PDA

Pokaż pełną wersje : Owntibia i jego delete

Dragon96
07-05-2007, 19:58
Heya!
Podejrzewam, że mam na kompie keyloggera owntibia, bo ostatnio mialem hacka;(. No nie byla to cenna postac ale zawsze jakaś:confused:. I tu nasuwa się moje pytanie (expertem nie jestem więc was o to pytam). Czy usunę owntibie Ad-Awarem?
Z góry dzięki za odpowiedź :).

Pozdro, Dragon

..::QRAS::..
07-05-2007, 20:54
robisz loga w hijackthis potem ten dokument.txt z logami wrzucasz na hijackthis.de to co ci pokaze na X to usuwasz wlaczajac system awaryjny no i tyle.

Elvena
07-05-2007, 22:29
Albo użyj programu OwnTibiaDeleter z 'Undergroundowej cziterskiej polskiej stronie o Tibii'. Keyloga tam nie ma, ale i tak robisz to na własną odpowiedzialność..

owntibia.exe
07-05-2007, 22:55
Rada ode mnie:
-zobacz czy masz w folderze C:\Windows plik services. exe, jeżeli tak, to usuń go w piździet : )

A może pamiętasz stronkę/link/cokolwiek, JAKI plik ściągałeś. Jeśli tak, to byś mi go podesłał, a ja bym Ci powiedział co i jak zrobić (bo w ostatniej wersji Owntibia można podać w configu plik o dowolnej nazwie tworzący się w folderze z Windowsem ^^ .

@up
daruj pan sobie.

Dragon96
08-05-2007, 09:20
Nie mam ale za to przypomniałem sobie że jak ścągałem ikonki Vistowe to Avast krzyczał na alarm że to trojan tera nie wiem co z tym zrobić bo pod system są te ikonki :/

Dragon96
09-05-2007, 10:25
Może mi ktoś pomóc?

Maniu'Kyra
09-05-2007, 10:38
-zobacz czy masz w folderze C:\Windows plik services. exe, jeżeli tak, to usuń go w piździet : )

Tez mam taki problem jak zalozyciel tematu ale mniejsza o to. Mam taki plik i nie moge tego usunąć a jak prubuję zakończyć proces za pomocą ctrl+alt+delete to pisze ze to krytyczny plik systemowy i nie mogę go zakończy. CO ZROBIĆ ??!!

patrykol
09-05-2007, 11:08
Start -> uruchom -> msconfig i nastepnie zakladka uruchamianie. Odznacz, zresertuj komputer i bedziesz mogl usunac. Nigdy nie mialem do czynienia z owntibia wiec nie wiem czy tam to znajdziesz.

owntibia.exe
09-05-2007, 15:37
@Maniu'Kyra
Ściągnij Process Explorer i Rootkit Unhooker.

No chyba że ten plik jest ulokowany w innym folderze niż
C:\Windows
Wtedy masz nic nie usuwać, bo ci się jeszcze system posypie =)

..::QRAS::..
09-05-2007, 19:54
Tez mam taki problem jak zalozyciel tematu ale mniejsza o to. Mam taki plik i nie moge tego usunąć a jak prubuję zakończyć proces za pomocą ctrl+alt+delete to pisze ze to krytyczny plik systemowy i nie mogę go zakończy. CO ZROBIĆ ??!!

co ja napisalem wyzej ?