Pokaż pełną wersje : Bezpieczeństwo w Tibii
cielakmateusz
09-06-2007, 23:54
Chciałbym w tym temacie zastanowić się nad ochroną naszych passów w Tibii.
W erze kiedy to dzieci na komunie dostają VIP wersje OwnTibii , albo innego gówna , każdy z nas jest zagrożony hakiem (tzn.tylko debile :D )...
Mam dwa pomysły , które mogłbyby zostać zastosowane przez CipSoft...
Pierwszy z nich to klawiatura na której trzeba byloby wpisać swoje passy.
Klawa ta byłaby wgrana w Tibie coś takiego.
Account number: (miejsce na acc) [1] [2] itd.
Password (miejsce na pass) [a] [b] itd.
Drugi:
Nie wiem czy tak można , ale mógłby zrobić tak CipSoft , że podczas wpisywania
passów wszytkie aplikacje w kompie korzystające z neta zostają wyłączone (oczywiśćie poza Tibia) czyli keyloggery by nie mogły pobierać passów , bo by miały dostęp do neta wyłączony.
Co o tym myślicie?
cielakmateusz
09-06-2007, 23:58
comment plzz ^^
dawid000
10-06-2007, 00:08
comment plzz ^^
poczekales 4 minuty i prosisz o commenty?
to pierwsze nic by nie dalo bo niektore keyloggi robia screeny przy klikaniu myszka
co do drogiego to moze jeszcze ci ferrari ma z nieba spasc(ironia)(nie da sie tego zrobic)
1. klawiatura ekranowa nic nie da
2. da sie to zrobic, imo pomysl nawet dobry (@up: omfg pewnie nawet nie znasz podstaw programowania w obojetnie jakim jezyku i sie odzywasz na ten temat)
cielakmateusz
10-06-2007, 00:25
1. klawiatura ekranowa nic nie da
Da , bo będzie kompatabilna z klientem Tibii
edit:
wiem o co Ci chodzi, ale nr i haslo mozna wyciagnac z pamieci procesu. TO NIC NIE DA!
Nikast Shynix
10-06-2007, 00:40
Ile jeszcze razy ktoś podrzuci ten jakże genialny pomysł na klawiaturę ekranową?! Kiedy do was dotrze, że OwnTibia bierze z Tibii passy PO wpisaniu, a nie jest pośrednikiem między klawiaturą a Tibią jak inne keyloggery. Więc możesz je wpisać nawet siłą swojego umysłu nie dotykając myszki i klawiatury, a i tak je OwnTibia wyciągnie.
A po drugie zwykłe keyloggery robią zrzuty ekranu, kiedy klika się myszką... Jak jeszcze ktoś podrzuci pomysł o klawiaturze ekranowej w Tibii to go zdzielę... Krzesłem...
A drugi pomysł... Czy ja wiem... Niektórym może to przeszkadzać. A zresztą keylogger może przetrzymać pasy na dysku i po ponownym podłączeniu do Internetu wysłać je do "hAcKiErQa" albo podszyć się pod Tibię.
Nikast Shynix: nie chodzi o WYSLANIE tylko o przechwycenie ;) jezeli zablokujesz keylogga w chwili w ktorej on powinien przechwycic, to poprostu tego nie przechwyci.
Co do zatrzymania innych aplikacji to sie da, moze byc tylko problem z zatrzymaniem keylogga gdyz zaklada systemowego hooka, nie wiem jak to jest w przypadku owntibi (wyciaga tylko z tibii hmm ;) szanse sa ;p)
cielakmateusz
10-06-2007, 00:53
Teraz przemyślałem wszystko i uważam , że wystarczy NOD32 + Dobry Firewall i nie ma szans na haka ;)
a ja pomyslalem ze wystarczy rozum i nie ma szans na hacka
Nikast Shynix
10-06-2007, 21:02
Teraz przemyślałem wszystko i uważam , że wystarczy NOD32 + Dobry Firewall i nie ma szans na haka
Już widzę te jutrzejsze nagłówki gazet: "Nowy kontynent odkryty!"...
tibia-ng
12-06-2007, 14:15
ja tam sie ciesz ani 1 haka nie mialem bo muj komputer strzeze anty keyloger (przciw keylogerom) polecam sam go uzywam
jak cos pisac na gg :6545101
pozdro dla ziomków
kondom69
12-06-2007, 15:59
Chciałbym w tym temacie zastanowić się nad ochroną naszych passów w Tibii.
W erze kiedy to dzieci na komunie dostają VIP wersje OwnTibii , albo innego gówna , każdy z nas jest zagrożony hakiem (tzn.tylko debile :D )...
Mam dwa pomysły , które mogłbyby zostać zastosowane przez CipSoft...
Pierwszy z nich to klawiatura na której trzeba byloby wpisać swoje passy.
Klawa ta byłaby wgrana w Tibie coś takiego.
Account number: (miejsce na acc) [1] [2] itd.
Password (miejsce na pass) [a] [b] itd.
Drugi:
Nie wiem czy tak można , ale mógłby zrobić tak CipSoft , że podczas wpisywania
passów wszytkie aplikacje w kompie korzystające z neta zostają wyłączone (oczywiśćie poza Tibia) czyli keyloggery by nie mogły pobierać passów , bo by miały dostęp do neta wyłączony.
Co o tym myślicie?
Dobra wyjdź i nie wracaj... po co coś takiego..?? Ja 5 lat gram w tibię i jeszcze nigdy nie miałem hacka, bo nie jestem głupim dzieckiem z downem i debilem ^^
cielakmateusz
15-06-2007, 21:01
Dobra wyjdź i nie wracaj... po co coś takiego..?? Ja 5 lat gram w tibię i jeszcze nigdy nie miałem hacka, bo nie jestem głupim dzieckiem z downem i debilem ^^
Wydaje mi się jednak , że jesteś dzieckiem z downem i debilem ^^
Po drugie sam nie jestes na forum -.-
@up
chyba powinieneś nauczyć się odpowiednio odbierać krytykę
Y, co do ontopiku, czyli pomysłów. Pierwszy był kiedyś proponowany i jest do bani, a drugi byłby IMO zbytnią ingerencją w komp gracza, to komp ma obsługiwać Tibie, a nie na odwrót.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.