zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem wielu tibijczyków

Cidek
12-06-2007, 15:54
IP-address blocked for 30 minutes. Please wait.
Jest to udreka kazdego kto posiada siec lanową.
Sam taka posiadam i chciałbym sie zapytac czy istnieje jakies rozwiazanie tego problemu poza kupnem zewnetrznego ip....:(

kondom69
12-06-2007, 15:56
Jedynym problemem tutaj jesteś ty.... ja tam nie mam żadnych problemów(jak się nie umie wpisywać pasów to pożniej są takie problemy ^^)

Rybzor
12-06-2007, 16:32
Jeżeli masz przyjaznego administratora sieci, to sie z nim dogadasz i zablokuje klientowi, który jest za to odpowiedzialny port 7171

@down
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale do Tibii da się zalogowac wyłącznie przez 7171, żadne proxy tu nic nie zdziała.

Wrotek
12-06-2007, 16:34
jeszcze masz proxy ^^ ale ciezko dobre znalesc wiec odradzam

Cidek
12-06-2007, 23:43
Jedynym problemem tutaj jesteś ty.... ja tam nie mam żadnych problemów(jak się nie umie wpisywać pasów to pożniej są takie problemy ^^)

widze ze nie wiesz co mowisz bo blokada ip nie wystepuje po blednym wpisaniu pasow tylko od tego ze pare osob loguje sie w jednym momencie przynajmniej tak nam mowili...

Freddd
12-06-2007, 23:46
widze ze nie wiesz co mowisz bo blokada ip nie wystepuje po blednym wpisaniu pasow tylko od tego ze pare osob loguje sie w jednym momencie przynajmniej tak nam mowili...

to zle ci mówili :)

Dark Sven
12-06-2007, 23:47
"Problem wielu tibijczyków", jak poważnie to brzmi. Aż by się chciało na bravo.pl odesłać.

Wrotek
12-06-2007, 23:51
Ryba a co ma proxy do tego jaki jest port? ^^ owszem, z serwerem proxy laczysz sie na jednym porcie, ale serwer proxy w tym przypadku z tibia, bedzie laczyl sie z 7171

Rybzor
13-06-2007, 00:00
Ryba a co ma proxy do tego jaki jest port? ^^ owszem, z serwerem proxy laczysz sie na jednym porcie, ale serwer proxy w tym przypadku z tibia, bedzie laczyl sie z 7171

Oczywiście, że nic do tego nie ma, może źle się wyraziłem, albo źle mnie zrozumiałeś. W każdym razie zmiana proxy nie powinna nic dać. Pozatym bawienie sie w proxy jest do bani, net muli i w ogóle mogą być jakieś komplikacje: p

Wrotek
13-06-2007, 00:07
omg ^^ uwierz mi ze by pomoglo. Przeczytaj co to jest proxy plx ^^

Aversin
13-06-2007, 00:08
To jest standardowe pytanie, na które odpowiedź można znaleźć w FAQ.

Ze względów bezpieczeństwa adresy IP zostają blokowane na 30 minut, jeśli było z niego wprowadzane wiele razy i w krótkich odstępach złe hasło. Każde ponowne wpisanie złego hasła w tym odstępie czasu odnawia okres oczekiwana z powrotem do 30 minut. Jeśli internet w twoim komputerze pochodzi z sieci lokalnej, a jesteś pewien, że wpisujesz poprawne hasło skontaktuj się z administratorem sieci w celu odkrycia, kto blokuje adres IP i skonfigurowanie połączenia tak, aby nie było to już więcej możliwe. Jeśli problem się powtarza, pomysł o zmianie dostawcy internetowego.

W przypadku, gdy zapomniałeś hasła lub zostało ono zmienione przez hakera, skorzystaj z Lost Account Interface (interfejs odzyskiwania kont). Poprawne hasło zostanie wysłane na adres e-mail, który podałeś przy rejestracji, co potwierdzi, że jesteś prawowitym właścicielem tego konta.

Rybzor
13-06-2007, 01:03
omg ^^ uwierz mi ze by pomoglo. Przeczytaj co to jest proxy plx ^^
Wiem, co do jest proxy, używałem tego nie raz? (zmiany proxy w celu obejścia czegoś). Ja po prostu trzymam sie zasady: nie bądź czegoś pewien, póki sam nie sprawdzisz. Dlatego nadminiłem wcześniej również, że nie jestem pewien co do tego.

Jeśli internet w twoim komputerze pochodzi z sieci lokalnej, a jesteś pewien, że wpisujesz poprawne hasło skontaktuj się z administratorem sieci w celu odkrycia, kto blokuje adres IP i skonfigurowanie połączenia tak, aby nie było to już więcej możliwe. Jeśli problem się powtarza, pomysł o zmianie dostawcy internetowego.
Czyli de fakto, tak, jak poradziłem w pierwszym poście ^.-

@down
ok, ale nic nowego nie wyczytałem, kończę tą dyskusje, a niech sie dzieciak bawi w proxy.

Wrotek
13-06-2007, 01:10
To ze tego uzywales to nie koniecznie musisz wiedziec co to jest ;D

Komp <-> serwer proxy <-> serwer tibi

serwer tibi widzi nie Twoje IP (przez ktore nie mozesz sie polaczyc bo masz bana na 30min) tylko serwera proxy (ktory nie jest zbanowany) ktory jest posrednikiem polaczenia.

Btw, skoro nie sprawdzales to po co sie klocisz? -.-