Pokaż pełną wersje : DarkEden
Witam. :)
Tym razem chciałbym przedstawić Wam grę, której w ostatnim czasie poświęcam dużo czasu =] Mianowicie Darkeden. Pierwsze wrażenie może być podobne do Tibii (choć grafika jest niezła), a potem to już wciąga.
Jest to "pierwszy Horror online" (chociaż strachu raczej tam nie ma). Walka toczy się pomiędzy dwoma rasami: Ludźmi (Slayers) i Wampirami (Vampires).
Wampiry mają bardzo twórcze i zarazem potężne czary, oraz używają specjalnych rękawic z różnymi akcesoriami (niezbyt przyjemnymi, mam na myśli noże lub kolce).
Ludzie natomiast to bardzo rozwinięta rasa. Mamy do wyboru wiele rodzai broni, od szybkich mieczy poczynając, na Shotgunach kończąc.
Strona www: http://www.darkeden.com/en
@Modki
Jeżeli temat nie będzie odpowiadać w "Zdjęciach", można przenieść np. do OWION'u (jako iż zamieszczę tu trochę zdjęć, wybrałem ten dział).
Kilka fotek:
Oto ja (wampir - druga postać), w otoczeniu kilku osób, które pomimo widocznej przewagi lvlowej dzielnie stawiały oprór (co prawda przez jakieś 5 sekund, ale zawsze)
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/pwns.jpg
Kolejna ofiara - tym razem blooddrain (słodkie, prawda?)
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden018.jpg
Jedna z rzeczy, których najbardziej nie lubię, to właśnie paraliż.
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden022.jpg
"Jaka praca, taka płaca" - lootpic
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/lootpic.jpg
Cisza przed burzą...
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden019.jpg
Codzienne zabawy ludzi i wampirów w Peronie.
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden003.jpg
Użyte zostały miecze, krzyże, granaty, shotguny i wałki do ciasta.
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden004.jpg
Proszę Państwa, co za spotkanie!...
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden008.jpg
To, co w DE lubię najbardziej =P
http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/DarkEden020.jpg
trzeba było umieścić w "O wszystkim i o niczym" ale nvm bo to zdjęcia (wprawdzie nei tibia ale ok)
gierka ciekawa ale raczej nie pogram bo nie chce mi sie sciagac itd
tibia rox :D :berserk:
(najfajniejszy ten screen z motorami :))
przypadkowo kliknąłem 2 razy :( sorry wielkie usuńcie 2 odpowiedź
Faxero paladyn
28-09-2004, 16:36
Mozesz napisac jeszcze dokladny opis jak sie zarejestrowac?
Czy ta gierka da sie z neta sciagnąc??? jesli tak to z jakiej strony????? prosze o odpowiedz :D
Vanhelsen
28-09-2004, 17:44
Hmm, screnki fajne, troszke o diablo się ocierają [screny nie gra, jeszcze niegralem]. Bawie się tera w downloada, zobaczymy niedłygo co z tego wyjdzie.
P.S. motorki rox :D
Warloczek
28-09-2004, 18:39
właśnie ściągham tę gre,
Spróbuje w to pograć, jeśli uda mi się zarejestrować
240MB to ja może zrezygnuje...nie chce mi się czekać "3 Hours"
Opisz troche dokładniej tą grę
narazie wiem ze vampiry so magami WYBIORE VAMPIRA!!!
Udało mi się zarejestrować!!!
Trzeba coś jeszcze robićczy czekać aż sieściągnie gra?
@down
150kb/s?! WOW
ja mam 20 ;(
Rafi_ten
28-09-2004, 19:22
Ja też tam się chwilowo bawię w download
no ale ja mam 150kb/s (fajnie, nie? ;D)
ze ss'ow fajnie wyglada jak sciagne to sie zobaczy ;)
@Warloczek
Trzeba oczywiście konto na stronie zrobic ;)
Czy ta gierka da sie z neta sciagnąc??? jesli tak to z jakiej strony????? prosze o odpowiedz :D
Podałem adres, http://www.darkeden.com/en - rejestrujesz się i ściągasz.
@Faxero
Rejestrujesz się tak jak w wielu innych grach online, klikasz na "Create Account" bodajże i tam masz wszystko wypisane. Od razu mówię, że nie trzeba pisać (chyba :p) prawdziwych informacji, zresztą, po co to komu. Gra jest 4 FREE (podobno jest i PACC tak jak w Tibii, ale nie znam się na tym).
@Warloczek
Ty się nie przejmuj, ja ściągnąłem przy 16.5kb/sek (Neozdrada rox..)
Wampiry już z początku są lepsze, potworki praktycznie wszystkie się przed nimi uginają, pomijając te bardzo silne (które biorą każdego na 1-2 ciosy). Poza tym mają blooddrain, co daje więcej XP i odnawia HP.
Jednakże na lvlu~100 wg. mnie lepszy jest Slayer (robią takie triki na wysokich lvlach że nic nie zdążysz zrobić).
Podam też dokładne "profesje" ludzi (zależy ona jaką broń używasz):
- Wojownik (Sword class, Blade class)
- Kleryk (Heal class, Enchant class)
- Żołnierz (Gun class)
1. Swordy są na ogól lekkie i trudne do zdobycia, lecz jednoręczne, można więc używać tarczy.
2. Blade (ostrza) są dwuręczne, lecz stosunkowo łatwo je kupić za rozsądną cenę.
Swordy i Blade'y są bardzo efektowne.
3. Cross (krzyż) - dzięki nim trenujemy pierwsze skille Heal class'a, ucząc się nowych czarów.
4. Mace (buława) - jw. z drobną różnicą, służą do trenowanie Enchant class'a.
5. Guny są szybkie i skuteczne, jednak wymagają amunicji. Z Gunów można wyróżnić:
- SMG (Sub Maschine Gun)
- AR (Assault Rifle)
- SR (Sniper Rifle)
- SG [?] (Shotgun)
- SMG są najszybsze i można zakupić do nich olbrzymie magazynki, lecz na ogół mają mało dmg. AR są optymalne. SR są wolne, ale ich siła ognia to mocny argument. Shotguny także są wolne, mają dość dużą siłę ognia oraz potrafią zranić kilku przeciwników naraz.
Btw. Na koniec przestrzegam młodych Slayerów - pakujcie tylko w jedną, ew. w dwie klasy...Ja popełniłem ten błąd i jak zwykle pakowałem we wszystko, na szczęście nie jest tak źle jak przypuszczałem.
Nie dziękuje nie skorzystam chyba że będe miał 200 level w Tibii to może. :p
Ithelios
29-09-2004, 11:20
Podoba mi się ;) Gram wampirem(me evul plx:)),22lvl aktualnie ale mam pare pytań:) Na stronce pisze,że wampiry powinny pakować w inta-co im to daje skoro nie mają MP jak slayersi,a czary rzucają przy pomocy HP??Co się traci przy śmierci??Bo ginąłem już pare razy i za każdym razem nie zauważyłem zmian ani w XP ani w eq.
@Ithelios
Co jak co, ale Ty to byłem pewny że będziesz grał Vampem =]
Tak, Vampy powinny pakować w INT. Czary rzucają używając HP, więc jak rozkładasz skille, to STR daje +2HP, DEX+1, INT także +1.
Jeżeli masz dobrą reputację i mordujesz tylko potwory i wrogów rasowych (slayerów), masz dobrą reputację i nie wypada nic (w co wątpię w twoim przypadku, chociaż może...=P). Natomiast przy marnej reputacji wypadają Ci losowe itemy, z kasą włącznie.
Ithelios
29-09-2004, 17:44
@Ithelios
Co jak co, ale Ty to byłem pewny że będziesz grał Vampem =]
Tak, Vampy powinny pakować w INT. Czary rzucają używając HP, więc jak rozkładasz skille, to STR daje +2HP, DEX+1, INT także +1.
Sądząc z tego co napisałeś,to STR dający 2hp powinien być priorytetowym skillem a nie INT.....INT chyba wpływa na siłę czarów,ale jest jakaś konkretna rozpiska/wzór na ten temat??
Ithelios...gralem w ta gre
dex-wieksze szanse ze czar uda sie rzucic...
int-wieksze obrazenia od magii
str-daje wieksze obrazenia...jak bijesz recznie i daje hp...ale jak robisz magie to prawie nie widac jak ci ucieka HP
ja zawsze po poziomie dawalem 2int i 1dex nieraz 3dex
nieraz 2str i int... :]
EEE giera wyglonda smakowicie przyznaje... tylko prędko se w niom nie pogram bo po pierwsze musze zrobic formata a po drugie zassysac 250 mega zeby pograc kilka dni i zformatowac... :D
Faxero paladyn
30-09-2004, 07:42
Udalo mi sie zarejestrowac
MayGyver
30-09-2004, 08:14
eee
a juz sie ucieszylem ze ktos gra w moja ulubiona karcianke "Dark Eden"
eee
Hegemmon
30-09-2004, 09:15
Grafika strasznie mi przypomina HB
Wygląda dość... interesująco
Może kiedyś sobie ściągnę :P
Master Sorcerer
30-09-2004, 10:50
HIHO!!!!
Mam mały problemek... :]
chyba mi pomozecie.
chce sie zarejstrowac i zaden ID nie dziala wiecie jak to zrobic plz HLEP ;(
moze to sa jakies specjalne...
POMOCY
chce sie zarejstrowac i zaden ID nie dziala wiecie jak to zrobic plz HLEP ;(
Najprawdopodobniej musisz sprawdzić, czy ID jest zajęty, a potem zatwierdzić. Zrobiłeś to ?
@Faxero
Gratz =]
@Ith/Szuler
Ja tam dziwnego vampa zrobiłem, teraz to sobie uświadomiłem (widać psucie postaci to moja specjalność). Mam 100STR, 80 DEX, 70INT - 51lvl. Teraz robię Dex do 100 i reszta w Int, Int, Int..Jak będę miał dużo kaski gdzieś na 70+ lvlu, pomyślę o przekładaniu skilli do Bonus pointów (NPC Brickolakas - Castle Limbo, 1.000.000$ za każdy punkt =[ )
Master Sorcerer
30-09-2004, 16:59
HIHO!!!!
No zrobilem ale zeden kod mi nie dziala!!!!
Jaki kod tylko wpisze to albo nie jest poprawny albo zajety ;(
NP.
465566 is not in use
5634782090 is not in use
...
Warloczek
30-09-2004, 22:52
wiem jaki masz problem mialem ten sam..
jak klikasz check ID to pojawia sie okienko...nie zamykaj go tylko kliknij OK!!
Ja wybralem vampa lv 28 czary ma do bani w poruwnani z 100lv. podoba mi sie zamiana w nietoperza, owiele szybciej sie poruszasz
Master Sorcerer
01-10-2004, 07:46
HIHO!
dziki tak zrobie...
THX
Ithelios
01-10-2004, 09:45
Mam 32 level i nadal najlepszym czarem jaki mam jest acid hand(czy jakoś tak),nauczony o wiele wcześniej.Reszta jest niepraktyczna i to mnie denerwuje.
Mam 32 level i nadal najlepszym czarem jaki mam jest acid hand(czy jakoś tak),nauczony o wiele wcześniej.Reszta jest niepraktyczna i to mnie denerwuje.
Ith, jeżeli grasz magiem to powiem Ci, że kilka czarów które już masz, są bardzo przydatne. Weźmy na przykład Paralyze (podstawa w huntach na Slayerów i silniejsze potworki, np. w Raohm Dungeon), oraz Darkness (w sumie darkness przydaje się tylko przeciwko slayerom). Za niedługo (na 38?) będziesz miał Invisibility. Silne skille zaczynają się dopiero od 50lvl (Blood Nails/Bolt itp.).
Btw. Vampirom na lvlach 30+ proponuję exp w Rasen Castle (idziesz do NPC Brickolakas i prosisz żeby Cię wziął do Perony, a następnie Murphy'ego o tp do Rasen Castle.) W dobrym Party exp jest tam naprawdę świetny.
wszystko jest ok zarejstrowałem sie, ściągnołem gre. Ale mam jeden problem
Nie wiem jak w tej grze grać :P (nie chodzi mi o wejscie na swiat tej gry)
Gram 2 dni i nabilem 40 lvl wampirem. Podajcie swoje nicki to może się na coś wybierzemy xD.
Ithelios
02-10-2004, 15:58
Haarmen-teraz 34lvl vamp,bo dużo nie grałem.
Mam jeszcze parę pytań-czy za zabijanie slayersów dostaje się doświadczenie??
Niektórzy mocni gracze(vampy),mają taką fajną czerwoną otoczkę z ognia-co to jest? :P
Kiedy będę mógł się nauczyć tych umiejętności w zakładce "Grade"(nie czary).Zależy to od rangi czy jak??
Gram 2 dni i nabilem 40 lvl wampirem. Podajcie swoje nicki to może się na coś wybierzemy xD.
Ja mam nick Dyam ale wybierać to ja se moge na zombie ;/ czy jak tam tym umarlakom plx msg me pogadamy ^^
Ściągnęłem tą grę i próbowałem zainstalować. Najpierw zaczyna coś rozpakowywać, kiedy to zrobi to nie pojawia się przycisk NEXT tylko zaczyna nieodpowiadać. Co jest?
RE DOWN:
Po co piszesz jak nie wiesz? Formata robić narazie nie będę.
EDIT:
Po dłuższym czekaniu włącza się takie cosik:
http://tibiathebest.republika.pl/blad.jpg
Ściągnęłem tą grę i próbowałem zainstalować. Najpierw zaczyna coś rozpakowywać, kiedy to zrobi to nie pojawia się przycisk NEXT tylko zaczyna nieodpowiadać. Co jest?
Nie wiem... Może walnij formata? :PPP
Master Sorcerer
03-10-2004, 11:20
HIHO!
Nie wiem zazbytnio gdzie klesty dostajemy moze ktos mi pomoc???? :/
Czekam na odpowiedzi
Z gory THX!!
Master Sorcerer
03-10-2004, 14:25
HIHO!
Zapomnialem sie spytac o jeszcze jedno...
Jak naprawiac zeczy i gdzie??? bo mi sie niszcza (jak wszystkim chyba) i nie wiem gdzie je naprawidz
ja tesz mam pytanie jak zamienić sie w nietoperza mam ten czar ale jest czerwony :(
Ithelios
03-10-2004, 14:45
ja tesz mam pytanie jak zamienić sie w nietoperza mam ten czar ale jest czerwony :(
Do niektórych czarów(w tym przemiany w nietoperza) potrzebny jest komponent.W tym przypadku musisz się zaopatrzyc w skrzydło nietoperza,które można kupić w sklepie z zaopatrzeniem za bodajże $2000.
:] dzienks to se pofruwam ^^
a i coś jeszcze co to jets jak kolesie maja skrzydła anioła na sobie ;]
Jusz nazbierałem 1.000.000 gp w Drakeden :P na 22 lvlu
No, no..Widzę, że temat się rozkręca :)
Sam nie jestem expertem w tej grze, ale postaram się pomóc, w miarę możliwości.
@Matt
To prawdopodobnie jest..uhm..czar Slayerów ? Coś w stylu blessinga, chyba.
@Master Sorc~
Co do questów to sam nie wiem, ale rzeczy naprawia się u NPCów (chyba normalne =P). Hm..W Castle Rasen jest to NPC Eichmanne, w Peronie NPC Griffin bodajże, a w Limbo..uhm..zapomniałem.
@Superman
Widocznie z instalką jest coś nie tak. Sam takiego błędu nigdy nie miałem, lecz może..spróbuj ściągnąć jeszcze raz ? Ewentualnie przejdź do FAQ na www.darkeden.com/en lub na forum - może ktoś miał podobny problem.
@Ithelios
Sam nie wiem, co daje zabijanie Slayerów. Jedyne co o tym słyszałem, to ludzi wołających w Peronie (need Healer 75+ Sworder 80+ for rank party) - i to widocznie dotyczy zabijania vampirów, lecz szczegółów nie znam.
Ta otoczka to (ponownie nie jestem pewien jako iż nie mam 100lvl) Soul Chain ? Ten spell na 100. Slayersi mają podobne na 100+, więc to chyba jest to.
Btw. Moje chary:
Adaras - Slayer - Guns - 45+Gun lvl
Laneriall - Slayer - Enchant/Heal - 30/20+ lvls (female)
Valndar - Slayer - Swords - 30+ Sword lvl
----
Yuidarren - Vampire - 50+ lvl
Rinea - Vampire - 25+ lvl (female)
Master Sorcerer
03-10-2004, 19:50
HIHO!
Ithelios mam pytanie...
Powiedziales ze te skrzydlo da sie kupic w sklepie z zaopatrzeniem a gdzie jest ten sklep??
Czekam na odpowiedz:D
HIHO!
Ithelios mam pytanie...
Powiedziales ze te skrzydlo da sie kupic w sklepie z zaopatrzeniem a gdzie jest ten sklep??
Czekam na odpowiedz:D
u karcona sprzedaje te skrzydełka i naprawia itemki :)
Wymagania sprzętowe tej gry plz!!bo nie wiem czy ściągać na daremno kompa mam celeron 500 196ramU,riva Tnt2, hmm to tyle;p
Wymagania sprzętowe tej gry plz!!bo nie wiem czy ściągać na daremno kompa mam celeron 500 196ramU,riva Tnt2, hmm to tyle;p
CPU : PIII-450 MHZ
MEMORY : 128MB RAM
Video : Minimum VIDEO MEMORY 16MB (3D)
DIRECT-X : Minimum DIRECT-X 7A
Internet : Minimum ISDN
HDD : 600M
__________________________________________________ ______________
W****... mnie to że Salersi żyją w spokoju i sa zjednoczeni a Vampy zabijają sie najwzajem ;/ chyba zaczne grać salerem / gdzie nim expić ?
Master Sorcerer
04-10-2004, 13:53
HIHO!
Dziex matt jestem wampirem .:Milok:. a ty??
aaa jeszcze jeden problem programem internet explore miałem transfer 3kb;/ ściągam dapem i dap walczył na początku transfer 50kb teraz jest 6 i maleje wyłączyłem tibię itp jest jakiś sposób na to??:)żeby mieć lepszy transfer!!?:P
O dap wywalczył transfer 15kb ;p
Polny Lowca
04-10-2004, 18:20
ja chce milion:P scorpiona bym sobie kupil
Sakersi otoczeni sa vampirami gdzie nie pujdziesz sobie expic to ded bo zawsze gdzies czaji sie vampek nie wiem jak mozna wogle uzbierac kase i exp co to ma byc ????? A vampy se expiom spokojnie :[
Polny Lowca
04-10-2004, 19:59
jak walczysz swordem to moge ci dać war sword bo przestalem grac moim slarem a tak pozatym to vampem mam juz 16 lvl a gralem nim z 1h30 min.:P
Warloczek
04-10-2004, 21:39
HIHO!
Dziex matt jestem wampirem .:Milok:. a ty??
Hehe byles ze mno w party
Jestem "Krzysiu" moze pamietasz..
mam jeszcze pytanie czy jets cośtam w rodzaju vip list?
34lv...no kurde jeszcze 2 i nastepny skill
kurde ithelios masz racje acid touch to jedyny czra fajny...caly czas go uzywam...no i jeszcze paralize..ale to nie zawsze dziala...ni i posion strike na odleglosc walić...i to chyba all... dziwny jets czar "darkblue posion" co on robi?
Hehe byles ze mno w party
Jestem "Krzysiu" moze pamietasz..
mam jeszcze pytanie czy jets cośtam w rodzaju vip list?
34lv...no kurde jeszcze 2 i nastepny skill
kurde ithelios masz racje acid touch to jedyny czra fajny...caly czas go uzywam...no i jeszcze paralize..ale to nie zawsze dziala...ni i posion strike na odleglosc walić...i to chyba all... dziwny jets czar "darkblue posion" co on robi?
Czy trafisz czarem czy też nie, od tego zależy, ile masz DEX. Darkblue poison wysysa manę.
A ja mogę dodać, iż istnieje polski serwis poświęcony darmowym MMOG-om i jest tam forum poświęcone tej grze... jestem tam moderatorem ;).
Oto link: http://free.mmogspot.pl
To teraz może pytań
jak załadować amunicję do karabinu i jaka amunicja do jakiego karabinu bo mam 2:P
i ile kosztuje motorek:P
sorki to zapewne newbie pytania:)
Spoko jak chcesz nałdować amunicje to klikasz prawym potem lewym xD
a co do amunicji to są rodzaje broni np. Ak to na magazynku pisze bla bla ak-40 ammo chyba można skumać :P jaki masz nick pisik :D
__________________________________________________ ______________
Może ktoś miał taką sytułacje Vampirem że Drugi Vampir attakował cie z magi a ty go nie mogłeś to jest obużające ;[ :(:(:(
Asault Rifle = AR
Sniper Rifle = SR
ShotGun = SG
SubMachineGun = SMG
Amunicje wg tych schematów, a kluczyki do motoru kosztują 500k.
Polny Lowca
05-10-2004, 20:29
mam jedno pytanko gdzie expic vamperm na 20 lvl-ku ??
Po pierwsze ile okolo sie ta gra sciaga
Po drugie gdzie i jak zdobyc eq i jak mniejwiecej expic,czy jest cos w rodzaju rookgardu??
Me newbie in this game and i wann play for fun plx :P
Grałem i jakoś dziwne to jest. Grafika taka sobie, ale no może być. Dźwięki są obleśne. Bardzo szybko zdobyłem 16 lvl - głupio tak trochę. No i w ogóle się nie orientuję, powiedział mi Zenonov skąd wziaść czary ale jakoś tak dziwnie się czuję w tej grze... Jestem vampem, wolałbym być slayerem, ale piszecie, że ich cholernie mało i nie ma szans jak się nie ma kasy.
@Superman
Slayerem gra się bardzo fajnie, wg. mnie lepiej niż vampirem, gdyż:
1. Trudniej (więcej zabawy)
2. Slayerzy łączą się w grupy, a Vampiry mają to do siebie, że uwielbiają dręczyć swoich.
3. Ciekawe bronie
itp. itd.
@Rankor (i Polny Łowca)
Zależy jakie masz łącze _-_' Nie ma tam czegoś w stylu RookGard'u, do 20 lvl proponuję expić w Bathory Lair 1 i B2. Od 20lvl to najlepiej B3, naokoło Castle Limbo lub w Castle Rasen.
@Matt
Takie sytuacje są często, najprawdopodobniej dostałeś z Green Stalkera lub Green Poisona (po takiego typu czarach koleś nie traci reputacji, a ty tracisz hp.. - przydaje się na złodziei i noobów).
@Do początkujących
Dam Wam radę - zróbcie sobie najpierw Slayera, dobijcie nim gdzieś 15-20 domain lvl w Training Systemach, następnie stwórzcie Vampira, lvl 30-40, po czym przekładajcie tylko główki z vampa na slayera na jakichś odludziach (tylko głowy się da, reszta itemów jest dla określonej rasy). Ja tak robię i po godzinnym huncie vampirem, przełożeniu główek na slayera i sprzedaniu ich mam 2mln+ :)
Ithelios
05-10-2004, 21:32
@Adaras
Jaki jest sens w przekładaniu głów??Slayerom płacom za nie więcej czy co??
Polny Lowca
05-10-2004, 21:41
@ithelios chyba z 2x wiecej:P super kase dostajesz slayerem a vampem gowno
Master Sorcerer
05-10-2004, 21:46
HIHO!
Warloczek ty jeste skrzysiu super moze sie umowimy mam juz 28 lvl i biore na solo te roboty, zjawy i czarownice :D:D:D nrazie!
Hmm grałem Slayerem i tak jakby nie widzę, żeby mi skakał lvl tylko pisze, że skaczą statystyki... Jak grałem vampem to lvl skakał i sam te statystyki sobie dodawałem nie rozumiem jak to tu jest?
Polny Lowca
06-10-2004, 08:01
Slaki nie mają lvl-ow :Pmaja tylko skille mozna powiedziec ze skille to ich lvl ale apmietaj ze po ataku vampa sie wylecz bo staniesz sie vampem(a to może być katastrofa dla niektorych)
Master Sorcerer
06-10-2004, 08:06
HIHO!
Orginalnie dodany przez SuPeRMaN
Hmm grałem Slayerem i tak jakby nie widzę, żeby mi skakał lvl tylko pisze, że skaczą statystyki... Jak grałem vampem to lvl skakał i sam te statystyki sobie dodawałem nie rozumiem jak to tu jest?
Superman:
Ja tez mam sleyera na 1 poziomie one sa do bani zrabane ja gram vampem lepszy na poczatekmoze jak sie poduczysz to bedzie Ci lepiej grac sleyerem ja po poltora tygodnia mam 28 lvl i 4 range jest to troszke malo ale mam ostatnio duzo nauki... :/
Pamietaj VAMP zadzi :D:D:D
Adaras musisz mi pokazać jakeś od ludzie bo ja ich widze wszendzie albo salerów albo vampów ;/
A i coś jeszcze co mi sie stało z hp vampem jak mi nie chce dojść do końca ?
Ithelios
06-10-2004, 15:04
Adaras musisz mi pokazać jakeś od ludzie bo ja ich widze wszendzie albo salerów albo vampów ;/
A i coś jeszcze co mi sie stało z hp vampem jak mi nie chce dojść do końca ?
Jak ci nie chce dojść HP do końca to znaczy,że musisz trochę possać :)
tak jusz sie sam kapnołem.
Mam jusz vampem głów chyba nawet na 4 mld tylko jak mam sie spotkac z mojim salkem :(
tak jusz sie sam kapnołem.
Mam jusz vampem głów chyba nawet na 4 mld tylko jak mam sie spotkac z mojim salkem :(
Spoko Matt, wpadne to przełożymy.
Co do tego HP, to tak jak Ith powiedział, trzeba possać krew, lub kupić Serum mi to wygląda na kroplówkę =p)
@Master Sorc~
Mi też się na początku źle grało Slayerem, ale teraz, gdy już wiem o tej grze sporo, gra się przyjemnie. Przede wszystkim należy "expić" slayerem używając praktycznie tylko skillów. Gunnerzy mają skill tzw. Head Shot - dzięki niemu domain lvle skaczą 5~10x szybciej. Reszta skilli też sporo daje.
A gdzie pisze jaki mam doaminlvl?
:D jusz 30 lvl vampem ^^ dzienki Adaras
Ithelios
06-10-2004, 16:23
Jeszcze jedna sprawa,jeśli chodzi o przekładanie głów.Adaras,po co nabijac 15-20 lvl slayerem jak napisałeś,żeby sprzedać te głowy skoro można pójść i je opchnąć chociażby na 1lvlu?
Dopiero dzis scigam jeszcze kilka pytan :czy sa tu guildie??? czy po prostu vampy i ludzie to 2 olbrzymie guildie, podstawowe pytanie gzie robic chara na stronce czy w grze, co kupic dla newbie?, vampir or slayer, czy ktos moglby wkleic cos w rodzaju spawnu expowisk??mapke lub cóś
K up juz niewazne teraz tylko pozostalo zdobywac rzeczy i lv (vamp lv 22,Slay int42,heal20)
Jeszcze jedna sprawa,jeśli chodzi o przekładanie głów.Adaras,po co nabijac 15-20 lvl slayerem jak napisałeś,żeby sprzedać te głowy skoro można pójść i je opchnąć chociażby na 1lvlu?
ehem ciekawe czy byś doszedł do jakiegoś odludzia na 1 lvlu :P
Hmmm mam taki problem. Gram Slayerem i nie mogę już wejść do Training Place, a wszędzie indziej ginę. Za dobry na kiepski, za kiepski na dobre... No i właściwie mogę tylko stać w mieście.
Czy wie ktoś gdzie mozna kupic jakies szpony bo narazie chodze w rekawicach ale one sa da dupy :/ jak cos to odpowiedzcie tu albo gg 6334500
i jescze jedno czy w DE sa hotkeye ??
Master Sorcerer
08-10-2004, 14:53
HIHO!
Witam wlasnie skoczyl mi 33lvl i mam problem...
Gram vampem, zabilem vampa :> (bez komnetarza... :P) i mam taka jakby reputacje zamiast good to tylko neutral jak napib reputacje... :/
Czekam na odpowiedzi
Z gory THX
Polny Lowca
08-10-2004, 15:12
@zaglada
jesteś za dobry zreszta ja też:P
Master Sorcerer
08-10-2004, 19:07
HIHO!
Orginalnie dodany przez Polny Łowca:
@zaglada
jesteś za dobry zreszta ja też
To jaki ty masz lvl ja juz 35 :D i 6 range czyli dwa te przecinki na pomaranczowym tle :D:D:D
Dark Trigger
08-10-2004, 22:56
Jest tutaj cos takiego jak Vip List cyz cos takiego albo priv msg__
Melabux_1
09-10-2004, 00:27
słuchajcie chciałbym w tą gre pograć ale jest6em newbim może ktoś napisać manual -,-"
Dark Trigger
09-10-2004, 09:42
słuchajcie chciałbym w tą gre pograć ale jest6em newbim może ktoś napisać manual -,-"
ta gra jest tak prosta ze tutaj nie potrzeba manuala
tylko moze byc problem ze znalezieniem NPCtow ;p
moge prosic odp na moje poprzednie pytanie?
Master Sorcerer
09-10-2004, 10:11
HIHO!
Pytalem o:
Gram vampem, zabilem vampa :> (bez komnetarza... ) i mam taka jakby reputacje zamiast good to tylko neutral jak napib reputacje... :/
Czekam na odpowiedzi
Z gory THX
jeszcze raz prosze o odpowiedz...
Argh, przepraszam wszystkich, niestety nie mogłem odpowiadać na pytania natychmiast, gdyż coś się z<ten tego>wało i nie mam neta w domu. Aktualnie siedzę w Cafe. Tak więc:
15-20 lvl jeżeli chcemy grać głównie Slayerem. Na początku taki domain lvl można łatwo osiągnąć w Training Place'ach lub(i) w Peronie. Poza tym, tak jak napisał Matt, ciężko dojść na 1 lvlu na jakieś odludzie. Za kasę z główek które vampirem zdobywamy, możemy kupić lepszy EQ, a do używania go potrzebujemy Ability points (suma int, str, dex).
Poczytaj cały temat, pytania i odpowiedzi (to najlepszy manual).
Hmmm mam taki problem. Gram Slayerem i nie mogę już wejść do Training Place, a wszędzie indziej ginę. Za dobry na kiepski, za kiepski na dobre... No i właściwie mogę tylko stać w mieście.
Fakt, Slayersi są bardzo często zabijani przez Vampirów. Trzeba mieć szczęście - na pewno jest miejsce, gdzie ich nie ma. Polecam Underground Waterways (podziemia Army/Knight/Cleric Guild), lub Perona SW ("ziemia slayerów") - można się tam dostać Helikopterem, który znajduje się w Tutorial Zone (tam gdzie zaczynamy).
Czy wie ktoś gdzie mozna kupic jakies szpony bo narazie chodze w rekawicach ale one sa da dupy :/ jak cos to odpowiedzcie tu albo gg 6334500
i jescze jedno czy w DE sa hotkeye ??
Szpony wypadają z potworków, lepsze z lepszych, to normalne. Możesz je także kupić od graczy (choć nie polecam, bo ceny mają czasami straszne). NPC'owie także je sprzedają (Polecam Rasen Castle, tam są całkiem niezłe).
Gram vampem, zabilem vampa :> (bez komnetarza... ) i mam taka jakby reputacje zamiast good to tylko neutral jak napib reputacje... :/
Hm...Sam nie miałem nigdy ani Bad ani Neutral, więc niewiele wiem na ten temat. W każdym bądź razie jeżeli masz "Bad", możesz za opłatą u NPC'a polepszyć ją do "Neutral". Zauważyłem też, że jeżeli ktoś Cię zaatakuje, możesz mu oddać, a jeżeli go zabijesz, dostajesz reputację na +.
Mam juz ta gre (sciagnolem przed chwial) ale nie bardzo sie orietuje co gdzie i jak!? Tzn gdzie zdobyc jakis eq kaske i w ogole:/
Adaras naprawde niewkrecasz z tym zabijaniem jezeli ktos cie zaatakuje to mozesz go zabic i masz reputke na + jezeli tak to by bylo za***isice :D
Pytanko,czasem widze jak SLayer umiera a potem go ktos wskrzesza jak to zrobic???
jagiellon
09-10-2004, 20:40
jak moge wrucic z perony?
Warloczek
09-10-2004, 21:58
jeśli jestes vampem to do najbliższego npc przy którym wylondowałeś, albo bloody tunnel a jak slayerem to nie wiem...
Co do tych szponów to ja moge spzredać moj nicl "Krzysiu" 40lv prawie 41
ale ostrzegam lv 35+wymagany do szponów
A ja mam pytanie CZy jak zabije nas Ten slayer to cos tracimy? Na marginesie pardix i Krzysiu dzis troche mi pomogli Ja to Fiur :P juz mam 22lv (na marginesie)
Almariel
10-10-2004, 11:10
:( gdy uruchamiam gre wyskakuje mi blad :
DArkEden
Directlnput Error! :(
Wiecie moze co to jest prosze o pomoc :(
jak moge wrucic z perony?
Jeśliś Slayer to musisz li podejść do jednego z NPC. Jest nim kobieta, jest dalej od ciebie niż drugi NPC. Musisz prosić o przeniesienie do Tutorial Zone.
jagiellon
10-10-2004, 11:51
dzienki superman
Ithelios
10-10-2004, 12:49
A ja mam pytanie CZy jak zabije nas Ten slayer to cos tracimy? Na marginesie pardix i Krzysiu dzis troche mi pomogli Ja to Fiur :P juz mam 22lv (na marginesie)
Było już mówione,że przy śmierci nie traci się nic,chyba że masz charakter evil lub gorszy(wtedy wypadają losowe itemy).
Dodam tylko,że jeśli slayer potraktuje cię bronią srebrną(lub srebrną amunicją),nie będziesz mógł zregenerować HP do końca(na końcu paska będzie srebrna część,w zależności ile srebra znajduje się w Twojej krwi).Jednak można to łatwo zniwelować ssając krew lub używając serum.
I teraz pytania:
1.U niektórych NPC(W Castle Limbo jest to Seth),można kupić "Blue drop" za 200k.Pisze,że przedmiot może zostać umagiczniony.Jak to zrobić i do jakiego miejsca w ekwipunku ten blue drop pasuje??
2.Zalogowałem się przed chwilą i w miejscu gdzie zwykle widnieją efekty czarów na postaci,widzę oznaczenia:"Castle Octavus,Tertius,Septimus,Quartus"-WAR BETWEEN RACES,Remaining time:1 hour 30 minutes.Co to za zamki(jak się do nich dostać) i czy w czasie wojny obowiązują jakieś inne zasady walki między ludźmi i wampirami??
3.Ostatnie pytanie dotyczy potworów.3 razy w ciągu mojej gry w DE spotkałem dziwne stwory,które nie widniały na żadnych oficjalnych spisach.Pierwszy był swego rodzaju sporych rozmiarów rycerz zakuty w płytówę z mieczem i tarczą-powalił mnie dwoma ciosami(miałem wtedy 35lvl czy coś koło tego).Drugi(parę dni temu)był to jakby skrzydlaty demon,który też szybko mnie zabił.Wczoraj penetrując ziemie slayerów jako nietoperz spotkałem szkieleta w zbroi,z tarczą i mieczem o świecących oczach.Może mi ktoś wyjaśnić co to za monstra??Wszystkie na które się natknąłem były pojedynczymi egzemplarzami...
Dzieki juz mam szony sam se qpilem :D krzysiu pamietasz mnie to ja fadix :D fiur, krzysiu dajcie numery gg pudjzeimy razem w party gdzies
A ja mam jeszcze 1 pytanie czy mozmna sie leczyc jakimis miksturami, zakleciami czy cos w tym stylu?
Hmmm jak gram Slayerem to można, nie wiem jak u Vampów, ale mogą wysysać krew i dodaje im to życia chyba.
Jestem Vampem i jak mam sie zamienic w nietoperza?!
dlaczego nie moge zamienic sie w nietoperza?? :(
jestem wampir 23 lvl i nie moge sie zamienic :(
prosze o odp plz
@up
Weźcie ludzie czytajcie czasem cały temat...na większość zadawanych pytań była już odpowiedź wcześniej.
Potrzebujecie skrzydełek nietoperza, które można kupić za 2.000$ u NPC'ów (np. NPC Karcon w Castle Limbo).
Polny Lowca
10-10-2004, 19:27
Szukam salyow do party mam juz 2 lvl :P I jestem swordmanem
Warloczek
10-10-2004, 20:07
No nie ta gra jest całkiem fajna tylko czemu wszysscy mnie wyścigająw lvelach? ja dopiero 41 a inni juz po 50.
Jak to jets powiedzicie z invisible czy moge rzucać czar na invisible czy jak rzucze czar to mija invisible, bo mam slayerka i zauważyłm u vampów ze jak mnie lejo to sie pojawiajo nagle a wszesniej niewidoczni.
Aha jeszcze jedno gdzie sięnaprawia przedmioty bo 3 pierścienie mi sięzniszczyły (mam nowe ale to nic)
Szukam salyow do party mam juz 2 lvl :P I jestem swordmanem
Mój nick to ZanderTwo, jestem Soldierem. LVL chyba z 13.
A w co na poczatku i caly czas dawac te punkty co dostajemy wraz z awansem w lv?! Moze ktos sie wybierze na jakies stworki 27lv Fiur :P
Avager Niebieski
11-10-2004, 02:34
Właśnie ściągam gierkę (o tej godzinie jeszcze siedze przy kompie... chce wytrzymać 48 h na nogach :D :D ... pije se kawke ;P ). Mam zamiar zrobić Slayera (gunner ;) i love guns ;) ) . Mój nick to raczej Mniejszy będzie (nick : Mniejszy) . Jak coś to pisać :D ... tera czytam dokładnie temat ;) .
P.s . Sciąga mi się z prędkościa 60kb/s i jest 46 % w ciągu 20 minut :O ...
qRde ludzie chodzcie sie gdzies wybierzemy w party. Wszystkie wampy lv 30-50 prosze zglaszac sie tu albo na gg 6334500
Moja postac- Fadix- 47 lv
Btw. Krzysiu zagadaj do mnie jak bedziesz grac zaprowadze cie do goscia co itemki naprawia
Ja sie zglaszam do party Tylko powiedz gdzie mamy sie sopotkac i o ktorej? P.S na gg cie ciagle nie ma a zostawilem ci wiadomosc :P Fiur 27lv Vamp. I mam jeszcze pytanie Zabilem Vampa ktory mnie pierwszy zaatakowal i Teraz ciagle pojawia mi sie napis Your Alignment is now better. O co tu chodzi?
POtrzebuje pomocy dobrego Salera do przełorzenia głów na salera plzzz tylko nie chce thiefów -.-
@Matt
Masz mnie :D Tylko poczekaj aż mi net wróci =P
Jeżeli ktoś chce Party ze Slayerem, to moje postacie to Adaras (50lvl Gunner, więcej nie będzie bo źle rozkładałem domain lvle [mam wszystkiego po troche]), lub Valndar - 30 swordsman. Ewentualnie mogę jeszcze pójść magiczką =P Lanerialle, 25 enchant.
Natomiast Vampir to Yuidarren jestem, 55lvl aktualnie (Bloody nails 4ever).
Faxero paladyn
12-10-2004, 23:05
Ej wlasnie sie zalogowalem i sobie tak zwiedzam do jakies training cos tam wsszedlem, nie wiem o co chodzi jakies potworki sie na mnie rzucliy to jednego zabilem wzialem ta glowe i sprzedalem jakiemus ziomowi, ehh skomplikowana ta gra a zwlaszcza dlatego ze jestem slayer (chyba). Jakby ktos bylby chetny mi pomoc to chetnie przyjme kazda rade moj nik w grze harik..... prosze was pomozcie poczatkujacemu...
Rincewind
13-10-2004, 10:25
1: jak mam cos sprzedac u NPC? narazie wiem tylko jak kupowac
2: jak uczy sie czarow? mam kilka czarow ktorych moge sie nauczyc, ale jak na nie klikam to pojawia mi sie ich opis.
1: jak mam cos sprzedac u NPC? narazie wiem tylko jak kupowac
2: jak uczy sie czarow? mam kilka czarow ktorych moge sie nauczyc, ale jak na nie klikam to pojawia mi sie ich opis.
1. Wystarczy kliknąć w "odpowiedź" "I want to sell my items" lub podobne u niektórych NPC'ów.
2. Podobnie jak wyżej, tylko u "niektórych NPCów" możesz się uczyć czarów - np. NPC Brickolakas w Castle Limbo (Vampir), a jeżeli grasz Slayerem, to idź do Gildii (Army Guild, Knight Guild, Cleric Guild).
Warloczek
13-10-2004, 19:08
Pytanko:
Jak podnieść sięz Evil na przynajmniej Neutral?
Bo raz kolesia zabiłem bo mnie wnerwiał i miałem neutral.
W tym temacie gdzieśpisze, że jak zabije tego kto mnie zaatakuje to się podniesie no i ja zabiłem kolesia (najpier go sprowokowałem żeby mnie zaatakoiwał) i spadło mi na Evil co teraz? Nie chce być tym złym ;(
Fadix cały dzień próbuje ci msg puścić i widze "message is not sent"
Master Sorcerer
13-10-2004, 20:12
HIHO!
Czesc wszystkim!
Po jakims czasie wreszcie wpadlem na forum :D
Właśnie nabiłem 38lvl i pomyślałem że przydal by sie jakis lepszy sprzet bo mam 1,5 miliona
Kupie szpony (30 Critical hit + power) i armor (na 35lvl + power) odzywajcie sie najlepiej na gg:4908103 lub w edenie NAME: Milok
Warlczek:
Naprawiasz item u KARKOMA w pierwszym miasteczku
Faxero paladyn:
Ja chcetnie służe pomocą mój gg:4908103 odezwij się
Fadix:
Ja sie zgłaszam na PARTY name:Milok 38 lvl (narazie :>). Proponuje isc na sleyerow na ,,przedmiescie'' ich miasta :D
To by było na tyle Andreas ma racje czytajcie całe forum napewno wam to pomoże szczególnie początkującym ;)
Pozdro dla Andreasa, Matta i Warloczka ;)
Narcia!
Faxero paladyn
13-10-2004, 20:39
Chetnie bym przyjal kazda pomoc ale ehhh gg mi nie chce dzialac - wyswietla sie takie okienko po pierwszym wejsciu i nic sie nie dzieje tylko pomaranczowe tlo.... MOze ktos wie co trzeba zrobic..
Warloczek
13-10-2004, 20:45
No nie tego już zawiele stracilem dzisciaj ponad 3M i to 2M przez NPC chciałem sobie zmienić algin (mam evil plx help) no i wydaje pierwsze 1M patrze na efekt i jestem zachwycony! no to bez zastanowienie wydałem reszte kasy które miałem(2M) i patrze a tu 0 efektu czy to jest fer?!
No i w taki sposób zostałem z 500k i alginem "Evil"
HELP
Master Sorcerer
13-10-2004, 21:24
Cytuj:
Orginalnie dodany przez Faxero paladyn
Chetnie bym przyjal kazda pomoc ale ehhh gg mi nie chce dzialac - wyswietla sie takie okienko po pierwszym wejsciu i nic sie nie dzieje tylko pomaranczowe tlo.... MOze ktos wie co trzeba zrobic..
Może tu nie powinno gadac sie o gg ale... to chyba twoja lista kontaktow na ktorej nie masz kumpli/kumpeli ;)
Tam masz 2 kolesi u góry i tam możesz właczyć opcje wyszukiwania (,, katalog publiczny'') ale cicho bo Andreas sie wkórzy... (bez obrazy :P)
możemy przecierz umówic sie raz na forum a potem na edenie... :D
narazie i powodzenia w grze
Wspólczucie Krzysiu
No nie tego już zawiele stracilem dzisciaj ponad 3M i to 2M przez NPC chciałem sobie zmienić algin (mam evil plx help) no i wydaje pierwsze 1M patrze na efekt i jestem zachwycony! no to bez zastanowienie wydałem reszte kasy które miałem(2M) i patrze a tu 0 efektu czy to jest fer?!
No i w taki sposób zostałem z 500k i alginem "Evil"
HELP
Być może NPC'e mają określoną liczbę, o jaką mogą podnieść alignment ? Tylko przypuszczam...
Albo koleś zabrał ci kase za to że jesteś zły a taki dobry :P i pomyślał że mu ja dasz XD = p
Warloczek
15-10-2004, 16:54
No dobra było mineło, stało się-trudno, mam alga neutral, jak masz ujemny algin i zabijesz slayera to ci zwrasta :D , ale teraz nie wiem jak nabic wiekszy algin, znalazlem swietne miejsce do zarabiania, chodze na invisible i zbieram to co inni zostawiają(zarobilem tak juz ponad 1M tamte głowy chodzą w cenach 15-25k to jest cool a do tego jakies bronie po 30-80k).
Jest fajnie, tylko 1 mi sięnie podoba-slayerzy nie dają expa, od paru dni bawięsięz nimi i cały czas mam 45lv :/
hmmmm....no to małe ogłoszenie
Sell
-Spilery Robe lv35+
-Bear Spilery robe lv39+ STR+2
-Levitated Cloack lv55+ (female)
-Fist knuckle
-Yeti's Craw Atc. Speed +10
To chyba all
Off topic
Matt jak popatrzyłem na twój awart to myślałem że to ryba, ale teraz idze że to smok, ale bardziej rybe przypomina...
Ithelios
15-10-2004, 19:10
Za zabijanie slayersów rośnie ranga i to jedyny praktyczny bonus.
No to może ja też dam ogłoszenie:
Sell:
-Slipery robe(def:30,prot:15 niemagiczna)-male(lvl35+)
-Hiding robe(40/20 niemagiczna)-male(lvl55+)
-Levitated Cloak(40/20 niemagiczna)-female(lvl55+)
-Basilisk Levitaded Cloak(40/20 +2 def)-female(lvl57+)
-Wyvern Fist Knuckle(dmg 4-9,to hit+4)-lvl 39+
-Wisdom Fist Knuckle(dmg 4-9,int+2)-lvl37+
Oraz mase śmieci i pierścionków.
No dobra było mineło, stało się-trudno, mam alga neutral, jak masz ujemny algin i zabijesz slayera to ci zwrasta :D , ale teraz nie wiem jak nabic wiekszy algin, znalazlem swietne miejsce do zarabiania, chodze na invisible i zbieram to co inni zostawiają(zarobilem tak juz ponad 1M tamte głowy chodzą w cenach 15-25k to jest cool a do tego jakies bronie po 30-80k).
Jest fajnie, tylko 1 mi sięnie podoba-slayerzy nie dają expa, od paru dni bawięsięz nimi i cały czas mam 45lv :/
hmmmm....no to małe ogłoszenie
Sell
-Spilery Robe lv35+
-Bear Spilery robe lv39+ STR+2
-Levitated Cloack lv55+ (female)
-Fist knuckle
-Yeti's Craw Atc. Speed +10
To chyba all
Off topic
Matt jak popatrzyłem na twój awart to myślałem że to ryba, ale teraz idze że to smok, ale bardziej rybe przypomina...
Hehehe :P ej możesz mi pokazac to miejsce :P ?
Ithelios
15-10-2004, 23:00
Hehehe :P ej możesz mi pokazac to miejsce :P ?
Chodzi mu zapewne o Holy Land of Adam(głowy po 15-20k:) )
Warloczek
15-10-2004, 23:14
Dokładnie tak, to jets to miejsce, "Lake Timor SE" jak jestes na peronie to leć w dół a potem już trafisz, albo poszukaj tunelu.
Aja znowu jestem "Evil" zapuściłem swampa kolo wlazł sięzabił i mnie się algin zmniejszył X(
I znowu czeka mnie 2-3 dni polowania na slayerów
Faxero paladyn
16-10-2004, 09:05
Yeah.......... mi juz nie trzeba pomocy sam posiedzialem nad ta gra 12 godzin i wszystko sie wyjasnilo jestem vamp 38 lvl nick ravenfon jak ktos chce na slayersow to msg do mnie........ :D Calkowicie koncze z tibia........
Polny Lowca
16-10-2004, 09:40
ja mam dopiero 36 lvl i dzisiaj jakspotkam adadrasa to ide z nim na cos :P
@edit
Warloczek moge stobą isć na slayery :P <>ALIGN VERY GOOD PLX<> :P
Przepraszam wszystkich ale dawno nie ogladalem forum
Warloczek:nie dostalem zadniej wiadamosci
jezeli ktos chce do party to mowic tu albo gg 6334500
soofka_15
16-10-2004, 12:10
A jest jakaś polska strona poświęcona tej grze? Bo na google patrzyłem i tylko o tej karciance były.:(
Adam's Holy Place i Raohm Dungeon (B1 i B2) rox ;)
Z Raohma po 30-45minutowym huncie wynoszę vampirem 1mil (dla slayera 2mil), a z Adam~ 1-2 (Slayerem 3-4) =]
Sir Patologia
16-10-2004, 15:19
@Faxero paladyn
Już 38 ja dopiero 32.
Kiedy lecimy na slayersów. Ja też skończyłem z Tibią.
Co do rangi to za zabijanie potworów też dostaje się ranke (wiem bo sprawdzałem).
Za slayersów dostaje SIĘ EXPA! SPRAWDZONE! Brakowało mi niewiele Expa i dednełem slayersa i LVL UP:D.
Ok wszystkie VAMPY którzy lubią katowaćć :) slayersów niech zapiszą się do
Mojej Gildi ::.Bloody Vampires.::
Moje GG :1957536
Nick: ::.Polak.::
strona WWW: ::.www.killersslayers.prv.pl.::
Faxero paladyn
16-10-2004, 21:19
Elo wam, mam parę pytań:
-W czym powinny pakowac vampiry?, Bo ja na początku pakowalem we wszystkich 3 cechach a póżniej w INT, czy dobrze zrobilem?
Mam 40 lvl 54 STR 41DEX i 83 INT czy takie powinien miec vamp?
- Czy znacie jakios dobry exp na ktorym 40 lvl vamp mialby szybko lvl up?
-Co to storage? Kupilem je ale nie zauwazylem waznych zmian?
-I ostatnio urosla mi ranga, chyba dzieki slayerom...... Bo bardzo duzo na nich huntuje....
Warloczek
16-10-2004, 22:02
Storage to cos w rodzju "depo".
Co do cech to ja tak samo na poczotku w 3 cechy walilem
i teraz wyszlo ze mam 49str
79dex
103int
Wg. mnie to w int trza pakowac i w dex
Co do expowiska to polecam castle rasen.
Ranga rośnie od bycia w party, a od slayerów to nie wiem...
Faxero paladyn
16-10-2004, 22:34
Dzieki warloczek ale wlasnie chyba dobe expowisko znalazlem a mianowicie w Holy lands of adams czy jak to sie nazywa....
Master Sparco
16-10-2004, 23:28
Siema mam 38 Wampirka ale znudzila mi sie gra to ja wywalilem !! :) aha Wampiry to najbardziej chamska rasa pod slancem ciagle silniejsi mordoja slabszych nie dalo sie expc skoro zaraz brzlatywala 105 wampirzyca i cie u*******ala X( X( Sux
re up @ Co do Dawania w Vampirkach to dajesz W inta Przedewszyskim i potem w dexa troche a sile mozesz olac i tak nawalasz z czarow
Faxero paladyn
17-10-2004, 08:45
Warloczek, chyba raczej sie zapytam gdzie jest to Castle rasen bo holyland of adam robi sie niebezpiecznie..........Wiec jakbys mogl to opisz jak tam dojsc z perony...Aha i jak sie robi teleport bo caly czas mam go na czerwonym?
Edit: Czyzby darkeden byl lepszy od tibii? Dla mnie z pewnoscia - TAK!
Warloczek, chyba raczej sie zapytam gdzie jest to Castle rasen bo holyland of adam robi sie niebezpiecznie..........Wiec jakbys mogl to opisz jak tam dojsc z perony...Aha i jak sie robi teleport bo caly czas mam go na czerwonym?
Edit: Czyzby darkeden byl lepszy od tibii? Dla mnie z pewnoscia - TAK!
Perona, rozmawiasz z NPC Murphy (kurde, opisałem drogę już wcześniej, znowu nie czytaliście...), wybierasz "I want to go to Castle Rasen", zostajesz teleportnięty, pojawiasz się w Castle Rasen. Całkiem fajny zameczek, jest wszysko. Na mapie masz zaznaczonych NPC'ów oraz "Rasen Einamon". To są podziemia, z Estroiderami, Golemerami i Shadow Wing'ami (całkiem dobry xp). Jednak polecam "Rasen Outer Castle" (też zaznaczone na mapie). W party jest tam naprawdę dobry exp, chociaż muszę przyznać, że mnóstwo tam Power abuserów (typu: "get out from this room or die").
Faxero paladyn
17-10-2004, 10:27
Dzieki Adaras, czytalem caly temat ale widocznie zapomnialem.....
Prubuje sie zarejsetrowac i takie cos po wypelnieniu formularza Warning: mysql_connect(): łĘą« ¸ąŔş ż¬°áżŔ·ů·Î ŔÎÇĎż© ČŁ˝şĆ® '61.78.53.217'´Â şí¶ôµÇľú˝Ŕ´Ď´Ů. 'mysqladmin flush-hosts'¸¦ ŔĚżëÇĎż© şí¶ôŔ» ÇŘÁ¦ÇĎĽĽżä in /home/sese/premium/db/s218_db_conn.php on line 6
Unable to connect to SQL server
Mam problem przy rejestraci. Co mam wpisać w ID. Bo czego nie wpisze nie moge się zarejestrować.
Faxero paladyn
17-10-2004, 19:34
Emil, wpisujesz w miejsce przeznaczone na kod ID dowolne jakie sobie wymyslisz haslo, dajesz opcje akceptacji kolo okna z wpisanym juz ID i pojawia ci sie taka ramka - NIE ZAMYKAJ JEJ- nastepnie zjezdasz w dol tej ramki i naciskasz ok, i wyswietli Ci sie czy jest juz ono zajete czy nie (ID), pozniej to juz tylko wypelnij inne opcje i rejestracja gotowa..:D
Poradzilem sobie ^^ juz gram vamp plx ^^ szkoda ze niema okienek tak jak w tibii do rozmowy ale i tak spoko:]
Zaraz mam wstawiać ściąganie wię cprosze o szybką odpowiedź:
-W jakim języku jest gra, po jakiemy muwią NPC?
-Expi się na potworach?
-Vampiry zabijają siebie nazwajem lub ludzie? (chodzi mi tu czy vampir zabija vampira, a człowiek człowieka)
-Opłaca się? :D
Faxero paladyn
17-10-2004, 20:24
A wiec postaram sie odpowiedziec na wasze pytania..
Raq:
Mozna rozmawiac z osobami za pomoca komendy /nick (to byl przyklad), jednakze musisz caly czas wstawiac ta komende jak chcesz sie porozumiec z osoba, ktorej nie widzisz..
Emil:
-Gra jest w jezyku angielskim choc mozesz tez ustawic na jezyk koreanski ale watpie bys go umial :P
-Oczywiscie ze na potworach :P
-Gdzie nie pojdziesz sa wojny, to moj ulubiony plus tej gry, tak vampy i slayerzy (ludzie) katuja sie az milo patrzec..:D
-Osobiscie sadze ze bardzo sie oplaca, dla mnie ta gra jest lepsza od tibii, tibia przy niej to jest maly mmorpg, jednak to ty zdecydujesz co ci sie podoba... Nie czepiajcie sie BLENDUW
~~Jakby co to mozecie msg do mnie na nick: Ravenfon (vamp)
Hubert-pol
18-10-2004, 09:05
Lepszych bajek nie słyszałem w życiu...
Z ludzmi można rozmawiać prościej niż /nick. Naciskasz tą trzecią ikonkę od góry, która jest na pasku do rozmów, tak po lewo na samym dole ;-).
Faxero paladyn
18-10-2004, 13:42
No moze racja hubert ale wiesz ja w ta gre gram dopiero 5 dni :\
Ithelios
18-10-2004, 15:36
Jest jakiś sposób na komunikację ze slayerami,żeby móc ich zrozumieć vampem a nie tylko "#$%@#$%$^" ??
Jest jakiś sposób na komunikację ze slayerami,żeby móc ich zrozumieć vampem a nie tylko "#$%@#$%$^" ??
Chyba nie, jedyne co wiem, to w Adam's Holy Place dostajesz różne bonusy, w tym "Translation between races" - tyle, że żadnego slayera tam narazie nie spotkałem (czyżby nie mieli do vampirzej części dostępu?)
Hubert-pol
18-10-2004, 17:12
Adaraś, nie muszą wchodzić na strone wapirów bo oni mają "swoją stronę".
Jest Holyland of Adam W (slayerzy), Holyland of Adam C (najsilniejsze potwory dla wszystkich) i Holyland of Adam E (wampiry).
Hubert wez walnij jakis ladny poradnik bo ty juz troche grasz w ta gre^^ plx
Hubert wez walnij jakis ladny poradnik bo ty juz troche grasz w ta gre^^ plx
Przeczytaj cały temat to dowiesz się praktycznie wszystkiego co aktualnie potrzebujesz wiedzieć - jeżeli nie znajdziesz na coś odpowiedzi, to pytaj.
No cóż mam problemik ściągnąłem klienta mam konto ale gdy włączam gre pojawia sie okno chyba updatu i po chwili wygląda to tak:
http://www.w-s.pl/~marek/bez%a0tytu%b3u.JPG
Co mam robić?? ;( X(
@down
No więc pytam
Pomocy ja chce grać :baby: :kat:
Hubert-pol
18-10-2004, 18:33
Przeczytaj cały temat to dowiesz się praktycznie wszystkiego co aktualnie potrzebujesz wiedzieć - jeżeli nie znajdziesz na coś odpowiedzi, to pytaj.
Dokładnie ;-)
Możecie poczytać forum: http://s4.invisionfree.com/darkeden
Ufff... Przeczytalem calosc, ale ciagle gadaliscie o exp placach powyzej 15 lvl =] A wiec... - pytania:
1. Czytalem w manualu na stronie glownej "Jak zrobic postac?" Wyszlo mi na to, ze wybiera sie swiat. Jaki wy macie i czy to ma znaczenie. I czy wogole te swiaty sa zrobione tak jak w Tibii (dopiero sciagam gre nie smiac sie).
2. Jakie sa latwe exp place od poczatku Vampirkiem, jaki equip kupic, zeby bylo tanio a pozadny i jak dojsc do exp placa podanego - jesli jakis podacie.
3. Od razu szukam fumfli ktorzy mogli by pomoc z mila checia.
4. Jak wysysac zycie i jakie czary kupowac.
5. Jaka plec wybrac. Dla kogo jest wiecej itemow?
Z gory thx.
:confused: - me newbie
@down
No to nie moge dolaczyc do was przez forum? Nie chce mi sie zasmiecac GG i szukac ciagle ludzi czy sa dostepni czy nie.
Edit
Buu widzialem bylo duzo obeznanych osob a jakos nikt nie odpowiada nawet na najlatwiejsze podpunkty z ktorymi sie juz w grze spotkal. Czemu?! ;(
@Ithelios
No nareszcie ktos konkretny =] Thx za wszystko i zrobie od razu jak mowisz (z expieniem). P.S. Mam juz 90% sciagniete =]
Sir Patologia
18-10-2004, 21:01
@Re cFaniak
Looknij na www.killersslayers.prv.pl i dołącz do nas.
Ithelios
18-10-2004, 21:45
Ufff... Przeczytalem calosc, ale ciagle gadaliscie o exp placach powyzej 15 lvl =] A wiec... - pytania:
1. Czytalem w manualu na stronie glownej "Jak zrobic postac?" Wyszlo mi na to, ze wybiera sie swiat. Jaki wy macie i czy to ma znaczenie. I czy wogole te swiaty sa zrobione tak jak w Tibii (dopiero sciagam gre nie smiac sie).
2. Jakie sa latwe exp place od poczatku Vampirkiem, jaki equip kupic, zeby bylo tanio a pozadny i jak dojsc do exp placa podanego - jesli jakis podacie.
4. Jak wysysac zycie i jakie czary kupowac.
5. Jaka plec wybrac. Dla kogo jest wiecej itemow?
Z gory thx.
:confused: - me newbie
@down
No to nie moge dolaczyc do was przez forum? Nie chce mi sie zasmiecac GG i szukac ciagle ludzi czy sa dostepni czy nie.
Edit
Buu widzialem bylo duzo obeznanych osob a jakos nikt nie odpowiada nawet na najlatwiejsze podpunkty z ktorymi sie juz w grze spotkal. Czemu?! ;(
1.Świat jest tylko jeden :)
2.Na początek-podziemia Castle Limbo.Nie będziesz miał problemów z ich znalezieniem bo jest kilka wejść wewnątrz zamku.Eq,poczekaj aż sam znajdziesz(dużo tego wypada nawet ze zwykłych zombie-to nie Tibia).
4.Każdy wampir na samym początku ma zdolność "blood drain".Po wyborze umiejętności klikasz prawym klawiszem na celu.W przypadku blood drain wróg musi mieć max 30% posiadanego HP(będziesz widział,że krwawi),ale najlepiej wysysać jak jest ledwo żywy(największa szansa powodzenia)
5.Płeć nie ma żadnego znaczenia z punktu mechaniki,itemy(szaty na przykład) są rozdzielone po równo(odpowiednie dla M i F)i nie różnią sie statystykami.
Taak, wszystko dobrze zainstalowalem. ODpalam. Czekam. Wszytsko zaladwoane. Juz caly czarny ekran(gra sie wlacza) i wyskakuje jakis blad. Klikam ignoruj i wszytsko jest jakies takie rozowe. W wymaganiach jest 128 ram. JA mam 120 =] czy to to? Plz help
Porsze pomozcie. Blad dotyczy darkeden*****
Zloty man
19-10-2004, 10:31
Kto mnie moze oprowadzic po tych wszystkich miejscach w DE Ja to Sarpax :) Przeteleportowalem sie na perone ale tam sie wszyscy leji nie ma gdzie expic ;( Kto mi pomoze plx
P.S.
Mam 13 lvl B) Zaczolem dzis rano
Juz wiem gdzie expic ale to chyba nie na dlugo bo tam sa slabe potforki
Tak ! Juz wszystko dziala. Nabilem sobie 20 lvl. Teraz nie wiem gdzie lazic bo te ghoule czy co to daja slaby loot i wogole. Moze by ktos powiedzial gdzie teraz expic? Z gory thx (sorry ze tak duzo postow pisalem, ale nie chce ciagle edytowac starego bo wszystko by sie pomieszalo).
Ej moze stworzymy jakies fajne party w peronie^^ lub gdzies indziej moj nick to Roxpl
Zloty man
19-10-2004, 18:32
Wszyscy pisza o tym "party" a ja nie wiem co to jest i co to daje (ja vamp) :(
Moze ty ktos to opisac plx
P.S.
Mam juz 17 lvl :D moj nick Sarpax
P.S.
jak moge na privie gadac z innymi ludzmi ?
Jezli chcesz z kims rozmawiac to nacisnij ctr+w i wpisz nick gracza w 1 okienku a w 2 wiadomosc:]
1. Od którego orientacyjnie lvl'u można się bić ze slayerami?
2. Ten zamek to coś jak rook na tibi? To jedno z miast? Co to wogóle jest?
3. Gdzie są slayerzy?
4. Co się traci gdy się zginie?
Narazie chyba tyle. Sprubuje samemu się nauczyć grać ale wole nie uczyć się na błędach, a niektórych rzeczy na takim lvl i tak nie pojme.
Ithelios
19-10-2004, 22:19
1. Od którego orientacyjnie lvl'u można się bić ze slayerami?
2. Ten zamek to coś jak rook na tibi? To jedno z miast? Co to wogóle jest?
3. Gdzie są slayerzy?
4. Co się traci gdy się zginie?
Narazie chyba tyle. Sprubuje samemu się nauczyć grać ale wole nie uczyć się na błędach, a niektórych rzeczy na takim lvl i tak nie pojme.
1.Od każdego :D,wśród slayerów też są słabe cioty:)
2.Nie ma tu żadnego rooka,Limbo to po prostu jedno z miast wampów.
3.Wszędzie :D(za wyjątkiem typowo wampirzych expowisk,ale nawet tam zdarzają się napady:) )
4.Nic się nie traci,chyba że masz charakter evil/very evil-wtedy wypadają losowe itemy.
I do jasnej cholery czytaj cały temat przed zadawaniem newbiowatych pytań,bo ten topic to jeden wielki poradnik dla początkujących.
Hey Roxpl widzialem cie. Albo podobnego goscia. Moj nick cFaniak vampem. Ale cFaniakiem juz grac nie bede. Mam slayera, tkorym sie o wiele fajniej gra( sa bardziej rozbudowani) Slayer ma nick Jasszczur. A i moze niedlugo napisze krociutki manual o Slayerach.
Dzisiaj uje'balem pierwszego slayera^^
Kupie jakas szate dla lv35 najlepiej aby miala jakies dodatnie atrybuty :P
pw only (no chyba ze na Irc czesto tam bywam na kanale #darkeden.pl)
Mala pomyla nie zabardzo 35+ najlepiej 35 lub 36
EDIT:
zbroja zakupiona ;)
Ja Dzisiaj dostalem szate 55lvl+ od 140 lvl-a za to ze dalem mu party i expilismy razem z 30 minut^^
A ja przedwczoraj ubiłem Playerkillers na 120+ =P Minął para, a biedaczysko zapomniał puścić drugiego...Nastąpiła moja kontra = para + wiązanka poisonów i z łapki ^^
Zloty man
21-10-2004, 14:43
Czy mozna sprawdzac lvl .. baardzo wazne bo ja nie wiem jak :baby:
Ostatni klepalem sie z 70 X( i mam deda
prawy ctr i na kolesia wtedy sprawdzasz go
Lewy alt i na kolesia trade panel
lewy shift i mozesz bic swoja rase
prawy alt zapraszasz do party
Zloty man
21-10-2004, 15:39
Wielkie dzieki o to mi wlasnie chodzilo B)
Przy okazji jaki masz nick moze se razem pochodzimy ? Ja jestem Sarpax.
Faxero paladyn
21-10-2004, 16:34
MOzemy pochodzic ale malo gram w tygodniu, moj nick: Ravenfon 45 lvl vampa.......
Qrcze same vampy... A ja bym wybral sie z kims moim slayerkiem. Moze sie ktos zglosi? Bysmy poskillowali razem =] Slayerzy nie sa wcale tacy trudni... Zreszta mozna zrobic goscia ktory wymiata ze spluwek i jeszcze leczy siebie i innych... Wtedy to nikt nie podskoczy, bo jak taki vamp na 80+ wyleci to bang bang heal chwila koncentracji i bang bang lezy ^^ K jak cos to piszcie. Zreszta kupie dobre spodnie.
Radek 666
21-10-2004, 19:52
A ja mam pytanie:
Jak można czarować. Biore tam gdzie się skille dodaje następnie spells i są takie co pisze "You can learn this spell now" (Czy coś takiego) i jak go można teraz używać?
bang bang lezy.
Dzisiaj mi kilku takich "bang bang" w Rasen wyskoczyło, jeden się zgubił, para, + acid swamp i 3 uderzenia z rękawicy i koleś sztywny.
zabilem dzisiaj 2 kolesi co mi loot kradlo i jestem evil :/ a najgorsze jest to ze niewiem gdzie mam isc ubic slayerow...
ehh nawet swoi mnie teraz zabijaja.... musze zrobic nowego chara....:/
Warloczek
21-10-2004, 21:29
polecam eslanian
slayerzy róznej maści od najsłabszych po najlepszych
wychodzis z limbo z lewej strony wylatujesz za prawo krawdź i znowu za prawo krawędź
Radek idziesz do takiego ziomka w Castle Limbo - jest w prawym goryn rogu. Klikasz na niego i pierwsza odpowiedz. Tam masz czary do wyboru ktorych sie mozesz nauczyc. Nastpenie rozwijasz "skill" obok menu i wybierasz czar(umiejetnosc).
Wciaz poszukuje spodni.
Adaras graj czasami swoimi slayerami. Duzo vampow sie kreci kolo PeronySW i ciagle sa walki.
Radek 666
21-10-2004, 22:00
Radek idziesz do takiego ziomka w Castle Limbo - jest w prawym goryn rogu. Klikasz na niego i pierwsza odpowiedz. Tam masz czary do wyboru ktorych sie mozesz nauczyc. Nastpenie rozwijasz "skill" obok menu i wybierasz czar(umiejetności)
Dzięki :) . Ja tam osobiście nie jestem a często w tym "zamku". No bo chciałem se już dawno nietoperzykiem polatać +P.
A propo to gdzie mogę expić? Na razie mam 27 lvl vamp i expie w jakiś tam podziemiach gdzie sa mutanty, takie ludki z kosą itp. (Wiem że to dziwnie brzmi ale nie wiem jak to można inaczej wytłumaczyć ;p).
ehh nawet swoi mnie teraz zabijaja.... musze zrobic nowego chara....:/
Dokup sobie "Alignment" u NPC'a w Castle Limbo, on ci polepszy do -2500. Wetdy tylko zabijasz jednego potworka i masz Neutral. Nie ma potrzeby robić nowego chara.
Adaras wydalem 150k na to i h*** dalo...:/
Hubert-pol
22-10-2004, 15:33
Ustań sobie gdzieś i czekaj... align Ci rośnie o 10 tylko, ale dość szybko do -2500.
Warloczek
22-10-2004, 16:01
zdejmij wszytsko i zapierdzialaj do eslanian.
z tym poprawieniem algina to guwno dalem dla npc 3M i tylko strata kasy
dalej bylem evil poszlem na slayerki i mam neutral.
Zloty man
22-10-2004, 20:12
Nie kapuje tych skili : dex , int i str
PROSZE powiedzccie ale dokladnie w co vamp powinien inwestowac ja na 25 lvlu mam ~24 str ~40 dex i ~70 int
a jak powinienem miec ?
I co to do ******* wogule daje ? plz dokladnie
Warloczek
22-10-2004, 20:48
A czytałeś cały temat? Tam pisze
INT-siła czarów
DEX-trafność
STR-siła broni (rąk)
Berburio
23-10-2004, 01:46
Kurde czekałem 4 godziny żeby się ściągneło i dupa: Jest coś takiego.
http://www.w-s.pl/~marek/bez%a0tytu%b3u.JPG
P.S obrazek nie mój tylko Xsardiego. Ale mi wyskakuje identycznie.
Pomoc prosze na gg: 4471158 lub na forum.
Już sobie poradziłem :)
mam problem
jak dodawać czary dal człowieka ,a jak do wampira plx odpowiedzcie
Berburio
23-10-2004, 08:48
Zrąbałem coś. W tym mieście gdzie się zaczyna poszłem do maga i była opcja free teleporting to training czy jakoś tak . To skorzystałem. Potem wyszlem exitem i trafiłem do jakiegoś miasta gdzie peło vampirów którzy mają same evil i zabijają :( Co mam zrobić żeby się wydostać?? A to miasto gdzie się teleportowałem do tego treningu na o się zaczynało :(
Zaknafenian Do'Urden
23-10-2004, 10:12
Zrąbałem coś. W tym mieście gdzie się zaczyna poszłem do maga i była opcja free teleporting to training czy jakoś tak . To skorzystałem. Potem wyszlem exitem i trafiłem do jakiegoś miasta gdzie peło vampirów którzy mają same evil i zabijają :( Co mam zrobić żeby się wydostać?? A to miasto gdzie się teleportowałem do tego treningu na o się zaczynało :(
Jest takie miasto na o, ale tez go nie pamietam. Ale ja tego nie kumam...co sie boisz wyjsc? przeciez i tak nic nie tracisz jak zginiesz... mozesz co najwyzej zwyzywac tych kolesi jesli cie walna... a propos zabijania wlasnej rasy: zaatakowal mnie gosciu ja go zabilem i mam algin very good ^^
Ja natomiast prosilbym o pomoc: O co chodzi w tej "wojnie" na godzine miedzy castle septimus a octavius????? :(
Prosiłbym o opisanie czarów vampa. Bo np. nie wiem co robi ta niebieska otoczna (nie pamiętam nazwy), ale rysunek skilla wygląda jak siedząca babka.
Zaknafenian Do'Urden
23-10-2004, 11:23
oostary..za duzo roboty...co Ty nie znasz angielskiego? to jak Ty w Tibie grasz?^^
Blood Drain -wiadomo dzieki temu odzyskujesz czesc hp. nie mozesz uzyc jesli przeciwnik ma wiecej niz 30% swojego zycia
Hide-zakopujesz sie w ziemi ale nie mozesz sie przemieszczac. Wychodzisz klikajac prawy przycisk myszy. Slayerzy cie nie widza ale wampiry widza taka dziure i czesto dochodzi do pomylek bo w takiej samej dziurze czasami sa potwory ^^.
Hands Of Wisdom- z tego co rozumiem to-to zwieksza jakby moc walki wrecz. nie uzywam
Darkness-chmurka, wampiry widza ludzie nie ^^
TransformToBat, TransformToWolf- wiadomo.Pamietaj tylko ze do transformacji musisz miec skrzydelka lub lapki =)
Invisibility- czekam na to cholerstwo!!! wampirek pochodzi i z zaskoczenia chlatu chlatu =)
Rapid Gliding - fajne przyspieszenie
Transfusion - to chyba pomaga twoim kamratom...tzn dzielisz sie z nimi krwia
Dark Revenge- to jest fajne moze byc czarem zaleznym i niezaleznym. Zalezny to jest na poziomie 63 :/, a niezalezny jak widzisz ze jakis wampir umiera obok ciebie. Zwieksza zadawany "demedz" do maximum.
Meteor Strike- zawsze twierdzilem ze wampiry sa nie ztej ziemi, tak wiec moga przyzwac meteor ktory robi fajne boom i trzesie sie ekran ^^
Soul Chain -nie wiem :/...to znaczy: chyba mozesz sie teleportowac do wybranej postaci, ale glowy nie dam :P
Reszta wy bo mnie juz palce bola ^^ :D
(Edit) ej? a DE teraz jest juztylko dostepny jako teen version? bo chcialbym zbierac glofki a nie te cholerne kamienie dusz ^^
Hubert-pol
23-10-2004, 14:59
Chcesz czary vampa to wejdz na strone i sobie poczytaj
Berburio
23-10-2004, 20:48
Mam coś nieteges. Mam czar Blood Tunels... i czemu nie działa?? :/ on potrzebuje coś jak czar zamiana w nietoperza -nietoperze skrzyło?? I czy to też jest u tego grubasa w pierwszym mieście?? :/
Zaknafenian Do'Urden
23-10-2004, 21:35
Mam coś nieteges. Mam czar Blood Tunels... i czemu nie działa?? :/ on potrzebuje coś jak czar zamiana w nietoperza -nietoperze skrzyło?? I czy to też jest u tego grubasa w pierwszym mieście?? :/
A ja jestem bosski,(ach ta skromnosc) wiec ekhm...:
Blood tunnel jako blood tunnel dziala tylko z seal-em(taki duzy niebieski diamencik za bagatelka 70k wzwyz) ktory MA juz swoje miejsce docelowe...czyli np jesli chcesz trafic do naprawde cholernie-strasznie-ciezkiego miejsca to takowy seal kup.zazywczaj ma swoje miejsce taki seal w takim tunelu [nie pamietam nazwy] gdzie jest od cholery chaos guardianow tych gosci z maczugami(3x wyzsi od ciebie) itp...giniesz po 5 sekundach ale jesli jestes sprytny to omiajajac takie potworki(niech inni walcza) mozesz zgarna lupy za okolo 300k (jak ja^^ a mam teraz prawie 2 miliony dolarow na 34 poziomie). Natomiast drozsze seal-e nie maja miejsc docelowych i do tego jest ci potrzebny blood mark czyli: kupujesz taki czysty seal i robisz blood marka np przed zamkiem wampirow(blood mark i blood tunnel to skile a tych nie mozna uzywac w pz) i jak robi sie cholernie goraco a nie chcesz zginac to aktywujesz blood TUNNEL i przenosi cie tam gdzie aktywowales blood MARK . no i chyba koniec...aha warto by dodac ze seal-e maja od 5 ladunkow do 25 ^^ a ja to wszystko skumalem w 2 minuty. seale kupujesz w zamku u NPC najbardziej na lewo taki zakapturzony gosciu co sprzedaje skrzydelka i serum itp.
sciagnelem 2 dni temu i sobie pogrywam pomalu, jak narazie 32 lvl vamp, zaczyna mi sie wkrecac ale b. powoli ;-) + za duzo slayersow mi sie kreci na hunting ground' ;p
Sokochłap
24-10-2004, 08:40
hej. Nie wiem jak uczyc sie czarow! Wchodze tylko i klikam na niego i wyswietla mi sie informacja! Pomocy!
Zaknafenian Do'Urden
24-10-2004, 09:14
hej. Nie wiem jak uczyc sie czarow! Wchodze tylko i klikam na niego i wyswietla mi sie informacja! Pomocy!
gdzie wchodzisz? jak na niego klikasz? jaka informacja?o czarze? jasniej pliska. I powiedz kim jestes slayerem czy wampem. slayerzy ucza sie czarow w gildiach a wampy u 2 NPC
Sokochłap
24-10-2004, 09:26
no wiec jestem vampem. Wchodze do informacji o postaci(sila itp.) pozniej zakladka spells i ten czar ktory jest na zielono(moge sie go nauczyc) gdy klikam pojawia sie informacja o nim.(klikam lewym bo prawym nic sie nie dzieje)
@up
Bo te czary zaznaczone na zielono to czary których możesz się nauczyć. A uczysz się u NPC w zamku. Niestety nie pamiętam nazwy ale znajduje się on przy kukłach i górnej ściance.
Sokochlap juz mowilem jak sie kupuje czary Vampem !! Jetses w zamku poczatkowym idziesz do goscia w prawym gornym rogu mapy, klikasz na niego l przyciskiem myszy i pierwsza kwestia. Wtedy wybierasz umiejetnosci rozwijasz "skills" i sobie ustawiasz ktora umiejetnosc chcesz... PRZECZYTAJ CALY TEMAT A NIE GLUPIE PYTANIA ZADAJESZ ! X( X(
Nie chcę robić syfu na forum to tu zareklamuję nasz kanał na ircu o DE. #darkeden.pl na quakenecie.
Berburio
24-10-2004, 11:42
@up
Ta strona coś nie wchodzi. Daj dokładny adres.
@up
To nie strona, tylko kanał Irc'owy.
<edit>
Mam jeszcze pytanie: Na jakiej zasadzie działają tu questy? I co się za nie dostaje?
Ktoś może wies ile można kupić attack speeda najwiencej 15+ ? ? ?
jak wziasc w castle limbo u tego grubasa monster-hunt quest czy jakos tak... :baby:
Zaknafenian Do'Urden
28-10-2004, 19:51
mam problemik: czy wlacze czy wylacze tenn version to zawsze mam teen version...co zrobic zeby zbierac glofki a nie te cholerne kamienie dusz?
Ithelios
28-10-2004, 20:24
mam problemik: czy wlacze czy wylacze tenn version to zawsze mam teen version...co zrobic zeby zbierac glofki a nie te cholerne kamienie dusz?
Lol,jakie kamienie dusz??Nie ze wszystkich potworów wypadają głowy-z części są to czaszki.No ale chyba znasz angielski i wiesz że skull nie oznacza jakiegoś "kamienia dusz" tylko właśnie czachę.
Kamienie dusz wypadają z każdego potwora kiedy włączy się pewną opcje ,
a trupy to wtedy takie krzyże . Ja sobie z tym poradziłem w ten sposób że
zresetowałem ustawienia .
Thelarion
28-10-2004, 23:42
Kurde, mam taki problem
Jak się logowałem wyskoczyl mi jakis blad w DE. I mi wyrabalo neta. Łączę się ponownie. Włączam DE. I zonk. U'r already connected. 8o
Co zrobić ?
Ja chce grać X(
Dobra przeszło po dwóch dniach 8o
I znów coś zareklamuję. Tym razem forum Itheliosa o DE: http://members.lycos.co.uk/mbuczek/
Thelarion
30-10-2004, 16:39
@up
Prawie itheliosa B)
Wita 1 admin tamtego forum B)
av dla polskich vampow (zmieniamy klikajac na ikone w profilu)
http://www.olsztyn.mm.pl/~besn/rozne/de-av.jpg
av dla polskich vampow (zmieniamy klikajac na ikone w profilu)
http://www.olsztyn.mm.pl/~besn/rozne/de-av.jpg
Heh besn, Ty to zawsze coś do gry nowego wymyślisz ;)
Chyba skorzystam.
przeciez besn jestem nie ;-)
Zaknafenian Do'Urden
01-11-2004, 21:02
av dla polskich vampow
Besn... blagam nie wpadaj wiecej na tak genialne mysli bo sie obudzisz ktorejs pieknej niedzieli i znow nie bedzie teleranka(kto nie kuma poogladac troche starych kabaretow ze Smoleniem) Ustawiam sobie twoj avatar... super mysle sobie ladbnie zrobiony itp i od razutuziny n00bow : OOoo Polak, daj mi cos pliiiis plisss, Daj kase jestem nowy, pomoz... sie z miasta wynioslem(P.S. skad w peronie tyle n00bow? :/)
<dZoLk>
Ogolnie fajnie bo kilku polakow sie znalazlo i nie musze huntowac sam.
przepraszam? ;-) zrobilem go bo normalne party z jakimis zoltkami sa nudne, a tak zawsze jakis polak sie znajdzie i jest ciekawiej , a w peronie wogle nie siedze bo tam smierdzi i nie mam tego problemu : p
Odrodzenie Gildi (Bloody Vampires)
Heja wszystkim postanowiłem że odnowie tamtą gildie Killer Slayers to jusz przeszłość bo (Polak) Webmatser strony o srał De i wrucił do tibi -.-
Mam nowego webmastera on nie narobi w lachy, bo go dobrze znam jeszcze strony niema, ale wkrótce Przypominam, że Gildia jest NIEOFICJALNA MOGĄ sie zapisywać tylko Polskę Vampiry.Dzienkuje wszystkim za dołączenie:)
Prosze nie pisać postów że to dupa że nie officjalna -,- bo chyba nikt tu niema 100 min gr na De ? ? ?
Następne pytanko. Dlaczego jak zmieniam obrazek w profilu inni go nie widzą? Więc co da ta zmiana?
<down>
No właśnie o to chodzi. Zmieniłem avatar i poprosiłem gościa żeby zobaczył czy mam inny, a on powiedział, że u niego jest normalny. Gdyby to działało to bym prawie u wszystkich widział zmienione pewnie, a ja u wszystkich widze zwykłe
Następne pytanko. Dlaczego jak zmieniam obrazek w profilu inni go nie widzą? Więc co da ta zmiana?
Możesz zobaczyć czyjś avatar w grze jeśli będziecie w Party, lub dasz na niego Look <CTRL + click>
Zaknafenian Do'Urden
02-11-2004, 19:52
Odrodzenie Gildi (Bloody Vampires)
Heja wszystkim postanowiłem że odnowie tamtą gildie Killer Slayers
Reaktywacja. reaktywacja... Powiedz kiedy sie zapisywac ;)
-bump-
Piszcie coś =P (nie brać tego dosłownie i nie spamować "coś"ami).
BV odrodzenie, widzę..hyh =]
Co do stworzenia oficjalnej Gildii to może być problem, 100mln to jednak nadal astronomiczna suma, nawet na moim 74lvlu.
Avager Niebieski
04-11-2004, 14:07
hmmm dla mnie gierka jest taka pusta jakaś ;) . Te zombe to jakieś nędzne (spoktałem nawet zombe co mają polskie nicki... np. Kowalczyk ... eh). Czyli mówiąc zwięźle ... NUDNE jak dla mnie, brak tzw. Bitw między narodami/rasami (no są ale takie ...pojedyńcze, mi chodzi o takie coś jak było w np. Dragon Raja ... HB nie bo nawet niebyłem na krucjatach czy jak to tam sie zwie). Ja tam wole walki zespołowe :D czyli mało mówiąc czekam na GUILD WARS !!! NIC TEJ GRY NIEPOBIJE NAWET WOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D ...
eeee mam takie pytanko: nie idzie jakos zmianic czcionki bo doczytac sie nie moge i mnie oczy od tego bola :/
100mln na clan? omfg :\ trzeba z 10-20 osob zebrac i wtedy kazda da po 5-10mln, ja narazie nadal nie gram duzo , wczoraj 50 lvl ;-)
jak zrobic żeby nie bylo evil ?
wiecie jak siem zabija gostkuw to to wyskakuje.
Jak to zrobić prosze o szybkom odpowiedz!!!
Berburio
04-11-2004, 16:40
Jedynym wyjściem jest zabicie paru slayerków (5-6 wystarczy) idź z grupką i ty go dobij kompletnie jak będzie miał końcówke życia lub jeśli masz mały level i range evil to uważaj na expieniu bo na tej randze wypadają losowe itemy:)
mam w nawiasie (-5867)
i co mam zrobić??
U gostka w Rasen Castle o ile sie nie myle za odpowiednio wysoka sume mozna sobie poprawic reputacje
U gostka w Rasen Castle o ile sie nie myle za odpowiednio wysoka sume mozna sobie poprawic reputacje
Tak, ale tylko do -2500. -2499 to Neutral.
@besn
Najlepsze jest to, że żeby dołączyć do powstałego klanu trzeba na łeba 50mln =|
Kiedy chce zainstalowac Dark Eden pokazuje mi się błąd że mam za mało miejsca na dysku C i musze zwolnić je do 236mb (bodajże) kiedy zwolniłem miejsce instaluje niebieski pasek doszedł do końca pokazuje mi się to samo okienko i znowu musze zwolnić miejsce...a teraz pytanie czy tak to musi być czy to jakiś błond???? HLP....
ej jak sie zrajestrowac wlączam strone new account i co dalej wpisoje te jakies tam dziadostwa i co to jest to id i private key prosze o szybką odpowiedz
@Up
http://free.mmogspot.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=3400
Hubert-pol
26-11-2004, 22:34
Rankor: to to samo jak inny czar, im wyższy lvl, więcej dexa? albo inta, tym dalszy glide~
Ja w to nie gram bo za 5 miechów usuwają postacie u robia P2P :/
Z tym usunięciem postaci to nic pewnego. Jedna osoba rozmawiała z GM'em, który tak powiedział i już od razu wszyscy w to wierzą.
Powtarzam: to nie jest nic pewnego!!!
Zwariowany kibol
05-12-2004, 19:10
Moge prosic o jakiegos lina najlepiej polskiego gdzie znajde najwazniejsze wiadomosci o Dark Eden??
Moge prosic o jakiegos lina najlepiej polskiego gdzie znajde najwazniejsze wiadomosci o Dark Eden??Co polskiego?
A zresztą - stron żadnych nie ma, są 2 fora:
http://free.mmogspot.pl
http://members.lycos.co.uk/mbuczek/
Berburio
15-12-2004, 10:10
Haha mam vampa nowego na 118 lvl;) jak ktoś chce zemną w party do adama to niech pisze na gg:4471158 bo żadko zaglądam na tibia.pl
Mam 22 lvl okolo 50 w int 30 w dexie i 30 w str. Czy poradziłbym sobie w podziemiach zamku na piętrze-2?
Berburio
04-03-2005, 15:58
chodzi o bathory dungeon?
chłopie no jasne tam są te potwory co w b1 ale tam są slayerzy gratis:P radze ci iść do rasen zamku. musisz iść do gościa w szatach kliknąć go to perona potem na murphego i wybrać go to castler rasen
czy jakoś tak:P
a ja mam taki problem wchodze na tą stronę co podajecie (żeby było po angielsku) ale otwiera mi się biała strona na której nic nie ma. Za to o dziwo ładuje mi się ta strona po chińsku(czy japońsku:) ) Czy możecie podać link prosto do pliku i zakładania konta?
Może mi ktoś powiedzie gdzie efektywnie expic vempkiem na 18lv? Prosze o szybka odpowiedz=]
Aeglos Tribunal
06-03-2005, 11:20
Może mi ktoś powiedzie gdzie efektywnie expic vempkiem na 18lv? Prosze o szybka odpowiedz=]
exp na Castle Limbo SE i NE i unikaj walki z golemerami jeśli jest ich dużo bo mogą Cie zjechać troche więc możesz mieć problemy a tak pozatym to tam a od 30 LVL'a możesz iść na Castle Rasen tak jak mówi Berburio :P
Wróciłem do DE. :P Czasami pogrywam. Tylko wkurzający są Speedhackerzy...=\
Aeglos Tribunal
07-03-2005, 18:53
Wróciłem do DE. :P Czasami pogrywam. Tylko wkurzający są Speedhackerzy...=\
dokładnie ja też wróciłem do wampów mam 40 LVL ale expiłem 1 dzień na Adamie z qmplem a teraz mam zamiar iść i nabić z 42 LVLe do 20 może dam rade :D
Wkiedyś w to grałem miałem bladera na 47 lvl ale przestałem grać teraz znów zaczołem (tyle że na nowym koncie) i zrobiłem Gunnera i mam dylemat jaki gun jest najlepszy?
Wkiedyś w to grałem miałem bladera na 47 lvl ale przestałem grać teraz znów zaczołem (tyle że na nowym koncie) i zrobiłem Gunnera i mam dylemat jaki gun jest najlepszy?
AR - optymalny, duży dmg, średnia szybkość i duży magazynek (polecam)
SMG - słaby dmg, wypluwa ołów najszybciej z Gunów a tego ołowiu ma na kopy..
SR - "snajperka', woooolny, ciasny magazynek, ale przydaje się jako mocny argument...
SG - hmm..broń dla "niewyżytych", wolna, mocna tylko z bliska, magazynek mały, ale ma taki plus, że potrafi śrutem trafić kilku przeciwników na raz.
Odświeżamy temat, pytajcie o co chcecie.
Jest jakis sposob wyleczenia z life draina (oprocz leczenia u NPC). Doh, i 2 pytanie gdzie da sie zasadniczo latwo expic Slayem na lowlv bez vampow?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.