesują?
Gdyby tak bylo, nie robilibysmy konkursow, nie aktualizowali strony, nie aktualizowali forum, a stronka najprawdopodobniej by nie istniala.

Czy to problem spytać sie jakby osob które mają prawa moderacji na forach gildi co sądzą na ten temat?
Sprawa byla rozstrzygana w gronie modow i adminow tibia.pl. Doszlismy do wniosku, ze tak bedzie najlepiej. Szczegolow nie mam zamiaru ujawniac.