Pokaż pełną wersje : Czy dam radę dragonowi?
Dragon96
29-04-2007, 18:29
Otóż nurtuje mnie pytanie:
Czy dam radę solnąć draga na <knight> 30+lvl ze skilami 61+/59?:baby:
Eq: Golden Armor, Bright Sword, Vampire Shield , Knight Legs, Warrior HelmetB)
Z góry dziękuję za odpowiedź.:cup:
PS: Jakie byloby zużycie uh'ów?8o
slabe skille jednoreczna bron,zeszloby ci kilka uhow jesli chcesz tego uniknac to zalatw gsa i nieco wieksze skille
uhow poszloby ci z 5
Dark Alphadron
30-04-2007, 02:53
Powinieneś dać radę, lecz na dobry loot nie licz. Poza tym waste UH. No, ale dla sportu ubić gadzinę można.
Fire_Reptile
30-04-2007, 07:41
Ogólnie dasz rade ale, za dużo stracisz ;/ Podbij skille !!!
Dragon96
30-04-2007, 09:16
Dzięki za odpowiedź :) :) :)
Pozdro
Czy knight ze skillem 60/60 i p setem i z 1 bp of uh zbloczy draga?
@up
Komu i na ile, jak chcesz wastowac bp uhow zeby tylko zbloczyc to ok.
--Cienius--
30-04-2007, 09:35
Dragi czesto sa wqrwione albo nie
Przykladowo :
bilem draga 1 dla sportu 56 knight 81/85 z gsem drag byl lagodniutki nawet raz nie puscil gfb tylko fire wavy (stalem na skos) zabilem 1 mfem i p legsy. Ucieszylem sie i powiedzialem sobie "mam farta o to jeszcze 1"
Nastepny juz nie byl spokojny na"""al jak sk"""yn co chwila gfb przy tym spamie raz oberwalem przez fire wave bo sie obrocil 4 uhy paszly won loot? 21 gp !
Jak trafisz na spokojnego to jest git a jak sie wqrwi to nie ma bata
Powodzenia (przyskilluj 70/70 podstawowe skille knighta)
Dasz rade, jeśli nie dostaniesz combo to przeżyjesz, jeśli chcesz iść dla sportu to weź 1bp uhów i nie licz na loot, będziesz miał ogromne waste.
PS. Racze ci kup gsa i dobij 65/65 wtedy luzem dragi będziesz dedać. Pozdro:)
paluch89
30-04-2007, 10:43
Pallem lvl 16
dist 65
shield 40
da rade dragi?
Pallem lvl 16
dist 65
shield 40
da rade dragi?
Zsolować możesz dać radę (sam na 13 ze skillem koło 40 ubiłem). Expić (solo) nie (za mały lvl, za duże ryzyko, że powąchasz kwiatki od spodu). Btw shield jest bez znaczenia, chyba, że chcesz go w zwarciu solować ze spearów.
Dark Alphadron
30-04-2007, 10:51
Radę dać powinieneś, lecz uważaj na wave, bo jedno combo i gryziesz piach. Stanowczo waste UH, próbowałem na 22 palku ze skillami 57/37.
Twoj_Miszcz
30-04-2007, 11:03
Otóż nurtuje mnie pytanie:
Czy dam radę solnąć draga na <knight> 30+lvl ze skilami 61+/59?:baby:
Eq: Golden Armor, Bright Sword, Vampire Shield , Knight Legs, Warrior HelmetB)
Z góry dziękuję za odpowiedź.:cup:
PS: Jakie byloby zużycie uh'ów?8o
ja na 16 knighcie skille po 60 i z war hammera solnelem..poszlo 7 uhow(wolalem wiecej uhow zuzyc niz pasc) i spadl steel helmet,2 dragon hamy i pare gp,wiec sie ucieszylem,bo to chyba niezly loot jak na 1 draga ? :D
ZeboslawCalmera
30-04-2007, 11:11
Teraz ja zadam pytanie z cyklu "Czy dam radę", a więc uwaga:
Knight 25 lvl 65(+ sword ring)/65. Giant Sword, Knight legs,crown armor crown helmet, platinum amulet,leather boots, (medusa shield, fire sword) 4 mlv. FACC
Dotychczas hunciłem Wyverny ale zatruwanie po 20 zaczęło mnie wkurzać, sumując hity z łapy + zatruwanie wychodziły hity jakie wali drag. Odpuściłem sobie "wiewióry" i myślę powoli o dragach. Czy z w/w levelem i skillami dam radę nie tracąc przy tym 76435 UHów? Czy muszę KONIECZNIE poczekać na 30 lvl i 70/70.
Oglądałem filmiki jak knightci z 15-20lvl i skillami 55/55 - 60/60 solowali dragi ze stratą 2-4 UH.
Czy nie będe miał większych problemów?
Darth'Knight
30-04-2007, 11:13
ja w zyciu zabilem 2 dragi w 1 bylo woi , a w drugim dragon hammer. 24knight 60/60 Fire axe, k armor . medusa shield , crown helmet , leather bootsy , p legi . troche byl waste bo ja bylem noobem i po kazdym ciosie dragona (tego 1) dawalem uha wiec poszlo 9 uhow a juz na 2 fartem 3 uhy
Dasz rade, jesli nie znoobisz.
Ogolnie,o czym nie wszyscy wiedza, udowodniono ze wlasciwie kazdy moze dac rade dragonowi.Zrobil to knight 8 lvl,2 mlvl.Uzywal do leczenia life fluidow a bil glownie z hmm.Smok nie jest taki grozny,szczegolnie dla paladyna ktory moze calkiem sprawnie uciekac.Jednak zdarza sie ze ktos zginie-trzeba uwazac na gfb smoka i nie wpadac w panike,to ona jest wlasnie glowna przyczyna zgonow w walce z tym potworem.Gdyby bylo goraco to nie krepowac sie z ucieczka.Po chwili(zanim smok sie wyleczy) wracamy. Na niskich levelach lepiej uwazac zeby nie miec zycia na "yellow"-wtedy od razu sie leczymy.
Segalczuk
01-05-2007, 04:05
Który to z kolei temat? jest opcja szukaj i odzielny temat.
czy pokonam draga na 29 lv?
jakie eq mam wziac?
jestem druid:baby:
Gracz Tibijski
01-05-2007, 09:43
@up
p set , mfy2bp~ i hmmy or sd + zdrowy rozsadek
trawka87
01-05-2007, 11:56
z 5 uh by poszlo jak nie mniej =]
Oscypious
01-05-2007, 12:44
Pare postów wyżej ktoś napisał że 8lvl knight zsolował draga mając 2mlvl i używając life fluidów.Odkąd się używa hmm na 2mlvlu??
Dragon96
01-05-2007, 13:00
@up:
A raczej chyba na jakim otsie <lol>:confused:
@topic:
Żeby nie było offtopa::D
Możecie tutaj zamieszczac pytania odnośnie solowania dragów.:cup:
wpadylux
01-05-2007, 13:33
jak sie bije draga najlepiej stać na ukos od pyska :P?
tobiczek7
01-05-2007, 13:37
Jak Knightem walczy się z dragonem powinno unikać się kontaktu z jego pyskiem wprost na waszą postać. A co do tematu Knightem na 30 lvl z takim eq napewno dasz rade solo. Weź ze sobą dla bezpieczeństwa około 15 uh. Nie zapominaj o dwuręcznej broni :))
wpadylux
01-05-2007, 13:41
Dzięki za odpowiedz..
wpadylux
01-05-2007, 13:42
Aha to jeszcze raz ja :) na jakim lvlu moge knightem bic dragi
?
wpadylux
01-05-2007, 13:42
LOl sory ale nie umiem edytowac... eq : c set + d lance wystarczy?
tobiczek7
01-05-2007, 13:44
Dragi z zyskiem i expem dobrym dla ciebie możesz solować od lvla 40 :) Dla przyjemności i z lekką stratą nawet od 20.:)
~~ Odpowiem gdy masz problem:)
Myślę że dasz radę, moja kumpelka wczoraj (19 lvl knight) zabiła draga ;]
Mając takie sobie skile ;p i eq. Więc dasz radę :)
Goldscorpion
01-05-2007, 14:26
Knight solo da radę około 35 lvl ze skilami 65/65. No ale wiadomo im większy lvl a przede szystkim skille tym większy zysk.
Pare postów wyżej ktoś napisał że 8lvl knight zsolował draga mając 2mlvl i używając life fluidów.Odkąd się używa hmm na 2mlvlu??
Jakis czas temu hmm mozna bylo uzywac na 1 mlvl.Sam sie zdiwilem kiedy zobaczylem przed chwila ze teraz jest od 4.Ale kiedys na 100% mozna bylo uzywac na nizszym-slady tego mozesz jeszcze zobaczyc na tibia.xx.pl - tam nadal pisza ze runa jest od 1mlvl.Filmik,o ile pamietam,byl zrobiony na eterni(nie ots).
Ja sie dla sportu kiedys wybiore na draga 7 lvlem,z tym ze postaram sie skille dosc wyskoko podbic :) moze byc ciekawie ;) napewno jak dam rade to sie pochwale ;)
Nie chce mi sie zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj.
Mam druida z 27 lvlem(prawie 28) i 26 mlvlem. Gdzie mogę opłacalnie huncić dragi z dsami i hmm? Tereny dla facc oczywiście. xp
Ja sie dla sportu kiedys wybiore na draga 7 lvlem,z tym ze postaram sie skille dosc wyskoko podbic :) moze byc ciekawie ;) napewno jak dam rade to sie pochwale ;)
Koniecznie zrob filmik-takie rzeczy trzeba udokumentowac.Jednak na takim levelu trzeba raczej bic z dystansu-lepiej wycwicz ten wymagany obecnie 4 mlvl do hmm,a uh nie uzywaj mimo tego mlvl-aby nie stosowac ulatwien.BOje sie ze jesli bedziesz probowal bic z bliska,smok cie spali-potrafi czasem zranic do 200 hp(ogien+lapa) a srednio rani za kilkadziesiat punktow na ture-nie zdazysz tego leczyc z life fluidami.Strzelajac z daleka jest bezpieczniej(ale nie oznacza to ze bezpiecznie,ten czlowiek na 8 lvl,ktory to zrobil,byl parokrotnie bliski smierci).Jesli jednak koniecznie ci zalezy na walce w zwarciu to musisz wziac giant sword\dragon lance+ dobre skille.I kolege ktory wyciagnie z twojego ciala equip jeslibys zginal.Inne rozwiazanie to 7 lvl, 4 mlvl i uzywac uh-wtedy pewnie sie uda,oczywiscie z waste.Bron taka jak napisalem wyzej bo inaczej nie zranisz smoka.
Koniecznie zrob filmik-takie rzeczy trzeba udokumentowac.Jednak na takim levelu trzeba raczej bic z dystansu-lepiej wycwicz ten wymagany obecnie 4 mlvl do hmm,a uh nie uzywaj mimo tego mlvl-aby nie stosowac ulatwien.BOje sie ze jesli bedziesz probowal bic z bliska,smok cie spali-potrafi czasem zranic do 200 hp(ogien+lapa) a srednio rani za kilkadziesiat punktow na ture-nie zdazysz tego leczyc z life fluidami.Strzelajac z daleka jest bezpieczniej(ale nie oznacza to ze bezpiecznie,ten czlowiek na 8 lvl,ktory to zrobil,byl parokrotnie bliski smierci).Jesli jednak koniecznie ci zalezy na walce w zwarciu to musisz wziac giant sword\dragon lance+ dobre skille.I kolege ktory wyciagnie z twojego ciala equip jeslibys zginal.Inne rozwiazanie to 7 lvl, 4 mlvl i uzywac uh-wtedy pewnie sie uda,oczywiscie z waste.Bron taka jak napisalem wyzej bo inaczej nie zranisz smoka.
Ja jednak bym sugerowała dobrą jednoręczną broń i tarcze, te pare punktów wręcz które może zadać smok dla 7 lvla może zrobić istotną różnice, a w smoki i tak hity dobrze wchodzą z jednoręcznej. ;)
Ryszard111111
02-05-2007, 01:04
no problem !!
Ja 31 knightem draga ubilem na skilach 58/54
EQ_p set , dragon shield , fs , c helmet , i croco bootsy.
poszlo 14 Uh'ów ale niechcialo mi sie zchodzic z flama i stal łbem do mnie :P
pominmy fakt ze hity byly smieszne xD
AHA no i to nie moja postać(ja bym nie bil lvl przed skilami 65/65 minimum)
CO ?! :o
Kolejny taki temat ?! X(
To chyba jakaś epidemia!
Były przecież przyklejane tematy!
I wiele innych z pytaniami typu czy na profesjii xxx ze skillami yy/tt
z eq ??? i lvlem pp pokonam draga...
Ludzie piszą ,a wy nadal :(
Jest taka opcja co sie nazywa SZUKAJ !!!
i prosze jej używać ,bo zaczyna się na tym forym śmietnik robić przez takie tematy :confused:
powinienes dac rade, ja swoim najtem wtedy 21lv tylko skile 72/72 dalem rade wiec dobrze bedzie:p
Von_Looz
02-05-2007, 19:28
spokojnie powinienes dac rade a strata uh w graniach 0-3
simon007
02-05-2007, 19:49
chcialem tez zadac pytanie: gdzie na draga(pojedynczy resp i bez klopotow po drodze)
mam 19lvl sorc mysle ze dam rade mimo ze bedzie duuuuzy waaaaaste ;)
jednak nie wiem dokladnie gdzie mysle ze zamek w ab' odpada bo po drodze kreca sie zerki a ich sie boje :p myslalem tez o podziemiach acient temple kolo thais a jakie jest wasze zdanie??
Myśle że spokojnie dasz sobie rade.
Spoko dasz radę , dla sportu można już od 10 lvlB) B)
misiekblade
06-05-2007, 10:08
Myślę że dasz radę, moja kumpelka wczoraj (19 lvl knight) zabiła draga ;]
Mając takie sobie skile ;p i eq. Więc dasz radę :)
A możesz podać te " takie sobie skille" i to " takie sobie EQ" ?:D
RollerPL
06-05-2007, 12:15
Ja radze nabić skile 72+/72+, bo na tym lvl żeby mieć takie cienkie skile ;] Idź do kopalni dwarfów i tam masz slime na samym dole :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.