zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia Char Info vol2

Wrotek
07-06-2007, 19:15
Witam ponownie!

Jakis czas temu zamiescilem tutaj swoj programik (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=96350), pokazywal on lvl, profesje itp jakiegos gracza, niestety mial on wiele bledow itp. a poniewaz przestalem grac w tibie, nie poprawilem tego.

Teraz powrocilem do tibi i napisalem ten program na nowo, jest on stabilniejszy i lepszy.

link do programu:
http://wropro.yoyo.pl/tibiainfo.html (tak, html. Wchodzac automatycznie przekieruje Was do sciagniecia pliku)
MD5 Checksum: fbd1113338d66c82db40538d62f00858

screen:
http://wropro.yoyo.pl/screen.jpg
obsluga programu nie jest trudna ^^

wpisujemy nazwe chara ktory chcemy sprawdzic, wciskamy "check" i juz ;)

przycisk "copy selected" sluzy do skopiowania zaznaczonych (obok nazwy np. name: jest checkbox [x] ) danych, skrot to przycisku to alt+c (zeby bylo szybciej ;)).
Obok przycisku jest "in each line" i "in 1 line", roznica jest taka, ze przy "one line" kopiuje wszystko do jednej lini np:

Name: Mateusz Dragon Wielki | Level: 333 | Vocation: Elder Druid | Sex: male | Account: Premium Account | Guild: Titan of the Ruthless | Residence: Venore | High scores: 1. with 333 lvl in experience
4. with 84 lvl in magic

a przy "each line" wszystko do osobnej np:

Name: Mateusz Dragon Wielki
Level: 333
Vocation: Elder Druid
Sex: male
Account: Premium Account
Guild: Titan of the Ruthless
Residence: Venore
High scores: 1. with 333 lvl in experience
4. with 84 lvl in magic

checkbox obok "copy selected" sluzy do odwrocenia zaznaczen.

Update 1.1
-dodana mozliwosc sprawdzenia czy postac jest w ktoryms z zaznaczonych wczesniej highscores (dalem ze trzeba wybrac ktore, gdyz gdy ma wszystkie po koleji leciec to by strasznie dlugo trwalo (9 rankingow * 12 stron = 108 stron do sciagniecia = za duzo!). W tym celu pierw trza checknac postac, zaznaczyc jakie HS (highscores) chcemy zobaczyc i wcisnac "Check HS" albo wcisnac alt + h.

Update 1.1b
-drobne poprawki, czyszczenie okienko z highscores przy checknieciu innego chara, kopiowanie wraz z hs oraz skroty do checkboxow

Update 1.2
-w "last dead" jezeli ktos zostal zabity przez playera, klikajac prawym -> Check this player, szybko go sprawdzimy
-mala poprawka, jak sie kliknie w polu gdzie sie name wpisuje, to odrazu zaznacza go calosc

Wszelkie bledy, sugestie prosilbym pisac tutaj.
pozdrawiam ;)

owntibia.exe
07-06-2007, 19:22
Nie szkoda Ci konta założonego 15 miechów temu?

Wrotek
07-06-2007, 19:30
@up: hmm? lol?!

Michoss
07-06-2007, 19:35
Spokojnie, on cipsoftowi by powiedział że rozsyłają keyloggery.
Aczkolwiek zaraz przeskanuje programik.

PS.A czym to otwierać jakby co?

Edit:
Scanner results
Scan taken on 07 Jun 2007 16:30:04 (GMT)
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
Panda Antivirus
Found nothing
Rising Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing

Macie skana

Wrotek
07-06-2007, 19:42
no tak... teraz czegokolwiek sie nie wrzuci to ze niby keylogger, nawet nikt nic nie sprawdzi. lol.

Sprawdz se jakims progsem do sledzenia pakietow ze jedynie z czym sie laczy to www.tibia.com

Edit:
@up: poniewaz exe rar itp zostaly cenzurowane (lol?) to spakowalem to 7z, winrar bezproblemowo to otwiera.

owntibia.exe
07-06-2007, 20:10
http://www.fstdt.com/funnyimages/uploads/491.jpg

Vanhelsen
07-06-2007, 20:33
łooo, bo to tak trudno sprawdzić na tibia.com i trzeba bawić się w specjalne programiki... -.-" :baby:

Uther92
07-06-2007, 20:38
Ja używałem kiedyś tej 1 wersji i powiem, że działała szybciej niż przeglądarka gdy ma sie uruchomianą procesorożerną tibię ;)

rutek322
07-06-2007, 20:40
święta racja 8o

Wrotek
07-06-2007, 20:47
oczywiscie ;) przegladarka bardziej obciaza kompa a pozatym sciaga wszystkie obrazki itp a moj progs sam text ;)

btw, niedlugo dodam do programu by szukal czy postac nie znajduje sie w ktoryms z rankingow (lvl, sword itp)

Parys
07-06-2007, 22:08
@Wieszok
Mi ten program się przydawał. Jak pisałem newsa z awansami szybciej się nicki sprawdzało.
@topic
GL w dalszym rozwoju programu.

milan233
07-06-2007, 22:18
Świetny program, przyda się napewno :)

Wrotek
08-06-2007, 02:22
Update 1.1
-dodana mozliwosc sprawdzenia czy postac jest w ktoryms z zaznaczonych wczesniej highscores (dalem ze trzeba wybrac ktore, gdyz gdy ma wszystkie po koleji leciec to by strasznie dlugo trwalo (9 rankingow * 12 stron = 108 stron do sciagniecia = za duzo!). W tym celu pierw trza checknac postac, zaznaczyc jakie HS (highscores) chcemy zobaczyc i wcisnac "Check HS" albo wcisnac alt + h.

Update 1.1b
-drobne poprawki, czyszczenie okienko z highscores przy checknieciu innego chara, kopiowanie wraz z hs oraz skroty do checkboxow

Zordonex
08-06-2007, 14:57
Całkiem fajne to. Już się kilka razy przydał :D

bulasek
08-06-2007, 21:21
Program fajny i bardzo przydatny....

A PRZEDEWSZYSTKIM CZYSTY.....

Arut
08-06-2007, 22:12
Nie szkoda Ci konta założonego 15 miechów temu?

Wiekszego takiego idioty jak ty owntibia***** w zyciu nie spotkalem. Niby znasz sie na trojanach, keylogerach etc. a tak naprawde dostosowales sie do poziomu forum i przy kazdym filmie/programie musisz sie popisac wiedza i nazwac to trojanem czy innym gownem bez uprzedniego sprawdzenia pliku. Znam ten program, uzywalem go przy poprzedniej wersji i naprawde doceniam jego checi, ale przez takich idiotow jak ty wiele osob go nie sciagnie bo uwazaja ze nasz pro mastah keyloger destroyer powiedzial ze to wirus to tak jest!

looser

Wrotek
08-06-2007, 22:33
Wiekszego takiego idioty jak ty owntibia***** w zyciu nie spotkalem. Niby znasz sie na trojanach, keylogerach etc. a tak naprawde dostosowales sie do poziomu forum i przy kazdym filmie/programie musisz sie popisac wiedza i nazwac to trojanem czy innym gownem bez uprzedniego sprawdzenia pliku. Znam ten program, uzywalem go przy poprzedniej wersji i naprawde doceniam jego checi, ale przez takich idiotow jak ty wiele osob go nie sciagnie bo uwazaja ze nasz pro mastah keyloger destroyer powiedzial ze to wirus to tak jest!

looser

vouch :( all thx za poparcie :)

Wrotek
10-06-2007, 21:58
bump ^^ .

Adi_Latox
11-06-2007, 09:20
Ja go ściągnąłem ale nie umiem otworzyć.

enderty
11-06-2007, 09:41
bump ^^ .

a te h scores to bys z erig net mogl scigac tam jest tylko jedna strona na kazdy h score a nie 108 :P

Wrotek
11-06-2007, 10:22
a te h scores to bys z erig net mogl scigac tam jest tylko jedna strona na kazdy h score a nie 108 :P

Puzniej ten pomysl tez mi kumpel podsunol ;) Ale nie wiem jak tam jest z aktualizacja, czy na bierzaco czy np. 1 raz dziennie. hmm... najprawdopodobniej dodam wybor czy z tibia.com czy z erig.net

Adi_Latox: Otworz to winrarem

Aversin
11-06-2007, 10:52
Z tego co wiem, aktualizacja tibia.com nie jest robiona w czasie rzeczywistym. Bywało, że po wbiciu skilla axe musiałem czekać 2 dni zanim został on wyświetlony poprawnie. Aktualizacje expa odbywają się 2 razy dziennie .. albo jakoś tak. Wszystko było chyba opisane w tematach o tym jak oszukać erig.net i wbić więcej expa.
Dużo "chyba", ale może troszkę pomogłem :P

Wrotek
11-06-2007, 13:53
dzieki ;) Ale z tego co widze to np. Mateusz ma wg erig.net wciaz 330lvl a ma juz 332 :/

Wrotek
13-06-2007, 12:54
update 1.2
-w "last dead" jezeli ktos zostal zabity przez playera, klikajac prawym -> Check this player, szybko go sprawdzimy ;)
-mala poprawka, jak sie kliknie w polu gdzie sie name wpisuje, to odrazu zaznacza go calosc

bump ^^

Wrotek
13-06-2007, 13:18
hmm, mi sie zdaje ze na tibia.com aktualizuje nasz exp itp jak sie relogniemy o.O. przynajmniej z lvlem to dziala, ale rzeczywiscie, mimo ze na tibia.com pisze ze mam 7lvl to dalej nie moge pisac z tego chara na forum.. [a niby 2lvl wymagany]

a i tego nie jestem pewien, ale jak sie wylogujemy na przyklad w axe ringu to chyba na tibia.com bedzie pisalo jakbysmy mieli ten axing wiekszy ;). <-- kiedys tak chyba bylo teraz nie jestem pewien. jak komus sie chce to niech przetestuje >.>

Tak, na tibia.com (statystyki + info o profilu) sa aktualizowane przy log outnieciu a na erig.net raz na jakis czas :|

Flasherq
13-06-2007, 21:10
Bardzo fajny programik, rzeczywiście szybszy od przeglądarki :] Tylko jak się chce zobaczyć highscores w clubie na przykład to już trzeba czekać troszkę dłużej.

Andrealfus
13-06-2007, 23:47
fajny programik, gratuluje swietnego wykonania :)

Bruno II
14-06-2007, 14:56
Jak w tytule. Gram w tibie z przerwami od 1999 roku... Używałem kiedyś podobnego programiku. Dużym + tamtego było to że chował się w trayu. Można było klikając na ikonkę obok zegarka wpisać imie delikwenta, po naciśnięciu entera w chmórce pojawiały się wszystkie dane! Oczywiście po wywołaniu programu wyglądał bardzo podobnie do twojego.

Powodzenia!

Wrotek
14-06-2007, 17:40
@up: Wielkie dzieki! Uwazam ze jest to bardzo dobra rzecz.

1.3 soon :DD