zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Boots Of Haste

Saints
06-06-2007, 09:12
Witam,
Dzisiaj kupiłem BoHy dla mojego kinghta, gdy je założyłem jak chodziłem tak chodze ;/
dlaczego nie działają ?? trzeba jakiś odpowiedni lvl mieć czy co ?

PS. Kinght, 22 lvl

Avallach
06-06-2007, 09:13
z twoim lvlem malo daja, sprzedaj i kup potem na 35-40 lvl wtedy odczujesz roznice.

ripper
06-06-2007, 09:17
Ślepy jesteś i tyle.

Schwenkler
06-06-2007, 09:17
Wydaje ci sie tylko ze chodzisz tak samo. Zrob eksperyment zawolaj jakiegos kolege przebiegnij kolo niego bez bohow potem z bohami i spytaj czy widzial roznice, napewno roznica bedzie i nietrzeba odpowiedniego lvl aby uzywac tych butow. Tylko niech ci sie niewydaje ze jak zalozysz bohy na 22 lvl to bedziesz biegal jak 100 lvl. Poszukaj byl kiedys temat odnosnie szybkosci chodzenia.

Duch Niespokojny
06-06-2007, 09:23
BoHy dodają szybkość odpowiadającą 20 poziomom, ale z tego co słyszałem szybkość postaci nie rośnie z poziomu na poziom, ale skokowo, co kilka leveli. Tak więc (jeżeli oczywiście jest to prawda) może po prostu nie przekroczyłeś tej bariery, po której wzrasta prędkość poruszania się twojej potaci. Ja na przykład na ok. 75 lvl odczuwałem bardzo dużą różnicę między chodzeniem z tymi butami i bez.

Spojler22
06-06-2007, 12:18
Ja korzystam z kalkulatora na erig.net
http://erig.net/speed.php

Z tego co sprawdziłem, to 20lvl powinien biegać jak mniej więcej 40lvl.

Jak na razie dla mojej postaci obliczenia się sprawdzały.

Ujo
06-06-2007, 13:08
tobie przydały by sie bardzej steel boots dla knighta ważniejszy jest arm niż szybkość no chyba że uciekasz przed gs ^_-

Saints
06-06-2007, 14:48
Ślepy jesteś i tyle.
nie będę komentować...

Wydaje ci sie tylko ze chodzisz tak samo. Zrob eksperyment zawolaj jakiegos kolege przebiegnij kolo niego bez bohow potem z bohami i spytaj czy widzial roznice, napewno roznica bedzie i nietrzeba odpowiedniego lvl aby uzywac tych butow. Tylko niech ci sie niewydaje ze jak zalozysz bohy na 22 lvl to bedziesz biegal jak 100 lvl. Poszukaj byl kiedys temat odnosnie szybkosci chodzenia.
eksperyment robiłem, i chodzę tak samo, Avallach chyba miał racje...

tobie przydały by sie bardzej steel boots dla knighta ważniejszy jest arm niż szybkość no chyba że uciekasz przed gs ^_-
hehe, na moim servie stell kosztują 150k ;)
nie gram długo w tibie i nie wiem co gdzie jest dokładnie... więc wole szybko biegać i w razie potrzeby uciec...

PS. wlasnie zdobyłem 23lvl... teraz minimalnie przyspieszył :)

Holek080
06-06-2007, 16:09
Mam pytanie dotyczące tego tematu.
Czy Bohy zawsze wypadają przy śmierci???

Machrumczas
06-06-2007, 16:16
@up Bez aola po smierci zawsze wypada bakcpack albo bag.Reszta eq wypada losowo.Moze ci nic nei wypasc a raz mzoe ci wypasc np. arm, legs i shield.
Gdy masz red skull przy dedzie ci wszystko wypada bez wzgledu czy masz aol czy nie.

Malkowicz
06-06-2007, 16:21
Mam pytanie dotyczące tego tematu.
Czy Bohy zawsze wypadają przy śmierci???
Na wypadnięcie butów masz 8% szans a także to samo dotyczy innych części ekwipunku oprócz plecaka na plecak masz już aż 98% ( nie jak 100% jak inni myślą ale będą się kłócić i mówić że się mylę)
pzdr for Malkowicz
Edit@
Up@ aol chroni nawet jak ma się red skulla

Duch Niespokojny
06-06-2007, 16:48
Już zaczynałem się zastanawiać, czy z tym 98% szans na wypadnięcie backpacka to prawda, ale to zdanie rozwiało moje wątpliwości co do twojej niekompetencji.

Dragon96
06-06-2007, 17:00
Co wy za przeproszeniem pierdolicie? Jak masz Red Skull nawet aol Cie nie chroni -.-

Znalazł sie tibiowiedz.

kondom69
06-06-2007, 17:19
Witam,
Dzisiaj kupiłem BoHy dla mojego kinghta, gdy je założyłem jak chodziłem tak chodze ;/
dlaczego nie działają ?? trzeba jakiś odpowiedni lvl mieć czy co ?

PS. Kinght, 22 lvl

jeśli bohy dają np. 30%przespieszenia to pomysl.
22 knight idzie powiedzmy z prędkością 20km/h + 30% jest to
20*0,3=6
czyli idzie z prędkościa 26km/h
320 elder
idzie powiedzmy z prędkością 200km/h plus 30% jest to
200*0,3=260km/h
Na wypadnięcie butów masz 8% szans a także to samo dotyczy innych części ekwipunku oprócz plecaka na plecak masz już aż 98% ( nie jak 100% jak inni myślą ale będą się kłócić i mówić że się mylę)
pzdr for Malkowicz
Edit@

Buhahahahahahahahahahahahahahaha, chyba nie wyrobie, buahahhahaha,
jak ty to powiedziałeś..?? nie jak 100% jak inni myślą ale będą się kłócić i mówić że się mylę)
Zawsze wypada bp. i nie wprowadzaj innnych w błąd. I jeszcze będzie się kłócić omg.
Aol chroni tylko yellow skulli, green skulli, white skulli i graczy bez skulli. ^^
@Edit

PS. wlasnie zdobyłem 23lvl... teraz minimalnie przyspieszył :)
nie prawda. Na 20 lvlu biegasz jak 40, na 23 biegasz jak 43, właśnie sprawdziłem moim 23 knightem.
Użyj tego kalkulatora co jest kolega wyzej podał.
Zauwazyłem, że ja na 23 lvl'u z boh'ami, time ringiem i haste będe biegał jak 123lvlCzyli moja prędkość zwiękzy się o 100 lvl'i
a mdw z 223 z bohami, time ringiem i strong hastezwiekrzy sie do 623 lvl'a czyli o 400 lvl'i

Rufus2309
06-06-2007, 17:24
Gdy posiadasz owego red skulla i złapiesz deda to wylatuję Ci wszystko co masz na sobie.
Co do bohów to kolega @up powiedział, że masz 8% na wypadnięcie bohów i to jest prawda i tego się trzymac trzeba.

Argen
06-06-2007, 18:04
No i powiedzcie mi, dziwicie się że nazywają nas nUbami ?
Przecież to co piszecie (no ok, niektórzy) jest żałosne ;<

Duch Niespokojny
06-06-2007, 19:57
Co do bohów to kolega @up powiedział, że masz 8% na wypadnięcie bohów i to jest prawda i tego się trzymac trzeba.
Według TibiaWiki jest to 10%.

Spyhardzik
06-06-2007, 20:38
Bohy maja buga nie dzialaja na kazdym levelu ot co. od 92-97 nie widac roznicy :) poprostu jakis blad skryptu albo celowe dzialanie :P

Ari_Hand
25-06-2007, 10:27
Bohy maja buga nie dzialaja na kazdym levelu ot co. od 92-97 nie widac roznicy :) poprostu jakis blad skryptu albo celowe dzialanie :P
Bez komentarz
@topic
Może nie widzisz różnicy ale biegnij z kimś to ma lvl jak ty i nie ma bohów, zobaczysz ze go wyprzedzisz.
bohy działają na każdym lvl i daje prędkość 20lvli, tzn masz 8lvl z bohami łazisz jak 28 itp..

szpigiel001
25-06-2007, 10:41
20*0,3=6
320 elder
200*0,3=260km/h

Buhahahahahahahahahahahahahahaha, chyba nie wyrobie, buahahhahaha,
jak ty to powiedziałeś..??
Zawsze wypada bp. i nie wprowadzaj innnych w błąd. I jeszcze będzie się kłócić omg.

Aol chroni tylko yellow skulli, green skulli, white skulli i graczy bez skulli. ^^
@Edit

nie prawda. Na 20 lvlu biegasz jak 40, na 23 biegasz jak 43, właśnie sprawdziłem moim 23 knightem.
Użyj tego kalkulatora co jest kolega wyzej podał.
Zauwazyłem, że ja na 23 lvl'u z boh'ami, time ringiem i haste będe biegał jak 123lvlCzyli moja prędkość zwiękzy się o 100 lvl'i
a mdw z 223 z bohami, time ringiem i strong hastezwiekrzy sie do 623 lvl'a czyli o 400 lvl'i

Powiem tylko jedno :

ZAL.PL
no nic jak tylko usiąść i płakać po przeczytaniu tego posta.
Zgodze sie z toba tylko w kwestii aola.
Znalazł sie miszcz tibijski i teraz wprowadza ludzi w błąd

Donas
25-06-2007, 12:59
Omg, jak widzę te herezje to nawet śmiać już się nie chce.

Boots of Haste przyspieszają o 30% chodzenie, ale jednostki prędkości nie są wyrażone w levelach, tylko w zwykłych liczbach. Jeśli dobrze pamiętam na 1 levelu masz prędkość równą 220 i za każdy zdobyty poziom do licznika doliczane są 2 jednostki.

Szansa na to, że dana rzecz z eq oprócz containera (bp, bag, parcel - wszystko, w czym można coś przechować) wynosi 10%. Container zawsze wypada, czyli szansa na to, że go stracisz wynosi 100%. Aol chroni od straty jakiejkolwiek rzeczy, czyli szansa na to, że stracisz cokolwiek oprócz amuletu wynosi 0%, jednak przy śmierci szansa na to, że sam aol zniknie wynosi 100%.

Aol chroni od straty czegokolwiek każdego gracza, który nie posiada red skulla. Na nich to cacko nie działa i szansa, że wypadnie ci całe eq wynosi 100%.

Ktoś u góry napisał, że "to niemożliwe, bo co, high levele noszą rary na hunty z rsami". I co z tego? Na askarze jest 65 ek, który mając rsa expił z SCA na 50 levelu i go stracił przy śmierci.

Elvena
25-06-2007, 13:15
20*0,3=6
320 elder
200*0,3=260km/h

Żal, od kiedy 200 * 0.3 = 260? Chyba raczej miałes na myśli 200 * 1.3
To samo się tyczy 20 * 0.3...

Wielki MarIuSzzo
25-06-2007, 13:19
pzdr for Malkowicz

pzdr

ja tez myslalem ze aol chroni nawet red skullowcow o.o. bo jesli nie to czemu ludzie z rs chodza na hunty itp? czyli jesli 150lvl ma red skulla i trzyma sova to ten sov mu wypadnie?. jakos w to nie wierze :o. to ja zbieram ekipe i bedziemy red skulle huncic ^^ [cos ala magebomb plx? xD]

to nie mysl. kolega donas ladnie wszystko wyjasnil. i nie powiedziane, ze kazdy red skull biega z sovem w lapie.
ekipe zbieraj, hunc 150lvle, gl&hf w padaniu.
btw, wiesz co to mage bomb, czy tak pieprzysz byleby pieprzyc?

http://img217.imageshack.us/img217/1258/thanksfortheinfomj8.jpg

Jeśli dobrze pamiętam na 1 levelu masz prędkość równą 220 i za każdy zdobyty poziom do licznika doliczane są 2 jednostki
dodam jeszcze, ze kiedys na 1 lvlu ta predkosc byla troche mniejsza i te starsze postacie sa poniekad troche pokrzywdzone : )

Donas
25-06-2007, 14:03
dodam jeszcze, ze kiedys na 1 lvlu ta predkosc byla troche mniejsza i te starsze postacie sa poniekad troche pokrzywdzone : )
Były pokrzywdzone ;) Owszem, miały prędkość 200, czyli traciły 10 leveli. Ale jakiś czas temu cipsoft dał tym postaciom brakujące 20 jednostek